פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך תאומים שבוע 31, חגית
    חגית
    17/12/2007

ד"ר גור שלום!
    תודה על שענית לשאלותי. אולי לא הייתי ברורה מספיק בנושא המציצה. ילדי אינם יודעים למצוץ אנו צריכים להאכילם כאשר הידיים שלנו מצידי הלחיים שלהם כדי לעזור להם לעשות וואקום.זאת שיטה שהסבירו לנו בפגיה ובנוסף מרפאה בעיסוק שמומחית בתפקודי פה אמרה לנו לעשות את זה ושבסוף המציצה תסתדר. כאמור כמו שאמרתי היום הם בני שישה חודשים ועדיין לא מוצצים לבד. ניסינו פעמים רבות לא לעזור להם אך הם לא הצליחו לאכול. זאת תופעה מתסכלת כיוון שכל האכלה לוקחת המון זמן. יש לציין שנראה שממש חסרה להם המציצה הם רוצים לקחת מוצץ ולא מצליחים וקשה להם מאוד להרדם, הם מנסים למצוץ את היד , החיתול אבל כל הזמן זה נראה שזה לא מספיק להם. האם נתקלת במקרים כאלו? מה אפשר לעשות?
    בנוגע לשינה זה קורה ממש כל בערך 15 דקות הם בוכים מתוך שינה, בעיקר בשינות של היום. מה עושים עם קשיי שינה? ישנם קשיים נוספים: לוקח להם המון זמן להרדם והם בוכים בלי סוף רק שאני מרימה אותם או דופקת להם על הגב הם נרדמים, זה יכול לקחת שעה. זאת תופעה נורמאלית?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך תאומים שבוע 31, חגית

הוספת תגובה

• קשיי האכלה

ד''ר אילן גור
    18/12/2007

לחגית ,
    ברור לכל שזה לא תקין ולא "נורמלי" שתינוק לא יודע למצוץ.
    העזרה שאת מקבלת טובה והקשיים אכן רבים. נתקלתי בתופעה כזאת עם מספר פגים וחלקם אף קבלו כלכלה זונדה דרך הפה ואו הקיבה עד שגדלו ואז פיתחו האכלה של מוצקים בכפית ולא במציצה. קיימות בארץ מרפאות להפרעות אכילה וחושבני שיש להפנות את ילדייך למרפאה כזאת.
    באם האוכל הולך מאד קשה והילדים לא עולים במשקל יש לשקול האכלה בדרכים שכתבתי לך על מנת לתת להם לגדול ולנסות אז להעבירם לכלכלה דרך הפה.
    לגבי השינה לא איש בשורות אני וגם זה קשור כנראה לפגותם.
    האם עברו בדיקת ראיה? האם עברו בדיקת שמיעה?
    האם היתה עדות לפגיעה מוחית בשהותן בפגיה ( בבדיקות US ראש?)
    במידה ויש פגיעה מוחית זה יכול להסביר את שתי הבעיות גם יחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מתוקן לתאומות שנולדו בשבוע 32
    מיכל
    17/12/2007

שלום

תאומות שנולדו בשבוע 32 , היום הן בנות שלושה שבועות מהו הגיל המתוקן?

שאלה נוספת , מה מצפים מבחינה התפתחותית בגיל זה ?

הוספת תגובה

• תיקון היום הן בנות 3 חודשים

מיכל
    17/12/2007

תיקון היום הן בנות 3 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מתוקן

ד''ר אילן גור
    18/12/2007

למיכל צהרים טובים
    גיל מתוקן הוא הגיל פחות מספר השבועות או החודשים שהתינוק משלים עד שבוע 40 מאז הלידה
    לגבי בנותייך הן היו חסרות חודשיים לשבוע 40 ולכן הגיל המתוקן שלהן הינו חודש ( לפי גיל 3 חודשים) וכל שהן יודעות לעשות כעת זה מעט חיוכים.
    באם הן היו חולות ואו מונשמות הגיל המתוקן אף נמוך יותר קרי גיל מתוקן של שבועיים.
    מקווה שהבנת ומעתה תורידי חודשיים מהגיל לידה שלהן על מנת לדעת מהו הגיל המתוקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבא לתאומים
    ישראל
    17/12/2007

לבני נולדו תאומים בשבוע ה- 26.
    כיום הם בני שלושה חודשים וחצי.
    מונשמים רוב הזמן עם "טובוס".
    כתוצאה מההנשמה יש להם בצקת חזקה ליד מיתרי הקול (יש קושי בהכנסת הטובוס)
    התינוקות בוכים ללא קול, גם כשהם ללא טובוס.
    הרופאים מדברים על ניטוח בליזר להורדת הבצקות שאולי הפכו לריקמה
    על מה מדובר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבא לתאומים

הוספת תגובה

• הצרות בדרכי האויר.

ד''ר אילן גור
    17/12/2007

לסבא ישראל ערב טוב,
    נכדיך סובלים מהצרות בקנה ואו מתחת לו בשל הנשמה כרונית עקב מחת הפגים בשבוע 26.
    הצרות זאת מונעת מהפגים להשתחרר ממכשיר ההנשמה עקב חסימה בדרכי הנשימה.
    הטיפול בזה הוא ניתוחי באם המצב גרוע ואו המתנה עד להחלמה ספונטנית.
    אני נוהג להתייעץ במקרים כאלה עם פרופ' וינוגרד מנהל מחלקת כירורגית ילדים בבית חולים איכילוב שזה תחום המומחיות שלו. היייתי ממליץ לך להתייעץ עמו לפני החלטה באם יש או אין לנתח.
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים שבוע 31.
    חגית
    16/12/2007

נולדו לנו תאומים זהים בשבוע 31 עקב ירידת מים. הראשון שקל 1850 והשני 1725 . מספר ימים אחרי הלידה ראינו ששניהם מאוד רוצים למצוץ, אך חיכו איתם עד שבוע 34 כי אלו הם הנהלים של הפגיה ורק אז הביאו להם בקבוקים. יש לציין שמההתחלה היו קשיים רבים עם נושא המציצה ולקח להם זמן רב לאכול, הם כאילו איבדו את רפלקס המציצה. לימדו אותנו בפגיה שיטות האכלה והשתחררנו הבייתה. הבעיות נמשכו בבית והחמירו כאשר גילינו שהילדים סובלים מריפלוקס. היום הם בני 6 חודשים 4 מתוקן ועדיין ישנם קשיים סביב נושא האכלה. לוקח להם זמן רב לאכול והם עדיין אינם מבצעים את פעולת המציצה בצורה יעילה. התייעצנו עם גורמים רבים ולקחנו אותם לטיפולים פרטיים אך עדיין אין תוצאות. האם אתה מכיר תופעה כזאת? מה אפשר לעשות? האמת שאנחנו מאוד מתוסכלים כיוון שהילדים אוכלים לאט וגם נמאס להם מהר אז הם עולים לאט מאוד במשקל, שוקלים 5750,6120 יחסית לגובהם הם רזים,גובה 65 ס"מ. בנוסף ישנה עוד תופעה- מתוך שינה הם בוכים בכי היסטרי ולא נרגעים עם מגע או ליטוף. תופעה זאת קוראת מספר פעמים בשינה ומאוד מפחידה, הם נרגעים רק אחרי שהם פוקחים עיניים ומתעוררים ואז מתנהגים כאיו לא קרה כלום מחייכים וכו'.
    מצטערת על שהארכתי בדברים מחכה לתשובה כי אני מאוד לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים שבוע 31.

הוספת תגובה

• האכלה ומציצה

ד''ר אילן גור
    17/12/2007

לחגית ערב טוב,
    אין ספק שיש הרבה לחץ באויר בבית סביב האוכל והרצון שהם יהיו אכלנים כמו שכל "סבתא טובה" חולמת.
    ראשית נתיחל בזה שילדייך שוקלים במשקל שהינו יותר מפי 3 ממשקל הלידה וזה הרבה ללאחילוקי דעות בנושא זה.
    דבר שני מי אמר שילדים צריכים להיות שמנים ויתרה מזאת חשוב שיהיו יותר רזים מאשר שמנים לאור פגותם.
    דבר שלישי רפלקס המציצה קיים העוברים כבר בשבוע 20 להריון אך הקואורדינציה בין מציצה לאכילה לא מפותחת עד שבוע 34 להריון ולכן אנו לא ממליצים להאכיל פגים עד שבוע 34. העדר האכלה מונע שאיפת אוכל לראיות וסיבוכים בפגיה של הפסקות נשימה ודלקות ריאה מיותרות.. אין קשר בין אי האכלתפ לבין בעיות בליעה כיום.
    לגבי ההפרעות בשינה הן נוכעות כנראה מחלומות וללא קשר לגברים אחרים. הטיפול בזה בשלב זה להרגיעם
    נקווה שקבלת תשובות לשאלותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבשלת ריאות
    יפה
    12/12/2007

בור טוב
    הושפזתי השבוע בשל חשש ללידה מוקדמת בשבוע 26 וקיבלתי זריקת להבשלת הריאות האם במהלך ההריון אני אצטרך לקבל שוב את הזריקה? ובנוסף קיבלתי כדורים נגד ההתכווציות
    האם הם מזיקים לעובר?
    ומהם הגורמים ללידה מוקדמת?
    תודה רבה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    הבשלת ריאות

הוספת תגובה

• הבשלת הריאות

ד''ר אילן גור
    12/12/2007

ליפה ערב טוב,
    בד"כ הזריקה להבשלת הריאות ניתנת בקורס אחד אלא באם חלפו 4 שבועות מהמנה הראשונה ואת תפתחי סימנים ללידה מוקדמת
    במקרה כזה תינתן מנה שניה.
    סיבות ללידה מוקדמת רבות וכבר כתבתי על זה בפורום. רב הסיבות הינן אימהיות ולעיתים מצוקת עובר ואו סימני סכנה לעובר יסיימו הריון.
    לפי התיאור שלך מדובר בצירים אשר גורמים לפעילות רחמית כמו התכווצויות חזקות קיצור צואר הרחם והתחלה של סימינים ללידה מאיימת. לכם טופלת בתרופה שמזרזת הבשלה של ריאות העובר וטיפול להורדת פעילות הרחם על מנת לעצור את התפתחות הלידה. טיפולים אלה לא מזיקים לעובר אלא מוסיפים לו ימי הריון ומקטינים את הסכנות שבלידה בגיל הריון צעיר במיוחד.
    כל שעלייך לעשות זה להיות זהירה וצייתנית להוראות הרופאים ולעצור את הלידה עד למועד סיום ההריון או כמה שקרוב לשם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיה
    09/12/2007

מאיזה גיל נחשב תינוק לפג?
    והאם אפשר לעקב לידה כדי לא ללדת פג?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הגדות

ד&
    10/12/2007

בקר טוב,
    פג נחשב כל ילוד שנולד לפני שבוע 37 להריון.
    מנסים חעכב לידות פגים בשיטות שונות אך לדאבוני לא תמיד זה מצליח ולכן ישנם פגים בעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מוקדמת
    אילנה
    05/12/2007

אני בשבוע 15 +.לפני כמה ימים היה לי סקירה מקדמת ברוך השם הכל בסדר. אך יש לי שאלה יש לי כבר שתי בנות ובסקירה אמרו לי שיש לי שוב בת .מפני שבתכנון מדובר על הריון אחרון אני קצת קצת הרבה מבועסת.[אפילו חשבנו על הפלה אך אני לא מסוגלת ] האם יש סיכוי שהבדיקה יכולה להיות לא מדויקת ?הרי בכל זאת זה בדיקה מוקדמת ובהתחלה המין של בת ובן קצת דומים [מבחינת נפיחות]או שאני טועה???

לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות מוקדמת

הוספת תגובה

• תיהני מההריון

ד"ר אילן גור
    06/12/2007

לאילנה ערב טוב,
    האם יצירת חיים חדשים והגשמת ההורות תלויה במינו של הילוד?
    באם היו לך ילדים כהים ורצית שיהיה אחד בהיר היה זה משנה את ההריון?
    האם את נכנסת להריון בגלל שרצית בן או בגלל שרצית ילד?
    איני נכנס לדיוק בתשובה אך האם לא כדאי היה שלא תשאלו על המין של העובר בכדי לא ליצור הריון " מבואס".
    אילנה תתפללו את ובעלך שההריון יעבור בשלום והילוד יהיה בריא ואת תסיימי אותו בריאה ולגבי מינו של הילוד התשובה הסופית תהיה בלידה.
    חישבי חיובי ותיהני מההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    דקל
    05/12/2007

מאיזה משקל תינוק נחשב לפג? האם יתכן כי יוולד פג גם בחודש תשיעי או שמיני?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• הגדרות

ד"ר אילן גור
    06/12/2007

לדקל שלום
    פג הוא כל ילוד שנולד לפני שבוע 37 להריון בלא קשר למשקל
    תינוק שנולד במשקל נמוך כמו 1700 גרם בשבוע 39 להריון לא ייקרא פג אלא תינוק קטן לגיל ההריון.
    אני מקווה שזה עונה על השאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר גור יעדר מהפורום בשבוע הקרוב
    מערכת BeOK
    04/12/2007

לכל הגולשים שלום רב,
    ד"ר גור לא ישיב בשבוע הקרוב על שאלות.

עימכם הסליחה,
    גלישה נעימה,

המערכת

הוספת תגובה

• חזרתי

ד"ר אילן גור
    06/12/2007

לכל חברי הפורום שלום רב
    חזרתי לכתוב ואשמח לענות לשאלותיכם
    סליחה על העיכוב לאלה שחיכו זמן רב
    ד"ר גור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הודעה למייל שלי

ד&
    10/12/2007

למערכת שלום רב,
    אני לא מקבל הודעות על קבלת שאלות למייל שלי ולכן איני עונה בזמן
    אנא תקנו בעיה זו וחיזרו לשלוח לי מילל על שאלות בפורום
    תודה
    דר גור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הודעה למייל שלי

ד&
    10/12/2007

למערכת שלום רב,
    אני לא מקבל הודעות על קבלת שאלות למייל שלי ולכן איני עונה בזמן
    אנא תקנו בעיה זו וחיזרו לשלוח לי מילל על שאלות בפורום
    תודה
    דר גור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    03/12/2007

בתי בת שנה לאחרונה מוציאה שיניים ,

הבעיה היא שהיא לא מוכנה לאכול אוכל מוצק כל דבר שאני מציעה לה היא סוגרת את הפה ומסובבת את הראש, פירות היא אוהבת ואוכלת לבד, מעדנים היא אוהבת
    אני לא יודעת מה לעשות , ואם היא לא אוכלת בשר האם זה יכול לגרום לאנמיה?

והאם יציאה אחת ביום זה בסדר? יש לה יציאות מאוד רכות
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האכלה

ד"ר אילן גור
    06/12/2007

לשרית שלום רב,
    עיזבי את ה"דחיפה" באוכל והאכילי אותה במה שהיא רוצה.
    אינה חייבת לאכות בשר ואו עוף והיא תעשה זאת בגיל מאוחר יותר
    כל שעלייך לדאוג שלא תהיה רעבה ותאכל ארוחות מאוזנות כלומר קצת פירות וקצת ירקות מעדני חלב חלב בבקבוק וכל מיני טעימות שחוטפת מהשולחן.
    בגיל זה היא צריכה לעבור ספירת דם ואז תוכלי להעריך באם יש לה מספיק ברזל.
    לבסוף אין קשר לשיניים וחוסר רצון לאכול דברים מסויימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות אפשריות לפגים יחסית גדולים
    הדר
    29/11/2007

שלום דר' גור
    ראשית התרשמתי מאוד מרצינות תשובותיך בפורום.
    אני בשבוע 32 עם תאומים אחרי תהליך ivf ומקרומניפולציה ברחם חד קרני.
    בעוד שבוע וחצי מתוכנן להסיר את התפר הצווארי ואז יתכן ותתפתח לידה.
    אני מודעת לשבוע המכובד שאליו הגעתי למרות כל הנתונים הנ"ל.
    ידוע לי שיש אפשרות ל"מחלות פגים" כמו ריפלוקס
    ואשמח לדעת איזה קשיים נוספים אופייניים לפגים הנולדים בשבועות 33,34,35 ?
    תודה מראש
    הדר

הוספת תגובה

• בהצלחה

ד"ר אילן גור
    06/12/2007

להדר שלום
    ראשית שיהיה בהצלחה ומקווה שגם לאחר הוצאת התפר יימשך ההריון ככל שניתן.
    המהלך שעברת מספיק מסובך ולכן עלייך להסתכל בחיוב על ההמשך. באם אני אמנה בפנייך את כל המחלות שיכול לעבור תינוק רגיל לא תירצי להיכנס להריון ולכן אל תחפשי מקורות לדאגה והסתכלי קדימה בחיוב. ישנם פתרונות לרב הבעיות ולכן היי אופטימית.
    לגבי ריפלוקס אני חוזר כעת מכינוס שבו רבם של הגדולים בתחום לא מאמינים בריפלוקס כבעיה ולא ממליצים לטפל כלל.
    מכאן המשיכי בהריון בחיוך ובחיוביות וכאשר יוולדו אשמח לענות לך על כל בעיה שתתעורר ונקווה שלא יהיהו כאלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הפג
    נילי
    27/11/2007

ד"ר שלום,
    בני נולד בשבוע 34 (במשקל 2440 ק"ג) עקב ירידת מים מוקדמת. שהה 5 ימים בפגייה ושוחרר.
    כיום בן 5.5 חודשים (3.5 מתוקן). מבחינת מדדי משקל וגובה נמצא באחוזון גבוה מאוד (משקל - 7450, גובה - 68), בלי תיקון. כלומר, הגובה והמשקל גבוהים יחסית לאם היה נולד בשבוע 40. אציין כי שני ההורים גבוהים, ולגבי התזונה אוכל 5 פעמים ביום - סביב ה-180 cc מטרנה.
    התיקון נקבע לאחר שנבדק השבוע ונמצא שמבחינת התפתחות מוטורית מתאים לגיל המתוקן, ופה בפעם הראשונה שמעתי על המושג הזה. הרופאה הסבירה שאמור כבר להעביר צעצוע מיד ליד ולאחוז יותר זמן בחפצים. בנוסף, עדיין לא מתהפך למרות שאני מנסה תרגילים שונים. חוץ מהנ"ל תקשורתי, צוחק בקול, זז המון ונראה גדול מגילו. אודה לך מאוד על דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הפג

הוספת תגובה

• התפתחות הפג

ד"ר אילן גור
    06/12/2007

לנילי שלום
    גיל מתוקן בא לענות בדיוק על התיסכולים של הורים היודעים על אבני הדרך בהתפתחות ובודקים את ילדיהם מדי יום.
    לכל תינוק קצב התפתחות שלו וכל עוד שהוא מתפתח הרי החשיבות של ביצועים לפי " הספר " פחות רלבנטים. לגבי תינוקך יש להוריד 6 שבועות מהגיל המדוד להשוואה בין התפתחות לגיל. באם הוא היה מונשם וסבלת ממחלות בזמן שהותו בפגיה אנו מורידים חודש נוסף.
    לאור כל זאת אל תיכנסי ללחץ באם הוא מתעכב מעט ואל תאיצי באם זה לא חיוני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג
    עדי
    27/11/2007

בני בן 8 חודשים (ללא תיקון) נולד בשבוע 35 להריון כנראה בגלל קשר בחבל הטבור, האם מבחינת ההתפתחות המוטורית-הקוגנטיבית-תאום עין יד-וכו' צריך להתייחס אליו כבן גילו או לעשות חישוב של גילו פחות 6 שבועות?

בנוסף רצוני לשאול האם פגים הם רגישים במיוחד לגירויים חיצוניים כגון רעש? בני החל מהיום שנולד רגיש מאד לרעשים וככל שעולה בגילו הרגישות פוחתת.

לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    פג

הוספת תגובה

• פגים בשבוע 35

ד"ר אילן גור
    06/12/2007

שלום רב
    מצטער על האיחור בשל שהיה בחול
    פגים בשבוע 35 יעכבו את התפתחותם עד חודש וזה יכול להיות משמעותי בחודשיים הראשונים לגבי חיוך וצחוק אך יתבטל לאחר מכן מאחר וטווח התקין בהתפתחות הוא בהפרשים של 2-5 חודשים.
    לגבי הרגישות לגירויים זה אינו קשור לפגות בשבוע 35

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ראובן
    25/11/2007

יש לי שאלה תיאורטית: מהו הגיל הכי קטן שתינוק יכול להיוולד בו.
    ששה חודשים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אילן גור
    25/11/2007

לראובן ערב טוב,
    השאלה צריכה להיות מהו הגיל הצעיר ביותר בהריון שתינוק יוולד ויש לו סיכוי להישאר בחיים?
    התשובה:
    הריון נספר היום בשבועות ולא בחודשים
    הריון רגיל נמשך 40 שבועות.
    הפג הצעיר ביותר שנולד בארץ ושרד היה בשבוע 23 שזה אמצע חודש חמישי תחילת חודש ששי.
    בד"כ תינוקות בשבוע 22 בארץ נולדים ומתים מהר מאד.
    מקווה שקבלת תשובה לשאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מתנשם
    ניב
    23/11/2007

שלום, נולד לנו תינוק פג בשבוע 35 לפני חודש וחצי, התינוק נולד ומיד קיבל חמצן ולאחר מכן הונשם במשך 3 ימים, לפני שבועיים השתחררנו מהפגיה, התינוק עולה במשקל בצורה יפה, אוכל יפה והכל בסדר, אך רופאת המשפחה בבדיקה שגרתית אמרה לנו כי הוא מתנשם בצורה לא רגילה, מעל 60 נשימות בדקה, נסענו לבית חולים ואושפזנו יומיים, כל הבדיקות הראו כולל צילום ריאות ובדיקות דם, שהכל תקין, אך הוא עדיין מתנשם, גם כשהוא ישן או אוכל, אף רופא לא יודע ממה זה, אך נאמר לנו שאם הוא נינוח אז בסדר. חשוב לי לציין כי כאשר הוא נושם הראש שלו עולה ויורד, ורואים כי הוא מתנשם בבית החזה.
    אנא עזרתך, האם יש פה בעיה וזה מסוכן?? האם זה יעבור לו? ומה כדי לעשות
    אני ואשתי חרדים מאוד למצבו.
    אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק מתנשם

הוספת תגובה

• תינוק מתנשם

ד''ר אילן גור
    23/11/2007

לניב שבת שלום,
    תינוק שהונשם במשך 3 ימים ניזוק בריאותיו. הנשמה חיונית להצלת חיים אך יודעת גם לפגוע בחלק מהריאות. לאחר ניתוקו מהנשמה התינוק משקם את ריאותיו אך זה לוקח זמן ( כמה חודשים). תינוקות שהונשמו נוטים יותר לחלות בריאותיהם ולסבןל מקוצר נשימה.
    נשימה מאומצת הינה חלק מהתופעה. באם צילום החזה תקין ורמת החמצן בדם תקינה והילד אוכל היטב ואף עולה במשקל אזי אין סיבה לדאגה יתרה מהנשימה המהירה שלו ויש לתת לזמן לרפא את ריאותיו ולנשום טוב יותר ורגוע יותר.
    תינוק שנושם מהר אינו מדאיג כמו תינוק שעוצר את נשימותיו ומוריד את רמת החמצן ולכן במצבכם כעת אין סיבה לדאגה.
    על מנת להרגיע אתכם כדאי מדי פעם להיבדק על ידי רופא שעבד עמו בפגיה ומכיר את ריאותיו והוא יוכל להעריך את מצבו טוב יותר מכל רופא אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

ניב
    24/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה