פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגירה והקפאה של חלב אם
    שואבת מקפיאה
    05/02/2008

שלום,

מכיוןן שהכמות הנשאבת בכל פעם איננה מספיקה למלא שקית הקפאה, האם עדיף למלא את השקית תחילה ואז להקפיאה (כמובן על ידי שימור במקרר ובטווח של 3-4 שעות) או שמא להקפיא מייד ולהוסיף בכל פעם את החלב הטרי לשקית המוקפאת עד למילויה.

להבנתי בטכניקה הראשונה ה"נזק" הוא בעמידה מיותרת של חלק מן החלב שלא במצב קפוא, ובטכניקה השנייה ישנה שכבת מזערית (בשטח המגע בין החלב הקפוא שנמצא כבר בשקית ההקפאה והחלב הטרי שמתווסף אליו) שמומסת עם הוספת החלב הטרי, ומוקפאת שנית.

ואולי נכון לצנן את המנה המתווספת תחילה במקרר ורק אז להוסיפה לשקית שבמקפיא ובכך למזער את הכמות שמומסת ומוקפאת מחדש.

או שמא הכל זניח ואין נזק משמעותי לחלב בכל אחת מן השיטות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגירה והקפאה של חלב אם

הוספת תגובה

• לא מתמצא

ד''ר אילן גור
    05/02/2008

בקר טוב,

צר לי אך איני מתמצא בתחום זה. עלייך להתייעץ עם תזונאיות ואו עם מייצרי שקיות ההקפאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף מזון בשם HMF/BMF
    ריבי
    03/02/2008

כשבננו השתחרר מהפגייה התבקשנו לתת לו תוסף בשם HMF בנוסף לפורמולה שהוא אוכל. לפני שבוע בהוראת רופא הפגים שלי הפסקנו עם התוסף, הענין הוא שלא מזמן קנינו חבילה חדשה של HMF ואין לנו כרגע מה לעשות עם זה, אשמח לדעת אם יש מישהו שצריך את התוסף וירצה לקנות אותו ממני. (HMF בתוקף)

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף מזון בשם HMF/BMF

הוספת תגובה

• תתרמי אותו לפגיה

ד''ר אילן גור
    03/02/2008

לריבי שלום
    תוסף HMF ניתן רק לילודים שיונקים ולא לניזונים מפורמולות
    אני מסכים עם הרופא שהפסיק את זה
    אני מציע לך לתרום זאת לפגיה שבה היית והם יתנו את זה למשפחה שתזדקק לזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יסמין
    02/02/2008

שלום ד"ר ילדתי ב 7.11 פגה בשל IUGR ורעלת הריון קשה. היא נולדה במשקל 818 גרם בשבוע
    30+ להריון. לאחר שהות של חודשיים ושבוע בפגיה שוחררנו הביתה לפני כשלושה שבועות במשקל 2036. כיום היא שוקלת 2700 ומוזנת במטרנה סנסיטיב. בשיחרור נאמר לנו שעד 3 ק"ג יש לתת לה כל 3 שעות אוכל ואם היא ישנה להעיר אותה ושהיא צריכה לסיים את הבקבוק. בשחרור היא אכלה 40CC והיום 60CC כל מנה. היא אכלה יפה מאוד עוד מהפגיה אךבשבוע האחרון היא לא מעוניינת לסיים ארוחות נרדמת באמצע והיו כמה מקרים שישר לאחר סיום האוכל היא פלטה הרבה דרך הפה והאף. במקרה אחד היא גם השתנקה כי היא נשמה את מה שהיא פלטה.
    האם יש צורך להתעקש על האוכל ולהמשיך להעיר אותה או שהיא יודעת מה היא צריכה ולא להתעקש שתסיים את המנה?
    כמו כן האם הפליטות המרובות צריכות להדאיג?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• צריכה בדיקת רופא

ד''ר אילן גור
    03/02/2008

ליסמין בקר טוב,
    ההדרדרות של בתך נובעת ממשהו חריף שקורה לה ולא ממשהו שקשור לפגותה. האם היא מתקשה בנשימה? האם היא עלתה הרבה במשקל לאחרונה? נראה לי שהילדה סובלת ממשהו ויש צורך שרופא ניאונטולוג ( רצוי מהפגיה בה נולדה) יבדוק אותה ויעריך הן את ריאותיה והן את משקלה וינחה אותך לגבי הכלכלה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון בהריון
    רוזי
    31/01/2008

האם עישון בהריון גורם להולדת תינוק פג?

לקביעת תור
    סגירה
    עישון בהריון

הוספת תגובה

• עישון בהריון

ד''ר אילן גור
    31/01/2008

לרוזי ערב טוב,
    עישון בהריון מסוכן לעובר וכן ליולדת.
    העישון גורם בודאות למשקל נמוך יותר אצל התינוק וכן נמצא קשר עם לידת פגים
    מומלץ לא לעשן כלל בהריון ( גם לא עישון פסיבי )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    29/01/2008

מתי לתת מזון מוצק לתינוק שנולד פג בשבוע 25 האם לפי גיל מתוקן או שניתן לתת קודם

התינוק בן חמישה חודשים מתוקן אחיות טיפת חלב גם הן מבולבלות בנושא זה ורוצות שאתחיל לתת מרק ירקות ופירות מה שניראה לי לא הגיוני הוא שוקל חמש וחצי קילו
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מזון מוצק

ד''ר אילן גור
    29/01/2008

לרוני ערב טוב,
    ניתן להקדים את המזון המוצק באם הילד גדל היטב ומשקלו כבר מגיע ל-5 קג .
    באם ההמלצה לתינוק רגיל הינה גיל 6 חודשים הרי לפג שלך ניתן להתחיל בגיל 4 חודשים מתוקן קרי גיל 8 חודשים כרונולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה ראש של פג
    אבי
    27/01/2008

שלום רב,
    בני הבכור נולד בשבוע ה - 28+4 במשקל 1342 גרם.
    כיום הינו בן חמישה חודשים ובן חודשיים וחצי גיל מתוקן (שוחרר לאחר 9 שבועות מהפגי'ה בשניידר.
    מבנה ראשו צר וארוך והדבר בולט אפילו לעין בלתי מקצועית.
    שאלותי:
    1. מצד אחד האורטופד אומר לנו להשכיבו על הבטן לפתח את רצועת שרירי הכתפיים ולא להשכיבו על הגב כדי שלא יווצר לחץ על המוח.
    ומצד שני יש שאומרים לנו להשכיבו על הבטן וכך צורת ראשו תתוקן ע"י לחץ מאחורה.
    מה נכון לעשות?
    2. האם מבנה הראש יישאר כך כל חייו או שהוא יקבל צורה נורמלית יותר במשך הזמן, ואם כן מה משך הזמן שעלינו לחכות לו.

בברכה

אבי

לקביעת תור
    סגירה
    מבנה ראש של פג

הוספת תגובה

• מבנה ראש אופייני

ד"ר אילן גור
    27/01/2008

לאבי ערב טוב,
    מבנה הראש המאורך והצר מיוחד לפגים וזה בעקר בשל העובדה שהם שוכבים על משטח קשה ( מזרון ) ולא בסביבה מימית ( רחם) כפי שהיו צריכים להיות ומכאן הבעיה בגדילת הראש לאורך ולצרותו. המבנה משתנה עם הזמן ובגיל כשנתיים הראש יהיה כמו של ילוד נורמלי קרי עגול יותר. אין כל קשר בין שכיבה על הגב ואו על הבטן מבחינת הראש ואו תנועות הכתפיים. ההמלצה היא להשכיבו על הגב בשל הסכנה של מות העריסה בתינוקות השוכבים על הבטן. בזמן ערנות שלכם ניתן להשכיבו על הבטן ולתרגל הרמת הראש אך לא בזמן שאתם יישנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעניין השפעת הפגות על הבגרות
    ניב
    24/01/2008

האם אצל פגים במשקל של 1.5 ק"ג ומטה מופיעה בשכיחות גבוהה יותר מאשר אצל כלל האוכלוסיה חולשה/פגם בדופן כלי הדם במוח ו/או בצורת ההתפתחות הכללית של כלי הדם? (אפילו עורק/ווריד אחד).
    הכוונה שלי היא למלפורמציה מוחית כלשהי של כלי דם שיכולה להופיע אצל פגים ולהישאר גם בבגרותם.
    תודה

הוספת תגובה

• לא ולא

ד"ר אילן גור
    27/01/2008

לניב ערב טוב,
    אין קשר בין פגים ולבין מלפורמציות בכלי הדם ונזקים הקשורים לכך
    יש קשר בין נזקים מוחיים הנגרמים בשל דימום במוח בפגים קטנים בעקר מתחת לשבוע 28 להריון ללא קשר למשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

ניב
    28/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    23/01/2008

כיצד להרגיע גזים?

נתתי לתינוק שלי, שנולד פג, גלי קול הוא לא רגוע - נחנק לי מזה

האם תה שומר יכול להרגיע?, האם מותר לתת טיפות משמנים טבעים על בסיס שומר?

בטיפת חלב אמרו לי שאני יכולה לתת לו חליטת קמומיל- האם זה אפשרי לבן 6 שבועות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גזים

ד"ר אילן גור
    27/01/2008

לליאת שלום
    איני רואה כל יחודיות בנושא עיכול בין פגים לתינוקות רגילים
    אישית אני מאמין שאין צורך לטפל בגזים והילד יודע להתמודד בזה ללא כל בעיות מיוחדות ואין צורך בטיפול תרופתי ואו טיפול אחר להרגיעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו מכיר את עמתת לה"ב
    לימי
    21/01/2008

שמעתישהם מרבים לעזור למשפחות והורים פגים. מישהו יודע עליהם משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    מישהו מכיר את עמתת לה"ב

הוספת תגובה

• נזכרתי במשהו

לימי
    21/01/2008

לה"ב - למען הפגים בישראל. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגית שבוע 31
    דניאלה
    19/01/2008

שלום רב ד"ר גור,
    לפני כ-10 ימים ילדתי תינוקת בשבוע 31, משקל 1035 גר', עקב PIH שגרם לאי ספיקת שיליה ו-IUGR וכן מיעוט מי שפיר. ניתוח קיסרי עקב מצג עכוז ומיעוט מים. אני בת 30 הריון שני, לידה ראשונה רגילה לחלוטין לידה התחילה עם ירידת מים שבוע 38 משקל 2570 (גם קטן) אך התאים לאותו אחוזון לאורך כל ההריון.ל"ד תקין,)הילדה נולדה אפגר 9-10, נושמת ספונטנית,סימנים קליניים תקינים.
    (עד שבוע 21 כולל כל הבדיקות תקינות, בשבוע זה היתה אחוזון 50 לגילה במשקל , שקיפות עורפית+סקר תקין, חלבון עוברי תקין סיכוי 1:10000, 1:5000 בהתאמה)
    בשבוע 29 פניתי למיון ושוחררתי- סיבת אשפוז: הפרשה דמית, הילדה שקלה 980גר, מתאימה לפי היקף ראש ומשקל לשבוע 27. כמות מי שפיר 10 ס"מ,ל"ד 147/90, 138/90, חלבון בשתן שלילי.
    בשבוע 30+3 ביקרתי אצל רופאת הנשים שמטפלת בי- ל"ד 150/106 חוזר לאחר חצי שעה 166/100,לא טופלתי ונשלחתי כך הביתה. הופניתי למרפאה לסיכון גבוה- נקבע תור לשבוע לאחמ"כ. בשבוע 31 עשיתי US שגרתי של שבוע 30 אז ראו מיעוט מי שפיר של 4.5 ס"מ משקל 1020גר' , בעיה בגל דיאסטולי בזרימת עורקי שיליה, הופניתי לאשפוז. הוחלט לתת צלסטון חיכו יממה ואז נותחתי עקב האטות דופק (NST תקין מלבד האטות דופק פעם בשעה -40 דקות) תנועות תקינות, נשימות תקינות ומיעוט מי שפיר.
    1- שאלות האם בקיטון אחוזוני גדילה יש קשר בין לידה ראשונה לשניה.האם יתכן והיתה בעיה גם בלידה ראשונה?
    2- באולטראסאונד של 3 ימים- ivh דרגה 1. מה המשמעות? האם יתכנו נזקים נוירולוגיים , או פיסיים?
    בעוד מספר ימים יבוצע US חוזר.
    3- האם היה ניתן למנוע לידה מוקדמת (ל"ד בתחילת הריון ועד הקפיצה 130/80, 130/85)? האם עד שבוע 28 היתה רעלת והאם ניתן לדעת באיזה שלב התפתחה?

תודה רבה,
    דניאלה.

לקביעת תור
    סגירה
    פגית שבוע 31

הוספת תגובה

• too complicared to answer now

ד''ר אילן גור
    23/01/2008

Dear Daniela
    I am nown in vacation and you asked a complicated question.
    I will be back on the 28th and will send you a detailed answer.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת קטנה בשבוע 31

ד"ר אילן גור
    27/01/2008

לדניאלה ערב טוב,
    אין קשר בין ההריון הראשון שלך לבין השני. הראשון ילדת תינוק באחודון של 15 לגיל ההריון וזה בתחום התקין.
    בהריון שני היה לך מזל שלא נגרם נזק יותר רציני לתינוק מאחר ולחץ דם כ"כ גבוה כפי שהיה לך במרפאה חייב אישפוז וטיפול בלחץ הדם ראשית על מנת לא לסכן אותך ושנית לא לסבן את ההריון. לשמחתך הכל הסתיים טוב וה-IVH בדרגה 1 לא מסוכן ובד"כ לא גורם לנזק עתידי.
    יש לברך על המזל הטוב של סיום ההריון כפי שהסתיים ומשקלו הנמוך של התינוק ( מתאים לשבוע 27 ולא לשבוע 31) מסביר עד כמה הצינוק סבל ולא יכול היה לגדול בשל חוסר תפקוד תקין של השליה על רקע לחץ הדם ההריוני שסבלת ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דניאלה
    07/02/2008

תודה רבה ד"ר גור, אני אחות במקצועי וממש מעריכה את ההשקעה והעזרה ע"י הניתנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום אצל תינוקת בפגיה
    שלומית
    18/01/2008

שלום,
    לבתי נולדו תאומים בן ובת בשבוע 36/5 היום הם בני שבוע ימים
    התינוקת במשקל 1.650 והתינוק 2.350
    השניהם סובלים מצהבת ומטופלים. היום התגלה זיהום לא ברור אצל התינוקת, היא מקבל אנטיביוטיקה והוחזרה לטיפול נמרץ. שיעורי הבילירובין עלו ובטנה התנפחה. צבעה הורע והיא בצום.
    לא ברור מהו הזיהום.
    מהן האפשרויות לזיהום שקיבלה? האם היא בסכנת חיים?
    אני ממש ממש מוטרדת.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום אצל תינוקת בפגיה

הוספת תגובה

• sepsis

ד''ר אילן גור
    23/01/2008

I am not in Israel so I will write in English
    The reason for the Infection is not clear to me but it might be sepsis which mean bacteria in the blood. this can lead to infection in the intestine which called NEC.
    The treatment is antibiotic and you have to be with SAVLANUT .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.

שלומית
    24/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שהכל ברור

ד"ר אילן גור
    27/01/2008

צר לי שהייתי חייב לכתוב באנגלית מאחר ולא היה לי מקלדת בעברית.
    אני מקווה שהכל ברור.באם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות לך בעברית
    אני מקוהה שהתינוק בנתיים החלים מהזיהום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן הכל היה ברור בתשובתך

שלומית
    27/01/2008

ותודה שטרחת לענות לי אפילו מחו"ל. בינתיים הסתבר שהזיהום היה כנראה ויראלי מאחר ולא נמצאו חידקים בבדיקות. היום שוחררה נכדתי מהפגיה במשקל 2 ק"ג ונקוה שתגדל ותפרח בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רעות
    17/01/2008

האם פגים חווים הפרעות קשב וריכוז בבגרותם? האם קיימת תופעה כזו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב

ד"ר אילן גור
    27/01/2008

ישנם עבודות המראות שפגים נוטים יותר להפרעות קשב וריכוז בעקר בשל בעיות בעיות בקריאה ובדיבור.
    דבר זה נכון גם לגבי ילדים שנולדו קטנים לגילם ללא קשר לפגות.
    מאחר והיום האיבחון של בעיות למידה מחמיר יותר יש לי הרושם שלכל ילד שנולד סיכוי גבוה להפרעות קשב וריכוז ולכן לא הייתי מתייחס לבעיה זו כיוצאת דופן דווקא לפגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם
    קארין
    15/01/2008

שלום ד"ר גור
    אני אם לפגית שנולדה בשבוע 27 ונמצאת מזה כחודש בפגיה.
    מיום הלידה ועד היום יש לי קושי ביצור חלב. ניסיתי את כל התכשירים המוצעים להגברת החלב (רב חלב כדורי חילבה ומוטליום) אך כמות החלב לא מספקת וקשה לספק לילדה את הכמות אותה היא צורכת (8X35CC ).
    כמובן שללא חלב אם היא מקבלת similac special care אך אני מעדיפה שתקבל רק חלב אם.
    שאלתי היא בנוגע לשימוש בחלב אם שלא שלי. אחת האימהות בפגיה שילדה פגית בשבוע 27 חודש לפני שאני ילדתי הקפיאה כמויות גדולות של חלב אם וכעת היא נאלצת לזרוק אותם כי כבר אין לה מקום. היא הציעה לי להשתמש בחלב שלה.
    האם זה טוב לתינוקת שלי לקבל חלב אם לא שלי? אם כן מכיוון שיש חלב קפוא מכל מיני תאריכים
    האם יש חשיבות לחלב יותר חדש מבחינה כרונולוגית?
    אודה לך על תשובתך
    יום טוב
    קארין

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם

הוספת תגובה

• תרומת חלב

ד''ר אילן גור
    15/01/2008

לקארין לילה טוב,
    אני אישית בפגיה שלנו מתנגד לתרומת חלב אם שייכנס למחלקה.
    חשיבות חלב אם גדולה אך החשש הגדול שלנו הוא זיהום במעיים.
    זיהום כזה יכול לגרום למחלת מעיים קשה אצל הפג ויתרה מזאת להדביק ילדים אחרים ולגרום למוות מיותר.
    נכון שבמקרה שלך מדובר באם שילדה פג והקפיאה אותו והיא מודעת לזיהומים ונקטה בכל אמצעי הזהירות. אך מחר תבוא אם אחרת ותבקש תרומת חלב אם מאחותה שלא שומרת על תנאי סטיריליות והיא תיפגע באם לא ארשה להכניס תרומה של חלב אם " כי לאמא של הפג ההוא הרשו"
    על מנת למנוע זיהום כזה אנו מונעים הכנסת חלב אם מגורם אחר שאיננו יודעים עד כמה הוא בטוח.
    החשיבות בפגיה היא להבטיח גדילה מהירה ובטוחה וכאשר תגיעי הביתה עם ילדך בעוד כשבועיים שלוש את רשאית לעשות מה שתרצי כי זה תלוי רק בילדך ולא בילדים אחרים שעלולים להיפגע.
    אני מקווה שאת מבינה ומסכימה עם דעתי בנושא זה.
    לגבי החלה התחליפי הרי פגים רבים בכל העולם ניזונים מחלבים אלה ללא כל סיבוכים ועם גדילה תקינה ללא כל שרידים בעתיד ולכן במקרה שלך רצוי חלב תחליפי סטירילי ובטוח על תרומת חלב אם שאיננו בטוחים עד כמה הוא בטוח.
    לילה טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קארין
    15/01/2008

אקבל את עצתך.
    תודה על ההסבר ולילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    פולינה
    13/01/2008

שלום רב,
    בני נולד בשבוע 31 במשקל 700 גר'. היום בן 7.5 חוד' ושוקל 4.800 ק"ג. מה ניתן לומר על העלייה שלו במשקל (מעט מידי או סביר)? כמה עליו לשקול בערך וכמה עליו לעלות בחודש בממוצע בהתאם לגילו היום?

קצת רקע:
    בפגיה קיבל העשרה בפוליקוז, HMF וקנולה בכל ארוחה עקב עליה איטית במשקל. כמו כן קיבל טיפול אנטי רפלוקס כי בכה והתנגד לאוכל אך לא נמצאו בעיות בריאותיות שיסבירו את התופעה. בשחרור הומלץ על ברור גסטרו. רופא מטפל שהוא גם רופא גסטרו אמר לוותר על גביסקון, זנתק ופרמין כי אין הוכחה לרפלוקס ולתרופות בכלל יש טעם שילדים לא אוהבים וכן על קנולה בגלל הטעם ולהוסיף רק פוליקוז לארוחות. לא מזמן היינו במכון להתפתחות הילד ושם שוב נאמר שעלייתו במשקל איטית מאוד, פעולת האכילה לא יעילה לפי פיזיוטרפיסטית שצפתה, FTT והופננו שוב לברור גסטרו. גם הפעם הרופא שלנו לא רואה סיבה לבדיקות. הוא אומר שבדיקות בפגיה היו תקינות, תינוק לא מראה סימני מצוקה ולכן אין צורך. הלב שלי אומר לעזוב בדיקות ודקירות מיותרות, אבל בכל זאת האם משקלו כל כך חריג ביחס למצבו בלידה? מהי המלצתך לגבי עיניין המשקל?

בתודה מראש,
    פולינה.

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• משקל נמוך

ד&
    14/01/2008

לפולינה בקר טוב,
    ילדך נולד במשקל נמוך מאד לגיל ההריון.
    נקודת פתיחה זו כבר מצביעה על ילד שיהיה עם משקל נמוך בשנים הראשונות
    אני מברך על הגישה של הגסטרואנטרולוג שלך שהוא לפי העצות שנתן לך מקצוען ובעל ידע. הייתי דבק ברופא הזה ומפסיק להקשיב לכל שאר "היועצים" כמו טיפת חלב והגרפים שלהם.
    תמשיכי לגדלו בנחת וזכרי שהוא יגדל בצורה טובה בעתיד עם הרבה סבלנות מצידך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נולדה לי תינוקת בשבוע 32
    איילת
    11/01/2008

לידה מוקדמת בשל שיליית פתח נולדה לנו תינוקת מישקל 1705 הישתחררנו בשבוע 35 במישקל 1909 היום התינוקת בת חודש ועשרים יום ושוקלת 2900 היא עולה יפה במישקל הנקה+ח"א שאוב בבקבוק אבל היא רק ישנה היא כימעט ולא בוכה היא לא מחייכת היא לא מיתרכזת היא כמו בוהה בטיפת חלב אומרים שזה בסדר שהיא עדיין מיתנהגת כאילו היא בבטן אבל זה ניראה לי יותר מידי
    רציתי לדעת האם זה בסדר שככה היא לא בוכה ורק ישנה אפילו כשהיא רעבה?
    זאת הילדה השישית שלנו ובהשואה לקודמים היא באיחור קטן
    וגם האם היא תשלים את פער ומתי בערך?באיזה גיל?

לקביעת תור
    סגירה
    נולדה לי תינוקת בשבוע 32

הוספת תגובה

• היא בסדר

ד&
    14/01/2008

בקר טוב לך,
    ידלתכם משלימה כיום 39 שבועות הריון.
    חיוכים, תגובות לגירויים חיצוניים וערנות מתגברת יופיעו בגיל 4 שבועות מתוקן כלומר ב-44 שבועות לאחר תחילת ההריון.
    במשך החודש הקרוב יחול שיפור בתגובותיה ורק באם עד אז לא יופיעו תגובת כאלה כדאי להיבדק.
    עד אז רק סבלנות ותיהנו מהשלווה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה