מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיסמין31/12/2007
שלום רב,
אני בת 21 ובזמן האחרון כשאני ישנה על צד ימין אני מרגישה ממש כאבים בשד הימני.
כשמיששתי אותו לא היה גוש או משהו כזה.
האם בכל זאת כדאי להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם חוששים תמיד רצוי להבדק
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכויים שבגיל 21 יהיה סרטן השד?
יסמין31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/01/2008סיכוי מאד נמוך,בדרך כלל לא כואב אולם אם יש שאלה צריך לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק31/12/2007
לאישה בת 50 עם סיכון גבוה לסרטן השד, כל כמה זמן מומלץ להיבדק
אם היא נבדקת כל חצי שנה, האם עדיין יכול להתפתח גידול סרטני בשד בין הבדיקות ולהספיק לשלוח גרורות לשאר הגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/12/20076 חודשים בהחלט זמן מומלץ. אך לא מבצעים ממוגרפיה כל חצי שנה , יתכן ויש צורך לבצע בדיקה אחרת , כמו אולטרסאונד או MRI .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדאלנה29/12/2007
הנני בת 40 ללא עבר רפואי .
באיזה גיל ניתן לעשות את הבדיקה? ,שהייתי אצל רופא נשים לא הסכים לתת לי לבצע את הבדיקה בטענה שזה מוקדם מידי ,וגם שאין לי עבר משפתי.ומה הסימנים המעידים על המחלה בטרם התפתחותה.ואיך ניתן לבדוק את עצמי ואם אכן אני בודקת את עצמי נכון!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/12/2007בדרך כלל מומלצת ממוגרפיה בארץ מגיל חמישים בארה"ב מומלץ מגיל 40. אין דרך לזהות מחלב לפני שהתפתחה כי אם טרם התפתחה אין מחלה. ופרט לגוש אין סימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה028/12/2007
האם שינויים ניווניים יכולים לגרום לכאבי גב קשים? האם כאבי גב יכולים לגרום לקשיי נשימה?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/12/2007שינויים ניוונים יכולים לגרום לכאבי גב, מידת העוצמה קשה לקבוע.קשיי נשימה לא נגרמים מבעיות גב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאה028/12/2007
האם רק השחלות מייצרות את האסטרוגן?
ואם מסירים את השחלות האם גם ניתן טומוקסיפן באותו המינון כפי שניתן למי שיש עדיין את השחלות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות ואסטרוגן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/12/2007אסטרוגן מיוצר גם ברקמות השומן. כן טמוקסיפן ניתן באותו מינון. אולם במקרה זה ניתן לתת גם מעכבי ארומטאזות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' ביאטריס - מחזור הוסת מסוכן???דינה24/12/2007
שלום לך דר' ביאטריס!
ראיתי כאן שאלות בנושא וגם אני רוצה לשאול אותך...
האם קיימת סכנה במחזור הוסת בזמן נטילת טמוקסיפן כלל?
האם בעיקרון יש בעיה לקבל מחזור בזמן נטילת טמוקסי?
יש לי מין פחד שאם אפסיק מחזור עם זריקות לוקרין לא יחזור בכלל...אני בגיל 41 כבר עוד מעט...
מחזור חזר לאחר טיפולים כימותרפיים.
גידול היה מקומי, בלוטות נקיות, אמורה להתחיל טיפול הורמונלי בטמוקסיפן
אני מאוד מאוד דואגת...
** האם גם טמוקסיפן מפסיק מחזור?
או רק יכול לשבש אותו?
האם תמיד יש שיבושים בטמוקסי?
תודה רבה לך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/12/2007טמוקסיפן לא תמיד מפסיק פעילות וסתית , זה לא מסוכן לקבל וסת, יש מקרים שרצוי להפסיק ואז מפסיקים על ידי זריקה , אולם לא תמיד זה נחוץ. לא הבנתי למה את חוששת שהוסת תפסק . בכל מקרה לגבי המחלה זה לא ממש משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' ביאטריס עוזיאלי רב תודות ועוד.
דינה25/12/2007רב תודות לך דר' ביאטריס!
תוכלי להגיד לי באיזה מקרים קיימת המלצה על הפסקת המחזור עם זריקות?
אני דואגת כי עכשיו אני שוב קבלתי מחזור ( סדיר ) אני מסיימת הקרנות.
ואני פוחדת שזה משפיע לרע....אבל אמרת לי שלא....נרגעתי...
שיהיה רק טוב!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/01/2008ההמלצה אינה חד משמעית , אולם בנשים מאד צעירות כאשר מאד מעונינים לטפל גם בטיפול הורמונלימאגרסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' ביאטריס - לא הבנתי משפט
מירי03/01/2008אין סכנה לקבל מחזור...
ולגבי המחלה זה לא ממש משנה???
מה ז"א?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חוששת להפסקת הוסת
מירי03/01/2008כי אני רוצה לשמור על פוריות.
אין לי ילדים ואני מעוננית ללדת בהמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה מנשים להשתתף במחקרסיון23/12/2007
בס"ד
לנשים היקרות שלום,
ראשית אבקש את סליחתכן אם זהו לא המקום המתאים לבקשתי מכיוון שאני מבינה את רגישות העניין זהו המקום שמצאתי כמתאים ביותר...
שמי סיון סטודנטית לתואר ראשון, במסגרת הלימודים נתבקשתי לקיים מחקר בנושא שאבחר ואני בחרתי להתמקד בנשים שחולות או שחלו בסרטן השד.
ההשתתפות כרוכה בראיון שאמור לקחת בערך שעה פלוס מינוס ולרוב חד פעמי..כמובן תוך דיסקרטיות!
מי שמוכנה לקחת חלק במחקר אשמח אם תיצור איתי קשר במייל:
[email protected].
בברכה,
ותודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעזור אם תצייני מה מטרת המחקר
חני26/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 30שירן23/12/2007
מעולם לא נבדקתי, האם סרטן השד יכול להיות גוש ללא כאבים כלל? כיצד אני בודקת את עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/12/2007סרטן שד אינו כואב . לכן כן גוש לא כואב יכול להיות סרטן לא כל גוש שאינו כואב הינו סרטן. צריך לגשת לרופא להבדק. ורופא צריך להדריך כיצד מבצעים בדיקה עצמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה021/12/2007
מה/קא/מש
בבקשה מזה?
(ניכתב בתשובה לבדיקה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מושג
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/12/2007הקיצורים כנראה בהקשר מסויים ולא סתם. זו בודאי לא התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרריבה בפטמה וכאבים בשדחני20/12/2007
יש לי צריבה חזקה בפטמה שבאה בגלים לכמה שניות, מלווה בכאבים בשד בעיקר באזור הפטמה ומסביב לה. יש גם קצת כאב בבית השחי. אני לא מרגישה גוש. תוצאות בדיקות ממוג' עדין אין לי. האם הסימפטומים מכוונים לסרטן שד?
2. מה זה שד מגורגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/12/2007בדרך כלל לא אולם אם עשית ממוגרפיה צריך לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנא של האגודה למלחמה בסרטןהאגודה למלחמה19/12/2007
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה לסדנא "להיות הורה ולהתמודד עם מחלת הסרטן"
הסדנא מיועדת לחולי סרטן בשלבי מחלה ראשוניים ולבני זוגם, הורים לילדים עד גיל 18.
הסדנא תתקיים ביום רביעי ה 2.1.08, בבית האגודה למלחמה בסרטן, גבעתיים
הרשמה 03-5721615, 03-5719576* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה רב הסדנאות רק באזור המרכז?
מירי07/02/2008יש למישהו מושג, אם קיימות סדנאות כאלה, גם בצפון?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת פענוח mri019/12/2007
בבדיקה-ללא סימני ממאירות.
קטגוריה שלmrm-6 ממאירות ידועה-בבקשה מזה אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/12/2007ממש לא יכולה לפענח את התשובה בלא לדעת מה יש לך ובכלל אני לא רנטגנולוגית , איני יודעת למה מתיחס המשפט. משפט ראשון אומר שהכל תקין אך המשפט השני תלוש לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות לבנות של אם חולה בסרטמש18/12/2007
אשתי נפתרה מסרטן השד בגיל 48,לפני כ- 10 שנים, במשפחה בת דודה מצד האב של אשתי שנפטרה גם היא מסרטן השד
בנותי בנות 25 + , לא נשואות ,עוברות בדיקה מדי 6 חודשים, מעוניינות לעבור בדיקה ויעוץ גנטי
שאלותי :
מה הסיכוי לכך שהמחלה על רקע גנטי
האם יש טעם לבדיקה גנטית מבחינת בדיקות, התנהגות וטיפולים מונעים
שיקולים פסיכולוגיים, אתיים, משפטיים לביצוע בדיקה גנטית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/12/2007השאלות שלך מורכבות ולא ניתן בקלות לענות בפורום מאחר ויש שאלות שעלי לשאול ויש לכך השלכות שונות . אני ממליצה לקבוע תור במרכז שעושה יעוץ גנטי ליעוץ ראשוני בלבדללא צורך והתחיבות לבדיקות דם. זו הדרך שבדרך כלל הדבר נעשה, קודם משוחחים ומבינים מה הסיכוי לממצא גנטי ומה ההשלכות של התוצאות, ורק לאחר שמבינים מחליטים אם מעונינים לבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיהשירן18/12/2007
הרופאה הכירורגית שלי שולחת אותי פעם בשנתיים לעשות ממוגרפיה , והפעם גם u.s אני בת 43 ואין לי שום היסטוריה במשפחה של סרטן השד או בכלל.
בהפניה שלה כתוב שבבדיקה שלה הכל תקין האם יש לי מה לדאוג???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממו ואולטרסאונד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/12/2007ממש לא בגילך היום ממש מקובל לבצע גם אולטרסאונד כחלק שיגרתי של הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניםמישהי17/12/2007
יש שני גנים-1 ו-2 השאלה שלי מה ההבדלים בניהם?
והאם חוץ מסרטן השד והשחלות האם יש עוד מיקומים שגנים אלו עלולים לגרום לגידולים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/12/2007קימות 3 מוטציות שתי מוטציות מוכרות על גן 1 ומוטציה אחת מוכרת על גן BRCA2 השינוי העיקרי הינו מידת ההתבטאות של סרטן השחלה. מתבטא יותר בגן 1 ופחות בשני אולם בעיקר שד ושחלה. יתכן גם קשר יותר קטן לסרטנים אחרים יתכן סרטן רחם ולעיתים לסרטן מעי במשפחה. יתכנו גם דברים אחרים במשפחה אך בביטוי קטן יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)