מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלה לגבי תגובתך המלחיצה מלמטהאורנה03/07/2009
שוב שלום, בתשובתך "חייבת בדיקה" היית מאד נחרץ, ומאז קריאת תשובתך אני בלחץ אטומי, ולצערי שבת עכשיו ואין עם מי להתיעץ.
לאלו בעיות נוירולוגיות אתה מרמז?- האם אתה חושד במחלה חשוכת מרפא או האם אלו דברים שניתן לטפל בהם?
לחוצה במיוחד, ומחכה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך להילחץ
ד''ר אילן גור04/07/2009שוב שבת שלום אורנה.
לא מדובר המחלה חשוכת מרפא ולא מדובר במשהו דחוף אחרת הייתי מפנה אותך לאישפוז מיידי. מדובר בלבדוק את הילדה ולנעריך את מצבה הנוירולוגי ולהתחיל טיפולים בהתאם על מנת לשפר את מצבה באם יש מקום לשפר. להזכירך התשובה שלי באה בעקבות הפירוט של מצב הילדה שאת רשמת ולא בעקבות בדיקה שלי של הילדה ולכן כל שבקשתי זה בדיקת רופא מומחה בתחום אשר יעריך את מצבה ויגדיר מה יש לעשות בהמשך .
אז תרדי מהלחץ הנוראי ( האטומי ) ותתעשתי וחפשי רופא בסביבתך שיבדוק את הילדה ויעריך יחד אתך את מצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פגית בת שלושה חודשיםאורנה02/07/2009
הבת שלי נולדה בשבוע 34+4 במשקל 2300 ושהתה רק כשבוע בפגייה בלי בעיות מיוחדות.
היום היא בת שלושה חודשים ושבוע (חודשיים מתוקן). גדלה יפה במשקל ובשאר המדדים של טיפת חלב.
1.היא מרימה ראש יפה ובאופן מפתיע החלה להתהפך מהבטן לגב. - קראתי בתשובות קודומות שלך שזה מוקדם מדי- מה ניתן לעשות?
2. כשהיא איתי באחד על אחד (למשל על שידת ההחתלה) היא בד"כ יוצרת קשר עין, מחייכת (לא תמיד אך בד"כ) ומשמיעה קולות מדי פעם. לעומת זאת (וזה ממש מטריד אותי), היא לא ממקדת מבט כשהיא לא על השידה- למשל שהיא על הידיים, המבט שלה נראה בוהה ולא מפוקס, וכמעט בלתי אפשרי ליצור איתה קשר עין במצב כזה. האם זה מעיד על בעית תקשורת? מה ניתן לעשות?
3. בנוסף, היא עדיין לא מבחינה בידיה, ולא מושיטה ידיים לצעצועים.
אשמח לשמוע חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת בדיקה
ד''ר אילן גור03/07/2009לאורנה בקר טוב,
לצערי הסימנים שאת מתארת אינם משדרים בדיקה נוירולוגית תקינה
מאד ממליץ בדיקה על ידי נוירולוג ילדים ואו ניאונטולוג המתמחה בהתפתחות הפגים. הייתי גם ממליץ על בדיקת ראיה. הילדה היתה צריכה למקד מבט ולעקוב אחר אובייקטים וכן לחייך יותר.
אשמח לקבל עידכון למצבה והערכת הנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- תוכל להמליץ על נוירולוג?
אורנה03/07/2009מאחר ויקח לי זמן רב לקבל תור לנוירולוג ילדים בקופ"ח, האם ניתן ללכת באופן פרטי? אשמח ללכת כבר בימים הקרובים. כיצד ניתן להגיע לנוירולוג פרטי?
אורנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב- אנו באזור תל אביב
אורנה03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכיר נוירולוגים בשפלה
ד''ר אילן גור04/07/2009לאורנה שבת שלום,
אני עובד באזור ירושלים ולא מכיר נוירולוגים בתחום ההתפתחותי בשפלה. בטוחני שאם תשאלי בפגיה בה הילדה נולדה תקבלו המלצה על נוירולוג כזה. אני חושב שרופא הילדים שלך יידע להמליץ על רופא בקופה בה את מבוטחת ואולי אף יעזור לזרז תור אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שלוםמהממת שלי02/07/2009
איזה כיף רק היום גיליתי את הפורום לא ידעתי עם מי להתייעץ אז ככה- בתי נולדה בשבוע 34 במשקל 1600 ביום שני הקרוב תהיה בת 5 חודשים -כרונולוגית ובשקילה האחרונה לפני 3 שבועות היא שקלה 4600 ושאלותיי הן-
*האם העליה במשקל תקינה?
*הילדה אוכלת מטרנה סנסטיב עד השבוע 120 אך לפי תחושה של המטפלת נראה שהיא רוצה יותר האם היא זקוקה ליותר?
* עד מתי צריך לתת לה את הסנסטיב?
*מתי אפשר להאכיל אותה פירות ירקות וכיו"ב?
*מה שהכי מטריד אותי זה שהילדה ישנה המון בערך 20 שעות ביממה ולילה שלם האם זה תקין והאם זה קשור להיותה פגית בפגיה נבדקה בלוטת התריס ונמצאה תקינה.
אשמח לקבל תשובות לשאלותיי, מצטערת על האורך תודה אמא אוהבת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור03/07/2009בקר טוב לך,
משקלה של המהממת תקין לגילה לאור משקלה ההתחלתי. מרטנה סנסיטיב מומלצת עד גיל חצי שנה כרונולוגי במקרה שלה בשל לידה בשבוע 34 חהריון. ילדתך לא צריכה לישון כ"כ הרבה שעות אך באם היא מתקדמת בהתפתחותה למרות השינה לא הייתי מתחיל בבדיקות אלא מנסה להחזיקה יותר ערה בעזרת הפעלות.
לגבי כמות האוכל באם היא רוצה לאכול יותר צני לה ותקפידי על כמות של עד 180 סמק/קג ליממה ( קרוב ל-900 סמק כיום).
לגבי פירות וירקות הייתי מחכה עוד חודש להתחיל ואפשר לתת לה מנות קטנות בנתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה תקינה במשקלאביגיל02/07/2009
ד"ר אילן גור היקר,
הקטנה שלנו היום בת חודשיים כרונולוגית. נולדה 1.900 בשבוע 32.
בשקילה האחרונה בטיפת חלב שקלה 3.680 ק"ג. נאמר לנו שם שהיא נמצאת באחוזון התחתון ,
כלומר מתחת ל - 3% ושיש להיות עם יד על הדופק.
אציין כי הקטנה אוכלת יפה וניזונה ממטרנה פגים ואוכלת רק מבקבוק - בין 70 ל - 90 cc
בכל 3 שעות.
שאלתי היא:
האם המשקל שלה היום הוא תקין ביחס לגילה ? האם יש באמת סיבה לדאוג ולהיות עם יד על הדופק???
אנא עזרתך בנושא.
המשך יום מקסים,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יאומן!
מיכל02/07/2009הילדה שלך עלתה 1800 גרם בחודשיים! ! זה עלייה מאוד יפה ואת צריכה להיות שמחה וגאה. אחיות טיפת חלב האלה פשוט סתומות (סליחה על ההתבטאות זה פשוט מוציא אותי מדעתי) ולא מבינות כלום בפגים! במקום לבדוק את העלייה שלה במשקל מסתכלות על העקומות! ברור שבגיל חודשיים היא עדיין לא בעקומות! אני חושבת שצריך בתור הורים לפגים לפעול כדי שיעשו השתלמויות או משהו לאחיות בנושא פגים כי הבורות שלהן מזעזעת. וגם גורמת ללחץ מיותר פעמים רבות (גם את ההתפתחות הן בודקות לפי גיל כרונולוגי ולא מתוקן).
בקיצור, אחרי כל הנאום שלי :-) את יכולה להיות ממש שמחה ומאושרת על עלייה מצוינת במשקל, ואני בטוחה שזה גם מה שהדוקטור המקסים פה יענה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל היקרה - תשובה מאירת עיניים !!
אביגיל02/07/2009מיכל שלום ולילה טוב,
כל כך שמחתי לקרוא את תגובתך. אכן האחיות בטיפת חלב מתמקדות רק בתיאוריה היבשה.
כל כך נעים שיש עם מי לדבר, למי לפנות ולקבל קצת חיזוקים וכתף תומכת.
רק שתדעי : עשית לי את הערב...
המון תודות על התייחסותך
שיהיה ערב נפלא, שקט וכיפי!!!
לילה טוב,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור... רק בריאות :-)
מיכל03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאה בך
ד''ר אילן גור03/07/2009למיכל בקר טוב,
אכן אבחנה נכונה לגבי משקלה של התינוקת. לו אחיות טיפות חלב היו מכניסות את המשקל בגיל 0 ולא בגיל חודשיים הילדה היתה באחוזון גבוה.
זה באמת מדהים עד כמה מאחיות טיפת חלב עובדות במצב אוטומט ללא חשיבה.
אני עובד כעת על תוכנת מחשב שתתקן מצב זה של טעויות "טיפת חלב" וכל אם בישראל תוכל לצפות בקצב העלליה במשקל של ילדיהם ללא צורך בייעוץ ברמה ירודה.
שבת שלום לך,
עלית כיתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
מיכל03/07/2009ואני שמחה מאוד לשמוע על התוכנה.... מקווה שזה ישפר שם את המצב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתה של מיכל תואמת את תשובתי
ד''ר אילן גור03/07/2009להילה בקר טוב,
אכן קבלת תשובה נכונה ממיכל.
עלייך להזכיר לאחות טיפת חלב להפחית חודשיים מגילה הכרונולוגי כאשר היא מקלידה את הנתונים ואולי יותר פשוט עשי זאת בעצמך
בהצלחה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרות לגידול פגיםמרינה29/06/2009
אנא המלצתך לגבי ספר עדכני עבור גידול והתפתחות של פגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ספר כזה
ד''ר אילן גור30/06/2009למרינה בקר טוב,
אין ספר כזה שאני מכיר ואו קראתי בעבר.
הספרים לגידול תינוקות מכילים גם פרקים על פגים בד"כ.
החשוב מכל שהפגים בשלב מסוים הופכים לתינוקות ולכן גידולם חופף את גידול התינוקות ויש רק לזכור את הגיל המתוקן בשנתיים הראשונות לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב ענייני כלכלה..יעל28/06/2009
שתי בנותי, שבוע 26+5 , שלושה חודשים מתוקן (שישה כרונולוגי) כיום שוקלות כ-5 ק"ג ועולות כ-25 גרם ליום. (נשקלות אחת לחודש.שבועיים)
הן ישנות כל הלילה ואנו מקפידים על שש ארוחות ביום (מינימום חמש) מבלי להעיר בלילה.
תזונתן היא חלב אם (בהנקה) והשלמה די משמעותית במטרנה סנסיטיב. מכיוון שאני מניקה איני יודעת כמה הן אוכלות בדיוק. אציין כי יש להן תאבון בריא ואני מניחה שאם אגדיל את המנות בבקבוק הן יגמרו.
לעיתים נראה לי שהיו רוצות עוד... אבל אני לא רוצה להעמיס עליהן, לפני מספר שבועות ש"זרמנו" איתן, והן ישנו יותר ולפיכך נתנו רק 4 ארוחות (לפי דרישתן) היה אז ריפלוקס נוראי והן היו גמורות אחרי כל ארוחה.
שאלותי הן (סלח לי על הסיפור הארוך...)
האם יש כמות כלשהי פר ארוחה שעדיף לא לחרוג ממנה?
האם להקשיב לעצמי בנוגע לאוכל כל עוד העלייה במשקל היא בסדר? (על אף שנראה שיכולות ורוצות לאכול עוד קצת)
האם הרגלי האכילה עכשיו ישליכו על השמנה והפרעות אכילה בעתיד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ב'
ד''ר אילן גור28/06/2009לאמא לתאומות
אכן סיפור ארוך אך מכל האפשרויות שנתת לעצמך תשובה ב' היא הנכונה.
תזרמי אתן ותני להן לאכול לפי הקתב שלהן.
הו עולות במשקל יפה ומתפתחות היטב וישנות טוב בלילה מה שנותן לך ולבעלך כוח להמשיך לטפל בהן.
השמנה בגיל ינקות עלולה לגרור להשמנה ומחלות בגיל מבוגר ולכן ילד שמן אינו בריא ואין לכוון לשם
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשענבר28/06/2009
ד"ר גור בוקר טוב,
בני בן שנה וחודש כרונולוגי (נולד בשבוע 32 במשקל 1.600 גר'). כיום הוא שוקל כ- 9 ק"ג.
מזה כשבוע מסרב בתוקף לאכול אוכל מוצק (בעיקבות מחלת חום שחלפה ולהערכתי גם בשל בקיעת שיניים).
מטרנה עם דייסה הוא אוכל בסדר כל 4 שעות לערך.
שאלותיי הן:
1. האם באמת יש קשר בין חוסר תיאבון לבקיעת שיניים?
2. האם זה בסדר שהוא לא אוכל מוצקים (פירות, עוף, פחמימות, ביצה...)במשך זמן ארוך וניזון רק ממטרנה ודיסה?
תודה מראש ושבוע טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייב במוצקים
ד''ר אילן גור28/06/2009לענבר צהרים טובים
ילדך כבר מזמן עבר את פגותו ולכן יש להתייחס אלין כאל ילד רגיל הן בשל גילו והן בשל משקלו. לא נורא אם יאכל רק חלב לתקופה ללא כל תוספות. כדאי לברר למה אינו רוצה לאכול את המוצקים. האם יש לו פוריה בפה?
הייתי ממליץ שרופא ילדים רגיל יבדוק אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
ענבר28/06/2009ד"ר גור- תודה רבה על התשובה המהירה!
למה התכוונת ב"פוריה בפה"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופאה אבל בטח התכוון לפטריה...
יעל28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לפטריה בפה
ד''ר אילן גור28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל פגיםאביגיל25/06/2009
ד"ר אילן שלום רב,
אני מפנה אליך שוב את שאלתי, אני מעט חושש ולא בטוח שאנו פועלים נכון וזקוקים לידך המכוונת:
ביתי נולדה בשבוע 32 במשקל 1.930 ק"ג. היום היא בת חודש וחצי (כרונולוגי) ושוקלת 3.340 ק"ג.
אשתי לא מניקה ולכן הקטנה אוכלת מבקבוק - מטרנה המשך לפגים בכמות של 90 cc.
בטיפת חלב נאמר לנו כי כמות זו היא גדולה ושלא כדאי להעמיס עליה ולתת רק 60 cc.
שאלותי הן:
1. מה לעשות אם היא דורשת לאכול יותר?? לרוב היא מסיימת בקבוק של 90 cc.
2. לדעתי היא עולה די יפה במשקל. עד מתי צריך להמשיך להאכיל אותה מטרנת פגים? עד איזה גיל או משקל? מתי כדאי לעבור לאכול מטרנה רגילה?
3. האם בימי חמסין אלו צריך לתת לה לשתות מעט מים?
מחכים בקוצר רוח לתשובותיך מאירות הפנים ,
גבריאל ,
אבא של נויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר אילן גור25/06/2009לגבריאל ערב טוב,
משקלה של ילדתכם עולה בצורה טובה.
כלכלת מטרנה המשך לפגים מומלצת לפחות עד גיל חצי שנה ומשקל סביב ה-5 קג.
כמות האוכל היממה המומלצת היא 180 סמק לקג ולילדתכם זה סביב ה 700 סמק. באם תחלקו זאת ל-8 ארוחות זה סביב ה-90 בכל ארוחה ולכן אתם צודקים ולא טיפת חלב.
לגבי מים אין צורך במים מאחר והיא שותה הרבה חלב שזה בעקר מים ואין צורך להוסיף עוד לכמות זאת
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשכח בשאלה שלי - גבריאל
אביגיל26/06/2009ד"ר אילן שלום,
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה.
המלצתך היא להמשיך במטרנה פגים עד גיל חצי שנה - איך להתייחס לגיל זה?
האם לפי גיל כרונולוגי או לפי גיל מתוקן?
שבת שלום,
גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מתוקן
ד''ר אילן גור28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות...מיכל23/06/2009
יש לי שאלה כללית לגבי מכות בראש. הבת שלי בת 10 חודשים כרונולוגי (מתוקן 8). זוחלת ומשתוללת בכל הבית וגם התחילה עכשיו לטפס על כל דבר ולעמוד על הברכיים. היא מאוד שובבה. אנחנו ממש שומרים עליה אבל קורה לפעמים שהיא מקבלת מכות קטנות בראש. למשל שהיא נופלת מישיבה קדימה ומקבלת מכה במצח (מגובה של כמה ס"מ..) או מכה מצעצוע.... היא אפילו לא בוכה מזה אבל לפעמים יש לה קצת אדום על המצח. בעלי אומר שאין מה לעשות וככה זה ילדים. וגם כל החברות שלי עם ילדים מספרות שגם אצלן זה ככה.... אבל אותי בכל זאת זה מטריד! מתי זו מכה שצריכה להדאיג ומצריכה בדיקת רופא ומתי זה באמת סתם מכה קטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
מיכל25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבלות ולא מכות
ד''ר אילן גור25/06/2009למיכל ערב טוב,
מכות הכוונה למשיהו שמכה את הילדים ובטוחני שלא לזה התכוונת
חבלות קלות בראש אינן שונות מחבלות קלות בכל שאר הגוף ולכן אינן מדאיגות. חבלות מנפילה מגובה רב למעלה ממטר מלווה באיבוד הכרה ואו עירפול הכרה ואולי הקאול מחייבות בדיקה והשגחה.
חברותייך ובעלך צודקים בגישתם במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט חבלות ולא מכות :-) חס וחלילה
מיכל26/06/2009תודה על תשובתך. אנסה להירגע... עכשיו היא גם מתחילה לעמוד ואני בטוחה שיהיו כמה נפילות בדרך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים שבוע 29בר23/06/2009
עדיין מחכה לתשובתך בנוגע לתאומים שבוע 29.תודה,בר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער על העיכוב
ד''ר אילן גור25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה כל הורה לפגים...גילי22/06/2009
לי יש שניים חמודים בני 7 חודשים עוד מעט.
בטיפת חלב של היום (גיל 6 חודשים ו-3 שבועות) עלו בכל המדדים, שמרו על אחוזונים, (חוץ מהמשקל של הקטן יותר).
השאלה שלי היא, האם בהכרח ישארו הילדים יחסית קטנים לבני גילם?
אציין כי הם מתפתחים יפה לפי גילם הכרונולוגי בכל התחומים. הם פעילים, צוחקים, משחקים, מתהפכים, אחד כבר ממש זוחל, השני בדרך...
אני רואה ילדים של אחרים, ואין לי דרך לא להשוות, נראה כי האחרים, גם כאלה הקטנים מהם בחודשיים שלושה, מגיעים לגודל שלהם. האם הם ישארו כך מאחור?.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שבוע נולדו?
ד''ר אילן גור25/06/2009לשירי ערב טוב,
לא ברור לי מתי נולדו ובאיזה משקל
אין להשוות תינוקות פגים לכאלה בשלים ובכלל אין להשוות בין ילדים מאחר והשונות גדולה.
פגים בדרך כלל קטנים בשנים הראשונות אך משווים את גודלם לשאר האוכלוסיה בהמשך
אז אין סיבה לדאגה ובעיקר אין סיבה להשוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לא קשור לפגות- פריחה..יעל22/06/2009
בוקר טוב,
מקווה שתספיק לענות כשעוד רלוונטי....
לאחת מבנותי צצה פריחה באזור הצוואר- חזה. אתמול ראיתי פריחה גם על הקרקפת- היום נראה יותר טוב. שאר הגוף "נקי".
אני חושדת שהגורם הוא סבון חדש שהתחלתי שלשום (כי אני חופפת איתו ומקפידה לנקות טוב את הצוואר....)
האם יש צורך לגשת לרופא או להסתפק באינטואיציה ולהחליף סבון? ביתי אוכלת בתיאבון, עירנית ופרט לפריחה הכל בסדר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות ללא בדיקה
ד''ר אילן גור25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת ירקות ומיםשרית21/06/2009
שלום דר' גור,
בתי נולדה בשבוע 34+5 במשקל 1620 היום בת 5.5 חודשים כרונולוגית שוקלת בערך 5 ק"ג .
(בביקור האחרון בטיפת חלב שקלה 4600 גרם בתאריך 18/5/09)
יונקת בלבד עד היום.
היום התחלתי לתת לה דלעת מרוסקת 2 כפיות.
האם יש לתת גם מים אם אני מאכילה אותה בירקות או שהנקה בלבד מספקת?
תודה ושבוע טוב
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך במים
ד''ר אילן גור25/06/2009לשרית בקר טוב,
ירקות מכילות 90% מים ולכן אין צורך להתייחס לכלכלת ירקות כחסרת נוזלים. באם הוא משתין בכמויות טובות אין צורך בתוספת מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלכלהיעל21/06/2009
שלום דוקטור
אני קוראת את השאלות בפורום ורבות מהשאלות עוסקות במשקל וכלכלה.
(מסתבר שאני לא היחידה)
ביתי נולדה בשבוע 32.4 במשקל 1500 שלושה וחצי שבועות בפגיה ללא סיבוכים.
כעת בת חמישה וחצי חודשים שוקלת 5500
בשבועיים האחרונים עלתה 110 גרם.(ניזונה ממטרנה סנסיטיב בלבד) בשבועיים הקודמים עלתה 350 גרם .
מה דעתך על קצב הגדילה? יש לדעתך מקום להפנותה לבדיקת רופא או דיאטנית?
האם כדאי להתחיל בקורונפלור להעשרה קלורית?
תודה רבה לך ובוקר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקלת יותר מהצפוי
ד''ר אילן גור25/06/2009בקר טוב יעל,
אכן את צודקת זה מתחיל לשעמם לכתוב כל הזמן שתפסיקו להתעסק במשקלים כאילו נהייתם רוקחים המודדים מינונים של תרופות ושכחתם להיות אימהות הנהנות מגידול התינוק ( ראי גם תשובה קודמת של שואלת לפנייך).
בגילה של בתך את אמורה לשקול אותה כל חודש ולא כל שבוע ואם היא עולה יותר מ-800 גרם בחודש אז עלייך להיזהר מהשמנה שאינה בריאה ילילדה.
בודאי שלפי המספרים שכתבת אין צורך להוסיף כלום לכלכלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר אילן גורגליה21/06/2009
בני עידו נולד בשבוע 33+2 במשקל 1734 . אחד מזוג תאומים זהים. לבו של התאום השני נדם כשהיה בבטן בשבוע 32.
סיבת המוות לא ברורה אין עדות לTTTS והחלטנו על נתיחתו.
עידו עבר את התקופה בפגייה בקלות , נשם בכוחות עצמו, היה חיוני,ולמד לאכול מבקבוק במהירות למעט צהבת עקשנית שיוחסה לחוסר בG6PD , הוא עדיין עם צהבת ואנחנו במעקב.
כיום עידו בן 7 שבועות כרונולוגית, בן 0 מתוקן.
הוא נמצא כבר שבועיים בבית, עד אתמול קבל 50CC 8 פעמים ביום חלב שאוב.
בשבוע הראשון העלה 180 גרם ובשבוע השני 160 גרם.
נאמר לנו שצריך להעלות 200 גרם לשבוע.
הוא תמיד אוכל כל מה שיש בבקבוק, גם נשים כמות כפולה , אתמול העלנו ל60CC שזה 480 ..האם זה לא יותר מידי? ככשני בקבוקים מזה סימילאק כי אין לי מספיק חלב שאוב.
בקיצור, אחרי כל המגילה הזאת, איך אני אמורה לדעת כמה להאכיל אותו אם הוא תמיד אוכל הכל ?
חלב אם שלי הוא משאב יקר ולא בא לי להעלות לו בכמויות ושיקבל סימילאק כל עוד אין צורך.
שאלה שנייה: בפגייה אמרו לתת לו סימילאק רגיל, זאת היתה ההמלצה שם לכל הפגים המשתחררים. יש פגיות שממליצות על סימילאק פגים..מה דעתך בעניין?
תודה רבה,
גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שמשקלו כיום
גליה21/06/2009כמעט 2.5 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלכלה
ד''ר אילן גור25/06/2009בקר טוב לך,
צר לי על האיחור בתשובה בשל לחץ בעבודה.
משתתף בצערכם על אובדן אחיו התאום של תינוקכם.
אכן אנו מקווים שתינוק יעלה 200 דרם בשבוע בממוצע אך הכוונה שזה יהיה בין 150-250 גרם בשבוע כך שתינוקך נמצא כעת בטווח. לגבי כמות האוכל המומלצת אנו מדברים על כ-180 סמק/קג ליממה ובמקרה של ילדה זה כ-450 סמק ביממה. באם נחלק זאת ל-8 ארוחות ביממה נקבל שכל ארוחה תכיל 60 סמק ולכן אינך צריכה להתרגש מזה שהוא מסיים את כל הארוחות וחייבים להוסיף עוד חלב. חלב אם הוא המומלץ אך גם תחליפי חלב לפגים מומלצים באם את לא מניבה כמות מספקת. אל תיכנסי לפינה של לחץ מיותר לגבי כמויות מדוייקות ועליה מדוייקת של משקל וזכרי שמדובר בילד שלך והוא רוצה שגם את תהיי רגועה בכל הנושא הזה ללא "חשבונות" מיותרים.
אם את מרגישה טוב והילד רגוע ומרגיש בטוב והוא עולה במשקל אז הטיפול שלך מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה וסופ"ש נעים.
גליה25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)