מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המטומה שוק שמאלמיכל28/01/2023
לפני חודשיים וחצי נפלתי על שוק שמאל, וקיבלתי מכה בשוק, מתחת לברך. נוצרה נפיחות רצינית ולאחר ימיים כל השוק הפכה כחולה.
בוצע רנטגן - לא נראו שברים. בנוסף בוצע אולטרסאונד ודופלקס ורידים, שם נמצא שטף דם בגודל 4.1 ס״מ.
לאחר חודש וחצי מזמן הנפילה שטפי הדם נעלמו וגם הנפיחות.
כרגע כאשר אני מותחת את השוק, אז מורגשים כאבים. גם כאשר אני נשענת על השוק, למשל על מדרגה, מזרן, זה ממש כואב.
רציתי לשאול מה זה יכול להיות? מדוע כואב? עברו חודשיים וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה עדיין חלק מתהליך ההחלמה. גם אם המטומה נספגה זה לא אומר שהכל החלים,
ד''ר דני רוזין28/01/2023למשל פגיעה במעטפת העצם שאינה נראית בצילום (לא שבר) אבל עדיין לא החלימה במלואה. כאב מפגיעות אורטופדיות יכול להימשך מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה לאחר ניתוחיעל26/01/2023
שלום, שבועיים לאחר ניתוח קיסרי חווה כאבים חשזקים בלתי פוסקים בבדיקת אולטרסאונד התגלה חשד להמוטמה של 10 ס"מ. טכנאי האולטסאונד אמר שזה ממש נדיר ולא מכיר דברים כאלה. הרופאה יעצה לחכות מספר שבועות ולראות אם היא תרד. האם המטומה אכן תקטן לבד, האם היא מסוכנת ואם לא תרד, האם יש פתרונות שאינם עוד ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מאד נדיר, לא מסוכן, ולרוב נספג לבד- דורש זמן… ומשככי כאבים
ד''ר דני רוזין26/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הוצאת פד מחתך אבצס אחרי ניקוזאנסטסיה25/01/2023
היי
אתמול עשו לי ניקוז אבצס מהמפשעה והשאירו בתוך החתך פד
אמרו לי היום להוציא אך לא מצליחה להוציא זה מלווה בכאב רב וזה ממש תקוע בפנים
האם יש דרך להוציא את זה לבד או לפנות חזרה למיון או לאחיות בקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקלחת עם הרבה מים
ד''ר דני רוזין25/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בקע בלתי ישיר שומני יכול לגרום לזיהום?יובל22/01/2023
שלום,
האם בקע בלתי ישיר שומני בצד שמאל בבטן יכול לגרום לזיהום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
ד''ר דני רוזין22/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה ברום הבטןליהי19/01/2023
שמתי לב שיש לי בליטה תת עורית בגודל של גולה בערך. לא כואבת בבטן העליונה, היכן שהקיבה. האם זה נשמע כמו בקע או יכול להיות חלילה משהו אחר ? לאיזה רופא עליי לגשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות בקע קטן ויכול להיות סתם ציסטה עורית קטנה. אפשר להתחיל אצל רופא משפחה
ד''ר דני רוזין19/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הלוקס ולגוסטל16/01/2023
לפני כשנה ב26.12.21 עברתי ניתוח הלוקס ולגוס בשיטת הברגים
לפני חודש בתאריך 6.12.22 עברתי ניתוח להוצאת הברגים מאחר והכאיבו לי,נעשה חתך לאורך כל הכף הרגל בעמם המסרק מאחר והברגים נקברו מתחת לעצם ולא היה אפשר להוציא בחתך אחד. יש נימולים באיזור שמקרינים לאגודל ברגל האם הם יעברו? יש טיפול?
צפוי להשתפר. אין צורך בטיפול. תחזור לאורטופד לביקורת
ד''ר דני רוזין16/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שבועות אחרי ניתוח אפנדציטהודיה12/01/2023
שלום,
לפני כ3 שבועות עברתי ניתוח דחוף לכריתת אפנדציט. התוספתן היה מודלק מאד והיו גם 2 אבצסים אחד הוציאו עם התוספתן והשני היה ממש על המעי , חששו לפגוע במעי ולכן לא הוציאו אלא ניקזו.אחרי הניתוח אושפזתי לשבוע עם אנטיביוטיקה ונקז.
כבר בשבוע האשפוז היו לי גלים בהם בבת אחת הרגשתי מאד לא טוב- חולשה, שלשולים, צמרמורות .
היום 3 שבונות אחרי עדיין לא חזרתי לתפקוד. יש ימים בהם מרגישה בסדר אבל יש גלים שמגיכים בבת אחת ויכולים לארוך יום שלם בהם יש לי בחילות קשות, חוסר תיאבון , חולשה, תחושת כאב עמום ברגליים .במיון- שללו קולקציה ובדיקות אולטרסאונד, mri, דם צואה ושתן יצאו תקינות. רופאת המשפחה חושבת שההרגשה הלא טובה שלי היא בעצם החלמה ממושכת מהניתוח.
האם סביר להרגיש כל כך לא טןב 3 שבועות אחרי?? זה נראה לי לא הגיוני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, סביר עד 6 שבועות אפילו…
ד''ר דני רוזין12/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ניתוח בקע מיפשעתימאיר08/01/2023
לוקח פלאוויקס ואליקוויס כבר 9 חודשים מאז צינטור עם 2 סטנטים. לקראת ניתוח בקע דו צדדי. קרדיולוג אישר הפסקת אלקוויס אבל לא פלוויקס. המנתח מסרב לנתח. מה עושים?
מחכים עוד שלושה חודשים… אחרי שנה מהתקנת הסטנט הסיכון לקרישתו יורד
ד''ר דני רוזין08/01/2023לעתים נותנים זריקות קלקסן סביב הניתוח- אבל כל זה חייב להיות בהסכמה בין הקרדיולוג לכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרה אחרי כריתת כיס מרהתומר07/01/2023
שלום
בן 30, עברתי כריתה של כיס המרה מלפני שבוע וחצי, אני מרגיש טוב ואין לי כאבים. חלק משטפי הדם לא נספגו לגמרי (צבע אדום-צהוב) אבל זה משתפר, יש לי תפרים שאמורים להיספג בעור ומעליהם פלסטרים. רציתי לשאול האם יש מניעה בביצוע פעילות אירובית, יחסי מין, ריצה בחוץ? עדיף לחכות עם זה קצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה. כל מה שנוח אפשר לעשות
ד''ר דני רוזין07/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לתפנות כבר שבוע ימים כאבים בבטןמאור06/01/2023
שלום אני שבוע ימים עם דלקת גרון ושפעת כבר שבוע ימים שאין לי יציאות והיתי מיובש אצמול והביאו לי נוזלים אני לא מצליח לתפנות כבר שבוע יעזור לי שאני יצליח כואב לי הבטן ובקושי יכול לשתות מים ?? תודה
אפשר להעזר במשלשלים או חוקן. אם לא מסתדר לפעמים אין ברירה אלא לגדת למיון לקבל עזרה
ד''ר דני רוזין06/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם ליפאז 115א05/01/2023
הגעתי למיון בשל יציאות מרובות אני סובלת ממעי רגיז בבדיקת הדם יצא ליפאז 115 ועמילאז 119 מה זה אומר ?
גרוי קל של הלבלב, יכול להיות קשור לדלקת מעי אבל כדאי לבדוק שאין אבני מרה כגורם
ד''ר דני רוזין05/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות במעי הדקשלומי28/12/2022
שלום רציתי לדעת עם דלקות במעי הדק רואים בבדיקת קולנסקפיה מלאה או בבדיקות דם רגילות צריך להיות מדדי דלקת או בסיטי בטן עם חומר ניגוד או שאפשר לפספס את זה בבדיקות האלה תודה
בסיטי בטן כן. קולונוסקופיה לעתים- בקצה המעי. בדיקות דם - לפעמים ותלוי אילו
ד''ר דני רוזין28/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בטן חוות דעתורד27/12/2022
שלום בת 36
כאבי גב תחתון בצידי הישבן בשני הצדדים במגע כואב
ממה יתכן כאב מסוג זה ? והאם כאב במיקום זה יכול להקרין לשיפולי הבטן ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב מתיחת שרירים. אבל יש סיבות רבות, לעתים מהגב או מהאגן. יכול להקרין.
ד''ר דני רוזין28/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אומר שהממצא תקיןשלי25/12/2022
שלום, מיזה חצי שנה שיש גוש בלחי במישוש , בוצע us
שכבה תת עורית הודגם נגע היפואקואי, מעורב הוגדר היטב בממדים 8×15 . עם הווסקולריזציה מרכזית. תומך בבלוטת לימפה תקינה.
זהו אומר שהממצא תקין? או המשך בירור
אשמח למענה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, לפי התיאור תקין
ד''ר דני רוזין25/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי ציסטה בלבלבאלברט מנשרוב21/12/2022
שלוםרב.
אני בן 65 עם איסטוריה של סרטן בלבל אצל אחי שנפטר בגיל 50.
בבדיקת סי.סי אחרונה התגלה ציסטה בלבלב בגודל 1.5 על 2.3 עם המלצה להמשך בסריקת MRI.
עשיתי סריקת MRI אך מודעג מאות מתוצאה.
מה דרך פעולה מומלצת על ידך באמשך בירור???
בכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה מודאג? מה יש בתשובה? אם לא ברור עדיין ממשיכים באולטרסאונד אנדוסקופי
ד''ר דני רוזין21/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)