פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לצהבת
    אנבל
    03/07/2007

מה הסיכוי שלפג תהיה צהבת? מה הסיכונים במקרה כזה? איך מטפלים בזה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לצהבת

הוספת תגובה

• צהבת בפגים

ד''ר אילן גור
    03/07/2007

לאנבל ערב טוב,
    פג הינו קודם כל ילוד ולכל הילודים יש עליה בערכי הבילירובין ( שזה החומר הצהוב בדם ) בימים הראשונים.
    הצהבת יכולה להיות קשה יותר בתנאים מסוימים וזה לא המקום להרחיב כאן.
    לכל ילוד ובודאי לכל פג אנו בודקים את ערכי הבילירובין ובהתאם לרמה אנו מטפלים.
    הטיפולים בצהבת גבוהה זה טיפול בפוטוטרפיה ( אור מעל הילוד ), ובד"כ זה הטיפול היחיד. במקרים קיצונים יש צורך גם בהחלפת דם לתינוק.
    אין סכנה בצהבת אם היא מנוטרת היטב ומטופלת בתהאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון מרובה עוברים
    גילי
    01/07/2007

שלום ד"ר
    נכנסתי להריון מהפריית מבחנה ויש 3 עוברים, הציעו לי לעשות דילול ואני מאוד מתלבטת מהרבה סיבות אבל אני לא אכנס לזה עכשיו, מה שרציתי לשאול כאן זה עד כמה זה מעלה את הסיכון למשקל נמוך אצל התינוקות ועד כמה זה צריך להיות שיקול שלי באם להשאיר את כל העוברים?

אודה מאוד לתשובה מהירה במידת האפשר

לקביעת תור
    סגירה
    הריון מרובה עוברים

הוספת תגובה

• הריון בסיכון

ד''ר אילן גור
    02/07/2007

לגילי ערב טוב,
    השאלה אינה מה יהיה משקלם אלא מה יהיה שבוע ההריון. ככל שישנם יותר עוברים הסיכוי ללידת פגים גבוה יותר ולעיתים זה אף מסתיים בהפלה מוקדם במהלך ההריון.
    כל אחת מתלבטת בבעיה זו ואיני יכול להמליץ לך לנהוג כך או אחרת. כל שעלייך ועל בעלך זה לקבל החלטה משותפת תוך כדי מחשבה רבה לעשות דילול או לא תוך כדי הבנה של הסיכונים ללידה מוקדמת , החשש להפלה מאוחרת וכן הקשיים שבגידול 3 ילדים יחד.
    כל החלטה שלכם תהיה נכונה באם תסכימו עליה שניכם
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לפגית
    נאוה
    27/06/2007

שלום
    ילדתי את בתי בשבוע 34 לפני 4 ימים כעת היא נמצאת בפגיה יש לה צהבת
    ואני חוששת מאוד אני רוצה לדעת מה יכול עוד לקרות לה עכשיו חוץ מצהבת? האם פתאום יגלו מחלות ובעיות שלא ראו בהתחלה?
    אני לא מצליחה לשאוב לה חלב ואני מתוסכלת מזה שאין לי איך לעזור לה כולם מסביב ממלאות מיכלים ולי בקושי זולגות שתי טיפות היא מקבלת מטרנה ואני פוחדת שהיא לא תתחזק או שיקרה לה משהו חס וחלילה בגלל שאני לא מעניקה לה חלב אם
    שכחתי לצין שהיא נולדה במשקל 1785 ואחר כך היא ירדה במאה גרם.
    אודה לך מאוד אם תתיחס להודעה שלי ואני מצטערת שהיא ארוכה מדי אני נמצאת במצב רוח לא טוב כל היום בוכה ומרגישה חסרת תועלת שהיא שוכבת שם ואני בבית ולא מסוגלת לטפל בה ולדאוג לה כמו תינוק רגיל .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא לפגית

הוספת תגובה

• פג בשבוע 34

ד''ר אילן גור
    27/06/2007

לנאוה מזל טוב,
    לפני כל התשובות שבי בנחת מול המחשב ותפנימי שמצב הרוח שלך ירוד גם בשל השינויים ההורמונלים שאת עוברת לאחר הלידה ולכן הרשי לעצמך גם לחייך.
    החלב שלך בוא יבוא ובאם תמשיכי לשאוב את תזכי גם להניק את בתך ללא כל בעיה. הטיפות הראשונות יתרבו לכמות טובה ככל שתנסי יותר ותאמיני יותר. התחליף חלב שהיא מקבלת לא מחליש אותה והירידה במשקל נובעת בעיקר בשל ההגבלה בכמות הכלכלה שהיא מקבלת בימים הראשונים.
    לכל תינוק יש צהבת מי יותר ומי פחות ולפגים אנו מתייחסים יותר בזהירות ולכן מטפלים יותר באור. זוהיא לא מחלה ולא סיבוך וזה חולף תוך כמה ימים.
    ככלל פגים בשבוע 34 עוברים מהלך קל יחסית ואני מצפה שכך יהיה גם עם בתך ועלייך להאמין ולקוות שכך זה יהיה. כרגע אינך יכולה לשנות את המצב אלא לקבלו ולהאמין שהצוות הרפואי ימלא את תפקידו כפי שצריך על מנת שבתך תגדל ותשוחרר בקרוב הביתה.
    אני מאד מקווה שמכתבי זה מעט ירגיע אותך ובמידה ותרצי לשאול עוד שאלות אשמח לעזור
    מזל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימילאק נאושור
    ענת
    25/06/2007

שלום רב,

בני בן 6 שבועות. הוא נולד בשבוע 32 במשקל 1364 גרם ויצא מהפגיה לפני כשבוע . כיום שוקל 2400 בערך.
    עד היום האכלנו בחלב אם בלבד (בפגיה הוסיפו HMF לחלב) היום היינו בטיפת חלב והאחות המליצה להאכיל פעם ביום לפחות בסימילאק נאושור בשביל תוספת קלוריות.

האם זה באמת מומלץ?

תודה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    סימילאק נאושור

הוספת תגובה

• אין צורך

ד''ר אילן גור
    26/06/2007

לענת בקר טוב,
    באם ילדך עולה יפה במשקל קרי 200 גרם בשבוע אין צורך בכל תוספת שהיא והמשיכי עם חלב אם בלבד. אין כל יתרון לחלב ניאושור על חלב האם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת פג בהריון
    הדר
    24/06/2007

בס"ד
    שלום דר'.
    אני מניקה את בני הפג בן 5 חודשים הנקה מלאה.
    לפני מס' ימים נודע לי שאני בהריון ב"ה ואיני יודעת אם להמשיך להניק.
    רופאת הנשים אמרה לי שבגלל רעלת ההריון שהייתה לי ההריון הזה נחשב הריון בסיכון גבוה.
    מתחילת ההריון יש לי דימומים שנפסקו לאחר 3 שבועות.
    בני ב"ה במשקל טוב של קרוב ל8 קילו. הוא נולד בשבוע 33.4 במשקל 2035.
    אני מאוד רוצה להמשיך להניק .
    האם מותר להניק בהריון שכזה?
    האם כדאי לשלב מטרנה פעמיים ביום? ואם כן אז איזה? מטרנה לפגים או רגילה? איזה מומלץ?
    שאלה נוספת: הוא אינו מתהפך עדיין מהבטן לגב אלא רק מהגב לבטן. זה תקין או שצריך טיפול התערבות של פיזוטרפיה? הוא גם לא מחזיק מעמד על הבטן יותר מ3-5 דק' כל פעם.
    תודה מראש על ההתייחסות....הדר

לקביעת תור
    סגירה
    הנקת פג בהריון

הוספת תגובה

• הנקה בהריון

ד''ר אילן גור
    25/06/2007

לפני הכל מזל טוב להדר,
    לגבי הנקה בהריון איני יודע את כל ההסטוריה שלך וההמלצה של הגניקולוג שלך צריכה להיות מבוססת ועלייך להיות משוכנעת שהוא צודק. עלייך לזכור שילדת פג בעבר ואינך יודעת כיצד יתפתח ההריון הנוכחי ובאם תהיה צריכה להתאשפז ולכן עלייך להכין עצמך לכל אפשרות ולשב חלב מטרנה עם ההנקה. מאחר התינוק מעל משקל 5 קג הוסיפי חלב לתינוקות ולא לפגים.
    לגבי ההתפתחות יש להתייחס קודם לגיל ההריון של הפג.מאחר והוא נולד חודשיים לפני הזמן הרי הגיל להתפתחות יחושב כגיל 3 חודשים ולא 5 חודשים . ההתהפכות יכולה להופיע בכל מקרה בגיל 6 חודשים ואף יותר כך שאינך צריכה לדאוג.
    המשיכי להיות במעקב רגיל אצל רופא הילדים ואל תדאגי יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מצב..................
    אושרית
    24/06/2007

דר יקר.בני השתחרר מהפגיה כשהוא בן 12 יום להזכירך IUGR שבוע 37 במשקל 1700 לערך.בשחרורו שקל 2000. כיום בן חודש וחצי כמעט שוקל 3200............ השמחה בבית גדולה ומקווים שימשיך כך הלאה.דש חם מהקטן!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עדכון מצב..................

הוספת תגובה

• מזל טוב

ד''ר אילן גור
    25/06/2007

מזל טוב והרבה נחת בגידולו
    החשוב מכל להתייחס אליו כאל תינוק רגיל ולא להכניס דאגה מיותרת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות במחלות
    מיטל
    21/06/2007

אחותי ילדה עכשיו תינוקת שנמצאת בפגיה. יש סכנה בזה שתינוקות, שאולי חלק מהם היו עם מחלות, היו לפניה באותו האינקובטור?

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות במחלות

הוספת תגובה

• שאלה מעליבה

ד''ר אילן גור
    21/06/2007

למיטל ערב טוב,
    האם אינך חושבת בהצוות דואג לנקות אינקובטורים בין חולה לחולה?
    שאלה קצת מעליבה למי שמתעסק כל הזמן בפגים ודואג לשמור על הניקיון ועל מניעת זיהומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי צריך להיות בפגיה?
    לילך
    19/06/2007

באיזה מקרים תינוק צריך להיות בפגיה ובאיזה הוא יכול ללכת הביתה עם ההורים מיד, אפילו אם הוא נולד מוקדם מדי? זמן הלידה זה מה שקובע או שיש שיקולים אחרים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי צריך להיות בפגיה?

הוספת תגובה

• פגיה

ד''ר אילן גור
    21/06/2007

ללילך בקר טוב,
    פגיה הינה יחידה המיועדת לטפל בפגים ובילודים בשלים הזקוקים לטיפול מעבר לטיפול הרגיל בתינוקות. לכן כל פג הנולד מתחת לשבוע 34 יאושפז ביחידת הפגים ויישאר בה עד אשר יבשיל קרי לפחות שבוע 35-36 במשקל מעל 2000 גרם והאוכל את החלב שלו ללא צורך במתן אוכל דרך הזנת צינורית לקיבה. כמובן שהוא צריך להיות בריא ללא צורך בטיפול תרופתי מורכב או טיפול תמיכתי.
    בכל אופן על מנת להיות מדויק יותר בתשובה כתבי לי על מקרה ספיציפי שברצונך לשאול ואשתדל לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה עושה?
    רונית
    17/06/2007

לאחותי נולד תינוק פג, בחודש השביעי להריון. מה בעצם לידה כזאת עושה לתינוק? במה זה יכול לפגוע?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה עושה?

הוספת תגובה

• שאלה לא פשוטה

ד''ר אילן גור
    18/06/2007

לרונית בקר טוב,
    השאלה ששאלת מורכבת מאד ויש להתייחס לכ פג לגופו של עניין. הפג שנולד לה יכול הישאר בחיים ללא כל בעיה אך יכול לסבול מסיבוכים של פגות באברים שונים. אהיה יותר מדויק בתשובה רק לאחר שהוא ישתחרר לביתו ואז מהלך האישפוז יוכל להעיד של הסיכויים לעתיד.
    כל שעלייך לעשות כעת שה לעודד את הורי הפג ולקוות שמהלך יהיה קל וללא כל סיבוכים.
    בהצלחה לו ולכל המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון לפגות
    שולי
    14/06/2007

שלום. רציתי לדעת אם יש אמהות או הריונות מסוימים שיש בהם יותר סיכון ללידה מוקדמת של פג. אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי.

לקביעת תור
    סגירה
    סיכון לפגות

הוספת תגובה

• הריון בסיכון

ד''ר אילן גור
    15/06/2007

לשולי בקר טוב,
    ישנם הריונות בסיכון אשר אנו רופאי הנשים והפגים מסמנים אותם למעקב צמוד יותר למנוע פגות.
    הריון מרובי עוברים, תאומים ומעלה
    הריונות עם פגם מולד ברחם כמו רחם דו קרני
    סיפור קודם של לידת פג
    חשד לבעיה בצואר הרחם
    אימהות עם מחלות רקע כמו מחלות אוטואימיוניות ( זאבת אדמונית),
    אימהות עם מחלת יל"ד ברקע.
    הריונות עם רעלת הריון,
    איהמות המשתמשות בסמים
    ועוד מצבים נדירים יותר.
    כל אשה הנכנסת לקריטריון של הריון בסיכון אמורה לקבל הסברים והנחיות לגבי מעקב צמוד יותר וטיפול בהתאם
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלקת פגים
    דורון
    11/06/2007

באיזה בית חולים יש את המחלקה הכי טובה לטיפול בפגים. אשתי ילדה פעם אחת פג ועכשיו היא שוב בהיריון ואנחנו רוצים להתכונן לאפשרות שזה יקרה שוב.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלקת פגים

הוספת תגובה

• פגיה טובה

ד''ר אילן גור
    11/06/2007

לדורון ערב טוב,
    האם אתה באמת מצפה ממני לנקוב במחלקה מסויימת כעדיפה על האחרת?
    כל שאני ממליץ זה לחשוב חיובי ולקוות שהפעם לא תיפגשו בפגיה
    יש לשמור על ההריון ולהיות במעקב צמוד עם רופא הנשים של האשה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות של פגות
    מיכל
    06/06/2007

האם יש השפעות של פגות על הפרעות קשה וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות של פגות

הוספת תגובה

• הפרעות למידה בפגים

ד''ר אילן גור
    06/06/2007

ערב טוב מיכל,
    במחקרים רבים שדנו על התפתחות הפגים שמו לב לנקודה מאד בולטת של הפרעות הלמידה אצל פגים יותר מאשר האוכלוסיה של תינוקות בשלים. זה בא לידי ביטוי בבעיות דיבור, הקשבה, כתיבה ועוד.. הבעיות גם מודגשות בתינוקות שנולדו קטנים לגיל ההריון ולאו דוקא רק פגים.
    כל זה מסביר את הקשר בין הפרעות קשב וריכוז ופגות.
    הצד האופטימי בנושא זה שבמחקרים שנעשו בגילאים 20 ומעלה בפגים לא הודגמו הבדלים בין פגים ואוכלוסיית תינוקות רגילה מבחינת הישגי הלמידה וההתפתחות האישית שלהם. מכאן שגם אם יש יותר בעיות למידה בתחילה הרי ניתן להשלים את הפער בסופו של דבר ולהגיע להישגים זהים לתינוקות הבשלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכד פג
    דליה
    04/06/2007

שלום דוקטור. הבת שלי ילדה לפני כמה ימים והילד נמצא בפגיה. אני לא רוצה לבלבל את המוח לבת שלי, אבל היייתי רוצה לדעת מה זה בעצם אומר שהוא נולד פג ואיך זה ישפיע על החיים שלו.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    נכד פג

הוספת תגובה

• מזל טוב סבתא דליה

ד''ר אילן גור
    05/06/2007

לסבתא בקר טוב,
    פג אומר לידה לפני הזמן. השאלה היא עד כמה לפני הזמן
    אין דין פג שנולד בשבוע 25 כפג שנולד בשבוע 34
    אנא פרטי יותר לגבי התינוק מה משקלו? איזה שבוע נולד? האם הוא מונשם? האםהוא זקוק לטיפול נוסף על כלכלה? פרטים אלנ יעזרו לי לתת לך תשטבה ברורה יותר.
    שיהיה במזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה
    יוליה
    02/06/2007

בני בן שנה וחצי, נולד בשבוע 34 להריון במשקל 1950 גרם.
    בגיל שנה וחצי שוקל 10.5 ק"ג וגובהו 82 ס"מ. הילד לא אכלן גדול. הוא גדל מהתחלה על אחוזון 10-25 הן מבחינת הגובה והן מבחינת המשקל.
    האם גודל זה יכול להוות בעיה בעתיד (ילד נמוך? - הוריו לא נמוכים 167/180 אבא/אמא.
    תודה - יוליה

לקביעת תור
    סגירה
    גדילה

הוספת תגובה

• גדילה תקינה

ד''ר אילן גור
    03/06/2007

ליוליה צהרים טובים
    הילד גבוה מאד ( הממוצע של גובה בשנה הראושנה לתינוק רגיל הינו 75 סמ)
    הילד שמן מאד יחסית למשקל הלידה שלו ( ממוצע משקל לגיל שנה 9.5 קג לתינוק רגיל)
    אז מה החששות שלך?
    אתם יכולים להמשיך לגדלו בכיף ללא התייחסות למשקל הלידה הנמוך שלו ופגותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה - שאלה נוספת

יוליה
    04/06/2007

תודה על תשובתך המהירה. לציין רק שהילד בן שנה וחצי ולא שנה . מה הגובה הממוצע בשנה השניה לחיים וכן המשקל? האם בגיל שנה וחצי הוא עדיין נחשב לגבוה (כפי שציינת) ושמן - יחסית למשקל הלידה - אף כי הילד מאד רזה.
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל וגובה תקינים

ד''ר אילן גור
    05/06/2007

אמנם שנה וחצי משנה במעט אך להזכירך מדובר בפג של שבוע 34 ומשקל 1700 ולכן אין להתייחס לתשובה אחרת
    הגובה מעל הממוצע והמשקל בהחלט תקין וקצת מעל הממוצע לתינוקך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפגה
    אבי
    31/05/2007

בתי השניה נולדה פגה. אנחנו רוצים לטפל בה ככה שיהיו כמה שפחות סיבוכים ושתגדל להיות בריאה וחזקה. אפשר לקבל כמה עצות מבעל הניסיון לגבי ההבדל בין טיפול בפג לתינוק רגיל ואיך אפשר לחזק אותה?
    תודה מראש על התשובה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפגה

הוספת תגובה

• טיפול בתינוקת ולא בפגית

ד''ר אילן גור
    01/06/2007

לאבי בקר טוב ומזל טוב,
    הטיפול בפגית ייתבצע בפגיה על ידי הצוות המיומן יחד עם ההורים.
    כאשר אנו משחררים את הפגית הביתה היא כבר תינוקת ויש לזה חשיבות רבה מאחר וחלק גדול מהחרדות בטיפול בהמשך נובע מהעובדה שההורים חשבים שהם מטפלים בפגית וחוששים מאד.
    חשוב גם לציין ממה סבלה התינוקת בהיותה פגית , באיזה שבוע נולדה ובאיזה משקל, כמה זמן שהתה בפגיה וכיצד יוצאת הביתה ( עם או בלי טיפולים תרופתיים כמו חמצן למשל).
    בשיחת השחרור עם ההורים בפגיה שלנו אני מדגיש להורים שיש להתייחס לפג שמשתחרר כתינוק רגיל לאחר שחרורו ולא להוסיף כללי טיפול מעבר למה שצריך. חשוב להיות במעקב במרפאת פגים בתחילה ובהמשך במרפאת מעקב המיועדת לפגים ( כמו המכון להתפתחות הילד ), לבצע מעקבים סדירים אצל רופא עיניים ( לפגים קטנים מאד שהיו חשופים לטיפול בהנשמה ובחמצן ), מעקב שמיעה ומעקב התפתחות. אין למנוע מהפגים יציאה מהבית וחשיפה לאנשים אחרים ( אלא באם הם חולים), יש לאפשר לילדים אחרים לשחק עמם ובעקר והחשוב מכל ליהנות מהטיפול בפגית כהורים ולא לראות בזה משימה קשה ומאד תובענית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה