פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הממצא: פוליפים באף
    ליעד
    15/10/2011

אני בת 30 ולאחר תקופה ארוכה שיש לי "דליפה" מימית מנחיר ימין בלבד הלכתי לרופא אאג ומבדיקת CT שעשיתי נאמר לי שעליי לעבור ניתוח להוצאת פוליפים שרוב הסיכוי שהם הגורמים להפרשה.

האם זוהי תופעה נפוצה של פוליפים לגרום לנזילה בלתי פוסקת מהאף?

האם יש סיכון בניתוח כזה?

האם כל רופא אאג עושה ניתוח כזה או שעליי לחפש מישהו מוממחה?

ושאלה אחרונה ואולי הכי חשובה, כמה זה מסוכן ומדוע זה מופיע?

תודה,
    ליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הממצא: פוליפים באף

הוספת תגובה

• הממצא: פוליפים באף - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

פוליפים באף מגיעים מהסינוסים ובעצם הניתוח הוא ניתוח סינוסים. בהחלט לא כל אאג עושה ניתוח זה ומומלץ לפנות למומחה לניתוחי סינוסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס?
    יעל
    15/10/2011

בשנתיים האחרונות סבלתי מספר פעמים מסינוסיטיס, שגרם לכאב באזור הגבה השמאלית. באחת הפעמים קיבלתי אנטיביוטיקה, וביתר הפעמים התופעה חלפה מאליה.

לפני כחודש, חוויתי לראשונה כאב בצד ימין של האף, עם הקרנה לשיניים העליונות והלחי. הנחתי שמדובר שוב בסינוסיטיס והנחתי שיחלוף לבד. העניין הוא שהפעם, הכאב באף קיים כל הזמן. רוב הזמן נסבל ולעתים כלל לא מפריע לי, אך לעיתים מצריך נטילת משכך כאבים. אני מסתובבת כל הזמן עם תחושה שמשהו תקוע לי בצד שמאל של האף.

אני סובלת הרבה מנזלת אלרגית, ולרוב גם יודעת לנבא סינוסיטיס, כשהנזלת סמיכה ומעט ירוקה, אלא שהפעם לא זכור לי שקדמה לכאב נזלת כזו.

ברצוני לציין כי לפני כ- 18 שנה עברתי ניתוח ליישור מחיצת האף בשילוב ניתוח פלסטי, וכשנתיים לאחר מכן, כשהמשכתי לסבול מאף סתום לגמרי ללא יכולת לקנח (הרגשתי הקלה רק בשימוש בטיפות אף) עברתי ניתוח נוסף של המדפים התחתונים באף ומאז היתה הקלה משמעותית.

יש לי תור ל-א.א.ג. רק בתחילת נובמבר. בינתיים אני נוטלת די הרבה משכחי כאבים. אשמח להבין מה יש לי וכיצד לפעול..

עוד ברצוני לציין כי כשאני סובלת מסינוסיטיס עם כאב באזור הגבה, משככי כאבים לא באמת עוזרים לי, אך הפעם, כשהכאב הוא באף, הם כן עוזרים.

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס?

הוספת תגובה

• סינוסיטיס? - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

עליך לגשת לבדיקת אאג. יש לבדוק את האף. תקבלי טיפול אנטיביוטי אם את בשלב החריף והנזלת מוגלתית. בנוסף יש לתת טיפול להורדת גודש אותו הייתי נותנת לזמן ממושך יותר לפי הממצאים בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שהומלץ לשיעול כרוני
    קרן
    14/10/2011

שלום,
    רופא אף אוזן גרון נתן לי טיפול של משאף פליקסוטייד דיסקוס 250 מ"ג, 4 פעמים ביום למשך 10 ימים, ובמקביל שלושה כדורי מוקוליט ביום למשך חמישה ימים, בעקבות שיעול כרוני שיש לי מזה שנה-שנתיים המלווה במעט ליחה צמיגית חמצמצה שיוצאת לי מדי פעם. יש לי כל הזמן תחושת גירוי/כואב, בדומה לתחושת פצע באיזור הושת. הרופא ערך בדיקה עם המצלמה הזעירה שמחדירים למיתרי הקול דרך האף. ממצאי הבדיקה הראו שמיתרי הקול 'נקיים' וטובים. יש לציין שביקרתי אצל רופאי א.א.ג., ריאות וגאסטרו לפני כשנה וחצי וערכתי מספק בדיקות - גסטרוסקופיה, צילום חזה, CT ריאות. כל הבדיקות היו תקינות למעט CT הריאות שהיה תקין למעט מוקד זעיר קטן שנמצא ב RLL. רופא הריאות אמר שאין שום משמעות לממצא זה ושזה לא דורש מעקב., בנוסף, א.א.ג. איבחן ריפלוקס שבעקבות אבחון זה נטלתי כדור אומפרדקס פעמיים ביום למשך כמה חודשים אך לצערי זה לא ממש עזר לכן הפסקתי את הטיפול ואני חיה בתחושת ספק שבאמת היה לי ריפלוקס. השיעול נרגע לתקופה מסויימת אך מזה מספר חודשים אני שוב סובלת מהתופעה.

השאלה שלי היא:

1. האם הטיפול הנוכחי של שאיפת פליקסוטייד בשילוב מוקוליט במינונים המצויינים למעלה יעיל?
    2. מה הנזק שיכול להיגרם לי במידה וזה לא הטיפול שאני זקוקה לו?
    3. האם יש קשר בין שיעול כרוני לרגישות ללקטוז?
    4. האם יכול להיות משהו אחר שלא חשבתי עליו שכדאי לבדוק שגורם לי לתחושה הגירוי וכאב ולשיעול הכרוני?

תודה מראש וחג שמח.

הוספת תגובה

• טיפול שהומלץ לשיעול כרוני - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

האם קיבלת טיפול נגד רפלוקס? ואם כן- כמה ולמשך איזה זמן? האם סיימת את הטיפול במשאף? האם חל שיפור כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני והצטרברות ליחה

קרן
    15/10/2011

כן, קיבלתי טיפול נגד ריפלוקס בעבר, כדור אומפרדקס פעמיים ביום. לא ממש הרגשתי שיפור אבל יתכן ולא לקחתי את הכדור למשך זמן ארוך מספיק, לפי מה שהבנתי זה משפיע רק אחרי חודש של נטילת הכדור, האמנם?

הפסקתי את הטיפול עם משאף הפליקסוטייד אתמול כיוון שזה עשה לי הרגשה לא טובה. כמו כן הפסקתי את המוקוליקט. עכשיו מתחילה לצאת לי ליחה ממש צמיגית וחמצמצה אל תוך הפה החוצה. (יש לציין שאני לא מנוזלת, אין לי גודש באף). האם יתכן שטיפול המשאף תרם לכך שזה יצא? האם הגירוי/כאב באיזור הושת יכול להיות מהצטרברות ליחה ש'תקועה'? יש דרך לדעת מה גורם להצטברות הליחה? האם יש קשר בין ריפלוקס לליחה?

איזה תזונה מומלץ במצב כזה? שתיה חמה, קרה? להימנע ממאכלים מסוימים? מוצרי חלב אולי? דבש מועיל?

תודה רבה על מתן התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני

צביה
    03/11/2011

המקרה האחרון של שיעול כרוני כאילו נכתב עלי. סובלת 3 שנים משיעול, לרוב ליחתי. שקוף- לבן. פעמים רבות אחרי אוכל, אבל לא רק. ! עברתי שלל בדיקות של תפקודי ריאות, כולל ,סי.טי., בדיקות גסטרו שונות, רגישות ללקטוז ועודץ לא היו ממצאים, חוץ מבקע סרעפתי. קטן.
    . לקיחת אומפרדקס כשנה. ושיפור אין.
    אחרי דיקור סיני וטיפול הומאופאתי חלה הטבת מה, אך השיעול לא נעלם. אין שיעול בלילה.
    קראתי על קיומה של מרפאת שיעול במרכז הרפואי תל אביב. שם ניתן לערוך בדיקה חדשנית של כיח מגורה. הבדיקה הוכנסה לאחרונה לשימוש. האם ידוע דבר מה על בדיקה זו? ועוד אשאל - לאן ניתן עוד לפנות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    04/11/2011

לא יודע מה זה בדיקת ליחה מגרה.
    יש בהחלט קשר בן רפלוקס לשיעול וטיפול ברפלוקס אם הוא הגורם לשיעול אמור להקל על הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה לאחר דלקת
    שלי
    14/10/2011

שלום,
    לפני כשמונה חודשים היתה לי דלקת חריפה באוזן שמאל. הדלקת טופלה, אין נוזלים יותר, אבל עדיין האוזן נסתמת לי לסירוגין. לעיתים כשאני נושפת אני שומעת את האויר מבפנים.
    רופא אא"ג שלח אותי הביתה ללא ממצאים (בדק אותי גם עם צינורית שחורה שנכנסת דרך האף לכיוון האוזן, אין לי מושג מה זה עושה).
    נשלחתי לבדיקת שמיעה וטימפונומטריה, הכל תקין.

אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה,
    תודה רבה ומועדים לשמחה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוזן סתומה לאחר דלקת

הוספת תגובה

• אוזן סתומה לאחר דלקת - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

אם האוזן מסצנת לסרוגין ובהסתגלות נראית נקיה ובריאה יתכן ויש רק בעיה בהשוואת לחצים. זה יכול לנבוע מגודש באף על רקע אלרגיה או עישון. אני הייתי רושמת לך חודש טיפול בתרסיס אף סטרואידים מאלו המקובלים באלרגיה והפסקת עישון אם את מעשנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה ודלקת
    ענת
    13/10/2011

שלום, אני כותבת שוב.
    לפני עשרה ימים טסתי במטוס, בנחיתה נסתמו לי האזניים. שבתי לארץ - קיבלתי סינופד. ביום כיפור- כאבי אזניים קשים בצד שמאל- פימפמתי רבות!! עד שהנוזלים התחילו לצאת וחלה קצת הקלה בכאבים - מה שגרם לנקב בעור התוף. פניתי למיון אאג ונתנו לי טיפול. הכאבים לא עברו למרות הטיפול- שבתי למיון אתמול ונאמר לי שעדיין יש דלקת , והחור כבר נסתם , עדיין יש נוזלים. החליפו לי אנטיביוטיקה ממקסיפן לאוגמונטין ונתנו לי נוסידקס. מה שמציק לי מאוד זה עניין האוזן הסתומה והרגשת מלאות האוזן והעובדה שממש קשה לי לשמוע ממנה. קראתי באינטרנט על טיפול בסטרואידים למניעת נזק לשמיעה? ועל חלון ההזדמנויות הצר. האם במקרה שלי יש צורך בסטרואידים? והאם רופא אאג בבדיקה יכול להבדיל בין המקרים? בנוסף, מתי יש לצפות לשיפור? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוזן סתומה ודלקת

הוספת תגובה

• למאיה

:-(
    13/10/2011

גם לי בדיוק אותו דבר כמוך מאיה.. לדעתי זה לוקח זמן והעניין של האוזניים הסתומות זה הדבר אחרון שעובר. בעסה לגמרי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה ודלקת - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

במקרה שלך מדובר באטימות באוזן על רקע נוזלים ודלקת. הסיפור עם חלון הזדמנויות צר נוגע לאבדן שמיעה פתאומי על רקע עצבי. אפשר לתת סטרואידים גם במקרה שלך לזירוז ספיגת הנוזלים אך גם ללא זה הספיגה תתרחש. זמן ההחלמה בין שבוע לחודש. אם היה נקב אל תרטיבי את האוזן ואל תפמפמי חזק מדי. סבלנות.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שיווי משקל
    לי
    12/10/2011

שלום רב
    אני בת 30, לפני כ- 3 שבועות התחלתי להרגיש סחרחורות ובעיה ביציבות,הלכתי לרופאת משפחה שזיהתה דלקת באוזן ורשמה לי טיפות אנטיביוטיות וטיפול במוקיספן 7 ימים. היא ביקשנ שאלך למומחה א.א.ג ואכן הלכתי יום אחרי שאמר שהוא לא רואה כלום באוזן ושזה לא קשור לתחום שלו. חזרתי לרופאת משפחה שהפצירה בי להמשיך את הטיפול במוקסיפן, אכן המשכתי וכלום לא השתנה, אני עדיין סובלת מחוסר שיווי משקל וכואבת לי האוזן. אני מבקשת להתייעץ איתך האם לקבל חוות דעת שניה מממוחה א.א.ג או לפנות לתחומים אחרים ?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שיווי משקל

הוספת תגובה

• חוסר שיווי משקל - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

לא ירדתי לגמרי להבנת הסחרחורת שלך האם סיבובית
    ? מתי מופיעה? מה מעורר אותה? האם רק חוסר יציבות? בנושא זה כדאי להיבדק על ידי אאג, נוירולוג ורופא עיניים. לעתים בכלל מדובר בבעיה במפרק הלסת אם גם יש כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת לא סיבובית לילדה בת 19
    אהובה
    12/10/2011

בתי בת 19 וחצי, כבר שנתיים וחצי סובלת מסחרחורת לא סיבובית תחושת נפילה וחוסר שיווי משקל באופן רצוף. עוד מתחילת האירועים ביצענו את כל הבדיקות הדרושות, דם אקו לב, ברה, שמיעה,בדיקת ראיה, בדיקת MRI . בבדיקת הדמיה נמצא תסמונת כיארי 1. לאחר בירור עם נוירולוגים מומחים הסתבר שהתופעות הם לא מכיארי 1. הילדה בדרך כלל בריאה, בילדותה סבלה מדלקות אוזניים חוזרות, השאלה שלי היא האם התופעות האלו יכולים לנבוע מבעית שיווי משקל באוזן, ? איזו בדיקות כדאי לבצע ע"מ לגלות מה הסיבה לסחרחורת, אני אציין שביצאנו בדיקות שמיעה וברה שיצעו תקינות.

תודה מראש על התשובה

הוספת תגובה

• סחרחורת לא סיבובית לילדה בת 19 - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

תסמונת כיארי הינה תסמונת מולדת בה יש לחץ על אזורים במוח האחורי והקטן כתוצאה משינוי במיקום בתוך הגולגולת היוצר לחץ מקומי. אין קשר לאוזן הפנימית. במקרה זה יש להתייעץ עם נוירולוג ונוירוכירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן חוש הרי לאחר ניתוח פלסטי באף
    גלי
    12/10/2011

שלום רב,
    עברתי לפני 7 ימים בדיוק ניתוח פלסטי באף שכלל מספר הליכים כגון: יישור מחיצה הורדת גבנון הצרת האף ועוד.... נותחתי בגישה הסגורה שבהבנתי היא ממש כאילו לנתח על איבר מבלי לראות את האיברים במקום...
    לכן כשקראתי את טופס ההסכמה לניתוח נחרדתי לגלות שיש סיכוי לא קטן שאני אוכל לאבד את חוש הריח שלי.....
    היו לי עד אתמול טמפונים נמסים שירדו לאחר ששאפתי חזק אוויר דרך האף ויצאו בכוח... דבר שגרם לפתיחת מעברי האוויר...
    עדיין לא הצלחתי להריח כלום אפילו לא אציטון!!!! אני מאוד לחוצה ובטוחה שאיבדתי את חוש הריח! מה עליי לעשות זה המחיר שאני צריכה לשלם? יש לי גלדי דם באזור הנחיריים ותפרים באזור זה... אני מפחדת שאולי בלחיצות שלי פגעתי גם שם והסבתי נזק לאזור שרגיש ממילא מה עליי לעשות???

הוספת תגובה

• אובדן חוש הרי לאחר ניתוח פלסטי באף - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

שבוע אחרי ניתוח אף הכל עדיין בצקתי. לרוב גם הטמפונים לא נמסו לחלוטין ואני מניחה שהרופא שלך המליץ על שטיפות אף. הגישה הסגורה היא השכיחה ורואים לא רע בכלל את מה שצריך. סבלנות. עדיין לא לגמרי החלמת. לרוב חטש הריח חוזר.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינדוסקופיה של הלרינקס
    ישראל
    11/10/2011

שלום רב,

הופנתי לבדיקת אינדוסקופיה של הלרניקס עקב תלונות ממושכות על צרידות, כיחכוח, שיעול [ולאחר טיפול ממושך באומפרדקס]...רציתי לבקש לדעת מהי הבדיקה הזו? כיצד היא נעשית והאם יש צורך בהכנות מיוחדות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אינדוסקופיה של הלרינקס

הוספת תגובה

• אינדוסקופיה של הלרינקס - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

זוהי בדיקה פשוטה בסך הכל. אין צורך בהכנה מוקדמת אך מומלץ לא לאכול משהו כבד מדי לפני כן. בבדיקה מוחדר סיב אופטי בקוטר כשלושה וחצי מילימטר דרך האף ודרכו צופים בגרון. הסיב לא נכנס עמוק מאד ולרוב גם אינו גורם לתחושת רצון להקיא. חשוב לנשום כל הזמן ולמלא אחר הוראות הבודק. אפשר לדבר ולנשום בלי שום בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין תרופות למחלת מנייר
    גדעון
    10/10/2011

שלום.
    רציתי לשאול האם מבחינת טיפול בסחרחורות יש הבדל בין כדור שנקרא דיימוקס לבין כדור שנקרא יורומקס .
    איזה כדור משניהם ידוע שעוזר יותר לבעיית סחרחורות עקב מחלת מנייר .

האם יש תופעות לוואי לתרופות ומהן .

תודה

הוספת תגובה

• הבדל בין תרופות למחלת מנייר - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    10/10/2011

לפי מיטב הבנתי שני הכדורים זהים רק מפירמות אחרות. החומר הינו אותו חומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באזניים ונקב בעור התוף
    ענת
    09/10/2011

בת 30, טסתי כשהייתי מצוננת וכתוצאה מהנחיתה נסתמו לי האזניים עם כאבים עזים. הלכתי לרופא אאג שטען שיש לי נוזלים באזניים וזה הסתדר עם סינופד. משלשום כאבי תופת!!! באוזן שמאל , חצי פרצוף לגמרי משותק מכאבים. נסענו למיון אתמול בערב, במיון ראו דלקת אוזן תיכונה בשני הצדדים, המון נוזלים וקרע קטן בעור התוף (במרכז) באוזן שמאל (שממנה התחילו לצאת נוזלים לפני שהגענו למיון והוקל מעט הכאב) . הרופא ניקז מעט את המוגלה והנוזלים ונתן לי 1) מוקסיפן פורטה 3 פעמים ביום 2)מי חמצן לטפטף ולאחר מכן טיפות עיניים סילוקסן - 4 פעמים ביום חמש טיפות. 3)להמשיך עם סינופד.
    כיום הכאבים בערך השתפרו - לא כאבי תופת אך עדיין יש כאב עמום כזה - האם זה נורמלי ומתי אני צריכה לחוש בהקלה? בנוסף לכך - האוזן ממש סתומה ואני לא כל כך שומעת ממנה. הרופא טען כי החור ייסתם בעצמו ושאלתי היא מתי האוזן כבר תיפתח? והאם זה הגיוני שכך היא תהיה סתומה עתה? והאם הטיפול שקיבלתי נראה לך נכון?
    תודה, מאיה.

הוספת תגובה

• דלקת באזניים ונקב בעור התוף - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    10/10/2011

הטיפול נכון מאד. סבלנות. הכאב יעלם מהר אולם האטימות תימשך עד שהנוזלים ייספגו וזה יקח עד מספר שבועות. אם יש חשש לנקב חשוב לאטום את האוזן ממים. אם אין הרבה הפרשה כבר, אפשר להפסיק מי חמצן ולהמשיך סילוקסן בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורדיגו מנייר
    סוזי יוסף
    09/10/2011

שלום !
    בעלי בן 70 סובל ממחלת מנייר בערך כשנה ..
    הינו אצל מיטב הרופאים ,וכעת רק התגברו אצלו הסחרחורות ואי שיווי מישקל..והקאות נמרצות ..שיבש לנו את כול מערכת החיים ...לא יוצאים לאף מקום ..ופוחדת שיתחיל דכאון בקרוב אצלו..
    וירידה בשמיעה משמעותית ..התחיל באוזן שמאל נחלש וכעת כמעט השמיעה נעלמה לחלוטין ...וכעת אותו תהליך מתחיל באוזן ימין ...
    הציעו לנו טיפול ..להזריק חומר כימי לאוזניים להרוס את שווי המישקל ...
    נצטרך מכשיר שמיעה ..זה לא הדאיג אותי ...
    מדאיג אותי החומר כימי והוסבר לנו שמערכת שווי המשקל תהרס לחלוטין ותאוזן בכדורים ..האם שמעתה על הטיפול הזה ?האם אתה ממליץ?
    אודה לך אם אקבל תשובה להרגעה..
    תודה מראש ..
    סוזי יוסף

לקביעת תור
    סגירה
    ורדיגו מנייר

הוספת תגובה

• ורדיגו מנייר - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    10/10/2011

במחלת מנייר קשה שטיפולים מקובלים אינם עוזרים. מזריקים גנטמיצין לאוזן. על פי מה שכתבת לי יש הצדקה להזרקות כאלה. מימילא השמיעה ירודה ואין מה להפסיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

סוזי יוסף
    10/10/2011

שלום דר"
    הבנתי מה שעניתה לי ...מה קורה לאחר מכן עם השווי מישקל..
    נאמר לי שהוא יאוזן בכדורים ...והשאלת המלייון !האם יפחתו ההתקפים ?או יעלמו ?
    אשמח לקבל תשובה ..
    תודה סוזי יוםף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום-כרונית ותסמינים נוספים
    אריאל
    09/10/2011

שלום רב,

חברתי, בחורה בשנות העשרים המוקדמות, סובלת זה זמן מתסמינים מרובים שהקשר ביניהם אינו ברור לי דיו. במהלך הזמן, נעשו פניות לרופאים רבים -- אם כי, ללא תוצאות; אבחנה חד-משמעית לא הושגה בשום מקרה.

חברתי סובלת מאף סתום-כרונית ולחץ דם נמוך. כמו כן, במידה שלא תאכל בזמן, ישנו חשש כי תאבד הכרתה -- כפי שאכן קרה בעבר; אז קרו מקרים בהם אבדה את הכרתה אף מספר פעמים במשך יום אחד. כעת, מקפידה חברתי לאכול ארוחות מסודרות בשעות קצובות ובכך, להימנע מהישנות המצבים דלעיל (דבר המעלה בי סברה שמא מדובר בעניין הכרוך ברמת הסוכר בדמה). כמו כן, ניכר כי קיים ליקוי מסוים בחוש הריח, שכן, אינה מסוגלת להבחין בין ריחות (אם כי בשמים מסוימים גורמים לה לתחושת בחילה, הגם שאינה מסוגלת להבחין בריחותיהם בפועל), עם זאת, לטענתה, חוש הטעם שלה נטול דופי.

עוד סיפרה חברתי כי כאשר אנחנו מתנשקים, חשה היא הקלה מסוימת באפה (הסתום). כמו כן, למיטב הבנתי, השחייה בים המלוח גורמת לה אף-היא להקלה, באופן דומה.

התרשמותו של הרופא שטיפל בשעתו חברתי בעבר היתה כי המדובר בסינקופיה (בכל הקשור בתסמיני העילפון), אולם זוהי אבחנה כללית ביותר שאינה מצביעה בהכרח על הבסיס לכל התסמינים שתיארתי. עוד הועלו סברות, לאור המתואר, כי המדובר הוא בסוג מסוים של אלרגיה -- אולם לא הושגה כל הבחנה ו/או התקדמות קונקרטית בנושא. לבסוף, מתוך תחושת תסכול רבה, "הסתגלה" חברתי למצב הקיים, ולא נדרשה לטיפול ו/או אבחון נוספים.

עוד יצוין כי בעבר (לפני כשנתיים), עברה חברתי ניתוח לכריתת פוליפים וליישור מחיצת אפה, אולם הדבר לא הביא לשיפור ניכר כלשהו בתסמיניה.

מצב זה פוגע באופן משמעותי באיכות חיה של חברתי ומאד הייתי רוצה למצוא לו מזור. אשמח לכל עצה ו/או הפניה למקצועות הרפואה הרלוונטיים למקרה, לפי שיקול דעתכם.

בברכה,
    אריאל

הוספת תגובה

• אף סתום-כרונית ותסמינים נוספים - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    10/10/2011

לא נראה לי שיש קשר בין ארועי הסינקופה ( המחייבים בירור רפואי מקיף) לבין התלונות באף.
    יש לגשת לבדיקת א.א.ג ( אפשר אלי) לבדיקה עם סיב אופטי על מנת לראות מדוע הוא עדיין סתום והאם נשארו פוליפים.
    אבל כאמור אין קשר בן הדברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקבים בעור התוף
    ירדן
    07/10/2011

היי:)
    אני בת 16. עדיין לא קיבלתי צו ראשון, אך קיבלתי רשימה של תפקידים מטעם המטה לאיתור ולמעקב תלמידים. בין התפקידים המובחרים המוצעים היה גם קורס טיס.
    אני סובלת מבעיות אוזניים מגיל צעיר: בגיל שנה עברתי ניתוח כפתורים (לפני זה דיקורים ודלקות וכו'), בגיל 5 הוצאת כפתורים, בגיל 8 שוב כפתורים ושקד שלישי. הכפתורים יצאו מעצמם אך הנקבים נשארו עד עכשיו. השמיעה שלי תקינה (טפו טפו טפו), ואני לא סובלת מדלקות אך יש לי מגבלה של הכנסת נוזלים.
    רציתי לשאול: האם הנקבים ישפיעו על קביעת הפרופיל ועל הקבלה לקורס טיס? במידה ואני מבצעת שני ניתוחים לסגירת הנקבים (בהפרש של חצי שנה בין ניתוח לניתוח, כי אין אפשרות לנתח את שתי האוזניים ביחד) במהלך השנה הקרובה מה תהיה ההשפעה על הפרופיל ועל הקבלה לקורס?
    והאם יש פורום אליו ניתן לפנות כדי לקבל מידע על פרופיל צבאי? אני לא מוצאת אף פורום של רופא צבאי.
    תודה
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    נקבים בעור התוף

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר גוטמן או ארד.

ד''ר רועי הוד
    10/10/2011

שלום. אני אישית לא מבין בפרופיל צבאי, בטח על רקע נקבים, מפנה את השאלה לד"ר גוטמן או ד"ר ארד שאולי ידעו יותר ממני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטריוין
    דורית
    07/10/2011

איך אפשר להיפטר מהתמכרות לאוטריוין? האם צריך לפנות לאופא אף אוזן גרון?
    אני משתמשת תקופה די ארוכה והבנתי שעלול להיגרם נזק לריריות האף. אודה על תשובה מפורטת.

לקביעת תור
    סגירה
    אוטריוין

הוספת תגובה

• אוטריוין - תגובה

ד''ר רועי הוד
    10/10/2011

צריך להגמל. זה קשה אבל אם תמשיכי זה יכול לגרום להרבה בעיות. אפשר לעבור ולהשתמש בספריים אחרים שלא ממכרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטריוין - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    10/10/2011

בהחלט חשוב להיגמל. אני נותנת ״תכנית גמילה״ הכוללת כדורים ותרסיס אף בו מותר להשתמש עם הוראות מפורטות. יש לגשת לאאג לבדיקה. אם שום דבר לא עוזר יש להקטין את הריריות באמצעים כירורגיים אבל אם יש רצון אמיתי אפשר להיגמל עם הטיפול המסייע עליו אני ממליצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה