מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוליפים בכיס מרהמיכל28/08/2022
שלום רב,
בת 43 , יש לי פוליפ בכיס מרה כבר 12 שנה בגודל 4 מ"מ. כל שנה אני במעקב אולטרסאונד בטן ועד עכשיו הפוליפ לא גדל.
החודש עשיתי שוב אולטרסאונד וראו שנוספו עוד כמה פוליפים גם בגודל 3-4 מ"מ .
מה עושים במצב כזה ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כלום. אלו משקעי כולסטרול על דופן כיס המרה. לא דורש שום טיפול
ד''ר דני רוזין28/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קפסולה מעי הדקעידן28/08/2022
שלום האם ניתן לעשות בדיקת קפסולה מעי הדק לחדיר את זה באמצעות גסטורקפיה או משו במקום לבלוע את הקפסולה זה אפשרי ??תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תיאורטית כן, מעשית לא חושב שעושים את זה- פעולה מיותרת עם טישטוש, לא ממש מוצדק.
ד''ר דני רוזין28/08/2022תברר עם רופא גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזדקנות הלבלב בגיל 65, אישה, ממוצא עירקיסתם אחת22/08/2022
שלום רב,
איני מוצאת מידע על תופעת הזדקנות הלבלב - גורמים, מה נעשה בניתוח וכן, זמן מוערך ואופן ההחלמה.
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מבין את השאלה. מה זו הזדקנות הלבלב? ועל איזה ניתוח מדובר?
ד''ר דני רוזין22/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור בפנים צוואר וחזהלוטם21/08/2022
שלום אני בת 60 כבר 6 שנים בערך שמתי לב שבשעות הערב מתנפחות לי השדיים הפיטמות גם אינן כמו שהיו ויש לי מחלת עור בפנים צואר וחזה שגם נימצע מעט על עור השדיים למשל אודם בעור זה כולל המחח וצידי האף צואר והחזה ומקושקש מעט הייתי כבר כמה פעמיים באולטרא סאונד ממוגרפיה והכל תקין כמו שהרופא אמר לי התבגרות העור השדיים שמתנפחות כמעט כל ערב חוזרות לעצמן בבוקר רציתי את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו יכולים להיות שינויים הורמונליים (יש פעילות הורמונלית גם אחרי הפסקת המחזור)
ד''ר דני רוזין21/08/2022ואם ההדמיה תקינה אז אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת בדיקה אחרונה של המעי הדקקקעידן21/08/2022
שלום איזה בדיקה יותר טובה לבדוק את המעי הדק קפסולה מעי דק או צילום מעי הדק בשיקןף פאסג ?? יש לי בעיות בבליעה ולא שותה כדורים רק בסירופ בן 31 צריך קבעו לי תור לצילום פסאג מעי הדק השאלה עם היא בדיקה טובה בדיוק כמו קפסולה מעי דק תודה..
אלו בדיקות שונות שנותנות מידע שונה אבל אם כבר עברת סיטי אז לשירות יש פחות יתרון ו קפסולה עדיפה ק
ד''ר דני רוזין21/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגסטרו שלח אותי לקפסולה
עידן21/08/2022הגסטרו שלח אותי לקפסולה ולא עשיתי פחדתי מהבדיקה הזו אבל אחרי כול הכאבים שיש לי אני יקבע תור לבדיקה הזו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח היפרדות שרירי הבטן ובקע טבורימורן19/08/2022
שלום רב. לאחר שביצעתי אולטרסאונד נכתב שיש לי בקע טבורי בגודל 0.8 ס"מ שמתרחב עם מאמץ... כמובן שיש לי גם היפרדות שרירי בטן עקב הריון תאומים. האם מומלץ ניתוח במצב כזה? האם ניתן לטפל בדרך אחרת? ובמידה וצריך לנתח, האם יש מנתח שעושה את שני הדברים יחד? אשמח להמלצות.
בקע קטן שאינו מאד מפריע לא תמיד חייבים לתקן. היפרדות זה בעיקר עניין קוסמטי
ד''ר דני רוזין19/08/2022וגם כן לא חייבים לתקון. אפשר לחזק את דופן הבטן על ידי אימון ופיזיותרפיה- אם כי ההיפרדות לא תעלם.
עקרונית ניתן לשלב את הניתוחים- אבל רק במידה ובאמת צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשבה לתגובה שמעל
מורן19/08/2022קודם כל תודה על המענה המהיר
איך ניתן לדעת מתי מומלץ לעשות את הניתוח? אומרים שגם אם הרע הוא יחסית קטן, הוא יכול לגדול במהלך הזמן וייתכן שיהיה מצב בהם יזלגו איברים פנימיים לבקע... קצת מלחיץ להישאר עם בקע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן להיבדק אצל כירורג, ולעקוב תקופתית לראות אם באמת יש החמרה. לא תמיד יש
ד''ר דני רוזין19/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטן ואגן - מודאגת מאודליאל19/08/2022
שלום ד״ר,
לאור ממצאי U/S בטן רסנטי שם נמצא - ממצא כבדי המתאים להמנגיומה, חשד ל AML בכליה שמאל ומעט נוזל מימת סביב הקוטב העליון של הכבד, הופנתי ע״י רופאת המשפחה לבדיקת CT בטן ואגן.
הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידית. ניתן חומר ניגוד בשתיה. מצורף קובץ עם הפענוח שקיבלתי.
מה זה אומר בדיוק, נוזל חופשי סביב הטחול? כתוצאה ממה זה יכול להיגרם?
מה לגבי הציסטה באונה השמאלית של הכבד? האם צריך להסיר אותה? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות?
אשמח לקבל את חוות דעתך.
מאוד לחוצה לגבי הממצאים האלה.
תודה מראש.
אין פה שום דבר מטריד או מחייב התערבות, לנוזל בכמות קטנה אין משמעות, לנוכח סיטי תקין.
ד''ר דני רוזין19/08/2022הממצא הכבדי לא חשוד כגידול אך מכיוון שלא אופיין בודאות ניתן להשלים MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
ליאל19/08/2022שכחתי לציין שלפני 10 חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע בטבור והיפרדות בטנית.
האם יכול להיות קשר בין הנוזל לניתוח שעברתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מניח שלא כי עבר מספיק זמן. בכל מקרה כמות קטנה של נוזל אינה מאד חריגה
ד''ר דני רוזין19/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח נוסף של בדיקת ct
ליאל28/08/2022מצורף פענוח נוסף של אותה בדיקת ct בטן ואגן שבוצעה.
בפענוח זה יש ממצאים נוספים.
האם אלו דברים חריגים שדורשים בדיקות נוספות?
האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא חושב שקשור אבל זה לא משנה כי הנוזל הזה די חסר משמעות
ד''ר דני רוזין28/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומה בכף רגלפנינה18/08/2022
באולטראסאונד על כף רגל שמאל
שבוצע עקב כאבים חזקים מאד בעיקר בהליכה נמצאה פיברומה בגודל 13*3 מ"מ .
מה הטיפול לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעתים מסירים את זה בניתוח קטן- כדאי לפנות לאורטופד כף רגל
ד''ר דני רוזין19/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלותיי מלמטה בבקשהיאלוש18/08/2022
שלום וברכה
ככה התור לאולטרסאונד שד בסוף החודש אבל כשקבעתי את התור אמרו לי שאני צריכה לעשות גם ממוגרפיה למה צריך את זה ??
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו בדיקות משלימות
ד''ר דני רוזין18/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בצבע חום על העוריוסף17/08/2022
בן 25 בריא, פתאום שמתי לב הבוקר שעל אזור הבטן האמצעית מעל הטבור יש לי כתם בולט בצבע חום
הסתכלתי קצת על תמונות מהעבר ואני רואה שזה שם לפחות שנה אחורה אם לא אפילו שנתיים
קראתי באינטרנט שזה עשוי להעיד על סרטן ומאוד נבהלתי, זה באמת סימן או שזה ב תמים?
אם זה נמצא זמן רב זה לא מדאיג. אם יש לך חששות יכול ללכת לרופא עור.
ד''ר דני רוזין18/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קפסולה המעי הדקשלוצי17/08/2022
שלום האם אנשים עם בעיות בליעה מסוכן לעבור בדיקת קפסולה מעי דק מי שלא שותה כדןרים ובעיות בבליעה קצת יש תחליף לקפוסלה מעי דק עפ עשיתי מעי דק ןלא ראו כלום ומבקשים קספולה יש פחד בבדיקה הזן שיתקע בגרון או יגרןם לי לחסימת מעיים הקפסולה ..?תודה
אם אין חסימה זה לא נתקע
ד''ר דני רוזין17/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות בטנית שאלהאורית לוי17/08/2022
שלום.
רציתי לשאול אם כל אחת יכולה לבצע היפרדות בטנית בשיטה אנדוסקופית, בלי החתך?
האם התאוששות קלה יותר מניתוח?
הבטן שלי כמו של הריון, וממש קצת שומן בצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי אם עיקר הבעיה היא ההיפרדות בלי עודפי שומן ועור
ד''ר דני רוזין17/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בטחול שנמצאו באולטרסטונדגל16/08/2022
נמצאו אצלי באולטרסאונד לפחות 3 ציסטות בטחול בגודל של כ 0.8 ס"מ כל אחת .. מה המשמעות , האם ממליץ סיטי ?
ככל הנראה חסר משמעות ואין בעיה לעקוב עם אולטרסאונד עוד חצי שנה כפי שהומלץ.
ד''ר דני רוזין16/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתבה שחקרה שנשים שצובעות את השיעררוית14/08/2022
שלום לך גר יקר לפני שלוש שנים היתה כתבה שחקרה שנשים שצובעות את השיער יש להם יותר סיכוי לחלות בסרטן שד רציתי לדעת האם זה נכון האם כדאי להפסיק לדעתך ליצבוע
לא משהו מוכר ומוכח. כמעט על כל דבר בעולם נטען שהוא מסרטן.
ד''ר דני רוזין14/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר שלא להפסיק פלביקס לפני ניתוחאילן14/08/2022
אמור לעבור ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי בעוד שבועות אחדים.
הרופא המנתח מעדיף מאד שלא אקח פלביקס שבוע לפני.
הרופא הכללי מאד לא רוצה שאפסיק.
אני לוקח פלביקס מזה 9 שנים בעקבות הפרעות ראייה בזמנו וחשד לאחר MRI שאולי היה איזה אירוע מוחי קטן (חשד ל-TIA).
עשיתי ניסיון להפסיק 2-3 ימים ועבר בסדר אך לא מעז יותר מזה.
מהי הערכתך. אילן בן 78* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו התלבטות בין שני סיכונים-ֶשל דימום יתר בניחוח או לאחריו, מול מאורע מוחי.
ד''ר דני רוזין14/08/2022כמובן שמאורע מוחי נשמע מסוכן יותר אבל צריך להעריך את מידת הסיכון כי גם דימום לאחר הניתוח עלול להצריך הפסקה של המדלל-ֶבתמאים פיות מבוקרים. לרוב הפסקה של כמה ימים היא בסיכון נמוך-ֶלכן כדאי חוות דעת של נוירולוג. אם מבחינתו מסוכן להפסיק אפשר לנתח עם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קצרה
אילן14/08/2022ראשית תודה על תשובתך המהירה.
האם נשמע פשרה הגיונית לפני הערכת נוירולוג להפסיק פלביקס 3 ימים לפני הניתוח (הפתוח) ?
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)