מידע רפואי
פורומים
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- אפילפסיה ילדים
- תזונה נכונה - ירידה במשקל
- רפואה סינית
- רפואת ספורט
- וטרינריה
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- מיניות האישה, מין נשי
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- ביטוח לאומי
- ברית מילה רפואית, רופא מוהל
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- שאלהיעל01/11/2010
שלום, יש ספר שמלמד את תורת הטאי-צ'י והתרגילים שלה?
אני יודעת שיש כאלה ליוגה ופילאטיס, אבל האם מישהו מכיר ספר שמראה תרגילים ונותן הסברים על הטאי צ'י?
אין לי כסף כרגע לחוג/ מכון
אבל אני מאוד רוצה ללמוד את זה
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רוני קליין02/11/2010אני במקומך הייתי הולך לחנות ספרים גדולה של "צומת ספרים" או "סטימצקי" ושואל את המוכרים. לדעתי תמצאי יותר מספר אחד של תרגילי טאי-צ'י.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרננה19/10/2010
שלום רב,
האם לדעתכם צפיה בקרבות איגרוף ואומנויות לחימה אחרות כמו UFC יכולה לעזור לאישה שלא למדה אומנויות לחימה להגן על עצמה במקרה תקיפה? האם הצפיה מומלצת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רוני קליין19/10/2010התשובה לשתי השאלות היא: לא
צפיה בקרבות יכולה לעזור למי שכבר התאמן באומנות לחימה כלשהי. כמו "העשרת המידע".
אבל לא למי שאיו לו רקע.
מצד שני, ברור שאם האלימות לא מרתיעה אותך וזה מעורר את סקרנותך - אז זה חיובי.
הנקודה המרכזית שאני כן רוצה להדגיש לך כפי שהגעתי אליה בעצמי כשהייתי בן 13 וראיתי את סרט הקונג-פו הראשון בחיי ("אגרוף הברזל") היא:
יש תשובות לאלימות!!!! צריך ללמוד את העניין ולהתאמן ברצינות - ואז את יכולה להגן על עצמך באמת. ואז גם לא תחיי בפחד כי את כבר יודעת לטפל בבעיה, אם תהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
אמירה בר-שלום20/10/2010שלום רננה
צפיה בסרטי אומנות לחימה יכולה להיות מאוד מהנה ויתכן שתיתן לך כמה רעיונות להתגוננות, אך בהחלט קשה ללמוד כך הגנה עצמית. אם את רוצה ברצינות ללמוד הגנה עצמית אני ממליצה לך להצטרף לקורס או ללמוד אומנות לחימה שעוסקת גם הגנה עצמית .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי07/10/2010
שלום רב,
האם איגרוף צרפתי הוא אומנות שמתאימה לנשים עדינות יחסית? כמו כן, האם יש מקום בארץ ללמוד אותו? בנוסף, האם הוא מתאים להגנה עצמית, או שיש מתאימים ממנו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אמירה בר-שלום10/10/2010שלום גלי !
אני אישית לא יודעת מה זה איגרוף צרפתי , אני מכירה איגרוף רגיל וזה יכול להתאים לכל אחת אם זה מה שהיא אוהבת.
אני מציעה לך לפנות למקום ששם מלמדים ולצפות בשיעור או לדבר עם המדריכה / מדריך ולבדוק אתם את הסוגיות האלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית21/09/2010
האם "ג'ו ג'וטסו" היא אומנות שמתאימה להגנה עצמית לנשים? כמו כן, האם אפשר לשמוע עליה כמה מילים מכם? האם היא מומלצת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין22/09/2010קודם כל, כל אומנות לחימה שתתמידי בה ותגיעי לרמה טובה - תשרת אותך היטב במקרה של הגנה עצמית. אני מדבר על אימונים סדירים של שנה כדי להגיע לרמה ממש טובה. ומומלץ להתמיד בה גם הלאה כדרך חיים.
זאת האופציה הכי טובה שבנוסף להגנה עצמית גם תשפר את הבריאות הכללית שלך וגם תחסוך לך בעיות של עודף משקל עם דיאטות זמניות חסרות משמעות לטווח ארוך.
לגבי ג'ו ג'וטסו
בהחלט. ג'ו ג'וטסו היא האב טיפוס של רוב הטכניקות להגנה עצמית אשר נקראות בשמות שונים (שמות כמו "קרב מגע", "הישרדות", "הגנה עצמית" וכדומה). והיא מתאימה, כמובן, גם לנשים.
האופציה של לימוד הגנה עצמית לזמן מסויים קיימת כמובן. היא פחות טובה מהאופציה הראשונה שציינתי אך היא יותר טובה מלא לעשות דבר ולחיות כל הזמן בפחד מאפשרות של תקיפה.
לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מיניתשמרית12/09/2010
כאשר מישהו מטריד באופן מילולי מה הדרך הטובה ביותר לקטוע את זה? על ידי דיבור? מחווה פיזית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית
אמירה בר-שלום12/09/2010שלום דניאל
כאשר משהו מטריד באופן מילולי, אנחנו קודם כל נגיב באופן מילולי. כדאי להשתמש בקול ברור, בטון אסרטיבי ובלי להגיע להסלמה. רוב ההטרדות יכולות להיפסק אם נשתמש בקול בצורה ברורה ואסרטיבית. תעמדי על שלך ותגידי ברור מה את רוצה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המשך
רוני קליין12/09/2010בד"כ דיבור תקיף וברור עושה את העבודה.
תמיד צריך להיות אסרטיבי.
אם זה לא מצליח והבחור מתקשה להיפרד מהכיף שלו להטריד אותך אז את דואגת לבטל לו את הכיף איתך.
איך מבטלים את הכיף?
הצייד והניצוד מחליפים תפקידים.
את מנהלת מלחמת התשה איתו. היוזמה עוברת אליך.
להטריד אותו בדיבורים (גברים שונאים את זה...) ממש לא צריך לאיים במפורש.
להטריד שוב ושוב על אותו עניין. הכיף שלו איתך יתחיל להיות סיוט בשבילו.
ובסוף כל סיבוב: "אתה חייב להפסיק עם זה". הוא צריך להבין מה הוא צריך לעשות כדי שהסיוט שלו יפסק.
עדיין הוא לא נכנע?
הסיבוב הבא יהיה גם בנוכחות אנשים. במיוחד גברים.
אין דבר יותר משפיל לאחד עם פוזה מצ'ואיסטית כשהוא יודע שאחרים רואים אותו מקבל על הראש מאישה.
וכל הסיבובים האלה - עם הפסקות ממש קצרות. וכולם באותו יום !!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרם01/09/2010
שלום רב,
מהי אומנות הלחימה הכי טובה לדעתכם להגנה עצמית לנשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין01/09/2010אין אומנות לחימה לנשים ואומנות לחימה לגברים.
יש מסלולי הכשרה להגנה עצמית אשר הם משתמשים בטכניקות בעיקר של ג'ו ג'יטסו אבל גם של קארטה, אייקידו ועוד. כלומר, אוספים טכניקות מכל סוגי אומנויות הלחימה.
מצד שני, אם אישה תתמקד באומנות לחימה מסויימת ותהיה טובה בה אז היא מסודרת גם מבחינה של הגנה עצמית.
קיימות אינספור טכניקות להכנעת יריב. העיקר בקרב הוא להכניע יריב. לא משנה איזו טכניקה העיקר ששולטים בחומר ויודעים ליישם אותו בחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנות לחימה והגנה עצמית
אמירה בר-שלום02/09/2010שלום !
מסכימה עם דברי חברי לפורום. במידה ואישה רוצה משהו מהיר ורק הגנה עצמית אז ניתן להצטרף לקורס שכזה או ללמוד קרב מגע או בדומה לזה. במידה והיא מעוניינת ביותר מקורס, אומנות לחימה שיכולה לתת עוד כלים בנוסף לכלים הפיזיים אז ניתן ללמוד סוגים שונים של אומנויות הלחימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם הטרדה מיניתגלית24/08/2010
האם במקרה של הטרדה מינית, כאשר מישהו מניח עליך יד ברחוב, ללא כוונה לתקוף אך בכוונה לגעת, יש תרגיל שאפשר לעשות כדי להרחיק אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם הטרדה
אמירה בר-שלום24/08/2010שלום גלית
אכן כן , אחד הדברים שאנו מלמדות בקורסי הגנה עצמית זה שימוש בקול שלנו ובאסרטיביות. רוב ההטרדות והתקיפות יוכלו להיפסק ע"י שימוש בקול . לצערנו הרבה פעמים אנו שוכחות זאת.
עמדי על שלך בקול ברור ובאסרטיביות. לא צריך להגיע להסלמה.
בהצלחה
אמירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניח יד עליך
רוני קליין25/08/2010כמובן שדיבור תקיף ובקול רם הוא הדבר הראשון שצריך לעשות.
לרוב זה מספיק.
עם זאת יהיו גם כאלה שלא יבהלו מספיק.
יש שלל טכניקות, שמקורם בג'ו ג'יטסו ובאייקידו, שכולם רק מחכים שמישהו יניח עליך יד כדי להפעיל אותם.
מאד מומלץ ללמוד באופן מסודר ורציני הגנה עצמית כדי שיהיה לך מענה למצבים השונים בחיים.
אם מישהו מניח עליך יד - איך תדעי שהוא מתכוון להטריד, לגנוב, לאנוס או לרצוח?
והרי החדשות הטובות: רוב הטכניקות שתלמדי הם אותם טכניקות לכל התוקפים באשר הם.
לא צריך לנחש למה מישהו נוגע או אוחז בך ללא רשותך.
גם מטרידים צריכים להגיע לחדר מיון. בד"כ זה יהיה מקרה לאורתופד.
אז - תשקיעי בלימוד הגנה עצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותימית16/08/2010
יש לי הרבה חלומות מציקים שמישהו רודף אחרי ואני לא מסוגלת לעשות כלום. האם אתם חושבים שלימודים של הגנה עצמית יכולים לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד הגנה עצמית
אמירה בר-שלום16/08/2010בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק
רוני קליין17/08/2010התופעה של "שיתוק" במצב של סכנה הוא ידוע.
זה לא יקרה כאשר תהיי מאומנת ותדעי מה לעשות.
אלה שמשותקים גם לא למדו מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפתח קורס
אמירה בר-שלום18/08/2010בקרוב יפתח קורס הגנה עצמית לנשים באיזור ת"א . ראי פרטים בעמותת אל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה עצמית התקניםPokerface09/08/2010
אני רוצה לקנות מכשיר להגנה עצמית עבור אחותי, מצאתי כמה ספריי באקדח הלם על אני לא יודע איך לבחור, אני רוצה לדעת אם המכשירים הללו הוא בטוח עבור המשתמש? האם זה חוקי להשתמש?
תודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין10/08/2010האם מכשירי הגנה עצמית כמו שוקר חשמלי או תרסיסים הם חוקיים?
כן.
זכות ההגנה העצמית קיימת לך. ולכן אביזרים אלה אינם אסורים.
מתי תהיה לך בעיה עם החוק?
כאשר תפצע קשות או תהרוג תוקף ולא תצליח לשכנע כי:
א. היה כאן מקרה ברור של הגנה עצמית.
ב. התגובה שלך היתה מידתית לאיום.
למשל, אם השתמשת בנשק קטלני כאשר לתוקף לא היה נשק בכלל.
לגבי שימוש בטוח באביזרים:
חשוב לקרוא את הוראות ההפעלה ולגם להתייעץ עם המוכר.
צריך להבין מה צריך לעשות ומה אסור לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנ העצמית באיזור המרכזשיר06/08/2010
שלום,
איפה אפשר ללמוד הגנה עצמית לנשים באיזור המרכז? לפי מה שהבנתי "אל הלב" מלמדים רק בירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין09/08/2010תבדקי באינטרנט הגנה עצמית קרוב למקום מגוריך. יש הרבה אפשרויות. הרבה סגנונות לחימה.
כדי להגיע לרמה טובה צריך להתמיד באימונים. גם תדעי להגן על עצמך, גם גופך יהיה יותר בריא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטהמירי01/08/2010
חשבתי ללמוד קראטה. ורציתי לדעת האם זה משהו שניתן להשתמש בו גם להגנה עצמית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטה והגנה עצמית
אמירה בר-שלום01/08/2010שלום מירי,
אכן ברוב המקרים ניתן להשתמש בקראטה גם להגנה עצמית, רוב המורים מלמדים זאת תוך כדי השיעורים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני קליין01/08/2010כמו שניתן להשתמש בשעורי נהיגה גם לנסיעות בכביש...
כל אומנויות הלחימה מיועדות לשימוש בהגנה עצמית.
על הדרך יש להם גם עוד יתרונות:
ספורט, בריאות הגוף, חיזוק הנפש ועוד כהנה וכהנה.
אבל כולם שימושיות קודם כל בהגנה עצמית.
אם למזלך לא תהיי במצב סכנה אף פעם אז לפחות נהנית מהיתרונות האחרים שציינתי.
אגב, יש כל מיני שיטות ואסכולות בקארטה. חפשי חומר באינטרנט.
והכי חשוב: שיהיה לך מורה טוב שיתאים לך. אנו באתר מקפידים לא להמליץ על אף אחד. אז תצטרכי לבדוק בעצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ אחת שמתאמנת בקראטה,אני ממליצה !!
s02/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי18/07/2010
שלום רב,
אפשר לקבל הצעות להגנה עצמית בחושך כאשר אני חוזרת הבייתה? אני מפחדת שבחדר מדרגות לא יהיה מישהו.
רוני קליין19/07/2010את חייבת ללמוד הגנה עצמית !!!!!!!
אין מחלקה נפרדת להגנה עצמית בתנאי חושך.
ההתקפה יכולה להיות מקדימה או מאחורה. צריך להיות מוכנים לכל אפשרות.
בטווח המיידי כדאי שתחזיקי ביד חפץ חד כלשהו כאשר את הולכת להיכנס לאזור חשוך.
בכל מקרה את צריכה ללמוד הגנה עצמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמירה בר-שלום22/07/2010הי חלי
ההמלצה שלי היא לרשם לקורס או חוג הגנה עצמית, שם תקבלי הרבה כלים להתמודדות עם מצבים כאלו ועוד מצבים אחרים לא נעימים. אך גם תדעי מה לעשות.
באופן כללי, כדאי תמיד להיות עיירנית ואפילו להחזיק משהו ביד כמו: מפתחות, פלפון, משרוקית וכו', בזמן אמת ניתן להשתמש בהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במקרה שודמימי10/07/2010
ברגע שהתוקף מצמיד חס וחלילה סכין ואין ברשותי ידע בהגנה עצמית ובכל אומנות לחימה ומה שיש ברשותי זהו גז מדמיע מה זריך לעשות על מנת להתיז אותו ולא להפגע מהשודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה שוד
רוני קליין10/07/2010כאשר סכין מוצמדת לצוואר אנחנו צריכים להרגיע את התוקף (אפילו שאנחנו בעצמנו מבוהלים) ולדבר איתו שאת לא מחפשת צרות ואת תשתפי פעולה. חייבים להרוויח זמן !!!
גם התוקף בלחץ. צריך להרגיע אותו כדי שלא יעשה מעשה פזיז.
הסכין לא תהיה צמודה לצוואר לנצח. במצב הזה הוא "מבזבז יד".
אחרי שהוא מבין שאת לא תעשי בעיות הוא יכול להוריד את הסכין כדי לעשות את מה שהתכוון לעשות. גם הוא לחוץ בזמן.
עכשיו, ורק עכשיו, מגיע רגע האמת. מה יש לך להציע במצב כזה (שוד, אונס או גרוע מזה).
יש עליך תרסיס? מצויין. זה הזמן להשתמש בו. ריסוס ישר לעיניים.
את רק צריכה לדעת איך להשתמש בו עוד לפני שאת במצב סכנה.
בזמן אמת את תפעילי אותו כמו שצריך ובזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מימי11/07/2010אז למיטב הבנתי פשוט ל"שחק אותה" מוצאים את הכסף ברגע שהתוקף נרגע ובמקום זאת להוצא את הגז לתת ריסוס ולרוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני קליין12/07/2010כן. זאת אחת מהאפשרויות.
הכל לפי המצב באותו רגע.
להרגיע אותו ולהסיח את דעתו.
ואז להפעיל את הנשק - מהר ובאופן יעיל.
להכין שעורי בית !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפאון בשודדנה08/07/2010
לפני כמה שנים נשדדתי במהלך טיול בארץ במזרח אירופה. השודד היכה אותי על הראש ואחר כך נפלתי. לאחר מכן הוא חתך בסכין את הפאוצ' שלי. דבר זה לקח כמה דקות שבמהלכן לא הייתי מסוגלת לזוז. הרגשתי קפואה לגמרי. רציתי לדבר ולעשות משהו ולא יכולתי. כל הזמן פחדתי שירצח אותי או שיאנוס אותי. רציתי לדעת עוד על התגובה הזו וכן האם באמצעות לימוד הגנה עצמית אפשר להיות בטוחים שזה לא יקרה לי שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפאון בשוד
רוני קליין08/07/2010חד משמעית:
תתמידי שנה ברצינות בהגנה עצמית (ולא משנה כרגע איזה אומנות לחימה) ואת יכולה יכולה להתגבר על השודד בלי שום מצב לקיפאון.
במקרה שאת מתארת הפסדת כבר בהתחלה. כך שהעובדה שלא הפרעת לשודד לשדוד אותך אולי הצילה אותך.
מאונס צריך להאבק בכל מחיר גם ללא ידע מוקדם, וגם אם תפצעי - זה עדיף מאונס.
אבל למנוע שוד כשאת כבר על הריצפה ויש לו סכין ביד - זה סיפור אחר. לא שווה להסתכן אם אין לך מה להציע. רק לצעוק לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיפאון בשוד
אמירה בר-שלום09/07/2010שלום דנה !
אנחנו מאמינים שאם נתאמן או נלמד הגנה עצמית זה אכן יכול לעזור לנו במקרים כאלו, אך אנו יכולות להתקל בקיפאון גם אם מתאמנים אך האחוזים הרבה יותר קטנים. ז"א, כדאי מאוד להתאמן או ללמוד הגנה עצמית.
באשר למקרה שלך, אכן לפעמים הבחירה שלנו היא דווקא לא להגיב כי כך נוכל להציל את עצמנו. גם במקרים של אונס, אישה יכולה לבחור לא להגיב או לא להלחם מתוך בחירה או מתוך פחד שהוא יהרוג אותה וכך היא מצילה את עצמה. שוב , זו הבחירה שלה וזו הלחימה שלה. גם לבחור לא להגיב זה נצחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה עצמית לילדיםמירב28/06/2010
שלום למנהלים. שמעתי ששיעורי הגנה עצמית מעלים ביטחון עצמי והייתי רוצה ששני ילדי ילמדו איזה קורס בסיסי בהגנה עצמית, הם בני 8 ו-10. האם יש קורסים שמתאימים לילדים? אנחנו מאזור הדרום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה עצמית לילדים
אמירה בר-שלום01/07/2010שלום מירב !
יש סוגים שונים של הגנה עצמית לילדים, לפעמים זה קשור למדריך/ כה ולפעמים לטכניקה. אחת הדרכים הטובות לדעת לאיזה הגנה עצמית לצרף את ילדייך זה לפנות למדריך/כה שמאמנים ולבקש לראות שיעור כזה או לתת לילדייך להנסות. כך תוכלי לראות איך מעביר המדריך /כה את השיעור והאם ילדייך נהנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה עצמית לילדים
רוני קליין02/07/2010בגילאים שציינת מקובל להתחיל באימוני ג'ודו כיון שזאת אומנות לחימה הכי פחות אלימה ופשוטה להבנה.
בכל מקרה, אם באזור מגוריך יש קורסים גם אחרים ויש להם קבוצות גם לילדים - אז לכי על זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?