מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכלז'אנה15/07/2009
שלום ד''ר אילן גור זה כבר לא פעם הראשונה שאתה עוזר לי ותודה רבה לך.
בתי נולדה בשבוע 26 650 גר' כיום היא בת 3 שנים ההתפתחות שלה בסדר אנחנו במעקב בהתפתחות הילד והכול טוב, אבל היא מאוד קטנה המשקל שלה 9ק"ג, 86ס"מ. הינו אצל דיאטנית היא אמרה לי לתת לא במקום סימילאק נוטרן לילדים ולשים דייסה בתוך הנוטרן הזה ושהנוטרן הזה מאוד אשיר בקלוריות ובתי צריכה את זה. מה שמדאיג אותי אפשר לשים דייסת מטרנה בתוך הנוטרן הזהז ולאכיל את בתי אני ניסיתי את מאוד טעים וכמה פעמים ביום ובמשך כמה זמן מותר לתת את זה. תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך להתאמץ
ד''ר אילן גור18/07/2009לז'אנה שבוע טוב,
הגישה שלי היא לא להתאמץ יותר מדי. אין כל סיבה לחשוב שהתינוקת תגדל עם יותר אוכל. סביר להניח שהיא תגדל עם הזמן ויתרה מזאת שהיא גדלה בסה"כ גם אם היא נשארת קטנה. בעיני כל מאמץ יוצא דופן לגרום לה לגדול גורם רק ההיפך וזה מלחמת סרוב של הילדה לאכול ואז כל הכלכלה המיוחדת לא תורמת כלום. באם בדיקות הדם שלה תקינות לא הייתי מודאג מהמשקל ונות לה לגדול בקצב שלה בהתייחס לפגותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת זנטקעינת14/07/2009
שלום,
התינוקת שלי בת חודש מתוקן שלושה חודשים כרונולוגי. יונקת חוץ מפעם אחת בלילה שאוכלת מבקבוק חלב שאוב.
בשבוע האחרון בזמן היניקה היא ממש עצבנית ומתפתלת מכאבים, מכניסה ומוציאה את הפטמה בעצבים( גם עם הבקבוק אותו הדבר), זה לא על הזמן קורה. בשבועיים האחרונים הגזים התגברו.
הרופא שלנו אמר לתת לה תרופת זנטק, הבנתי שתרופה זו היא לרפלוקס וזה לא נראה לי המצב.
נתתי לה 3 פעמים את התרופה ונראה שהיא רגועה יותר, אבל יכול להיות שזה בגלל הגזים.
אני ממש מבולבלת, לא רוצה לתת לה סתם תרופה בגלל בעיית גזים.
עוד שאלה היא האם ניתן לתת לגאייה פרוביוטיקה לילדים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שעברה את זה
אירית16/07/2009זנטק עוזרת לתינוק במידה והוא פולט המון ונוצרצ לו צריבה בגרון ששורפת להם וזה מקל. גם לביתי היה אותו דבר וזה לא קשור לגזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזנטק
עינת16/07/2009זה מה שהבנתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן תרופה לריפלוקס
ד''ר אילן גור18/07/2009לעינת שבוע טוב,
נכאבים של התינוקת והחוסר תיאבון לא מוסברים לי מריפלוקס ולכן הטיפול לא מתאים לתלונות. יכול להיות שהרופא לא חשב על ריפלוקס אלא על עודף חומציות בקיבה הגורמת לאי נוחות ואז הטיפול בזנטק מסייע לזה. הייתי מציע לך לשאול את הרופא ולהבין מה גרם לו לטפל בזנטק ואז גם תביני למה זה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פגהילה14/07/2009
ביתי היא פגית שנולדה בשבוע 33+6 במשקל 2.080.
כיום היא שבוע הריון מתוקן 38 . וגילה חודש מיום היוולדה.
לפני כשבוע נשקלנו בטיפת חלב 2.480 - עלייה של 280 גרם מהשבוע שלפניו.
אני מאכילה אותה בחלב אם שאוב כל 3 שעות על פי הוראות הפגייה.
הילדה אוכלת בכל ארוחה 60-90 מ"ל. לרוב ללא פליטות. אך לעיתים אני מתרשמת שיש לה כאבי בטן לאחר הארוחות.
אני מבינה שהכמות הזו גדולה למשקל גופה.
האם נהוג להגבילה בכמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלות חוזרות
ד''ר אילן גור18/07/2009להילה שבוע טוב,
ילדתך עולה במשקל מצוין ולכן גם אוכלת כמות טובה. אין להתייחס אליה כאל פגית יותר אלא כאל תינוקת רגילה. הרושם של כאבי בטן אינו מחייב כאבים בבטן ולא הייתי משנה כלכלה בשל כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות הנקהבר12/07/2009
אריאל בן חודש מתוקן, נולד ש' 34 1.900 ק"ג, כיום 4.200 ק"ג, מאז השחרור על הנקה בלבד. בהתחלה היה מתעורר מדי 3 שעות בדיוק כמו בפגיה, אחרי כמה קפיצות גדילה, אנחנו במצב שהוא יונק לפי דרישה- ודורש המון. זה יכול להיות אפילו 3 שע' 10 דק' כן ו-15 דק' לא. אני לא מתייחסת למציצה של פינוק אלא לאכילה ממש.
הרבה פעמים מגיעים למצב של פליטות חלב טרי (לא חמוץ ואפילו בלי ריח).
1. האם להגביל אותו להנקה פעם ב-3 שע' יעזור לפליטות?
2. האם קצב העליה במשקל תקין? (בטיפת חלב רק אמרו שעד שיגיע לאחוזון 50 לפי גיל מתוקן אין מה לדאוג).
3. יש דבר כזה "קפיצת גדילה" שנמשכת כבר שבועיים (תדירות אכילה גבוהה)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
ד''ר אילן גור13/07/2009לבר ערב טוב,
ראשית אין קפיצת גדילה אלא גדילה בקצב מהיר.
הנקה היא בעייתית מהבחינה שאינך יודעת כמה הילד אוכל והאם הוא רוצה שד למשחק ואו אוכל.
כעת הוא עולה הרבה במשקל ולא הייתי נלחץ אלא ממשיך עם אותו קצב הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלטל09/07/2009
בשעה טובה ילדתי תאומים בן ובת.
מחר הם בני שבוע.
השאלה שלי היא כמה הם צריכים לאכול ומתי צריך להעלות להם את המינון?
היום הם אוכלים בין 35-40 סימילק פגים וגם חלב אם שאוב
יש אורחות גם של 25 מ"ל.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור09/07/2009לטל ערב טוב,
אני מניח שהתאומים בשלים ובמשקל תקין
הכמות שהם צריכים לאכול נעה בין 50-60 סמק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
טל10/07/2009מה הכוונה למשקל תקין?
הם נולדו בשבוע 34+5 הבן משקל 2314 השתחרר מפגיה 2220
והבת נולדה 2084 השתחררה 2060
היום לדוגמא לא אכלו ארוחה מעל 30 מ"ל וכל האכלה היא בסביבות שעה
מיותר לציין שאני נורא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני האישי... (לא תשובה של רופא)
גילי10/07/2009בהתחלה זה ככה, ולפעמים גם בהמשך... הלחץ של כמויות האוכל.
הד"ר הנפלא כאן כבר מכיר את השאלות הללו ממני... :-)
גם אני אם לתאומים בני 7 חודשים, שמההתחלה היו "בעייתיים" באוכל.
ואולי אנחנו הבעייתיים שסופרים להם ומודדים להם כל הזמן.
אם הם עולים במשקל, מרטיבים חיתולים ונראים טוב, זו האינדיקציה האמיתית.
את אמורה בימים הקרובים בטח ללכת כבר לטיפת חלב, שם תדעי אם הכל בסדר. (לפי המשקל, לא לפי האחיות המלחיצניות)
גדלי אותם בנחת, תהני מכל שלב, כי לכל שלב הרגעים המקסימים.
מזל טוב ושיהיו בריאים, וגם את!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסתם שתהיי רגועה בסוף השבוע
גילי10/07/2009הקטנים שלי נולדו בשבוע 36, במשקלים נמוכים מילדייך, והכל היה בסדר כבר אז, שיהיו בריאים.
נראה שהירידה שלהם ממש לא דרסטית, מקווה שמכאן יעלו יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחץ לא משפר את התפקוד
ד''ר אילן גור13/07/2009לטל ערב טוב,
חלפו יומיים ים מאז כתיבת ההודעה שלך וכולי תקווה שבנתיים המצב משתפר.
אני כותב המון בנושא זה ומנסה להרגיע את האימהות שתפקודן לא נמדד בכמות האוכל שהילד אכל אלא בטיפול הכללי. תשקלי אותם אחד לשבוע ותראה מה קצב העליה במשקל ואז תוכלי לדעת בוודאות אם הן אוכלות היטב למרות מה שאת מרגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג שעדיין לא מחייכתאמא טרייה08/07/2009
שלום
ביתי נולדה בשבוע 34+4 ימים
גיל כרונולוגי - חודשיים ושבוע
גיל מתוקן - 4 שבועות
לפי מיטב הבנתי מחשבים גיל מתוקן ע"פ שבוע 40 האם זה נכון???
בכל אופן היא עדיין לא מחייכת , מתי עליי לצפות לחיוך????????
לעומת זאת את הראש היא מרימה מאוד יפה ומחזיקה אותו זמן רב, עוד בשבוע השני להולדתה
אשמח לתשובה
תודה
אמא טרייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך אמור להתחיל
מיכל09/07/2009בין שבוע 6 ל-8 למיטב ידיעתי, כך שבתך עוד קטנה ואין מקום לדאגה. הבת שלי החלה לחייך בגיל 6 שבועות מתוקן ובהתחלה זה היה לעיתים רחוקות בלבד (פעם-פעמיים ביום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוכים
ד''ר אילן גור09/07/2009לאמא הטריה ערב טוב,
ילדתך כעת בגיל 6 שבועות והיא תחייך עד גיל חודשיים קרי עוד שבועיים לערך. החשוב מכל לראות באם היא ממקדת מבט. באם כן היא גם תחייך מהר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HELPאוקסנה08/07/2009
שלום. יש לי ילד בן 3 שנים. הוא נלד פג 1600 בשבוע 31. הוא לא לועס. מה אפשר לעשות? ילד רוצה רק דברי חלב. בוחר אוכל לפי צבע. אם זה לבן אוכל. אם זה נגיד פטיטים או ..... אין מצב שבלי מלחמה הוא יוכל. ילד לא היה בגן. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אכילה
ד''ר אילן גור09/07/2009לאוקסנה ערב טוב,
לא הבנתי מהשאלה האם הוא לא מסוגל ללעוס או שאינו לועס אוכל שאינו אוהב.
אם הוא לא לועס כלל ישנה בעיה המחייבת טיפול במרפאות לבעית אכילה.
באם הוא לועס מה שהוא אוהב תני לו מה שהוא אוהב.
החשוב מכל שלחי אותו לגן שילמד לאכול כמו שאר הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יםגלית07/07/2009
שלום ד"ר גור,
ביתי בת 10 חוד' כרונולוגי ו-7+ מתוקן, נולדה בשבוע 28+6, 900 גר.
האם זה בסדר ללכת עם הילדה לים, ז"א האם אפשר לתת לה להשתכש במים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר וכמה שיותר מהר
ד''ר אילן גור09/07/2009לגלית,
אל תחכי רוצי לים לפני שייגמר הקיץ
התינוקת שלך תהנה מכל רגע ללא סכנה לחלות ממשהו
תיזהרי רק מהמדוזות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 27 ויומייםחסויה07/07/2009
שלום ד"ר,
ילדתי בשבוע 27 ויומיים בניתוח קיסרי, לא ידוע מה הסיבה ללידה המוקדמת. ילדתי נולדה בערך 1.170 גר'. נותנים לה עזרה בחמצן ברמה של 35 כבר מס' ימים. הבנתי שזה לא טוב לתת עזרה בחמצן לאורך זמן כי זה פוגע בראייה. שאלתי היא עד מתי עזרה בחמצן נחשב לדבר בטוח ומתי כבר צריך להתחיל לדאוג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מבוקר בחמצן
ד''ר אילן גור09/07/2009לחסויה ערב טוב,
חמצן היא תרופה כמו כל תרופה אחרת והיא ניתנת כאשר יש צורך. החוכמה היא לנטר את עמות החמצן על מנת שלא תקבל יותר מדי ולזה המציאו את המוניטור הנקר מד סטורציה. רופאייך יודעים לטפל בפגים ויודעים מה המשמעות של טיפול יתר בחמצן ויתנו את הטיפול ככל שיידרש על מנת לעזור באספקת חמצן תקינה לגוף ובעקר למוח ללא שייגרם נזק לעיניים.
אז תבמכי עליהם ונקווה שהיא תיגמל מהטיפול בחמצן במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסויה09/07/2009האם עצם זה שהיא צורכת חמצן מעיד על מחלת ריאות?
האם ככל שתיפטר מהר יותר מהעזרה של החמצן כך גדל הסיכוי שלא תסבול מרגישות/מחלות בעתיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
ד''ר אילן גור13/07/2009נראה לי שאת לא מדברת עם רופאייך או שאינך מבינה את הסבריהם. המלצה ראשונה אל תיבושי לאמר שלא הבנת (זה לא בית ספר ואנחנו לא מורים). שנית תשאלי כל דבר גם אם את חוששת שזוהי שטות.
לגבי התשובה. לפגים קטנים הצורך בחמצן נובע ברב המקרים מבעיה ריאתית אשר משתפרת עם הזמן. לגבי המהלך זה תלוי לפי מה הבעיה האם זה זיהומי או חוסר בשלות ריאתית או יתר לחץ דם ריאתי ועוד כהנה וכהנה.
מרגע שהיא תחלים לא צפויה בעיה ריאתית עתידית אלא באם היא תזדקק לחמצן למעלה מחודש ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בשבוע 33+6יוליה07/07/2009
שלום רב!
בראשון ליולי 09 נולד לי בן בניתוח קיסרי-חירום בגלל רעלת הריון(אני גם סובלת מאפילפסיה)- החלה חוסר ריאקטיביות במוניטור למרות שהיו דפיקות לב ברוב הגדול של הזמן בממוצע דופק 140 וגם הרגשתי תזוזות אך בשלב מסויים הייתה ירידה בדופק למשהו כמו חצי דקה ל-80,90 ואז שוב חזרה לתקין הרופאים טענו שזה לא תקין ושלחו אותי לניתוח. למרות שאני שמחה מהתוצאות, התינוק ברוך אשם בריא-נולד 1800 והיום לאחר חמישה ימים ירד ל1704. האם הירידה במשקל תקינה, והאם החלטת הרופאים הייתה נכונה והעובר באמת היה במצוקה?
אודה לך על תשובתך,
יוליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה בקיסרי
ד''ר אילן גור07/07/2009ליוליה בקר טוב,
מאחר ולא ציינת אני מניח שהילד ללא הנשמה ונמצא גם ללא חמצן. איני יכול להביע דיעה לגבי האם היתה הצדקה לסיום ההריון ללא כל הפרטים הנחוצים אך אני יוצא מנקודת הנחה שרופאייך יודעים את העבודה וההחלטה היתה מבוססת ולטובת ילדך ולטובתך.
לגבי הירידה במשקל זה חלק מהמהלך התקין של פגים של ירידה במשקל עד 10% ממשקל הלידה ולאחר מכן עליה במשקל.
עלייך להיות אופטימית ולהנות מהתינוק ולא להתעסק במה היה קורה לו....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהyana06/07/2009
ילד שלי שנולד פג עכשיו בן שנה ושמונה חודשים. יש לו פזילה בעין אחת.אני רוצה לקחת אותו ליעוץ פרטי. מי מומחה טוב בתחום פזילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפורום עיניים
ד''ר אילן גור06/07/2009ליאנה ערב טוב,
ראשית חשוב לדעת באיזה אזור בארץ אתם גרים ושנית ילדך סובל מבעיה שלא קשורה בפגות אלא בבעיית עיניים ואיני מתמצא בתחום רופאי עיניים כפי שהרופאי עיניים מתמחים.
צר לי אך איני יכול לסייע לך בנושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עיןעופרית06/07/2009
שלום,
שמי עופרית נולדו לי תאומים בשבוע 31+3 עידו (הגדול)במשקל 1,540 ק"ג ועדי (הקטן) במשקל 1,080.
היום הם בני חודשים וחצי (מתוקן שלושה שבועות)
הבן הגדול שלי יוצר קשר עין אך עוד לא מחייך
והקטן יוצר קשר עין אך לא תמיד (אציין שהוא תינוק מאוד עירני)
האם זה בסדר? האם יש ממה להיחלץ או לגשת לבדיקה בנושא?
לפי איזה גיל (כרונולוגי/ מתוקן) אני צריכה לבדוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אבל
אמא לאלעד06/07/2009הם עשויים לחייך בגיל 5-8ש' מתוקן.
מזל טוב והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה תקין בנתיים
ד''ר אילן גור06/07/2009לעופרית ערב טוב,
הייתי מחכה לפחות עוד חודש לפני שנתחיל לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI לפג שנולד בשבוע 33אורית אייל05/07/2009
רציתי לברר מה הסכנות ב MRI לתינוק שנולד בשבוע 33 שגילו לו באולטרסאונד דמם/ אוטם- דחוף ביותר!
מי מומחחה בארץ לתחום זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר אילן גור05/07/2009MRI היא בדיקה מאד מדוייקת והמומחיות היא של כל מי שעוסק בזה ואין צורך במומחה יוצא דופן. דימום תוך מוחי יפונח בצורה טובה על ידי כל מי שעוסק בתחום. הבדיקה אינה מסוכנת אך מחייבת הרדמה בשל חוסר שיתוף פעולה מצד התינוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה?...גילי05/07/2009
כבר כתבתי כאן על שני התאומים שלי, היום בני 7 חודשים, שוקלים 7.000 / 7.500.
(נולדו שבוע 36, 1.600/ 2.000 ק"ג)
אף פעם לא היו אכלים גדולים, אך עלו בכל המדדים.
החישוב מהפגייה של 140 כפול משקל לחלק למס' הארוחות - כבר ממש לא תקף.
במיוחד עכשיו עם המוצקים. מגיעים אולי ל 700CC כולל מוצקים.
יכולים להיות כמה ימים שהם אוכלים ממש גרוע, הרבה פעמים אצל שניהם אותו הדבר. ויש ארוחות או ימים טובים יותר.
בשקילה האחרונה נראה שהעלו בממוצע לשבוע 100 גר' (הכי מעט שהיה עד כה), גבהו ועלו בהיקף הראש. (לא אכתוב כאן אחוזונים כדי שלא תכעס :-) )
כולם אומרים "לזרום עם הילדים"... וכו'...
מתי להפסיק לזרום ולהבין שאולי יש בעיית אכילה?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר...
גילי05/07/2009אני עדיין שואבת חלב, הם ניזונים מחלב אם, ירקות פירות, בשר, עוף, קטניות, פחמימות....
אני מכינה להם ארוחות טעימות ומגוונות... הם יכולים ביום אחד לטרוף מנת פירות עשירה, ויום אחר כך לא לגעת בה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי תביני שאת בסדר?
ד''ר אילן גור05/07/2009לשירי ערב טוב,
ילדייך עלו יפה במשקל וכעת קצב העליה במשקל יורד והם לא יעלו 200 גרם בשבוע אחרת הם יגיעו למשקל 13 קג בשנה. קצב העליה בחצי השנה השניה הינו של 3 קג בסהF" מה שמסכם עליה ממוצעת של 500 גרם בחודש. ( 100-150 גרם בשבוע).
בגיל זה הילדים אוכלים לפי רצונם ולא לפי פרוטוקול ובאם תפנימי זאת חייך יהיו קלים לעין ארוך.
אז תמשיכי להתאמץ אך לא יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך... הסבר על: למה אני ככה...
גילי05/07/2009יש משהו ששלושת השבועות בפגייה שינוּ אצלי לתמיד. רק 3 שבועות, אבל עדיין... אחרי ניתוח קיסרי לנסוע כל יום מהבוקר עד הלילה לפגיה, לשאוב חלב כי גרמו לי להבין שאם ישתו תמ"ל לא יגדלו מספיק טוב (העידוד להנקה בפגיה הוא ממש מוגזם...)
לא הספקתי להיות אמא לילדים רגילים, ונזרקתי ישר למי הפגיה העמוקים.
שם האחיות גרמו לי להרגיש שאם הילד לא יאכל 60 CC אלא 55, אוי ואבוי.
יום אחד הילד נחלש ואכל פחות, ונתנו לו מנת דם לוריד, שיתחזק כדי שיאכל יותר.
האמת?... עכשיו כשאני כותבת את זה אני מבינה את הטראומה, וחבל לי שהילדים שלי עדיין מושפעים מהעניין, אפילו שהשריטה בראש היא שלי ולא שלהם...
אתה צודק, אני צריכה דחוף להירגע.
סתם רציתי שתדע שאני לא סתם פסיכית.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין אותך
ד''ר אילן גור05/07/2009ערב טוב שירי,
שלא תהיה פעם באה אך אם תהיה נאמץ אותך על מנת לתקן את החוויה.
עכשיו תהני מגידולם ותתענגי על חווית האימהות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך שבוע נעים :-) :-)
גילי06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהתקפי גזיםאביגיל04/07/2009
ד"ר גור שלום רב,
בני נולד בשבוע 32. היום הוא בן חודשיים כרונולגית. נולד במשקל 2 ק"ג.
הוא סובל נורא מעצירות - נותן צואה אחת ליומיים במאמץ רב. (מקבל ברזל 4 טיפות).
הוא סובל נורא מכאבי בטן, במיוחד בלילות. (אוכל רק מבקבוק מטרנה פגים 70 cc כל שלוש שעות).
שאלתי היא:
1. האם תדירות היצאות שלו תקינה?
2. האם ניתן לתת לו טיפות להקלה כאלה שנמכרות ללא מרשם רופא ? שמעתי מהרבה אימהות שהן משתמשות בתכשיר שנקרא: "גרפווטר" המבוסס על צמחים. מה דעתך בנושא לאור ההנחיות האחרונות של משרד הבריאות???
אנא עזרתך , אנו אובדי עצות כבר.
בברכה,
יונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר אילן גור04/07/2009ליונת שהת שלום,
תדירות יציאות של אחת ליומיים תקינה. לגבי כאבי הבטן שאת מתארת או אי הנוחיות שלו בלילות איני מאמין בכל מיני תכשירים העשויים מכל מיני דברים שאיני יודע מהם. הייתי ממליץ לך להגיע לרופא הילדים שלו שיבדוק אותו ויתרשם מהבטן שלו וממצבו הכללי וימליץ לך טיפול בהתאם לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)