מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 6 ימים נולדה עם תחילת שבוע 37שולמית הסבתא02/06/2009
בלידתה משקלה היה 2.460 ק"ג . מצוקה קלה נשימתית .קיבלה אנטיביוטיקה עקב שאיפת מים בלידה. בצאתה מבית החולים שקלה 2.600 ק"ג .לא נבדק משקלה שוב ,עד עתה . ניזונה מחלב אמה וממטרנה . היום היתה מאוד אפטית כשהושכבה על הבטן לא הרימה ראשה .לא היו לה יציאות. בשלוש ארוחות אחרונות ינקה 40 , 60 ו- 60 גרם . האם יש מקום לדאגה ? אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות על שאלה כזאת
ד''ר אילן גור04/06/2009לסבתא לילה טוב,
מצב כזה כפי שתארת מחייב בדיקה רפואית לשלול בעיה אמיתית ולכן קשה לי לענות על שאלה כזאת ואני ממליץ שהילדה תיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פגאור02/06/2009
שלום
יש לי ילדה שנולדה בשבוע 34+5 במשקל נמוך לגילה 1530גר' , בהתחלה קצב העליה במשקל היה טוב כ 200 גר' לשבוע ולפני חודש נעצר כמעט לגמרי תוך חודש עלתה כ 400 גר'
היום בת חצי שנה כרונולוגי שוקלת כ 5900 גר' (בגיל 5 חודשים שקלה 5500 גר')
לפני כחודש כמויות אוכל שלה קטנו משמעותית מ 700CC ל550CC ׁשל מטרנה לפגים, שבכל ארוחה מוסיפה לה קו דייסת קורנפלור (לא רוצה לאכול יותר)
עשינו לה ספירת דם כללית ותוצאות יצאו בסדר(הרופאה אומרת שילדה בריאה פשוט היא כבר גדולה ויש לה רצונות משלה- והיא החליטה שלא רוצה לאכול)
שאלתי האם לעזוב את הילדה ולתת לה לגדול לפי קצב שלה (שעכשיו הוא מאוד נמוך), או להתעקש ולבקש הפניה למרכז לבעיות אכילה?
כעקרון הילדה מתפתחת בסדר עם עיקוב קל במטוריקה גסה עדיין לא מתהפכת לשום צד ולא מסתובבת
בציר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקה לתשובה
אור04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי נלחם
ד''ר אילן גור05/06/2009לאור לילה טוב,
איני יודע להסביר למה היא אוכלת פחות אך משקלה היום יחסית למשקל הלידה הוא טוב והיא עלתה 4500 גרם במש6 חודשים שזה ממוצע של 750 גרם בחודש.
יש סיכוי שהיא תלה מעט בעתיד ועלייך לנסות להגדיל את הארוחות אך ללא לחימה והתעקשות אלא לתת לה לקבוע את קצב האכילה והגדילה. תתמקדי יותר בהתפתחות שלה ובאם יא תקינה לא הייתי משנה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה ליליתמיקה02/06/2009
שלום יש לי תאומות פגות , הן נולדו בשבוע שלושים היום הן בנות שלושה יודשים כרונולוגית ובנות 3 שבועות מתוקן . הן שוקלות 3.600 ן 3.700 , כיום אני מאכילה אותן כל 4 שעות ומעירה אותן בלילה לאוכל . רציתי לדעת עד מתי עלי להמשיך כך ומה קורה הלאה במחינת האכלה הלילית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך
ד''ר אילן גור04/06/2009למיקה לילה טוב,
אין צורך להעירם בלילה אלא לתת להן להתעורר לבד. לא יקרה להן כלום באם ישנו 5-6 שעות בלילה ללא כלכלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת הארוחה שדילגו
מיקה04/06/2009האם עלי להשלים להן את הארוחה הלילית שדילגו במהלך היום ? אם כן כיצד לעשות זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך
ד''ר אילן גור05/06/2009למיקה לילה טוב
אען צורך להשלים היא תעשה זאת לבד על ידי הגדלת הארוחות
באם היא תהיה רעבה היא תתעורר בלילה לאכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית משקלגילי שלי02/06/2009
שלום
ביתי נולדה בשבוע 31+6 במשקל 933 גרם היום היא בת 8 חודשים (6 מתוקן) שאלתי היא איך אני יכולה לדעת האם המשקל שלה נכון להיום תקין שאני הולכת לטיפת חלב האחות אומרת לי היא קרובה לגרף היא לא קרובה לא ממש ברור האם יש איזשהו גרף יחסי לפגים שאני אוכל לדעת האם היא עולה כמו שצריך במשקל היא נכון להיום 6.100* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקלה נראה תקין
ד''ר אילן גור04/06/2009לגילי,
משקלה של התינוקות הוכפל פי 6 בשמונה החודשים מאז לידתה וזה תקין בהחלט.
ישנם גרפים לפגים אך הפשוט מכל זה להפחית במקרה שלה 3 חודשים( חודשיים על פגות וחודש על משקל נמוך מאד ביחס לגיל ההריון)
כך שמבחינת טיפת חלב הם צריכים לסמן את המשקל כאילו היא בת 5 חודשים בלבד.
לגבייך מה שחשוב זה אם היא אוכלת היטב ואם היא עולה במשקל כל חודש לפחות 500 גרם.
מקווה שהתשובה ברורה ומרגיעה אותך כפי שצריך להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילי שלי04/06/2009זאת פעם הראשונה שקיבלתי הסבר ברור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסון מוות בעריסהאמא לאלעד02/06/2009
ידוע לי שהסיכון עולה אצל פגים וכן שבד"כ מדובר אצל תינוקות במועד בסיכון עד גיל שנה.
שאלה מעט סוריאליסטית אבל האם אצל הקטן שלי שהפער בין המתוקן לכרונולוגי הוא יותר מ 3.5 ח'- הסיכון הוא לפי המתוקן או הכרונולוגי?
אני פשוט כל הלילה מתעוררת כי בתת מודע אני חייבת להווכח שהוא נושם.
החרדות בחיים מאז הפגיה עלו... במיוחד שיש לו BPD.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
גלית02/06/2009בנוסף על הנשאל,
מה עושים כשהילדה מתחילה להתהפך מתוך שינה? מה עושים? הופכים חזרה לגב? בת 9 חוד' כרונו', 6 מתוקן
תודה ד"ר גור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה להילחם בהתהפכות
ד''ר אילן גור04/06/2009לגלית לילה טוב,
ההמלצה להשכבה על הגב קיימת בכל גיל אך קשה להפוך את התינוק בכל הלילה כאשר הוא מתהפך
לא הייתי מנהל קרב בנושא זה ובאם הוא גם מתהפך מהבטן לגב לא תוכלי למנוע זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוות בעריסה
ד''ר אילן גור04/06/2009לאמא של אלעד
מוות בעריסה אינו שכיח והוא נדיר. שכיחות התופעה היא 1:10000 לידות. קשה אם כך לחשוש יותר מדי ובאם את לא רגועה ולא ישנה היטב רצוי שתשיגו מוניטור או מכשיר לבדיקת סטורציה עד גיל שנה מתוקן.
השכיחות אצל פגים עולה רק לכאלה שסבלו זמן רב בפגיה מהפסקות נשימה ולכן לא הייתי מכניס את התינוק שלך לקטגוריה כזאת אפילו שחולה ב BPD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר גור. בענייני סטטיסטיקות-
אמא לאלעד05/06/2009אחרי לידת שבוע 24... כשאני מחזיקה אותו והוא בעז"ב בריא ושלם... הילד של הוא 100%! הסטטיסטיקות לכל הכיוונים אינן רלוונטיות אחרי פגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים אתך
ד''ר אילן גור06/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל טובלימור01/06/2009
שלום לך ד"ר גור
בני נולד בשבוע 31 כרגע הוא בן 5 חד' כרונולוגי (3 חד' מתוקן).
האוכל שלו הוא נאושור+קורנפלור אחד וחצי אחוז .
בימים האחרונים הוא אוכל מעט אוכל ואינני יודעת מה לעשות.
למשל ב12 שע' האחרונות:
ארוחה אחרונה 00:30 בלילה 100 CC
מתעורר בבוקר ואוכל בשעה 6:45 40 CC
לאחר מכן אוכל בשעה 11:30 90 CC
ולאחר מכן אוכל בשעה 17:30 90 CC
בין הארוחות שותה בין 40-60 מים.
בהמשך אני משערת שהוא יתעורר ויאכל בשעה 00:30 שוב .
האם זה נורמלי??
מה עלי לעשות??
האם אפשר ב 1 וחצי אחוז קורנפלור להוריד את הכמות לגמרי?
תודה רבה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוותרי על המים
ד''ר אילן גור01/06/2009ללימור לילה טוב,
אין כל צורך במתן מים בין הארוחות. החלב מכיל בעקר מים ולכן עדיף לתת חלב ולא מים ללא קלוריות
אין כל סיבה להילחץ באם הילד ירד בכמויות ליום או יומיים. מעבר לזה יש לברר מה הגורם. האם יש לו פטריה בפה? האם יש לו פצעים על הלשון? באם הכמות יורדת כדאי להיבדק ובאם הוא עולה במשקל 150-200 גרם בשבוע עלייך להיות רגועה.
החשוב מכל תני לו רק חלב
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימור02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פגים בוגריםניב28/05/2009
קראתי בעבר במקור כלשהו שאצל פגים עלולה להיות בעיה בכלי דם ראשי שיוצא מהלב. אסייג את דברי כי אינני בטוח שאני זוכר נכון את שקראתי. האם אצל פגים בוגרים קיים סיכון מוגבר לבעיות בכלי דם ראשי כמו היווצרות מפרצת אאורטה בטנית? הכוונה לסיכון גבוה יותר (גם אם הסיכון גבוה במידה מעטה מאוד) לפתח את ההפרעה בבגרות בהשוואה לשאר האוכלוסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר בבילבול
ד''ר אילן גור28/05/2009לניב חג שמח,
לפגים יש סיכוי גבוה יותר של אי סגירה של כלי דם גדול הנקר דוקטוס והוא אמור להיסגר אצל כל ילוד שעות לאחר הלידה.
אצל פגים בשל בעיות הנשימה וחוסר יציבות בלחצי הדם הכלי דם זה עלול להישאר פתוח ויחייב טיפול תרופתי ולעיתים גם ניתוח.
אין קשר ביו בעיה זו למפרצת באאורטה ואין לפגים שכיחות יתר בבעיה זו בעתיד.
יש להם מספיק בעיות נגררות לעתיד והקב"ה חסך את הבעיה הזו מהם.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוך הריון תאומיםאירה25/05/2009
שלום רב! האם משקל נמוך אצל העוברים משייך אותם לפגים?
אני בשבוע 34.4.. עוברים שוקלים 1950ן 1820.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא ברורה
ד''ר אילן גור25/05/2009לאירה שלום
האם נולדו כבר הילדים?
פגים מוגדרים תינוקות שנולדו לפני שבוע 37 להריון ללא קשר למשקל הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלות על כלכלהיעל24/05/2009
שלום
ילדתי פגית בשבוע 32.4 משקל 1500, השתחררנו מבה"ח לאחר 26 יום במשקל 2060 קילו .
בהמלצת הפגיה המשכנו עם כלכלה מיוחדת לפגים -מטרנה סנסטיב.
יש לי מ"ס שאלות
1. עד איזה גיל או לחילופין משקל יש להמשיך עם התרכובת הנ"ל? (כעת ביתי בת 4 וחצי חודשים כרונולוגי, משקל 5100)
2. :לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות (יש לחשוף את התינוק החל משבוע17-26למזון מוצק בהתחלה בכמות קטנה של כפית 2 ביום )
האם בפגים הכוונה היא לשבוע כרונולוגי או גיל מתוקן?
תודה רבה לך ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור24/05/2009ליעל ערב טוב,
מטרנה סנסיטיב מומלצת עד גיל חצי שנה מתוקן במקרה של ילדתך.
לגבי חישובים של המלצות לכל דבר ועינין יש להתייחס לגיל המתוקן ולא הכרונולגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל24/05/2009תודה רבה .אתה בן אדם מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעבועות רוחסילביה24/05/2009
לד"ר גור שלום!!!
התאומים שלי קיבלו עכשיו בגיל 10 חודשים הבעבועות רוח.
רציתי לדעת אם הם יכולים לקבל שוב הבעבועות כשיגדלו והבנתי מטיפת חלב שברגע שיקבלו החיסונים של גיל שנה אני צריכה להודיע להם שכבר היה להם הבעבועות כדי לא לחסן אותם נגד הבעבועות.
תודה
סילביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח
ד''ר אילן גור24/05/2009לסילביה ערב טוב,
הסיכוי שיידבקו שוב במחלה קלושים ביותר.
אין כל סיבה לחסנם לאחר שחלו במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעדנים על בסיס סויהסילביה22/05/2009
שלום!!! יש לי ילד פג, נולד עם 1.750 בשבוע ה- 34. כיום הוא בן 10 חודשים. גילינו שפורמולה חלבי גורם לו ליציאות מרובות והחלפנו לפורמולה צמחית והסתדר. לגבי יוגורט וגבינות חלבי , יכול לגרום נזלת והצטננות? כדאי לתת לבן (זכר) מעדני על בסיס סויה? מה דעתך על המוצרים האלה ואם לא מה ניתן לתת לו בארוחה החלבית היומית במקום יוגורט או גבינה לבנה.
בתודה מראש
סילביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדני סויה
ד''ר אילן גור22/05/2009לסילביה בקר טוב,
באם לא הוכחה רגישות לחלב אצל בנך אין כל סיבה הגיונית להאכילו מעדני או חלבי סויה.
חלב אינו גורם לנזלת ואו הצטננות וכל האימרות הללו אינן מבוססות ואינן נכונות.
החלב מכיל חלבונים המתאימים יותר לבנך מחלב סויה ולכן ההמלצה היא להמשיך בחלב ולא בתחליף סויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים..עינת21/05/2009
היי דוקטור...
בני בן 4 חודשים(חודשיים מתוקן)..ביקרנו אתמול בטיפת חלב והאחות אמרה שאני יכלה להתחיל לתת ל 2 כפיות ביום של ירקות/פירות,היא אמרה שלמרות שההתפתחות שלו היא של תינוק בן חודשיים ניתן להתחיל במוצקים..
אז לפני שאני מתחילה ברצוני לשאול האם זה באמת הגיוני?..
הוא שוקל 5.500 נראה לי שהא קטן עדיין..
מה אתה ממליץ? לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור22/05/2009לעינת בקר טוב,
באם את רק מניקה רצוי שתמשיכי בהנקה עד גיל חצי שנה.
באם את משלבת תחליף חלב אם רצוי שתמירי שתי ארוחות ביום לארוחת פירות וארוחת עוף וירקות.
הכלכה הנקראת מוצקים הינה כלכלה לכל דבר ומעניקה קלוריות וצמיחה לתינוק שלך ותפתח מנגנוני ספיגה טובים יותר של מזון.
כפית ביום או שתיים אינה מהווה כלכלה ואינה מומלצת אלא רק ארוחות מלאות (150 סמק לפחות).
מקווה שכעת התמונה ברורה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי...
עינת22/05/2009שאלתי היא האם בגיל מתקן חודשיים אני יכולה להתחיל עם מוצקים???..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
ד''ר אילן גור24/05/2009לא שמתי לב שמדובר בחודשיים מתוקן.
עד גיל 4 חודשים מתוקן הילד יקבל רק חלב. מעבר לגיל 4 חודשים ניתן לעבור לפירות וירקות
באם הוא יונק בלבד המלצתי להמשיך עם הנקה עד גיל 6 חודשים מתוקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותלימור19/05/2009
שלום ד"ר גור
בני נולד בשבוע 31 וכיום הוא בן 4 וחצי חודשים |(כרונולוגי).
היום בבוקר כשהחלפתי לבני את החיתול ראיתי סימנים אדומים-כתומים.
עשיתי לו ספירת דם ובדיקת שתן. לצערי בדיקת השתן לא הספיקה והתשובה חזרה ללא תוצאות אך התוצאות של הספירת דם הם:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
17- 6 K/µl 10.1 WBC
5.5- 3.9 M/µl 4.06 RBC
16.0- 13.0 g/dL 11.6 HB
54- 42 % 33.2 HCT
3.3- 2.7 2.9 HCT/HGB Ratio
108- 74 fl 81.8 MCV
34- 25 pg 28.5 MCH
36- 30 g/dl 34.8 MCHC
15- 11 % 10.9 RDW
13- 4 fl 8.5 MPV
80- 10 % 17.1 PDW
450- 150 K/µl 330.0 PLT
76- 20 % 16.4 NEUT%
65- 20 % 65.4 LYM%
13- 0 % 9.9 MONO%
6- 0 % 7.7 EOS %
2- 0 % 0.6 BASO %
4.8- 1.5 K/µl 6.6 LYMP.abs
8- 1.8 K/µl 1.7 NEUT.abs
0.6- 0.13 K/µl 1.0 MONO.abs
0.29- 0 K/µl 0.8 EOS.abs
- K/µl 0.10 BASO abs
- 0 NORMOBLAST.abs
- 0 MORMOBLAST.%
האם התוצאות תקינות?? מה עלי לעשות והאם עלי לחשוש עקב הסימנים בשתן?? זה יכול להיות דם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה תקינה
ד''ר אילן גור22/05/2009ללימור בקר טוב
לא ברור לי מה אופי הכתמים ואיני יכול להתייחס לזה כדאי שרופא שראה זאת יסביר לך מה הוא חושב.
ספירת הדם תקינה.
לגבי בדיקת השתן באם מדובר בשתן כתום אזי תמיד חושדים בדימום בשתן וניתן לחזור על בדיקה גם כאשר הכתמים נעלמו בעקר לגבי תרבית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים + הרמת ראשדורית19/05/2009
שלום,
בני נולד בשבוע 33 לפני 4 חודשים.
יש לי שתי שאלות:
1. נקבעה לו בדיקת עיניים (ראשונה) בשבוע הבא. הוא עוקב, מסתכל, מחייך, מזהה בני משפחה. האם יש צורך לבצע את בדיקת העיניים? אם כן, מה עושים בבדיקה?
2. הוא לא מוכן להרים את הראש בשכיבה על הבטן. אני משתדלת לשים אותו כמה שיותר אבל הוא צורח בשנייה שאני שמה אותו. מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לפתח לו את חגורת הכתפיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעקב
ד''ר אילן גור22/05/2009לדורית בקר טוב,
פג שנולד בשבוע 33 ולא נזקק לחמצן אינו זקוק לבדיקת עיניים אלא באם נולד קטן מ-1500 גרםץ
באם הוא טופל בחמצן רצוי לבצע בדיקה ראשונה של קרקעית העיניים בגיל חודש מהלידה.
לגבי בדיקה למרות כל האמור זה לשיקולך.
לגבי הרמת הכתפיים:
הרמת הראש אינה מחזקת את חגורת הכתפיים אלא את שרירי הצואר.
ניתן לבצע תרגילים כאלה גם כשהוא במנחים אחרים.
באם אין לו כל בעיה בהחזקת הראש ובטונוס השרירים אין כל צורך להתעקש
באם את רוצה להיות שקטה בקשי ייעוץ של בדיקת פיזיוטרפיסטים להערכת טונוס השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשהגלית18/05/2009
דוקטור שלום, אני כותבת לך תוך כדי בכי תמרורים... אני כל כך מפחדת וחסרת אונים. וזה הסיפור-
בתי נולדה בשבוע 31+6 במשקל 1580 גרם. בפגיה היה דימום דרגה אחת שהרופאים לא התייחסו אליו כלל. US לפני שחרור היה תקין. בUS שנשלחנו אילו כבדיקת שגרה חודש אחרי השחרור התגלתה הרחבת חדרים לטרליים של 1.9 ס"מ. לאחר חודש עשינו עוד US וראו שאין שינוי. היום הילדה בת 9 חודשים כרונולוגי. לפני כחודש, עקב גדילה בהיקף הראש נשלחנו לעוד US. כבר אז כתבתי לך ועודדת אותי מאוד שייתכן וזה סתם גדילה של הראש אך לצערי זה לא המצב.... התגלה שיש החמרה וההרחבה כבר 2.3 ס"מ. היום עשינו עוד US והיא אמרה שההרחבה גדלה והיא משמעותית מאוד. הנה התוצאות:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גלית18/05/2009"הרחבה ניכרת של חדרים לטרליים. חדר לטרלי ימני נמדד 3.6 ס"מ, חדר לטרלי שמאלי נמדד 2.8 ס"מ בקו האמצע. הרחבה מינימלית של חדר שלישי ורביעי. יש רושם להידקקות קלה של הקורטקס באזורים הפרייאטליים. קו אמצע שמור. ללא עדות לדמם. ללא עדות לנוזלים אקסטראאקסיאליים."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד.. סליחה על האורך
גלית18/05/2009מעבר לכך שאני בלחץ אטומי מכך שאני מבינה שאנחנו בדרך לניתוח שאנט, הפחיד אותי המשפט שלה על ההידקקות של הקורטקס. עד היום נכתב תמיד שפרכנימת המוח תקינה. מה זה אומר?
אני כל כך בהלם מכל הסיטואציה, בעיקר משום שאי אפשר לראות כלום על הילדה! היא חייכנית, סקרנית, מתקשרת מדהים, מתהפכת לשני הכיוונים, מסתובבת סיבובי ציר סביב עצמה ואף החלה קצת לזחול אחורה.... מאיפה זה בא לה? איך זה שההידרוצפלוס כל כך חמור והילדה מרגישה מעולה, מרפס תקין לגמרי בלי הקאות וכו'....? האם יכול להיות שכבר נגרם נזק של לחץ על המוח?
ביום חמישי הקרוב אנחנו אצל פרופ' קונסטנטיני אבל היומיים האלה עד אליו נראים לי כמו נצח כרגע.
בבקשה תרגיע אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת חדרים
ד''ר אילן גור19/05/2009לגלית בקר טוב,
הדבר היחיד שירגיע אותך זה בדיקת CT ראש שישלח אותך לבצע פרופ' קונסטנטיני והוא יגדיר מה מצב רקמת המוח וכמה לחץ יוצר הנוזל בחדרי המוח על רקמת המוח. מאחר וילדה יש מרפס פתוח אין כל סיבה לדאגה מבחינת נזק שנגרם לילדה עד כה מאחר והלחץ היה נראה בבליטה של המרפס והיה מחייב סימנים קליניים כמו הקאות, חוסר תיאבון וחוסר תגובה לסביבה.
כל עלייך לעשות זה קודם להסתכל על הילדה ואח"כ על ההדמיה. במקרה הגרוע ביותר הילדה תצטרך לעבור ניתוח שנט שאינו מסוכן ואינו גורם נזק ברב המקרים. במקרה הטוב זה יחייב רק מעקב בשלב זה ללא ניתוח.
אין דרך להרגיע אלא לעבור זאת ולקבל החלטות בהתאם למצבה.
הסיבוך של הרחבת חדרים לאחר שחרור מהפגיה די נדיר ויש לברר מה גרם לזה וגם פה את בידיים טובות של הצוות הנוירוכירורגי באיכילוב.
אז סלנות, והמון תקווה ישפרו את המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)