פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אל ד"ר קרין
    ש.
    07/07/2008

שלום ד"ר קרין, ראשית כל רציתי להודות על טיפולך. ביום חמישי האחרון עברתי אצלך ניתוח לפרוסקופי להסרת כיס מרה בכירורגית א'. אין ספק שחוש ההומור שלך מקל על כל התהליך ואין כל עוררין על מקצועיותך. יש לי שאלה: בעוד הכאבים הפנימיים מהגז והניתוח עצמו הולכים וקטנים, דווקא אי הנוחות מהתפרים עצמם הולכת וגוברת. סביב כל "רגל" של סיכה צומחת לה הילה אדומה כואבת (בקוטר של מילימטר, לא יותר). האם זה חלק מהתהליך, או שכדאי לבוא להיבדק? סך הכל אין לי תחושה של הקלה בכל יום שעובר. האם אני מצפה לזה מוקדם מדי? בסך הכל עברו 3 ימים. תהייה נוספת, שאין היא אומרת שאינני מודה לך על כל טיפולך: אחרי הניתוח אף אחד לא ניגש אליי להסביר לי מה היה בניתוח. גם לא אל בעלי. היינו צריכים להניח שהכל היה בסדר. אבל, היו לי שאלות, ואף אחד לא יכול היה לענות עליהן. נראה לי לא רלוונטי לשאול מנתח שלא היה שם. אינני מתלוננת. סך הכל, אני מודה לך על טיפול מקצועי ביותר, אך היה נחמד אם מישהו היה מדבר איתנו. שוב - תודה לך על הכל! ש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אל ד"ר קרין

הוספת תגובה

• ל ש

ד''ר אליעד קרין
    07/07/2008

לש שלום רב

האדמומיות המופיע מסביב לסיכה הינה תגובה נורמלית דלקתית למתכת ואינה בעיתית או מסוכנת.
    הכאבים יחלפו בעוד מספר ימים באופן הדרגתי.
    ניתן להשתמש במשככי כאבים כמובן ורצויי לעשות כך בשבוע הראשון.
    הצדק איתך והערתך מקובלת עלי.
    המהלך הניתוחי היה רגיל לחלוטין.
    האבני היו קטנות ורבות בדומה לחול זיף זיף שחור - אחת מהן אצלח, השאר בחנות באלנבי.

החלמה מהירה,

הרגישי חופשיה לפנות בכל שאלה ובעיה,

בכבוד רב

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ש.
    08/07/2008

התגובה שלך החריפה את מצבי, וכעת יש 2 מ"מ הילה אדומה סביב כל סיכה! כל כך כואב לצחוק....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס - המשך:
    דנית
    07/07/2008

תודה על תשובתך. 2 שאלות נוספות: 1. הופניתי לקולונוסקופיה. האם בדיקת הקולונוסקופיה חשובה במקרה זה ? לשם מה? (עברתי סיטי חוזר לפני חודש והתשובה היתה שיש סעיפים בסגמא, אין דלקת) 2. איזה טיפול מונע מקובל אחרי התקף - תרופתי או אחר? האם עדיין, 3 חודשים אחרי, יש טעם שאפנה לאיכילוב לצורך טיפול כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקוליטיס - המשך:

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס - המשך

ד''ר אליעד קרין
    07/07/2008

לדריה שלום רב,

הקולונסקופיה חשובה בעיקר בשלילת מימצא גידולי במעי הגס שעשויי להתמן בצורה דלקתית דמויית דיברטיקוליטיס.
    בדיקת ה CT אינה רגישה דיה לשם כך ובזמן דלקת המימצאים יהיו דומים.
    עצם נוכחות סעיפים אינה מספקת לשלילת תהליך אחר שגרם לדלקת.
    הטיפול המקובל הינו דיאטטי ומבוסס על דיאטה עשירה בסיבים ושתיה מרובה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה
    אלירן
    06/07/2008

ד.נ. לפני 3 שנים עברתי קולונוסקופיה. ההכנה הייתה ממש ובאופן מובהק בלתי נסבלת עבורי. הצלחתי בקשיים עצומים לשתות כ-3/4 בלבד מהסופודקס. נמסר לי שהיום משתמשים במרוקן, שאיננו פחות נורא. נודע לי שבקנדה משתמשים להכנה באבקה הנקראת Klean Prep, שטעמה איננו נורא. האם אבקה זו מוכרת וקיימת בישראל? אנא תשובתך. תודה. אלירן

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה

הוספת תגובה

• הכנה

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2008

שחום אלירן
    אין הכנה כזו בארץ אך קיימת בארץ הכנה קלה יותר והיא בעזרת אבקת PICO-SALAX .
    ניתן לרכוש את המוצר בחלק מבתי מרקחת פרטיים ולא באף אחת מקופות החולים.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו הכנה

אלירן
    09/07/2008

ד.נ. הגסטרואנטרולוג אמר לי נחרצות שהוא לא ממליץ על פיקו סלקס, מאחר שלדבריו לא הוכחה יעילותו ולא הוכחה בטיחותו. האם המידע שברשותך שונה? אנא הבהירי. תודה. א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייתי מ-9.6

אלירן
    16/07/2008

ד.נ. ב-9.6 פניתי אליך בשאלת הבהרה אך, לצערי, טרם ענית עליה. אולי נפלה בין הכיסאות. אנא השיבי. תודה. אלירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס, כאבי גזים
    דנית
    06/07/2008

לפני כ-3 חדשים אושפזתי בשל דיברטיקוליטיס עם פרפורציה מכוסה. בעוד שבוע אני עומדת לעבור בדיקת קולונוסקופיה. בימים האחרונים יש לי לעתים קרובות כאבי בטן והרגשה של צורך ליציאה. כשאני הולכת לשירותים לרוב יוצא לי רק אויר והלחץ משתחרר לזמן מה, ואחכ"ך חוזר שוב. לא היה שינוי בתזונה שלי לאחרונה. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזאת של האויר הלוחץ? האם יתכן שנוצר שוב נקב במעי ודרכו נכנס אויר למעי? אין לי חום או סימני דלקת.

לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקוליטיס, כאבי גזים

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

דנית
    06/07/2008

האם בדיקת הקולונוסקופיה חשובה במקרה זה ? לשם מה? (עברתי סיטי חוזר לפני חודש והתשובה היתה שיש סעיפים בסגמא, אין דלקת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיוורטיקוליטיס כאבים וגזים

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2008

שלום לדורית
    יתכן שעדיין קיים גירוי באיזו איפה שהיתה דלקת ויש גירוי המעי והתכווצות הגורמת לריבוי גזים וכאבים
    היום מקובל לתת טיפול מונעת לאחר התקף של דלקת בסעיפים למשך תקופה ארוכה.
    במכוןג גסטרו באיכילוב בדיוק מתקיים מחקר קליני -תרופתי.בנשוא זה
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים או סרטן
    איתן רופ
    04/07/2008

שלום שמי איתן אני בן 28 . יני סובל כבר הרבה שנים מטחורים 6 שנים לאחרונהתחיל עוד פע ם דימום . ואני כרגל לא יודע האם להיבדק . לסיכום האם אפשר לדעת לפי הדימום אם זה סרטן או טחורים תוה מראש איתן רופ

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים או סרטן

הוספת תגובה

• טחורים או סרטן

ד''ר אליזה טיומני
    05/07/2008

שלום איתן
    כלל חשוב בתלונה של דמם רקטלי-הוא להיבדק ע" רופא.
    בדיקה פשוטה ומהירה
    לא נתן להגיד דעה סופית ללא בדיקה
    כמובן, אצל בחור צעיר כמוך מה ששכיח זה טוחרים ולא סרטן אך חייבים בדיקה

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום נלווה לטחורים

ל.
    06/07/2008

ד.נ. האם אצל אנשים מבוגרים יותר - למשל בני 70 - יש מצב בו בדיקת רופא, בלי הפניה לקולונוסקופיה, יכולה לגלות האם מדובר בטחורים בלבד ולא בגידול (כאשר מופיע דימום כלשהוא הנלווה לטחורים, שקיומם היה ידוע קודם לכן, וכאשר הפרוקטולוג מצא באמצעות אנוסקופיה שהטחורים גדושים)? אלירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום נלווה לטחורים

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2008

אין אפשרות לאבחן מדוייק מהוא מקור הדמם ללא בדיקה פנימית מעמיקה -עד 60 סמ' -סיגמואידוסקופיה לפחות.
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור מקור הדמם

אלירן
    09/07/2008

ד.נ. לפי מה קובעים האם לברר סיבת דמם רקטאלי ע"י סיגמוידוסקופיה או, לחילופין, ע"י קולונוסקופיה? האם זה תלוי בהיקף הדמם? בתכיפותו? וכו'? אודה על הבהרת נקודה זו. אלירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמם ביציאה
    אבי
    01/07/2008

בוקר טוב מזה שנים רבות אני סובל מידי כמה שנים (כשנה-שנתיים) מטחורים שטופלו מספר פעמים בקשירה. בימים האחרונים (3-4 ימים) אני מרגיש במוצא פי הטבעת מאין צריבה וחוסר נוחות שמורגשים בעיקר בזמן יציאה ולאחריה ולאחר היציאה מידי פעם בעת כיווץ חלש של השרירים במקום. בימים האלה, כמעט הכל יציאה בניגוב הופיה פס דק של דם שנעלם לאחר הניגוב השני, הפס נראה כאילו יש במקום פצע שבעת הניגוב מדמם מעט. היום בבוקר, היתה לי יציאה קצת קשה מהרגיל וכשניגבתי, הנייר היה כולו אדום מדם טרי, בניגוב השני כבר היו סימנים דהויים של דם ובשליש כבר לא נראה כמעט כלום. (לציין כי לא הבחנתי בדם באסלה או בצואה). לאחר כשעה, החלטתי לצאת לשירותים שוב (בגלל תחושה מועטה של אי התרוקנות מספקת) וגם אולי מתוך סקרנות לראות מה המצב, הפעם לאחר כדקה ולאחר שאימצתי מעט את השרירים במקום ראיתי קילוח דם טרי באסלה כאשר בניגוב לאחריו הנייר היה שוב עם דם. רציתי לברר מס' דברים במגבלה של חוו"ד ללא בדיקה שהיא בעייתית, אבל בכל זאת : * היתכן כי הדמם הנ"ל מקורו שוב בטחורים או שיתכן כי ישנו פצע / חריץ שגורם לדימום הזה ? * האם העובדה כי הדם מופיע על הנייר בניגוב הראשון והשני ולאחריו כמעט ולא נראה מצביע על כך שמדובר במשהו פנימי יותר ? האם אם היה מדובר בחריץ הדם לא היה ממשיך לפחות להופיע בכל ניגוב ולא רק לאחר מאמץ ? * אתמול במשך היום אכלתי עגבניות ואבטיח עם גרעינים לבנים בתוכו (הגרעינים נראו בצואה), היתכן שמאכלים אלה גרמו להרעה במצב ? * מהן הפעולות שאני יכול לבצע ע"מ להפחית ולסיים בהקדם את סבב הדימום הזה ? * האם יש מקום ליעוץ של פרוקטולוג, ואחרי כמה יציאות כאלה המצב מחייב תשומת לב דחופה ? כל עזרה, רעיון, עיצה יתקבלו בברכה נא השתדלו לענות על שאלותי עד כמה שניתן. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמם ביציאה

הוספת תגובה

• דמם ביציאה

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2008

לאבי שלום רב

מספר גורמים אפשריים לתופעת הדמם אותה אתה מתאר.
    במיקרים של חולי וסבל אני מעדיף גישה ישירה של בדיקה איבחון וטיפול ע"פ התפלפלות.
    ממליץ לפנות לבדיקת כירורג .

בכבוד רב,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידולים שטוחים במעי
    ל.
    29/06/2008

ד.נ. האם ניתן לגלות ולטפל בגידולים שטוחים (לא פוליפים), העשויים להתפתח במעי הגס, באמצעות קולונוסקופיה (בדומה לגילוי וטיפול בפוליפים באמצעות קולונוסקופיה)? תודה. ל.

לקביעת תור
    סגירה
    גידולים שטוחים במעי

הוספת תגובה

• גידולים שטוחים במעי

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2008

לל. שלום רב

ניתן לגלות ולטפל גם בגידולים שטוחים שאף הם פוליפים מהסוג השטוח, אגב.
    גידולים אלה ניתנים לאבחון ע"י מראהם, ע"י לקיחת ביופסיה ובהתאם לגודלם, אופיים ועומקם אף לכריתה מקומית ע"י קולונוסקופיה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ל.
    04/07/2008

ד.נ. כאשר אתה כותב בתשובתך "לקיחת ביופסיה" (לצורך איתור גידולים שטוחים במעי), האם כוונתך ללקיחתה במהלך הקולונוסקופיה? ואם כן, האם יש צורך בקולונוסקופיה נוספת אם תוצאות הביופסיה שנלקחה בקולונוסקופיה הראשונה הן חיוביות? דבר זה ממש לא ברור לי, ואודה על הבהרתך. ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר אליעד קרין
    07/07/2008

לל שלום רב,

הבהרה:
    שני מצבים אפשריים:

א. הפוליפ השטוח ניתן לכיתה מלאה במהלך הקולונוסקופיה הראשונה - במיקרה זה ישלח הפוליפ לבדיקה פאטולוגית לאיבחון מדוייק ובדיקה האם נכרת בשלמות.

ב. אינו ניתן לכריתה מלאה -תלקח ממנו ביופסיה. המידה ואין מדובר בגידול פולשני אז ניתן לשקול קולונוסקופיה נוספת לניסיון כריתה. לעיתים הבדיקה השניה תבוצע ע"י גסטרואנטרולוג המתמחה בכירתות מורכבות יותר של פוליפים שלכעורה נראו לראשונה ככאלה שאינם ניתנים לכריתה מלאה.

מקוה שברור יותר כעת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול במעיים
    סיבל
    28/06/2008

לפני יומיים גילו אצל אמי (בת 64 חולת פרקינסון) גידול בצד ימני עליון של מיי גס כפוף לכבד. אמרו כי גידול מאוד גדול עד כדי שחוסם לה את המעיים והפנו אותה לניתוח בשבוע הבא ולאחר מכן כנירא כימוטרפיה. למרות הנסיון שלי לברר את חומרת המצב אני עדיין עמומה. בC.T לא ראו גרורות , איברים נקיים אך יש התפרצות בחלל הבטן, יידעו יותר אחרי הניתוח. רציתי לשאול מספר שאלות כלליות כדי להבין את המצב קצת יותר טוב: מה הבדל בין התפרצות לגרורות? מהו התליך החלמה? כמה זמו? במקרה של הסרה מלאה ניתן לנהל חיים רגילים לאחר ניתוח? האם יש מקום לאופטימיות למרות התיאורים הלא מדויקים שלי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גידול במעיים

הוספת תגובה

• גידול במעי

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2008

לסיבל שלום רב

יש מקום לאופטימיות.
    בשלב ראשון יש צורך בניתוח לכריתת המעי הגס הימני והגידול, ואחריו שלב ההחלמה מהניתוח.
    בהמשך יתקבלו תוצאות הן מהמראה המדוייק במהלך הניתוח והתשובה הפאטולוגית הסופית לגבי שלמות הכריתה ומעורבות בלוטות.
    רק אח"כ החלטה לגבי טיפול כימוטרפי - כן או ללא.

בכבוד רב,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקטוסקופיה
    אביבית
    28/06/2008

שלום רציתי לקבלהסבר על בדיקת רקטוסקופיה שעלי לעבור האם זה כואב כמו קולונסקופיה? ומה בעצם זה בא לבדוק? מה ההבדל ביו אנסוקופיה לבין רקטוסקופיה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רקטוסקופיה

הוספת תגובה

• רקטוסקופיה

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2008

לגלית שלום רב

רקטוסקופיה היא בדיקה להתכלות ישירה על הרקטום ומהלכה מוכנס מכשיר עם מקור אור אל הרקטום.
    הבדיקה מבוצעת עד לעומק של כ 15-20 ס"מ, אוינה כואבת ולכן אין צורך בטשטוש.
    אנוסקופיה היא בדיקה דומה של התעלה האנאלית - בדיקה קצרה יותר לאורך של כ-8 ס"מ.

בכבוד רב,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנוסקופיה ורקטוסקופיה

ל.
    06/07/2008

שלום למומחה, אני נבדקתי באנוסקופיה, והיא הכאיבה לי מאוד מאוד. על רקע זה, האם רקטוסקופיה באמת איננה כואבת, כאשר אנוסקופיה - שהיא פחות פולשנית - כן כואבת (במקרים מסוימים, כנ"ל)? ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנוסקופיה -רקטוסקופיה

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2008

ראה תשובה שנתתי לאור
    רקטוסקפיה מעט קשה יותר בהשוואה עם אנוסקופיה.
    כמובן רגישות וסבילות לבדיקה היא מוסג מאוד אידיודואלי ותלוי ביכולת סבל של כל אחד ואחד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אלחוש

אלירן
    09/07/2008

ד.נ. אני עברתי אנוסקופיה לאחרונה, והיא גרמה לי כאבי תופת - לא פחות. הפרוקטולוג שביצע אותה טען שסיבת הכאבים היא שהטחורים היו גדושים. לפיכך, האם לא נחוץ לאלחש אנוסקופיה במקרים מסוימים? מהם? וכנ"ל לגבי רקטוסקופיה? אנא הבהרתך. תודה. אלירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקטוסקופיה

ד''ר אליזה טיומני
    06/07/2008

שלום אור
    אנוסקופיה -זו בדיקה הבודקת כ 4-6 סמ' אחרונים של החלחולת.
    רקטוסקופיה-בדיקה ארוכה יותר המגיעה עד 15-20 סמ' של המעי הגס הסופי..
    יש אי-נוחות מסויימת אךהפעולות הללו הרבה יותר קות בהשוואה עם קולונו
    מטרות שונות לכל בדיקה ובדיקה
    בהצלחה
    ד"ר אליזהטומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה כרונית
    מרגלית
    28/06/2008

שלום רב לד"ר לאחרונה עשיתי בדיקת קולונוסקופיה (סיגמה) מהתוצאות נאמר לי ע"י רופא מטפל שיש לי דלקת כרונית במעיים. שאלתי היא האם דלקת כרונית במעיים היא לכל החיים? והאם יש נכות מסויימת לגבי יציאה לעבודה? אודה לך באם תחזיר לי תשובה בכבוד רב:מרגלית טוביאנה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה כרונית

הוספת תגובה

• מחלה כרונית

ד''ר אליעד קרין
    04/07/2008

למרגלית שלום רב

דלקת מעי כרונית ע"פ הגדרתה היא לכל החיים - החומרה עשויה להתנות, ויתכן ויהיו תקופות אורוכות של שקט ונורמליות, אך למצב יש משמעות לגבי מצב בריאות וצורך וטיפול ומעקב למשך כל החיים.
    נושא הנכות - נושא מורכב מבחינה משפטית וביטוחית. בעיקרון לא צריכה להיות הגבלה בעבודה ויש לשאוף להמשך התנהלות נורמלית ותיפקודית עד כמה שניתן.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעיפי מעיים
    יהודה
    28/06/2008

47 לפני שנה אושפזתי עקב כאבים דיברטי קוליטס טופלתי אחרי שבוע יצאתי אאחרי שקט של 3 חודשים שוב כאבים והפעם רופא המשפחה נותן לי כל הזמן אנטיביוטיקה ושוב שקט חודש.. ןשוב חוזרים הכאבים...וכך עד היום!! אני שוקל לעשות ניתוח(כנראה לא תיהיה לי ברירה) ושאלתי האם לאחר הניתוח..סעיפי המעיים יחזרו??

לקביעת תור
    סגירה
    סעיפי מעיים

הוספת תגובה

• סעיפי מעיים

ד''ר אליעד קרין
    28/06/2008

ליהודה שלום רב

חשוב מאד לדעת אם עברתה כבר קולונוסקופיה ומה הן תוצאותיה.
    שיעור הארעות דלקת הסעיפים לאחר ניתוח כריתת מעיגס עקב מחלת סעיפים הינו נמוך ביותר אך אינו 0.
    בניתוח כורתים את קטע המעי נושא הסעיפים אך לא את כל המעי הגס, ויתכן ואף ישאר קטע נושא סעיפים לאחר הניתוח, לרב הסעיפים אם נותרים בקטע מעי זה אינם גורמים לדלקות.
    ממליץ לפנות לכירורג לשקילת הצורך בניתוח.

בברכה,

ד,ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול והפניה לקולונוסקופיה.
    מרים
    28/06/2008

שלום, אני בת 62 ונמצאת בהתחלה של טיפול אצל גסטרואנטרלוג בעל שם טוב ואדם חביב מאד, מבית החולים הדסה. אני מאמינה בו וסומכת על שיקול דעתו. שלוש הערות לגבי מצבי הרפואי: אני מעשנת לשעבר ופגועת ריאות. מטופלת בתרופות אסמטיות וסטרואידים, בכמות לא גבוהה, במשך 9 שנים. סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. אני בעלת משקל עודף. מעולם לא סבלתי מבעיות במעיים. אני אפילו לא מצליחה לזכור, שהיה לי אי פעם שלשול. מזה חודשיים אני משלשלת. אני תחת דיאטה עוצרת ומצבי התייצב לשלשול דייסתי, פעם עד פעמיים ביום. בתרבית צואה התגלה טפיל, (Blastocystis homiis), לאחר טיפול אנטיביוטי של מטרוגיל, במשך 10 ימים, נעלם הטפיל. התרבית הנוספת שעשיתי, היתה בסדר. עם סיום האנטיביוטיקה, מצבי היה בסדר ואפילו טוב, למשך שבוע אחד בלבד. לאחר מכן, החל שוב שלשול. בדיקות דם סמוי בצואה הן שליליות בדיקות הדם שלי תקינות, להוציא: ASCA חיובי. אנמיה קלה, המוגלובין - 11.4 נורמיציטי. מאגרי ברזל סבירים- פריטין 10 (תקין בגבול הנמוך). הרופא הסביר לי ש ASKA חיובי מוביל למחלת קרוהן. המליץ על קולונוסקופיה ואם אפשר יהיה גם אילאוסקופיה, ואמר שיילקחו ביופסיות לבדיקה. אתמול חל שינוי, השלשול התמתן מעט והיום חל שיפור נוסף. אלא שמאמש אני חשה בלחץ בבטן, אולי מעט גזים והרגשה שהבטן מלאה וגדושה. אני חשה נפיחות בבטן. יכולתי לותר על האוכל והחלטתי שלא. בסופו של יום אכלתי שתי ארוחות. כיוון ששיחה עם הרופא המומחה אינה אפשרית (בגלל התור,,, ) רופאת המשפחה בחופשה, ואני מעט מודאגת, אשמח מאד לקבל חוות דעת על כמה שאלות. 1. האם על פניו נראה שחליתי בקרוהן? נראה לי שאין לי סימנים נראים לעין, המצביעים על קרוהן. אין לי חום, לא חלה ירידה במשקל ואין נראה דמם. האם ASKA חיובית יכולה להראות על משהו אחר? האם משום שגודל התא תקין והאנמיה נורמוציטית, ואינה נובעת מחוסר של ברזל אלא אולי ממחלה כרונית? קרוהן? האם קרוהן מזוהה על ידי בדיקת הביופסיה? 2. מה האפשרויות האחרות לדלקת מעיים? האם ישנן דלקות מעיים שהן ברות טיפול, ושאינן מחלות כרוניות? האם ישנה אפשרות לטיפול תרופתי מרפא המעלים את הדלקת? 3. ממה יכולה לנבוע תחושת המלאות, הבטן הנפוחה והשובע המדומה שאני חשה מאז אמש? על מה מורה התופעה הזו? 4. מה פירוש הניסוח: ואם אפשר יהיה גם אילאוסקופיה ? כך רשם הרופא. מה יכול למנוע את האפשרות להיכנס למעי הדק? חן חן לכם על היותכם כאן :-)) ותודה על שניתנת לי האפשרות לשאול. בברכה חמה, מרים.

הוספת תגובה

• שלשול והפניה לקולונוסקופיה

ד''ר אליעד קרין
    28/06/2008

למרים שלום רב

שאלותייך הן רבות והיקפן הוא בערך מספר פרקים בספר רפואה על מחלות מעי דלקתיות ומחלות כרוניות, בכלל.
    להני עלה החשד למחלת מעי דלקתית כרונית ע,י הגסטרואנטרולוג המטפל לאור שלשול ממושך, ובצדק
    הערכה לדעתי צריכה לכלול CT בטן וקולונוסקופיה עם נסיון כניסה למעי הדק הסופי על מנת להעריך האם קיימת דלקת במעי הדק או הגס או בשניהם, ולקיחת ביפסיוי.
    אין תשובת ביופסיה שהיא ספציפית ובד"כ האבחנה מבוססת על פרמטרים קלינים ותשובות מבדיקות הדמיה ואנדסקופיה.
    עצם העובדה שאת מטופלת כבר ע"י סטרואידים מקשה על האבחנה וממסכת חלק מהסימפטומים האפשריים כגון כאב בטן.
    אין לי ספק כי את נימצאת בידיים טובות, ובהצלחה בהמשך הבירור והטיפול.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמקדות :-))

קובי
    28/06/2008

תודה לך ד"ר קרין, על תשובתך המהירה. כמה נאה! אני מתנצלת שלא התמקדתי,,, מנסה להבין הכל! ברשותך, הייתי רוצה להבין למה או אולי אייך, השימוש במשאפים (10 שאיפות ביום, מתוכן 4 הכוללות סטרואידים), מקשה על האבחנה וממסך חלק מהסימפטומים ? האם כל דלקת במעי היא כרונית או שתאור המקרה שלי מצביע על דלקת כרונית? מה אומרת תחושת המלאות בבטני, שאינה קשורה לאכילה? זהו,,, הפעם 3 שאלות ממוקדות :-)) חן חן לך. בברכה, מרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות רבות ופריטין נמוך
    אור
    28/06/2008

אני בת 65, ולאחרונה למעלה מחדש, יש לי כ-5-6 יציאות ביום. לא שלשול. ובשאר הזמן הרבה פעמים רצון לצאת בלא כלום. עשיתי קולונו. וגסטרו .ויצא בסדר. האם זה יכול להיות ממעי הדק? לפני שנה היה ממצא בלבלב, שבבדיקה אי.יו.אס לא נמצא דבר חשוד, אלא רק בליטות קטנות מסביב ללבלב. האם אני צריכה לחזור על הסיטי, [עשיתי לפני שנה] ומה לעשות עם ההפרעות האלה בבטן. גם ירדתי במשקל מעט. יש לי תיאבון. המוגלובין 11.3. פריטין 4. ואני מועמדת לקפסולה. האם זה דחוף? לסיכום מה שבעיקר מפריע לי הן היציאות הרבות, וכאבי הבטן. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות רבות ופריטין נמוך

הוספת תגובה

• יציאות רבות ופריטין נמוך

ד''ר אליעד קרין
    28/06/2008

לאור שלום רב

יש צורך בבירור גם ע"י קאפסולה, ממליץ לבצע רמת גסטרין בדם, ולהמשיך כתוכנן ע,י קאפסולה.
    כמו כן לאור תלונותייך על הרצון ליציאה בלא כלום להבדק גם ע"י כירורג בשאלה של הפרעה של ריצפת האגן.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת התקף..
    אני
    27/06/2008

שלום לך,ביתי כבר 3 חוד' בקרוהן לוקחת פנטסה וברגיעה. אתמול אכלה משהו "כבד" והקיאה אותו בשלבים הלילה ובנוסף שילשלה פעמיים(בינתיים) וטו על חולשה מה שניראה כבן אדם בריא כתחושות טיבעיות. אני יבדוק כיצד זה מתפתח במשך היום. האם לדעתך יש סיבה לדאגה וזו התפרצות הקרוהן? במידה וימשיכו שילשולים היום בתדירות גבוהה לקחת אותה למיון ? אשמח לתשובה מהירה תודה ורד

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת התקף..

הוספת תגובה

• חרדת התקף

ד''ר אליעד קרין
    28/06/2008

לורד שלום רב

קשה לדעת הם מדובר בהחמרה של הקרוהן או בכל גורם אחר שעשויי לגרום להקאות ושלשולים.
    ללא כל קשר עלייך להמשיך ולעקוב ולראות כיצד הארוע הנוכחי מתפתח, במידה וללא יכולת לשתות הקאות מרובות או שלשול רב ממליץ לפנות לבדיקה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה צד שמאל
    אני
    24/06/2008

אני בת 23, מזה כשלושה חודשים הופיעו לי כאבים בבטן עליונה בצד השמאלי. הכאבים לא חזקים ולא מורגשים, רק כאשר אני עושה איזשהו מאמץ, או נושמת עמוק (כלומר מפעילה את האיזור). מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות גידול סרטני?

תודה רבה להתייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן עליונה צד שמאל

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה שמאל

ד''ר אליזה טיומני
    24/06/2008

שלום למודאגת...
    קודם כל- תפסיקי לדאוג ותתחילי לפעול.
    אם המחושים נמשכים כבר יותר מ- 3 חודשים ,הגיע זמן לגשת לרופא-להיבדק + לבצע בדיקות דם והדמיה.
    אם כאבים גוברים בתנועה ונשימה עמוקה -צריך לחפס בעיה כלשיא באיזור-גב? טחול? ריאות?ועוד.
    מדוע ישר צריך לחשוב על סרטן? -יש גם מחלות אחרות....
    תגשי לופא להיבדק .

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

אני
    24/06/2008

מה לפי ידיעתך יכול להיות חוץ מגידול? אילו מחלות קשורות בכאבים בבטן השמאלית העליונה שמופיעים בעת מאמץ? האם זה יכול לגרור התערבות ניתוחית? האם זה יכול להיות מתיחת שריר או שלא סביר היות ועברו כמה חודשים מאז שזה הופיע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביב טן שמאלית עליונה

מודעגת
    25/06/2008

שלום
    אני כבר אניתי בקווים כלליים
    יש אבחנה מבדלת רחבה לבעית מחושים בבטן שמעלית עליונה וכאן זה לא המקום להיכנס לפרטים.
    אליך לפנות לרופא להיבדק במידה והתלונות נמשכות

תרגישי טוב
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה