מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שער גוףטלי03/05/2009
שלום
ביתי בת שנה וכשהיא נולדה, בשבוע 33, היא היתה מאוד שעירה בחלק העליון של גופה
השער נשר ברובו.
עדיין יש לה שער גוף האם יש סיכוי שזה עדיין ינשר או שמה שנשאר כנראה ישאר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשעורת יתר
ד''ר אילן גור03/05/2009לטלי צהרים טובים
זה תלוי בגנטיקה של הילדה קרי האם את או בעלך שעירים מאד.
באם השיעור יתר מאד מודגש כדאי שתיבדק על ידי רופא אנדוקרינולוג ( בעיות הורמונליות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשיים ולא אוהב ליצור קשר עיין-אמא לאלעד02/05/2009
אלעד (כפי שאתה כבר מכיר....) כבר חודשיים מתוקן. יליד שבוע 24.
בעקבות רטינופתיה דרגה 3 עשה 2 תיקוני לייזר . (אנחנו מפגיית שיבא).בימים 60 ו65 יופ בפגיה. סה"כ היינו 115 יום.
הרופאה ההתפתחותית אמרה לי שזה שהוא לא יוצר כל פעם קשר עין כנראה מהטראומה של תיקוני הלייזר ובדיקות אחת לשבוע במהלך 3 חודשים.הוא לא אוהב להשתמש בעיינים.
כיום פרופ' שפירר שמלווה אותו טוען שהמחלה בנסיגה והמצב טוב. נכון ללפני חודש. יש לנו תור עוד שבועיים וכן תור לבדיקות ראיה ופזילה. אלעד יהיה אז חצי שנה כרונולוגי.
די מלחיץ החוסר תגובה שלו אלינו. לפעמים הוא זז לפי קשר העיין אבל ממש לא תמיד. על חיוך כנראהאין מה לדבר כי הוא מאחור.
מה דעתך?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה
ד''ר אילן גור03/05/2009לאמא של אלעד צהרים טובים.
ניתוחי עיניים בפגים מעידה על מחלה קשה ברשתית. הניתוח מנע הפרדות רשתית ובכך מנע עיוורון בטוח. עדיין לא ברור עד כמה נפגעה חדות הראיה ויכול ליות שהתינוק זקוק למשקפיים על מנת לזהות את הדמויות ולעקוב אחריהן ובהמשך גם לחייך.
אתם על גבול ההתפתחות של חדות הראיה והייתי מחכה עוד חודש לפני שנתחיל לטפל במשקפיים או אביזרים אחרים. לפי עדות המנתח הילד לא עיוור וצריך סבלנות על מנת שנראה מה מידת הנזק בראיה וכיצד ניתן לשפר אותה.
נקווה רק לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת- אלעד עבר בהצלחה בדיקות ראיה
אמא לאלעד18/05/2009בסוף שבוע 10 מתוקן התחיל ליצור קשר עין.
היום בשבוע 11 הוא "הרביץ חיוך" כמה וכמה פעמים.
אמרו לנו עד שבוע 8+- ואצלינו זה קפץ ל 11...
ב"ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטימיות בדברים כאלה מאד חשובה
ד''ר אילן גור19/05/2009שימשיך בהתקדמות בקצב שלו והעיקר שלא ייעצר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת פגיםשירה01/05/2009
אני בהריון IVF תאומים שבוע 33+4 ככול הנראה שאלד בשבוע 34-35 עקב צירים והתקצרות צואר הרחם 70 % ופתיחה של 2. כל עובר שוקל בסביבות 2100 גר'.
שאלותיי הם:
1. מאיזה משקל התינוק נחשב לפג ויצטרך אינקובטור?
2.מה הם הסיכונים בלידה בשבוע זה כלומר מה עוד לא מופתח דיו בעוברים ועלינו לתת דעת על כך בבדיקות כגון: שמיעה וכו'?
3.קיבלתי זריקת צלסטון לפני כשבועיים והבנתי שהיא "עמידה" ל-13-14 יום, האם עליי לקבל אותה שוב היות וזמן ההשפעה עבר?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות שחוזרות על עצמן
ד''ר אילן גור03/05/2009לשירה צהרים טובים
על כל השאלות שלך עניתי כבר בהזמנויות קודמות.
פג הינו ילוד שנולד טרם זמנו ללא קשר למשקלו כך שבאם הלידה תהיה לפני שבוע 37 ילדייך יחשבו כפגים.
החל משבוע 34 הריאות כבר בשלות כך שאירך לתת מנה נוספת של צלסטון.
לגבי שהותם באינקובטור זה תלוי יותר במידת יכולתם של התינוקות לשמור על חום גוף תקין. אנו שומרים ילדים מעל 1900 גרם מחוץ לאינקובטור בתחילה.
האברים בשלים בשבוע 34 ומעלה כך שהסכנות של חוסר תפקוד אברים פחות שכיחות אך לכל כלל יש יוצא מן הכלל ויש לעקוב אחריהם בימים הראשונים
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במזוןאירית01/05/2009
ד"ר גור שלום.
בתי בת 8 חודשים (מתוקן 6 וחצי חודשים) ניזונה מגיל שלושה חודשים באינפמיל עקב פליטות מרובות מהאף והפה ואכן האינפמיל עזר ומאז אינה פולטת כלל.
שאלתי היא האם כדאי בשלב זה להחליף תרכובת מזון כיוון שהאינפמיל הוא עד גיל שנה בלבד?
בתודה מראש.
אירית ושי-לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשנות
ד''ר אילן גור03/05/2009לאירית שלום רב,
ההקאות בחודשים הראשונים מקורם ממצב הנקרא ריפלוקס והבעיה היא מנח לא תקין של הושט יחסית לקיבה. ככל שהתינוק גדל המנח משתפר וההקאות חולפות.
כדאי לנסות להחליף לכלכלה ההולמת את גיל התינוק ובמידה ויחזרו ההקאות לחזור לאנפמיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג וחיסון אבעבועות לאחותו- אפשרי?אמא לאלעד30/04/2009
אלעד- פג שבוע 24. כיום בן חודשיים מתוקן וכ 3850 ג"ר.
קיבלתי הצעה לעשות אבעבועות לאחותו בת כשנתיים. מזל ששאלתי אם יש תופעות לוואי. הבנתי שעלולה לחלות "קלות". העדפתי לא לחסן.
האם נכון? עדיין לא שאלתי את רופא הילדים שלנו.
עד מתי אני אמורה לשמור על אלעד מבחינת החיסון הספציפי הזה?
ונושא שונה- עד מתי אסור לו להיות במקום סגור עם אנשים?
כיום אנחנו נפגשים עם עוד אנשים רק במקום פתוח וכמובן שאף אחד לא נוגע בו ואפילו לא מתקרבים אליו. עד מתי???
והוא בריא וכבר מסיים אנילהציה שנתנו לו כפעולת מניעה בגלל שמוגדר BPD קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני את ילדתך
ד''ר אילן גור30/04/2009לאמא של אלעד ערב טוב,
לגב בתך מומלץ לחסנה ומהר ( היא באיחור של נה).
לגבי האפשרות שהיא תהיה חולה במחלה זוהיא טעות מאחר והחיסון אינו מכיל וירוס מוחלש כלל אלא חלבון הדומה לוירוס ואינו גורם למחלה כלל ולכן אלעד לא יכול להידבק.
לגבי המערכת החיסונית שלו היא עדיין חלשה וזוהי עוד סיבה לחסן את בתך שלא תחלה במחלה ותדביק אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה וצהבתקרן30/04/2009
שלום רב,
בני בן חודשיים, מתוקן:10 ימים נולד בשבוע 32 ושהה בפגייה כ- 5 שבועות. במהלך אישפוזו טופל זמן רב בפוטו תרפיה עקב בילירובין גבוה (הכי גבוה היה ~15) וההמוגלובין שלו היה 9 ( בעת שחרור עמד על 10).
מאז ששוחרר עדיין צהבהב וחיוור. בדיקה האחרונה לפני כשבועיים נבדקו שוב ערכים אלו והבילי היה 8.2 וההמוגלובין 9. מאז הלידה ניזון מחלב אם בלבד ( שאוב בבקבוק או ישירות מהחזה)
האם זה תקין שבגיל 9.5 שבועות עדיין יש צהבת יילודים? זה לא אמור להיפסק עד גיל 8 שבועות ?
מה עושים עם המוגלובין נמוך ? ( לפני כשבוע וחצי הועלו מס' טיפות הברזל ליום מ-3 ל-6 )
בנוסף, הוא לא אוכל בצורה מסודרת (פעם כל 3 שעות, פעם כל שעה וחצי ולפעמים ( נדירות) פעם ב- 4 שעות. האם עליי להעירו כל 3 שעות וליצור לו סדר יום? כי הוא מאוגד לא רגוע...
תודה רבה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תקין
ד''ר אילן גור30/04/2009לקרן ערבטוב,
בגיל זה הצהבת צריכה היתה להיות נמוכה יותר ולכן יש לברר מה גורם לה להישאר גבוהה. אני מניח שנעשתה בדיקת US של הכבד ודרכי המרה ובאם לא מאד מומלץ לבצע בדיקה זו. בשלב זה של חייו אין קשר בין הצהבת לבין ההמוגלובין הנמוך. לכל התינוקות בגיל זה המוגלובין כזה נמוך ויש לתת למוח העצם להתחיל לייצר כדורויות דם אדומות ולהגדיל את ריכוז ההמוגלובין. ברזל בהחלט טיפול מתאים ואיני חושב שיש צורך ביותר מ-4 טיפות.
לגבי הכלכלה יש לברר את קצב העליה במשקל ולהסיק מסקנות בהתאם לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים וויטמין Dשרית30/04/2009
דר' שלום,
האם יש לתת תוספת של מים בימי הקיץ החמים לתינוקת שכלכלתה היא הנקה בלבד?
בתי כמעט בת 4 חודשים (לא מתוקן) נולדה בשבוע 34+5
בתאריך 6/1/09
ושאלה שניה, האם יש לתת ויטמין D גם בקיץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין כן, מים לא
ד''ר אילן גור30/04/2009לשרית ערבטוב,
ילדה שיונקת מקבל מספיק נוזלים מהנקה בלבד ואין צורך להוסיף לה מים. רק במידה ואינה עולה במשקל יש להוסיף לה נוזלים ואז עדיף לתת חלב ולא מים בלבד.
לגבי ויטמין D אין סיבה להפסיק בקיץ ויש לתת תוספת זו עד גיל שנה ללא קשר לעונות השנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני יניקהשרית28/04/2009
שלום וחג שמח דר' גור!
אני נכנסת לפורום לעתים קרובות (לאו דוקא כשואלת) ונהנית כל פעם מחדש לקרוא מתשובותיך האדיבות והמקצועיות! תודה.
שאלתי היא כזו:
בתי נולדה בשבוע 34+5 במשקל 1600 היום בת 3 חודשים וחצי (לא מתוקן)
יונקת בלבד. מתפתחת יפה ברוך ה'.
היום היא אכלה בסביבות 11 בבוקר ומאז (עכשיו 17:00) היא לא רוצה לאכול. אני שמה אותה בתנוחת הנקה, היא מכניסה את הפיטמה לפה ומתחילה לבכות עם דמעות.
זו לא פעם ראשונה שזה קורה לה (הבכי) ובמקרים שכאלה אני מבינה שהיא לא רעבה ודוחה את ההנקה עד שהיא מגלה סימני רעב שהם בכי והכנסת אצבעות לפה.
רציתי להוסיף שהיום אחרי ההנקה של 11 יצאנו לטיול לא קצר בשמש, היא נרדמה והתעוררה במהלכו והייתי בטוחה שהיא תהיה רעבה כשנחזור לבית אבל לא. היא נרדמה בבית מס' פעמים מאז ומתלוננת בבכי.
האם יש מקום לדאגה?
האם אין סכנת התייבשות?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור28/04/2009לשרית ערב טוב וחג שמח
אני מקווה שבנתיים הילדה אכלה והחששות שלך חלפו.
אכן קורה שתינוקות מדלגים על ארוחות מעייפות ואו מסיבה אחרת.
ההמלצה שלי היא לחכות לארוחה הבאה ובאם גם אז מסרבת לאכול כדאי לבדוק חום גוף, ואו פצעים בפה המונעים ממנה אכילה.
באם הבעיה ממשיכה כתבי שוב וננסה להבין מה קורה ולהמליץ לך מה לעשות בהתאם.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלכלה - המשך
שרית28/04/2009דר' גור שוב שלום,
אין מה לדבר, בלי לראות את הילדה עלית על הבעיה...
ניסתי לתת לה לאכול שוב ב 18:00 והיא עדיין סירבה אבל אז השפרצתי לה חלב לפה והצפתי לה אותו והיא בלעה ונרגעה והחלה לינוק.
יותר מאוחר שיחקתי איתה והיא הוציאה לשון וראיתי מעט דם על הלשון שלה. לאחרונה היא החלה למצוץ אצבע ואולי היא שרטה את הלשון למרות שאני משתדלת לגזור לה את הציפורניים מיד כשהן אורכות.
שוב לא ראיתי דם אבל מאוד יכול להיות שמה שיש לה על הלשון מפריע לה.
אני מקוה שהלילה יעבור טוב.
אם יהיו בעיות ח"ו אז אעדכן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית28/04/2009
שוב שלום ד"ר גור!
היינו היום אצל רופאת עיניים לילדים. אחרי שהסבתי את תשומת ליבה היא אמרה שלידה יש sunset eyes באופן קל (היא לא שמה לב לזה בעצמה).
התינוקת כאמור בת 8 חוד' כרונולוגי וכמעט 6 חוד' מתוקן, נולדה בשבוע 28+6 במשקל 866 גר'. בפגיה היה לה דימום בצד השמאלי במוח בדרגה 2 אשר נספג. נעשה אולטראסאונד ראש בפגיה אשר היה תקין ועוד אחד בגיל 4 חוד' כרונולוגי (כחודש אחרי השחרור) אשר גם היה תקין.
חוץ מזה מתפתחת יפה, עוקבת בעיניה, חייכנית, מתהפכת ובפיזיותרפיה מרוצים ממנה.
האם תופעה זו בעיניים מעידה על בעיה נוירולוגית כלשהיא בהכרח? האם יש מקום להדמיה אחרת? C.T?
המון תודה כרגיל וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים
ד''ר אילן גור28/04/2009לאלוני ערב טוב
איני מבין מה הבעיה בעיניים?
ההגדרה שאת מדברת עליה יכולה להיות זניחה אך גם יכולה להעיד על בעיה מוחית.
ההמלצה שלי היא שעליה להיבדק על ידי נוירולוג ילדים ובאם גם הוא יתרשם שאכן מדובר בבעיה משמעותית לא תהיה ברירה אלא לבצע CT ראש.
מצבה הכללי והתפתחותה עד כה מוריידים את הסיכוילבעיה נוירולוגית משמעותית אך בכל זאת כדאי להיות ערניים כפי שאת עושה
חג שמח לך ולמשפחתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים?יעל28/04/2009
ביתי בגיל 4 וחצי מתוקן.-7 חודש' כרונולוגי. עד לאחרונה שקטה רגועה ונעימה אכלה מטרנה ופעם ביום חלב אם.לפני כשבועיים קיבלה חיסונים רוטה ופרבנר בפעם השלישית. לאחר יומיים עם קשר או בלי...?החלה להראות סימנים של כאב כביכול אחרי האוכל נמתחת ומוציאה קול כמו של אדם עם עצירות כמו מתאמצת. כשתופעה זו מתגברת בלילה ישנה רק עם אקמולי. ניסינו 2 סוגי פורמולות הגבהנו המיטה. ריווחנו בין הכמויות של האוכל עם הפסקות בין כמות לכמות, ללא הועיל.הכל כולל השכבה על הבטן ומסג'. הרופא לא ממש יודע מה הבעיה. עוצה עצה. בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות
ד''ר אילן גור28/04/2009בוק רטוב לך,
איני יכול לענות על שאלה כזאת בלא לבדוק את הילדה.
אני מניח שהרופא לא מצא סימני כאבים בבדיקה ולכן אין לו לתשובה ולא בגלל שאינו יודע לטפל בילדה.
חלק מהבעיה לעיתים היא שההורים מחליטים שהילדה סובלת ממשהו שנחנו הרופאים לא רואים ולא מסכימים לאבחנת ההורים. באם את מאד חוששת קחי אותה לרופא נוסף לקבלת חוות דעת נוספת
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלגלית24/04/2009
שבת שלום ד"ר גור!
התינוקת שלי בת 8 חודשים כרונולוגית ו-5.5 מתוקן, נולדה 866 גר' בשבוע 28+6.
שוקלת היום 6430, בחודש האחרון עלתה כ-500 גר', בשלושה שבועות האחרונים עלתה כ-100 גר' בשבוע.
אוכלת 5 ארוחות ביום, 3 ארוחות חלב אם ו-2 מטרנה פגים. אני שמה בבקבוק 180cc והיא אוכלת כמות משתנה, בדרך כלל ביממה אוכלת 620-720.
ישנה בלילה כ-10 שעות.
האם העליה במשקל תקינה? האם יש צורך לשנות משהו בסדר היום? להוסיף משהו למזון?
אני מתכוונת לתת לה מרק היום בפעם הראשונה.
חוץ מזה, מתהפכת מהגב לבטן ומבטן לגב וילדה מאוד רגועה וטובה.
ההתעסקות הזו במשקל מאוד מתישה אותי...
תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
ד''ר אילן גור28/04/2009לאלוני בוקר טוב,
רשמתי לך תשובה לפני מספר ימים אך היא לא הועברה לפורום משום מה.
הבעיה עם הורים לפגים שהם מתייחסים לעליה במשקל בגיל חצי שנה כמו בגיל חודש ולכן הבילבול המיותר. אני מניח שהשתחררתם הביתה בגיל חודשיים וחצי ואז הילדה שקלה 2000 גרם וכעבור פחות מחצי שנה היא שילשה את משקלה. היא כעת באחוזון מתאים לתינוק רגיל שלא נולד פג ולכן אין להשתכל על קצב העליה במשקל כבעיה העיקרית אלא להתייחס כעת להתפתחות המוטורית והקוגנטיבית כמשהו שצריך להתמקד בו והאוכל לתת לפי הנורמה שהיתה רגילה ללא נסיונות על להעלות בעוד 200 גרם בחודש.
היא במשקל טוב ולא הייתי משנה באוכל בשלב זה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פגיםמעיין24/04/2009
שלום רב אני נמצאת בשבוע 35 עם צירים סדירים עם 50% צוואר מקוצר ופתיחה של אצבע שאלתי היא במידה ותתפתח לידה מאיזה שבוע העוברית לא תחשב לפגית בתחילת שבוע 37 או בסוף 37 השמח לקבל תשובה אני ממש לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ד"ר אבל ביליתי בפגיה
אמא לאלעד24/04/2009פג הוא תינוק שלא סיים 36 שבועות מלאים.
שבוע 37 הוא תינוק בשל.
לפחות בשיבא- פגים מעל 2 ק"ג ובשבוע 35 ומעלה נמצאים בתינוקיה בחדר שנקרא "מעבר" וכלל לא בפגיה.
מאחלת לך המשך הריון עגול ובכל מקרה שבוע 35 פחות מבהיל רופאים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך רק בריאות
מעיין24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמח לקבל תשובה מרופא
מעיין25/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגות
ד''ר אילן גור28/04/2009למעיין אין סיבה להיות לחוצה,
פגות מוגדרת אצל כל ילוד מתחת לשבוע 37 קרי 36 שבועות ו-6 ימים נחשב פג 37שבועות+0 ימים נחשב תינוק בשל.
בכל מקרה לידה בשבוע 35 לא מסכנת את חיי הפג כמעט ולכן אין לך סיבה לחשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מקוניאלית בגיל 7 ש' מתוקןאמא לאלעד23/04/2009
בקצרה- כבר פעם שניה שלאלעד (פג שבוע 24 בן 5 ח'+ כרונולוגי) יש יציאה אחת לשבוע בלבד שממש נראית ומריחה כמו היציאות הראשונות אחרי הלידה.
הוא אוכל חלב אם +HMF. ללא תחליפים.
הצבע הוא ירוק כהה במיוחד . מרחוק נראה כמו שחור, משחתי ולא היה מדאיג לולא נמאס לי מ ה HMF ,זה כבר פעם שניה, וכן שזה הופך להיות יום סיוטי של כאבי בטן וחוסר מנוחה. כמות נדיבה ביותר!
לבדוק משהו? יתכן סוג של עצירות?
אני יודעת שיונקים רגילים יכולים לךעשות יציאה אחת ל10 ימים. גם פג כמוהו?
ושוב- תודה מראש על סיועך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות
ד''ר אילן גור24/04/2009לאמא של אלעד בקר טוב,
שאלתך מורכבת משתי בעיות האחת יציאה פעם בשבוע והשניה אופי היציאה
אכן לגבי פעם בשבוע זה אפשרי וקורה רבות בילודים ללא קשר לפגותם.
אין קשר ל HMF ויציאות לעיתים רחוקות.
לגבי הצבע כדאי שרופא יראה זאת ויחווה דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלינור23/04/2009
בוקר טוב,
ילדתי תאומות בשבוע 31 במשקלים 1518,1572 כיום בנות 8.5 חודשים (לא מתוקן)
התפתחות תקינה לגילן המתוקן,
שמתי לב שבביקור האחרון בטיפת חלב 24.2.09 תאומה 1 שקלה 7250 והשניה 7450
בשקילה שנערכה ב- 20.4.09 זו ששקלה 7250 שקלה כעט 7650 והשניה 8200
הן אוכלות מטרנה שלב 2 180 כל ארוחה , התאומה ששוקלת יותר אוכלת ארוחה אחת יותר באמצע הלילה, ומלבד זה אין הבדל בארוחות , הן התחילו לאכול ירקות מעט, האם זה תקין שהיא עלתה רק 400 גרם בחודשיים או שצריך לעקוב?
אודה על תשובתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיהן בעודף משקל
ד''ר אילן גור23/04/2009ללינור ערב טוב
ילדותייך בגיל מתוקן של חצי שנה ושוקלות כמעט כמו בגיל שנה.
אז תמשיכי להאכילם לפי רצונם ותשקלי אותם פעם בחודשיים ללא השוואה וללא סטטיסטיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך...עינת21/04/2009
היי דוקטור..
בני בן שלושה חודשים וכמה ימים גילו המתוקן הוא חודש שבועיים ותודה לה' מתפתח יפה,הוא אינ מחייך,למרות אין ספור ניסיונות להצחיקו,הוא מגיב לרעשים,עוקב עם העיניים,ערני מאוד אך מאד רציני,כשהוא ישן הוא אכן מחייך,
שאלתי היא האם זה נורמלי? עלי לדאוג? מתי יתחיל לחייך?
תודה מראש על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך
ד''ר אילן גור22/04/2009לעינת לילה טוב
הוא יחייך תוך שבועיים, סבלנות
באם זה לא יופיע כתבי שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוך
דידי22/04/2009הבת שלי החלה לחייך בגיל 6 שבועות מתוקן... כמה דאגתי ובסוף זה הגיע :-) תני לו זמן ואני בטוחה שיתחיל לחייך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)