פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IBS
    אלה
    24/06/2008

שלום,

אני בת 30 עם IBS וטופלתי בעבר (לפני כ-6-8 שנים) בתרופה ששינתה לי את החיים בזמנו.
    אני לא זוכרת את שם התרופה, אבל לפני כשבועיים חזרו לי אותם כאבים, בעיות נפיחות וגאזים שהיו בזמנו ואני מקווה שתוכלו להזכיר לי את שם התרופה שנטלתי - כדור אחד ביום במשך כמה חודשים, בזמנו זאת היתה תרופה חדשה לגמרי שלא היו בטוחים לגבי התוצאות אבל כאמור, לי היא שינתה את החיים והפכה לי אותם לנורמליים.

בבקשה בבקשה, אם תוכלו לעזור לי עם שם התרופה...

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IBS

הוספת תגובה

• IBS

ד''ר אליזה טיומני
    24/06/2008

לאלה שלום
    יתכן ואת מדברת על ZELMAC -תרופה שעזרה להרבה חולים הסובלים מתסמונת מעי הרגיש.
    לצערנו לפני כשנתיים תרופה זו הוצא משימוש בכל העולם.
    כדי שתפני לגסטרואנטרולוג להתאים לך טיפול אחר

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    בו
    22/06/2008

אני מאובחנת כחולת קוליטיס. אני מטופלת כעת באימוראן וסטרואידים. רציתי לדעת מספר דברים:
    1. האם השיער שצומח כתוצאה מהסטרואידים נושר לאחר הפסקת הסטרואידים?
    2. תמיד נאמר לי על ידי הרופאים או על ידי חולים אחרים שאפשר להחזיק ברגיעה עם אמוראן הרבה זמן.. אבל משום מה נשמע בקולם כאילו לא ניתן להשאר ברגיעה על אימוראן כל הזמן.
    האם יש הגבלת זמן מסויימת שבו ניתן לקחת את האימוראן ואחר כך נדרש להחליף תרופה?
    האם האימוראן מאבד מהשפעתו?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• בו

ד''ר אליעד קרין
    24/06/2008

לבו שלום רב

השיער הצומח כתוצאה מטיפול ע"י סטרואידים לא ימשיך לצמוח בהפסקתם. לרב יהיה צורך להסיר את השיער ואז עם ההפסקה הוא לא יצמח שוב.
    ניתן אכן לשמור על רגיעה לפרק זמן ממושך ע"י אימוראן.
    הסיבה שנשמע היה לך שלא ניתן להחזיק ברגיעה כל הזמן היא שרב החולים עשויים לחוות החמרה למרות המשך הטיפול ע"י אימוראן, היעילות העיקרית היא בהורדת תדירות ההתקפים וחומרתם.
    סיבות להפסקת האימראן כוללות - העדר תגובה לטיפול או הופעת תופעות לואי קליניות או מעבדתיות המחייבות את הפסקתו. או לחלופין הטבה משמעותית ואז מעבר לטיפול עם תופעות לואי פוטנצאליות פחות חמורות.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס

מודעגת
    25/06/2008

שלום לבו
    תשעור יתר היא אחת מתופעות לוואי של טיפול בסטארואידים. במיד הוהקורסים קצרים-1-3 חודשים ,עם הפסקת הטיפול השער נושר בהדרגה . במידה וצורך לסטארואיידם מופעיה לעיתים יש להוריד את השער אצל קוסמטיקאית.
    טיפול באימוראן הוא היום ניתן לטווח ארוך 5 + שנים והוא גורם לרגיעה ארוכה .
    אין היום דעה חד משמעית ספרות הרפואית לגבי זמן מתי להפסיק את התרופה ולעיתים נותנים טיפול זה שנים רבות -כמובן תחת השגחה רפואית
    יש חולים שאצלם המחלה נעשת שוב פעילה גם בזמן הטיפול באימוראן ואז יש צורך לעבור לתרופות אחרות.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במעיים?
    אתי
    22/06/2008

שלום לפני כחודש התלוננתי לרופא על כאב בין הצעות באיזור בית החזה העליון הקרוב לסרעפת שמקרין לגב הרופאה לא ייחסה לזה חשיבות שלשום כבר החלו לי כאבי בטן שהפכו להיות לא נעימים והיא בדקה ואמרה שיש דלקת קלה בקרום המעיים העניין שאני כול הזמן עם בחילה יש לי תאבון אני עושה צואה רגילה פעם ביום והקל בטן משפר חלקית את הכאב יש לי חולשה וסחרורות שבאים והולכים עם הכאב בטן שאלתי האם עליי לעשות בירור מקיף לנושא בגלל ש..
    1. ירדתי 2 קילו בחודש ואני די רזה גם ככה כרגע המשקל עומד מתתחת לממוצע אני 1.73 ושוקלת כיום 61.5 ואני אוכלת רגיל לחלוטין?!
    2. בגלל כאב הבטן שבאים והולכים במיוחד אחרי אוכל או שתיה ומאמץ?
    3. אשמח לדעת על מה מצבעים הסימנים ומה עליי לבדוק במערכת העיכול ?
    תודה מראש אתי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במעיים?

הוספת תגובה

• בעיות במעיים

ד''ר אליעד קרין
    23/06/2008

לאתי שלום רב

עלייך לפנות לרופא המטפל להבדק על ידו ולהמשיך בירור.
    לא ניתן לבצע בדיקות ובירורים דרך פורומים מחמת הסכנות הברורות הכורוכות בכך והפגיעה בפרטיות החולה.
    בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר!ושאלונת

אתי
    23/06/2008

אכן הלכתי לרופאת המשפחה היום וביצעה לי בדיקות דם והם תקינות היא אומרת שזה דלקת בקרום המעיים נתנה לי תרופה ואני מקווה כי אני אחזור לאכול הכול אשמח לדעת מה מותר לאכול זה יעזור לי תודה אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגתת. .
    אני
    20/06/2008

שלום לכם ,
    אני לי.. צעירה.
    סבלתי משינוי ביציאות [ועדיין .. אבל פחות בזכות הפגלקס שלא מביא להטבה.... ] .
    ואף פעם לא סבלתי מזה בעבר.
    דבר זה מלווה בטנזמוס.. כאבים בבטן בצד שמאל למטה.... [הרופאה טענה שיש לי 'בטן רכה.. רגישות במעי הגס היורד.... '
    ואי נוחות שאני יושבת .. כיאלו משהו 'תקוע' .
    בפי הטבעת אין כלום... באולטראסאונד לא מצאו משהו.. [רק שכמובן המעי היה מלא בצואה]
    הכבד ובלוטת התריס בסדר.
    שלשום.. לאחר יציאה. הופיע דם על הנייר. [פעם ראשונה או שנייה בתקופה של הבעיות הללו]
    יש לציין שכל זה התחיל לפני כ 4 חודשים.
    נשלחתי לעשות בדיקת סיגמואידוסקופיה אותה אבצע ביום רביעי הקרוב.
    שאלתי היא.. האם עלול להיות פוליפ /גידול?
    למשפחתי יש עבר עם בעיות גסטרואנטרולגיות..
    אימי סובלת מעצירויות , כנ"ל לגבי סבי.
    ושמעתי שדודה של אמא היה לה סרטן כלשהו במעי..

אני פשוט מפחדת.
    האם זה יכול להיות?
    האם אני סתם מלחיצה את עצמי??????
    מה בכלל יכולה להיות הבעיה??

תודה רבה ובכלל , סליחה על ההודעה הארוכה.
    שיהיה שבת שלום :)

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגתת. .

הוספת תגובה

• מודאגת

ד''ר אליעד קרין
    20/06/2008

לאני שלום רב

הדאגה מובנת וטיבעית לחלוטין.
    מטרת הבדיקה היא אכן בראש ובראשונה לבדוק האם פוליפ או שאת אחראיים לתלונותייך.
    ישנם מצבים רבים נוספים שעשויים לגרום לתופעות שאת מתארת.
    אני מעריך שהבדיקה תעבור בהצלחה ולתלונותייך ימצא מענה.
    ממליץ להבדק גם ע"י כירורג לאחר הסיגמואידוסקופיה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

אני
    21/06/2008

מה זאת אומרת האם פוליפ או אני אחראיים לבעיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ד''ר אליעד קרין
    23/06/2008

לאני שלום רב

לא פוליפ או שאת מלשון את או אתן אלא שאת והכוונה לגידול.
    בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה
    דנה
    19/06/2008

שלום, אבא שלי בן 84 עם קוצב לב מטופל בקומודין, נמצא אצלו דם בצואה והמוגלובין שירד ל- 10.2 המליצו על קולונוסקופיה אך כרוך באשפוז בגלל הקומודין וגם חשש מהחומר המשלשל, האם אין בדיקה אחרת

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר אליעד קרין
    20/06/2008

לדנה שלום רב

החשש הוא שקיים נגע במערכת העיכול המוביל לדמם כרוני וכתוצאה מכך אנמיה.
    הבדיקות המומלצות במיקרה זה הן גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה על מנת לאתר נגעים אשר עשוים להוביל לדמם.
    בדיקות אחרות לא פולשניות או פחות פולשניות אינן מספיק מדוייקות ולא ניתן להסתפק בהן.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכת ראש
    ארי
    18/06/2008

ערב טוב , לפני ארבעה ימים בלעתי בטעות סיכת ראש 4 ס"מ ( ממש כמו מחט שבקציהו חרוז) , במיון שלחו אותו דחוף למכון גסטרו ושמה הוצאו אותה בעזרת ביופטר ( עברתי גסטרוסקופיה ) . הבעיה היא עכשיו : אחרי שהוציאו לי את הסיכה בשעה עברתי צילום בטן והיה גם כן חתיכת מהמחט 1 ס"מ במעי הדק ... ואמרו לי שתצא עם היציאה , אבל היא עדיין בפנים ואני לפעמים מרגישה מין דקירות באיזור הבטן ( ימינה מהטיפור) , ... היום עשיתי עוד פעם צילום רנטגן בקהילה ואמרו לי שהחתיכה עדיין נמצאת והיא אמורה לצאת ... האם כן החתיכה תצא ? ותוך כמה זמן ?! מה לא אמורה שהמחט ינקוב את המעי או לזהם אותו (זה מתכת!!!) ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סיכת ראש

הוספת תגובה

• סיכת ראש

ד''ר אליעד קרין
    20/06/2008

למ שלום רב

רב הסיכות יצאו בדרך טבעית מבלי לגרום להתנקבות המעי.
    מליץ לא לחזור על הבליעה שוב.
    ולחזור על הצילום בתום שבעה ימים מהארוע.

במידה וכאבי בטן עזים, עליית חום, בחילות הקאות לפנות ישירות למיון.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשקיעת דם
    אביבית
    18/06/2008

שלום

רציתי לדעת אם יכול להיות מחלת קרוהן במעיים הדקים ולא במעי הגס והאם רואים את זה בבדיקת רנטגן מעיים וושט קיבה או שצריך בדיקות אחרות והאם זה מסוכן ויכול להוביל לסרטן במעי הגס

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשקיעת דם

הוספת תגובה

• המשך לשקיעת דם

ד''ר אליעד קרין
    20/06/2008

לאור שלום רב

מחלת קרוהן יכולה לפגוע בכל חלק של מערכת העיכול מהפה ועד לפי הטבעת.
    בדיקת מעבר מעי דק או CT אנטרוגרפיה הן הבדיקות המומלצות.
    המחלה דורשת טיפול ומעקב גסטרואנטרולוגי צמוד.
    במידה והמחלה קיימת במעי הגס אזי לאורך שנים יש סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס, ומכאן חשיבות הטיפול והמעקב.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני בדיקת קולונוסקופיה - משלשל
    ALMA
    18/06/2008

האם עדיף לקחת את המרוקן שממנו שותים 3 ליטרים, או עדיף סופודקס? אני בת 70 ולי
    המליץ הרופא על מרוקן ולא על סופודקס. שאלתי היא : לאיזה משלשל יש טעם פחות נוראי?
    והאם ל"מרוקן" שממנו שותים 3 ליטרים מותר להוסיף ספרייט או משהו אחר שינטרל את הטעם?
    ולמה סופודקס לא מומלץ לאנשים בגילי למרות שאין לי בעיות לב או כליות (רק לחץ דם). תודה.

הוספת תגובה

• לפני קולונוסוקפיה

ד''ר אליזה טיומני
    18/06/2008

לאחרונה הולך ופוחת שימוש בסופודקס עקב הפרעה משמעותית בכליות שהוא עלול לגרום
    יש אופציה להתכונן ע" מרוקן או ע" אבקת PICO-SALAX שלה יש טעם סביר.
    למרוקן אפשר להוסיף סירופ לימון לחולי סכרת (ללא סוכר)
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנטסה
    אביבית
    17/06/2008

שלום
    בעקבות שלשולים ובעקבות תוצאה בדיקת שקיעת דם מוחשת 40 רופאת המשפחה החליטה לתת לי פנטסה,אני אמורה לעבור בדיקת מעי דק וושט קיבה,שאלתי היא האם עלי להתחיל בטיפול בגלל שקיעת דם הגבוהה שמעידה על דלקת או שמא עלי לחכות לבדיקה ולפנות לגסטרולוג תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פנטסה

הוספת תגובה

• פנטזה

ד''ר אליזה טיומני
    17/06/2008

שלום לאור
    מסיפורך אני מבינה שיש לך שילשול + בבדיקת דם ש.ד. מוכשת -ועל סמך זה קיבלת המלצה לטיפול בפנטזה ?
    לא נראה לי שבמידה והנתונים מדוייקים, אפשר להתחיל טיפול באבחנה של דלקת במעיים.
    האבחנה נעשת לאחר בדיקה אנדוסקופית ע" גסטרואנטרולוג-סידמואידוסקופיה או קולונוסוקפיה.
    לכן אני מציעה שתפני לאיבחון לרופא גסטרו.
    בברכה ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעה מוחשת
    אני
    17/06/2008

בוקר מקסים לכם
    ילדתי בת ה9 חולת קרוהן כבר 3 חוד.
    במשך 8 חוד' לא גילו מה יש לה עד שאובחנה
    בכל התקןפה היתה לה שקיעה מאד גבוהה והמוגלובין מאד נמוך 8.2
    לאחר קבלת סידרת אינפוזיות של ברזל ההמוגלובין הסתדר אך השקיעה עדיין גבוהה42

האם השקיעה מסתדרת במשך הזמן?מטופלת בפנטסה

האם משום שהיא חולה תמיד השקיעה תיהיה גבוהה משום שהגוף קיימת דלקת?
    תודה ויום טוב ורד

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעה מוחשת

הוספת תגובה

• שקיעה מוחשת

ד''ר אליעד קרין
    20/06/2008

לורד שלום רב

שקיעת דם היא אחד מהמדדים האובייקטבים של מצב דלקתי פעיל.
    מדדי שקיעת הדם ישתנו בהתאם לפעילות בגוף.
    שקיעת הדם בפני עצמה אינו כלי לניטור הטיפול התרופתי אך מהווה כלי עזר בשילוב עם הקליניקה בדיקות דם נוספות והדמיה.
    יותר חשובים משקיעת הדם - הרגשה כללית, תאבון, כאבי בטן, הקאות שלשול, ירידה במשקל ועוד.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום מעיים
    אביבית
    16/06/2008

שלום
    אני אמורה לעבור צילום מעי דק וושט +קיבה,רציתי לדעת האם הבדיקה כרוכה בכאב? והאם החומר שנשתה בבדיקה מגעיל כמו הסופדקס? כמוכן רציתי לדעת האם ניתן לאבחן מעי רגיש על ידי שקיעת דם?

לקביעת תור
    סגירה
    צילום מעיים

הוספת תגובה

• צילום מעיים

ד''ר אליזה טיומני
    17/06/2008

הבדיקת צילום מעיים לא כרוכה בכאב והחומר ששותים -בריום-יש לו טעם סביר (לעיתים טעם פטל )
    בהצלחה בבדיקה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיעת דם
    אביבית
    15/06/2008

שלום
    אני סובלת כבר הרבה זמן מתנודות ביציאות יש לי שלשולים שלפעמים מלווים בדימום בניגוב ובדרך כלל יציאות רגילות,ערכו לי קולנסקופיה שהיתה תקינה במראה אבל כשנלקחו ביופסיות לא נאמר לי חד משמעי שיש דלקת,בגלל השלשולים הציעו לי לקחת פנטסה,לא רציתי לקחת,והשלשולים החמירו,ביקשתי לערוך שקיעת דם והשקיעה הראתה על ערך 40 רציתי לדעת מה זה אומר? האם זה מצביע שאכן יש דלקת? והיכן היא? במעי הגס או במעי הדק איך ממשיכים הלאה איזה בדיקות על י לעבור ולבקש עכשיו אני פשוט בלחץ תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיעת דם

הוספת תגובה

• שקיעת דם

ד''ר אליזה טיומני
    15/06/2008

שלום לאור
    דבר ראשון-אין טעם להיכנס ללחץ כי זה לא מוביל לשום דבר .
    יש צורך לפעול לבירור המצב
    חסר לי הרבה פרטים רפואים בכדי לענות למכלול שאלותך
    ברור שאת צריכה לעבור בירור אצל רופא גסטרואנטרולוג. שקיעת דם כשלעצמה-בדיקה לא ספציפית ויכולה לעלות מכל מיני סיבות
    טיפול ברפאסל נותנים במספר מקרים-דלקת ברירית המעי וגם אם לא רואים דלקת בעיין אלה במיקרוסקופ בלבד-יתכן שזה המיקרה ועוד.
    מקווה שרופא גסטרו יגע במהרה לאבחנה ותוכלי לקבלטיפול מתאים.
    בברכה
    ד"ר טיומני אליזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות מכריתת אדרנל שמאל

שלום
    עברתי לפני שבוע ניתול לכריתת אדרנל שמאל עם גידול של 3 ס"מ.
    סבלתי מלחץ דם גבוה במיוחד מהזעות קשות ורוב הסיפטומים.
    גילו את הגידול רק לאחר שנתיים וחצי.
    הסיפטומים האלה לא עברו..
    לאחר הניתוח לחץ הדם שלי התייצב אבל כל יום שעובר לחץ הדם שלי עולה.
    רציתי לדעת האם לוקח זמן עד שהסיפטומים עוברים או שיכול להיות בגלל שלקח הרבה זמן עד שגילו שהסיפטומים האלה ישארו תמיד..
    תודה

הוספת תגובה

• התאוששות לאחר כריתת אדרנל שמאל

ד''ר אליעד קרין
    15/06/2008

לגיל שלום רב

על פניו נשמע כי סבלתה מגידול נדיר של האדרנל הניקרא פיאוכרומוציטומה.
    גידול זה מיצר הורמונים קטכולאמינים כגון אפינפרין ונוראפינפרין ואחראי ללחץ דם גבוה, הזעות, דפיקות לב חזקות ומואצות, התקפים הדומים להתקפי חרדה, כאב ראש ותחושת לחץ בחזה.
    לאחר כריתת הגידול ההחלמה היא מידית בד"כ.
    משך הסימפטומים לפני הטיפול אינו אמור להשפיעה על קצב חזרת לחץ הדם לרמות נורמליות ולחלוף הסימפטומים לאחר כריתת האדרנל עקב פיאוכרומוציטומה.
    ממליץ לפנות לכירורג ולאנדוקרינולוג המטפל במידה והתופעות לא חלפו או שלחץ הדם עולה שוב.

נ.ב
    האם עברתה בדיקת מיפויי MIBG לפני הניתוח?
    האם נבדקו רמות קלציום וקלציטונין?

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Mibg

עברתי מגוון בדיקות בינהם גם mibg שפספס ולא הצליח לראות רק לאחר בדיקת mri ראו את הגידול.
    לחץ הדם שלי ירד בצורה משמעותית .. היה 140\100 עם 4 מילגרם cadex ועכשיו הוא נע בין לחץ תקין ל 135\90 בכל אופן תסמיני ההזעה ומתח לא חלפו.
    שאלתי היא מכיווון שהגוף היה במצב של סטרס לאורך תקופה מאוד ארוכה אז התאוששות שלו יותר ארוכה?
    הגוף מגיב עדין בקיצוניות לאירועים ומאוד תפוס
    אשמח לתשובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים ודמם
    ל.
    13/06/2008

ד.נ. עקב טחורים שהכאיבו לי, והיו מלווים פעם אחת בלבד בדמם קל (על נייר הטואלט), שלא חזר מאז, המליץ לי הרופא גסטרו דווקא על גסטרוסקופיה, ולא על קולונוסקופיה. אציין שעברתי קולונוסקופיה לפני 3 וחצי שנים (תוצאתה הייתה שלילית, ההכנה הוגדרה "סבירה"). בדיעבד, לא ברור לי כיצד גסטרוסקופיה קשורה לבעיה דלעיל. אודה על הבהרתך, האם גסטרוסקופיה רלוונטית בהקשר זה, ומה היא תיתן לבירור הבעיה. שבת שלום. ל.

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים ודמם

הוספת תגובה

• טחןרים ודמם

ד''ר אליעד קרין
    14/06/2008

לל שלום רב

מדברך סיבת ההמלצה לגסטרוסקופיה אינה ברורה.
    יתכן והיו פרטים אנמנסטים או מימצאים אחרים בבדיקות דם שהובילו להמלצה על גסטרוסקופיה.
    מתפקידך ומתפקיד הכסטרואנטרולוג להבין ולהבהיר את הצורך בכל סוג של בדיקה.
    הדרך הטובה ביותר היא לשוחח איתו על כך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז/רגיש
    הדר
    12/06/2008

שלום, שמי הדר בת 20

אני סובלת ככה"נ מתסמונת המעי הרגיז.
    הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין תסמונת זו למחלת סרטן המעי הגס? והאם העובדה שאני מאופיינת כסובלת מתסמונת המעי הרגיז בגיל זה יכולה לגרום לכך שבגיל מאוחר (בו בדר"כ מאופיינת מחלת סרטן המעי הגס) אני עלולה לסבול ממחלה זו?

בנוסף,
    כאשר אני עושה קקי קורה שכשאני אני מנגבת ישנם כתמים לא גדולים של דם על הנייר.. אך זה קורה רק בזמן עשיית הצואה ומבדיקה שלי לא ניראה שום פצע באיזור החיצוני של פי הטבעת.
    השאלה היא האם יכול להיות שמדובר בפצע פנימי או באיזו שהיא תופעה אחרת?
    מה עליי לעשות? הדבר החל בערך לפני כשבוע..ואציין כי בצואה עצמה לא רואים סימני דם כלשהם (מבדיקה אישית שלי).

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז/רגיש

הוספת תגובה

• מעי רגיש

ד''ר אליזה טיומני
    12/06/2008

התופעה שאת סובלת ממנה נקראת -תסמונת מעי הרגיש(!) ולא רגיז .
    אין כל קשר בין סרטן מעי הגס והתסמונת מעי הרגיש
    בנוגע לדמם טיפתי מפי הטבעת אשר הופיע לאחרונה אצלך-יש לברר את התופעה ע" בדיקה אצל רופא-פרוקוטלוג . סימני דמם על נייר לאחר היציאה בד"כ זה נגרמים ע" טחורים פנימיים או פצע קטן ברירית המעי או פי הטבעת -אך חייבים להיבדק ע" רופא.

בהצלחה
    דר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה