מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממצא נגע היפואקואירון16/12/2022
מה זה יכול להיות אם באולטרה סאונד באצבע נמצע בשכבה -תת עורית נגע היפואקואי לא חודרני ספק וסקולרי?
האם זה בדכ שפיר או בדכ משהו לא טוב?
כמה נפוץ לתוצאות בדיקה לרשום שטיב הממצא לא ברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע שפיר, וכן, פעמים רבות האולטרסאונד אינו מספיק לקביעת אבחנה מדוייקת
ד''ר דני רוזין16/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 גולות פנימיות בבית השחירונה01/12/2022
שלום,
לפני יומיים גיליתי במישוש גולה פנימית בבית השחי, למחרת תוך חיפוש הגולה, גיליתי שיש 2 נוספות בגדלים שונים. כולן לא גדולות ולא בולטות מבית השחי, אך מדאיגות מאוד.
מה יכולה להיות הסיבה להתפתחות שלהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הרבה סוגים והרבה סיבות, מבלוטות חלב מודלקות ועד קשרי לימפה מוגדלים.
ד''ר דני רוזין01/12/2022קשה לדעת בלי לבדוק, אם זה לא נעלם בימים הקרובים תיגשי לרופא משפחה להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בשד -מזה חודשייםדנית30/11/2022
מזה חודשיים מציק לי גרד בפיטמה בשד שמאל(לפני שש שנים עברתי למפקטומי בשד הנ"ל )בבדיקת אולטרסאונד נראתה קשרית מוגדרת שנמצאת מדיאלית לפטמה ללא זרימת דם בתוכה.לדברי הרופא כנראה מדובר בציסטה שאינה צלולה.
הרופא אמר שאחזור בעוד חצי שנה ונראה מה השתנה.האם נכון לחכות חצי שנה כאשר הגרד ממשיך?בהתחשב ברקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה עניין של גישה… אני מניח שאצלנו היו יותר אקטיביים
ד''ר דני רוזין01/12/2022בהדמיה (למשל תוספת MRI), אבל באמת מדובר במאפיינים שאינם מדאיגים וגרד הוא סימן מאד לא ספציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפה תשובות אולטרסאונדN29/11/2022
הי שלחתי לך תמונה בנושא תשובות אולטרסאונד לימפה אני אשמח למענה מקצועי ממך מה המשך הטיפול ?ֶ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמו שעניתי בהודעה…
ד''ר דני רוזין29/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי לא חד משמעישחר25/11/2022
היי, הועלה חשד אצלי לבקע מפשעתי שמורגש בצד שמאל.
מבדיקה גופנית על ידי מספר כירורגים לא נראה שיש בקע. אך בבדיקת אולטרסאונד נראה בקע בגודל 0.8 סמ.
אני סובלת מכאבים מאוד חזקים, מתקשה לתפקד, ללכת לעמוד הרבה זמן.
האם יכול להיות שיש בקע שלא מורגש פיזית אבל רואים באולטרהסאונד? יכול להיות שצריך לבדוק משהו אחר כמו אנדומטריאוזיס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יכול להיות, בקעים שומניים קטנים לעתים קשה למשש.
ד''ר דני רוזין25/11/2022לא כל בקע קטן שנראה באולטרסאונד מצריך ניתוח, ובודאי שאלו בקעים לא מסוכנים, אבל אם יש הפרעה משמעותית לאיכות החיים מוצדק לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שחר25/11/2022תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאימונים כדורגל לאחר ניתוח אפנדציטאביבה22/11/2022
הבן שלי כבר ניתוח ביום שבת האחרונה
הוא שחקן כדורגל שיש 5 אימונים ומשחק בשבת
מתי אפשר לחזור לאימונים לא משקולות
ריצה, משחק, של מה שקשור לכדורגל בלי להרים משקולות כי הבנו שזה בעוד כחודש וחצי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ניתוח פתוח -4-6 שבועות, אם לפרוסקופי 2-3 שבועות
ד''ר דני רוזין22/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Stבטן אחרי ניתוח בטן כריתת סיכמה.מירה17/11/2022
אני בת 73 עברתי ניתוח לפני 3 שבועות .לפני שבוע עקב כאבי בטן הייתי למיון .בתשובה לST הקולקציה פריסקרלית מימין נמדדת4*2ס"מ בצמח אקסיאליו-4ס"מ בצמח סגיטלי. הבחנה מבדלת יכול להתאים להמטומה מול תהליך זיהומי.מה אומר תשובה ? עם אני צריכה לדאוג .כי סובלת מכאבים בטן למרות יציאות סדירות.בתודה :מירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם עבר שבוע מהסיטי ואת מרגישה בסדר אז אין מה לדאוג מה שרואים זה הצטברות נוזל
ד''ר דני רוזין17/11/2022באגן שיכול להיות שאריות דם או לעתים מוגלה אבל אם אין מדדי דלקת אז מקום להתערבות, זה צפוי להיספג לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירה22/11/2022קיבלתי תשובה על שאלתי תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת כפולה לבקע מפשעתיאבי17/11/2022
רופא מנתח אמר לי שיתכן ויהיה צורך אצלי בהנחת רשת מתחת לבקע בנוסף לרשת שמעל. הרופא לא פרט ולא הסביר.
באלו מצבים מניחים בניתוח בקע מפשעתי רשת מעל וגם מתחת לבקע ?
בתודה מראש על התשובה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי איזה בקע ומה המאפיינים שלו, אבל פחות מקובל היום להשתמש ברשת כפולה
ד''ר דני רוזין17/11/2022יש רשת שבאה מוכנה עם שתי שכבות, אחת לעומק ואחת שטחית יותר (משני עברי הפגם), והרבה משתמשים בה, אבל היא גרומת להרבה הצטלקות אז כיום פחות מקובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הוצאת גוף זר מכף הרגלמור17/11/2022
אני חודש וחצי לאחר ניתוח הוצאת גוף זר. אתמול התחלתי לראשונה לעמוד ומעט ללכת. יש נקודה ספציפית( לא לאורך כל החתך הארוך שהגליד) שכואבת פנימית בהליכה. האם זה יכול להזיק שאלך על זה, האם יכול להיות בגלל פגיעה בכלי דם למשל שיש שם ואני יכולה להחמיר את זה?
לא נעים אבל לא מזיק
ד''ר דני רוזין17/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! והאם זה יעבור? האם זה חלק מתהליך נורמאלי?
מור17/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, זה איזור רגיש עם החלמה איטית
ד''ר דני רוזין17/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח הוצאת פלטינות מהקרסולבת 2415/11/2022
ד״ר שלום,
לפני כ-3 שבועות עברתי ניתוח להוצאת פלטינות משני צידי הקרסול. ההתנהלות בבית החולים הרגישה לי מוזרה- החליפו לי מנתח 5 דק׳ לפני הניתוח, ולאחר הניתוח התברר שגם את המנתח המחליף- החליף אחד אחר. אותו מנתח לא עידכן את המשפחה שלי איך עבר הניתוח בזמן שהייתי בהתאוששות, אלא הייתי צריכה לשאול בעצמי רופאים אחרים שעשו סבב במחלקה.
האם זה תקין שמנתח לא מעדכן לפחות את המשפחה איך עבר הניתוח?
כשהגעתי להוציא תפרים, הרופא בדק אותי לפני הוצאתם, ואמר ש״יחסוך״ לי בדיקה נוספת אצלו אחרי שהאחות תוציא את התפרים. טענתי שאחד התפרים כואב ומרגיש דלקתי, אך הוא אמר שהמקום נראה לו בסדר, ללא סימני דלקת. כעת, שבוע אחרי, כירורג מטעם קופת החולים נתן לי אנטיביוטיקה, והתפלא איך לא קיבלתי אותה עוד לפני, שכן הוא רואה נפיחות ושטפי דם. יום לאחר לקיחת האנטיביוטיקה התחילה לי הפרשה צהובה מוגלתית מאותו חתך.
אשמח שתענה לי על השאלות הבאות:
-האם יש מקום לדאגה מאותה הפרשה אם התחלתי טיפול אנטיביוטי?
-האם חובה על מנתח לעדכן את המשפחה איך הניתוח עבר, כשהמנותח בהתאוששות?
- האם אכן יש חוסר אחריות מצד הרופא בביקורת הוצאת התפרים?
אודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקובל לעדכן אחרי ניתוח. לא מדובר על חובה אלא על התנהגות רצויה.
ד''ר דני רוזין15/11/2022לא חושב שמדובר בחוסר אחריות- הוא בדק ודיבר איתך. גם לגבי הקריטריון למתן אנטיביוטיקה- זה לא משהו חד משמעי וזה שבקופה הרופא נתן לא אוצר שבהכרח היה צורך… לא כל הפרשה היא סימן לזיהום ושטפי דם הם לא סיבה לתת אנטיביוטיקה. צריך לעקוב כמובן. אחרי הוצאת הגוף הזר הסיכון לזיהום נמוך יותר.
צריך לזכור שיש גישות שונות ברפואה ולא כל אי הסכמה בין רופאים היא סימן לרשלנות. כמובן שחשוב להתנהג בצורה אנושית, אך גם פה לפעמים יש סיבות כגון רופא שממשיך לנתח או נכנס למקרה דחוף ולא מספיק לצאת למשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת תוסף תזונה כשיש אבנים בכיס המרהדנה14/11/2022
כשיש אבנים בכיס מרה האם מותר לקחת תוסף תזונה הר בוטס שזה גלטין ?
כן. אין מגבלות בתזונה או בחיים בכלל רק עקב נוכחות אבנים. רק אבנים סימפטומטית דורשות התייחסות
ד''ר דני רוזין14/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות א.ס לבקע.גידול??מור09/11/2022
נא עזרתך בהבנה של התוצאה:
הבדיקה )U.S( רקמות רכות לאזור : דופן הבטן.
באזור הטבור הודגם מבנה נוזלי עד ממדים 2.7*1.9 ס"מ עם תוכן שומני- בקע טבורי מכיל שומן עם נוזל מסביב?
שבדומה לבדיקת CT מ- 15/07/2021, בקע לא מובילי לא חוזר, מומלץ יעוץ כירורגי בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא גידול. בקע שומני לא ממש מסוכן ככל הנראה ולא השתנה. אם מפריע אפשר לנתח
ד''ר דני רוזין09/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגון גדול לדר רוזין.גם אני וגם כלתי נותחנו על ידו.ניצה06/11/2022
דר רוזין אחד הרופאים הטובים בכירורגיה.אמין אמפטי ורגיש
תודה
ד''ר דני רוזין06/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי צד שמאלצבי04/11/2022
בצילום US בקע מפשעתי פתח 8 מ"מ דו-צדדי עם שומן. לפעמים כאב עמום ולא חזק במפשע בצד שמאל המקרין למותן ולגב צד שמאל. היה ניתוח בקע פתוח לפני 12 שנה. כירורג המליץ לעבור בדיקת אורטופד כדי לשלול מצב שמקור הכאבים מהגב.. קיימת בליטה קטנה בקוטר כי-4 ס"מ ועובי כי 3 מ"מ בצד שמאל. עוד לא הייתי אצל האורטופד. האם מותרת במצב כזה רחצה במים טרמליים בטמפרטורה 36-38 מעלות ? תודה על ההסבר.
בהחלט מותר. לא נשמע כמשהו מסוכן, אם מאד מפריע
ד''ר דני רוזין04/11/2022אפשר לשקול ניתוח, אם לא ממש אפשר לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רקטום בינוניתענת01/11/2022
שלום לדר יש לי צניחת רקטום בינונית זה גורם לריבוי גזים הבעיה גם צריבה כל הזמן בקרטום מה ניתן למרוח? אי אפשר לסבןל הצריבה כל הזמן רק בישיבה אין צריבה
ניסיתי וזלין לא עוזר אקוה קרם לא עוזר פרוקטו גליבונל לא עוזר אנטרולין לא עוזר עזרקאין לא עוזר מה ניתן לעשות נגד הצריבה לא מצליחה לתפקד בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי להיבדק אצל פרוקטולוג לגבי אופציה של התערבות ניתוחית אם זה כל כך מפריע.
ד''ר דני רוזין01/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)