מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי בעיה מורכבת...barby girl29/01/2011
מישהי בכיתה שלי כל הזמן מאיימת עליי במכות רצח. הייתי בשוק (לא רק בגלל האיומים, אלא גם בגלל שלא ציפיתי לאיום כזה מבחורה. הרי רוב המאיימים והתוקפים הם גברים)...
אני יודעת איך להתגונן מפני גבר שיאיים עליי ככה, אבל אם מדובר בתוקפת פוטנציאלית ממין נקבה, איך אדע להגן על עצמי כנגדה במקרה הצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעיה מורכבת... - תגובה
רוני קליין31/01/2011הגנה עצמית לא עושה אפלייה בין גברים ונשים. אותם טכניקות.
בנות שלא יודעות הגנה עצמית נוהגות למשוך בשערות אחת לשניה.
זה ממש לא יעיל.
את יכולה לנסות למנוע את התקיפה ע"י הפעלת אמצעים אחרים. עד למצב בו את לבד ומותקפת - יש הרבה מה לעשות.
* לדבר עם המורה ולספר לה על האיום.
* לדאוג להיות תמיד בחברת חברות ולא למצוא עצמך לבד איתה.
כל דבר שיקלקל לה את התוכניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי26/01/2011
אם אני מכה מישהו מתוך הגנה עצמית והוא נפצע. הוא יכול להתלונן עליי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רוני קליין27/01/2011הוא יכול להתלונן תמיד.
אפילו ברוח הפתגם הערבי: "היכה אותי ובכה - הקדים אותי והתלונן".
כדאי שגם אתה תתלונן.
החוק מחשיב את הכוונה יותר מהתוצאה.
אתה צריך להוכיח כי:
א. פעלת מתוך הגנה עצמית. זה הכי חשוב.
ב. הפעולה שלך היתה מידתית. כלומר, לא הורגים על סטירת לחי.
צריך להיות קשר בין רמת האיום לרמת התגובה.
בכל מקרה, זכותך להגנה עצמית היא ללא עוררין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בנוגע להגנה עצמית מפני ילד קטן?סבתא דליה17/01/2011
קרה לי פעם או פעמיים שבמהלך עימות עם ילד הוא בעט בי ובמקרה אחר החטיף לי סטירת לחי חזקה שהיתה ממש לא צפויה על ידי!
האם מותר לי להגיב בסטירת לחי בחזרה? (תוך שניות מהמקרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בנוגע להגנה עצמית מפני ילד קטן? - תגובה
אמירה בר-שלום17/01/2011שלום לסבתא דליה
אנחנו לא אמורים להרביץ לילדים בכלל, אך בהחלט יש כאן בעייה ואני ממליצה לך לפנות להורי הילד או ליועצת בבית הספר במקום שבו הילד לומד ולהתייץ עם אנשי מקצוע איך לטפל בבעיית האלימות של הילד. יתכן והוא רואה זאת במקום אחר או שמוציא החוצה בעיות שהוא מרגיש איתן לא נוח בפנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפוארהלומד10/01/2011
האם קפוארה זו אומנות לחימה אפקטיבית? כי לפי מה שנראה זה לא יותר מריקוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפוארה - תגובה
רוני קליין12/01/2011קפוארה זאת אומנות לחימה המשתמשת בריקוד לצורכי אימון.
בעבר הריקוד היה אמצעי הסוואה של עבדים שחורים כדי שאחרים לא ידעו שהם בעצם מתאמנים באומנות לחימה.
מי שאוהב את הריקודים והמוסיקה הנילוות לאימונים אז הוא יכול להנות מקפוארה.
אם המטרה היא ללמוד אומנות לחימה רצינית אז צריך לבחור באומנויות לחימה יפניות או תאילנדיות בעדיפות ראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלקח לנשים מפרשת קצב - חשוב לקרוארוני קליין31/12/2010
לרגל הרשעתו של משה קצב באונס והטרדות מיניות אני מציג כאן שוב מאמר קטן שכתבתי בעת שהפרשה עלתה לכותרות.
איך לחסוך את הסבל הנוסף מנפגעות עבירות מין.
השאלה החשובה ביותר בנושא של הטרדה מינית, התעללות מינית ואונס אינה למה זה קורה? מי אשם? למה אין צדק? וכו' וכו'.
השאלה החשובה ביותר היא: איך הגבר יבוא על עונשו? באופן חוקי !!!
החוק מכבד את זכותה של האישה על גופה, זכותה לבחור את הגבר והזמן המתאים לה לסקס (כולל זכותה להפסיק את מהלך הסקס אותו היא עצמה יזמה !!!) וזכותה להגנה עצמית כאשר היא מותקפת.
בהרבה מקרים נשים מחפשות את הצדק המגיע להן ולא מקבלות אותו מהמערכת המשפטית כי הן עשו טעויות בטיפול בבעיה.
להלן רשימת הטעויות:
* אי מימוש זכות ההגנה העצמית
בעת תקיפה פיזית זכותך להגן על עצמך.
זה לא אומר "סתם" לסלק את הידיים שלו - זה אומר לפגוע לו באשכים, בעיניים ובכל מקום רגיש עד לניטרול פיזי מלא. נוק אאוט. וכן - גם לשבור לו את העצמות עם אביזרים.
מלבד מקרה של גרימת מוות - למערכת המשפטית אין עניין להתערב בנזק שתיגרמי לתוקף.
רוב הנשים לא עושות את זה, ולא יודעות לעשות את זה.
תלמדו להגן על עצמכן. הכינו שעורי בית לפני שזה יהיה מאוחר מדי.
* חוסר בתיעוד רפואי
אונס ותקיפה מינית משאירים חותם גופני.
מלבד חבלות ושריטות, במקרים של אונס יש דימום בנרתיק.
בדיקה רפואית יודעת לאבחן ולתעד את זה.
אתן לא יודעות עד כמה זה חשוב.
ביחסי מין כפויים הנרתיק לא מסוכך ולכן נגרמת פציעה פנימית.
בסקס נורמלי זה לא אמור לקרות.
כל הטענות המשפטיות של עורך דינו של החשוד באונס בדבר "יחסי מין בהסכמה" יבוטלו מיידית מול תיעוד רפואי שנעשה בשעות הראשונות לאחר האונס !!!
אישה שעדיין בהלם מהתקיפה ומפחדת להתלונן במשטרה צריכה לדאוג להיבדק רפואית כדי שתהיה לה ראיה בזמן אמת!!!.
גם אם אחרי שנים תתלונני במשטרה על האונס אף אחד לא יוכל לבטל את תלונתך בטענה "למה חיכית עד עכשיו?".
עם תיעוד רפואי אמינות התלונה היא מעבר לכל ספק משפטי.
* שמירת האירוע כסוד כמוס לחברה.
גם ללא תלונה במשטרה שיתוף אנשים קרובים באירוע, או אנשים שראו את מצבך הנפשי זמן קצר לאחר התקיפה יוכלו בבוא היום להעיד.
גם זה ימנע מצב בו לאחר שנים מתלוננים ואז זה מילה שלך מול מילה שלו.
* חוסר תיחכום
למרבה הצער, כאשר התוקף הוא איש בעל עמדה היכול להשיג עורך דין יקר יש צורך בראיות נוספות (אם אין תיעוד רפואי ועדים).
הכוונה היא להקלטות.
הקלטה של שיחה בה את מדברת על התקיפה והחשוד אינו מכחיש את הדברים יכולה מאד לעזור כשמגישים תלונה במשטרה.
לא להתעצל ולא לפחד. להקליט !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על העצות, אבל יש לי הערה חשובה
מישהי07/02/2012אתה יוצא מנקודת הנחה מאוד רציונאלית לגבי עניין מאוד אמוציונאלי.
כמובן שאם יש תקיפה - אז רצוי להגן על עצמינו. כמובן שרצוי לשבור לו את העצמות ורק שלא יפגע בנו, או ללכת מיד למשטרה ולעבור בדיקה גופנית, להגיד מיד לאנשים הקרובים לנו , להקליט כדי שיהיו לנו הוכחות וכו' וכו'.
אבל למה זה לא קורה בדרך כלל ?
כי בחורה שחווה אונס או אפילו הטרדה מינית לפעמים, עלולה להיכנס לסוג של "שיתוק" ולשכוח את כל מה שהיא יודעת. הרי מדובר באפקט של קיפאון, כמו צבי שנעמד מול מכונית שעומדת לדרוס אותו, למה הוא לא בורח?...
והיא יכולה להיות בחורה מאוד אינלגנטית ואפילו מאוד חזקה בחיי היום יום שלה, ועדיין בסיטואציה כזו תתנהג בחוסר היגיון.
ולכן כל מה שציינת הוא בכלל לא רלוונטי כשמדובר באונס, ואפילו עלול להעליב במידה מסויימת כי מאפיין ידוע של קורבנות אונס זה דבר ראשון להאישם את עצמן.
לכן - אני מציעה בהחלט לדאוג להסתובב עם גז מדמיע וכדומה, למי שיכולה שתלמד הגנה עצמית, להשתמש בכל העצות של "לא לשתות משהו שלא ראית את הגבר מוזג" ועוד ועוד עצות, אבל לא לשכוח שאם חס וחלילה קורה מקרה כזה, אי אפשר לצפות את התגובה הרגשית של הקורבן ולצפות שתנהג בהיגיון פשוט!
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות, אבל יש לי הערה חשובה - תגובה
רוני קליין16/02/2012השיתוק הוא תגובה של הרבה נשים.
אבל:
מי שהתאמנה בהגנה עצמית - לא יהיה לה שיתוק!!!!!
היא תפעל ובעוצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמילי30/03/2011מידע מועיל וחשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה יש חוג לבנות בלבד?!אלמוני!28/12/2010
אבא שלי מפחד עלי כשאני יוצאת החוצה אז הוא ביקש מימני שאני אמצא חוג להגנה עצמית באשדוד ולבנות בלבד !!!!!!!
אנא עזרו לי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה יש חוג לבנות בלבד?! - תגובה
רוני קליין29/12/2010חפשי בגוגל : אשדוד הגנה עצמית
וגם:
לפנות לעיריית אשדוד מחלקת הספורט ולשאול אותם אם יש חוג הגנה עצמית רק לנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית27/12/2010
שלום, רציתי לדעת אם יש קורס הגנה עצמית לנשים בלבד (לא מעורב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רוני קליין29/12/2010יש.
אמירה תענה לך על זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
אמירה בר-שלום01/01/2011ניתן לפנות לעמותת אל הלב, אפשר למצוא באינטרנט הן מעבירים קורסים לנשים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לשאול שאלהרונה17/12/2010
אני יודעת שזו שאלה שיש לשאול משפטן אבל איני מצליחה למצוא תשובה מספקת!
רציתי לדעת האם אני יכולה להתגונן עם גז מדמיע כנגד אדם שזורק אבנים? האם זה יחשב להגנה עצמית?
רציתי לדעת ההאם אוכל להתגונן אתו כנגד ילד קטין במידה ויתקיף אותי ע"י זריקת אבנים
או ירייה ברובה אוויר.
זאת משום שי אצלנו ילדים מופרעים באזור המגורים!! שמחפשים להתנכל לתושבים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימוש זכות הגנה עצמית
רוני קליין19/12/2010לכל אדם יש זכות להגנה עצמית. נקודה.
לא משנה מי התוקף ובאיזה גיל הוא.
החוק רק מצפה שיהיה יחס סביר בין האיום לבין התגובה.
לא הורגים בגלל סטירת לחי.
תרסיס גז מדמיע מול זריקת אבנים? נראה לי סביר.
בכל מקרה אני ממליץ לך דבר ראשון לנסות לדבר עם ההורים של הפרחחים.
גם אם את חושבת שזה לא יעזור. תעשי את זה.
אם זה באמת לא עוזר - גשי למשטרה והגישי תלונה.
זה יעזור לך שיש תיעוד שהתלוננת לפני שהתחלת לרסס אנשים....
תשתדלי לבדוק איך המשטרה ניסתה לטפל בבעיה.
אחרי כל זה אם את מותקפת - טפלי בזה. הגני על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!
רונה20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה עצמית לנערהאמא20/11/2010
אני מחפסת קורס או חוג לבתי בת ה-14 בראשון לציון. רציתי לקבל מכם המלצה מה יכול להתאים לגיאים האלה להגנה עצמית. בתי בחורה מאוד רזה, כך שצריך משהוא שלא דורש כוח פיזי ומסה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה עצמית לנערה - תגובה
רוני קליין22/11/2010ההמלצה שלי לבתך:
ללמוד ג'ו-ג'יטסו או הגנה עצמית שמשלבת תרגילי ג'ו ג'יטסו.
נסי לבדוק באינטרנט על אימונים באזור ראשון לציון.
חשוב להתמיד באימונים וגם לעשות ספורט (הליכות, ריצות משקולות ידיים וכדומה).
כח פיזי היא תקבל כבר תוך כדי אימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור ביתך הרזה !
שמוליק01/12/2010היא תעלה במשקל תוך כדי אימונים ! וחשוב להתאים לה
פרתנר לפי מישקלה ! ואזי אין חשש.
גם באימונים שהמדריך יתאים לה לפי המשקל ולא שלא תתרגל
מול כבדה מימנה בכדי לא לידפוק לה את הגב ! נזק בלתי הפיך !
שתילך לאקרובטיקה ! קרטה, טיקוונטו וכ"ו, עושים ילדים מעוד אגרסיביים.
שיהיה לך בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה עצמית
אמא01/12/2010היא לא תעלה במשקל באופן ניקר גם אם תעסוק בספורט, אולי רק בגלל הגדילה (כרגע 1.62 38 ק"ג). אני רוצה משהוא להגנה עצמית בלבד ולא להתקפה. היא לא מתעניינת באומנות לחימה כל שהיא, לא חושבת שהיא תתמיד לאורך זמן, אבל לאור המצב עם הנוער היום, רציתי לפחות שתלמד להשתחרר מאחיזה ולברוח. כמובן שחשוב מאוד לעסוק בספורט כלשהוא אבל היא לא רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה עצמית לנערה - תגובה
אמירה בר-שלום01/12/2010שלום !
לקורסי הגנה עצמית לנערות / נשים בלבל ניתן לפנות ל"אל הלב" , ניתן למצוא באינטרנט .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על אומנות לחימה לנשים- עזרהעדי15/11/2010
היי לכולם
שמי עדי, אני סטודנטית בשנה רביעית במכללת שנקר לעיצוב ואמנות. אני עושה במסגרת אחד הקורסים שלי, תדמית לעסק חדש (מומצא לצרכי הקורס בלבד), חנות לציוד ואופנה נלווים לאומנויות לחימה- לנשים בלבד. אני עורכת מחקר קצר על מה נשים היו רוצות או צריכות מבחינת ציוד לתחום ספורט זה - לדוגמה חזיות תומכות יותר, בדים נושמים יותר וכו'. אשמח לתגובות, כל תגובה והצעה תתקבל בברכה- יעזור לי מאוד בבנית העבודה :)
המון תודה מראש
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה על אומנות לחימה לנשים- עזרה - תגובה
אמירה בר-שלום15/11/2010הי עדי
אני מניחה שבכל תחום לחימה אולי יש דגשים על דברים שונים. אני באה מתחום הקרטה וניתן לומר שיותר קל לנו ונוח כאשר החליפה היא דקה, (לא מדיי) אך לא שקופה , יעזור שיהיה ולקרו (צ'יק צ'אק) על גבי המסגרת החליפה הקדמית בכדי לסגור את החליפה בצורה צנועה למי שרוצה, מכנס עם גומי וחזיות ספורט נוחות.
מקווה שעזרתי קצת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה על אומנות לחימה לנשים- עזרה - תגובה
רוני קליין15/11/2010הייתי מוסיף: מגן חזה לנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרב מגעמור03/11/2010
היי אני בת 16
ואני רוצה מאוד ללמוד קרב מגע מפניי שאני גרה באזור לא מי יודע מה דיי מפחיד..
מפחיד אותי לחזור בלילה מאוחר או סתם ללכת לזרוק זבל..
אתם יכולים להמליץ לי על קורס כזה אבל אם יש רק לבנות כי אני מסורתית..תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרב מגע - תגובה
אמירה בר-שלום04/11/2010שלום מור
תבדקי ב"אל הלב", זה מקום רק לנשים ונערות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל01/11/2010
שלום, יש ספר שמלמד את תורת הטאי-צ'י והתרגילים שלה?
אני יודעת שיש כאלה ליוגה ופילאטיס, אבל האם מישהו מכיר ספר שמראה תרגילים ונותן הסברים על הטאי צ'י?
אין לי כסף כרגע לחוג/ מכון
אבל אני מאוד רוצה ללמוד את זה
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רוני קליין02/11/2010אני במקומך הייתי הולך לחנות ספרים גדולה של "צומת ספרים" או "סטימצקי" ושואל את המוכרים. לדעתי תמצאי יותר מספר אחד של תרגילי טאי-צ'י.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרננה19/10/2010
שלום רב,
האם לדעתכם צפיה בקרבות איגרוף ואומנויות לחימה אחרות כמו UFC יכולה לעזור לאישה שלא למדה אומנויות לחימה להגן על עצמה במקרה תקיפה? האם הצפיה מומלצת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רוני קליין19/10/2010התשובה לשתי השאלות היא: לא
צפיה בקרבות יכולה לעזור למי שכבר התאמן באומנות לחימה כלשהי. כמו "העשרת המידע".
אבל לא למי שאיו לו רקע.
מצד שני, ברור שאם האלימות לא מרתיעה אותך וזה מעורר את סקרנותך - אז זה חיובי.
הנקודה המרכזית שאני כן רוצה להדגיש לך כפי שהגעתי אליה בעצמי כשהייתי בן 13 וראיתי את סרט הקונג-פו הראשון בחיי ("אגרוף הברזל") היא:
יש תשובות לאלימות!!!! צריך ללמוד את העניין ולהתאמן ברצינות - ואז את יכולה להגן על עצמך באמת. ואז גם לא תחיי בפחד כי את כבר יודעת לטפל בבעיה, אם תהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
אמירה בר-שלום20/10/2010שלום רננה
צפיה בסרטי אומנות לחימה יכולה להיות מאוד מהנה ויתכן שתיתן לך כמה רעיונות להתגוננות, אך בהחלט קשה ללמוד כך הגנה עצמית. אם את רוצה ברצינות ללמוד הגנה עצמית אני ממליצה לך להצטרף לקורס או ללמוד אומנות לחימה שעוסקת גם הגנה עצמית .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי07/10/2010
שלום רב,
האם איגרוף צרפתי הוא אומנות שמתאימה לנשים עדינות יחסית? כמו כן, האם יש מקום בארץ ללמוד אותו? בנוסף, האם הוא מתאים להגנה עצמית, או שיש מתאימים ממנו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אמירה בר-שלום10/10/2010שלום גלי !
אני אישית לא יודעת מה זה איגרוף צרפתי , אני מכירה איגרוף רגיל וזה יכול להתאים לכל אחת אם זה מה שהיא אוהבת.
אני מציעה לך לפנות למקום ששם מלמדים ולצפות בשיעור או לדבר עם המדריכה / מדריך ולבדוק אתם את הסוגיות האלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית21/09/2010
האם "ג'ו ג'וטסו" היא אומנות שמתאימה להגנה עצמית לנשים? כמו כן, האם אפשר לשמוע עליה כמה מילים מכם? האם היא מומלצת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין22/09/2010קודם כל, כל אומנות לחימה שתתמידי בה ותגיעי לרמה טובה - תשרת אותך היטב במקרה של הגנה עצמית. אני מדבר על אימונים סדירים של שנה כדי להגיע לרמה ממש טובה. ומומלץ להתמיד בה גם הלאה כדרך חיים.
זאת האופציה הכי טובה שבנוסף להגנה עצמית גם תשפר את הבריאות הכללית שלך וגם תחסוך לך בעיות של עודף משקל עם דיאטות זמניות חסרות משמעות לטווח ארוך.
לגבי ג'ו ג'וטסו
בהחלט. ג'ו ג'וטסו היא האב טיפוס של רוב הטכניקות להגנה עצמית אשר נקראות בשמות שונים (שמות כמו "קרב מגע", "הישרדות", "הגנה עצמית" וכדומה). והיא מתאימה, כמובן, גם לנשים.
האופציה של לימוד הגנה עצמית לזמן מסויים קיימת כמובן. היא פחות טובה מהאופציה הראשונה שציינתי אך היא יותר טובה מלא לעשות דבר ולחיות כל הזמן בפחד מאפשרות של תקיפה.
לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)