מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לרופאה - מועד תחילת טמוקסיפןדינה02/02/2008
שלום לרופאה!
האם זה ממש משמעותי מתי מתחילים טיפול הורמונלי ( טמוקסיפן ) אחרי הקרנות?
אני צריכה להתחיל אחרי הקרנות.
אני מסיימת הקרנות ביום שלישי הקרוב....ויש לי תור לרופא (לבקור ולקחית מרשם לטמוקסיפן )
בעוד שבועיים מיום סיום הקרנות...
זה לא משפיע על טיפול הורמונלי?
יש סכנה בהמתנה?
מתי חייבים להתחיל??
תודה מראש ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמתנה הזו אין משמעות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' תניר אלוייס - טמוקסיפן ומחזורדינה02/02/2008
האם מקובל?
האם יש מקרים שמסתפקים רק בטמוקסי ללא זולדקס או לוקרין?
מה בעצם פעולה של זולדקס( או לוקרין...מה ההבדל?) ?
מה עושה התרופה? חייבים לקחת זריקות? ( באופן כללי כמובן )
האם טמוקסיפן לבדו גם "עושה את העבודה"???
טמוקסיפן ללא זולקס מקובל?
טמוקסיפן + מחזור הוסת מקובל?
אני גם חוששת מזולדקס ( או לוקרין ) כי...פוחדת לאבד פוריות....אני בת 41...מחזור חזר טאחרי טיפול כימותרפי....( חשבתי שאולי לא יחזור בכלל...אבל חזר רגיל...)
כמובן הכל באופן כללי ( אני בהחלט מבינה שאת לא תוכלי לענות לי לגביי ספציפי...)
תודה לך מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה גם לדר' ביאטריס עוזיאלי....
דינה02/02/2008תודה ושבת שלום!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקרין
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/02/2008מסתפקים בטמוקסיפן ללא לויקרין . רב הספרות בדקה טמוקסיפן ללא לויקרין אולם בנשים צעירות לעיתים קרובות ניתנים שני הטיפולים כטיפול משלים. לגבי פוריות הספרות מראה כי חזרת המחזור הינה פונקציה של גיל ועד גיל 40 יש כ80% סיכוי של חזרת מחזור הוסת לאחר שנתיים של לויקרין לאחר גיל 40 תלוי, אולם לאחר גיל 40 גם הפוריות פוחתת . זה שיש מחזור וסת לא אומר דבר לגבי הפוריות.הלויקרין או הזולדקס ואין ביניהם הבדל, מטרתו הפסקת המחזור ההורמונלי הגורם להבשלת הביצית ולבסוף להופעת הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' ביאטריס רב תודות ושאלונת קטנה
דינה03/02/2008תודה רבה לך דר' ביאטריס!
רק שאלה קטנה נוספת....מה בעצם עושה לוקרין....לא כ"כ ברור לי אם ללקיחת או אי לקיחת לוקרין יש השפעה גדולה למחלה שהיתה ולחזרת המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקרין
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/02/2008לויקרין מפסיק את מחזור ההורמונלי הנורמלי ובעצם הופך את האשה לתקופת קבלת הטיפול כאילו שהיא בתקופת הבלות. סוג של"הרעבה" לגידול הרגיש להורמונים וגם שיטה זו הינה תוספת טיפול למניעת החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס02/02/2008שלום כרמית,
נמצא שבנשים בגיל הפריון - יש תועלת לתוספת זולדקס (או לוקרין - לצורך העניין זה אותו דבר) להפסקת המחזור. זה משפר את סיכויי ההחלמה בגידולים שרגישים להורמונים.
אם הוסת חזרה אחרי כימוטרפיה, רב הסיכויים שתחזור אחרי הפסקת הלוקרין.
כיום אין דרך לקבל את התרופות האלה שלא בזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' כרמית אלוויס ולדר' באטריס המשך
דינה02/02/2008תודה רבה לכן שאתן עונות גם בשבת!!!
תודה רבה על העבודה שלכן!
אבל בכל זאת...יש לי עוד מספר שאלות ....האם טמוקסיפן לבדו גם יכול לעשות "עבודה" בטיפול הורמונלי? האם מסוכן לקבל מחזור הסות באופן כללי? האם מסוכן שהשדיים כואבים לפני המחזור
( כמו ברב המקאים?)
שמעתי שלא תמיד נחוץ לעשות זריקות...
חוץ משאני ממש חוששת מ"אובדן" הפריון ( שאני מקוה שבכל זאת עדיין נשמר לי...למרות שאני בת 41...) ו"אובדן" מחזור הןסת ( שממש חששתי שאולי לא יחזור ומאוד פחדתי מזה...)
אני גם יודעת שיש הרבה תופעות לוואי ממש לא נעימות מהזריקות...
ו...מה זה נחשב גיל צעיר? יש יותר אטינדיקציה לתת זריקות לנשים בגיל צעיר...( כך שמעתי הרבה פעמים....) ומה זה 41???
סליחה על כ"כ הרבה שאלות...הרופא שלי גבר שלא כ"כ מסביר את העניין...ונראהלי שבכלל עושה את הכל "לפי הכתוב"....
שבוע נפלא לכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - טמוקסיפן ומחזור....
דינה02/02/2008תודה רבה לכן שאתן עונות גם בשבת!!!
תודה רבה על העבודה שלכן!
אבל בכל זאת...יש לי עוד מספר שאלות ....האם טמוקסיפן לבדו גם יכול לעשות "עבודה" בטיפול הורמונלי? האם מסוכן לקבל מחזור הסות באופן כללי? האם מסוכן שהשדיים כואבים לפני המחזור
( כמו ברב המקאים?)
שמעתי שלא תמיד נחוץ לעשות זריקות...
חוץ משאני ממש חוששת מ"אובדן" הפריון ( שאני מקוה שבכל זאת עדיין נשמר לי...למרות שאני בת 41...) ו"אובדן" מחזור הןסת ( שממש חששתי שאולי לא יחזור ומאוד פחדתי מזה...)
אני גם יודעת שיש הרבה תופעות לוואי ממש לא נעימות מהזריקות...
ו...מה זה נחשב גיל צעיר? יש יותר אטינדיקציה לתת זריקות לנשים בגיל צעיר...( כך שמעתי הרבה פעמים....) ומה זה 41???
סליחה על כ"כ הרבה שאלות...הרופא שלי גבר שלא כ"כ מסביר את העניין...ונראהלי שבכלל עושה את הכל "לפי הכתוב"....
שבוע נפלא לכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוה תשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/02/2008אם תקראי את התשובה שלי לשאלתך תראי שעניתי לך על כן לא זריקה או מה משמעות הגיל אפילו התיחסתי לגיל ממש. נראה לי שמה שאת צריכה זה שיחה עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש כואב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/02/2008ברב המקרים סרטן בשד אינו כואב אולם אין להזנימ ורצוי מאד לגשת להבדק. הנקה גם אם יש סרטן לא מזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאה001/02/2008
האם נהוג להקרין לבלוטות כשבלוטת הזקיף נקיה?גידול-2.4-2.8 ס'מ.
האם ההלצה להתחיל טומוקסיפן-לאחר ההקרנות או במהלך טיפול בהקרנות?כמה פעמים של הקרנות לבלוטות יכולות לגרות לבצקת לימפתית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת לימפתית
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/02/2008אם בלוטות לא נגועות אין המלצה להקרין ברב המקרים.ההמלצה לגבי תחילת טמוקסיפן אינה חד משמעית וכל רופא ודרך פעולתו לחודש הזה אין ממש משמעות.אם הבלוטות לא הוצאו בניתוח סביר להניח כי לא תהיה בצקת לימפתית. רב המקרים גם אם הבלוטות הוצאו וטופו בהקרנה אין בצקת , אין חובה שתהיה בצקת , הסיכוי יותר גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...
001/02/2008קודם כל ממש תודה על התשובות.ברוב המקרים לא מקרינים כשאין גרורות לבלוטות-כך כתבת.השאלה שלי באיזה מיקרים כן מקרינים לבלוטות??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/02/2008כפי שכתבתי לא מקרינים. יתכן ולרופא יש השגות שאיני יודעת אותן ולכן החליט להקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סיכון :(?.....01/02/2008
שלום אני בת 16
ולפני כשנתיים נפלתי ממש חזק על החזה וגם פעם אחד קיבלתי מכה כל כך חזקה שהיה לי פנס,
ואחריי זה הופיעו לי בלוטות הלימפה או משו כזה בבתי שחי אבל הן עברו אם המשחה שהרופא נתן לי ומאז הרבה כואב לי החזה חשבתי שהבעייה בחזיה אבל מסתבר שלא..
ואמרתי לאמא שלי שאני רוצה לעשות בדיקה והיא אמרה לי שזה לא נראה לה משמעותי האם יש סכנה והאם בגילי יכול להיות סרטן גם יש ליחזה גדול ושמעתי שזה מגדיל את הסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/02/2008את בהחלט מאד צעירה. סרטן שד ברב המקרים לא מתבטא בכאב אלא בגוש. אין לך יותר סיכון מכל אחת אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת תוצאות של בדיקות-לד"ר עוזיאלירוני31/01/2008
אני לאחר ניתוח למפקטומי+בלוטות.בגיל 37.לאחר בדיקה פתולוגית ,בלוטות נקיות,הגידול היה בגודל0.8 ס"מ.HER-2 NEU NEGATIVE ;
ER::POSITIVE 3 +IN 90%OF TUMOR CELLS
PR:POSITIVE 3+IN 80%OF TUMOR CEL LS
KI:67LESS TPAN 10%OOF TUMOR CELLS
מה משמעות התוצאות?האם אני מתאימה לאונקו טייפ?האם ניתן לומר שאצטרך טיפולים כימיים? והאם אני מתאימה להרצפטין?תודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/01/2008את בהחלט מתאימה לבדיקת אונקוטייפ, לא מתאימה להרצפטין וזו בשורה טובה.אם עושים בדיקת אונקוטייפ צריך בהתאם לתוצאה להחליט על כימו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בזמן הקרנות?רוני30/01/2008
שאלה מופנית לדר עוזיאלי.
בהודעות הקודמות שכחתי לציין שאני בת 37.
במידה וברצוני להכנס להריון בזמן ההקרנות ,האם הדבר אפשרי?
כמו כן מהם הקרטריונים לבדיקת אונקו -טייפ?והאם קופת חולים (לאומית) ממנת את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/01/2008לגבי הריון, בשום פנים ואופן לא. אסור להכנס להריון בזמן הקרנה , מה אינך יכולה להמתין לאחר ההקרנה? ההקרנה יכולה לגרום לנזק לעובר. ובכלל איני מבינה האם לא הסבירו כי יש להתרחק לפרק זמן מסוים מהאבחנה? בדרך כלל מומלץ לפחות שנתיים.איני יודעת אלו הודעות היו שלך וכך שאיני יודעת מה בדיוק שלב מחלתך ומה את אמורה לקבל כטיפול אך בבקשה התיעצי לפני שאת גורמת לעצמך נזק. בדרך כלל אונקוטייפ מומלץ לנשים שהגידול אובחן אצלן ללא בלוטות מעורבות , גידול רגיש להורמונים וללא Her2neu , לפי ידיעתי קופת חולים לאומית אינה מממנת. קופת חולים כללית ומכבי מממנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לממוגרפיהויוי30/01/2008
שלום למומחים. עשיתי ממוגרפיה לפני כמה ימים ובתשובה כתוב: "שד ימין- שתי קשריות אובליות עד0.6 ס"מ , גבולות חדים. היתר היה תקין. מה המשמעות של המשפט הזה, והאם צריך ל הדאיג אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/01/2008זה לא מספיק כנראה שהממצאים שפירים ולא ממאירים ואינם נראים מדאיגים אולם בדרך כלל המפענח צריך לכתוב קצת יותר פרוט ואם אין הרופא השולח צריך לשאול את המפענח למה בדיוק התכון. נראה שאין מקום לדאגה אך למען הסר ספק ממליצה לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוגרפיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/01/2008זה לא מספיק כנראה שהממצאים שפירים ולא ממאירים ואינם נראים מדאיגים אולם בדרך כלל המפענח צריך לכתוב קצת יותר פרוט ואם אין הרופא השולח צריך לשאול את המפענח למה בדיוק התכון. נראה שאין מקום לדאגה אך למען הסר ספק ממליצה לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהפנינית30/01/2008
שלום,
אני בת 30, יש במשפחה שלי היסטוריה של סרטן השד (לא במשפחה הקרובה, בנות דודות וכו'). מאיזה גיל כדאי לי להבדק ובאיזו תדירות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/01/2008בדרך כלל כאשר אין ידיעה על נשאות למוטציה ספציפית לסרטן שד, אנו ממליצים להתחיל בדיקות 10 שנים לפני גיל החולה הצעירה ביותר אשר חלתה במשפחה בסרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחיל את הכימוטרפיהיפה28/01/2008
שלום , תודה על התשובה המהירה
אני מתכוונת לזה שערך הסמן היה נמוכך ועלה עד ל - 317 תוך כדי טיפול בנבלבין .
השאלה שלי האם כדאי להתחיל ביום ד' הקרוב טיפול כימוטרפי ( טקסוטר ) אחת לשבוע .
אשמח לקבל תשובה לפני יום ד' הקרוב כדי שאוכל להיות שלמה ורגועה עם עצמי .
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחילי טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ואחוזי סיכוןאופטימית28/01/2008
יצא לי לקרא באינטרנט שהתפרסם לאחרונה בידיעות אחרונות,מחקר שטוען שנשים שעברו
טיפולי פוריות מגדילות את הסיכון לסרטן שד ב40% .
האם זה נכון?
ואם במידה וזה נכון,האם לאישה שבנוסף גם עישנה,וגם לא ילדה ונמצאת במנפאוזה מוקדמת
אולי כדאי לשקול כריתה מונעת. האם יש כזה דבר והאם כדאי לשקול זאת.
אני עברתי בדיקות לאחרונה ובממוגרפיה ראו ממצא בשתי השדיים אבל באולטראסאונד ראו
רק ציסטה בצד אחד. אבל יש לי כאבים שבאים והולכים בצד שמאל ומתחת לבית השחי. ואף על פי שלא ראו משהוא מלבד הציסטה הקטנטנה ,אני מאוד מודאגת.
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לחלות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/01/2008ההמלצה הינה לבצע בדיקות ומעקבים על פי ההמלצות ולא כריתה מונעת. כשאומרים שיש עליה בסיכון לא מתכונים שכולם יחלו אלא שהסכנה מעל לממוצא בציבור ולכן להיות במעקב. כאבים אינם סימנים לסרטן ודוקא אם יש ממצאים לא ברורים בממוגרפיה ובאולטרסאונד יתכן ויש מקום לשקול MRI .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאות mri שד.רוני27/01/2008
אני בת 37 התגלה אצלי סרטן שד בצד ימין .הומלץ לי לבצע MRI שד.בתוצאות כתוב שישנם מוקדי האדרה רבים.ואז מתואר המימצא בצד ימין אך מוזכר גם מימצא בצד שמאל. הרופא טוען שאין משמעות לצד שמאל .אודה להתייחסותכם.אני לאחר ניתוח למפקטומי בצד ימין בלבד לפי המלצת הרופא. עדיין לא ברור לי המשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר תניר אלוייס27/01/2008שלום רינה,
אין כמובן שום אפשרות לתת ייעוץ לגבי בדיקה בלי לראות את הצילומים או לפחות את התשובה המלאה -
אם את לא שקטה, אני ממליצה שתפני לחוות דעת נוספת מסודרת אצל רדיולוג מומחה ב MRI שד עם הדיסק כמובן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימותרפיה כן או לא?
רוני28/01/2008קבלתי תוצאות של בדיקה פתולוגית לאחר ניתוח. מבחינת הכירורג הוא טוען שהתוצאות טובות.הבלוטות יצאו נקיות .והגוש שהוצא הינו בדיוק לפי ה-MRI בגודל של 0.8 ס"מ.השאלה היא ,האם אצטרך טיפולים כימותרפיים למניעה או תרופות לקחת לאורך זמן?
הקרנות-הרופא טען שכנראה אצטרך.
עדיין לא מטופלת אצל אונקולוג.תודה על התשובה.רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכימוטרפיה
ד''ר תניר אלוייס29/01/2008שלום רינה,
שוב אני נאלצת לאכזב אותך - אין שום אפשרות לתת בפורום כזה המלצה לגבי טיפול פרטני.
החלטה לגבי נחיצות כימוטרפיה כטיפול משלים מתבססת על גיל החולה, מאפייני הגידול ועוד.
במקרים רבים היום מומלץ להשתמש בבדיקה שנקראת אונקוטייפ - שאפשר לבצע דרך רוב הקופות.
לגבי הקרנות - במקרה של כריתה חלקית כמעט תמיד מוסיפים הקרנות, שנמשכות כ 7 שבועות, ואינן גורמות לנשירת שיער, בחילות וכד'.
אבל את ההחלטות צריך לקבל ביחד עם אונקולוג שבקיא בפרטי המקרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה027/01/2008
בלוטה נקיה,אני לאחר לפקטומי.השאלה שלי במידה והקרציה חוזרת אין הרי בלוטת זקיף אז איך בודקים את הבלוטות?ומה הסיכויים שכן יש לי בבלוטות אחרות שלא ניבדקו???תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר תניר אלוייס27/01/2008שלום שושה,
אכן אין כיום נתונים לגבי בדיקה "חוזרת" של בלוטת זקיף, ובמקרים של חזרת המחלה נהוג לכרות אתבלוטות בית השחי כפי שהיה נהוג תמיד, לפני הטכנולוגיה של בלוטת הזקיף.
לגבי השאלה השניה: הסבירות לבלוטה נגועה שאינה בלוטת זקיף תלויה בגודל הגידול, אבל אמורה להיות בסדר גודל של כ 5 %.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה עיצבית לאחר טיפול בטקסול .מלכה27/01/2008
שלום רב! חליתי בסרטן השד,וטופלתי בטקסול ובהקרנות. לאחר הטיפול הכימוטרפי אובחנה פגיעה בעצבים בכפות הידיים וחמור מזה בכפות הרגליים. אני מאד מתקשה בהליכה אני ממש מוגבלת .מאז סיום הטפול עברה כבר שנה וחצי ואין כל שפור להפך עכשיו בחורף המצב מחמיר. האם התופעה מוכרת ?והאם יש דרך או משהו שיקל עלי . האם המצב בכלל נתן לריפוי.אני מאד מקווה שכן שלא אשאר נכה. מצפה לתשובה ולעזרה . בתודה מראש ! מלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה עצבית
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2008לצערי זו תופעה מוכרת ואיננו יודעים אם וכמה מהפגיעה העצבית תחוף. סביר להניח כי חלק ישתפר אך צריך סבלנות. יתכן ורצוי לראות נוירואונקולוג יתכן ויכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי טיפול כימוטרפייפה27/01/2008
שלום ,
אני בת 43 חליתי בשנת 2003 בסרטן השד עברתי ניתוח למפקטומי + כימוטרפיה + הקרנות
המשך של טמוקסיפן + זריקת זולודקס אחת לחודש . היה נראה כי החלמתי , בשנת 8/2006 התגלתה גרורה בעצם בית החזה ( סטנרום ) קיבלתי 10 הקרנות + פאמרה , לאחר חצי שנה נמצאו גרורות נוספות , באגן , באיסכיום , סקרום , בחוליות 12 - 11 טופלתי בזומרה + זריקת פסלודקס
לאחר שלושה חודשים הסמן המשיך לעלות הטיפול שונה ל נבלבין קפסולות , וזומרה אחת לחודש .
לאחר טיפול של 14 שבועות בנבלבין הסמן המשיך לעלות ca-15 - 317 .
לפני שבועים הרופא החליט שנפסיק נבלבין ונבדוק - אחרי שלושה שבועות הוא החליט שאני יקבל כימוטרפיה ( טקסוטר ) אחת לשבוע והמשך זומרה אחת לחודש . אני מאוד מבולבלת ורוצה לדעת האם כדאי לי לקבל את הטיפול בלי לעשות שום בדיקה כמו ct מיפוי עצמות וכו' האם מספיק שמרקר עלה בשביל להחליט שיש התקדמות של המחלה .
דרך אגב אני אמורה להתחיל ביום ד' הקרוב טיפול , ואני מאוד מבולבלת .
אשמח לקבל תשובה רופא בהקדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2008איני יודעת מה היה הערך הקודם של הסמן כך שאיני יודעת בכמה עלה אולם אם הסמן ממשיך כל הזמן לעלות אין ספק כי אין ממש תגובה. בדרך כלל מצפים שהמרקר לפחות ישאר יציב , גם אם בשלב ראשון יש עליה בסמן אנו מצפים שלאחר תקופה קצרה המרקר יתחיל לרדת אחרת אין תגובה לטיפול. גם אם בבדיקות ההדמיה לא יראו מוקדים נוספים עדיין המוקדים שהיו יתכן וגדלים. מוקדים בעצמות קשה לקבוע בכמה גדלים או קטנים , במקרה שלך הסמן הינו טוב מספיק ואין צורך בבדיקות אלה אם יש חשד למקום חדש לשם מעקב. לא הבנתי למה את מבולבלת , אין ממצאים שמראים על נסיגה בגידול.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לערוך ביופסיה?נטע27/01/2008
שלום רב
זו פנייתי הראשונה לפורום. אני בת 30- במשפחה סרטן שד לאם ודודה וסרטן מעי זס לדודה שניה. לפני 3.5 שנים עברתי ביופסיה לגוש בשד ימין והתוצאה הייתה פיברואדונומה. לפני חודשיים בעקבות הישנות כאבים בגוש בצד ימין נשלחתי לממוגרפיה ואולטראסאונד. להפתעתי הממוגרפיה גילתה גוש אך לא בצד ימין אלא בצד שמאל. אלה התוצאות: גוש אחד 12 מ"מבחלק פנימי עליון, אין הסתיידויות פתולוגיות, רקמה פיברוגרנדיולית תקינה, צל עור ופטמה תקינים, וצינוריות תקינות. שפיר מבחינה רנטגנית. באולטראסאונד: ממצא מוצק 8*7 מ"מ, היפואקוגני, עם הדיים פנימיים אווסקולרי, שפיר ב- U/S/ מתאים לממצא הממוגרפי.
בשד שמאל: הגוש הישן לא נראה בממוגרפיה. באולטראסאונד הודגם ממצא מוצק בגודל 7*6 אווסקולרי.
למרות שאני צעירה הנושא מדיר שינה מעיניי (שימו לב לשעה עכשיו). האם אפשר להסביר לי את הממצאים ולתת המלצות!! הרופא אמר כי אוכל לבצע ביופסיה לייתר ביטחון. מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2008הממצא החדש על פי הצילום לא נראה ממאיר. אני מבינה שיש סיפור משפחתי איני יודעת אם נבדקה גנטיקה ואם משהו המליץ על ביצוע בדיקה כזו , יש לה חשיבות גם בבדיקות ולמעקב, יתכן ואחד הדברים החשובים במקרה שלך הינו לבצע MRI של השד ולא ביצוע ביופסיה , קשה ולא ממש רצוי לרוץ אחר כל ממצא ולהצע ביופסיה, בסופו של דבר יוצרים צלקות שקשה לדעת מה טיבן. אני ממליצה לגשת לרופא כירורג שלו נסיון בסרטן שד עם כל הבדיקות והשאלות ולשקול ביצוע ברור גנטי אם לא בוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)