פורום הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל גוף קטן ונמוכה
    גילי
    23/02/2012

אני בת 24, שוקלת 49 קילו והגובה שלי הוא מטר 48.. איך אני יכולה להגן על עצמי אם אני מותקפת במצבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל גוף קטן ונמוכה

הוספת תגובה

• משקל גוף קטן ונמוכה - תגובה

עמית חכים
    24/02/2012

שלום גילי,
    ראשית קרב מגע/הגנה עצמית נותן דגש רב על נקודות תורפה מכה בתזמון ודיוק נכון ללא ספק יעשו את העבודה.
    נכון שבגלל הנתונים הפיזיים שלך לא יהיה הכי חכם להיכנס לעימות פיזי כלשהו עם תוקף, אך גם כאן תרסיס פלפל יכול לעשות את העבודה יופי (כמובן שתמיד יהיה בהישג יד).
    אגב אולי כדאי להתייעץ עם תזונאית לגבי תזונה נכונה ולהעלות קצת את המשקל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה?
    ע.
    11/02/2012

ישראלי כלשהו טען השנה שהמציא אמנות לחימה חדשה.
    לא אגיד את שמו כדי לא לפרסם.
    בכל מקרה הוא מלמד אותה עכשיו.
    באופן כללי, אפשרי להמציא אמנות לחימה חדשה כיום? זה יכול להיות רציני?
    הייתם נותנים סיכוי או שזה מריח לכם כמו שרלטן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מוזרה?

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה? - תגובה

רוני קליין
    16/02/2012

הרבה אנשים פיתחו שיטות לחימה.
    צריך לבדוק להתרשם לפני שמגבשים דעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מוזרה? - תגובה

עמית חכים
    16/02/2012

שלום עמית,
    אומנויות לחימה מאז ומעולם עברו אבולוציה כזו או אחרת.
    אדם שמחפש ללמוד אומנות לחימה כלשהי צריך להתאימה לצרכים שלו וליכולות שלו כמובן, מעבר לכך תמיד ניתן לקחת שיעור נסיון ולתת הזדמנות. יכול להיות שזה הכי רציני ויכול גם לא!
    בכל מקרה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה מומלצת להגנה עצמית?
    לירז
    25/01/2012

היי,
    אני מעוניינת לקחת קורס קצר להגנה עצמית, מהי שיטה קלה יחסית שאפשר ללמוד תוך זמן קצר? שמעתי על טייקוואנדו, קרב מגע, מה עוד יש? אני בחורה די קטנה וקלה אז אני צריכה משהו יעיל וזריז שיהמם את התוקף הפוטנציאלי במקום...

לקביעת תור
    סגירה
    שיטה מומלצת להגנה עצמית?

הוספת תגובה

• שיטה מומלצת להגנה עצמית? - תגובה

עמית חכים
    29/01/2012

שלום לירז,
    ברמת העקרון כל קורס מזורז באשר הוא לא יתן לך פתרון של 100%
    שיטה קלה יחסית??? אין דבר כזה, ניסיון, התמדה, ידע ומכאן השמיים הם הגבול לפתרון האמיתי שלך!!!
    אבל אנסה בכל זאת לתת לך מענה "זריז" תנסי למצוא קורס של קרב מגע לדעתי זה יהיה הכי אפקטיבי למה שאת מבקשת כמובן שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה מומלצת להגנה עצמית? - תגובה

רוני קליין
    31/01/2012

בנוסף לקורס קרב מגע את יכולה להעשיר את הידע שלך אפילו דרך סירטוני YouTube

בחיפוש השתמשי במילים כמו:

self defence
    self defence against
    וכל מיני וריאציות סביב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שואלת את השאלה בשם בן זוגי
    ע.
    18/01/2012

בן זוגי הוא בחור מקסים בן שלושים פלוס.
    הוא מתמודד עם כמה נכויות פיזיות.
    הוא אמר לי שהוא חושש לפעמים מתקיפה, היות והוא גם בחור רגיש ועדין וגם נכה.

מהי השיטה הטובה ביותר עבורו?.
    אם ילמד אותה, האם ירגיש יותר בטוח?.
    לדעתכם, כדאי לספר לו שהתייעצתי איתכם? (הוא לא יכעס על זה, אני מכירה אותו. אבל זה יכול לגרום לו מבוכה קטנה).

המון תודה.

הוספת תגובה

• אני שואלת את השאלה בשם בן זוגי - תגובה

עמית חכים
    18/01/2012

שלום טלי,
    ראשית אני מאוד מעריך את הרצון לעזור לבן זוגך, אך אענה לתשובותייך תחילה.
    השיטה הטובה ביותר עבורו?? היא לחלוטין סובייקטיבית עבורו, אני מאוד ממליץ אימוני הגנה עצמית/קרב מגע ודווקא ליידע על כל אותן מגבלות את המאמן כבר באימון ההתנסות הראשון על מנת שהמאמן יוכל לכוון לצרכיו ולמגבלותיו באופן אישי ופרטני.
    אני בטוח שהאימונים ישפרו משמעותית את ההרגשה של בן זוגך.
    כן תספרי לו שהתייעצת איתנו, תמצאי את הדרך הנכונה לעשות זאת שהמטרה העיקרית היא לשפר את תחושת בטחון העצמי שלו, מי כמוך מכירה את בן זוגך אבל יחד עם זאת גם אם יובך קצת, הרי הכוונה והרצון שלך הוא לעזור. לדעתי הוא אפילו יעריך!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סביבה לא בטוחה
    אישה
    16/01/2012

הי, אני גרה בסביבה קצת בעייתית בתל אביב..
    תהיתי אם כדאי שוקר או תרסיס פלפל?
    מן הסתם לא תקפו אותי אף פע או משהו, חס וחלילה...
    סתם חושבת על זה

לקביעת תור
    סגירה
    סביבה לא בטוחה

הוספת תגובה

• סביבה לא בטוחה - תגובה

רוני קליין
    17/01/2012

שתי האפשרויות טובות.
    צריך רק לדעת איך להפעיל אותם נכון ולדאוג שבמצבים מועדים לפורענות המכשיר כבר ביד שלך ולא קבור בתוך התיק.
    מצבים מועדים לפורענות הם כשאת הולכת לבד במקום שומם ובמיוחד גם חשוך:.
    כמו רחוב,, גן ציבורי, חניון, חדר מדרגות.וכדומה.
    אם את גרה גם לבד אז רצוי שאמצעי ההגנה יהיה קרוב אליך כשאת ישנה.
    למשל, מתחת למיטה.

אני הייתי אישית בוחר בתרסיס פלפל בגלל שהוא קומפקטי יותר משוקר חשמלי.

מלבד אמצעי מיידי זה רצוי לטווח ארוך ללכת לקורס הגנה עצמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרב מגע מפורסם
    ירושלים
    08/01/2012

איך זה שקרב מגע נעשה כל כך מפורסם בשנים האחרונות, אני רואה את זה בכל סרט בערך?

וגם, רציתי לדעת מהי הדרך הטובה לחמוק ממצב בו מחזיקים אותי בבית השחי עם הידיים.

לקביעת תור
    סגירה
    קרב מגע מפורסם

הוספת תגובה

• קרב מגע מפורסם - תגובה

עמית חכים
    09/01/2012

ירושלים שלום,
    קרב מגע תמיד היה מפורסם, כאחד שביקר בלא מעט מדינות הקרב מגע תמיד יחשב כאומנות לחימה אפקטיבית ויעילה.
    המון מדינות בעולם וזה מאוד נפוץ בקרב יחידות מיוחדות, צבא, קהילות ואפילו חוגים שונים משתמשים במדריכים כחול/לבן על מנת ללמוד את "התורה" שנקראת קרב מגע.
    לגבי סרטים שראית? אני לא יודע מה ראית אז קשה לי להתייחס.
    לגבי שאלתך האחרונה, קשה לתאר התחמקות ממצב כלשהו דרך מלל, ולא משנה איזה מצב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוק דרומי
    הילה
    22/12/2011

מה בעצם חוק דרומי אומר? שאני יכול להרוג אדם אם הוא פורץ לי לבית?

לקביעת תור
    סגירה
    חוק דרומי

הוספת תגובה

• חוק דרומי - תגובה

רוני קליין
    23/12/2011

הנושא הזה לא קשור ישירות לפורום הזה כיון שהוא משפטי וצריך לשאול משפטן את השאלה הזאת, אני לא משפטן.
    אבל כיון שהנושא מעניין אז קראתי את החוק ואני יכול רק להביע את דעתי האישית.

זכות הגנה עצמית היא זכות טבעית השמורה בחוק. תוקפים אותך או מנסים לתקוף אותך - אתה מגן על עצמך.
    כנ"ל לגבי פגיעה ברכושך. אתה רשאי להגן על רכושך.
    בית המשפט מחליט את היתה מידתיות בתגובה שלך.מול האיום שניצבת בפניו.
    זה קורב במיוחד אם התוקף נפצע קשה או נהרג.
    לא הורגים מישהו שנתן לך סטירה ואומרים שזאת היתה הגנה עצמית. יש הרבה דרכים לנטרל תוקף בלי לגרום למותו. 99% מטכניקות הגנה עצמית לא מיועדות להריגה.

חוק דרומי מרחיב את נושא הגנה עצמית והגנה על רכוש עקב מכת הפריצות לבתים וחוות של חקלאים הגרים בד"כ במקומות מבודדים.כשעל הפרק האפשרות של ירי העלול לגרום למוות.
    כיון שבמקרים של מוות תמיד יש יותר שאלות בבית המשפט - גם כאן החוק מנסה לסייג את הנושא.
    צריך להוכיח שהיתה כאן הפתעה.
    צריך להוכיח שהמצב חייב תגובה מיידית.
    צריך להוכיח שידעת שמי שפלש לטריטוריה שלך מתכוון לעשות לך משהו רע.
    ועוד דברים כאלה.
    זה לא שחור ולבן. רק אמור להקל על מצוקה של קורבנות גניבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוק דרומי - תגובה

עמית חכים
    25/12/2011

אצטט לך את המחוקק לגבי סעיף הגנה עצמית ..!!
    ההגנה המוכרת ביותר, שמעניק המחוקק הינה 'ההגנה העצמית', לפיה לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים (סעיף 34י לחוק העונשין).

לצורך כניסה תחת כנפי הגנה זו יש צורך בהתקיימות 3 תנאים מצטברים:
    מיידיות: המעשה היה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין;
    סכנה מוחשית: שנשקפה, מהתקיפה שלא כדין, סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו;
    העדר התנהגות פסולה שקדמה לתקיפה מצד הנאשם שצופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים.

אדם אשר ביצע עבירה וחלים כל התנאים להגנה עצמית – יזוכה מאשמה

מכאן ללא כל קשר לכל חוק שהוא...!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ע.
    14/12/2011

צ'י קונג נחשבת לדעתכם אמנות לחימה?
    כלומר, זה רוחני ויפה - אבל אמנות לחימה?
    מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

רוני קליין
    15/12/2011

מבחינה מעשית צ'י קונג היא לא אומנות לחימה.
    היא שייכת לסגנונות ה"רכים" של קונג-פו וזה אומר לרוב אימונים איטיים שאמורים לייצר אנרגיות שישפיעו לטובה על הגוף ועל הנפש.
    החלק של אומנות לחימה הוא בשוליים ולא במרכז העניין. לכן, מבחינה מעשית תצטרכי להשקיע הרבה זמן בכל מיני דברים מסביב ולא בתחלס.
    אם את רוצה להשקיע באימונים ולראות תוצאות של יכולת הגנה עצמית - תבחרי משהו שמתרכז בהגנה עצמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה עצמית לנשים-המלצה למקום בראשלצ
    מיטל
    12/12/2011

שלום אני בת 27 - יש לי כושר גופני גבוה מאוד
    אני רוצה ללמוד הגנה עצמית ( לא חובה שזה יהיה לנשים בלבד)
    אני גרה באזור ראשלצ
    אשמח לקבל המלצה על מקום מסויים
    חשוב לי שהמקום יהיה מקום רציני ומקצועי

תודה

הוספת תגובה

• הגנה עצמית לנשים-המלצה למקום בראשלצ - תגובה

עמית חכים
    12/12/2011

אהלן מיטל, אין באפשרותי להמליץ לך על מקום מסויים, אך חפשי בגוגל מקום העונה לצרייך באזור מגורייך.
    אני ממליץ לקחת גם אימון ניסיון בכמה מקומות שונים, למה שהתחברת יותר ועונה על צרכייך. שם הוא מקומך!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה עצמית תרסיס
    שולמית
    07/12/2011

אני מסתובבת בתיק הרבה פעמים עם תרסיס פלפל, אבל קרה פעם אחת שהוא התפוצץ לי בתיק וזה היה ממש סרט.
    יש מצב למשהו אחר חוץ מתרסיס, אולי שוקר? או משהו אחר?

וגם, אתם יודעים איפה יש בית ספר לקרב מגע באזור נתניה?

לקביעת תור
    סגירה
    הגנה עצמית תרסיס

הוספת תגובה

• הגנה עצמית תרסיס - תגובה

רוני קליין
    09/12/2011

זה נדיר מאד שהתרסיס מתפוצץ. אולי היו לו טלטלות רבות.
    בכל אופן, אני לא הייתי מוותר על תרסיס.
    את יכולה להיכנס לחנות ברשת "ריקושט" ולהתייעץ עם המוכר שם לגבי תרסיס ושוקר.

חיפוש לגבי אומנויות לחימה באזורי הארץ השונים - תמצאי באמצעות גוגל באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת הקטן הוא פחות אמין בעניין הזה.

יפית
    16/05/2012

התרסיס פלפל גדול הוא עמיד הרבה יותר (עומד בתקן משטרתי - וזו הסיבה שהמשטרה לוקחת את הגדול ולא מסתפקת בקטן) ויש לו מכסה בטיחות נוסף מלמעלה (בניגוד לקטן שבו יש רק את הניצרה האדומה שיכולה להסתובב\להיפתח בתיק) ואם זה קורה לך הייתי ממליץ לך פשוט לעבור לתרסיס פלפל גדול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה...
    ע.
    30/11/2011

אני רוצה ללמוד אמנות לחימה ספציפית, לא אפרט כאן איזו, אך רק לשם הפעילות הגופנית והידע.
    קבעתי לעצמי מראש שלעולם לא אשתמש בה, בכל מצב ובכל מחיר.
    (ואל תצעקו: "מה במצב של סכנת חיים?". מן הסתם לעולם לא אהיה במצב כזה).
    האם הדבר יפגע במוטיבציה שלי וביעילות הלימוד?.
    האם כדאי בכלל לא להתחיל ללמוד, אם זאת הגישה שלי?.

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה...

הוספת תגובה

• דילמה... - תגובה

רוני קליין
    02/12/2011

כמובן שהעיקרון שלך לעולם לא להשתמש בטכניקות אומנות לחימה לצורך הגנה עצמית הוא עיקרון שאין לו כיסוי במציאות.
    לא כשינסו לאנוס אותך, ולא כשינסו לאנוס את הילדה שלך.
    אם יש לך העדפה במקרים כאלה לדפוק פטיש בראש ולא להשתמש בטכניקות שלמדת - אין בעיה. העיקר הוא ניטרול האיום.
    כיון שאני לא מתרגש מההצהרות האלה אני לא רואה שום סיבה לוותר על לימוד אומנויות לחימה.

האימרה המפורסמת: " החלטת הכבשים לדגול בצמחונות היא חסרת משמעות כל עוד הזאב חושב אחרת" צריכה לשמש אותך כמו את כל בני המין האנושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרב מגן מול קרב מגע
    רותי
    22/11/2011

שלום. הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין קרב מגע ישראלי לקרב מגן ישראלי ומה עדיף לצורך הגנה עצמית לנשים

לקביעת תור
    סגירה
    קרב מגן מול קרב מגע

הוספת תגובה

• קרב מגן מול קרב מגע - תגובה

עמית חכים
    24/11/2011

היי רותי, ׳אותה גברת בשינוי הדרת׳... שניהם מצויינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני הייתי ממליצה על ווינג צ'ון

שרית
    31/12/2011

ווינג צ'ון קונג פו,חזקה יעילה,פרקטית.
    לומדת שנה וחצי ויש תוצאות מדהימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    15/11/2011

האם שימוש בתרסיס פלפל הוא תמיד חוקי? יש סיכוי לפגיעה בלתי הפיכה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עמית חכים
    15/11/2011

היי דנה, תרסיס פלפל הוא חוקי יתרה מכך אם הוא היה יכול לעשות נזק בלתי הפיך הוא לא היה נמכר לצרכן!!! אחרי הכל מטרתו למנוע ולא לגרום לנזק.
    רק לחדד למען הסר ספק, על גבי התרסיס ישנן הוראות בטיחות והוא נועד להגנה עצמית בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    נניגסטו
    01/11/2011

היי רציתי לשאול לגבי נניגסטו לנשים בתור הגנה עצמית והתקפה ...
    קראתי באזשהוא מקום שזאת אומנות רק לסרטים ולשאוו לא באמת משהו שיכול לעזור
    מה באמת אתם יכולים לומר על האומנות הזאת

ושאלה שניה ...ראיתי את סירטונים של אקבן האומנות המשולבת וראיתי הרבה אגרופים והטלות ולא כזה אהבתי איזה שילוב בmma יכול לתת גמישות אקרובטיקה ..הגנה עצמית ..(וקצת אקשן בשביל הכייף:)
    שאלה שלישית:
    חשוב לי לציין אני מאד מושפעת מסרטי גקי צא'ן וברוס לי .. וכן כן אני יודעת שהרבה זה עריכת מחשב ולא באמת ...ומה גם שמדובר בחברה אלופים ...
    אז בערך אולי אתם יודעים באילו סוגי אומנות לחימה הם השתמשו ? (כי פשוט יצא לי לראות השבוע פרסומת ל"בואו ללמוד את האומנות לחימה של ברוס " קצת גיחכתי כאילו זה לא אומנות מסוימת הבנאדם היה תותח )

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• הי - תגובה

עמית חכים
    05/11/2011

היי נניגסטו, אתייחס לשאלתך הראשונה נינג'יטסו כאומנות לחימה היא מצויינת בדיוק כמו כל אומנות לחימה אחרת אך מכאן אמקד את שאלתך, עד כמה היא טובה להגנה עצמית ? אם ברצונך הגנה עצמית פרקטית לחיי היומיום אז הייתי ממליץ על קרב מגע!
    ללא ספק הנינג'יטסו בסרטים שאת רואה היא יותר וירטואוזית על מנת ליצור שואו ואפקטים כמו שציינת.
    לעניין שאלתך השניה... אומנויות לחימה משולבות מקבלות יתרון בגלל השילוב.. אך חשוב לא פחות מה משלבים,
    לגבי MMA אני אתוודא מראש אני "משוחד" לעולם הזה כי אני מאמן MMA אבל זהו השילוב האולטמטיבי בעולם אומנויות הלחימה. MMA מתמקד בשלושה אספקטים עיקריים עמידה, הורדה לקרקע, וכמובן הקרקע עצמו. שאלת לאקשן, אז ב MMA אין שניה ללא אקשן הדינמיקה היא בקצב 'מטורף'. חפשי הייליט ביוטיוב של קרבות MMA ותביני מהו אקשן..!!!
    ברוס לי וצ'קי צ'אן כבודם במקומם מונח.. כל ילד גדל על ברוס לי, וללא ספק הסרטים שהם עשו היו שוברי קופות בהוליווד. עיקר האומנות שלהם היא לקוחה מהקונג פו.. אך צ'קי צ'אן דוגל בסרטיו בפעלולים עוצרי נשימה, עד כדי כך שבאחד הסרטים שהפיק הוא נפצע ושבר את רגלו, הוא לא הסכים לכפיל.
    אני לא יודע מי פרסם האומנות לחימה של ברוס לי . אבל ברוס לי כלוחם היה אגדה!
    בסיכומו של עניין אני ממליץ לך לנסות מס' מקומות. מה שימשוך אותך יותר שם מקומך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי - תגובה - תגובה

רוני קליין
    20/11/2011

ג'קי צ'אן וברוס לי היו אומני קונג-פו עוד לפני קריירה קולנועית.
    ישנם לפחות 1500 סגנונות לחימה ברחבי סין תחת שם הגג "קונג-פו".
    כאשר ברוס לי היגר לארה"ב מהונג-קונג הוא לימד אמריקנים קונג-פו ושבר מסורת סינית שלא מלמדים את "סודות" הקונג-פו לאנשים שאינם סינים.
    בהמשך הוא גם פיתח שיטת לחימה משלו וקרא לה "ג'ט קון דו" (שפירושה: דרך האגרוף המיירט). השיטה שלו סבלה מהעובדה שמייסדה מת צעיר - לפני גיל 33 - כאשר רוב מייסדי שיטות לחימה שאני מכיר (ג'ודו, קארטה, אייקידו וכד') האריכו חיים יותר מאדם ממוצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומנויות לחימה
    לילי
    31/10/2011

ערב טוב!
    אני בת 26 וכבר מזמן רוצה לעסוק באומנויות לחימה.. מלבד חוג קיקבוקסינג לא מועיל בחדר כושר אין לי שום ניסיון בדבר.
    המטרה היא גם הגנה עצמית וגם בשביל הספורט..
    חשבתי על קרב מגע, אבל אני פתוחה להצעות!
    האם יש קבוצות למבוגרים?
    קיים משהו בסביבת אשדוד?

תודה רבה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    אומנויות לחימה

הוספת תגובה

• אומנויות לחימה - תגובה

עמית חכים
    31/10/2011

אהלן לילי, ראשית בנושא הודעתך רשמת אומנויות לחימה.. אתייחס דווקא לעניין חדר כושר, לשם כך יש מדריכים שתפקידם להכווין החל מרמת הכרת המכשירים ועד לבניית תוכנית אימון. אך אין קשר להגנה עצמית, ישנם לא מעט מועדונים בסביבה, אני ממליץ לך לנסות שיעורי ניסיון דווקא במשהו משולב.. לדעתי תמצאי בזה עניין והמון הגנה עצמית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה