מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות אחרי ניתוח אפנדציטאמא14/02/2023
בתי בת 14 עברה ניתוח אפנדציט לפרוסקופי בתאריך 7.2 שבוע שעבר.
המנתח ציין שבשל הדלקת היו הרבה הידבקויות בבטן שהיה צריך להפריד כדי להוציא את התוספתן. הוא הוצא בשלמותו.
היא נשארה עוד 5 ימים באשפוז עם 2 סוגי אנטיביוטיקה לוריד. מדדי הדלקת ירדו והיא השתחררה הביתה ומרגישה טוב.
בשחרור נאמר להימנע מפעילות גופנית 6 שבועות, ולהרבות בהליכה.
בשבוע הבא יש לה טיול שנתי והיא מאד רוצה לצאת.
זה יוצא 13 יום מהניתוח…
האם לאפשר לה?
אני חוששת שטיול שנתי זה מאמץ, ויותר כמו פעילות גופנית מאשר הליכה…* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם תרגיש טוב בודאי שיכולה
ד''ר דני רוזין14/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בטוסיק מאז העצירותיובל12/02/2023
היה לי עצירות ומאז שורף לי בטוסיק לא מרגישה שזה בפי טבעת יותר מסביב של הטוסיק מדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גרוי של המקום. צפוי להסתדר. אפשר להעזר במרככי יציאות
ד''ר דני רוזין12/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן של הריון יותר מ3 חודשים אחרי קיסרישאלה12/02/2023
שלום
אני יותר מ3 חודשים לאחר קיסרי חירום, אני רזה. אך יש לי עדיין בטן בולטת (זה לא שומן)
לאחר בדיקה של הפרדות בטנית יש לי 1.5 סמ רווח.
האם הפרדות כזאת יכולה לעשות בטן של הריון? הבנתי שזה לא נחשב באמת היפרדות.
האם הבטן הבולטת שנראת כמו הריון התחלתי יכול להיות קשור לאיך שתפרו אותי?
האם זה יכול לעבור לבד אם לא ירד עדיין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גם היפרדות קלה יכולה לגרום לריפיון בדופן הבטן, אבל לרוב לא דורשת התערבות ו
ד''ר דני רוזין12/02/2023וחיזוק שרירי הבטן בתרגילים ופיזיותרפיה יכול לעזור ולהוביל לשיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית קשה בבית שחימיקה11/02/2023
שלום,
לביתי בת ה15 תקופה ארוכה רגישות בבית שחי שהחלה לאחר מחלת הקורונה.
לפני כשבוע חשה גוש קטן. בבדיקת רופא ילדים קשרית קשה ללא סימני דלקת כ0.5 סמ.
הפנה לאולטראסאונד רקמות רכות בבית שחי.
ממה ממצא כזה יכול לנבוע?
האם אולטראסאונד רק לבית שחי מספק או שצריך לבדוק עוד דברים?
חוץ מזה נערה בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו קשר לימפה תגובתי נורמלי, האולטרסאונד יתן מידע קצת יותר מפורט על מבנה הבלוטה ולרוב אין צורך בבירור מעבר לזה
ד``ר דני רוזין11/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
מיקה11/02/2023המון תודה על התגובה המהירה!
הרגישות בבית השחי החלה עם הקורונה אבל עברו כ10 חודשים מאז. הקשרית הופיעה כנראה לפני כחודש. שם הרגישה אותה בפעם הראשונה. האם עדיין יש קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לומר. אבל מה שחשוב זה המצב הנוכחי, ואת זה האולטרסאונד יעזור להבהיר
ד''ר דני רוזין11/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה במצח ונוצרה בלוטה שלא נעלמתשירי08/02/2023
הילד שלי בן שנתיים נפל על המצח ונוצרה לו בלוטה במצח שלא עוברת איך אפשר לטפל בבלוטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכמה זמן מדובר? נפיחות של חבלה לעתים נסוגה די לאט- תלוי מה בדיוק היה הנזק הפנימי
ד''ר דני רוזין09/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה במפשעהמיטל08/02/2023
היי.
בגלל כאב בטן תחתונה מצד ימין כבר כמה חודשים נשלחתי לus מפשעות ובטן. מצ"ב התשובה .
מה המשמעות ? האם הגדלים של הבלוטות מוגדלות? או שה"בעיה" זה קורטקס מעובה?
ומה המשמעות שמעובה?
האם יש ממה לחשוש?
תודה מראש!
מיטל
הגודל אינו בעייתי במיוחד, קורטקס מעובה מעיד על בלוטה פעילה או
ד''ר דני רוזין09/02/2023מוזמנת על ידי תאים- לרוב מדובר בתאי לימפה תגובתיים למשל לדלקת באיזור, אבל כדאי לעקוב לראות שזה נסוג תוך מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאות mri אגן……..שלי08/02/2023
שלום אני בחורה בת 38, ילדתי לפני 9 חודשים ומזה כשנתיים יש לי כאבים במותן ובג התחתון ומזה כמה שנים כאבי בטן וריפלוקס . לפני שבוע עשיתי mri אגן ובתוצאות נכתב שבלולאות המעי והרקטום ישנו תהליך אובלי מוגדר היטב. ובסיכום נכתב שישנו תהליך רטרו רקטלי לא האדרתי, יתכן ציסטה התפתחותית או rectal duplication cyst. אני מאד לחוצה אשמח להסבר מה זה אומר? תודה רבה
אם זו אכן האבחנה- תהליך שפיר, לפעמים מולד, אבל לעיתים יש צורך לנתח להוציא,
ד''ר דני רוזין08/02/2023תלוי באבחנה המדוייקת ולכן כדאי להשלים בירור בגסטרו ואצל כירורג שעוסק במעי הגס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בצד שמאל מתחת לצלעותאיילת לוי06/02/2023
מזה זמן רב אני סובלת מכאבים חזקים בצד שמאל מתחת לצלעות.הכאב מתגבר במיוחד אחרי אוכל.לאחר בדיקת אולטרסאונט נאמר לי שיש לי אבנים בכיס המרה.ובעצם זה מקרין לי לצד שמאל.פניתי לכירורג שטען שהוא לא ממהר לשלוח לניתוח למרות שאני ממש סובלת.ועכשיו אני פונה לכירורג אחר כדי לשמוע את דעתו.אשמח לדעת מה דעתך בנושא?
כאבים משמאל אינם טיפוסיים לאבני מרה ולכן ההיסוס. כדאי להשלים בירור גסטרו
ד''ר דני רוזין07/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת מה טווח העלויות לניתוח תיקון בקע טבורי כולל דופן הבטן והיפרדות שרירים ( באמצעות מתיחת בטןן- אך ללא החלק ה״אסתטי״ספיר אלון06/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

אין לי דרך לענות- תלוי בהרבה גורמים- הבקע, הרופא, בית החולים, הביטוח…
ד''ר דני רוזין06/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת us מספר מבנים בטחולרותם05/02/2023
שלום ,לאחר כאבי גב תחתון מצד שמאל עברתי בדיקות דם שגילו דם בשתן ,לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד בטן וזאת התשובה :טחול בגודל תקין 11.2ס"מ,הודגמו מספר מבנים ציסטיים חלקם עם מרכיב סולידי ,הגדול ביניהם 1 ס"מ טיב הממצאים חשודים, אבחנה מבדלת בין תהליך זיהומי ביטוי למחלה לימפו -פרולטיבית עד לביטוי למחלה גרנולומטוטית, סרקואידוסיס?המשך בירור ,כל שאר הבדיקות לא נמצאו לא אבנים בכליות ולא משהו אחר .מה זה אומר תודה .
זה לא ממש נותן אבחנה אבל מחייב המשך בירור- בשלב זה סיטי בטן
ד''ר דני רוזין05/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין שבעבר הוציאו לי גוש סרטני
רותם06/02/2023יש לציין שבעבר הוציאו לי גוש סרטני מהלוע,ולאחי היה לימפופה לא יודע אם זה קשור,כמו כן עשיתי בדיקת ace שיצאה גבוהה 96,ויש לי גם גוש ברגל מספר חודשים שגדל,יש לי סי טי בטן וחזה עוד שבועיים תודה על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולה בשני בתי שחישרון05/02/2023
ביתי בת 15 גילתה היום גולה בבית שחי, בשני הצדדים כואבת מעט. מה נדרש לעשות?
כלום. לעקוב. כנראה שינויים בעור בית השחי כחלק מההתבגרות
ד''ר דני רוזין05/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה קטנה מעל הטבור ובסמוך אליו בהריוןליטת05/02/2023
שלום אני בהריון 7, 5 לידות. אני בחודש 5, לאחרונה יצאה כמין גולה קטנה מעל הטבור ובסמוך עליו. ממה זה יכול לנבוע? והאם זה מחייב התייחסות כירורגית במידה ואין כאבים?
יכול להיות בקע קטן אבל אם אין כאב וממילא לא דבר שמטפלים בו בזמן הריון אז אין מורך בהתייחסות מיוחדת
ד''ר דני רוזין05/02/2023יכולה להראות לרופא הנשים בעת המעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה המשך
ליטל05/02/2023והאם אחרי ההריון צריך לטפל? זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם זה בקע זה לא מאד מסוכן אבל יש סיכון קטן מסויים, לפעמים מחליטים על תיקון בניתוח
ד''ר דני רוזין05/02/2023ולעתים רק עוקבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת מתחת לעין?יוסף05/02/2023
צמח לי מתחת לעין מעין פצעון ארוך כזה כמו פרח קטן . מה זה עשוי להיות? יבלת? מסוכן לבריאות העין?
בן 27 בריא
לא מסוכן ולא קשור לעין אבל אם לא יסוג וימשיך להפריע כדאי לפנות לבדיקת רופא עור
ד''ר דני רוזין05/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה
תודה עוד שאלה05/02/2023יש לרופא עיניים דרך להוריד את זה במקום כזה רגיש? כי אני זוכר שממש צריך לצרוב יבלות , זה בכלל יבלת או בתור מה צריך להגדיר את זה ככול הנראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב ליפני 20 שנה בצבא היה לי גולה קטנה בבית שחי פני לרופא בצבא בדק ואמר לי זה כניראה מהדורדורנט אחרי כמה זמן זה עבר הכאב הגוחה היתה לא כאבה בגלל היום זה שוב פעם כואב ואני גם מרים משקלים בחדר כושר מטורפים רציתי לדעת עם יש כשר לכול הכאב בגלל מהה שאמרתי תודהקובי01/02/2023
בוקר טוב ליפני 20 שנה בצבא היה לי גולה קטנה בבית שחי פני לרופא בצבא בדק ואמר לי זה כניראה מהדורדורנט אחרי כמה זמן זה עבר הכאב ועכשיו שוב חזר אני גם מרים משקל מטורף במכון יש כשר לכול זה ומה עחי לעשות
אין קשר למאמץ. אם זה לא דלקתי זה צפוי להרגע, אם יש אודם דלקתי באיזור אפשר להעזר במשחה אנטיביוטית
ד''ר דני רוזין01/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בקצה הלשוןיערה29/01/2023
שלום רב, כבר מספר שנים שיש לי גידול בקצה הלשון שלדעתי זו בלוטת טעם שצמחה. רואים לידה עוד בלוטה שהתחילה לגדול. אני מצרפת צילום. האם זה מסוכן ? אני בכל מקרה רואה להוציא את זה. למי לפנות והאם ייגרם נזק לדיבור שלי?
לא מסוכן אבל תפני לרופא פה ולסת שיטפל בזה
ד''ר דני רוזין29/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)