מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית מעיים -או שלא?נעמה24/04/2008
שלום,
אני סובלת מעצירויות וגזים כבר מס' חודשים [כ-3 ] תופעה זו המשיכה והחמירה בהדרגה, היו ימים שלא היתה לי אפילו יציאה אחת.
במשך 3 חודשים אלו.. היציאות נורא קטנות.. בעלות צורה מוזרה.. לפעמים פעם ביומיים..
הייתי אצל הדיאטנית.. ומילאתי את הוראותיה.. אומנם ישנם יותר יציאות ביום.. אך עדיין קטנות.
המעי שלי כנראה לא מתרוקן בצורה תקינה.. מכיוון שבאופן תמידי אני מרגישה שאני צריכה לשירותים.. אך כלום לא קורה.. גם במשך 20 דקות ומעלה!
האם מדובר במחלה כלשהי? אם לא. אז במה?
כיצד עליי לטפל זאת?
עובדות שאולי יועילו
- יש לי תור לבדיקת גסטרו.. בחודש הזה
-מידי פעם סחרחורות .
- קרה 3 פעמים.. שהיתה יציאה מוזרה.. רירית .
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה דברים שאולי יעזרו..
נעמה24/04/2008בחודשים אלו הייתי מקבלת תוסף B12 עקב אנמיה.
אני עדיין חדשה חולשה ועייפות.. וקיבלתי טיפול לאנמיה.
בנוסף.. ירדתי קצת במשקל [גובהי 1.69, בעבר הייתי 55-56 לפני כחודש.. הייתי 52.. ]
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה דברים שאולי יעזרו..
נעמה24/04/2008בחודשים אלו הייתי מקבלת תוסף B12 עקב אנמיה.
אני עדיין חדשה חולשה ועייפות.. וקיבלתי טיפול לאנמיה.
בנוסף.. ירדתי קצת במשקל [גובהי 1.69, בעבר הייתי 55-56 לפני כחודש.. הייתי 52.. ]
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית מעיים בהחלט
ד''ר אליעד קרין24/04/2008לאנונימית שלום רב,
התופעה שאת מתארת דורשת בדיקה בהקדם הן ע"י כירורג והן ע"י גסטרואנטרולוג.
ממליץ לך לבוא ולהבדק.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך!
נעמה25/04/2008הבעיה היא.. שהרופאה אומרת לי רק לאכול נכון.. ולא שולחת לבדיקות.
ואמא שלי.. במחשבה שאני הופכת את העיניין לדבר גדול.
[בת 14 ד"א]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעמה26/04/2008אני רק רוצה לדעת בבירור.. האם יכול להיות לזה קשר תזונתי? אף כי זה לא עזר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה למבוגר מורכבצפורה ש24/04/2008
אבי,בן 76 ,בעברו סי.וי.אי , מטופל בפלביקס,כמו כן "תסמונת מטבולית" , פרקינסון.
תוצאות בדיקות דם - ברזל נמוך ופריטין מאוד נמוך.
האם ניתן לבצע קולונסקופיה ללא הפסקת פלביקס,מחשש לסי.וי. אי נוסף.
האם יש מקום פרטי בו ניתן לבצע זאת כולל אישפוז להכנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה למבוגר מורכב
ד''ר אליעד קרין28/04/2008לציפורה שלום רב,
סליחה על התגובה המאוחרת - השאלה פוספסה בין שאר השאלות.
מטרת הקולונסופיה היא לאבחן נגעים חשודים במעי הגס שעשויים להוביל לאנמיה שמחסר ברזל - המאופיינת ברמת ברזל נמוכה בד ופריטין נמוך.
במידה ובמהלך הקולונסקופיה יהיה מימצא חשוד יהיה צורך לבצע ביופסיה - ותחת פלאביקס יש סכנת דמם ממושך, מכאן ההמלצה היא להפסיק את הפלאביקס ממספר ימים לפני הבדיקה.
כמו כן אמליץ כי באותה עת יבצע גם גסטרוסקופיה.
ממליץ לך לפנות עם אביך למרפאה פנימית מיעצת במרכז רפואי ע"ש סוראסקי - מאחר ויתכן ובכלל ניתן לבצע בדיקה לא פולשנית מקדימה כגון קולונסקופיה וירטואלית ולחסוך את הסיכון שבהפסקת הפלאביקס.
בכל אופן הם גם יוכלו לעזור בהפניה לאישפוז באחת המחלקות הפנימיות לקראת ביצוע האנדוסקופיות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסאורלי23/04/2008
האם קוליטיס כיבית עובר ביחסי מין?
והאם להכנס להיריון יכול להחמיר את המחלה?..
ומה הסיכוי שהילד יחלה גם כן במחלה? או שהוא בטוח יחלה גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר אליעד קרין24/04/2008לאורלי שלום רב
קוליטיס כיבית אינה עוברת ביחסי מין, המחלה עשויה להחמיר בהריון והדבר תלוי בעיקר בפעילותה בזמן הכניסה להריון, ההמלצה להכנס להריון ברמיסיה ואז רב הסיכויי שזו תשמר במהלך ההריון,לגבי תורשה אזי קיים סיכון מסויים שתתפתח קוליטיס במהלך החים אצל הילד אך רב הסיכויי שלא.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לשיכוך כאבים וקוליטיסעמעמי20/04/2008
חג שמח!
איזה תרופות לשיכוך כאבים ידועות כגורם מבעיר התלקחויות ב IBD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תרופות לשיכוח כאבים וקוליטיס
ד''ר אליעד קרין20/04/2008לעמעמי שלום רב
שתי משפחות גדולות של תרופות לשיכוח כאבים שאינן מומלצות לחולי IBD -
תרופות משפחת ה- NSAIDS - כולל וולטרן ודמיו עשויות לגרום להתלקחות, ותרופות ממשפחת המורפינים ששילובן במיקרים של התלקחות קיימת עשויי להוביל למצב חירום נדיר של קולון מגאטוקסי.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירלי19/04/2008
ביתי עברה נבת השלושה שבועות עברה ניתוח היה לה חסימה במעיים עכשיו כבר הכל בסדר אבל היא ממש סובלת מגזים ומתקפלת העם זה קשור לניתוח העם זה יותר כואב מלתינוקות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירלי
ד''ר אליעד קרין20/04/2008לשירלי שלום רב
ממש משמח לשמוע שעכשיו הכל בסדר.
קשה לי לומר לך האם היא סובלת יותר מגזים מאשר תינוקות אחרים, גם תינוקות ללא ניתוחים לעיתים נראים מאד סובלים.
אך כל עוד יונקת הייטב, מעבירה גזים ויציאות ועולה במשקל אז המשיכי ללא צורך בהתערבות נוספת.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן לביתי בת ה-9ץאני18/04/2008
שלום,אצל ביתי בת ה-9 התגלה קרוהן החודש .הרופא המליץ לאחר קולונוסקופיה על לקיחת פנטסה
2 ביום.האם מותר לשים את האבקה בכפית דני ולבלוע?האם קיימות תופעות לוואי?תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטסה בכפית דני
ד''ר אליעד קרין18/04/2008לורד שלום רב
כן בהחלט ניתן לתת את הפנטסה בכפית דני.
ממליץ לבצע חיפוש גוגל לגבי תופעות הלואי כי הרשימה ארוכה, אבל עדיף פשוט לעקוב בזהירות אחר התפחויות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי קרוהן וחוסר בחלבוןשירן17/04/2008
הדיאטנית שלי המליצה על כמה תוספי תזונה ובנוסף להעשיר את התזונה שלי בחלבון, בין כל זה היא גם אמרה שאסור לי לאכול בשר שומני ובכלל להמנע מדברים שומניים.. מה זה בשר שומני ומה לא? איך אני יכולה לדעת במאכלים סגורים את כמות השמן שלהם?זה כולל גם חטיפים וכאלה דברים? בקיצור הסתבכתי קצת אשמח לתשובה שתבהיר לי בדיוק ממה להמנע וממה לא.
ועוד דבר קטן קראתי ש 98% מחולי קורהן לוקחים באיזהו שלב סטרואידים, למה? והאם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן וחוסר בחלבון
ד''ר אליעד קרין17/04/2008לשירן שלום רב
אכן חסר בחלבון עשויי להתפתח בקרב חולי קרוהן ובד"כ מעיד על פעילות המחלה וסיבוכיה יותר מאשר על חסר תזונתי של חלבון.
למשל ככל שקטע מעי ארוך יותר יהיה חולה אזי תפגע ספיגת חומצות האמינו - אבן היסוד של החלבון, ובנוסף הרירית המודלקת של המעי עשויה לאבד מרכיבים חלבוניים אל המעי, בנוסף מצב הדלקת הכרוני מוביל למצב קטאבולי - המאופיין בפירוק חלבוני שריר השלד.
מכאן חשיבות עליונה מעבר לנושא התזונתי היא לקבל הערכה מדוייקת ע"י גסטרואנטרולוג בקשר למצב המחלה ופעילותה והאם יש צורך לאיזון הדוק יותר תרופתית.
המלצת הדיאטנית לגבי מזון עשיר בחלבון היא נכונה אך עשויה להיות בלי מספקת אל מול מחלה בלתי נשלטת.
לגבי השומן - ע"פ חוק משרד הבריאות כל מוצר מזון מכיל ע"י העטיפה שלו את % השומן שאותו הוא מכיל וכך תוכלי לבחור מזון עם תכולת שומן נמוכה יותר.
חלבון מצוי בשפע במוצרי בשר בקר, עוף ודגים גבינות צהובות ומוצרי חלב ורצוי גם לשלב עם קיטניות כמקור לחלבון צימחי.
אז לסיכום - פני לגסטרואנטרולוג המטפל על מנת שיבצע הערכת מצב לגבי פעילות המחלה וצורך אפשרי בטיפול נוסף.
לגבי הסטרואידים - אלה תרופות הורמונליות שמטרתן להשיג הרגעה של המצב הדלקתי, ואכן מבית מחולי הקרוהן מטופלים על ידהן בעת התלקחויות.
ככלל השאיפה היא לקצר את משך הטיפול בסטרואידים ולהמנע ממנו אם ניתן מחמת תופעות הלואי.
בברכת חג שמח,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בקולונוסקופיהנירה15/04/2008
שלום רב,
עשיתי אתמול בדיקת קולונוסקופיה בקופת-חולים וקיבלתי תוצאה כדלהלן:
polyp colon begin
normal examination up to cecum
מהו סוג הפוליפ שנמצא? מדוע לא הוצא תוך כדי הבדיקה? מה עלי לעשות כעת?
תודה, נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ בקולונסקופיה
ד''ר אליעד קרין15/04/2008לנירה שלום רב
כל פוליפ שנימצא במהלך קולונסקופיה דורש כריתה או ביופסיה - בידקי זאת עם הרופא המבצע.
טבעו יתכן שיראה כשפיר אך מחוייבת כריתה/דגימה שלו והתיחחסות בהתאם אח"כ.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ בקולונוסקופיה - המשך
נירה15/04/2008תודה לך, ד"ר קרין, על תשובתך המהירה!
רציתי להבהיר עוד האם polyp colon begin הוא מצב של גידול טרום סרטני?
תודה, נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ בקולונסקופיה המשך
ד''ר אליעד קרין15/04/2008לנירה שלום רב
הכוונה ל benign המתאר מצב שפיר.
ישנם מספר פוליפים בקולון הנבדלים זה מזה במראה המיקרוסקופי שלהם.
בין סוגי הפוליפים השפירים ישנו את הסוג האדנומטוטי - הבלוטי ואלה גם כאשר שפירים נחשבים לבעלי פוטנציאל השתנות במשך שנים רבות לופליפים ממאירים.
מאחר ואין יכולת להבדלה בין הפוליפים השונים על סמך מראהם המאקרוסקופי מקובל לכרות כל פוליפ בר כריתה או לפחות לדגום אותו על מנת לקבל את סוגו ההיסטולוגי.
מאחר ולא מדובר בתשובה היסטולוגית - מראה מיקרוסקופי, כל הדיון על הפוליפ שלך בשלב זה לא יוביל אותנו לכלל החלטה.
בברכת חג שמח
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת ועל סבלנותך
נירה15/04/2008חג שמח גם לך ולכל בני ביתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון דיבריקוליטיסא.מרכז15/04/2008
שלום רב,
לפני כעשרה ימים בעלי לא הרגיש טוב והיו לו כאבים חזקים בצד ימין,רצנו לרופאת המשפחה אשר הפנתה אותנו למיון מחשש לדלקת בתוספתן,במיון בדקו את בעלי שבנתיים העלה חום,הרופאים התלבטו והחליטו לשלוח אותו ל CT בטן, לאחר הבדיקה אובחן דלקת מסביב למעי הגס-קוליטיס,
האמת שאנו לא שלמים עם האבחנה משום שאני קראתי באינטרנט וכשסובלים מקוליטיס הכאבים אמורים להיות בצד שמאל ולא בימין!!!
בעלי היה מאושפז 5 ימים בבי"ח וקיבל אנטיביוטיקה לוריד וכששוחרר קיבל אנטיביוטיקה בכדורים(אוגמנטין),אין ספק שהוא מרגיש הרבה יותר טוב,אך עדיין יש לו קצת כאבים(נסבלים)מידי פעם.
במכתב שיחרור מהבי"ח ביקשו מבעלי לעשות את בדיקת הקונולוסקופיה בעוד חודש.
האם לדעתכם האבחנה נכונה,האם זה טבעי שעדיין קיימים קצת כאבים?
אודה לתשובתם,
חג שמח ושיהיה רק טוב,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון דיברטיקוליטיס
ד''ר אליעד קרין15/04/2008לאיריס שלום רב
אבחנה של דיברטיקוליטיס היא אבחנה קלינית הניתמחת ע"י אמצעי הדמיה כגון CT בטן.
אומנם הדיברטיקוליטיס בד"כ תגרום לכאבים בבטן השמאלית התחתונה אך זאת בד"כ בלבד, והיא עשויה להתפתח גם בחלק הימני של המעי הגס ולעיתים הדלקת במיקום השכיח בסיגמואיד אך זה ארוך יחסית ומגיע גם לבטן הימנית. באבחנה המבדלת נימצאים מצבים דלקתיים נוספים של המעי הגס וגם מחלות מטבע לא דלקתי ומכאן החשיבות העליונה בביצוע קולונסקופיה כ-6 שבועות לאחר ההתקף החריף.
הכאבים עשויים להמשך למשך מספר ימים לאחר הארוע החריף אך אם ממשיכים מעבר לכך או כאשר החום ממשיך או כאשר יש החמרה יש צורך להבדק שוב.
בברכת חג שמח
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדר. אליעד קרין-איבחון דיברטי
א.מרכז15/04/2008שלום רב,
ראשית,תודה על תשובתך.
בכל מקרה מחר יש לנו פגישת ייעוץ עם דר. אבידן לפני ביצוע הקולונוסקופיה.
כרגע קיימים כאבים לא רציניים שאינם רצופים ובאים מידי פעם בגלים וללא חום!!
הדלקת שהיתה לבעלי הוגדרה כדלקת חריפה וכנראה זו הסיבה שלוקח לה זמן להעלם,ומה שמוזר שלא היו סימנים לפני כן...
בברכה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקב במעיא.15/04/2008
ד.נ. למיטב ידיעתי, יש סיכון מסוים לאירוע של נקב במעי כתוצאה מביצוע קולונוסקופיה, וברצוני לדעת מה עושים (באישפוז?) במקרה שמתרחש נקב כזה, כמה זמן נמשך הטיפול בו (ניתוח?) ומה סיכויי ההחלמה ממנו, בעיקר בגיל מבוגר (70+). כמו כן, מה יכול המטופל המופנה לבדיקה זו לעשות, אם בכלל, כדי להרגיש שהוא הולך אליה בלב שלם, ללא חרדות. תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקב במעי
ד''ר אליעד קרין15/04/2008לאלי שלום רב
אכן התנקבות המעי הינה אחד מהסיבוכים האפשריים במהלך קולונסקופיה.
שיעור ההתרחשות של סיבוך זה שונה ממרכז למרכז אך מקובל הערך של אחד ל 1000 בדיקות.
ישנן חמירויות שונות של נקבים חלקם מיקרוסקופים מאובחנים יחסית מאוחר יותר וההסתמנות קלה יחסית ובהתאם מטופלים בצורה שמרנית ע"י צום החזר נוזלים וטיפול אנטיביוטי משולב.
התנקבות גדולה יותר הינה מסוכנת יותר ותדרוש התערבות ניתוחית מהירה ובהתאם לאופיה ומצב ההכנה מתקבלת החלטה במהלך ניתוח בין תיקון של הנקב לבין כריתת הקטע המנוקב והוצאת פתח זמני של מעי אל דופן הבטן - אשר יסגר בניתוח נוסך בעבור מספר חודשים.
ככל שהכנת המעי תהיה טובה יותר לקראת הבדיקה ומשך הזמן קצר יותר מההתנקבות להתערבות כך גדל הסיכויי להחלמה מהירה יותר.
בברכת קולונסקופיה ללא סיבוכים
ד,ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקב במעי
נירה16/06/2010בוצעה קולונוסקופיה במהלכה נוצר נקב קטן במעי.שאלתי איזה בדיקה ניתן לבצע בכל זאת כדי לברר את מצב המעי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקב במעי
ד''ר אליעד קרין16/06/2010לנירה שלום רב
ישנן מספר בדיקות אפשריות ובינהן קולונוסקופיה וירטואלית - יש לדעת כי גם בדיקה זו דורשת הכנת המעי וגם במהלך בדיקה זו מתבצע ניפוח המעי. תוארו אף מיקרים של פרפורציה אם כי בשלב זה נדירים של פרפורציה במהלך קולונוסקופיה וירטואלית. רמת הדיוק האבחנתי פחותה מאשר בקולונוסקופיה רגילה ובמידה ויש מימצא יש צורך בד,כ לאמתו ע"י קולונוסקופיה רגילה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקב במעי לאחר בדיקת קולונוסקופיה
נועה18/10/2012שלום רב,
אבקש לדעת האם לאחר בדיקת קולונוסקופיה כאשר מתקיים חשד לנקב במעי ,במסגרת האבחון האם מותר לבצע למטופל חוקן אבחנתי?
האם חוקן יכול להחמיר את מצב המטופל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס ושתל דנטליעמעמי14/04/2008
אין ספק ששתל דנטלי זו המצאת העשור.. אבל בעוד רופא השיניים שלי מברבר ומספר לי על תהליך ההשתלה הוא מציין את מערכת החיסון שעלולה להתעורר ולדחות את השתל ומיד אני חושב על הקוליטיס שלי שהוא כל כך שקט ונחמד.. אז מדוע להעיר מתים?? האם באמת יש דברים בגו? האם השתל יגרום לתגובת שרשרת ושוב אהיה תקוע שלושה חודשים בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדוקטור פספס את השאלה שלי
עמעמי16/04/2008......
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס ושתל דנטלי
ד''ר אליעד קרין16/04/2008לעמעמי שלום רב
לצערי אין מספיק מידע על מנת לענות לשאלתך.
הקשר אם בכלל קיים בין שתל דנטלי לבין התלקחות של קוליטיס טרם נבדק.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהרוזט נשרי13/04/2008
לאחר שעברתי בדיקת קולונוסקופיה עקב ממצא של דם סמוי בצואה
נאמר לי שנמצא פוליפ זעיר בקפל שליד הכבד ונשלח לבדיקה
האם יש מקום לדאגה מה הסטטיסטיקה אומרת קשה לחכות לתשובה
בשלווה. בתודה מראש
ובברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר שמואל אביטל13/04/2008רוזט שלום
הסיכוי שפוליפ זעיר במעי הגס הינו ממאיר הוא קלוש ולכן לא מומלץ לדאוג יתר על המידה. בכל מקרה כמובן יש לחכות לתשובת הביופסיה.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהוד 32 חיפהיעקב ברנע12/04/2008
שלום רב
לפני כשנתים עברתי ניתוח RT HEMICOLECTOMY עקב VILLOUS ADENOMA
לא נדרש מעקב מלבד קולונקופיה שבוצע שנה לאחר הניתוח .
כיום סובל מרטט באזור הניתוח אשר חולף תוך מספר שניות
כמו כן כאבים בצד שאל של בטן העליונה באופן אקראי.
אודה על תשובתך
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהוד 32
ד''ר שמואל אביטל12/04/2008אני מניח שאתה מתכוון לאזור הצלקת. כדאי להיבדק. יתכן ומדובר בבקע בצלקת. אם הכוונה לתחושות בחלל הבטן עצמו , שוב כדאי להיבדק ע"י כירורג. במידה וקולונוסקופיה אחרונה לפני שנה היתה תקינה אני לא סבור שיש צורך בבדיקת קולונוסקופיה נוספת.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיים לתינוקת שנולדהשירלי08/04/2008
ילדתי תינוקת ביום שבת 29/3/08 הגעתי עם צירים מוקדמים שבוע 36+ 5 ימים עשו לי אולטראסאונד וגילו שיש לתינוקת חסימת מעיים
לאחר הלידה חיכו כמה ימים ואז גילו שצריך ניתוח ניתחו אותה יום שלישי שעבר ומאז היא בצום
שאלתי אלייך:
1. העם בדרך כלל יניתוחים כאלה מצליחים?
2. מתי בדרך כלל תינוק יוכל לאכול?
3. העם יש השלכות לכך בעתיד?
4. העם עדיף להניק מאשר לתת אוכל רגיל?
מחכה לתשובה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת מעיים לתינוקת
ד''ר אליעד קרין08/04/2008לשירלי שלום רב
ראשית מזל טוב על הולדת ביתך.
חשוב לדעת בדיוק באיזה חסימת מעי מדובר ומהו הניתוח אותו עברה התינוקת על מנת לענות על שאלות אלה.
אני ממליץ לך לקבוע פגישה עם כירורג הילדים לשבת איתו ולהבין בדיוק מה היתה הבעיה, מה נעשה בניתוח.
כמוכן תוכלי לקבל ממנו מידע לגבי קצב ההתאוששות והאופן שבו יבוצע חידוש ההזנה והלכות עתידיות.
בברכת החלמה מלאה ומהירה לתינוקת ולך
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל בערך מימה שאתה מכיר כמה זמ
שירלי09/04/2008כמה זמן החלמה בערך אני כבר חסרת סבלנות והרופאים אומרים שהם לא יודעים מינימום שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך משירלי לרופא
שירלי09/04/2008ממה שהבנתי לקחו את המעי הגס ואת הדק וחיברו כי היה חסימה מה שאני רוצה לדעת זה העם בדרך כלל זה חוזר אחרי ניתוח הבעיה? העם זה נפוץ?
תודה, שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי המשך
ד''ר אליעד קרין09/04/2008לשירלי שלום רב
לרב חיבורים מהסוג הזה מחלימים תןך פרק זמן של כשבוע וניתן לחדש הזנה בפרק זמן זה.
ככלל בעיות מסוג זה אינן שכיחות אך במרכזים רפואיים המרכזים מספר גדול של לידות נתקלים בסוגי ניתוחים מסוג זה והטיפול בהם מוכר הייטב לצוות המטפל.
כאמא עליך לשבת עם הרופאים המטפלים ולהבין מה בדיוק גרם לחסימה? האם היה צורך לבצע כריתה של חלק מהמעי? ומהו אורך המעי שנותר? מהו החלק הבעייתי ומהן ההשלכות מבחינה תזונתית של חסר מקטע מעי (אם בכלל יש חסר).
לא ניתן להשיב לשאלות אלה מבלי להבין בדיוק מה היה, ולכן איני יכול לצערי לעזור מעבר להכוונתך לאיסוף כל המידע הדרוש לך.
בברכת החלמה מהירה
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירלי10/04/2008אתמול התחילו להביא לה מים עם סוכר לראות שהיא מעקלת את האוכל והיא עשתה גם צואה . שיהיה רק בשורות טובות.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבירורעידו07/04/2008
לד"ר שלום רב
יש לי את החיידק Klebsiella oxytoca במעיים
רוצה לדעת האם הטיפול המשולש שאני נוטל עכשיו לחיידק ההילובקטר ודלקת בקיבה
יכול לחסל גם את החיידק במעיים?
בתודה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתן שלום רב
ד''ר אליעד קרין07/04/2008לאיתן שלום רב
עליך לברר את תשובת רגישות החיידק לטיפול אנטיביוטי - בדיקה זו מבוצעת כחלק מזיהויי החיידק.
ואז עליך לברר האם הוא מכוסה ע"י המרכיב האנטיביוטי בטיפול המשולש שאתה לוקח.
ממליץ שתבצע זאת בעזרת רופא משפחה שלך.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)