מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל ובריתאבי24/08/2009
שלום נולד לנו בן במזל טוב הוא נולד 2395
וביום א' שהשתחרר שקל 2270 שאלתי היא תוך כמה ימים הוא אמור לעלות במשקל?
ומה המשקל התקין לברית בשבילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל וברית
אלה קושניר25/08/2009שלום יוסי!!
מזל טוב!!!
משקל מומלץ לברית 2500 ומעלה, עדיף קרוב ל2700 גרם.
ממוצע עליית במשקל 5-10% מהמשקל לשבוע, זאת אומרת 230-115 גרם בערך
תוך שבועיים שלוש ניתן לעשות ברית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אבי26/08/2009תודה על התשובה
אתמול אישתי שקלה אותו והוא הגיע ל2400
זה אומר ששבוע הבא בעזרת השם אוכל לעשות ברית או לחכות עוד קצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה והירדמותזהר22/08/2009
שלום רב,
ברצוני לדעת האם ידוע לכם על הפרעות בשינה או בהירדמות בפגים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה והירדמות
אלה קושניר24/08/2009שלום זהר
הפרעת שינה נקבעת על סמך איכות שנת הלילה והתנהגות התינוק במהלך היום כאחד.
אם תינוק שלך שהה זמן רב בפגיה שאין שם יום ולילה, רעש תמידי, צפצופים שונים, יכול לקחת לו זמן להתרגל לחיים נורמליים בבית.
אם הוא קטן במשקל לגיל ההריון (IURG ) זו סיבה מוצדקת לבעיות בשינה, הם יותר היפראקטיביים.
הפרעות שינה או הרדמות יכולות להתרחש גם על רקע תנאים לא נוחים של החדר בביתך, רעב, תזונה לא מתאימה או רבה מדי, גזים, עוויתות מעיים, בקיעת שיניים, מחלות שונות, פריחות ובעיות גרד בעור ועוד.
יש הרבה גורמים, אולי אתה יכול לפרט קצט את המקרה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בהירדמות ובשינה
זהר25/08/2009אלה שלום,
בתי בת 10 חודשים. נולדה בשבוע 33 ובילתה רק 3 שבועות בפגיה.
מאז יום היוולדה היא אינה נרדמת בקלות. אמנם כשהיתה קטנה יותר, היה קשה יותר להרדים אותה והיום פחות, אבל עדיין מבלים בממוצע קרוב לחצי שעה בהרדמה. היא נרדמת רק בידיים שלנו, לא לבד במיטה.
בנוסף להירדמות, מאז נולדה, היא לא ישנה בלילה יותר מ-5 שעות רצוף. בד"כ רק שעתיים-שלוש רצוף. מתעוררת בין 2 ל- 6 פעמים בלילה ועדיין אוכלת בלילה (פעמיים). כשהיא מתעוררת היא אינה בוכה (רק בשביל לעורר את תשומת ליבנו) ולא נראה כי משהו מפריע לה, אך היא נראית עירנית לחלוטין ומחייכת אלינו, כאילו הגיע הבוקר. ואז צריך להרדים אותה מחדש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בהירדמות ובשינה
אלה קושניר01/09/2009שלום זהר
לפי הסיפור שלך אני רואה שכבר יש שיפור בהרדמות, אני לא רואה משהו חריג. אני חושבת שצריך לשים גבולות לילדים אפילו מגיל כה קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביה"ח ביקור חולים.ליאת גנון19/08/2009
לכל ההורים היקרים.. אני אמא לילדה בת שנה בדיוק היא נולדה בשבוע 25+2 במשקל 620 גרם והייתה בפגיה שבביקור חולים במשך 3 חודשים. עברה עליי תקופה מאוד קשה והצלחתי לעבור אותה יחסית באופטמיות בזכות צוות הרופאים והאחיות שבפגיה. אף אחת לא מתחננת ללדת מוקדם אבל אני מאוד ממליצה על בית החולים הזה, זה חשוב מאוד לדעת שיש מי שמקשיב לכם בתקופה כזאת , לדעתי חשוב מאוד שלאחיות יהיה סבלנות להורים שדואגים ופוחדים והן בהחלט ידעו איך להרגיע( במיוחד את בעלי..)
לכל צוות הפגיה.. לבתי חולים אחרים יש המון ללמוד מכם...
תודה רבה על הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני חושבת שמקסים שם
אני20/08/2009ילדתי את בני הבכור בשבוע 26 והצווות היה מקסים הטיפול, היחס,
וכמו כ הלידות הבאות שלי הרגשתי "שאני בידיים טובות"
בהצלחה לכולכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקליפעת18/08/2009
ילדתי תאומים בשבוע 33+4 בן במשקל 2045 ובת במשקל 1356.כיום הם בני 6.5 חודשיים,גיל מתוקן כמעט חמישה חודשיים.המשקל של בני הוא 6220 האם זה תקין? ושל בתי 5710. ילדיי השתחררו מבית החולים כשהם אוכלים סימילאק אדונס נאמר לנו שלא צריך אוכל של פגים...החלפתי להם למטרנה רגילה,לפני כמה חודשיים בגלל בעיות של גזים ועצירות ,האם זה בסדר שהם אוכלים מטרנה ?בני עולה 400 גרם בחודש זה מעט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
אלה קושניר24/08/2009שלום יפעת
הכל בסדר עם המשקלים.
אין הבדל בין תמ''לים שונים בהשפעתם לעצירות וגזים. זו תופעה מוכרת שחולפת עם הזמן. אפשר להעזר בעיסוי בטנו של תינוק כדי לעזור לו להתגבר על תחושות לא נעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לעליה במשקל ולרופא :אמא של18/08/2009
מה טווח העליה במשקל הממוצע אצל פגים?
ביתי שוחררה במשקל 2250 לפני שבועיים ועכשיו שוקלת 2570.
שאלתי היא , האם זה תקין?
היא אוכלת חלב אם בלבד.
שאלה שניה-רציתי המלצה על רופא המתמחה בפגים בתל אביב!?!? אני בקופ"ח כללית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לעליה במשקל ולרופא
אלה קושניר24/08/2009שלום אמא
הם אמורים לעלות בשבוע 5-10% מהמשקל שלהם, אז ביתך עולה יפה, תמשיכו עם חלב אם.
לגבי רופא תבדקי בקופת חולים שלך, קודם כל זה רופא ילדים שמתמחה בפגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיניםסילביה17/08/2009
שלום!!!!יש לי תאומים פגים בני 13 חודשים. אחד נדבק מאחיו בן 5 בכינים ועד כמה שאני יודעת ניתן רק להעביר לו המסרק הדק וגם אני אקח אותו למספרה כי יש לו די הרבה שיער ויעזור לי. מותר בקטנטנים שמן רוזמרין? יש פיתרון אחר. לא מגרד לו ולמזלי לא מפריע לו שאעביר לו המזרק.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כינים
אלה קושניר18/08/2009שלום סילביה,
תאומים שלך כבר גדולים יחסית. עד כמה שאני יודעת אפשר להשתמש בשמן רוזמרין. אבל כדאי להתיעץ עם יבואנים של תכשירי נגד כינים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ושינוי תזונה לפגים תאומיםח. קראוס17/08/2009
שלום ובוקר טוב.
יש לי תאומים-בנים שנולדו בשבוע 29+4 במשקלים 840 ו-980 גרם. השתחררו אחרי שבעה שבועות מהפגייה ללא בעיות מיוחדות. עד היום, כשהם בני ארבעה חודשים ושוקלים קצת מעל 5 ק"ג,
הם ניזונים ממטרנה סנסיטיב לפגים.
שאלתי היא-מתי ניתן יהיה לעבור למטרנה רגילה?
תודה על התשובה,
ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ושינוי תזונה לפגים תאומים
אלה קושניר18/08/2009שלום,
מטרנה סנסיטיב מומלצת עד גיל חצי שנה - שנה. תלוי גם בקצב התפתחותם, לצורך העיניין עליית במשקל. אם הם הגיעו לעקומות גדילה שלהם ניתן לעבור למטרנה רגילה. במטרנה פגים בין השאר יש יותר קלוריות ממטרנה רגילה, הדבר גורם לעליה מהירה יותר במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהעדי16/08/2009
שלום,
בניי נולדו בשבוע 31+4 בני 4 וחצי חודשים (חודשיים וחצי מתוקן).
הם נולדו במשקלים 1500 ו1900. הגיעו כרגע למשקלים 5.4 ו 6 קילו בהתאמה.
באיזה שלב מתחילים את הטעימות של מוצקים?
הבנתי שהיום מומלץ להתחיל בגיל 4 חודשים.האם 4 מתוקן או כרונולוגי?
תודה, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
אלה קושניר17/08/2009שלום, עדי
חשיפה למוצקים מומלצת מגיל 6 חודשים. ניתן להתחיל בטעימות מגיל 4 חודשים, אך לא מוקדם יותר.
גיל מתוקן של פגים הוא לצורך בדיקות נוירו התפתחותיות בלבד. בנושאים אחרים כגון הרגלי אכילה חיסונים ועוד יש לחשב לפי גיל כרונולוגי (מאז שהם נלדו).
לסיכום, את יכולה לנסות לאט לאט לשלב מוצקים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונה
עדי17/08/2009תודה רבה על תשובתך המהירה!
עם מה כדאי להתחיל ירקות או פירות?איזה ירקות איזה פירות?
תודה רבה, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונה
אלה קושניר18/08/2009שלום עדי
במעבר למזונות מוצקים חשוב שהתינוק ימשיך לקבל כמות מספקת של חלב עשיר ברכיבי תזונה (חלב אם או תמ"ל). מזונות עשירים בברזל מומלצים כמאכלים ראשונים. סדר הכנסת המזונות המקובל הינו: "דגניים לתינוקות" מועשרים בברזל זמין, ירקות, פירות ולבסוף בשר ותחליפיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצתכןקרני06/08/2009
שלום אמהות לפגים
אני נמצאת בהארכת חופשת הלידה שלי כי בני היה מאושפז בביח תקופה ארוכה
ואני צריכה להחליט לגבי חזרה לעבודה
לפי מה שהבנתי מביח עדיף מטפלת עד גיל שנתיים
אני מתלבטת בין משרה מלאה לפחות
בני בן 3 חודשים (כרונולוגי) מה חשוב לי לדעת לגבי ההמשך שיוכל לעזור לי בקבלת ההחלטה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
יסמין06/08/2009היי
קודם כל מזל טוב על הבונבון.
כמובן שזו החלטה שלך אבל אני הייתי במצבך ונשארתי עם הקטנטונת שלי בבית כשנה וחצי
ולפני כמה חודשים הכנסתי אותה לגן.
רציתי גם להיות איתה בבית כמובן עד שהיא תעלה במשקל ותתחזק ולי אישית זה הרגיש נכון להישאר איתה ו"להשלים פערים" בגלל הזמן שהיא הייתה בפגיה ולא בבית.
התמזל מזלי ויכולתי לא לעבוד ולהיות איתה.
כל מה שתחליטי יהיה בסדר. השאלה מה מתאפשר לך מבחינת עבודה.
אני מכירה גם אמא לפגה שהייתה חייבת לחזור לעבוד והכניסה את התינוקת לפעוטון.
בהצלחה בכל דרך שתפני אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
קרני07/08/2009היי יסמין,
תודה על התגובה
אני לא חושבת שאוכל להרשות לעצמי מבחינה כלכלית להשאר בבית למרת שגם אני מרגישה שזה הדבר הנכון לעשות, אני די מתחלחלת מהעובדה שיהיה עם בן אדם זר
אני מנסה לדמיין מה נעבור בשנה הקרובה כדי לדעת כמה אצטרך להיות זמינה וכמה זמן ישאר לי לעבוד - יש דברים מהותיים שקרו לכם בתקופה הזו שאת זוכרת ויכולה לכתוב לי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יסמין07/08/2009היי קרני
אני מבינה אותך לגמרי כי גם אני הרגשתי כמוך .
הבת שלנו ברוך השם הייתה בסדר ולא היה משהו מיוחד חוץ ממעקב יותר תכוף בטיפת חלב ובדיקת מעקב בבי"ח מידי פעם.
במכון להתפתחות הילד היינו פעמיים ולא היינו צריכים לחזור יותר.
זה תלוי בכל ילד, יש ילדים שצריכים פיזיותרפיה, ומעקבים יותר צמודים. אצלנו למזלי זה לא היה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לפגיתשרי04/08/2009
שלום...
אני שרי בת 21 נשואה ואמא טרייה...לתינוקת ראשונה:)
קצת מוזר להרגיש אמא כשהתינוקת שלך לא נמצאת לידך ..הסיפור התחיל לא מזמן בב18-8 שההיתי בשבוע 26 והתחילו צירים ופתיחה של 2 הגעתי לשמירת הריון ובזכות הרופאים הצלחתי להגיע ל26 ו6 ימים התאריך כבר 24-8-09שכנראה הילדה לא רצתה לחכות יותר והתחילה לעשות לאמא בעיות כבר מעכשיו:) הצירים חזרו והפתיחה הגיעה ל5 ומשם אני כבר לא ההיתי מודעת למה שמתרחש סביבי מיד הכניסו לחדר הניתוח אני בלידה! ההיסטריה לא נחסכה ממני התעוררתי אחרי כמה שעות ולא האאמנתי שזהו מסע של אמא לפגית. הקטנטנה שלי נמצאת באינקובטור יש עליות וירידות קצת קשה להבין מה שמתרחש אצל הגוף הקטנטן הזה היא נולדה 993 גרם ממש פיצפונת הכול נהיה מוזר ולא מובן אני כל כך רוצה שתהיה בזרועתיי הדרך ארוכה וקשה המון שאלות ואין תשובות אני באמת אמא?? למה אני לא מרגישה ככה?? וכל כך כואב לראות אותה שם בעזרת השם הכול יעבור והיא תהיה איתנו אני מאמינה בלב שלם שיהיה בסדר אבל עדיין אני מרגישה מאד מוזר לחיות את חיי שהיא שם ואני כאן התיאבון ירד ואין לי חשק לחייך אני מאלצת את עצמי להיות חזקה כי מי יטפל בי בסופו של המסע כשהיא תגיע אלי?.? התמיכה שלכם והידע שלכם יתרמו למסע הלא נודע לעבור טיפ טיפה יותר בקלות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
אמא לאלעד04/08/2009אני ממש מבינה אותך כאמא לפג בשבוע 24 700 ג"ר.
כיום אנחנו בבית והוא בן 9 ח'.
מאחלת לכם בריאות והתמודדות לא קשה בפגיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל מזל טוב!
מיכל04/08/2009אני יודעת שזו תקופה ממש לא פשוטה וצריך המון כוחות בשביל לעבור אותה.... לי עזר מאוד לחשוב כל הזמן על הפרס שמחכה לי בסוף- נסיכה מדהימה שתהיה איתי בבית וזה אכן מה שקרה :-)
אז באמת תנסי לאגור כמה שיותר אופטימיות וסבלנות (שקולטים מההודעה שיש לך!) ותזכרי שהתקופה הזאת בסוף תעבור. השהות בפגיה היא כמו רכבת הרים, יש עליות ויש ירידות וצריך להיות מוכנים לזה ולדעת שגם אם יש פתאום קושי או בעיה יהיה בסדר והמצב ישתפר. אני מקווה שאצלכם השהות תעבור כמה שיותר חלק וכמה שיותר קצר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יסמין06/08/2009היי
מזל טוב על הקטנטנה שנולדה לך. מי כמוני מבינה מה את עוברת. הילדה שלי נולדה 818 גר' ושהתה חודשיים ושבוע בפגיה. היום היא בת שנה ותשעה חודשים (טפו, טפו, טפו).
נכון זו תקופה מבלבלת, מפחידה אך בלי עיו הרע הכל עובר.
לי היה קשה להבין שהלידה הראשונה שלי לא הייתה כמו שדמיינתי אבל זו לא קלישאה שהזמן עושה את שלו.
ובעזרת השם הקטנה תגיע הביתה, ותגדל ותתחזק.
אז תחזיקי מעמד, תמיד טוב לפרוק מהלב ולדבר עם הורים שעברו את מה שאת עוברת
ושוב מזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא לפגית...
ליאת גנון19/08/2009שלום לך, גם אני עברתי סיפור כמו שלך בדיוק לפני שנה.. ילדתי בשבוע 25+2 משקל הילדה היה 620 גרם.. היום היא בת שנה ושוקלת 5300 ק"ג התהליך שעוברים מאוד קשה לפעמים עד היום יש לי ימים בלי מצבי רוח על מה שעברתי אבל שאני רואה את הילדה הכל שונה.. תמיד שיהיה לך מצב רוח לידה שהיא לא תרגיש שאת עצובה.. או שקשה לך.. המון סבלנות ותדברי אליה המון זה עוזר מאוד גם לך וגם לה.. וביום שתחזיקי אותה את תתרגשי מאוד ויכאב לך להחזיר אותה לאינקובטור אבל תתעודדתי שבעוד זמן קצר היא תיהיה בידים שלך כל היום ואפילו בלילה..
הילדה שלי בת שנה והיום אני מרגישה אמא.. שהיא רוצה אותי.. שהיא מחפשת אותי עכשיו אני מעכלת שמשהי תלויה רק בי וזה כל האושר שבעולם..
חמודה שתמיד יהיה לך חיוך על הפנים ליד הילדה הכי חשוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית
מעיין20/12/2012לי יש ילדה שנולדהבשבוע 24 650 גרם כיום היא בת שנה שוקלת 8 קילו למי יש תשובה מתי היא תלך או תזחיל או תעמוד לבדה או שתעשה משהו היא כבר בת שנה וחודשיים ולא עושה כלום חוץ מלהרים את הראש ולהסתבובב לצד אחד בלבד עברנו חוויה קשה4 חודשים בפגייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית - תגובה
דפנה דוידי20/12/2012שלום מעיין
בחישוב גיל מתוקן בתך היא סביב גיל 8 חודשים,וגם לגיל 8 חודשים אם מה שאת מתארת נכון אז היא בהחלט אם איחור התפתחותי תינוק בן 8 חודשים אמור להתהפך לשני כיוונים,להסתובב על צירו,לברבר עיצורים חוזרים על עצמם,להעביר חפצים מיד ליד ויש כאלה שכבר מתחילים להראות סימני זחילה אחורה וסימני התישבות,
האם בתך מטופלת וחייבת להיות מטופלת במכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלכם או בית החולים שנולדה ומה אומרים שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית
מעיין20/12/2012היא במעון שיקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית
מעיין20/12/2012יש לה גם טונוס שררים ירוד כללי הופוטוניה מתי את חושבת שהיא תילך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דפנה דוידי21/12/2012מעיין היקרה
כדי להיות מציאותיים עד כמה שזה קשה,לבתך יש המון שלבים לעבור עד להליכה,הטוב ביותר להתיעץ אם צוות המטפלים,עד כמה שיש להם תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית - תגובה
דפנה דוידי24/12/2012אין לי מושג,דברי אם הצוות המטפל במעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה!יפעת03/08/2009
ילדתי תאומים לפני חצי שנה בדיוק בשבוע 33+4,היום גיל מתוקן 4 וחצי חודשים.בתי נולדה במשקל1356 ובני במשקל 2045.
המשקל של בני היום הוא 6030 (4.5 חודשים מתוקן),הוא עלה בחודש האחרון 400 גרם,האם זה מעט מידי?האחות בטיפת חלב הלחיצה אותי...אורכו 61 והיקף הראש שלו 39.5 ,האם זה בסדר?בני ניזון ממטרנה אוכל מקסימום..120cc .האחות טוענת שיש שבירה בעקומה ואני בלחץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
אירית05/08/2009גם ביתי נולדה בשבוע ובמשקל הזה והייתה עולה אפילו פחות אל תלחצי כל ילד והקצב שלו כשהם רעבים הם אוכלים.
אנחנו תמיד באובססיה סביב האוכל שלהם כי כל הזמן מלחיצים אותנו שהם צריכים לגדול.
ילדייך בסדר גמור ותהני איתם, בתי כיום כבר כמעט בת שנה ואני פשוט מסתכלת אחורה ומבינה עד כמה הייתי סתם לחוצה, וגם עכשיו היא לא אכלנית גדולה ודי רזה אז מה - תינוק אוכל בקצב שלו.
תהני מהם ותגדלי אותם בנחת. בהצלחה והמון סבלנות!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מהאתרד''ר אילן גור22/07/2009
לכל משתתפי האתר,
לאחר מספר שנים כמנהל הפורום החלטתי לפרוש מניהולו.תפקיד זה מלאתי בהתנדבות ללא כל תמורה למעט התודות של הפונים לפורום שנהנו מההתייחסות שלי אליהם.
פורום דינמי כמו פגים חשוב לציבור ובעקר למשפחות הפגים. הפורום אמור לסייע למשפחות להתמודד עם הבעיות המתעוררות בזמן היות המשפחות בפגיה יחד עם התינוקות הקטנים וללוות את כולם לאחר השחרור.
אין הפורום אמור להחליף את הצוות המטפל בפג ולא מתיימר לשמש כרופא על המדריך את המשפחות במקרים בהם לדעתם הפג לא מקבל טיפול הולם בפגיה.
הורים לפגים צוברים נסיון ולעיתים יכולים לתת קצת מנסיונם לאחרים ובעיקר לעודד את המשפחות הלחוצות.
תפקידו של מנהל הפורום הוא להעניק מהידע שלו לכל הפונים ולהרגיע במקום שניתן להרגיע ולכוון משפחות להמשך טיפול במקום שזה נחוץ.
הניהול של הפורום מחייב רצינות, התחשבות, מקצועיות ובעיקר המון לב לכולם על מנת שכולם יצאו נשכרים מהפניה לפורום.
מלאתי תפקיד זה באמונה ובהתמדה גם כאשר הייתי בחו"ל והשתדלתי להיכנס ולענות תשובות.
צוות BE OK סייע רבות בשליחת ההודעות למייל שלי ובכך עזר לי לענות ככל המוקדם ולא לקפח אף אחד.על כך אני מודה לו.
אני מקווה שכל מי שפנה זכה למענה ולא הרגיש שהוא מקופח ויודע אני ממכתבי התודה שרבים קבלו תמורה לפנייתם לאתר זה.
בשל השחיקה עם הזמן וכן בשל עומס רב שישנו עלי לאחרונה בפיתוח מכשירים וטכנולוגיות שיעזרו לפגים ולא רק לפגים אני מפנה את הבמה למנהל אחר לאתר.
כולי תקווה שצעד זה יתרום לכל משתתפי הפורום היום ובעתיד וישרת את כולם בצורה החיובית ביותר.
נהניתי להיות כאן ואני מאחל לכולם שהפגים יגדלו בריאים ושלמים (לא חייבים להיות שמנים...) ולפורום הזה שיגדל ויפרח לטובת כולם
תודה לכם ובהצלחה
ד"ר אילן גור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
לימור22/07/2009לד"ר אילן גור
תודה רבה על המיקצועיות והמסירות שלך באתר זה.
עצותיך הנפלאות עזרו והרגיעו אותנו מאוד.
אני מאחלת לך שתמשיך לפתח להתרחב ולפרוח ובכך תתרום כמו שעשית עד כה.
בהצלחה ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיליוני תודות
ענבר22/07/2009ד"ר גור היקר,
אין לי מילים לתאר את גודל התרומה שלך לי ולמשפחתי.
בכל פעם שצצה איזה שהיא דאגה בנוגע להתפתחות/ לגדילה של בני (והיו הרבה כאלו), מיד פניתי לפורום שלך וידעתי בוודאות שד"ר גור ירגיע אותי.
המענה הכן, המרגיע, המקצועי ואף האבהי שלך גרמו לי לגדל את בני בנחת (כמו שאתה ממליץ כל הזמן..).
תודה רבה על התקופה הארוכה שבה נתת מענה מכל הלב .
הפגת אצלנו הרבה רגעים של מתח ודאגה בתשובותיך האבהיות.
הרבה הצלחה בהמשך הדרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על היחס המיוחד שלך אלינו-
אמא לאלעד22/07/2009כשקוראים את התשובות שלך מיד קולטים שמאחוריהם עומד אדם רציני עם חוש הומור שכ"כ חשוב בתקופה הלחוצה הזאת שלנו.
אנחנו נעזרנו בך ותודה רבה על הפניות שלך והקדשת הזמן האישי שלך.
הרבה הצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מכל הלב!!!
אירית22/07/2009בתי היום בת 11 חודשים ומיום היוולדה ליוות והדרכת אותי ובכל תהיה הייתי ניגשת לפורום ומוצאת תשובות.
תודה על הכל עשית עבודה מדהימה ואני בטוחה שישנם עוד המון הורים שחושבים כמוני.
סייעת לי בשעות משברים ותהיות שיש אני מאמינה לכל הורה לפג.
תודה תודה תודה
אירית ושי-לי עמרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תודה, תודה
יסמין22/07/2009ד"ר גור היקר
תודה לך על כל עבודת הקודש שעשית.
כאמא לפגה מקסימה לא פעם נכנסתי לאתר, שאלתי שאלות או קראתי תשובות שלך לאחרים והוקסמתי מהאכפתיות שלך, מהתשובות הסבלניות והמפורטות והשלווה שהצלחת להקרין אפילו מבעד למסך המחשב.
צר לי על עזיבתך .
אתה אדם מיוחד ובהצלחה בכל מעשה ידך.
שוב תודה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד עצוב לי....
מיכל22/07/2009אמנם איני מכירה אותך אך מקריאת תשובותיך אלי וגם להורים אחרים ברור שמדובר באדם ובעיקר ברופא יוצא דופן מלא רגישות, אכפתיות, מקצועיות, הומור והרבה רצון לעזור. צר לי מאוד מאוד שאתה עוזב, אך אני מאחלת לך הרבה הצלחה בהמשך דרכך ויודעת שתמשיך לעזור להורים לפגים במסגרות אחרות. אני חייבת להודות שבשלב מסוים ממש הצטערתי שאני לא גרה בירושלים כי אז יכולת להיות הרופא של בתי.... אנו נתקלים בדרך בכל כך הרבה רופאים חסרי רגישות שאומרים דברים בצורה מלחיצה ולקונית ושוכחים שבשבילנו ההורים זה לא סתם מקרה אלא כל העולם שלנו! אז זה באמת מרגש ומעודד לפגוש (גם אם רק וירטואלית :-)) רופאים כמוך. כן ירבו. ולסיום אני רוצה באמת להודות לך מקרב ליבי על העזרה שלך. המון המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
גילי23/07/2009היית לי לעזר רב, בשאלותיי הרבות בענייני אוכל אוכל ואוכל.. - לא פלא שנשחקת.... ;-)
(נדנדתי כאן הרבה)
מאחלת לך הצלחה בפיתוח המיכשור לפגים ובכלל בהמשך דרכך.
שירי (אמא לשני קטנטנים בני 8 חודשים עוד מעט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' גור היקר!
שרית23/07/2009גם אני מצטרפת לכל הדברים הטובים שנאמרים כאן עליך!
כאמא טרייה לפגית נעזרתי בפורום בשאלות שנשאלו כבר בעבר ובעצמי שאלתי לא פעם ואתה באדיבותך ובסבלנותך הרבים נתת מענה אישי ומקצועי
(לעתים קרובות בשעות הקטנות של הלילה....)
דר' גור היקר,
בהצלחה רבה בהמשך הדרך
בע"ה שהקב"ה יצליח את מעשיך לטובה ולברכה,
תודה רבה שהקדשת מזמנך
תודה בשמי ובשם בתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מלאך!
ליאת24/07/2009תודה לך ד"ר גור, שיהיה לך המון בהצלחה, אתה אדם מקסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עצוב נורא שעזבת...
כרמית26/07/2009תודה על הפורום המעולה הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט דר' מדהים!
יעלי28/07/2009יצא לי לשאול אותך מידיי פעם שאלות בפורום המדהים הזה ופשוט אין לי מילים על האנושיות והמקצועיות שהעברת לנו כאן.
בהצלחה בפיתוח החדש והחשוב כל כך עבור הפגפגונים ואין לי ספק שכל מה שתעשה יהיה מקצועי!
תודה על התשובות החכמות ולרוב גם המרגיעות.
נתגעגע אליך אין כל ספק!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מקרב לב
יעל09/08/2009כאמא לפגית מצאתי את עצמי כמו עכשיו מדי פעם נכנסת לפורום הנ"ל וקוראת מהשאלות של הקוראים ומהתשובות שלך. התשובות נענו תמיד בסובלנות ובכבוד מתוך רצון אמיתי לעזור ולהקל,וכל פעם מצאתי את עצמי מתפעלת מחדש מדרך תגובתך.
תודה רבה לך ובהצלחה בהמשך דרכך
היית לי ,לבעלי וכפועל יוצא לביתי הפגית ,מרגיע ומושיע
ישר כח
ותודה על הדגים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת לילה רצופה ...אביגיל20/07/2009
ד"ר גור שלום ,
אני מפנה אליך שנית שאלה שמטרידה את מנוחתי:
ביתי היום בת שבוע וחצי - מתוקן. נולדה בשבוע 31+5. היום משקלה : 4.300.
אוכלת מבקבוק בדר"כ כ - 90 cc. כל שלוש שעות מטרנה סנסטיב לפגים.
( ביתי נולדה במשקל : 1.930).
שאלתי היא האם אפשר / מותר לאפשר לה לישון בשעות הלילה יותר מחמש שעות? האם ניתן לאפשר לה אפילו לישון 7 שעות??
אני קצת חוששת שאם תיארך השינה שלה, משקלה ייפגם, אך מצד שני לישון זה גם חשוב ובריא עבורה ואני אשמח לישון קצת יותר בלילה ...
מה דעתך בנושא?
יום נעים,
ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אבל כאמא לפג
אמא לאלעד20/07/2009לעניות דעתי ביתך שוקלת מצויין ואם היא אוכלת יפה אז לדעתי אין שום בעיה שתתחיל לאכול לפי הצורך.
תכפילי את המשקל שלה ב 130-150CC וזוהי הכמות היומית שלה.
תחלקי במס' ארוחות וכך היא תאכל יפה וגם תישן בלילה. וגם את....
לנו הרופא אמר שמ4 ק"ג לעבור להנקה לפי הצורך ואני בטוחה שכנ"ל בתחליף.
כהורים אנחנו נכנסים למצוקת האכלה וכדאי לסיים עם זה במהירות לפני שנשגע ונפטם את המתוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אמא'לה
אביגיל20/07/2009היי שלום לך אמא יקרה,
קודם כל תודה רבה על תשובתך מאירת העיניים.
עזרת לי להיות רגועה...
האם תוכלי להסביר קצת יותר מה כוונתך?
במה יש צורך להכפיל את משקל גופה? למה ב - 130-150 cc? זוהי הכמות שעליה לאכול?
אשמח להסבר ממי שחווה זאת גם!
שיהיה לך יום מקסים רצוף הנאות,
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל עוד היא ישנה תהני מזה
אירית20/07/2009גם כשביתי נולדה הייתי בלחץ מזה אבל זה שטויות אם היא תהיה רעבה היא תום - בוודאות!! ואל תדאגי למשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר חיסוניםאביגיל16/07/2009
ד"ר אילן גור שלום ולילה טוב,
ביתי שכעת בת שבוע (מתוקן) וחודשיים כרונולוגית שוקלת 4.300 ק"ג, קיבלה ב - 14.7 שני חיסונים:
מחומש + פינמוקוק. בערב הראשון של מתן החיסון, הופיע חום של 38 , נתתי טיפות להורדת החום והחום ירד בהדרגה. ביום למחרת הופיע שוב חום בצהרי היום: 37.9 .היא קיבלה שוב טיפות ועשינו לה אמבטיה במים פושרים - ואז החום ירד שוב. יש משהו שמדאיג אותי מאוד: אנו כעת יומיים לאחר מתן החיסונים, היא כל הזמן עייפה, נרדמת מהר מאוד . אציין כי היא אוכלת בסדר גמור ובוכה מדי פעם... אך איננה עירנית קצת בשעות היום, דבר שאפיין אותה לפני. אני לא יודעת אם זוהי אפטיות או עייפות מדאיגה, האם זה מסוכן או שיחלוף? מה צריך לעשות? יש דרך לטפל בעייפות או אפטיות שכזו?
ממתינה בקוצר רוח לתשובתך,
יונת - אמא טרייה וכעת מאוד מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום מוגדר מעל 38
ד''ר אילן גור18/07/2009לציפי שבוע טוב,
חום גבוה בתינוקות מוגדר רק מעל 38 מעלות. אין טעם להתנפל על תינוק בחום 37ץ9 עם אקמול ואמבטיות פושרות.
לגבי האפקט של החיסון אכן הוא עלול לגרום לעליית חום ב-24 השעות הראשונות. מעבר לזה באם יש חום יש להיבדק ולשלול גורם אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה תיפקודיתענבר15/07/2009
ד"ר גור שלום רב!
בני בן שנה וחודשיים (שנה מתוקן).
אתמול הייתי איתו אצל רופאת המשפחה בבדיקה שיגרתית (עקב שיעול).
כאשר הקשיבה לריאות הבחינה באיוושה לבבית. לטענתה היא נשמעת כאיוושה תיפקודית וטוענת כי אין כל סיבה לדאגה.
קיבלתי הפנייה לקרדיולוג.
היא ניסתה להרגיע אותי והדגישה כי אין שום סיבה לדאגה, ואמרה כי להערכתה 99.9% שמדובר באיוושה תיפקודית.
רציתי לדעת מהי המשמעות של איושה לבבית והאם אכן אין סיבה לדאגה במידה ואכן מדובר באיוושה תיפקודית? (דרך אגב, גם לבעלי יש איוושה כזו).
האם בני לא צעיר מידי מבחינת גילו כדי שיאבחנו אצלו איוושה?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איושה לא פתולוגית
ד''ר אילן גור18/07/2009לענבר שבוע טוב,
איושה תפקודית נובעת מפעילות מוגברת של הלב כמו בזמן חום ואו מאמץ ולא ממום לבבי. לכן הייתי לוקח את דבריה האחראים של הרופאה כמו שהם ולא ההיתי נכנס לדאגה. בדיקת אקו תוכיח שאין מום מולד (באם היה כזה היו צריכים לגלות את האיושה מוקדם יותר)
בצעי את הבדיקה וקבלי את המלצתה של הרופאה ולא להיכנס ללחץ מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גור תודה רבה!!!
ענבר19/07/2009תודה רבה לך.
כרגיל, הרגעת אותי מאוד!
יום נעים ושבוע טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)