מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח כיס מרהרותם08/04/2023
היי,
עברו שבועיים מאז שעברתי ניתוח כיס מרה שהיה מלא בחול .
אני עילה ספורטיבית משקולות ריצה וכו .
מתעניינת מתי אפשר לחסור לפעילות רגילה? והאם ניתן לבצע הכל? כפיפות בטן , סקווטים מאמץ משקולות....?
אשמח לתשובה ממש מתגעגעת לחזור לשיגרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבועיים אחרי ניתוח לפרוסקופי אין בעיה לחזור לפעילות מלאה,
ד''ר דני רוזין09/04/2023אבל יכולות להיות עדיין תחושות פחות נעימות בבטן, אז אפשר להתקדם בהדרגה עם העומסים לראות מה מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית אחרי ניתוחברק03/04/2023
שלום. עשיתי ניתוח שערה הפוכה ב7 למרס היה לי בלאגן רציני שם וכרתו אזור גדול. רציתי לדעת אם אני יכול לחזור לעשות ריצות וחדר כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן אם ההרגשה הכללית טובה והאיזור מחלים
ד''ר דני רוזין03/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משו שנהיה לי על הציפורןאופיר02/04/2023
שלום בן 32 ניהיה לי משו על הציפורן וזה כואב גם שנוגע בזה גם בזרת יש לי את זה הוספתי תמונה אשמח לדעת כמה מה זה נרא ומה הטיפול לזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משו על הציפורן
אופיר02/04/2023
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן פטריה, כדאי להיבדק אצל רופא עור
ד''ר דני רוזין02/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חודש לאחר הניתוח של כיס המרהבלה30/03/2023
שלום,
עברתי ניתוח של כיס המרה לפני חודש. היו אבנים רבות כולל הדבקויות. הניתוח עבר בהצלחה. הכאבים עדיין ממשיכים ובשלושה ימים האחרונים הכאבים הוגברו באזור הניתוח ובגב גם במגע קל. תחושה כמו מתיחה, ואגרוף באזור הניתוח שגורם לכאבים וקושי להזדקף. התבקשתי לעשות בדיקות דם ואולטסאונד שיצאו תקינים. מה יכול להיות הכאב הזה?
אשמח לתשובתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין סימני זיהום או סיבוך אחר בבדיקות אז זה פשוט חלק מתהליך ההחלמה שנמשך מספר שבועות,
ד''ר דני רוזין30/03/2023ספיגת שטפי דם קטנים וכו׳
אפשר להעזר במשככי כאבים עד שישתפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן יציאותרינה21/03/2023
ד"ר שלום וברכה!
אני שנה ושלושה חודשים מאובחנת בדלקת כרונית בשלפוחית השתן , שלפוחית כאובה.
התסמינים הינם כאבים וצריבה במתן שתן ולא במתן שתן סביב השעון 24/7, תכיפות במתן שתן דחיפות במתן שתן.
ניסיתי מס' טיפולים , אך לצערי כשלו.
במקביל מאז אני סובלת מכאבים בפי הטבעת וכאהים בזמן יציאות.
שאלתי היא:
האם תופעה זו קשורה לשלפוחית כאובה????
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברוב המצבים לא קשור, יתכן ויש פיסורה. אם מאד מפריע כדאי חהיבדק
ד''ר דני רוזין21/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספטל סקרב שערה הפוכהיוסי21/03/2023
שלום. עברתי ניתוח שערה הפוכה,ונתנו לי להישתמש בסבון ספטל סקרב הבעיה שזה מאוד שורף האם זה נורמלי ומה אפשר לעשות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר סבון רגיל ההבדל אינו מהותי
ד''ר דני רוזין21/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספטל סקרב שערה הפוכה
יוסי22/03/2023תודה על התשובה. פשוט עברתי ניתוח מורכב כי הזנחתי את הפצע והחמיר לי מאוד והיה דלקת חריפה וכרתו אזור גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברור, הבנתי, עדיין מים וסבון עם חבישה יבשה ונקיה זה מה שצריך
ד''ר דני רוזין22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי עם כניסת שומןטל19/03/2023
שלום,
התגלה באולטראסאונד בקי טבורי עם כניסת שומן בגודל 8 מ"מ. יש כאבים בלחיצה עליו.
האם בהכרח מצריך התערבות כירורגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. תלוי כמה מפריע. הסכנה מועטה
ד''ר דני רוזין19/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טחור אחד? והאם זה כך נראהיעקב17/03/2023
דר שלום רב
בן 55 לפני שנה וחצי קולנסקופיה הכל תקין
אני פשוט מציין
הציק לי קצת בפי הטבעת והיום ראיתי ואני אנסה לדייק
מעין בליטה ממש כמו חצי אפונה זה בפי הטבעת אבל כאילו מילמטר מהחור
זה מציק לי אבל יש לציין שאכלתי חריף לפני יומיים
אין דימום האם זה נקרא טחור חיצוני?
יציאות רגילות
מה דעתך ומה ניתן לעשות?
והאם החריף הדליק את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתאים לטחור חיצוני, שאולי נוצר בו קריש. צפוי להסתדר, כדאי
ד''ר דני רוזין17/03/2023להעזר במשחה לטחורים ולהימנע מעצירות. לרוב לא ממש צריך לטפל אם לא מאד מפריע, אם לא מסתדר כדאי להיבדק לוודא שזו האבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אלוף.. הייתי אצל כירוג
יעקב19/03/2023והוא בדק וראה שזה טחור עם קריש דם בדיוק כמו שאמרת וזה קטן ואם הייתי רוצה לבוא עוד שבועיים חודש ואז הוא יוציא את זה בחיתוך קטן אם זה מפריע ולא ייעלם
א. האם כדאי בכלל להכנס לסיפור הזה? לדעתך והאם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להעלים את זה או משהו דומה
ב. האם לעזוב את זה ככה וזהו?
תודה לך איש יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hernia inguinal indirectשלומי15/03/2023
שלום,
לאחר תקופה של כאבים ובליטה בחיבור המפשעה והירך בצד ימין שהתעצמו בעיקר לאחר פעילות גופנית, הופניתי לאולטרסאונד והתוצאות מראות:
בזמן לחץ מוגבר הודגם בלט של שומן במידה של כ 32 * 11 מ"מ מעל הpubis
ללא לחץ הממצא קטן עד מידה של כ 13*7 מ"מ
הממצא מתאים לבקע מפשעתי -hernia inguinal indirect גולש.
אודה לך אם תוכל לענות על כמה שאלות:
1)האם זה הגיוני שהבליטה והכאבים לאחר פעילות גופנית הם בצד ימין אך על פי תוצאות הבדיקה הבקע הוא בצד שמאל?
2)האם גודל הבקע הוא גדול ומחייב ניתוח?
3)האם בקע indirect הוא יותר מסוכן?
4)האם בקע מסוג זה יכול לגרום לטפטוף לאחר מתן שתן?
תשובות:
ד''ר דני רוזין15/03/20231. לא רואה בציטוט התייחסות לצד… ולעתים יש טעות בדיווח מבחינת הצד. אם יש גם ממצא קטן בצד השני זה יכול להסיר את התלונות. אפשר לשלוח את התשובה עצמה ונראה.
2. גדול או קטן נקבע יותר בבדיקה קלינית מאשר במדידות האולטרסאונד, שהן לא מאד חשובות. וכך גם הצורך בניתוח
3. לא בהכרח. וגם הקביעה הזו באולטרסאונד היא לא תמיד מדיייקת
4. לרוב לא- רק אולי בבקעים גדולים שמכילים שלפוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי ופעילות...13/03/2023
שלום.
לפני כמה חודשים הופיעה בליטה רכה בגודל של גולה מעט מעל הטבור.
אולטרסאונד אבחן "בקע טבורי 0.6 מ"מ עם כניסת שומן".
הרופאת משפחה אמרה שאין מה לעשות.
אציין שאני מתאמנת קבוע(פילאטיס מכשירים, כח ושחייה).
האם אפשר להמשיך כרגיל(בלי להרים משקלים כבדים או פעילות קיצונית), ורק לקוות לטוב?
האם עלי להמנע מכל תרגילי הבטן?
או שזו שאלה של זמן עד שיגדל ויהיה צורך בהתערבות כירורגית?
תודה
אפשר להמשיך הכל, אם יגדל או יתחיל להפריע לתקן אז
ד''ר דני רוזין13/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
.14/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה הפוכה וכאבים במפשעותלילך13/03/2023
לפני 15 שנה בערך עשיתי ניתוח שערה הפוכה. בחודשים האחרונים חזרו התופעות. כאבים והפצע נפתח ונסגר.
במקביל יש לי כאבים במפשעות ובמתניים. האם הכאבים במפשעות ובמתניים קשורים לדלקת של השערה הפוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה שקשורים, זה לא טיפוסי. אבל כדאי לטפל, ואם התלונות יחלפו רק הרווחת
ד''ר דני רוזין13/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .תוספת לשאלות הקודמותדינה12/03/2023
דוקטור רוזין היקר!תודה ענקית על התשובות המעודדות.אתה עושה ממש מצווה שעוזר לאנשים בצרה.
אני עשיתי את הניתוח באוגוסט 2018.מה אתה ממליץ לעשות בעניין הממצא במפשע?
האם אתה חושב שכדאי להמשיך את ההירור בכבד?
תודה רבה,רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכבד לא דורש בירור נוסף כרגע.
ד''ר דני רוזין12/03/2023לגבי הבקע- אם יש כאבים חמש שנים אחרי יתכן בקע חוזר - ממליץ להיבדק אצל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית? ציסטה? ועוד כמה שאלו על בקעדינה12/03/2023
ערב טוב,דוקטור רוזין!אני פונה אליך ,כי יודעת שאקבל תשובה מפורטת.פניתי בעבר מספר פעמים כולל לפני מספר ימים.
יש לי כאבים באיזור הצלקת של הבקע המפשעתי.
היום עשיתי US ונאמר לי שבאיזור שנותחתי יש רקמה מוזרה 8*20 מ"מ.חדש לבקע פמוראלי?הרופא לא היה בטוח שמדובר בבקע.מה עלול להיות ,אם לא בקע.
שאלה נוספת:מספר שנים יש לי בכבד ציסטה שגדלה עם השנים.
היום באותה הבדיקה של הבטן נכתב שבכבד יש קשרית 2 ס"מ.
אך בסיכום רשום:ציסטה קטנה בכבד.
אבל קשרית היא לא ציסטה.האם אני צודקת?
תודה רבה וערב נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי היה הניתוח? כי רקמת צלקת, בצקת, שטף דם ישן- כולם יכולים להראות כך,
ד''ר דני רוזין12/03/2023ואולטרסאונד אחרי ניתוח יכול רק לבלבל…
יש לעתים בלבול מונחים אבל אם היתה ציסטה ובסיכום כתוב ציסטה אז אין מה לדאוג, בכל מקרה זה קטן וחסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה מבית שחי אחדמירי12/03/2023
שלום רב
אני שמה דיאודרנט באופן קבוע, כבר שנים אותו סוג. מזה מספר ימים אני שמה לב שיש לי ריח זיעה מבית שחי שמאל, בעיקר כשאני קמה בבוקר. מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בטוח שנחתן להצביע על סיבה ברורה לכל שינוי שקורה בגוף אבל האפקט של הדאודורנט פוחת עם הזמן ולכן בבוקר זה יוצר בולט.
ד''ר דני רוזין12/03/2023אפשר לעקוב קצת ולראות מה המגמה, יתכן שזה יתאזן חזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שערה הפוכהברק11/03/2023
שלום. עברתי ניתוח ביום שלישי שיהיה של שערה הפוכה כרתו לי את כול האזור והשיארו פתוח ללא תפרים. האם עצירות יכולה לגרום לנזק. אני לוקח כדורים פסיכאטריים
לא לעצירות אין השפעה על הריפוי אבל ככלל כדאי לטפל ולהימנע מעצירות
ד''ר דני רוזין11/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)