מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע מפשעתי - האם ינותח במקרה זהרונן09/03/2023
שלום. בבדיקת אולטראסאונד הודגם בקע במשפעה ברוחב 0.7 ס"מ עם כניסת שומן. ללא עדות ללימפאדנופתיה פתולוגית. הדגמה תקינה של של הרקמות הרכות וכלי הדם.
מרגיש כאבים בזמן ספורט במפשעה ימין וגם בבטן תחתונה מלווה בגזים (- הגזים לא רק בספורט). הולך לברור גסטרו. האם נדרש גם התייעצות עם כירורג או שבקע קטן כזה לא ינותח? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע קטן כזה עם שומן שבולט אינו מסוכן אך יכול לגרום לכאבים-
ד''ר דני רוזין09/03/2023הניתוח יוחלט בה אם לסימפטומים. אם אין לא חייבים, אם יש אז זה עשוי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקויות אחרי הניתוחדינה07/03/2023
שלום וחג שמח!אני בת 60.לפני ארבע שנים עברתי ניתוח בקע מפשעתי מימין בשיטה פתוחה.שמו לי רשת.עשיתי ניתוח למרות שלא היו כאבים עזים.בהדמייה ראו בקע עם תוכן שומני והמליצו לנתח.
שנה אחרי הניתוח התחילו לי כאבים באיזור הניתוח.ההדמיות כולל סיטי לפני שנה וחצי הראו שהרשת במקום.
לאחרונה שוב חזרו לי כאבים באיזור.חשבתי שמדובר בבעיה הגינקולוגית.אך הבדיקה אצל רופאת נשים הייתה תקינה.
האם יש מצב שמדובר בהידבקויות שגורמות לכאבים?האם יש טיפול לזה?
האם במקום הניתוח או בקרוב עלול להיווצר בקע חדש?
חשוב לציין שעברתי קולונוסקופיה לפני שנה וחצי והיא הייתה תקינה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקויות לרוב מתייחסות לחלל הבטן אבל ניתוח בקע הוא בדופן, מחוץ לחלל.
ד''ר דני רוזין07/03/2023הרשת גורמת ליצירת רקמת צלקת סביבה, זה צפוי ותקין אבל לעתים התגובה חזקה מדי וזה גורם לכאב. אם המצב חמור ואין שיפור בטיפולים נגד כאב (כדאי לפנות למרפאת כאב) אז לעתים מנתחים ומוציאים את הרשת- אך זה נדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולקציה אחרי דלקת לבלבשושי05/03/2023
לפני כחודש היה לי התקפה של כיס מרה שהתברר כאבנים בכיס המרה. אבן אחת נדדה ועשתה חסימה בדרכי המרה ולכן עשו לי ercp שבו שמו לי תומכן.
איך שהתעוררתי מהפרוצדורה התחילו לי כאבים חזקים שהתבררו כדלקת לבלב חריפה.
ב-ct הראשון ראו קולאקציה קטנה ולא התייחסו אליה.
ב-ct השני הקולאקציה גדלה משמעותית (בערך 5-8 סמ).
שוחררתי הביתה עם המלצה לחזור על הסיטי בעוד כחודש.
הבעיה היא שיש לי כאבים ממש חזקים. אני לא מצליחה לישון בלילה, המון בחילות, כאבים מתחת לצלעות אפילו מנשימה או שיעול פשוט כואב לי מאוד. כל שלוק של מים הכאב מחמיר.
רופאת המשפחה נתנה לי טרגין שעוזר לי לישון כמה שעות בלילה ולא יותר מזה.
בבדיקות הדם הלבלב חזר לערכים תקינים. גם ספירת הדם. תפקודי הכבד עדיין גבוהים אבל בירידה.
האם זה נורמלי ככה לסבול ולחכות עד שהקולאקציה תספג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה הוא האם הכאבים נובעים עכשיו מכיס המרה (שממילא צריך לצאת)
ד''ר דני רוזין05/03/2023או משארית הדלקת בלבלב. לשם כך יש צורך בהערכת כירורג. אם אין מדדי דלקת משמעותיים יתכן וכדאי לזרז את בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת תפרים מנגע ברגלאתי דריימן27/02/2023
שלום בתאריך 12.2.23 הוצאתי נגע ברגל שמאל בכללית במרפאת דגני בחדרה על פי ההנחיות אתמול הוצאתי את התפרים אצל האחות במרפאת שועלי
יש מקום קטן שכנראה לא נסגר סופית ויש טיפטיפה דם מה עלי לעשות לגשת לרופא לחכות למחר ? כמה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא דחוף. לשמור נקי ולשים גאזה אם מפריש. צפוי להסתדר, לרוב לא עושים עם זה כלום
ד''ר דני רוזין27/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע כמו גבעול קטןנגע25/02/2023
שלום צמח לי מתחת לעין כמו יבלת כזאת שנראית כמו גבעול על העור
לא כואב או משהו
אבל האם זה נגע מסוכן? או עלול להזיק לעין. זה נמצא ממש עליה מתחת לעפעף
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן ולא מפריע לעין. אם מפריע קוסמטית ניתן לגשת לכירורג פלסטי או מנתח עיניים
ד''ר דני רוזין25/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תהליך ההסרה הוא מסובך או מסוכן?
תודה המשך קצר25/02/2023האם תהליך ההסרה הוא קשה וכואב? או שיש פתרונות קלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פעולה קטנה בהרדמה מקומית
ד''ר דני רוזין25/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לגשת לכירוג? או מספיק רופא עור מהקופה
האם חייב כידוג26/02/2023צריך לגשת לכירוג? או מספיק רופא עור מהקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר להתחיל אצל רופא עור שיתרשם ויפנה למה שצריך
ד''ר דני רוזין26/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס המרה לאחר לקיחת סטטיניםאבי24/02/2023
שלום ד"ר,
1. מה הטיפול הניתן לאחר אבחון אבן בכיס מרה ללא תסמינים?
2. האם טיפול באומפרדקס יעכב את ייצור או התפתחות האבנים?
3. האם יש קשר בין נטילת תרופות אומפרדקס או סטטינים לבין היווצרות אבנים בכיס המרה?
בייחוד לגבי סטטינים נאמר שאחת מתופעות הלוואי זה מצב של "עימדון מרה", האם המשך לקיחת הסטטינים יחמיר את המצב?
3. יש אפשרות להמיס את אבן? או שינוי בתזונה יכול להועיל?
4. אחת לכמה זמן מומלץ לבצע בדיקת US?
אודה על התייחסות לכול השאלות, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. אין צורך בטיפול
ד''ר דני רוזין24/02/20232. לא
3. לא
4. לא
5. אין צורך כל עוד אין תסמינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנושא
אבי24/02/2023האם במקרה של תחושת כאב קלה אחת לכמה זמן שחולפת הטיפול יהיה אחרת?
כן יהיה צורך במעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההחלטה תלויה בתופעות הקליניות. אם מופיעות/מתגברות יש מקום לניתוח.
ד''ר דני רוזין24/02/2023מיחושים קלים- תלוי כמה הם ספציפיים מבחינת המיקום והאופי, ולא סתם כאבי בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ אנאלי על טחורחיה21/02/2023
האם פוליפ רקטלי על גבעול על טחור, עלול להיות חשוד כממאיר? קולונוסקופיה תקינה.
בץ 60. בעבר סרטן שד.
האם חשוב להסיר את הפוליפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבירות נמוכה מאד אבל עדין מומלץ להסיר וזו פעולה פשוטה
ד''ר דני רוזין21/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בקע צלקתיהדס21/02/2023
שלום רב,
עברתי לפני כמעט חודשיים ניתוח סגירת סטומה ותיקון בקע צלקתי מעל הטבור, עם תפרים הלבד.
האם זה הגיוני שעדיין כואב לי באיזור הבקע, במיוחד כשאני יושבת, כששמה חגורת בטן, לא מרגישה שוב כאב.
זה טבעי, כמה זמן יקח? או שיתכן שהתיקון לא הצליח.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין יכול לכאוב, אז לא מאד חריג, אבל לתיקון בתפרים בלבד יש יותר סיכוי להישנות
ד``ר דני רוזין21/02/2023אז כדאי להיבדק בערך 3 חודשים מהניתוח ולהמשיך לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי זכוכית תינוקגולי20/02/2023
אם בטעות התינוק שלי אכל שברי זכוכית קטנים מאוד אבל הוא מתנהג כרגיל. מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלום… רין ממש דרך לעקוב או לטפל- רק לשים לב אם יש תופעות שמתפתחות כמו כאבים הקאות או חום
ד''ר דני רוזין20/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטראסאונד בית שחימיקה20/02/2023
שלום דוקטור,
הגיעו לביתי בת ה15 תוצאות בית שחי. הרגישה בלוטה כנראה הרבה זמן כבר.
ממצא תת עורי היפואקואי בלתי אחיד. בעל גבולות סדירים וללא זרימת דם בתוכו או מסביבות באורך 0.8 סמ רוחב 0.2 סמ עומק 0.3 סמ.עוד רשום בפענוח יכול להתאים לבלוטת לימפה תגובתית? ממצא דלקתי? אחר?
מה זה אומר ומה מומלץ לעשות? אני ממש מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה ציסטה של בלוטת חלב. לא נשמע מדאיג אבל כדאי שרופא יבדוק ידנית
ד''ר דני רוזין20/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפי הטבעת אחרי יציאההההיוני20/02/2023
שלום לפני שבוע בזמן יציאה סבלתי מעציריות וממש התאמצתי שיהיה לי יציאה ואחרי יציאה היה לי כאבים חזקים בפי הטבעצ והיום עוד פעם היה כאב קצת פחות אבל עדין כואב לי פי הטבעת בצד שמואל אני בן 32 מזה יכול להיות האם צריך רק פטןלוג שיבדוק את זה או כירוג גם יכול תודה.
זה לא חריג וכרגע לא דורש בדיקה, אבל אם ימשיך תפנה לפרוקטולוג
ד''ר דני רוזין20/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד רקמות רכות צוואר ימני אחוריאילנה הורנשטיין17/02/2023
תוצאת הבדיקה היתה
בתת עור עדות תת הדי בלתי אחיד לא וסקולרי 8 מ"מ- בלוטת לימפה תגובתית? ציסטה עם תוכן סמיך?
מה אומר הכתוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיש ממצא קטן תת עורי שככל הנראה הוא ציסטה של בלוטת חלב, די חסר משמעות
ד''ר דני רוזין17/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת הרבה גבינות שאלהההה...גל16/02/2023
שלום אני אןכל הרבה גבינות בלילה ןפיצות גם במשך היום האם זה עושה עצירות ? אני צריך ממש לתאמץ ביציאות.תודה
יתכן אך לא בהכרח, זה אינדיבידואלי, אבל כל תזונה לא מאוזנת יכולה להשפיע על פעילות המעי
ד''ר דני רוזין16/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כיס מרה ובקע מפשעתידני15/02/2023
יש לי אבנים בכיס מרה שכובות לי ובקע מפסעתי.האם אפשר לנתח אותם בניתוח אחד?
עקרונית כן
ד''ר דני רוזין15/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה עם שלל תסמינים..שירז15/02/2023
היי, בת 33
לפני שבוע התחילה פריחה ל24 שעות, לאחר מכן חולשה, עייפות כאבי שרירים ומפרקים, נפיחות באצבעות הידיים.
התגלה תהליך דלקתי בגוף במיון ובלוטות למפה מאחורי הצוואר והאוזניים שלא היו לפני.
עד עכשיו אין אבחנה, מהניסיון שלך זה נשמע קטסטרופלי כל נושא הלימפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע לגמרי ויראלי וצפוי לעבור…
ד''ר דני רוזין15/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)