מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומות בשבוע 28יוחאי21/11/2007
שלום.
במזל טוב נולדו לנו תאומות מזה כשבועיים_וכעת לשתיהן יש זיהום;רציתי לדעת אילו דברים אני צריך לדעת על כך;איזה זיוהמים יש וממה הם נגרמים;האם יש טיפול לזה שצריך שאינו מסופק ע"י ביה"ח וכו' וכו' בתודה רבה רבה מראש - הורים מודאגים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות
ד''ר אילן גור21/11/2007ליוחאי ערב טוב,
השאלה לא כ"כ ברורה.
אני מבין שלתינוקות יש זיהום. השאלה היא איפה. האם זה זיהום בדם? האם הזיהום בריאות? האם הם מונשמים? האם הזיהום בבטן?
האם יש בעיות בכלכלה?
ללא כל המידע הזה קשה לייעץ
אני בכל אופן יכול להבטיח לך שעושים הכל על מנת לטפל בהם ולא חוסכים תרופות
עליך לתת אמון בצוות המטפל ולקוות להחלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תזונהיעל20/11/2007
לדר אילן גור תודה על תשובתך הקודמת לנושא ה bmf
התינוק שלי נולד בשבוע 30 שהה בפגיה עד לשבוע 36 ואז שוחררנו הביתה לפני שבוע במשקל של
ב-2255 קג
קיבלתי המלצה להמשיך עם ה bmf בבית גם כן
האם אין חשש להמשיך בתזונה זו בחצי מהארוחות שלו ?
כי הוא עולה מאוד יפה במשקל מתזונת חלב אם .בפגיה הוא קיבל את התוספת לארוחות ובבית בשבוע האחרון לא נתתי כי רק היום קיבלתי את ה תוספת ממטרנה.
אני חוששת שהוא ישמין מידי וגם אתה רשמת שאתה נותן את התוספת רק עד משקל 2 קג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לא לתת בתחילה
ד''ר אילן גור20/11/2007ליעל ערב טוב,
הייתי ממליץ כעת לא לתת לו תוסף לחלב האם באם משקלו כבר 3 קג.
זכרי התוסף מכיל לא רק קלוריות כי אם גם מינרלים שחסרים לו בתחילה.
כאשר יהיה 3 קג ניתן להסתפק בחלב אם בלבד.
לגבי משקלו עקבי אחריו מדי שבועיים וההמלצה הינה לעלות 800 גרם בחודש בממוצע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר אילן גור תודה רבה על תשובתך עזר
יעל22/11/2007עזרת לי להחליט על המשך הדרך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים ברזל וחיסוניםפולינה19/11/2007
לרופא שלום רב,
מתנצלת מראש על המון שאלות, אבל לאחר ביקור בטיפת חלב אחות נתנה לי חומר למחשבה. אודה מאוד על התייחסותך:
1. עד היום נתתי לבני 2 טיפות ברזל כפי שהומלץ בשחרור מפגייה. אתמול בטיפת חלב אמרו לי שתינוק רגיל החל מגיל 4 חוד' מקבל 3 טיפות ברזל והחל מגיל 6 חוד' מקבל 6 טיפות ברזל. כיצד מתייחסים לפגים בעניין זה? בני נולד בשבוע 31 משקל 700 גר'. היום כמעט בן חצי שנה כרונולוגי ושוקל 4.050 ק"ג, מצב כללי תקין. כמה טיפות ברזל לתת לו?
2. בני אכל חלב אם עם פוליקוז והייתי נותן לו 2 טיפות ביום של וויטמין D. במידה ואני מעבירה אותו לכלכלה מלאה של סימילאק נאושור (שכתוב עליו שכבר מכיל בתוכו ויטמין D) האם עליי להמשיך לתת 2 טיפות של ויטמין D כל יום או שאין צורך בכך?
3. בגלל משקל נמוך בשחרור מהפגייה הומלץ לנו על הוספת פוליקוז לכל הארוחות. אנחנו עדיין ממשיכים ומוסיפים לכל ארוחה כפית שטוחה של פוליקוז. האם יש נזק בשימוש ממושך בפוליקוז? האם לדעתך כדאי להשתמש בפוליקוז או שקיים משהו חלופי מומלץ?
4. בני מקבל חיסונים רגילים בטיפת חלב, כמו כן קיבל חיסון נגד שפעת ב2 מנות. בטיפת חלב המליצו לנו לברר האם יש חיסונים נוספים שמומלצים לפגים כמוהו. פרט לחיסון RSV שיקר מידי, האם קיימים חיסונים נוספים עליהם הייתי ממליץ?
בתודה מראש ויום טוב,
פולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות רבות
ד&20/11/2007לפולינה בקר טוב,
לגבי ברזל יש לתת 4 טיפות ואין צורך ביותר לפי משקלו. הייתי ממשיך עם זה עד לספירת דם בגיל שנה ואז מחליט אם יש צורך להוסיף.
לגבי ויטמין D הייתי נותן לו שתי טיפות עד גיל שנה מאחר והוא גדל יותר בהשוואה לתינוקות גדלים וזקוק ליותר ספיגה של סידן והויטמין הזה עוזר לו.
לגבי פוליקוז אין צורך להוסיף מאחר וזה תוספת קלוריות מיותרת ולא מוסיפה לגדילתו בשלב זה.
לגבי חיסונים יש לשקול חיסון לפנוימוקוקוס הנקרא prevaner ולמרות שגם הוא יקר הוא בהחלט חשוב לפגים קטנים.
שאר החיסונים כמו כלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פולינה20/11/2007תודה רבה, זה עשה לנו הרבה סדר בבאלגן של גילים.
פולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פגים ותוספת bmfיעל19/11/2007
יש לנו פג ונאמר לנו לתת לו bmf
נדרשנו לחתום על טופס שאנו מודעים לסיכונים ושאין לזה אישור
ניסינו לבקש הסבר ממטרנה מה הסיכונים וכן ניסינו לשאול במשרד הבריאות אבל אנו מקבלים תשובות דיפלומטיות שלא מצוין מה הסיכונים ולמה אין לזה אישור
שאלותי
מה הסיכונים במזון זה לפגים?
האם זה בגדר ניסוי קליני כרגע ?
האם נותנים bmf
בפגיות אחרות בארץ או שזה רק בתל השומר?
האם קימת מדינה כל שהיא שממנה מטרנה מיבאת את החומר שבה התוספת הזו מאושרת על פי חוק?
בתודה על התשובות מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף לחלב אם
ד&20/11/2007בקר טוב,
ה-BMF הינו תוסף מזון לחלב אם המעשיר את הקלוריות והמינרלים המסופקים על ידי חלב האם והמיועדים לתינוקות המשלימים גדילה מהירה בחודשים הראשונים לחייהם. תוסף זה אינו חדש ונמצא בשימוש שנים רבות
אני משתמש בו רק בפגיה עד לצמיחה של התינוק למשקל 2 קג ואיני מוסיף זאת בביתו. אין בזה כל נזק וזהו רק תוסף למזון המכיל מרכיבי אוכל ומינרלים.
את יכולה להשתמש בזה ללא מיגבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת חדריםנעמי18/11/2007
לבני שנולד פג היה דימום בדרגה 2 שנספג. ובבדיקת US לפני השחרור הרחבה מנמאלית של החדרים, בדיקת עניים (רשתית) תקינה וסיימנו את מעקב הרשתית.
הילד בן חודש וחצי מתוקן מחייך, מרים ראש, עוקב, אוכל מצויין, הרופא שלו אמר שהטונוס שרירים נראה תקין.
האם ההרחבה המנמאלית שנראתה צופה בעיות בעתיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה של חדרי המוח
ד''ר אילן גור19/11/2007לנעמי בקר טוב,
נראה לי שלא צפויה כל בעיה מבחינת המימצא בבדיקת האולטרה סאונד ראש.
לא ציינת שבוע הרעיון ומשקל לידה שזה משמעותי לגבי צפי בעתיד.
לפי כל מה שכתבת הילד יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לפגות בהריון תאומיםמבקרת08/11/2007
שלום,
נודא לי שיש לי הריון תאומים (IVF)
האם הסיכון ללידת פגים בהריון עם שני עוברים הוא גבוה במידה משמעותית מהריון יחיד?
(קצת על עמצי: בת 28, בריאה בד''כ, מבנה גוף קטן וצר, IVF עברנו עקבmale factor)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיי חיובית
ד''ר אילן גור10/11/2007לא מצאתי את שמך אז אומר לך רק לילה טוב ללא שם,
הריון תאומים מעלה את הסיכוי ללידה מוקדמת כמו גם הריונות בעקבות IVF. יחד זה לא 100% כך שיש סיכוי שתלדי בזמן או קרוב מאד לזמן.
עשית הרבה עד כאן על מנת להצליח להרות ואכן הצלחת ומכאן היי חיובית והאמיני שהכל ילך כשורה. את נמצאת בהריון בסיכון ולכן עלייך להיות במעקב צמוד ע"י רופא הנשים שלך ( לא חייב פרטי...) ובמידה ויעלה חשד להתפתחות צירים מוקדמים תאושפזי לטיפול והשגחה. המטרה שלך לסחוב את ההריון מעבר לשבוע 29 על מנת להבטיח סיכויי הצלחה לילדייך גם אם יוולדו פגים.
הצעה מאד חשובה : תערבי גם מומחה לפגים במעקב שלך על מנת שלא תחששי כ"כ ותראי את החיובי בהריונך החשוב.
שיהיה בהצלחה ושוב חשבי חיובי והכל יצליח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע שמתאים לילדים צעיריםקרן07/11/2007
אני מחפשת מידע בנושא פגים עבור תלמידה מאוד צעירה, האם יש למישהו מקורות מידע פשוטים בנושא? קישורים לאתרים או הפנייה.
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע
ד''ר אילן גור09/11/2007לקרן בקר טוב,
מה זה תלמידה צעירה?
מה הסיבה לאיסוף המידע? האם זו עבודה או לידע כללי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםגל06/11/2007
שלום שלום,
בני נולד פג (שבוע 34) ולכן מקבל ויטמינים - מולטי ויטמין, ברזל וחומצה פולית (חומצה פולית פעם בשבוע).
אני נוהגת לתת לו את הויטמינים יחד - מעורבבים בבקבוק עם חלב שאוב, האם זה בסדר?
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
ד''ר אילן גור09/11/2007לגל בקר טוב,
אני מניח שילדך נולד במשקל של יותר מ2 קג ולא סבל מבעיה כלשהי במהלך שהותו בפגיה. לכן איני מבין מדוע הוא זקוק לכ"כ הרבה ויטמינים. באם הוא יונק יש לתת לו ויטמין A+D וכן תוספת ברזל והשאר יש באוכל . באם הוא נולד קטן יותר וזקוק עדיין להשלמת גדילתו אזי יש להתייעץ עם הרופא עד מתי להמשיך עם טיפול זה. ברגע שאת נותנת את הטיפול עם האוכל והוא מסיים את כל הארוחה הרי הוא מקבל את כל המינון המומלץ ואין כל העיה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל , משקל וגובהמיכל06/11/2007
שלום
ילדתי תאומים, בן ובת, שבוע 30, במישקל 1400 כל אחד.
כיום הם בני 5.5 חודשים כלומר 3.5 חודשים מתוקן. (15 שבועות מתוקן)
בני שוקל כ6.6 ק"ג גובהו 59 ס"מ ואוכל בממוצע 550 CC ליממה (לא מסיים 150CC )
וביתי שוקלת 5.3 ק"ג וגובהה 58 ס"מ ואוכלת בממוצע 400 CC ליממה (פעמים בודדות מסיימת 120CC)
כיום ילדי נזונים ממטרנה סנסיטיב, לאחר שהחלפנו תחליף בשל עצרויות.
בחודשים הראשונים בבית (לאחר שחזרנו מהפגייה) הייתה קפיצת גדילה, אך עם הזמן קצב הגדילה יורד (מדאיג אותי בעיקר).
האם האטה בקצב הגדילה נורמאלי, האם יש סיבה לדאגה?? הם נראים לי נמוכים מאוד לגילם...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
ד''ר אילן גור09/11/2007למיכל בקר טוב,
צר לי על העיכוב אך לא קבלתי הודעה על שאלתך.
נתחיל בעובדה מאד חשובה ילדייך נמצאים במשרל מתאים לגיל חצי שנה לילד רגיל שנולד במשקל 3 קג. ( הכפלת משקלו ב5 חודשים ראשונים לחיים). כלומר משקלם גבוה מאד בהתייחס לעובדה שנולדו בשבוע 30.
אין להתייחס לגובה בזכות עצמו אלא בקצב הגדילה לפי העקומה התאימה להם. לכן עלייך קודם כל להתייחס לעקומות הגדילה לפי המדידות שעשית מאז שחרורם ואז להתחיל לדאוג או לא. אני בכלל חושב שההתעסקות עם גובה בגיל הזה מיותרת לחלוטין והשינויים כ"כ גדולים וחסרי משמעות לגבי צפי עתידי.
לגבי כמות האוכל שוב יש להתייחס כמה הילד עולה במשקל מול כמה הוא אוכל. כאן יש חערב את רופא הילדים שיבדוק את הילד ויבין מה גרם חירידה בכמות הכלכלה כמו פטריה בלשון, הפרעות בספיגת הכלכלה וכד'
אז ההמלצה שלי, פני לרופא של ילדייך שיבדוק אותם, יסתכל על עקומות הגדילה ויגיע למסקנה באם יש לשנות משהו או להמשיך רק במעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישבי חיובי
ד''ר אילן גור10/11/2007לא מצאתי את שמך אז אומר לך רק לילה טוב ללא שם,
הריון תאומים מעלה את הסיכוי ללידה מוקדמת כמו גם הריונות בעקבות IVF. יחד זה לא 100% כך שיש סיכוי שתלדי בזמן או קרוב מאד לזמן.
עשית הרבה עד כאן על מנת להצליח להרות ואכן הצלחת ומכאן היי חיובית והאמיני שהכל ילך כשורה. את נמצאת בהריון בסיכון ולכן עלייך להיות במעקב צמוד ע"י רופא הנשים שלך ( לא חייב פרטי...) ובמידה ויעלה חשד להתפתחות צירים מוקדמים תאושפזי לטיפול והשגחה. המטרה שלך לסחוב את ההריון מעבר לשבוע 29 על מנת להבטיח סיכויי הצלחה לילדייך גם אם יוולדו פגים.
הצעה מאד חשובה : תערבי גם מומחה לפגים במעקב שלך על מנת שלא תחששי כ"כ ותראי את החיובי בהריונך החשוב.
שיהיה בהצלחה ושוב חשבי חיובי והכל יצליח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותשתטל05/11/2007
ילדתי פג בשבוע 32 היום הוא כמעא בן 5 חודשים וסובל מאי שקט בעייפות ממש כמו בגיל חודש, אני מותשת ונאלצת להרדימו על הידיים וגם זה אורך זמן רב עד שנכנס לשינה, איני יודעת מה לעשות, בבקשה נסה לעזור לי בעצה או לפחות הסבר מדוע זה כך?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי את השיטה של הלוחשת
מיכל06/11/2007היי
את מתארת בדיוק את המצב שבו הייתי לפני כחודש. (ילדי בני 5 חודשים כרונולוגי)
יש לי בן ובת, הבת נרדמת לבדה והבן נרדם רק על הידיים.
ניסיתי את השיטה של הלוחשת וחל שיפור משמעותי, הילד ,עם טיפל'ה עזרה, נרדם לבד.
אינני יכולה לתת לך הסבר לתופעה, אבל אולי התינוק התרגל להרדם אצלך על היידים?
בכל אופן תנסי את השיטה של הלוחשת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי שקט
ד''ר אילן גור09/11/2007לטל בקר טוב,
אין לי ספק שישנה פה בעיה של תינוק המסרב לישון והשאלה למה.
אני מניח שילדך עבר מהלך חלק בפגיה ללא סיבוכים כמו דימום בחדרי המוח ואו בעיות של זיהום בדם.
באם כך המצב הרי אחת העובדות הידועות היא שההורים שמשתחררים מהפגיה נמצאים באי שקט וחוסר ביטחון מאז שהילד מגיע הביתה ואי שקט זה מקרין על הילד. ברגע שהוא מרגיש לא בטוח הוא לא נרדם כראוי ואז צובר עייפות ובילבול וזה כמו כדור שלג מכניס את כלם לאי שקט.
הפתרון הןא קודם לבדוק את הילד ולראות שאין סיבה כלשהי מבחינה פיזיולוגית לאי השקט ואח"כ לשנס מותניים ולהירגע. לנסות ולשלב עזרה מהמשפחה ( סבתא שתשמור עליו לילה, בעל שיקח אחריות למספר שעות ואו אפילו עזרה של אחות מקצועית שתשמור עליו לילה או שניים בשבוע). רוגע של הסוביים את התינוק מרגיע אותו ומכניס אותו לתלם של חיים מתאימים יחד עם המטפלים בו.
אין סיבה להיכנס למרה שחורה ולזכור שתקופה זו תחלוף בקרוב ותחזרי לחיים שפויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג בשבוע 29 משקל 1290 .אמא01/11/2007
כיום בני בן 6 חודשים כרונולוגית משקלו כ-6 ק"ג .אוכל בסביבות 400 מ"ל מטרנה סנסיטיב בלבד ליממה .לפעמים אף פחות מזה .שאלתי היא האם כדאי לעבור לתחליף חלב שונה ( סימילאק) במטרה לנסות אפשרות שיאכל טוב יותר ? או שמא הדבר אינו מומלץ .בחודשים הראשונים היתה לו קפיצת גדילה משמעותית ואילו בחודשיים האחרונים קצב העלייה במשקל איטי .אבקש חוות דעתך . תו'דה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפג
ד''ר אילן גור02/11/2007לאיריס בקר טוב,
משהו לא מסתדר לי עם המשקל, הגיל והתזונה.
בחישוב שלי הילד השתחרר בערך בגיל חודשיים וחצי במשקל של לפחות 2 קג. מאז עברו 3חודשים וחצי והילד עלה ב-4 קג שזה יותר מקג לחודש וזה המון. ואילו לדברייך הוא אוכל כעת פחות מ100 סמק/קג וזה מעט מאד. מכאן אני חושב שעלייך להתייעץ עם רופא הילדים שלך על כמות האוכל ולא סוג האוכל. באם הילד אוהב סוג אחר של אוכל אין כל סיבה שימשיך עם הסנסיטיב במשקלו הנוכחי למרות שההמלצה של מספר תזונאים שזוהי הכלכלה המומלצת לפגים לאחר שחרורם.
הייתי מנסה להגיע לכמות כלכלה של 700 סמק ביממה עם האוכל שהוא הכי אוהב ואז משקלו יעלה בקצב סביר של 500-700 גרם בחודש.
עלייך לזכור שילדך כעת בגיל של 3 חודשים גיל מתוקן ושוקל כמו ילד בן חצי שנה .
ילד שמן אינו בריא אך תזונה היא לא רק משקל אלא גם נוזלים ומרכיבים אחרים החשובים להתפתחותו של התינוק שהיה פג.
מקווה שהמסר הועבר בצורה ברורה ובאם עדיין יש לך מה לשאול אשמח לשתף פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לפגאלי29/10/2007
שלום, אשתי ילדה פג בשבוע 35, היום הוא בן 3 שבועות, התינוק היה עושה קקי 3 פעמים ביום ולאחרונה הוא עושה קקי פעם ביומיים שלוש, בנוסף יש לו התפתלויות נוראיות והוא בוכה בזמן הזה, האם זה תקין שיש לו קקי כל יומיים שלוש ומה אלו ההתכווצויות , אני נורא לחוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה בתינוקות
ד''ר אילן גור29/10/2007לאלי בקר טוב,
ילדך אינו פג יותר אלא תינוק רגיל לחלוטין.
באם הוא יונק הרי תדירות היציאות יכולה להיות אפילו פעם בשבוע.
כמות היציאות נקבעת לפי כמות החלב וסוג החלב.
עליכם לפנות לטיפת חלה או לרופא הילדים לבדיקה ולקבל הדרכה לגבי כמה לאכול? כמה עלה או לא עלה במשקל? ולבדוק את הבטן על מנת להראות לכם שהכל תקין.
סבלנות ואורך רוח יעזרו לכם להתרגל לתינוק החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הפגאמא לפג28/10/2007
לד"ר שלום רב
בני נולד בשבוע 34 ץ בשל קיצור צוואר הרחם טופלתי בזריקות להבשלת ראות והילד נשם בכוחות עצמו צרגע שנולד. עכשעו הוא בן 3 חודשים ( לא מתוקן). הוא שוקל 6950, אורך 61 וקוטר ראש 41.3. היא מחזיק ראש ( אפילו עומד על הידיים בעת החזקב ראש), מסתובב מצד לגב, עוקב אחרי צעצוע, מחייך כשאנחנו מדברים ומשחקים אתו , משמיע צלילים בעת חיוך ובכלל, מרביץ לצעצועים . אך הוא לא תמיד מפנה ראש לכיוון הצליל ( אני יודעת כי הוא שומע כי מגיב לצלילים כמו רעשן אך אינו תמיד מסתובב לכיוון ממנו בא הצליל). היא גם אינו מושיט ידיים לצעצועים אלא רק מרביץ להם ( כשהוא נמצא על אוניברסיטה). האם ההתפתחןות תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מתקין
ד''ר אילן גור28/10/2007לאמא המאושרת
ילדך מפותח מעל לממוצע לגילו ( הוא בן חודש וחצי מתוקן)
את יכולה להיות רגועה ולשמוח בו.
שימי לב למשקלו הוא מעל הממוצע והיזהרי מהשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותענבל28/10/2007
לאחותי נולדה פגה בשבוע 34 במשקל 1.535 ק"ג בניתוח קיסרי. הרופאים אומרים שמצבה טוב
היא נושמת בכוחות עצמה. מתי ייתנו להורים להחזיק אותה ? להאכיל אותה ?
אומרים שהקשר עם ההורים חשוב מאד להתפתחות.
כרגע היא באינקובטור. אמרו להם שיעבירו אותה לחממה. מה זה ? מתי מעבירים ?
האם במשקל 2 ק"ג כשהתינוק כבר יודע לאכול מבקבוק משחררים מהפגיה הבייתה או שנשארים עוד במחלקת ילודים.
כאשר האם משוחררת והתינוקת נשארת בבי"ח: האם יש להורים תנאים סבירים כדי להיות כמה שיותר עם בתם ? האם מצופה מהם להיות שם כל הזמן ? רק להאכלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודה עם פג
ד''ר אילן גור28/10/2007לעינבל צהרים טובים
השאלות שאת שואלת נכונות אך התשובות צריכות לבוא מצוות הפגיה שמטפל בפגית. לכל מחלקה הפרוטוקול הטיפולי שלו וקשה לענות במקומם.
ההורים יחזיקו את הילדה כאשר היא יציבה ואינה זקוקה לטיפול תומך כמו הנשמה ואו חיבור לעירויים שונים.
המקובל לגבי שחרור זה משקל של 2 קג כאשר הילד אוכל ללא עזרת צנרות לקיבה.
לגבי חממה זה גם לא ברור לי אלא באם הכוונה לעריסה תחת חימום מעל.
בטוחני שאחותך קבלה את רב התשובות וההצעה שלי זה לשאול אותה ובאם יש לכם שאלות למרות זאת אשמח לענות
מזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותחסוי24/10/2007
שלום ד"ר , ברשותך יש לי מספר שאלות ,
1. תינוק שנולד עם רמת בילירובין 720 dl או kl - האם רמה זו נחשבת לרמה גבוהה מאוד אשר מחייבת החלפת דם? ובכלל- מאיזו רמה מוכרחים להחליף דם?
2. האם התהליך הנ"ל, החלפת דם בתינוק, הינו תהליך ארוך ומורכב?
3. האם לאחר החלפת דם התינוק אמור להגיע לביה"ח לבדיקת מעקב אחר הבילירובין או שכאשר מחליפים דם הבעיה נפתרת לחלוטין?
סליחה על כל השאלות, והמון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא ברורה
ד''ר אילן גור24/10/2007ערב טוב,
התוצאה של הבדיקה לא מוגדרת נכון
ערכי בילירובין מוגדרים בשתי סקאלות
מג/דצל ואז הסקאלה היא בין 1-25 ואוו בממול/ליטר ואז הסקאלה בין 17-480.
לא שמעתי על ערך מולד של 720 בלידה אלא יכול להיות לאחר כמה ימים של צהבת שלא עברה בקורת
בדקי שוב את המספרים ואז אוכל להתייחס לשאלה
האם הילד עבר החלפת דם?
האם רק פעם אחת?
ואם עבר החלפה לאחר כמה ימים שוחרר ועם איזה ערל של בילירובין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)