פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבנית אוכל
    רויטל
    21/10/2007

בתי בת 8.5 חודשים. נולדה בשבוע 32 במשקל 1570. אובחנה בגיל חודשיים כסובלת מרפלוקס ומטופלת בזנטק ועד לא מזמן באנפמיל AR לטיפול בפליטות. סביב הבעיה הזו היו לי איתה בעיות קשות בהאכלה עד כדי סירוב לאכול. בגיל 5 חודשים היא ביקרה במרפאה להפרעות אכילה ושם נאמר לי שאם היא אוכלת 120 cc זה בסדר גמור ולתת לה כמה שהיא רוצה. באמת הנחתי לה והעליה במשקל היתה מאוד איטית אך לפחות היא עלתה. בגיל חצי שנה התחלנו מוצקים בהנחיית רופאת גסטרו. הילדה היתה מאוהבת בכפית ואכלה בשקיקה 200 cc של מרק וגם של פירות. לאחרונה מזה כשבועיים הפסיקה לאכול צורחת ולא מוכנה להכניס את הכפית לפה. כשאני נותנת לה אנפמיל היא אוכלת ודייסה דלילה היא אוכלת גם אבל הרבה פחות ממה שהיתה. מה דעתך והאם זה קשור לפגות? כמו כן היא שוקלת 6,700 . האם אני סתם מודאגת? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית אוכל

הוספת תגובה

• לא קשור לפגות

ד''ר אילן גור
    21/10/2007

לרויטל ערב טוב.
    התופעה לא קשורה לפגות מאחר וילדתך כבר לא פגית ומשקלה טוב יחסית לפגותה.
    הייתי ממליץ שתיבדק על ידי רופא לברר מקור הבעיה . האם מדובר בפטריה על הלשון או פצעים ( אפטות ).
    התשובה לא בעברה אלא בהווה.
    ערב טוב לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה...
    קרן מזרחי
    18/10/2007

שאלה נוספת -

כמה שעות בערך אמור תינוק בגיל ארבעה וחצי חודשים (חודשיים וחצי מתוקן) לישון ביממה?

בני ישן כ-17 שעות ביממה (כולל שינה רצופה בלילה של כ-8 שעות).

שוב תודה,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד שאלה קטנה...

הוספת תגובה

• שינה

ד''ר אילן גור
    18/10/2007

שוב את חוזרת לנורמות ואו כללים שלא תמיד נכונים לכלם.
    השאלה הראשונה האם כאשר הוא ער הוא פעיל ומתנהג ככל ילד אחר? האם הוא מתפתח ( מחייך,צוחק, מושיט ידיים לחפצים )? האם הוא סבל מפגיעה כלשהי במהלך פגותו?
    אני מניח שהוא במעקב במרפאה המיועדת לפגים וחשובה חוות הדעת של המומחה שבדק/ה אותו.
    לסיכום בהמשך לתשובה קודמת תפעלי לפי תחושותייך ולא נורמות שאינן וודאיות ואו נכונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת פג בן חודשיים וחצי מתוקן
    קרן מזרחי
    18/10/2007

שלום ד"ר גור,

ילדתי את בני בשבוע 30 במשקל 1500 גר'. לאחר חמישה שבועות השתחררנו הביתה ללא בעיות מיוחדות (למעט תת פעילות של בלוטת התריס, כיום מטופל באלטרוקסין).

כיום בני בן ארבעה וחצי חודשים חודשים (לא מתוקן) עולה יפה במשקל, שוקל 6300 גר' ואוכל 5 מנות ביום של 180 מ"ל אנפמיל.

לאחרונה אני מרגישה שהאוכל לא מספיק לו והוא קצת בוכה אחרי הארוחות, לדעתי הוא רוצה עוד אוכל, אך רופאת הילדים (רופאת ילדים שאינה מומחית לפגים) אמרה לא לתת לו יותר מליטר מזון ביום, ובנוסף לכך על הקופסא של האנפמיל כתוב לתת לילד בן ארבעה חודשים 4 פעמים 210 מ"ל שזה יוצא פחות ממה שאני נותנת לו היום.

שאלתי היא האם כדאי להגדיל לו את הארוחות?
    או שאולי כדאי להוסיף לו מזון כלשהו?

תודה,
    קרן

הוספת תגובה

• התשובה כן

ד''ר אילן גור
    18/10/2007

לקרן בקר טוב,
    אין מניעה לתת לו יותר בכל אורחה. הילד צריך לקבל בין 150-180 סמק/קג ליממה.
    לא הייתי נותן לו אוכל עשיר קלוריות אלא כלכלה רגילה כמו לכל תינוק מאחר והוא מקבל המון קלוריות.
    באם הוא יהיה רגוע יותר ולא יפלוט הרי העלאת הכלכלה היתה או תהיה מוצדקת.
    תשתדלי להימנע משאלות שיש לך תשובות בתחושת הבטן שלך בנראות יותר הגיוניות מהעצות שאת מקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    עדי
    17/10/2007

שלום,
    אני בסוף הריון, בתחילת ההריון נחשפתי לחיידק CMV. האם יש קשר בין פגות לCMV?

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר אילן גור
    17/10/2007

לעדי ערב טוב
    בד"כ אין קשר לפגות אך באם התינוק חולה או חלה במחלה יש קשר עם משקל נמוך קרי קטן לגיל ההריון. נקווה שהכל יעבור בשלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    דיקלה
    16/10/2007

ששלום רב,

הבונבון שוקל שבע קילו מאתיים....חמישה חודשים כרונולוגי שלושה מתוקן.
    לפני חודש המליצו להחליף את הניאושור בטופ שתיים מפני שהוא עולה דיי הרבה במשקל. מעל אחוזון תשעים
    ושבע...
    היום, אחרי חודש נראה שהוא עדין עולה הרבה. מסתבר שכמות הקלוריות בשני סוגי המזון דיי דומה.
    אחרי שיחה עם רופא הפגיה החלטנו לא להחזיר לניאושור בגלל הגיל.
    האחות בטיפת חלב המליצה לתת לו לשתות מים במידה והוא לא מחזיק שלוש שעות בין הארוחות..
    נראה לכם נכון??
    אני חושבת שעדיף לתת לו תוספת אוכל ולא מים,זה בסדר???
    מתי נותנים מים?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• משקל גבוה

ד''ר אילן גור
    17/10/2007

לדיקלה ערב טוב,
    מכל השאלות שפרטת אני אציע לך הצעה אחת:
    תאכילי אותה חלב סימילק רגיל ללא ניאושור ואין צורך לתת מים
    היא תעלה במשקל בחודשים הראשונים ותאזן את הגדילה שלה בהמשך.
    אל "תדחפי" אוכל אלא תני לה לקבוע את הכמויות ושעות ההאכלה שלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה ומחלות אחרות
    שלי
    14/10/2007

ילדתי פג שחובר למכשיר הנשמה בגלל קשיי נשימה שהובילו לסכנת חיים.
    המצב השתפר וכיום הוא נושם לבד ונמצא בביתנו ולא בבית החולים. אני מאושרת מהמצב אחרי כל הדאגה שעברנו, אבל דואגת שזאת הקלה זמנית כי הבנתי שהוא בסיכון מוגבר למחלות כמו אסתמה ועוד מחלות ריאה מעצם זה שהוא הונשם.
    יש דרך לחזק אותו ולמנוע ממנו מחלות כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה ומחלות אחרות

הוספת תגובה

• דאגות מיותרות

ד''ר אילן גור
    14/10/2007

לשלי ערב טוב,
    ילדים בסכנה להרבה דברים במהלך חייהם וכל שעלייך לעשות זה לחיות איתם ולהישמר שלא לפספס מחלה. באם תחיי כל הזמן בחשש שמחלה קשה מגיעה לילדך החיים שלך יהיו סיוט.
    לא כל ילד מונשם סובל ממחלת ריאות כרונית, ולא כל שיעול זה אסטמה, לא כל חום זה דלקת קשה של הריאות. כיום יש לך תינוק ולא פג וכך עליך להמשיך.
    תיהני לגדלו ובמקרים של סימנים למחלה כלשהי פני לרופא טוב שאת מאמינה בו ותירגעי לאחר שיבדוק אותו.
    מזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג שבוע 35+4
    יניר
    12/10/2007

שלום, אשתי ילדה לפני מספר ימים תינוק בשבוע 35+4 התינוק יצא ומיד הגיע לפגיה שהוא סובל מקשיי נשימה וחום גוף נמוך חיברו אותו לחמצן 50 60 ו 70% במשך יום אך ראו כי זה לא עוזר ולכן היום הוא מטושטש ומונשם, האם יש סכנה לתינוק? ומה הסיכוי שהוא כבר ינשום לבד? נתנו לו חומר להבשלת הריאות וחושבים כי יש לו גם מים בריאות, בנוסף יש לו צהבת, האם זה גם מסוכן? יש לציין כי התינוק נולד 2.300 וכי הוא נראה בריא, האם זה בסדר שהוא מונשם? אני נורא דואג וחרד
    אודה לך מקרב לב על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    פג שבוע 35+4

הוספת תגובה

• הילד סובל מ TTN

ד''ר אילן גור
    12/10/2007

ליניר שבת שלום,
    ראשית מזל טוב ואני אוהב את השם שלך ( כמו של הילד שלי).
    תינוקות בשבוע 35 עם מחלה נשימתית הסיבה היא בעקר על רקע של חוסר ספיגת המים מהריאות בתום הלידה כך שהם מוצפות בנוזל המקשה את שחלוף הגזים בין הריאות לדם. בתחילה התינוק מנסה להתגבר על הבעיה בנשימות מאומצות אך הוא מתעייף וועולה בצריכת החמצן. בשלב כזה חייבים לחברו למכונת הנשמה על מנת לעזור לו להתגבר על הבעיה. המחלה נקראת TTN Transient Tachypnea of th Newborn והיא נמשכת מספר ימים עד לספיגת המים מהריאות. בסופו של התהליך התינוק נושם עצמונית ומסתדר היטב.
    זוהיא תקופה מלחיצה אך הסיכויים להחלמה טובים.
    תבקש עידכונים יומיומיים על מצבו אך אל תקשה בשאלות מתי הוא כבר יחלים אלא תהיה סבלני, זה יהיה די מהר.
    מקווה שתעברו את התקופה הקשה במהירות ותיהנו מהתינוק.
    באם יהיו התפתחויות ותרצה עוד הסברים אשמח לעזור לכם
    שבת שלום ומזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יניר
    13/10/2007

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמעודדת
    שאלה נוספת שיש לי היא בנושא הצהבת, נמדד לו 12.9 והיום זה ירד ל 11.9 האם יש סכנה לילד וכמה זמן עד שמחלה זו עוברת?
    לגבי נשימת הילד, האם יש סיכוי כי זה ישפיע עליו בעתיד מבחינה נשימתית, אסתמא? או בעיות נשימה אחרות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר אילן גור
    13/10/2007

ליניר ערב טוב,
    הצהבת נובעת בעיקר מהגבלה בנוזלים שהילד מקבל לצורך שיפור מצב הריאות. הצהבת לא מהווה בעיה והיא תחלוף.
    לילדים מונשמים יכולה להיות בעיה נשימתית בשנה-שנתיים הראשונות לחייהם ללא קשר לאסטמה אלא בעקר קשיי נשימה בזמן חום גבוה ואו הצטננות. בהמשך החיים לא צריכה להיות בעיה לילדים כמו ילדך.
    המשך ללות את התינוק באהבה ודאגה והעיניינים יסתדרו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת
    פולינה
    11/10/2007

שלום רב,
    בקופ"ח המליצו לנו על חיסון נגד שפעת. בני נולד בשבוע 31 במשקל 700 גר'. כעת בן 4 וחצי חודשים כרונולוגי (שוקל 3.150) וקיבל חיסון בבי"ח לפני שחרור וחיסון ראשון של גיל חודש בטיפת חלב. האם מומלץ לעשות לו חיסון נגד שפעת ועד כמה הוא באמת יעיל? האם יש חיסונים שמומלץ לעשות לו פרט לחיסונים הרגילים בטיפת חלב?
    יש לנו עוד ילד שהתחיל השנה גן (כמעט בן 3 שנים).
    בתודה מראש,
    פולינה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שפעת

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת

ד''ר אילן גור
    12/10/2007

לפולינה שבת שלום,
    חיסון נגד שפעת מומלץ לתינוקות במיוחד עם רקע של מחלות נשימה מהחשש של הידרדרות במצבם בעקבות מחלת השפעת
    החיסון די יעיל אם כי לא מבטיח חיסון מלא.
    חיסון מאד חשוב לפגים הוא נגד ה RSV אך הוא ניתן בארץ לפגים עד שבוע 28 להריון. החיסון בחו"ל ניתן לכל פג מתחת לשבוע 35 להריון.
    החיסון יקר ביותר כ-1000$ לכל זריקה ויש לתת 5 זריקות בחורף.
    לסיכום הייתי ממליץ לך לחסן את הפג לפחות כנגד השפעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת - המשך

פולינה
    18/10/2007

שלום רב,
    תודה על התשובה.
    בקופ"ח המליצו לתת חיסון זה בשתי מנות בהפרש של חודש. עשינו מנה ראשונה של החיסון. הוא קצת בכה ואז נרגע והתנהג כרגיל במשך כל הבוקר והצהריים. אבל בערב לקראת 19 עלה חום ל39.4 נתנו אקמולי, חום ירד והוא שוב נרגע ומתנהג כרגיל. במקום החיסון אין סימן.
    האם חום קשור לחיסון (תופעת לוואי שלו או שייתכן סתם צירוף מקרים)? מהי השפעת החום על מתן מנה שנייה של החיסון? האם עלינו ליידע את הרופא על כך היום או שניתן לחכות לביקור בעוד חודש?
    תודה רבה,
    פולינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת

ד"ר אילן גור
    18/10/2007

לפולינה ערב טוב,
    כנראה אין קשר בין החיסון והחום מאחר וזה הופיע מוקדם מדי ובד"כ לא מתואר חום מהחיסון אלא לעיתים מהתגובה המקומית לו.
    הייתי ממליץ לך לדווח לרופא על התופעה ולשקול יחד מתן מנה שניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה על חיסונים

פולינה
    02/11/2007

שלום רב,
    תודה רבה על התשובות. הייתי רוצה להתייעץ בנושא חיסונים בכלל.
    אתמול בטיפת חלב אחות אמרה שקיימים חיסונים נוספים שניתנים דרך קופת חולים שלא נכללים בסל הבריאות. היא אמרה שלדעתה מכיוון שהוא נולד קטן כדאי לעזור לו ע"י מתן חיסונים נוספים פרט לרגילים של טיפת חלב. בקופ"ח לא המליצו לנו על שום חיסון נוסף. פרט לחיסון RSV שהזכרת האם קיימים חיסונים נוספים שחשוב לעשות? אני לא מתלהבת מלחסן סתם ליתר ביטחון, אלא באמת אם יש צורך בכך.
    בתודה מראש,
    פולינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    יונית
    10/10/2007

בני נולד פג בשבוע 32 היום בן חודשיים ובכל יום שעובר סובל יותר מגזים, האם יש לך הצעה להקלת הכאבים? והאם נורמלי שיסבול מכך במשך כל שעות היממה? הילד ישן מקסימום שעה וחצי רצוף גם ביום וגם בלילה ואני מותשת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• כנראה שזה לא גזים

ד''ר אילן גור
    11/10/2007

ליונית שלום
    כאבים ממושכים אינם ממקור של גזים ולכן עלייך לחפש סיבה אחרת
    הייתי ממליץ בדיקה ע"י רופא ילדים ומקווה שבוא יוכל לעזור לך ולהתגבר על התשישות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת פג בגיל 25 שבועות
    ליאורה
    08/10/2007

ד"ר שלום לך!
    חברתי ילדה היום בניתוח קיסרי פג בגיל 25 שבועות ויום אחד, הוא נולד במשקל 670 גרם, חברתי קיבלה זריקות צלסטון במהלך הימים האחרונים, עשו לו אולטרסאונד ראש וגילו דימום בדרגה 3 .
    דיברו עם ההורים כדי להסביר להם שהסיכוי שהילד יגדל ויהיה "בסדר" הוא נמוך מאוד.
    שאלותי הן:
    1. מה הסיכוי שלא הייתה או תהיה פגיעה מוחית עקב הדימום?
    2. מה מצפים מההורים? שיוותרו על הילד מאחר והוא פגום, או שמבקשים מהם אישור לניתוק מכונות ההנשמה?
    3. אילו אמצעים עומדים לרשות ההורים בקבלת ההחלטה? ההחלטה גם מוסרית וגם קשה מנשוא להורים בשל השלכותיה.

תודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    לידת פג בגיל 25 שבועות

הוספת תגובה

• דימום מוחי

ד''ר אילן גור
    11/10/2007

לליאורה שלום,
    אכן הבעיה הינה קשה ויש למסור להורים את כל המידע שיש לנו על מנת שידעו את מצבו של התינוק ויקבלו החלטות באם יש צורך עם מידע מלא ולא עם חלקיקי מידע. דימום בדרגה 3 הינו חמור ונושא בחיבו סכוי לנזק מוחי. אף אחד לא יציע וגם לא יסכים לניתוק ממכשיר ההנשמה אפילו באם יבקשו ההורים. צריכים לקוות שהילד יגדל בצורה תקינה ולא למהר לקבל החלטות. עדיין מחכה למשפחה מהלך ארוך וכל שעליהם לעשות זה לקוות שהמצב ישתפר ולא ילווה בנזק משמעותי. באם יהיו עוד הסתבכויות אחרות למשפחה יהיה קל יותר לקבל החלטות כאשר הם יודעים הכל.
    לסיכום תעודדי אותם ואל תנסי לכוון אותם לקבלת החלטות, הם גדולים מספיק....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמץ בנשימה
    רונה
    08/10/2007

לפני חודש ותשעה ימים נולד בני בשבוע 32+4 היה חודש ימים בפגיה תחילה הונשם מס' ימים, אנחנו בבית שבוע+5 ימים לפעמים נשמע שהאף שלו "סתום", נשימתו נראית בשקע שבתחתית הצוואר, כאשר נושם יש כניסה לתוך השקע, רציתי לשאול האם זה תקין בגיל זה והאם יש אפשרות לספור מס' נשימות בדקה על מנת לוודא שאין מאמץ נשימתי?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מאמץ בנשימה

הוספת תגובה

• נשימה מאומצת

ד''ר אילן גור
    11/10/2007

לרונה צהרים טובים,
    אני מניח שילדך היה זקוק להנשמה לאחר הלידה וכעת עדיין מתאמץ לנשום. התיאור שלך מעיד על מאמץ נשימתי ובאם הילד היה ללא הנשמה וללא טיפול בחמצן בפגיה אזי עלייך לפנות לבדיקת רופא. בכל מצב רצוי שרופא ילדים יאזין לריאותיו.
    מספר הנשימות פחות חשוב אלא הצורך להפעיל שרירים רבים בנשימה ( הכניסה של השרירים בצואר ובסרעפת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת בדיקת דם
    נעמה
    03/10/2007

שלום רב לך,
    הייתירוצה לדעת מה משמעות הסעיף בבדיקת דם של GGT ו- ALK. PHOSPHATASE
    מדובר בפג שנולד בשבוע 32 היום הוא בן חודש וחצי (כמעט בשבוע 40), הילד עולה יפה מאד במשקל אבל תוצאות בדיקות אלו יצאו גבוה מאד מנורמה
    GGT - 131 ו- ALK. PHOSPHATASE - 593
    מה זה אומר? מה הסכנות ומה עליי לעשות ממה הילד סובל?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקות חריגות

ד''ר אילן גור
    05/10/2007

לנעמה בקר טוב
    הבדיקות מעידות על חסימה בדרכי המרה באופן חלקי. זה בד"ג=כ בא בעקבות טיפול עם עירוי נוזלים לתקופה ארוכה
    אין להתייחס לבדיקות אלה לבד. יש לברר מה תוצאות של שאר תפקודי הכבד ושל רמת הסידן והפוספט בדם
    הייתי ממליץ לך להיוועץ עם רופאי הפגיה על תוצאות אלה מאחר והם מכירים את כל ההסטוריה של הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נעמה
    05/10/2007

ראשית תודה רבה ,
    אך בהמשך לתשובתך מה זה חסימת דרכי מרה , מה ההשלכות ואילו בעיות יהיו כתוצאה מחסימה זו
    בעתיד ( אם בכלל) כמו כן מה הטיפול הנדרש לכך , האם זה דורש טיפול תרופתי ממושך או רק מעקב כלשהו ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נעמה
    05/10/2007

שכחתי לציין כי בכל תקופת האשפוז בפגיה לא צינו בפניי שום דבר חריג, תמיד אמרו לי שהכל תקין
    כל הבדיקות דם שעשו לו היו תקינות והוא לא קבל עירוי תקופה ממושכת אלא רק ביום הלידה

לכן תוצאות אלו מדאיגות אותי מאד, אציין בנוסף כי הוא סובל מכאבי בטן וגזים וכבר 2-3 לא היו לו יציאות
    מה עליי לעשות ומה זה אומר?

תודה רבה וסליחה על הסירבול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין סיבה לדאגה

ד"ר אילן גור
    07/10/2007

לנעמה ערב טוב,
    כתבתי תשובה אך היא אבדה בדרך.
    לפי השאלות שאת שואלת והמידע שכתבת אין לך סיבה לדאגה בשל התשובות החריגות.
    הערך של GGT מאד רגיש ונוטה להיות גבוה ללא משמעות קלינית. ALKP הוא ביטוי לגדילה ובאם הילד אוכל היטב וגדל היטב אזי גם פה לערך זה אין משמעות.
    תפקודי הכבד קרוב לודאי תקינים ( אחרת היית מציינת זאת) ולכן אין כאן עדות לחסימה של זרימה בדרכי המרה.
    המלצתי היא להראות את התשובות לרופאי הפגיה על מנת שישוו את הערכים לבדיקות קודמות
    מקווה שהתשובה מספקת ואת באמת יכולה להירגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום תוך מוחי
    אורית
    30/09/2007

בוקר טוב ומועדים לשמחה . ילדתי לפני כשבוע פגית במשקל 1390 ג'ר , בשבוע 29/4 . הלידה היתה טראומתית שהסתיימה בניתוח קיסרי וכיוון שהרחם היה מכווץ היה קשה לחלץ את הפגית . נאמר לי שהיא חולצה תוך פחות מ- 5 דקות . ב- US ראש אובחן דימום בצד ימין מעל החדרים , ללא הרחבה של חדרי המוח בדרגה 3 . בצד שמאל יש מה שנקרא FLAIR ( הבנתי שזה לא דימום ) . היא היתה מונשמת כ- 4 ימים כשהמכונה השלימה מעט מאוד נשימות , בהמשך הועברה לקסדת חמצן , לאחר יומיים אובחן אטלקטזיס בצד ימין והיא מחוברת כרגע ל- NASAL . שאלתי היא , מה יכולות להיות ההשלכות העתידיות בעקבות דימום זה ? האם יכול להיות שלא יהיו השלכות בכלל ?
    תודה רבה על תשובתך .

לקביעת תור
    סגירה
    דימום תוך מוחי

הוספת תגובה

• דימום מוחי

ד''ר אילן גור
    30/09/2007

לאורית בקר טוב,
    ראשית מזל טוב וחג שמח.
    הדימום שתארת אותו אינו מוגדר בצורה ברורה על ידך. השאלה הנשאלת האם זה דרגה 4? עלייך לבקש מהרופאים שיגדירו האם מדובר בדימום או בחשד לאיסכמיה ( חוסר זרימת דם לאזור)?. קשה לנבא מהיום מה ההשלכות העתידיות. יש להתייחס למהלך הקליני של הילד. האם היה התכווצויות לאחר הלידה או סביב הלידה? האם הדימום גדל? האם יש סימנים נוירולוגיים בבדיקה? מהבחינה הנשימתית אין סיבה לדאגה מאחר ונראה שהיא תסתדר והיא בדרך הנכונה. המדאיג זה המימצא המוחי ועל זה יש לשים את הדגש בבדיקות בזמן הקרוב ובמעקב לאחר שחרורה.
    חג שמח לכלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• plv

אורית
    03/10/2007

בוקר טוב וחג שמח ,
    בהמשך לשאולותיך , הרחם היה מכווץ בזמן הלידה כפי הנראה מהפיטוצין שקיבלתי , הניתוח התחיל בהרדמה אפידורלית וכשראו שהרחם מכווץ עברו להרדמה כללית . יום שני עשו לה שוב US וראו שהדימום התפשט , יש הרחבה קלה של החדרים ויש פגיעה בחומר הלבן , הדרגה היא 4 וכרגע לא לניתוח . הם טוענים שיש פגיעה שתתבטא במוטוריקה , הם קוראים לזה PLV . אנחנו מאוד חוששים ומודאגים , האם יש איזושהי תקווה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PVL

ד''ר אילן גור
    05/10/2007

לאורית שלום
    ההגדרה של הדימום הינה PVL וזה מעיד על נזק לחומר הלבן במוח
    השאלה עד כמה זה גדול והיכן זה נמצא
    בד"כ יש פגיעה מוטורית והתפתחותית אך זה לא מחיייב וזה יכול להיות בדרגות שונות
    כל שנשאר לך זה לקוות לטוב ולהשקיע בילד ככל שניתן על מנת שהתוצאות תהיינה טובות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה שניה
    ניצן טובי
    29/09/2007

שלום רב
    נולדו תאומים לפני כחודש וחצי שהקטן מיבנהים נולד 884 גרם. כרגע ביקצרה הוא אחרי מחלת הנק וניתוח. האם מישהו מכיר הוא יודע על רופא בכיר שיוכל לתת לנו סקנד אופיניון באופן פרטי. בדחיפות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דעה שניה

הוספת תגובה

• דיעה שניה

ד''ר אילן גור
    30/09/2007

לניצן בקר טוב,
    השאלה היא דיעה שניה למה?
    האם את זקוקה ליותר הסברים? האם הילד במצב קשה ואת רוצה רופא שיבוא לבדקו במחלקה בה הוא מאושפז?
    האם זקוקה לייעוץ לגבי הטיפול?
    האם את רוצה לדעת מה יהיה עמו?
    עלייך להגדיר את הסיבה לדיעה נוספת.
    בתור מנהל מחלקה אני יכול ייעץ לך לפנות למנהל המחלקה בה הוא מאושפז ולבקש באם הוא יכול לזמן ( על חשבונכם) רופא בכיר אחר בתחום שיבוא וידבא עמכם ויבדוק את הילד? פניה ישירה לצוות המטפל יביא לאוירה טובה יותר בינכם לבין הצוות ולא ייצור מתח נוסף על הקיים מעצם היותו חולה כ"כ.
    נאחל לו החלמה מהירה ולכם ההורים שתעברו את התקופה בשלום
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתי פגות היא סכנה?
    ילנה
    24/09/2007

אם הבנתי נכון פג הוא בעצם כל מי שנולד לפני הזמן. באיזה שלב בהריון פגות היא סכנה ומאיזה שלב זה יותר לצורכי הגדרה או זהירות מאשר סכנה אמיתית?

לקביעת תור
    סגירה
    ממתי פגות היא סכנה?

הוספת תגובה

• סכנת חיים

ד''ר אילן גור
    25/09/2007

לילנה ערב טוב,
    קשה להגדיר מתי פג בסכנה אך ניתן לומר מהם אחוזי ההשרדות לפי סטטיסטיקה ארצית ( לא מחייב לגבי כל פרט ופרט).
    בשבועות הריון של 24 שב' ופחות סיכויי ההשרדות הינן של 30-40%
    בשב' 25-26 הסיכויים הינם 60-70% בשבועות 27-28% הסיכויים עולים ל-80% והחל משבועות 29 ומעלה הסיכויים סביב ה-90%. החל משבוע 35-37 הסיכויים סביב ה 95%. כפי שציינתי זה סטטיסטיקה וכל פרט ופרט סיכוייו בין 0% ל-100% לשרוד.
    הפגות אינה כ"כ פשוטה והסיכויים לחיות תלויים לא רק בגיל ההריון אלא גם במצב ההריון, מצב הלידה, מהלך בימים הראשונים לאחר הלידה ןסיבוכים בעקבות הפגות.
    ההמלצה היא לא ללדת פג ובאם אין ברירה להתפלל שיהי בגיל הריון "מבוגר" ככל שניתן ושלא "יסתבך" בזמן היותו בפגיה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה