מידע רפואי
פורומים
- שימור פוריות
- בישול בריאות, מתכוני בריאות
- קוסמטיקה פרא רפואית
- מחלות ריאה אסטמה
- ברית מילה
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
- טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים
- תרפיה באומנות
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- פילאטיס
- סרטן (אונקולוגיה)
- הפרעות אכילה
- רפואת ספורט
- וטרינריה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזו אומנות לחימה מתאימה לי?אלמוג30/06/2010
אני בן 34 גובה 170 ושוקל 118 קג'. אמנם שמן אבל עם כושר טוב (אני יכול להתמיד בכושר למעלה משעה באופן אינטנסיבי). למדתי בנערותי קארטה שוטו קאן. אני מחפש אומנות לחימה בשביל שיפור הכושר, הגמישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אומנות לחימה
אמירה בר-שלום01/07/2010שלום אלמוג !
אם רצונך לשפר את הכושר וגמישות, בעצם כל אומנות לחימה יכולה להתאים לך. הדרך הטובה לבדוק זאת, זה לפנות למקומות שונים ששם עושים אומנות לחימה , להצטרף לנסיון ולראות אם זה מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיוסק מתחת לביתדנה28/06/2010
יש לי קיוסק מתחת לבית ולפעמים יש שם אנשים שיכורים. אני פוחדת בעיקר להגיע בלילה ולעלות במדרגות. לפעמים הם מעירים הערות. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיוסק
רוני קליין29/06/2010קודם כל לקנות מייד תרסיס פלפל להגנה עצמית.
אח"כ לחפש ללמוד הגנה עצמית. זה ישרת אותך כל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
אמירה בר-שלום01/07/2010שלום דנה !
יש כמה דברים שאת יכולה לעשות : 1. להתעלם ולהמשיך בדרכך 2. להיות עירנית אם תצטרכי להגיב.3. להצטרף לקורס הגנה עצמית ולקבל כלים שיכולים לעזור לך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרב מגערונית20/06/2010
שלום,
אני בת 26 ומעוניינת מאוד ללמוד קרב מגע. העניין הוא שאני מרכיבה משקפי ראייה (מס' 2.5 - 3, אולי בעין אחת קצת פחות). אסור לי לשים עדשות כי יש לי רגישות אליהן. האם המשקפיים מהווים בעיה? במידה וכן, חשבתי אולי להרכיב אותם בעת ההקשבה להסברים ולהוריד אותם בתרגול, אבל לא יודעת עד כמה הפיתרון הזה טוב.
אני מאוד רוצה ללמוד את זה כי אני ממש מפחדת לצאת בחוץ בערבים ולא רוצה שזה ימשיך לשבש לי את החיים, אבל ממש חוששת שבגלל עניין המשקפיים לא אוכל לעשות זאת.
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ולקבל הצעות לגבי מה שניתן לעשות בעניין.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין21/06/2010חלי, גם אני מרכיב משקפיי ראיה. כולל בתקופה שהתאמנתי בקארטה.
העניין הוא מאד ברור (אבל לא לקצרי ראיה...)
קרבות עושים בלי משקפיים. חד משמעית.
זה אומר שאת האימונים הפיזיים את יכולה להרכיב משקפיים. אבל ברגע שזה מגיע לקרבות - מורידים משקפיים ומשתדלים לתפקד כמה שאפשר.
מצטער שזה המצב, אבל אין ברירה.
ההמלצה היחידה שאני יכול להציע זה בעת תחרויות להוריד את המשקפיים כחצי שעה לפני הקרב כדי שהעיניים יתרגלו בלי משקפיים ואז מצבך יהיה יותר טוב.
במציאות, כאשר תותקפי את תהיי עם משקפיים. תהיי חייבת לגמור את זה מהר. עם המשקפיים.
מכה אחת בפנים והמשקפיים עפים לך. לפעמים גם עם שריטה בשורש האף. אין מה לעשות.
לנצח תוקף יותר חשוב ודחוף מהמשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרב מגע / הגנה עצמית
אמירה בר-שלום21/06/2010שלום חלי
צר לי לחלוק על ידידי , אך אני בהחלט חושבת ויודעת שניתן ללמוד קרב מגע והגנה עצמית עם משקפיים. כמה מחבריי וחברותיי הטובים מרכיבים משקפיים ומתאמנים איתם באופן קבוע. פשוט צריך להיזהר. באימונים אנחנו לא נכנסים בעוצמה מלאה אלה מסמנים בזהירות. נכון שלפעמים זה קשה וקורות תאונות קלות (בעיקר בקרב מגע) , אך בהחלט זו אפשרות . אני יכולה לומר על הגנה עצמית (מכיוון שאני מדריכה הרבה קורסים) שתמיד ניתן להתאמן עם משקפיים, חלק מהשיעור הם תרגילים טכנים שונים ולא הכל לכיוון הפנים והרבה דברים קשורים להצבת גבולות, שמוש בקול ועוד דברים שונים שאינם טכניקות ישירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוני - חשוב לי שתקרא את המסר הזה.אני19/06/2010
שלום רוני.
לפני תקופה קצרה כינית את השאלות שלי "מוזרות".
למען האמת, נפגעתי מהניסוח של דברייך.
אז הרשה לי להסביר מהיכן נבעו השאלות שלי:
לאחרונה עברתי אונס. והאמן לי שמעולם לא חשבתי שזה דבר שיכול לקרות לגבר בגילי ובגודל הפיזי שלי.
מכאן נבעו השאלה שלי לאמירה, שעסקה באפשרות ללמוד הגנה עצמית דווקא אצל אישה (איני רוצה להיות במגע גופני קרוב עם גבר אחר).
ומכאן גם השאלה שעסקה, בצורה עקיפה, במבוכה שיכולה להיווצר הן למורה והן לי, בסיטואציה של תרגול מכה לביצים.
זה העניין.
היה עוזר, רוני, אם היית מפגין, במקרה הזה, קצת יותר רגישות.
אגב, אני בכלל לא חושב שאתה אדם רע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין20/06/2010אני מאד מצטער לשמוע מה עבר עליך ומצטער שנפגעת מדברי.
המקרה שלך מאד מאד עצוב ונדיר.
נשים שנאנסות והולכות ללמוד הגנה עצמית לא שואלות את השאלה שאתה שאלת.
בגלל זה היה לי מאד מוזר לראות את השאלה שלך.
ושוב, אני מצטער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופציות אחרות להגנה?הליכותמיכל08/06/2010
שלום רב
אני מבצעת הליכות בשעות בוקר מוקדמות במיוחד (אין לי אופציה אחרת) והמסלול כולל מקומות שוממים וטיפוסים מאיימים לעיתים.
תמיד נשאתי גז מדמיע בתיק (פאוצ') שעלי, מאז היתקלות במטריד עברתי להניחו על המכנס באמצעות התופסן-הדבר מעיק ביותר (כל הזמן בחשש שיפול , הברזל מכאיב בגוף והכי גרוע-אני מכינה אותו לשימוש ואז איכשהו תמיד נשרפת קצת בעצמי ביד/בטן/פנים).
ללכת איתו ביד לא ריאלי- מחשש שיפול באמצע ההליכה.
האמנם לא המציאו פטנט אחר לנשים רצות/הולכות? משהו שתוכנן להתפס איכשהו במקום נגיש מבלי ליפול/להציק?
דחוף עבורי לאור החשש והקלות לא נעימה שחוויתי, שעה/מסלול אחר אינם אפשריים לצערי.
תודה ענקית מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה עצמית בהליכות
אמירה בר-שלום08/06/2010שלום מיכל , יש כמה דברים שניתן לעשות , ישנו סוג של פאוצ' ליד או לרגל שמידותיו קטנות (כמו לפלאפון) ובתוכו ניתן לשים גם את מיכל הגז. מה שאני הכי ממליצה זה להשתלם בקורס הגנה עצמית לנשים , בקורס כזה את מקבלת הרבה כלים טכנים , מילולים ונפשיים . לפעמים זה רק עניין של שימוש בקול , הליכה אסרטיבית , הצבת גבולות ואם אין ברירה אז שימוש באביזרים או ידיים ורגליים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזעקה אישית
מורן14/06/2010יש מוצר שנקרא אזעקה אישית לפרק היד - מגיע עם רצועה לפרק היד - כך שיכול להתאים במיוחד לריצה והליכה. בשחרור נצרה - מופעלת אזעקה מחרישת אוזניים שתבהיל את התוקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד מכשיר שמתחבר למחזיק המפתחות
מימי15/06/2010והוא מותאם לידה של האשה שנקרא ספייקי. הוא מעין אגרופןן אבל לא קטלני כמותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ללמוד?אביבית14/06/2010
שלום רב ,
אני בת 35 והייתי מעוניינת ללמוד קורס הגנה עצמית , הן בשביל לחזק את הבטחון והן על מנת לדעת להתמודד במצבים רעים כגון זה שהתפרסם לאחרונה על שכנה שדקרה את שכנתה .
כמו כן אני נוהגת לצעוד כלערב ולעיתים אני חוששת כאשר מגיע מולי גבר זר.
הייתי מעונינת לשלב את הלימוד בסדר יום העמוס שלי - גם עובדת משרה מלאה וגם אמא לשני ילדים קטנים. וכן לשמוע על המלצות על מכונים או מדריכים באזור ראשון .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין14/06/2010אביבית, אני מצטער.
אסור לנו להמליץ על מדריכים.
תבדקי דרך האינטרנט על חוגי אומנויות לחימה באזור ראשון לציון ונסי לבקר כמה מהם כדי להתרשם לפני שתחליטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגידי, אמירה...אני13/06/2010
לא מביך אותך ללמד נשים איך לבעוט או לתת מכה באשכים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אמירה בר-שלום13/06/2010אין שום דבר מביך בללמד נשים לתת מכה לנקודות תורפה (גם לאזור המפשעה), במידה ויש צורך בהגנה עצמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אמור להיות?
רוני קליין14/06/2010ללמד בעיטה באשכים זה לא מביך כל עוד זאת לא בעיטה בביצים...
ועכשיו ברצינות.
השאלות שלך מוזרות.
או שאתה יותר מדי צעיר או יותר מדי דוס.
הפורום הזה מיועד לאנשים, ובמיוחד לנשים, שמעוניינים בהכוונה בנושא הגנה עצמית.
נא להישאר בעניין הזה ולא להתפזר עם איחסה ופיחסה.
סגרנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמירה...אני09/06/2010
אני מעוניין ללמוד אמנות לחימה כזו או אחרת.
אני מעדיף ללמוד אצל אישה, ולא אצל גבר.
האם מקובל שתלמיד גבר ילמד אצל אישה?.
אמירה בר-שלום09/06/2010בהחלט כן , רוב הקולגות שלי, מדריכות באומנויות לחימה שונות , מאמנות גם נשים וגם גברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאמירה...אני06/06/2010
לאישה כואב כשהיא חוטפת מכה באיבר המין?.
זה מקום רגיש כמו הביצים?
רוני קליין07/06/2010הייתי עד ראיה לזה כשהייתי בתקופת הבית ספר.
התשובה היא: כן !!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמירה בר-שלום07/06/2010אכן כן , גם לאישה כואב כאשר היא מקבלת מכה באזורים הרגישים האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוני - האם אתה מלמד גם בצפון?אני02/06/2010
(ידיד שלי המליץ עליך, אבל אמר שאתה מלמד באזור המרכז. לכן אני שואל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין03/06/2010אני גר במרכז
אבל עובד באזור קיסריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים מדריך?נטלי27/05/2010
קראתי פה שהמלצתם למישהי שהכי חשוב שהמדריך יהיה טוב. אבל איך אני יכולה לדעת את זה? האם יש סימנים שאני יכולה לראות את זה על פיהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריך טוב
רוני קליין27/05/2010יש לך שתי דרכים:
או לפי המלצות ששמעת מכמה גורמים
או, לראות שעור בעצמך ולעשות השוואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מדריך/ה
אמירה בר-שלום30/05/2010שלום נטלי !
בכדי לבחור מדריך או מדריכה , הדרך הטובה ביותר היא לצפות באותו שיעור שאת מעוניינת, ולראות כמה דברים : איך המדריך/ה מתייחסים למתאמנים, השפה שהמדריך/ה משתמשים, האם מכבדים אחד את השני, האם תלמידים חדשים מרגישים בנוח במקום ומסבירים להם בכבוד ובהבנה, האם המדריך/ה מוכנים להקשיב ולענות על שאלות שאת או משהו אחר שואלים, האם יש אוירה טובה במקום.
בנוסף אפשר לשאול חברים או ממליצים על מדריך /ה זה או אחר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותמימי19/05/2010
איזה תרסיס פלפל מומלץ לקנות הגדול או הקטן
והאם מומלץ לחבר אותו למחזירק המפתחות?
אם אני מרססת תרסיס פלפל על תוקפים שמתקיפים אדם אחד זה חוקי?
ומה כדאי לעשות בכדי להתמודד עם אנדשים שזורקים בלוני מים ברח' אם אני ירסס עליהם תרסיס פלפל זה חוקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון של משהו?
מימי19/05/2010מחזיק מפתחות
אם אני ירסס על אנשים שמתקיפים אדם אחר זה חוקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני קליין20/05/2010עדיף לבדוק בחנות שאת קונה את התרסיס את הטווח האפקטיבי שלו.
לפי התשובה תדעי מה לבחור.
לגבי מחזיק מפתחות - הקריטריון שלך צריך להיות כמה מהר את יכולה לשלוף את התרסיס במצב חרום.
לגבי שקיות מים - תשכחי מזה. זה אמור לשמש רק להגנה עצמית אמיתית. לא בשביל "ללמד לקח" מישהו.
לגבי תוקפים של אדם אחר - זאת שאלה משפטית שמשפטן צריך לענות עליה.
לו אני הייתי במצב הזה הייתי מוציא את התרסיס ונותן לו/להם אולטימטום לעזוב בזמן שאני מתקרב.
אם הם עוזבים - נפתרה הבעיה.
אם הם מקרבים אליך בצורה מאיימת אז את במצב של הגנה עצמית. עליך לצעוק ולהזהיר כי תשתמשי בתרסיס אם לא יסתלקו מייד. ואם הם ממשיכים לבוא לקראתך בטווח קרוב - משתמשים בתרסיס. יש לנו מצב של הגנה עצמית. נפתרה הבעיה.
כמו כן, תמיד כדאי לצעוק לפני שמגיעים למצב פיזי. רובם יברחו רק מהצעקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
מימי20/05/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש בבת ים מקום לילמוד את זה ???יונית מטרסו17/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם יש מקום ללמוד את זה ?
אמירה בר-שלום17/05/2010תבדקי באינטרנט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרב מגע או אומנויות לחימהמלי12/05/2010
אני בחורה די קטנה אבל ספורטיבית למדי והייתי רוצה ללמוד הגנה עצמית. אני לא יודעת למה אבל נראה לי כאילו אומנויות הלחימה למיניהן פחות אפקטיביות ויישמויות. האם באמת במקרה כזה מומלץ יותר קרב מגע או שהרגשתי בנוגע לאומנויות לחימה מוטעית? על מנת שתבינו - אני רוצה להיות מסוגלת להגן על עצמי במקרה שמישהו תוקף אותי במהלך הליכה בלילה וכו' אז איזו שיטה יכולה להתאים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרב מגע או אומנויות לחימה
רוני קליין13/05/2010ההבדל בין אומנויות לחימה לקרב מגע הוא כמו ההבדל בין ירקות, סלט ירקות ומרק ירקות
כמעט אותם החומרים אבל בווריאציה אחרת.
קרב מגע הוא אוסף שרירותי של טכניקות מכל מיני אומנויות לחימה.
גם בעניין האוסף יש וריאציות. אומני לחימה שונים נוהגים לפעמים ליצור אוסף משלהם כאשר הם סבורים שיש טכניקות (מאומנויות הלחימה) יעילות יותר ויש טכניקות לא יעילות מספיק שאין צורך ללמד.
קרב מגע זה שם כללי לאוסף טכניקות. רובם לקוחים מאומנות הלחימה היפנית ג'ו ג'טסו.
קיימים בישראל גם שמות נוספים לאוספים שונים. כגון, "הגנה עצמית"," הישרדות" וכדומה.
כל שיטה או אומנות לחימה שתתאמני ותשלטי בה תביא לך תועלת.
מאד חשוב שתמצאי מורה/מדריך טוב. זה יותר חשוב מהטכניקה שהוא מלמד.
תתמידי, תתאמני ברצינות ולאורך זמן והתוצאות יגיעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרב מגע או הגנה עצמית
אמירה בר-שלום13/05/2010שלום מלי
אם ברצונך לקבל תחושת בטחון עצמי ועוד כלים להגן על עצמך , יש קורסים שונים של הגנה עצמית שהם בדרך כלל נמשכים כמה מפגשים . במידה ואת רוצה ללמוד לטווח ארוך יותר , יש את הקרב מגע וכמובן אומנויות הלחימה השונות שגם הם נותנות כלים, ביטחון עצמי והעצמה.
אני תמיד ממליצה לבדוק את המקום שבו את מעוניינת ללמוד ואת המאמן או מאמנת שמלמדים בו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ ללכת בלילה עם שוקר חשמלי?שמרית10/05/2010
מפחדת משימוש לא נכון שיגרום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקר חשמלי
אמירה בר-שלום10/05/2010לצערי אין לי מספיק מיידע על שוקר חשמלי , במידה ואת מעוניינת להגן על עצמך בעזרת השוקר, כדאי לשאול לגביו בזמן שאת קונה אותו .
אני תמיד ממליצה ללמוד הגנה עצמית בכדי לחזק את הביטחון העצמי ולדעת מה לעזות בכדי להגן על עצמך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני קליין10/05/2010שמרית,
בלילה זה הזמן הכי טוב ללכת עם שוקר חשמלי. יותר סיכוי שתצטרכי להגן על עצמך בלילה.
קודם כל, את חייבת ללמוד איך להשתמש בו. גם לשאול מהחנות שקנית וגם לקרוא הוראות.
זה ממש לא מסובך. המכשיר נועד לגרום נזק. אבל לתוקף. לא לך. תדאגי ללמוד בלי פחד.
אח"כ את צריכה שזה יהיה איתך. להחזיק ביד רק כאשר את במצב מסוכן מהרגיל. כאשר את לבד במקום חשוך,חשוד, אפילו בחניון נטוש. בקיצור כאשר אין אנשים בסביבה.
אם את גרה לבד בבית, אז גם חשוב שהמכשיר יהיה בהישג יד כאשר בלילה את חושדת שנכנסו לדירה. במקרה כזה אני הייתי מחזיק אותו מתחת למיטה.
ולסיום, תדאגי ללמוד הגנה עצמית גם בלי מכשיר כזה או אחר. כך יגברו הסיכויים שתצליחי להגן על עצמך בכל מצב.
טיפ למחזיקי אביזר כאשר הם מול תוקף:
לעולם לא להחזיק את היד האוחזת קדימה אלא ליד המותן עד שנייה להפעלה.
מדוע?
כדי למנוע חטיפת האביזר ע"י התוקף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?