מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוליפ בקולון glandular misplacementאבי22/06/2022
שלום רב,
בתשובת פוליפ שנכרתה מהקולון הרוחבי נמצא:
Tubular adenoma with glandular misplacement, low grade
dysplasia
מה פירוש המילים : glandular misplacement
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקום לא רגיל של התאים הבלוטיים ברירית המעי, זה מעיד על אי סדר מסויים במבנה
ד''ר דני רוזין22/06/2022(דיספלזיה) אבל מכאן ועד סרטן המרחק רב מאד, זה שפיר ויצא כבר אז אין הרבה משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תוצאת ביופסיה תוספתןאריה21/06/2022
ד"ר שלום,
לאחר דלקת תוספתן וניתוח של בני - התקבלה תשובת ביופסיה:
תיאור מאקרוסקופי: "תוספתן באורך 8 ס"מ ובקוטר עד 2.5 ס"מ. הנסיובית עם קרומים לבנים לכל אורכה. בחתכים החלל מורחב ומלא תוכן אפור ודמי. C2+"
תיאור מיקרוסקופי: Acute appendicitis
אשמח לדעת מה משמעות התוצאה? מה פירוש הC2+?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לזה משמעות זה כנראה איזה קוד של המעבדה. דלקת בתוספתן וזהו.
ד''ר דני רוזין21/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהאן14/06/2022
בבדיקת גסטרסקופיה כתוב: באנטרום הקיבה בליטות פוליפואידיות עם שקע במרכז ואודם סביבן, שאר הקיבה תקינה למראה אנדוסקופי.
אשמח לדעת מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע כמו תגובה דלקתית, מניח שנלקחה דגימה שתיתן אבחנה
ד''ר דני רוזין14/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חוזרת בטבוראידה13/06/2022
שלום רב,
אני סובלת מדלקות חוזרות בטבור.
אני שמה לב שהן חוזרות בזמן הוסת
האם יש קשר בין דלקת בטבור לווסת החודשית?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעתים יש אנדומטריוזיס בטבור. כדאי לגדת להיבדק.
ד''ר דני רוזין14/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברים בצלעות? עזרהתומר12/06/2022
שלום, בן 37,
מזה כ10 חודשים סובל מכאב בגב העליון בנקודה מסוימת בצלעות, בעיקר במגע,הכאב גם מקרין לגב העליון שלא רק במגע, בעת מגע בעמוד השדרה גם מורגשת רגישות וכאב קל.
לא זכור לי שקיבלתי מכה/תאונה כלשהי.
כירורג הפנה אותי לצילום צלעות והתוצאה הייתה:
משמאל בצלע 10 קיים רושם לפס לוצטי עדין, בקצה בצלע 11 רושם לעיוות גרמי.
האם מדובר בשברים בצלעות?
האם יכול להיות שתקופה כזו ארוכה השבר לא מחלים מעצמו?
בנוסף, קיים כאב בכתף ימין בחלקו העליון (בעצמות) שחולף אחרי כמה ימים וחוזר אחת לכמה זמן בעיקר אחרי פעילות גופנית באיזור הכתף.
האם זה יכול להיגרם ממחלה כלשהי ולא מחבלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבר בצלע יכול להימשך זמן רב. לא נשמע שמדובר במחלה אלא בפגיעות הקשורות כנראה לפעילות מטומצת
ד''ר דני רוזין12/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברים בצלעות? עזרה
תומר14/06/2022תודה דר'
האם לפי הפענוח זה אומר שאכן יש שברים בצלעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן זה מתאים לשבר ישן
ד''ר דני רוזין14/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במפשעה הימנית והשמאליתיאיר12/06/2022
היי. יש לי בליטה במפשעה וכאבים בזמן הרמת מישקולות וליפעמים סתם יש לי כאבים במפשעה. זהתחיל שהלכתי לחדר כושר והרגשתי בקיעה באזור וגם כואב לי באזור השמאלי של המפשעה. חקרתי קצת ויכול להיות שזה בקע ספורטאים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע כמו בקע פשוט. לך לבדיקת כירורג.
ד''ר דני רוזין12/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שנים לאחר הסרת התוספתןאוראל דיין12/06/2022
לפני כ3 עברתי ניתוח להוצאת התוספתן , אני עם 3 חתכים - צלקות שאחת מהן בצד שמאל והיא הגדולה מבין כולם.
כיום אני בהריון והעור נמתח כל כך ויש לי כאב באופן רצוף באזור הנ״ל הגורם לאי נוחות , אי יכולת תפקוד.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הרבה מה לעשות, בודאי לא בהריון. אפשר להשתמש מקומית במשחת וולטרן
ד''ר דני רוזין12/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משו על הציפורן שכואב לי שאני נוגע בזהההההיניב10/06/2022
שלום יש לי משו בציפורן ושאני נוגע בזה זה מאוד כואב לי עליתי תמונה עם אפשר לדעת פחות או יןתר כמו מה זה נרא ניהיה על הצפורן משו מוזר...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליתי תמונה
יניב10/06/2022עליתי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן צמיגה של הציפורן לתוך הרקמה סביב (ציפורן חודרנית), אפשר לגזור את זה, ואם יש קצת דלקת. באיזור לשים משחה אנטיביוטית
ד''ר דני רוזין10/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך ניתוח בלוטת התריסה09/06/2022
שלום רב, במהלך התאוששות מניתוח הסרת אונה ימין החל דימום בצוואר ,הכניסו את אבי שוב הרדימו ועצרו את הדימום . רציתי לשאול האם סיבוך כזה תלוי במיומנות של המנתח ?מה ההשלכות של סיבוך כזה על המטופל ? לאחר הניתוח יש לאבי אצבע ביד שאין לו שליטה עליה והיא מכופפת ,האם זה מראה שהיה לו חוסר בחמצן ?הבנתי שנדיר שזה קורה ? אשמח לשמוע את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומנות היא רק אחד מהגורמים לסיבוכים, סיבוכים קורים לכולם כך שעצם זה שקרה סיבוך
ד''ר דני רוזין09/06/2022לא מוכיח שמדובר בחוסר מיומנות. אם נעצר הדימום בזמן ובהצלחה לא אמורות להיות השלכות, אך כמובן שזה תלוי בפרטים. לא ברור לי למה קשורה הבעיה באצבע וכדאי שנוירולוג יבדוק, נדיר שהפרעה החימצון המוח מתבטאת בצורה כל כך ממוקדת בלי תופעות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להימנע מסיבוך זה
ה12/06/2022האם אפשר להימנע מסיבוך כזה ? הרי הם סוגרים את הכלי דם במהלך הניתוח ,איך קורה שפתאום כלי דם נפתח לאחר מכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש כלי דם קטנים שנצרבים או בעצמם מתכווצים ולא מדממים ואחרי כן קריש נופל או שהעורק מתרחב חזרה ומתחדש דימום
ד''ר דני רוזין12/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפטוף של מעין חלב משד אחדנופר04/06/2022
בת 31, ללא ילדים וללא הריונות, מחזור סדיר. מזה תקופה ארוכה מדי פעם יש טפטוף של כמה טיפות של מעין חלב משד שמאל, ללא קשר לתקופה במחזור. האם להתייחס לכך?
לרוב הסיבות בנאליות ושפירות אבל כדאי להיבדק אצל כירורג שד ואולי להשלים צילומים לפי המלצתו
ד''ר דני רוזין04/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אפנדציט בשיטה 3 חוריםאנונימי02/06/2022
שלום, רציתי לשאול 2 שאלות:
עברתי ניתוח אפנדציט שהיה מודלק וגם באיזור מסביב אבל חוץ מזה היה מהלך תקין. כשבועיים וחצי לאחר הניתוח מרגיש עדיין דקירות משונות בבטן תחתונה, הכאב אינו נוראי אך הוא כאב חד ומפריע, בדיקת ct לא ממצאים לאחר הניתוח. האם זה יעבור לבד או שיש סיבה לכאב?
2. האם במהלך ניתוח אפנדציט ניתן לתקן גם בקע טבורי קטן ולא כלוא? או שחייב 2 ניתוחים שונים?
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכאב צפוי לעבור לבד.
ד''ר דני רוזין04/06/2022בקע קטן לעתים תופרים אם נכנסים דרכו אבל לרוב לא עושים תיקון מלא עם רשת מחשש לזיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס באזור לחי הישבןאידית31/05/2022
הבן שלי עם פד גזה בתוך חתך האבצס,כבר יומיים שעושים אמבטיות ומנסים להוציא את הפד ללא הצלחה.
אתמול הוא התעלף תוך כדי הניסיונות.
בדובר בגבר בן 21 שמעולם לא התלונן על כאבים, סף כאב גבוהה.
ופה זה נראה כמשימה בלתי אפשרית.
אילו דרכים נוספות יש על מנת להוציא את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגשת לרופא שיוציא… זה רק משיכה…
ד''ר דני רוזין01/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום חזה וחשש לצרבת ריפלוקסLin30/05/2022
אשמח לדעתך 🙏🏻🙏🏻 עשיתי צילום חזה לפני כמה ימים והגיעו התוצאות האלה :
צל הלב אינו מורחב
לא הודגם תסנין ריאתי
ריבוי ציור בבסיסי הריאות
סינוסים קוסטופרניים חופשיים
האם זה מעיד על צרבת או ריפלוקס ?
בדיקות דם מקיפות תקינות, לא מעשנת, כולסטרול תקין, אקו לב תקין, סובלת לפעמים מקוצר נשימה שמורגש בגרון ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצילום חזה לא ניתן להסיק על רפלוקס או צרבת. אלו תופעות שמרגישים.
ד''ר דני רוזין30/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבוך של התפשלות מעיים קודם חסימה מלאהעידן30/05/2022
שלום מה הסיבוך של התפשלות מעיים קודם חסימה מלאה ואז איסכמיה ונמק במבוגרים? למה ששאלתי כירוג אמרתי לו היה לי התפשלות מעיים במבוגר בלי חסימה ואמר לי זה לא משנה עם היה חסימה ברגע שהיה לך התפשלות צריך לנתח עד כמה זה נכון בן 31 התפשלות בפעם הראושנה רק לאחר מכן עוד 3 סיטי בטן תקין 2 של מעי הדקק איפה שהיה התפשלות ןאחד לפני חודש סיטי רגיל חומר ניגוד תקין אשמח לעזרה תודה
לא ברור לי למה אתה מצפה לתשובות שונות אם תשאל אותו דבר הרבה פעמים
ד''ר דני רוזין30/05/2022אין סכנה במצב שאתה מתאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת לצלע שמאל התחתונה ביותראביגיל29/05/2022
מזה שבוע יש לבעלי כאב מנדנד שם .בן 62 בריא
אחרי אולטרא סאונד אחרי צילום חזה וצלעות ואחרי אקג ברוך השם הכל תקין.לאחר משכך כאב .הכאב נעלם ליממה כמעט ואחכ חוזר
מה דעתך?תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבלה קלה, שיעול או סתם משהו ויראלי יכולים לגרום לכאב כזה שנמשך לעתים מס׳ שבועות.
ד''ר דני רוזין29/05/2022לרוב מדובר על כאב בסחוס וזה לא נראה בצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא השתעל וזה מתחת לצלע
אביגיל29/05/2022לא קבל מכה
לא השתעל וזה מתחת לצלע ..לא בעצם עצמה או הסחוס .
תרגיע אותי אני דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתחת לצלע עדיין יכול לכאוב מהצלע, או מהשרירים באיזור. אפשר לחכו. עוד מספר ימים, אם מגיב למשככים-
ד''ר דני רוזין29/05/2022לא נשמע מדאיג
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)