פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לנה
    10/01/2008

בני בן השלושה חודשים וחצי אוהב רק על הידים בעגלה או לא מוכן להיות בשום פנים ואופן והוא בוכה ללא הרף קניתי צעצועים מובייל נייד לצלילים שום דבר לא עוזר. רציתי לדעת מה לדעתך ניתן לעשות ?

2. הנקתי עד לפני שבועייםהנקה מלאה ולאחר מכן עברתי למטרנה כי הוא בכה בלי סוף וכל הזמן הייתי דוחפת לו ציצי היום אני יודעת כמה אכל ואם בוכה אז לנטרל את נושא האוכל . שאלתי היא בגלל ההנקה הוא רגיל לישון עם ציצי וגם היום שאני בכלל לא מניקה אני מרדימה אותו עם ציצי וזה נראה לי מוזר ולא הגיוני אז שאלתי היא מה עושים ואיך גורמים לו לישון בלי עזרה שלי?

תודה וסליחה על המגילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בכי

ד&
    14/01/2008

בקר טוב לך,
    איני יכול לפתור את הבעיה רק בעצה.
    ברור לפי השאלה שהילד מחפש תשומת לב ופינוק ולא שיש פה בעיה פיזיולוגית או מחלה כלשהי.
    הייתי מציע לך בדיקה אצל רופא ילדים להתרשם מההתנהגות שלו ולבדוק אותו מבחינה נוירולוגית לראות באם יש בכל זאת סיבה להתנהגות זאת.
    מהשאלה אני מבין שהוא לא היה פג ולא סבל ממצוקה סביב הלידה.
    לסיכום הרושם שלי שבדיקה של רופא תרגיע אותך ואותו ותאפשר לכם למצוא את שביל הזהב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בוכה
    יניב
    08/01/2008

שלום
    הבן שלי בן 3 חודשים והוא נולד בשבוע 35 במשקל 2.400 היום הוא שוקל 4.700 ויש לו בעיה שכל פעם שהוא אוכל (סימילק מעושר) הוא בוכה תוך כדי האוכל והארוחה הופכת להיות סיוט מתמשך, נאמר לי שזה אמור לעבור אחרי 3 חודשים, אבל לא נראה לי הגיוני שכל ארוחה התינוק בוכה וצורח תוך כדי האוכל, יש לציין כי כאשר אני מסיר את הבקבוק מפיו הוא נרגע אך שוב כשאני מנסה להאכילו הוא בוכה וצורח ללא הפסקה

אנא עזרתך הדחופה בנושא, אינני יודע מה לעשות, אולי יש בעיה שאינני יודע האם יש פתרון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בוכה

הוספת תגובה

• רצויה בדיקה בזמן האכלה

ד&
    09/01/2008

בקר טוב,
    הסיפור נראה לי קצת מוזר.
    מצד אחד הילד הכפיל את משקל הלי'דה ב-3 חודשים ומצד שני מסרב לאכול.
    חשוב ביותר לבדוק את הילד לאחר שלא אכל 3 שעות במרפאה ושרופא יצפה בבכי של התינוק בזמן האוכל. רק כך נוכל להבין מה הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסך

יניב
    09/01/2008

תודה על תשובתך המהירה
    הילד נשקל היום והוא שוקל 5.300
    בנוסף לבכי בזמן האוכל רציתי לציין ששכחתי להוסיף שהתינוק מקיא לפחות פעם ביום או פעם ביומיים בקשת, הכמות מזון שהוא אוכל היא בין 120 לבין 150 כל 3 או 4 שעות שמשעה 22:30 שהוא הולך לישון עד 9:00 בבוקר למחרת זאת אומרת שבשעות הלילה הוא אוכל כמויות קטנות שנעות בין 30 ל 60 מ"ל
    רציתי לדעת אם זאת יכולה להיות רגישות לחלב או בעיה במעיים או בקיבה או באיכול, יש לתינוק יציאות שתן תקינות וקקי בצבע ירוק ...פעם ביום
    מה אפשר לעשות?
    אני ואשתי במצוקה וחרדים
    האם אולי צריך אולטרסאונד או צילום אחר?
    הרופא המטפל אמר כי התינוק אוכל יותר מידי ולכן הוא מקיא, דבר שלא הראה לי הגיוני כל כך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רגישות לחלב

ד"ר אילן גור
    09/01/2008

ליניב ערב טוב,
    הילד שלכם סובל מהאכלת יתר.
    עליה של 3 קג ב-3 חודשין מעידה על האכלת יתר מאחר וילד אמור לעלות 800 גרם בממוצע בחודש.
    אם נתחשב בעובדה שילדכם נולד בשבוע 35 ומשקלו בודאי ירד בימים הראשונים נבין שהוא אוכל כמויות מעל מה שהוא צריך לאכול.
    כמות סבירה לילד הינה 150 סמ"ק /ק"ג/יממה כולל נוזלים כמו מים ואו תה. נסה לחשב כמה ילדכם אוכל ביממה ותבין שהקיבה שלו כל הזמן מלאה מה שגורם לאי נוחות ובעקבות זאת הקאה.
    אז תנסו לרדת בכמויות ולא להחליף חלב מאחר והוא עולה יפה במשקל ( ברגישות לחלב יש חוסר עליה במשקל).
    אשמח להתעדכן בעוד שבוע באם חל שיפור במצבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבא לתאומים
    ישראל
    07/01/2008

לנכדי שנולדו פגים היום בני 4 חודשים יש לחץ דם גבוה 114/65. מישקלם היום כ- 2.300 ק"ג
    בצילום רואים עיבוי דופן חדר הלב הגיע ל- 0.6
    האם הדבר חמור?. במידה ולחץ הדם יגיע לרמה תקינה (מה זה תקין) יש חשש שישאר מום בלב?
    כיצד אפשר להוריד את לחץ הדם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבא לתאומים

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם

ד''ר אילן גור
    08/01/2008

לסבא ישראל בקר טוב,
    ראשית ברכות על גדילת הילדים.
    עיבוי שריר הלב הינו תוצאה של הלחץ הדם הגבוה ולא הגורם לכך.
    על מנת לטפל בלחץ הדם יש קודם להבין מה הגורם לו. בטוחני שהצוות מחפש את הגורם ויטט
    פל בהתאם לכך. לעיתים אין אנו יודעים מה גרם לכך והזמן משפר את המצב.
    עיבוי שריר הלב אינו מום לבבי והוא ישתפר כאשר לחץ הדם ירד.
    קשה לי להסביר יותר מאחר ואיני מכיר את תיקם הרפואי ואני כולי תקווה שמצבם ישתפר והם יגדלו בצורה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לאכול
    שחר
    07/01/2008

בתי כיום בת 4 חודשים ושבוע נולדה בשבוע 35+6 במשקל 2.100 , עד היום אכלה ללא בעיות כמות:150-170 מטרנה סנסטיב
    משקלה עכשיו 5.500 ק"ג בשבועיים האחרונים היא ממש דוחה את האוכל אוכלת בין 60-100 וזורקת את הבקבוק , כל שכנוע להמשיך לאכול לא עוזר.
    האם אני צריכה לדאוג ? האם זה נורמלי? ואילו בעיות יכולות לגרום לחוסר תאבון (אולי טרום שיניים-היא אוכלת את היד בעצבנות כל היום)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לאכול

הוספת תגובה

• בעיות אכילה2

ד''ר אילן גור
    07/01/2008

לשחר שלום רב,
    כדאי שתקראי את התשובה שלי לאוסי ( 2 שאלות לפנייך) מאחר וזוהיא שאלה זהה
    ילדתך עולה יפה במשקל וכל שעלייך לעשות זה לעקוב שהיא ממשיכה לעלות ולבדוק באם אין בעיה בפה ואו בלשון שמסבירה את החוסר תיאבון.
    אין צורך להילחץ זה יכול לחלוף והתיאבון יחזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    06/01/2008

בני בן חודשיים ניזון עד לפני שלושה ימים מהנקה בלבד כל שעתיים וסבל מגזים בצורה סבירה שהחמירו לפני כשבועיים.

לאחר שנשקל בטיפת חלב ולא העלה מספיק (280 ג' בשבועיים) וכן בתחושת הבטן שלי שיש ירידה בתפוקת החלב החלטתי להוסיף מטרנה חלבית.

הוא שותה בנוסף להנקה כל 3 וחצי שעות כ 60-80 מ"ל.

החל מהיום שבו הוספתי מטרנה הוא החל לסבול בצורה יותר קיצונית מהגזים וממש בוכה הרבה.
    שאלותי
    1. האם הגזים ידוע שהגזים מחמירים לקראת גיל חודשיים (עוד לפני שקיבל תוספת תמ"ל)?

2. האם יתכן שההחמרה הנוספת באה בעקבול תוספת התמ"ל?

2. לאחר כמה זמן ניתן להחליף פורמולה?

3. האם מומלץ לעבור לפורמולה צמחית? (הגדולה בת 4 היתה רגישה לחלב).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה 2

ד''ר אילן גור
    07/01/2008

לשחר שלום רב,
    ילדתך עולה יפה במשקל וכל שעלייך לעשות זה לעקוב שהיא ממשיכה לעלות ולבדוק באם אין בעיה בפה ואו בלשון שמסבירה את החוסר תיאבון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה 2

ד''ר אילן גור
    07/01/2008

לשחר שלום רב,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן,

ד''ר אילן גור
    06/01/2008

לגל שלום
    אני איני מאמין ב"גזים" כמקור לבעיה כ"כ קרדינלית בגדילת הילד.
    אני חושב שילדך גם עלה יפה במשקל תחת הנקה ולא הייתי מוסיף לו כ"כ הרבה אוכל על ההנקה.
    לדעתי האי-שקט נובע מעודף האכלה.
    לפני שמחליטים שהילד רגיש לחלב הייתי ממליץ לך להפסיק כל תוספת ולהסתפק בהנקה בלבד.
    בכל אופן כדאי לך להיבדק על ידי רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה
    אוסי
    02/01/2008

שלום ד"ר מדובר בתינוקת בת 3 חודשים (נולדה פגית 2 ק"ג אחת מתאומים) אכלה מצוין, ועלתה יפה במשקל , אוכלת כ-90 CC בכל 3 שעות

בשבועים האחרונים רוב הארוחות היא "זורקת" את עצמה אחורנית ומסרבת לאכול הארוחות הופכות להיות מאבק די מתיש עבור כולנו, היא סבלה בעבר מגזים, נראה שמשהו מציק לה, אבל לא בטוחה שזה הבטן נלקחה פעמים לרופא והנ"ל טוען שהכל בסדר. יש לה כתם לבן על החניכים, הרופא טוען שזה כלום, (לדעתי זה אולי שן נראה שזה קשה) אין בעיה עם מוצץ או מציצת אצבעות כך שלא נראה שיש כאב חוץ מהארוחות

ניסיתי לתת אוכל בעת דרישה, ולא כל 3 שעות, היא אוכלת 40 CC ומסרבת לאכול. מתוך שינה היא אוכלת נהדר. היום ניסיתי מים (כבר פחדתי שהתיבשה) שתתה כ-50 CC מים, ניסיתי להחליף את הבקבוק לסימילק והיא ירקה אותו החוצה. רק עוד אציין שהתאומה השניה אוכלת את אותו המזון, מאותה קופסא בדיוק.

האם יש לך השערה מה הבעיה יכולה להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה

ד''ר אילן גור
    06/01/2008

לאוסי ערב טוב,
    הסיבה צריכה להיות בלשון ואו בפה.
    יכול להיות שסובלת מפצעים על הלשון ואו פטריה שם.
    קשה לי ללא בדיקתה להבין מה קורה.
    לא נראה לי שזה שיניים ( אין כאבים בבקיעצת השיניים) ולא נראה שהאוכל לא טעים ( היא צעירה מדי להיות בררנית).
    רצוי שוב לבודקה ולהתמקד בבעיה מקומית בפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגן כליה
    יפה
    31/12/2007

בברור שנעשה נימצא כי לתינוק שרחמי יש הרחבת אגן כליה בצד שמאל 8 מ"מ
    מה עלי לעשות ברגע שהתינוק ייולד? האם עליי ליידע את הרופאים?
    תודה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגן כליה

הוספת תגובה

• הרחבת אגן כליה

ד''ר אילן גור
    06/01/2008

ליפה ערב טוב,
    אכן כדאי לידע את מחלקת תינוקות על המימצא.
    ישנן מחלקות שיבצעו בדיקת US כליות לאחר הלידה בעוד התינוק בתינוקות.
    ישנן מחלקות שיפנו אותך לביצוע בדיקת US לאחר השחרור בקופת החולים..
    לא ציינת באיזה שבוע את בהריונך. באם המימצא סמוך ללידה אזי אין סיבה לדאגה אך באם את בשבוע 20 רצוי לחזור על הבדיקה בסמוך ללידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת אצל פגים
    קארין
    30/12/2007

שלום!
    לפני כשבועיים נולדה לי בת בשבוע 27+5. מהרגע הראשון היא נשמה לבד ולא נזקקה לטיפול נשמתי.
    היא אוכלת וסופגת את המזון היטב.
    הבעיה היחידה היא הצהבת. קראתי בשאלות קודמות על צהבת אצל פגים שהתופעה אמורה לחלוף תוך מספר ימים בטיפול בפוטו. אולם אצלנו המצב לא כזה משום שמיום הלידה ועד היום ( סה"כ 16 ימים) התינוקת לסירוגין בטיפול באור היות וערכי ה-billi שלה קופצים ואז היא מקבלת טיפול באור . ולאחר שמפסיקים את הטיפול הערכים שוב עולים ושוב טיפול באור.
    שאלתי היא מדוע ערכי ה-billi ממשיכים לעלות לאחר הטיפול באור והאם אין בכך סכנה לתינוקת.
    ( הרופאים שללו דלקת בדרכי השתן ע"י בדיקת תרבית שחשבט שקשורה לעליית ה-billi).

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת אצל פגים

הוספת תגובה

• צהבת ילודים

ד''ר אילן גור
    30/12/2007

צהרים טובים,
    צהבת ילודים בפגים שונה מילודים בכך שהיא יכולה להיות ארוכה יותר.
    די נדיר שהילוד יזדקק לטיפול באור בגיל 16 ימים. הסיבה יכולה להיות קשורה לתיפקוד הכבד. לא קבלתי ממך את ערכי הבילירובין של התינוק וכמה מזה ישיר וכמה לא. אני מניח שהרופאים המטפלים בילדך מסבירים לך שלעיתים זה לוקח זמן והטיפול באור אינו מזיק לתינוק לעומת הבילירובין שיכול להזיק.
    אני מאד מקווה שהכבד ידע לפנות את הבילירובין והצהבת תחלוף.
    בנתיים היה שמח עם ההצלחה של התינוק והצוות להימנע מהנשמה ולא להתייאש מדברים פעוטים כמו צהבת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    26/12/2007

ביתי בת 3 חודשים, ואנו גרים כ 300 מטר מכביש סואן ראשי עירוני. קיימות שתי בעיות בשל כך:

הרעש, בעיקר בשעות העומס (שלאחרונה פורסם שהוא מזיק למוח ולהתפתחות הזיכרון)

זיהום האוויר

האם לדעתך רצוי לשנות סביבת מגורים. מה לדעתך רמת ההשפעה על התינוקת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לא המומחיות שלי

ד''ר אילן גור
    26/12/2007

לדנה צהרים טובים
    איני בקיא בתחום האקולוגי ולכן קשה לי לענות לך על השאלה.
    עלייך למדוד את עוצמת הרעש ואז להתייעץ עם מומחים כמו רופאי אאג ואו טכנאי קול היודעים מה עוצמת הקול המירבית שאינה מזיקה לשמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה
    מיכל
    24/12/2007

שלום דר' גור

אני אמא לתאומים (בן ובת) אשר נולדו בשבוע 30 , בני 7 חודשים כרונולוגית - 4.5 מתוקן.
    ביתי ישנה כמעט לילה שלם, מתעוררת לעיטים רחוקות ע"מ לקבל תוספת אוכל או בשביל מוצץ. נרדמת לבד ולפעמים זקוקה לקצת עזרה.
    לבני מאוד קשה לו להירדם , אני משתדלת לא להרדימו על הידיים אך מהר מאוד נכנעת, מאחר והוא מעיר את אחותו עם הבכי והצרחות. אני מנסה להרגיעו מהר מאחר והבכי והצרחות שלו גורמות לאחותו לאי שקט גם כאשר הם ערים.
    (יש לציין כל זאת לאחר שאני בודקת את הילד ומוודא כאין סיבה כלשהי מבחינה פיזיולוגית)
    הוא מתעורר לעיטים קרובות מאוד בלילה, מתעורר עם צרחות, מאוד קשה להרדים אותו חזרה ולהחזירו למיטה. בתקופה האחרונה הוא נרדם רק עלי (כאשר אני נשכבת על המיטה והוא עלי בטן לבטן)
    אינו יודעים מה לעשות, אנו מותשים. בעלי טוען כי התנהגותו נובעת מפינוק אך אני עדיין חושבת שלא כך?!
    מה יכולה להיות הסיבה, אני מחפשת כל מיני סיבות שיכולות להפריע לו אך ללא הצלחה...
    אולי שיניים - אז מדוע הוא נרדם רק עלי????????

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה

הוספת תגובה

• בעיות שינה בתאומים

ד''ר אילן גור
    24/12/2007

למיכל ערב טוב,
    לפני הכל עליכם את ובעלך להבין שיש לכם תאומים אך כל אחד הוא ישות בזכות עצמו ואין כל חובה שתהיה להם אותה התנהגות. הם אחים אך לא העתקים אחד של השני.
    מכאן עליכם להבין שהתנהגותה של אחותו לא מחייבת אותו ויש להתנהג איתו כילד שחושש לישון לבד וצריך להרדימו. לשמחתכם הילדה לא מתנהגת כמוהו מאחר ואז הייתם יותר מותשים.
    נסו להרדימו בדרך שלו ותנו לו לגדול. בשלב מסוים הוא ילמד להירדם לבדו ללא כל צורך בכם.
    לא קל לגדל תאומים וזה חלק מהעומס המוטל עליכם.
    לא מדובר פה בפינוק כי אם בהתנהגות אחרת.
    נקווה שהכל יעבור בשלום ומהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    שירן
    23/12/2007

שלום,

בתי בת ה-7 שבועות אוהבת לישון על הבטן. כשהיא על הבטן בלילה היא יכולה לישון בין 9 ל-13 שעות רצוף. אם אני הופכת אותה על הגב באמצע השינה, אז היא מתעוררת כעבור זמן מה.

היא אוכלת מצוין ועולה במשקל כך שאיני דואגת לצורך באוכל.

אבל אני פוחדת להשאיר על הבטן.

האם לתת לה לישון על הבטן או שחייבים בלילה על הגב?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה על הבטן

ד&
    24/12/2007

בקר טוב לך
    שינה על הבטן הוכחה כמגבירה את הסיכון למוות בעריסה. ההמלצה של רופאי הילדים בארץ ובעולם להשכיב את התינוקות על הגב או הצד על מנת להקטין את הסיכוי למקרים מצערים כאלה. לעיתים ישנם תינוקות אשר אינם מסוגלים לישון על הגב ואז אני ממליץ להצטייד במכשיר אשר יזהה הפסקות נשימה כמו מזרון ה"בייבי-סנס". אמצעי זה יכול להגביר את הבטחון בשינה של בתך. מלבד סכנה זו אין כל מניעה שהתינוק יישן על בטנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבא לתאומים
    ישראל
    21/12/2007

פניתי לפרופ' וינוגרד לפי המלצתך.
    יש בעיה לזמנו לבית חולים קפלן היות ואינו עובד עם ה"כללית".
    מדובר בניתוח שיחזור קנה.
    מה הסיכונים בניתוח זה?
    פיתרון אחר שהוצע הוא פיום קנה לתקופה ארוכה, דבר שיפגע בהתפתחותו ויצור פער בינו לבין אחיו התאום.
    פער בינו לבין אחיו התאום יכול לגרום לבעיות נפשייות .
    בנוסף, האם יש רופא אחר העובד עם ה"כללית" ברמתו של פרופ' וינוגרד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבא לתאומים

הוספת תגובה

• תתיעץ עם הניאונטולוגים בקפלן

ד''ר אילן גור
    21/12/2007

לישראל ערב טוב,
    יש לכם ניאונטולוגים מצויינים בקפלן כמו פרופ' שינוול ואו דר אבן טוב-פרידמן וכדאי לברר אצלם באם יש מישהו ב"כללית" שיוכל לייעץ להם.
    כמו כן יש לך זכות מלאה לבקש שפרופ, וינוגרד יבוא לייץ ואו לעבור על סיכום המחלה של התינוק.
    דבר נוסף זה לבקש להעבירו למספר ימים לאיכילוב לבדיקות והמלצה להחלטה מה לעשות ואיך ומתי לנתח.
    בטוחני שהרופאים בקפלן חושבים על פתרונות וייתנו לכם כיוון נכון.
    דבר חשוב נוסף זה לחשוב קודם כיצד לשמור על הילד בחיים ולא להתמקד כעת על השפעות פסיכולגיות עתידיות לפני שהילד יצא ממצב של סכנה לחייו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים שבוע 31
    חגית
    19/12/2007

ד"ר גור שלום!
    תודה שענית לי על השאלות. ילדי עברו בדיקות שמיעה וראייה וב"ה הבדיקות היו תקינות, מצפות לנו עוד בדיקת שמיעה וראייה ואני מקווה שבעז"ה הם יהיו בסדר. כמו כן, במהלך שהותינו בפגייה הם עברו שלושה us ראש וגם כל הבדיקות האלו היו ב"ה תקינות...

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים שבוע 31

הוספת תגובה

• קשה לי להוסיף עוד מידע בשלב הזה

ד''ר אילן גור
    20/12/2007

לחגית בקר טוב,
    בשלב זה קשה לי להוסיף עוד מידע
    אני חושב שאת במעקב טוב והרופאים שסביבך מקצועיים.
    במקרה זה רק הסבלנות תעזור והתקווה שבעיות האכילה ייעלמו ככל שיגדלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    גילי
    19/12/2007

ילדתי בן בשבוע 32, היום הוא בן 3 חודשים מסתכל סביבו ומדי פעם מחייך לחפצים מוכרים אך אינו יוצר קשר עין איתנו, אינו מחייך אלינו, למרות שאני נמצאת איתו בקביעות ומטפלת בו כל הזמן גם אלי אינו מגיב. היתכן שיש איחור התפתחותי עקב הפגות או שנשמע שיש כאן סימן לבעיה? אודה על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• גיל מתוקן, כדאי לקרוא תשובות קודמות

ד''ר אילן גור
    19/12/2007

לגילי ערב טוב,
    חבל שלא קראת את התשובות לגבי גיל מתוקן ואז היית יותר רגועה
    ילדך בגיל מתוקן של חודש ורק כעת הוא יתחיל למקד מבט ולעקוב וכאשר יזהה דמויות הוא גם יחייך
    תני לו עוד חודש ואז תדאגי
    האם טופל בחמצן?
    האם עבר בדיקת ראיה בפגיה?
    באם הבדיקה היתה תקינה ( צפוי שכך יהיה בשל גילו המאוחר ) אין לך כל סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויים ללידה מוקדמת נוספת
    נילי
    17/12/2007

ד"ר שלום,
    ילדתי את בני לפני כחצי שנה בשבוע 34 עקב ירידת מים.
    לא היו כלל סימנים מוקדמים, להיפך - ההריון היה קל וללא תופעות כלשהן. אני אדם בריא.
    הגעתי לביה"ח לבדיקה עקב טפטוף קל, ובבדיקה שערכו 3 רופאים שונים לא היה בטוח שמדובר במים, לאחר 12 שעות התפתחו צירים ולאחר שעתיים ילדתי (קיסרי, עכוז).
    אני מוטרדת מעניין הלידה המוקדמת וחוששת מהלידה הבאה. האם יש בכל זאת מה לעשות כדי להישמר יותר מראש ומה הסטטיסטיקה שדבר כזה יחזור?
    תודה

הוספת תגובה

• סיכוי ללידה מוקדמת

ד''ר אילן גור
    18/12/2007

לנילי שלום רב,
    יש קשר בין לידה מוקדמת אחת ולידות מוקדמות בעתיד.
    יש להיבדק על ידי רופא נשים לפני כניסה להריון על מנת לוודא שמבנה הרחם וצואר הרחם תקין.
    באם יש בעיה באנטומיה של הרחם יש לטפל בהתאם.
    לדוגמא צואר רחם חלש מחייב תפירה של צואר הרחם בתחילת ההריון, מבנה רחם לא תקין מחייב מעקב צמוד יותר בשבועות המתקדמים של ההריון.
    בכל מקרה בדיקה אצל רופא נשים מחויבת לפני ההריון הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

נילי
    19/12/2007

תודה על תשובתך המהירה ועל עצתך המועילה (להבא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה