מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהורד29/07/2008
אני בת 30 מאובחנת עם אנדומטריוזיס עם הידבקויות קשות מאוד. עם מעורבות של מעי גס, בלפרוסקופיה מלפני שנה המעי הגס היה דבוק בחוזקה לרחם ולשחלות. בתקופה האחרונה אני סובלת משלשולים כמעט יום יום, פעם מקסימום פעמיים ביום. כמובן שלכל מתלווים כאבי בטן עזים עד לפעמים הרגשה של התעלפות. האם זה יכול להחשיד על הידבקויות במעיים/ במעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקויות
פרופ' עמי ספרבר30/07/2008שלום ורד,
אנסה להתייחס לשני דברים:
1) הידבקויות אינן מערבות את חלל המעי אלא נדבקות לדופן החיצונית. על ידי כך הן יכולות לגרום להיצרות של חלל המעי או אפילו לחסימה בעקבות תסביב של המעי על ציר שההידבויות יוצרות. זה כמובן יכול לגרום לכאב בטן וכמו כן, במקרים פחות שכיחים, לשלשול אם בחלק המוצר של המעי יש שגשוג של חידקים.
2) אנדומטריוזיס לכשעצמו יכול לגרום לכאב בטן ולהיות קשור לשלשול.
היות ויש מצבים מרובים אחרים שעלולים לגרום הן לכאב בטן והן לשלשול הייתי מציע להיפגש עם גסטרואנטרולוג, באם טרם עשית זאת, על מנת להחליט אם יש צורך בבדיקות אבחנתיות נוספות או לא.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס קולוגנוס ולימפוציטימרים29/07/2008
שלום, אני בת 62 סובלת משלשול במשך 3 חודשים, ונתונה בדיאטה עוצרת להקלה. בבדיקה שנערכה לי אובחנה קולנוסקופיה תקינה ורירית תקינה. בביופסיות שנלקחו אובחנה קוליטיס מיקרוסקופית - COLLAGENOUS & LYMPHOCITIC. הוצע לי טיפול בבודזון למשך 6 חודשיים, מינון היורד בהדרגתיות כל חודשיים: 9מ"ג, 6מ"ג ו3מ"ג. שאלותי: 1. האם הטיפול בבודזון עשוי לרפא אותי והמחלה תעלם? 2. האם הקוליטיס המיקרוסקופית עלולה להתפתח לסוגי קוליטיס קשים יותר?3. מהן הסכנות בנטילת סטרואידים, במינון ובמשך הזמן שהוצעו לי? 4. האם ידועה לכם דרך טיפול אלטרנטיבית שתסייע להחלמתי? 5.האם עיכוב של חודשיים עד שלושה בנטילת הסטרואידים, יכול לגרום להחמרה במצבי? תודה לכם! בברכה, מרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי :-(( אנא השיבו לי. תודה!
מרים01/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס לימפוציטי
פרופ' עמי ספרבר01/08/2008שלום רב לך, מרים
סוגי הקוליטיס שהזכרת הם סוגים של קוליטיס מיקרוסקופי, כלומר דלקת שנראית רק בבדיקת ביופסיות ולא בהסתכלות ברירית בזמן ביצוע קולונוסקופיה. קוליטיס זה גורם בעיקר לשלשול כפי שקורה אצלך. עד לאחרונה לא היתה עדות טובה ליעילות של טיפול זה או אחר. לאחרונה פורסמה סקירה על ידי מכון מחקר אנגלי הנחשב כפוסק בהערכת היעיולות של טיפולים במחלות שונות. בפרסום הז נכתב שהטיפול היחיד שיש לגביו עדות מבוססת ליעילותו הוא טיפול בבודסון כפי שהוצע לך.
בודסון הוא סוג של סטרואיד שנשאר ברוב במעי ומעט נספג לגוף. על כן יש הרבה פחות תופעות לוואי מאשר בטיפול בסטרואידים אחרים, כגון פרדניזון.
אינני מכיר את הטיפול המוצע של חצי שנה, כך שקשה לי להתייחס לנקודה זו. בסקירה האנגלית מדובר בטיפול של כחודשיים במינון של 9 מ"ג ליום עם או בלי הפחתה הדרגתית של המינוון בסוף תקופת הטיפול.
לסיכום, אני חושב שיש הגיון בטיפול שהוצע לך. יתכן שאפשר לשקול עם הרופא שלך את משך זמן הטיפול הנדרש.
אם כי קרוב לוודאי שאין סיכון בדחית תחילת הטיפול, אינני רואה בזה הרבה הגיון אם החלטת לקבל אותו.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מרים02/08/2008חן חן לך פרופ' ספרבר על תשובתך הברורה והמרחיבה. בברכה, מרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית השימוש בהורמונים?
מרים03/08/2008פרופ' ספרבר שלום רב, אם אינני טועה, מצאתי את סיכום המחקר שציינת בתשובתך אלי, וקראתי שיעילות ה Budesonide - היתה 81% ואילו יעילות ה- serrata extract Boswellia היתה 44%. הייתי מאד רוצה שלא להשתמש בסטרואידים, שסיכויי הריפוי שלהם גבוהים יותר, בגלל תופעות הלוואי הרעות שלהם. התחלתי להשתמש ב תמצית פרי הבוסווליאה לפני 9 ימים ובסלדרין לפני 5 ימים, יחד עם דיאטה עוצרת מותאמת. ביומיים האחרונים, חל שינוי משמעותי בתדירות השלשולים שלי ( פעמיים ולמחרת פעם אחת ), ושינוי מסוים במרקם היציאות ( יותר עיסתיות ). אולי הניסיון שלי יצליח והתגובה שלי תהיה חיובית, ואז לא אצטרך להשתמש בסטרואידים ?! שאלותיי: 1. האם הריפוי שמדובר בו במחקר הוא ריפוי של ממש או הפוגה? 2. האם באופן עקרוני דחיית הטיפול בבודסון אפשרית, ולא תחמיר את המחלה? תודה לך מקרב לב. בברכה, מרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעיתי בכותרת-דחיית הסטרואידים,כמובן
מרים03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן העליונהו28/07/2008
הזמ למעלה משנה אני סןבלת מכאב רצוף בבטן העליונה, מצד שמאל מתחת לצלעות. הכאב רצוף ומטריד. בדיקות דם, אולטראסאונד, ובדיקת ושט-קיבה יצאו תקינות. לרופא המשפחה אין רעיון לסיבת ומיקוד מיקום הכאב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן שמאלית עליונה
ד''ר אליעד קרין28/07/2008לו שלום רב
על מנת להגיע לאבחנה יש צורך בקבלת היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית ורק אח"כ ביצוע בדיקות הדמיה על פי סבירות אבחנתית תוך התחשבות בפולשנות ונושאי קרינה וכו.
ממליץ שתופני לבדיקה גם ע"י כירורג.
בברכה,
ד,ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ו29/07/2008תודה על התשובה. ההסטוריה הרפואית נקיה וכמובן שנעשתה בדיקה כללית לפני ההפניה לבדיקות השונות. נקודת הכאב אובחנה במדוייק הן ע"י הרופא המטפל וכן במהלך האולטראסאונד אך ללא דיאגנוזה או השערה ספציפית לגבי הגורם או שיוך לאיבר מסויים. כל הרופאים אצלם נבדקתי הבינו את מהות ומקום הכאב אך לא היה להם כל רעיון למקור או הסיבה... ראיתי כי בעבר היו פניות באתר באותו נושא בדיוק אך לא הצלחתי לאתר תשובות רלוונטיות. אשמח לכל רעיון או כיוון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבין בבטן שמאלית עליונה
פרופ' עמי ספרבר30/07/2008שלום רב,
היות ועברת כבר בירור כלשהו לגבי הבעיה הייתי מציע שתי אפשריות נוספות להסבר אפשרי של הכאב.
1) חולים לא מעטים סובלים מכאב ממוקם שמקורו בדופן הבטן ולא באיברים הפנימיים. כאב זה הוא בדרך כלל חד וממוקם ויש לו טיפול. מצב זה במיוחד שכיח באזור של צלקת ניתוחית, אך לא רק. הגורם הוא בדרך כלל כליאה של עצב קטן בדופן הבטן עם גירוי ממושך במקום.
2) ישנו מצב שנקרא "תסמונת כפף הטחול". מדובר באזור בבטן השמאלית העליונה בו המעי הגס עושה סיבוב חד ימינה. לעתים הסיבוב הזה חד במיוחד ונכלא בתוכו אוויר שמביא למתיחת דופן המעי ולכאב ממוקם. אין במצב זה סכנה כלשהי, אך לעתים הכאב קורן לכיוון חזה שמאל עד כדי העלאת חשש לאירוע בלב.
כמובן שאינני יכול לדעת ברגע זה אם אחד מהמצבים הנ"ל גורם לכאב אצלך אבל יש מקום לבדוק אפשרויות אלו. לכאב בדופן הבטן במיוחד יש טיפול יעיל על ידי הזרקת חומר אלחוש מתחת לעור במקום הכאב.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנגואני27/07/2008
שלום,רציתי לדעת האם לחוליי קרוהן מותר לאכול מנגו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת מנגו
פרופ' עמי ספרבר28/07/2008שלום רב,
כעקרון חולי קרוהן יכולים לאכול הכל, ללא מגבלות, ובייחוד כשהם במצב של רגיעה או כשהמחלה פעילה במידה קלה יחסית. בעת החמרה, ובייחוד אם מדובר במחלה חסימתית באופייה (כאבים חזקים אחרי אכילה, הקאה, וכד') כדאי ורצוי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי התזונה, לרבות מנגו.
בברכה, פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהאבי26/07/2008
שלום לא מזמן הייתי אצל רופא כירוגי שאמר שיש לי טחורים פנימיים הוא נתן לי משחה והטיפול עזר כי אני כבר לא רואה כמות של דם על נייר הטואלט ובצואה עצמה כמו שהיה קודם . בבדיקה השניה אצלו שבאתי לביקורת הוא גילה שיש לי פיסורה סדק ממש קטן בפי הטבעת ואמר שאין טיפול לזה שאלתי היא האם יש משהו שמקל על פיסורה או שיכול לרפא אותה . והאם זה הגיוני שלפעמים אני רואה קצת דם בצואה או על נייר הטואלט והאם זה נגרם מאותו הסדק שקיים אצלי או שעלי שוב להיבדק . ורק להבהיר כי לפעמים הכל תקין ואין לי כאב ולפעמים ביציאה יש צריבה ודימום קל תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסורה
ד''ר אליעד קרין27/07/2008לאבי שלום רב
הטיפול בפיסורה מתחלק לטיפול שמרני בו באמצעות טיפול תרופתי מקומי, הגגינה מקומית והתאמה תזונתית מובילים להחלמת הפיסורה.
בחלק מהחולים טיפול זה אינו מוביל להחלמת הפיסורה ואז יש צורך בטיפול ניתוחי שיוביל להחלמה באחוז מאד גבוה של המיקרים.
בכל אופן מליץ לפנות ולהבדק.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק הבהרה לגבי תשובתך
אבי28/07/2008הטיפול התרופתי פותר את הבעיה או רק מקל עליה ? ולגבי תזונה עם מי עלי להתייעץ? האם אני אמור לחזור לרופא כירורגי תודה על העזרה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ד''ר אליעד קרין28/07/2008לאבי שלום רב
הסיכויי להחלמה תחת הטיפול המשולב, תרופתי תזונתי ומקומי הוא בסדר גודל של 60-70% כתלות באופי הסדק וההתמדה.
ממליץ לפנות לכירורג בנושא.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגלה אצלי גידול בחלחולת 9זאביק25/07/2008
שלום רב, מיקומו של הגידול הינו 9 ס"מ מפי הטבעת , ADENOMACARZIOMA . גודלו של הגידול 6 ס"מ . עשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני שנה וחצי - גידול זה לא נראה בבדיקה , לעומת זו הוסר פוליפ בדרגת דיספלזיה גבוהה . שאלתי - היתכן שבתוך שנה וחצי נוצר גידול בגודל זה ? מהו משך הזמן הלוקח לגידול מסוג זה להגיע לממדים מעין אלו . אשמך לתשוה ..... תודה זאביק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר p/s
זאביק25/07/2008אני בן 52 - זאביק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בחלחולת
פרופ' עמי ספרבר26/07/2008שלום זאביק, שאלתך מצוינת, אך כמו מקרים רבים ברפואה אין לה תשובה חד-משמעית, מה גם שחסר קצת מידע, למשל האם הגידול התפתח במקום בו הוסר הפוליפ שהזכרת? לרב, גידול כזה דורש יותר זמן להתפתח. ביחד עם זאת, ישנם גידולים אגרסיביים במיוחד מבחינה ביולוגית שמתפתחים במהירות חריגה כפי שכנראה קרה אצלך. בכל מקרה אני מאחל לך החלמה למה ובריאות. בברכה, פרופ' ספרבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי ותשובתך .........
זאביק26/07/2008אם הגידול הינו גידול אגרסיבי במיוחד ( מיקום הפוליפ שהוסר שונה - במעי הגס ) ובדיקת הקולונוסקופיה לקתה בחסר ..... מבחינת החלחולת ........ שאלה 1 - האם ניתן לבדוק זאת הכוונה לבדיקה שנעשתה לפני שיה וחצי ? שאלה 2 - הגידול הינו בדרגה 3 , מה אחוז הנרפאים סטטיסטית ממצב זה ? אשמח לתשובה נוספת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאביק שלום רב
ד''ר אליעד קרין27/07/2008לזאביק שלום רב
לא ניתן לענות באופן מדוייק על שאלת אחוז הנרפאים מאחר ושלב שלוש היא תשובה המתקבלת מבדיקה הדמייתית כגון סונר טראנס רקטאלי. - ומייחס רק לגידול המקומי.
תשובת נוספות של בדיקות דירוג כגון CT או PET-CT חזה ובטן יתנו אינפורמציה נוספת לגבי מעורבות מחוץ למעי.
רק לאחר קבלת כל הנ"ל יהיה ניתן להחליט על הטיפול המועדף ולהתייחס לסיכויי ההחלמה.
במידה והמחלה מוגבלת יש לשקול טיפול ניאואדגוונטי הכולל טיפול קרינתי לאגן וכימוטרפיה ואחריו ניתוח - לכל אלה מרכיב חשוב בקביעת הסיכויי להחלמה והסיכון לחזרה מקומית.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורם סיכוןאליעזר22/07/2008
ד.נ. האם סרטן קיבה ממנו נפטרה אימי בגיל 44 (לפני 58 שנה) נחשב כגורם סיכון ("סיפור משפחתי"), המחייב התייחסות מיוחדת? אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורם סיכון
ד''ר אליעד קרין22/07/2008לאליעזר שלום רב
אכן זהו גורם סיכון ולכן ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור הצורך והעיתויי של בבדיקות המעקב.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אליעזר23/07/2008ד.נ. על רקע תשובתך, קראתי שמרבית מקרי סרטן מערכת העיכול - בעיקר אצל בני 50+ - נובעים מגורמים חיצוניים (כגון עישון, השמנה, תזונה, מיעוט אכילת פירות וירקות), ולא מגורמים גנטיים. האם זה נכון ומידע זה הוא המעודכן? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר ניתוח מעי הדקאלפרד21/07/2008
שלום רב בעקבות סיבוב המעיים סביב עצמם עברה אימי ניתוח בו קיצרו לה חלק מהמעי הדק לטענת הרופאים זוהי בעיה קשה ואם לא היעתה מגיעה לניתוח תוך 24 שעות לא היה מה לעשות לטענתם הגיעה כשמצבה הוא על קצה קצה הרזרבות , חיזקו אותה ונותחה הניתוח עבר בהצלחה (לפני כ3 שבועות) מהניתוח יוצאים מורדמים כשמונשמים ע"י צינור בפה ומוזנים ע"י זונדה דרך האף התעוררה אך לטענת הרופאים חלשה מדי מכדי לשחררה ממכונת ההנשמה וע"כ ביצעו ניתוח נוסף ובו ההנשמה נעשית ע"י צינור ישירות לקנה דרך הצואר כיום היא צלולה לחלוטין , החלה לכתוב עם לורד על לוח מחיק ומדברת (עם השפתיים היות ועקב צינור ההנשמה אין קול) הבעיות: 1 חלשה מאד הגם שמתחזקת מעט 2 שלשול מזה מספר ימים הכוננה כעת להחליף את התזונה לתזונה המתעכלת טוב יותר ע"מ לא להפעיל את המעי (וכך לא יהיה שלשול) תזונה המתעכלת טוב כמובן טובה אך איננה פתרון לאורך זמן ומכאן שאלתי: האם תזונה עם סיבים סופחי מיים יכולה להועיל או דוקא להזיק? - סיבים אלו גורמים לפיחת מיים ו"מלאות" הצואה (להבדיל משלשול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה היתה מחולקת למשפטים,אנסה שוב
אלפרד21/07/2008שלום רב בעקבות סיבוב המעיים סביב עצמם עברה אימי ניתוח בו קיצרו לה חלק מהמעי הדק לטענת הרופאים זוהי בעיה קשה ואם לא היעתה מגיעה לניתוח תוך 24 שעות לא היה מה לעשות לטענתם הגיעה כשמצבה הוא על קצה קצה הרזרבות , חיזקו אותה ונותחה הניתוח עבר בהצלחה (לפני כ3 שבועות) מהניתוח יוצאים מורדמים כשמונשמים ע"י צינור בפה ומוזנים ע"י זונדה דרך האף התעוררה אך לטענת הרופאים חלשה מדי מכדי לשחררה ממכונת ההנשמה וע"כ ביצעו ניתוח נוסף ובו ההנשמה נעשית ע"י צינור ישירות לקנה דרך הצואר כיום היא צלולה לחלוטין , החלה לכתוב עם לורד על לוח מחיק ומדברת (עם השפתיים היות ועקב צינור ההנשמה אין קול) הבעיות: 1 חלשה מאד הגם שמתחזקת מעט 2 שלשול מזה מספר ימים הכוננה כעת להחליף את התזונה לתזונה המתעכלת טוב יותר ע"מ לא להפעיל את המעי (וכך לא יהיה שלשול) תזונה המתעכלת טוב כמובן טובה אך איננה פתרון לאורך זמן ומכאן שאלתי: האם תזונה עם סיבים סופחי מיים יכולה להועיל או דוקא להזיק? - סיבים אלו גורמים לפיחת מיים ו"מלאות" הצואה (להבדיל משלשול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בבטן תחתונה+ נפיחות קלה.שי17/07/2008
שלום. אני בן 31, וכבר חודש וחצי סובל מכאבי בטן לא חזקיםבבטן תחתונה צד ימין שאני יכול להתמודד איתם וחי את שיגרת היום שלי כרגיל. בנוסף לפני כ3 שבועות יש אצלי טפיחות קלה באיזור הכואב. הצואה שלי שינתה צבע לבהיר יותר ובנוסף היא מתפוררת באסלה- ולעיתים לאחר כאב אני גם משלשל. לאחר יציאה אני חש הרגשה טובה יותר גם בכאב וגם בניפוח הבטן. בשעות הבוקר הכאב והניפוח הם פחותים ובשעות הערב הם יותר נראים ומורגשים. אני יציין שעד לא מזמן הייתי אוכל ללא חשבון הכל, שמן, חריף,וכו' ושותה המון ורק קוקולה דאייט לימון, כבר כמה ימים שאני משנה את התזונה שלי וחש במעט יותר טוב אם כי לא לגמרי ולפעמים הכאב והניפוח מתגברים אפילו הכי. עברתי בדיקת CT ממש לפני שבוע ואין ממצא ספציפי לכאב, אלא רק דיברטיקולוזיס בקולון יורד ובסטיגמה שהבנתי שזה בצד שמאל בכלל. תור לגסטרולוג לצערי יש לי רק בעוד חודש+ (אין תור לפני), האם זה נראה מכו תסמונת מעי הרגיש? או יותר כמו סרטן המעי הגס? דואג ומודה לכם שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה..
שי17/07/2008מדי פעם אני סובל גם מכאבי גב קלים בצד ימין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה קצרה
ד''ר אליעד קרין19/07/2008לשי שלום רב
ממליץ להמשיך את הבירור כמוכנן.
האבחנות המבדלות יצטמצמו עם ההתקדמות בבדיקות עד להגעה חאבחנה המתאימה ביותר.
לשאלתך פחות מתאים לסרטן ויותר מתאים למעי רגיז, אך בחשבון גם מצבים זיהומיים - תרבית צואה?, ופרזיטים? ןמצבי מחלות מעי דלקיות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה- כירוג....
שי19/07/2008ביום שישי ביקרתי אצל כירוג מומחה ולאחר שלחץ לי על מקום הנפיחות וביקש שאשתעל הוא אמר ש- 99% יש לי שבר ליד הטבור- ושלח אותי לאולטרסאונד מדויק. האם יש קשר בין בעיות המעיים לשבר הזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמויאביעד17/07/2008
לאחרונה בבדיקת דם סמוי (יזומה על ידי תקופתית) נמצא חיובי באחד הטסטים. לפני שנה בבדיקת סקר נמצא לראשונה דם סמוי (בשלושת הטסטים) ועברתי ברור מקיף שכלל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שהיו תקינים. כמו כן עברתי לאורך התקופה שתי בדיקות נוספות של דם סמוי ביוזמתי שהיו תקינות. רופא הגאסטרו והרופא הכללי אמרו לי בזמנו שאחרי קולונוסקופיה תקינה אין צורך לחזור על דם סמוי במשך מספר שנים כך שבדיקות אלו ביוזמתי בלבד. אני עצמי מרגיש בסדר ואין לי בעיה מיוחדת. האם אפשר במקרה זה להתעלם מהתוצאה האחרונה או לפחות לחזור עליה בעוד כחודש? בתודה אביעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד''ר אליעד קרין19/07/2008לאביעד שלום רב
איני יכול לענות על שאלתך בצורה נחרצת ומדוייקת כי חסרים לי פרטים רבים.
אבל - בדיקת הסקר של דם סמויי היא בדיקה הסובלת משיעור גבוה של תוצאות חיוביות כוזבות ותוצאות שליליות כוזבות ויש המעדיפים אף שלא להשתמש בהן כבדיקות סקר כלל.
במידה וקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שעברתה היו תקינות, ואינך סובל מאנמיה או מדימומים חוזרים ממערכת העיכול אין מקום לבצע בדיקת דם סמויי, וכמובן לא לחזור על הבדיקה.
בענין זה אני דעה אחת עם רופא הגסטרו ורופא המשפחה.
המלצה נוספת - המנע מביצוע בדיקות יזומות מיותרות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור דימום
אליהו20/07/2008ד.נ. האם זה נכון שדימום כלשהוא הנלווה לטחורים, מחייב לברר את מקורו באמצעות קולונוסקופיה? והאם זה נכון, לעומת זאת, שדימום הנלווה לפיסורה (שהוא אופייני לכל פיסורה, ונחשב כבעיה מקומית כאשר לא נלוות אליה תופעות חריגות אחרות) לא מצריך בירור פולשני כנ"ל? תודה. אליהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור דימום
ד''ר אליעד קרין20/07/2008לאליהו שלום רב
בירור דמם ממערכת העיכול דורש לקיחת אנמנזה שהיא סיפור המיקרה וזה מכוון אותנו אל גורמים אפשריים רלוונטים.
דמם בצורת הכתמה ע"ג נייר הטואלט וכאבים באזור פי הטבעת ומימיצא בבדיקה של פיסורנ מתאימים לפיסורה ולכן אינם דורשים בירור ע"י קולונוסקופיה.
כאשר יש מימצא של דמם המתאים לדמם מטחורים ע"פ סיפור קליני ומימצא של טחורים בבדיקה ואלה מדממים באופן ברור בזמן הבדיקה - הדבר אבחנתי.
הבעיה שמימצא של טחורים מדרגות שונות בבדיקת אנוסקופיה קיים תמיד ולא ניתן ליחס אליהם את הדמם אלא אם בוצע בירור של מערכת העיכול התחתונה ולא נימצא גורם אחר המסביר את בעיית הדמם.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם טריאני13/07/2008
בוקר טוב,לשמחתי הקקי חזר!!! אתמול היתה לה יציאה בבוקר שהיה דם טרי. ביציאה בערב ללא דם. הבוקר יציאה ודם טרי ,השאלה היא במידה וזה לסירוגין הדימום האם לרוץ לרופא?אציין שבזמן האחרון היציאות שלה קשות וטובות מה שמזמן לא היה .אין לה טענות לגביי כאבים שונים. תודה על כל תשובותך ויום טוב ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טרי
ד''ר אליעד קרין13/07/2008לורד שלום רב
ממליץ לפנות לבדיקה ע"י הרופא המטפל עקב הדמם.
בברכה,
ד,ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת מצלמה במקום קולונוסקופיהדנית13/07/2008
לאחר אשפוז עקב diverticulitis עם פרפורציה, אני צריכה לעבור קולונוסקופיה. האם בדיקה באמצעות גלולת המצלמה ( אני רואה מודעות של ביקוש מתנדבים) יכולה להוות תחליף לבדיקה? אני יודעת שהגלולה עדיין בניסיון, אך בכל זאת, האם היא יכולה לתת תמונה די אמינה של המעי ? האם יש סיכון בכך שאתנדב לבדיקה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת מצלמה במקום קולונוסקופיה
ד''ר אליעד קרין13/07/2008לעדי שלום רב
בד"כ כאשר מבוצע מחקר שכזה הוא יכלול השוואה בין הבדיקה הנחנת לבין הבדיקה המקובלת, היינו בדיקת גלולה ותוצאותיה אל מול בדיקת קולונוסקופיה.
קולונוסקופיה נחשבת לבדיקה האמינה עד כה ובנתונים הקיימים ממליץ שלא לותר עליה.
ממליץ לך לפנות אל מפרסמי המודעות ולשאול שאלות אלה באופן ישיר.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה בפעם הרביעיתפיינרו אליהו12/07/2008
אני עומד לעבור בדיקת קולונוסקופיה בפעם הרבעית, אחרי כל חצי שנה כל פעם.בגלל פוליפים שמתגלים כל פעם.שאלתי!!! האם ידוע על מקרים דומים ומה הוא ההסבר. אני בן 76......
בכבוד רב ...פיינרו אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר אליעד קרין14/07/2008לאליהו שלום רב
יש מיקרים דומים.
חשוב לברר לגבי יקרים דומים של פוליפים או גידולים של המעי הגס במשפחה.
יש לברר את מיקום הפוליפים הסוג ההיסטולוגי שלהם והשלב שלהם.
ניתן לשקול טיפול תרופתי מונע.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן מתחילה הקולונוסקופיה
אלירן16/07/2008ד.נ. האם קולונוסקופיה בודקת גם גידולים רקטאליים (למשל, כאלה העשויים לגרום לטחורים, או שאוליי מוסווים ע"י הטחורים)? אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן מתחילה הקולונוסקפיה
ד''ר אליעד קרין20/07/2008לאלירן שלום רב
בבדיקת הקולונוסקופיה מחדירים את הקולונוסקופ דרך פי הטבעת ומתקדמים תוך בדיקה והסתכלו אל סוף המעי הגס.
עיקר הבדיקה הדקדקנית מבוצע למעשה בזמן ההתקדמות לאחור וכשר מגיעים לרקטום מבצעים בו תרגיל היפוך המאפשר הסתכלות על היקפו ומוצאו. נגעים הנימצאים בתעלה האנלית או ממש מיד מעליה עשויים להיות מפוספסים במהלך קולונוסקופיה וכאן יש צורך בהשלמה ע,י בדיקה רקטאלית ואנוסופיה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון או טיפול
אליהו21/07/2008האם אנוסקופיה ורקטוסקופיה הינן פרוצדורות איבחוניות גרידא, או גם טיפוליות (דהיינו, כורתות גידולים רקטאליים)? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יש להשלים
אלעד21/07/2008שלום, מתשובתך לא ברור מתיי יש צורך להשלים את הקולונוסקופיה בבדיקה רקטאלית ואנוסקופיה, לאור הסברך שנגעים הנמצאים בתעלה האנאלית או מעליה עשויים להתפספס בקולונוסקופיה - האם תמיד צריך לבצע השלמה כנ"ל? האם תמיד יודעים אם היה פספוס כנ"ל? איך יודעים אם יש או אין צורך בהשלמה כנ"ל? אנא הבהר. תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת
ליאורה28/07/2008ד"ר קרין הנכבד, אודה לך מאוד אם תוכל לזרז תשובתך לשאלתי מ-21.7. אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון12/07/2008
אני סובלת כבר חודשיים מכאבים מאוד חזקים בבטן בצד שמאל. הכאבים תוקפים אותי במיוחד לאחר אוכל. עשיתי בדיקות דם שחלקן יצאו תקינות למעט כולסטרול וחוסר ברזל. עשיתי גם צילום בטן עליונה ותחתונה ונאמר לי שהכל תקין והבדיקות הבאות הן המעי הגס. לגבי היציאות הן משתנות. לפעמים עצירות (לא תמיד) לפעמים צואה רכה מאוד ויש לי משהו חדש בפי הטבעת יצאו לי כמו גושי בשר סביב פי הטבעת הם לא כואבים ולא יורד לי דם. שאלחתי היא: על איזה כיוון של בדיקות כדיי לי ללכת ומה זה יכול להיות? (רק לציין שהגושים הם חיצוניים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אליעד קרין13/07/2008לשרון שלום רב
חסרים מספר פרטים חשובים כגון גילך, סיפור משפחתי של פוליפים או מחלות מעי דלקתיות.
יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה.
ממליץ להבדק לפני כן גם ע"י כירורג עקב התלונה על גושי הבשר והדמם.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה ביציאותאני11/07/2008
שוב שלום,ביתי חולת הקרוהן לוקחת פנטסה ובינתיים אנחנו בתקופה שקטה. רציתי לדעת האם הפנטסה גורמת לעצירות?היא רגילה לצאת פעמיים ביום קבוע וביומיים האחרונים ללא יציאות.האם צריך לדאוג ?או שזה בסדר כמו שיכול להיות לכל אדם בריא?אפשר "לנשום"ולחיות ללא דאגה ?תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה ביציאות
ד''ר אליעד קרין11/07/2008לורד שלום רב
האם יצאתן כבר לחופשה המתוכננת?
כל עוד ללא כאב בטן, תפיחות הבטן או הקאות הדבר עשויי להתרחש כמן אצל כל אדם אחר.
ממלץ על שתית מים חופשית ומיץ שזיפים.
במידה וממשיך למרות זאת או בהופעת אחד מהנ"ל לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)