מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות כלליות גיל +50אלישע26/11/2008
שלום רב, אני ואשתי בני +50. ברצוני לדעת איזה בדיקות רפואיות מומלצות לבני גילינו, באיזה תדירות וכו'. אשמח לפירוט מרבי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות כלליות גיל +50
פרופ' עמי ספרבר27/11/2008שלום רב,
הרשימה של בדיקות רפואיות שמומלצות בכלל מעל גיל 50 מורכבת ותלויה גם בגורמים נוספים כגון תולדות רפואיות במשפחה וכד'.
בפורום זה אפשר להתייחס לשאלה בהקשר למעי.
אם כן, ההמלצה המקובלת לגילוי מוקדם של סרטן במעי הג היא ביצוע בדיקת צואה לדם סמוי מדי שנה מגיל 50. לדעת גסטרואנטרולוגים, ורבים אחרים, מומלץ לעבור קולונוסקופיה תקופתית. מרווח הזמן בין בדיקות תלוי בגורמים כגון סיפור משפחה של סרטן במעי הגס. בהיעדר מצב כזה אפשר לעשות קולונוסקופיה חד-פעמית בערך בגיל 55 או מדי כ-10 שנים החל מגיל 50 לערך.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס וHDL נמוךעמעמי25/11/2008
שלום לדר' אני חולה קוליטיס בן 42 עם רמיסיה בד"כ. לאחרונה, בפרופיל שומנים, התגלתה רמת HDL נמוכה מאוד (25) האם יש קשר למחלת הקוליטיס (ולכבד בפרט) או לתרופות (ASA5)? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס וHDL נמוך
פרופ' עמי ספרבר27/11/2008שלום רב,
לא ידוע לי על קשר בין קוליטיס או בין תרופות 5-ASA לבין HDL נמוך. לא ראיתי עדות לכך בספרות הרפואית. סיבות שכיחות לתופעה הן עישון וחוסר פעילות גופנית.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטומה בולטתאביבה עידו25/11/2008
לבן 86 סטומה מאוד בולטת.הרבה שברים בכל שטח הבטן.האם כדאי לנסות להוציא סטומה באזור אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטומה בולטת
ד''ר אליעד קרין27/11/2008לאביבה שלום רב
התשובה אינה פשוטה.
באופן עקרוני אם מדובר בבקעים גם באזור הסטומה וגם באזור דופן הבטן אך אלה יחסית שטוחים ואינם גורמים לביטויי של חסימת מעי ניתן להמשיך ולעקוב ולא לתקן.
במידה והבקעים ובמיוחד הבקע הסמוך לסטומה גורם לביטויי חסימתי, או שכואב והבלט גדל באופן פרוגרסיבי אזי מומלץ לתקנו.
קיימת אפשרות לתיקון ע"י שינויי מיקום הסטומה או ע"י שימוש ברשת פנימית לסגירת הפתח (בקע) שמסביב לסטומה מבלי לשנות את מיקומה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה
ד''ר אליזה טיומני28/11/2008לא ניתן למעשה לענות לשאלתך בלי ליראות את החולה שהוא לא צעיר כלל.
אם הסטומה מתפקשת טוב ולא גורמת לכאבים או תלונות אחרות -לא כדי לשנות אותה
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונסקופיהיפעת25/11/2008
שלום ברצוני לקבל יעוץ בנוגע:בת41 סובלת מטחורים פנימיים כבר 4 שנים סובלת מיציאות רבות ביום ,פעם או פעמיים בשבוע סובלת משלשולים חד פעמיים דם מופיע לסרוגין לא הרבה בניגוב,עברתי 2 קולונסקופיות אחת ב06 ואחת שנה שעברה בדצמבר היו תקינות,באחרונה נלקחה ביופיסיה ממעי יורד+סיגמא אובחן תסנין קל בעקבות זאת הופנתי לצילום פסאג שהיה תקין,איכות חיי נהרסת בעקבות השלשולים והיציאות הרבות שאלתי האם מעי רגיז מאופיין ע"י שלשולים רבים וע"י הופעת דם? והאם עלי לבקש קולנוסקופיה נוספת עלמנת לשלול שוב סרטן?והאם יש סיכוי שפוליפ יתפתח תוך שנה במעי הגס? אודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסוקפיה
ד''ר אליזה טיומני25/11/2008שלום ליפעת
אין שום צורך בביצוע בדיקות קולונו נוספות כי סרטן במעי הגס מתפתח כ 12 שנים ואת צעירה המדי למחלה זו במיוחד ש 2 קולונו היו תקינות.
ריבוי יציאות ושילשולים יכולים להיות קשורים לתסמונת מעי הרגיש ובזה כדי לטפל.
דמם נובע קרוב לוודאי מטחורים אשר מוחמרים ע" יציאות השילשוליות וגם בכך כדי לטפל אצל פרוקטולוג
מצב לא נורא,טפלי בבעיותך ואין טעם בקולונו חוזרים הם לא מרפאים את המצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונסקופיה
פרופ' עמי ספרבר25/11/2008שלום יפעת,
תסמונת המעי הרגיש בהחלט מאופיינת על ידי שלשול ויציאות רכות. דם לא שייך לתסמונת, אך מוסבר בהחלט על ידי טחורים, ובייחוד לאור קולונוסקופיות תקינות ב-2006 וב-2007. אין זה סביר שיש פוליפ שלא נראה פעמיים, ובוודאי לא סביר שיש סרטן במעי הגס. התסנין הקל שראו בביופסיה אינו בעל משמעות כלשהי, להערכתי.
אינני חושב שיש הצדקה לעבור קולונוסקופיה נוספת. לדעתי, ייעוץ עם גסטרואנטרולוג בנושא תסמונת המעי הרגיש הוא המתאים ביותר כעת עבורך.
בברכה,
פרופ' עמי ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ?מירב21/11/2008
שלום! מכוון שההכנה לקולונוסקופיה מאוד קשה לאנשים הן צעירים והן מבוגרים האם הרפואה בודקת דרכים נוספות שיבצעו ניקוי אך ללא סבל רב בשתיית המרוקן או הסופודקס. האם יש איזה התקדמות בנושא הנ"ל למען החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש
ד''ר אליזה טיומני22/11/2008שלום למירב
התשובה-כן ולא
יש אפשרות נוספת הרבה יותר סבירה מביחנת הטעם וזה הכנה עם PICO-SALAX - אבקה מעט חמוצה שממיסים אותה בכוס םפרייט -3 כאלו ביום הכנה + עם 30 -35 כוסות שתיה צלולה לפי בחירתך
בארצות הברית ניתן להסיג הכנות נוספות עם שילוב של כדורים ושתיה בכמויות משתנות
בהצלחה.
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה עם סופודקסלימור20/11/2008
יום שלישי אני צריכה לעבור קולנסקופיה יש לי חששות לגבי הסופודקס אין לי בעיות בכליות למיטב ידיעתי עשיתי בדיקת קריטין לפני שבועיים והיא תקינה ואני בת 34 לפני כשלושה וחצי חודשים עשיתי CTA עם הזרקה של יוד והייתה לי תגובה אלרגית מאוד קשה ואמרו לי שזה מכביד על הכליות לכן אני חוששת הגסטרו אומר שאין קשר בן שני הדברים ואפלו שאמרתי ליתר ביטחון אני אקח מרוקן המליץ על סופודקס האם יש לי ממה לחשוש??? תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה עם סופודקס
פרופ' עמי ספרבר21/11/2008לימור, שלום רב
ההכנה המומלצת היום היא אמנם עם מרוקן חדש. יש מכונים שאינם מסכימים לשימוש בסופודקס, אך אין איסור.
כמו רופא הגסטרו שדיבר אלך גם אני אינני חושב שיש קשר בין המצבים, אך לא ברורה לי ההתנגדות למרוקן.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטוטיסאבי19/11/2008
שלום רב, עברתי אתמול קולונסקופיה והפרופסור קבע שיש פרוקטיטיס קשה ולקח ביופסיות.מדוע נלקחות ביופסיות אם בוודאות קבע שמדובר במחלה זו?מהו הטיפול?שאר המעי שנבדק תקין?האם הביופסיה תפקידה לגלות את סוג הדלקת וסוג טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוטיס
פרופ' עמי ספרבר21/11/2008שלום רב,
אמנם הסיבה לביופסיות היא להגדיר את סוג הדלקת, עם פוטנציאל גם להנחות גם את הטיפול. הבדיקה המיקרוסקופית יכולה גם להוות בסיס להשוואה במידה ויקחו ביופסיות בבדיקות בעתיד.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול במעי הנמצא כ-20 ס"מ מפי-הטבעתנלי19/11/2008
האם יש סיכוי לכך שלא אצטרך סטומה עם כריתת המעי? מהו המרחק המינמלי מפי-הטבעת המאפשר בד"כ חיבור ללא סטומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול במעי הנמצא כ-20 ס"מ מפי-הטבעת
פרופ' עמי ספרבר19/11/2008שלום רב, נמי
אם כי המידע שמסרת אינו רב, בדרך כלל אין צורך בסטומה בגידול בגובה 20 ס"מ, אלא אם יש בעיה נוספת כגון חסימת מעי על ידי הגידול.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול במעי הגס
ד''ר אליעד קרין25/11/2008לנמי שלום רב
רב הסיכויי שלא תזדקק לסטומה.
הגבול הוא בסביבות ה 4-5 ס"מ.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן בצרותנתי18/11/2008
מיום ראשון בבוקר התחילו לי כאבי בטן נוראייים , לאחר מכן בעבודה החל להיות לי קר וצמרמורות בכל הגוף וכשהגעתי הבית לא יכולתי לצאת..אני מתכוון לא יכולתי לצאת בשירותים...אני מרגיש תמיד שהבטן מלאה וכל כוס מים או דבר קטן שאני מכניס לבטן אני מקבל את הכאבים כמו כאבי גזים אדירים ויוצא לשירותים..יש לציין שזה קורה כמעט כל חצי שעה בממוצע.יש לציין שיש לי גם כאבי ראש ואין לי חום גבוה מ 37.2 ..3 .. עכשיו לעיניין ..היציאות כמעט לא היו עד שנתנו לי אינפוזיה של מים וחומר כלשהו לבטן..ועכשיו יש לי כמו שציינתי כל שעה חצי שעה זה משתנה סוג של שילשול אבל לרוב בלי שום דבר מוצק . (מצטער על הדיבור) אבל זה כמו מיץ צואה! חום כהה מאדד ומסביב לו יש צבע צהוב . ביום ראשון ניסיתי לאכול משהו אכלתי אורז ולאחר כמה שעות לקחתי על דעת עצמי כדור קל בטן ..ו10 דקות אחריו אכלתי תפוח...מה שגרם לי להקאה ראשונה . אני כלל לא מקיא כרגע ולא הקאתי חוץ מהתפוח אבל תמיד יש לי בחילות . ביום שני על הבוקר נסעתי למיון עם מכתב מהרופאה על בטן חריפה. הגעתי למיון שמו לי אנפוזיה ובדיקות דם ושיחררו אותי עם אזהרה לתת תשומת לב על כיוון הכאבים בבטן הם פוחדים מאפנדציט (סליחה עם אני לא כותב נכון אני פשוט גמור) . . . פעמים רבות אני חש כאב בצידו של האפנדיציט אבל זה מקרי בגלל שרוב הפעמים הכאב הוא על כל הבטן ולפעמים רק בצד השמאלי , יש מקום אחד בלבד שתמיד כואב אם לוחצים וזה האמצע מעל התבור בכמה סנטימטרים. הרופאים אמרו לי בבית חולים על פי כמה וכמה בדיקות דם שעשו לי שיש נטייה קטנה מאד לדלקת איפשהו שם אני לא זוכר.. כאבי הראש גומרים אותי אופטלגין לא עוזר כי זה לא כאב של חום אלה כאב פיזי שכחתי לציין שכל השרירים שלי כואבים ויש לי זרמי צמרמות בגוף כל פעם שאני יוצא.. כאבי הראש הם ממש כאלו כאשר אני מזיז את הראש קצת מהר מהרגיל אני מרגיש כאילו ואני משתמש במטאפורה כאילו אין לי בולם זעזועים שם ... אבל ההרגשה הזאת מוכרת לי כי היו לי כמה מחלות ויראליות שבאו והלכו וההרגשה הזו הייתה קיימת שם. אנה עיזרו לי מה אפשר לעשות איזה כדורים אני אמור לקחת אם בכלל והאם לאכול ? אני מפחד מהקאה חוזרת ..למרות שאכלתי ממש מעט אורז לבן ועוד לא קרה שום דבר...בנתיים. מה יש לי ? מעי רגיז ? דלקת במעי? אפנדציט ?? :S אם אני טועה בפורום אנה העבירו את ההודעה כי אני לא מבין בזה תודה רבה למי שינסה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן בצרות\
ד''ר אליזה טיומני19/11/2008שלום נתי
אתה מתאר מצב חריף שיכול להתאים למספר מחלות ובמקום הראשון זהום כל שהוא כמובן בתנאי שדלקת אפנדיקס נשללה.
לא ברור מה עשו לך במיון
טיפול בקל בטן 3 ביום לשבוע נראה לי טיפול מתאים
במידה ואין שיפור-יש להרחיב בירור דרך רופא משפחה
רצו לבצע תרבית צואה
הבראה מהירה
ד" ראליזה טיומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר מונחים לאחר בדיקת קולונוסופיהש.א.17/11/2008
עברתי בדיקת קולונוסופיה ולשמחתי התוצאה היתהתקינה. אולם אבקש הסבר לביטויים : 1.קולונוסופיה -עד ציקום. 2.דוליכוקולון בולט ביותר. אודה לך עך הסבר המונחים הרפואיים. תודה מראש. ש.א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר מונחים לאחר בדיקת קולונוסופיה
פרופ' עמי ספרבר18/11/2008שלום רב,
1) קולונוסקופיה עד לצקום - הכוונה שהבדיקה הושלמה במלואה והמכשיר הגיע עד לסוף המעי הגס הקרוי צקום
2) דוליכוקולון - הכוונה שהמעי הגס ארוך ומפותל מהרגיל. מצב זה עלול להקשות טכנית על ביצוע הבדיקה, אך במקרה שלך הצליחו לבדוק עד הסוף. מעבר לקושי הטכני אין לזה משמעות רבה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לממצאי קולונוסקופיה
ויקטור28/11/2014שלום . לאחרונה עברתי את הבדיקה ,עקב תלונות חוזרות ונשנות מצדי על יציאות קשות ביותר ולהלן הממצאים, החולה נוטר בעזרת אוקסימטר עד הקולון העולה המכשיר לא נכנס לציקום בגללLOOPING ממצאי הבדיקה סעיפים גדולים ומרובים בסיגמא טחורים באנוס לא נצפו פוליפים. אבחנה;DIVERTICULAR DISEASE
NORMAL COLONOSCOPY SANS CECUM ;
INTERNAL HEMORRHOIDS מציע השלמת בירור עם קולונוסקופיה ורטואלית. מבקש יעוץ להמשך טיפול בבעיה. מודה ומוקיר את פועלכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לממצאי קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים28/11/2014נמצאו לך דיורטיקולים במעי זהו מצב שפיר לחלוטין אך מומלץ שתתיעץ עם דיאטנית לתזונה שיכולה לעזור למנוע המשך התפתחות מצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חלב מגנזיום כטיפול יומיומיעקב ס17/11/2008
רציתי לדעת האם בטוח להשתמש באופן יומיומי בחלב מגנזיום כתוספת לתכשיר סיבים שאני לוקח על מנת לשפר את היציאות עקב מחלת מעי רגיז-עצירותי . כמו כן רציתי לשאול האם בעיית המעי רגיז זוהי תסמונת שבד"כ דועכת או נעלמת עם השנים . אני בן 30 כיום וסובל כשנה ממעי רגיז . באם המעי רגיז ממשיך לכל החיים אזי בגיל מבוגר יותר עלולים להופיע מחלות פנימיות נוספות כתוצאה מכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב מגנזיה ב IBS
ד''ר אליזה טיומני17/11/2008שלום רב
חלב מגנזיה - הוא משלשל חזק וטוב אך מומלץ להשתמש בו לתקופה שלא העולה על שנתיים עקב הפרעות במשק הסידן בגוף
ישנם משלשלים " מותרים " אחרים שאפשר להשתמש יחד עם מגוון רחב של טיפולים המקובלים בתסמונת המעי הרגיש (ולא רגיז ).
תופעות של המחלה בד"כ בעלי עופי כרוני אינדולנטי (משתנה ) ויכולים לשנות את צורתם במהלך השנים (לדוגמה עצירות עובר לשילשולים ). יכולים להופיע גם ביטויים אחרים תחת כותרת תסמונות תיפקודיות -אך כל זה -לא חובה , אלה רק אצל חלק מהחולים .
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי טיאא16/11/2008
לפני שבוע אבי בן השמונים בצע קולונוסקופיה נמצא ממצא במעבר בין המעי גס למעי הדק .הוא נשלח לסי טי האם זה בטוח גידול סרטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT
ד''ר אליזה טיומני16/11/2008שלום אא
ממכתבך לא ברור מה טיב הממצא בקולונו - הרה בדו"ח קולונו כתוב מה ראו...
קשה לענות עקב חוסר מידע
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור עמי ספרברדניאל16/11/2008
פרופסור יקר, אודה לך אם תתייחס לשאלתי ומצטער על פירוט היתר: בן 38, לא מעשן ולא שותה אלכוהול, 185/79 (ירדתי שלושה ק"ג בחודשים האחרונים) סובל מזה ארבעה חודשים מכאבי בטן שהחלו בבטן העליונה מתחת לסרעפת ואזור מפתח הלב וירדו בחמשת החודשים האחרונים לכל הבטן עד לבטן התחתונה. מרגיש כמעט 24 שעות ביממה שרפה בבטן במרכז (כאילו חומצה אוכלת אותי מבפנים) ו/או התקף לחץ בבטן העליונה שיכול להמשך שעות עם מיחושים בחזה. בדיקה פיזית של הרופא מראה כי יש לי רגישות יתר וכאב בכל הבטן בעיקר באזור של הקיבה. אין עדות לדם ביציאות. כל הבדיקות שעשיתי עד כה למעט קולונסקופיה העלו חרס. בדיקת סי טי אנטגרופי הדגימה בקע סרעפתי קטן עם רפלוקס וכן מעבר תקין של חומר הניגוד עד למעי הגס ללא עדות לחסימה וכן האיליום הסופי הודגם היטב ללא עדות ל - IBD. לאחר נסיון עם לנטון עברתי לאומפרדקס, 2 כפול 20 מ"ג ביום אך ללא הטבה משמעותית לא בכאבים ולא בתחושת הרפלוקס (מרגיש חומציות בפה שאולי אפילו התגברה). אני לא יודע אם זה נחשב גם תורשתי אבל אולי חשוב לציין שדודי נפטר מבעיות בלבלב שהסתבכו לסרטן בלבלב שהיה והוא בגיל 44 בלבד בתקופה שלא היה ניתן להשתיל לבלב. לפיכך, ולפני שרצים מיד לבעיה במעי הרגיש/רגיז, האם מומלץ לבקש לבצע קולונסקופיה רגילה/וירטואלית או גלולה אנדוסקופית כדי לשלול חשש לסרטן אפשרי, דלקת במעי הגס או שזו בדיקה מיותרת לפי הסמפטומים שתארתי ואיזה בדיקות נוספות עליי לבקש כדי לשלול חלילה סרטן או מחלה במעי הגס שמתפתחת אצלי במערכת העיכול? תודה מראש על התייחסותך דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור עמי ספרבר
פרופ' עמי ספרבר17/11/2008שלום דניאל,
תודה על השאלה. ראשית, אינני יודע מה הכוונה שהבדיקות העלו חרס. הבדיקות התקינות שללו הרבה מחלות שלא היית רוצה לחלות בהן.
לגבי בדיקות נוספות. לא הזכרת גסוטרוסקופיה שלדעתי אתה צריך לעבור עם התסמינים שהזכרת, ובאותה ההזדמנות יש מקום לעשות גם קולונוסקופיה (למרות שלא הזכרת בעיה ביציאות). אינני חושב שיש במקרה זה ערך לבדיקת קפסולה (גם אייני חושב שיש רלוונטיות למחלה שהיתה לדוד שלך). ביחד עם זאת יכול להית שהתפתחה אצלך מידה של "חרדת סרטן" שמחמירה ומנציחה את התסמינים.
במידה והבדיקות המוצעות תהיינה תקינות הייתי פונה לרופא גסטרואנטרולוג מומחה להמשך טיפול.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ולשאלתך...
דניאל17/11/2008אכן שכחתי לציין זאת אבל עדו לי גסטרוסקופיה ונמצא שיש לי בקע קטן אותו רואים גם בסי טי. אין לי בעיה משמעותית ביציאות, גם לא דימום למעט עצירויות פעם או פעמיים בשבוע, לא יותר, קרי: יום שלם ואפילו ימיים בלי יציאה אחת. יש לי גזים. שום כדור PPI לא עזר לי עד כה. אכן יש לי חרדה קטנה מסרטן אך האם מדבריך סרטן בלבלב של דוד לא נחשב תורשתי כי זה לא מעי גס? אבקש לעשות קולונסקופיה. יש כמה סוגים של פרוטוקולים בקולונסקופיה, לבקש פרוטוקול מסויים? שוב תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: דניאל
פרופ' עמי ספרבר18/11/2008שלום רב,
1) לגבי הדוד שלך. אין לזה קשר למעי הגס. מדובר בדרגת קרבה שניה. גם אילו היה לו סרטן במעי הגס ולא בלבלב הסיכון אצלך לא היה עולה משמעותית היות ולא מדובר בקרבה בדרגה ראשונה (אחים, הורים). בנוסף, לגבי סרטן בלבלב אין משמעות של קרבה משפחתית כמו במעי הגס, מה גם שאין שיטת גילוי מוקדם יעילה.
2) לגבי פרוטוקולים לקולונוסקופיה. האמת, אינני יודע מה הכוונה. אם מדובר בהכנה לבדיקה הכי טוב והכי בטוח, לדעתי, היא הכנה עם מרוקן חדש.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הכנה לקולונסקופיהאיל15/11/2008
הי יש לי בדיקה לעשות עוד מעט ואני מאוד חושש שלא אעמוד בהכנה קניתי 3 שקיות של פיקו סלקס,אני נורא מפחד מכל היום הזה של השלשולים,האם זה לא מוגזם 3 שקיות?אני שוקל 60 קילו. יש אפשרות להשתמש בחוקנים במקום? שמעתי שההכנה ממש קשה ומסמרטטת,מה שגם ששמעתי שהאבקות האלה פוגעות בכליות ובלב וקראתי כאן הודעה של מישהי שזה גרם לה דלקת במעי גס . אני כל הזמן חושב מה יהיה וזה ממש מטריד אותי, אם ימצאו לי דלקת שנגרמה מהאבקות האלה?ויאבחנו שיש לי קרוהן או צליאק? אם האבקות האלה יפגעו לי בגוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה
איל15/11/2008האם אני יכול במקום האבקות המרוקנות להשתמש בכדורי לקסעדין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה
פרופ' עמי ספרבר16/11/2008מצטער. לא שמתי לב מיד לתוספת הזו.
כדורי לקסדין אמורים להיות השלמה להכנה העיקרית לא במקומה.
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הכנה לקולונסקופיה
פרופ' עמי ספרבר16/11/2008שלום רב, אביעד
הקושי העיקרי בהכנה לקולונוסקופיה היא אי-הנוחות ולא הסכנה. ההמלצה הכללית היא הכנה עם מרוקן חדש כי בחומר זה אין סכנה של פגיעה בכליות.
הקושי העיקרי הוא הטעם של החומר וכמותו ולא השלשול. אפשר לעשות הכנה עם חוקנים אך לרוב ההכנה אינה מספיק טובה והבדיקה אינה מבוצעת בשלמות עקב תוכן צואתי שנשאר במעי.
החומרים אינם גורמים לדלקת במעי. יש מקרים בודדים שהם עלולים ליצור תמונה דמוית דלקת במעי בעת הבדיקה שמקשה על הרופא המבצע, אך רופא מנוסה יכול להבחין בין מצב של דלקת אמיתיצת ודמוית דלקת. אני מדגיש שלא מדובר בדלקת הנגרמת על ידי ההכנה.
אני חושש שבמקרה שלך עלול להתפתח מצב של "נבואה המגשימה שת עצמה". אתה כל כך חושש מההכנה שהיא תהפוך לקשה יותר עקב חששות אלה.
אגב, בנימה אישית. אני כבר עברתי קולונוסקופיה 5 פעמים (כל 5 שנים עקב רקע משפחתי). לא נהניתי כלל מההכנה אבל עברתי את זה בכל פעם ללא אירוע מיוחד כי החלטתי מראש שכך יהיה.
באיחולי הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר עדיאל קריןשועה זהבה14/11/2008
שלום בעקבות כאבים דחופים בבטן התחתונה הומלץ לי לבצע רקטוסקופיה. האם בבדיקה יש גם אפשרות לבדוק את המעי הדק ואם לא באיזו בדיקה זה מתאפשר?בתודה מראש.שועה זהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקטוסקופיה
ד''ר אליעד קרין25/11/2008לזהב שלום רב
בדיקת הרקטוסקפיה בודקת בין 15 ל 20 ס"מ בלבד של הרקטום.
לשם בדיקת המעי הדק הסופי יש צורך בקולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי - מאפשר בדיקת 10-20 ס"מ של המעי הדק הסופי.
קיימות בדיקות נוספות למעי הדק - כגון CT אנטרוגרפיה, אנטרוסקופיה וקאפסולת מצלמה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)