מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגית שעדיין נזקקת לחמצןאסנת21/04/2009
שלום,
ילדתי פגית בשבוע 27 במשקל 690 גרם, לפני כ-3 חודשים. ביתי היום שוקלת 1.885 ומקבלת חמצן דרך האינקובטור במינון של 24% . ברצוני לדעת :1.מתי היא תוכל להיגמל להערכתך מהחמצן דרך האינקובטור?אנו כל כך בציפייה שהיא כבר תחזור הבייתה,אולם רק הבעיה של החמצן גוררת את הזמן.
2. האם תהיינה השלכות לתקופה הארוכה שהיא מקבלת חמצן דרך האינקובטור לעתיד?
לתשובתך אודה בברכה.
יום טוב
אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמצן ופגות
ד''ר אילן גור21/04/2009לאסנת צהרים טובים
ילדתך סובלת ממחלה הנקראת BPD והיא מאד שכיחה בפגים קטנים מתחת למשקל של קג אחד.
הסיבות למחלה זו משולבות והתוצאה היא ריאות חולות אשר לא יכולות לחמצן את הדם ללא סיוע של חמצן. ישנם טיפולים למחלה זו אך התרופה הכח טובה היא הזמן.
באם היא תשתחרר מהחמצן היא לא תהיה זקוקה לו יותר ותוכלי לטפל בה כמו בכל ילד אחר.
סבלנות היא המילה החשובה ביותר ומבטיח לך שהחמצן יוסר ממנה בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמצן ופגות
אסנת21/04/2009תודה על תשובתך.
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הילד שלי ידבר שוטף?נגה19/04/2009
שלום יש לי ילד בן שלוש ושמונה חודשים נולד בשבוע 34 וחמישה ימים במשקל 1750 ללא הנשמה אחרי הלידה בדיקות הדם הראו שיש לו זהום אבל מבחינה קלינית הכל היה בסדר השתחררנו אחרי 12 ימים בפגיה היינו במעקב התפתחות הכל היה תקין גם בדיקת שמיעה ועיניים היה תקין השתחררנו מהמעקב גם בטיפת חלב הכל היה בסדר הוא חכם מתקשר עם המון ידע מזהה את כל הצןרות והצבעים יש לו יכולת למידה גבוהה אבל הוא עדיין לא מדבר שוטף ולפעמים לא מבינים כל מה שהוא אומר עשינו לו אבחון אמרו שהוא ילד חכם ונבון יש לו המון אנרגיה אבל אפשר לטפל בזה רוצה לשאול אם הוא ידבר שוטף כמו שאר הילדים בגילו? זה מדאיג אותי אהיה מודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל מניעה שידבר שוטף
ד''ר אילן גור21/04/2009לנגה צהרים טובים
הילד ידבר בצורה תקינה . אני ממליץ לא להתערב עד גיל 4 ובאם ישנה בעיה לאחר מכן לבצע איבחון של ריפוי בדיבור ולשקול טיפול בהתאם להמלצת האיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלעד נולד בשבוע 24 מה דעתך לגבי HMFאמא לאלעד18/04/2009
אלעד נולד בנובמבר 08 בשבוע 24, 700 ג"ר.
לאחר 4 חודשי פגיה הוא הגיע הביתה כשהוא ב"ה בסדר , נעזר באינהלציה בגלל BPD קל ואפילו יונק מחצית מהארוחות.
כבר חודש וחצי בבית אנחנו מוסיפים HMF במינון של 1:25 לחלב אם שאוב.
לצערינו ערכי ה ALKP רק עולים. כרגע הם 900+.
בפגיה הגיע גם ל 1200 וגם היה באזור ה 700.
מה עושים?
אנחנו בדרך לUS לכליות בגלל שהבנו שהחומר עלול לעשות אבנים בכליות.
מהי גישתך?
כאמור אלעד כרגע בן 6 שבועות מתוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני רואה סיבה לדאגה
ד''ר אילן גור19/04/2009לאמא של אלעד שבוע טוב,
איני רואה סיבה להפסיק לו HMF לחלב אם המאפשר לו לגדול טוב יותר.
איני מבין את הדאגה לרמה גבוהה של אלקלין פוספטז ולאבנים בכליות. רמה גבוהה של אנזים זה קשורה בד"כ לגדילה של עצמות ומתאים יותר לרככת השכיחה בפגים כ"כ קטנים ומשתפרת תחת כלכלה נכונה כולל HMF.
הייתי בודק יותר לכיוון העצמות מאשר לכיוון הכליות.
תתיעצי עם רופאי הפגיה על נושא זה הם יכולים לצפות בצילומי החזה שלו ולהעריך מה מצב עצמותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד--- עד מתי מוסיפים HMF
אמא לאלעד19/04/2009האם תלוי במשקל? (רופא פגים טען באוזני חברתי לפגיה שעד ל 4 ק"ג מפסיקים) או כאמור לפי מצב ה ALKP? אלעד כרגע בסביבות 3600 ג"ר.
האומנם האוסטואופניה משתפרת במהלך השנה הראשונה ?
אני שואלת כי למיטב הבנתי יש כמה אסכולות . בתל השומר אוהבים את ה HMF לעומת "מאיר".
אם אין תצלום חזה מהחודשיים האחרונים- כדאי לדרוש מהרופא?
(אנחנו אצל רופא ילדים מעולה אך הוא אינו מכיר את הדקויות של פגים ונראה לי שדי נבהל מ ה 24 שלי...).
ואחרונה חביבה- מהי עמדתך לגבי חיסון של הרוטה ודלקת קרום המח (פבנר) אצל פגים? פשוט הוא כבר עבר לכאורה את השבוע. האם מומלץ? הוא רק מחוסן RSV וחיסונים שגרתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד משקל 4 קג
ד''ר אילן גור21/04/2009לאמא של אלעד
תתני לו HMF עד משקל 4 קג
מבנה העצמות שלו יסתדר ואין צורך בצילום כעת
לגבי החיסונים כדאי לחסן את שניהם ללא קשר לפגות. החיסונים מאד מומלצים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט החיסונים נעשים בשבועות 12-16
אמא לאלעד21/04/2009ולכן לא ברור אם גם אחרי 5 ח' אלעד יוכל לקבלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן
ד''ר אילן גור22/04/2009לא זכור לי מתי הוא השתחרר הביתה. לגבי PREVNAR הוא יכול לקבל גם מעבר לגיל חודשיים ולגבי רוטה וירוס לא מומלץ
חסני אותו לפחות עם ה=PREVNAR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גור- תודה על תשובותיך המקצועיות
אמא לאלעד22/04/2009והמרגיעות. נראה לי שבעתיד אשמח להעזר שוב.
רק לסגור- אלעד נולד ב 16/11/08 כיום הוא בן 5 ח' ושבוע בכרונולוגי.
גיל מתוקן- 6 שבועות.
אדבר עם טיפת חלב ורופא הילדים.
ושוב... על הבוקר... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת ביצהענבר18/04/2009
ד"ר גור שלום,
בני בן 11.5 חודשים (9.5 חודשים מתוקן).
מגיל 9 חודשים כרונולוגי אני נותנת לו לארוחת הערב חלמון של ביצה.
רציתי לדעת האם ניתן לתת לו כל ערב, או רק מס' פעמים בודדות בשבוע?
כמו כן, מתי אפשר להתחיל לתת לו את החלבון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל מניעה לתת את כל הביצה
ד''ר אילן גור19/04/2009לענבר שבוע טוב,
איני רואה כל סיבה מדוע לתת לו רק חלמון של ביצה
יכולת לתת לו את כל הביצה מהיום הראשון.
אפשרי לתת לו ביצה כל יום באם הוא אוהב זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
ענבר19/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין מחכה לתשובה!נגה15/04/2009
אני נגה שלחתי לך בקשר לדיבור של הילד ואני עדיין מחכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני רואה שאלה שלך כתבי שוב
ד''ר אילן גור15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לכם איזה בעיה בפורום,מעין12/04/2009
כתבתי את השם שלי,וזה שינה את כל הההודעות שלפני,את השמות שלהם למעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נורא לא נגרם כל נזק
ד''ר אילן גור12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורום ממש עוזר [=מעין12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה
ד''ר אילן גור12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,מעין12/04/2009
ראיתי את התשובה שהבאת לחסויה מתחתי,יש לי 2 שאלות מקווה שתוכל לענות לי עליהם .
גם השאלות שלי קשורות למחלת ה-A-T,אני פשוט חייבת עזרה קטנה בעבודה שאני עושה לשיעור ביולוגיה.
1. מה מקור מחלת ה-A-T?
2. מי היא האוכלוסייה בעלת סיכון לחלות במחלה?
מקווה שתענה לי [ = , אני חייבת דחוף תשובה ,
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AT
ד''ר אילן גור12/04/2009למעין חג שמח
המחלה הינהמחלה גנטית כלומר פגם בגנים של האם והאב העוברת לעובר בזמן ההפריה.
אין אוכלוסיה מסויימת הלוקה במחלה אלא רק אלה שהינם נשאי המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה [=
מעין12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק צרודשרון12/04/2009
בני3.5 ח' צרוד כבר יומיים, משמיע קול חלש וללא מצב רוח. מה הגורם לזה ואיך ניתן לטפל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר אילן גור12/04/2009לשרון בקר טוב,
צרידות בתינוק נובעת מבצקת במיתרי הקול. הסיבה השכיחה ביותר הינה דלקת וירלית של מיתרי הקול הנקראת לרינגיטיס. הדלקת מופיע בעיקר בלילות של שינוי חד במזג האויר. הטיפול המומלץ במקרה כזה הינו טיפול עם אדים קרים במשך הזמן שהתינוק ישן.
בכל מקרה רצוי שהתינוק ייבדק על ידי רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעהשרון12/04/2009
שלום, התינוק שלי בן 3.5 חד' נולד בשבוע 34 במשקל 2100 ג'. קיבלתי בבי''ח זימון לבדיקת שמיעה (בדיקת אוזן פנימית) בגיל 3 חודשים ולא יכולתי להגיע. עכשיו אמרו לי שאת הבדיקה יש לעשות עם חומר הרדמה והבדיקה נמשכת כ3 שעות. ברצוני לדעת מה ואיך בודקים בבדיקה זו, האם היא נחוצה ומה משמעות לוותר על הבדיקה? בני מתפתח יפה, מגיב לרעשים וקולות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בבדיקה פולשנית
ד''ר אילן גור15/04/2009לשרון חג שמח,
צר לי על האיחור בתשובה פשוט לא ראיתי את השאלה.
ילדתך נולדה בשבוע 34 להריון במשקל טוב ולכן הסיכוי שלה לחלות בליקויי שמיעה לא גדול. גורמי סיכון יכולים להיות תרופות שפוגעות בשמיעה , טיפול ממושך עם חמצן והנשמה , סיפור משפחתי או מחלה זיהומית במהלך ההריון.
באם לא סבלה מכל אלה הסיכוי לפגיעה בשמיעה קטן מאד. כמו כן לדברייך מגיבה לרעשים וקולות שזוהי בדיקת שמיעה חשובה.
הייתי מחכה עוד מספר חודשים ומבצע בדיקה ללא הרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקות נשימה אצל פגים הורדת דופקיפה11/04/2009
מה יכולות להיות הסיבות להפסקות נשימה אצל פג בגיל חודשיים, מתי זה נפסק?
מתי זה מסוכן? האם הורדת דופק קשורה להפסקות נשימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות נשימה
ד''ר אילן גור12/04/2009ליפה חג שמח,
הפסקות נשימה אצל פגים הינה בעיה שכיחה. היא יכולה להופיע בפגים קטנים קרי בשבועות מתחת ל-32 מיד לאחר הלידה בשל חוסר בשלות של המוח ויכולה להוות סימן לזיהום אצל כל פג החל משבוע 34. בגיל חודשיים אצל פג שנולד קטן הסיבה תהיה ברב המקרים חזרה של אוכל מהקיבה לושט וחדירה לריאות מה שנקרא ריפלוקס. כל הפסקת נשימה גורמת לברדיקרדיה כלומר ירידה בדופק מאחר וההפסקת נשימה מורידה את ריווי החמצן בדם וזה משפיע על הלב.
הבעיה חולפת עם הזמן או על ידי טיפול בגורם או על ידי גדילת הפג והבשלתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התפתחות בתאומותאסתר11/04/2009
שלום דר'
הנני אמא לתאומות בנות 10 חודשים (מתוקן 8) אחת נולדה במשקל 960 גרם והשניה במשקל 1360 בשבוע 31.
הקטנה שנולדה גם שניה מתפתחת יפה. מתהפכת מהבטן לגב אך לא להיפך רק עם עזרה. זוחלת ,תקשורתית, שרה, מחייכת. מבחינה מוטורית גם מתפתחת יפה, יושבת זקוף ללא תמיכה ויש עוד.... הדבר שמפריע לי הוא "האווירון" הפיזיוטרפיסיטית אומרת שיעבור אך לי מפריע האם יש מקום לדאגה? כמו כן הפיזיו' אומרת שיש לה קצת טונוס מוגבר בפנים הרגליים האם יעבור? כי בסה"כ הכל טוב איתה ואין בעיות מדאיגות.
לגבי אחותה, לא אוהבת להיות על הבטן מתהפכת עם עזרה מהגב לבטן נשארת מס' דקות ומרימה ראש יפה מושיטה יד לצעצועים משחקת ומכניסה לפה עד שנמאס לה וצורחת שנהפוך אותה. יש לה טונוס מוגבר שבא והולך (מאוד מוזר) היא קצת יותר מלאה מהאחותה שוקלת 7500 ואילו אחותה 6850 . יושבת יפה אך צריכה תמיכה מושיטה בזמן הישיבה את הידיים.
האם חוסר הרצון שלה להיות על הבטן ולא לזחול (מוכנה להיות רק על הגב) לא יכול לפגוע בה בהתפתחות. הפיזיו' מודאגת ממנה אבל אני מנסה להיות אופטימית ולהאמין שיהיה רק טוב.
כמו כן אני מבצעת איתה תרגילים בבית.
אשמח לעזרה. לא יוצא לי להכנס לפורומים הרבה אז אשמח לקבל תשובה למייל.
תודה וחג שמח וכשר :).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי בטיפול הפיזיוטרפי
ד''ר אילן גור11/04/2009שבוע טוב וחג שמח,
אין צורך לדאוג מעבר למה שאת דאגת עד כה
אומרים לך שהכל בסדר ויש רק להמשיך בטיפול לשיפור הטונוס אז מדוע לחפש דאגות מיותרות.
לפי התיאור שלך אין לך כל סיבה לדאגה וסבלנות היא המפתח לרוגע כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותרונלי09/04/2009
שלום ד"ר גור וחג שמח,
ביתי בת 7.5 חוד' כרונולוגי ו4.5 מתוקן, אוכלת 5 ארוחות ביום מתוכן 2 מטרנה פגים והשאר חלב אם.
בדרך כלל יש יציאות יותר מפעם אחת ביום, משלשום בלילה לא היו יציאות ואני מתחילה לדאוג, ז"א לא היו יציאות כבר כמעט יומיים.
יש לציין כי נסענו לעשות ליל סדר במקום חדש והיא נפגשה עם כמות גדולה יחסית של אנשים, אולי ההמולה השפיעה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר אילן גור10/04/2009לרובלי חג שמח,
איני חושב שיש צורך לדאוג.
באם אין כאבי בטן ואוא הקאות ואו שינוי בהתנהגות לא הייתי מייחס לזה חשיבות וממתין בסבלנות ליציאות שיגיעו.
ההמתנה יכולה להיות עד שבוע ימים ואז כדאי לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרקלצמיה בפגיםגילי06/04/2009
שני הילדים שלי נולדו פגים, שבוע 36.
לקראת השחרור מהפגיה היו להם ערכים גבוהים של סידן ואחרי כמה שבועות הערכים ירדו, אך נשארו בחלק העליון של הטווח הנורמלי.
הם אוכלים רק חלב אם והרופא המליץ על סימילאק נאושור כתוסף, במידת הצורך (כשהזכרתי לו על הסידן הוא אמר "אה, נכון, אז עדיף כמה שפחות סימילאק..." ) ?!
אז איזו תרכובת עדיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל חלב מתאים
ד''ר אילן גור06/04/2009לגילי חג שמח
ילדייך סבלו מהיפרקלצמיה ולא ציינת מה היתה הסיבה. האם קבלו ערוי נוזלים עם סידן התחילת דרכם? האם עברו ברור כלשהו לבעיה. באם ערכי הסידן לאחרונה היו בתחום הנורמה? באם אין כל עדות לבעיה פעילה כעת הרי כל חלב מתאים לתינוקות שלך מאחר וכמות המלחים מותאמת לתינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
גילי06/04/2009הילדים סבלו מאנמיה (המטוקריט נמוך בבדיקות היומיות בפגייה) מה שהוביל לעירוי דם לאחד הילדים, ולבדיקות דם מקיפות יותר שהראו סידן גבוה.
בבדיקות שערכו אח"כ לשני גילו שגם אצלו הסידן גבוה (אצלי היה נמוך במהלך ההריון, אם זה קשור?!) והפסיקו לשניהם את הויטמין D עד גיל חודש וחצי בערך, אז חזרנו על בדיקות הדם, הסידן ירד אך נותר גבולי, כפי שציינתי, וחזרנו לשתי טיפות ויטמין D ביום לכל אחד. (בנוסף 4 טיפות ברזל שעלו לפני מספר ימים ל-6 טיפות ליום)
איש לא אמר לי מה המשמעות של סידן גבוה אצל ילודים ובפרט אצל פגים, אחד הרופאים אמר שאין לזה כאן כל משמעות.
יש לזה משמעות? (אין לי כל פרט אחר שאוכל להיזכר בו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן גבוה
ד''ר אילן גור10/04/2009לגליל חג שמח
סידן גבוה ללא כל סימנים קליניים וללא ירידה במלחים אחרים אינו משמעותי לילד הסובל מזה. יש לעקוב אחרי הערכים בדם ולברר באם יש בעיה הורמונלית כמו רמה גבוהה של הורמון ה-PTH. עודף סידן יכול לגרום ליצירת אבנים בכליות ולגרום לבעיות בתפקוד בלב ומערכות אחרות. לא הייתי מזניח זאת אלא נשאר במעקב במיוחד על ידי נפרולוג ( רופא כליות) ילדים שזה תחום האחריות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לגילי ולא לגליל- סליחה
ד''ר אילן גור10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב שלום :-)
גילי10/04/2009הרופא שלנו (רופא ילדים ופגים) לא רק שלא דאג לשלוח לבדיקות דם (בפעם האחרונה ספירת דם + סידן בגיל חודש) אלא גם המליץ על תזונה עשירה בסידן (?!?!?) ובסוף כדי לא לצאת "לא בסדר" כשנזכר שיש להם סידן גבוה אמר שעדיף חלב אם....
להחליף המלצה לתמ"ל, או להחליף רופא?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת לפי ההמלצה הראשונה
ד''ר אילן גור11/04/2009לגילי ערב טוב,
הייתי פונה לנפרולוג ילדים ואז מקבל החלטה לגבי סוג החלב.
בכל מקרה חלב אם עדיף אך ההנקה צריכה להיות מקובלת גם עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 36 זה לא פג...
חני16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1.600+ 2 קילו זה פגים!!
גילי16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושבוע 36 זה גם מספיק כדי להיות פג
גילי20/04/2009באמת שהיינו מעדיפים לא להשתייך לקבוצה הזו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגות
ד''ר אילן גור21/04/2009לכל הכותבות:
פגות נקבעת לפי שבוע ההריון ולא לפי המשקל
כל תינוק שלא סיים 36 שבועות הריון קרי שבוע 37 הינו פג ללא קשר למשקל הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה [=מעין05/04/2009
יש לי 2 שאלות אליכם ועם אתם יכולים לענות תענו לי בבקשה.
מהי דרך ההורשה של מחלת ה-A.T?
ומה היא האוכלוסיה בעלת הסיכון לחלות במחלה ומה מקורה ?
מקווה שתוכלו לענות לי.
זה ממש חשוב [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,כיתבו את שם המחלה המלא
ד''ר אילן גור05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שם המחלה :
מעין07/04/2009Ataxia Telangiectasia
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה[=
מעין08/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים על תורשה
ד''ר אילן גור10/04/2009לשואלת:
המחלה עוברת בתץורשה רצסיבית כלומר שני בני הזוג נשאים של המחלה והסיכוי לחלות במחלה הינה ל-25% מהילדים.
להלן ציטוט באנגלית:
Ataxia telangiectasia (A-T) is a rare autosomal recessive disorder of childhood that results from defective DNA damage repair. A-T is a multisystemic disease characterized by progressive cerebellar ataxia, choreoathetosis, telangiectasias of the skin and conjunctiva (see
מאחר והכל חסוי איני חושב שעלי להרחיב בנושא
חג שמח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולאיזו אוכלוסיה יש ...
מעין12/04/2009ולאיזו אוכלוסיה יש את הסיכוי הכי גבוה לחלות במחלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר לאןכלןסיה מסוימת
ד''ר אילן גור12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)