מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ONCOTYPE DX 28גלינה20/09/2010
קיבלתי ONCOTYPE DX 28
רופא ממליצה טיפול כימותרפיה AC או CMF
מהעדיף או מבחינתי יש אופציה שלישית לא לעשות טיפול כימותרפיה?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקוטייפ
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/09/2010התשובה די מכוונת לכימותרפיה . לגבי הסוג איני יודעת עליך כלום ואיני ממליצה בפורום על טיפולים פרטניים. יש לדעתי במקרה הזה גם אפשרויות אחרות האונקוטייפ די גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טיפול במחלה גרורתיתליעד19/09/2010
שלום ד"ר,
הרופא החליף לי בשבוע שעבר את הטיפול מארומזין לטמוקסיפן מאחר וראה התקדמות של המחלה בכבד בסי טי.
אני לא שקטה בקשר להחלפה זו כי המרקרים כן ירדו והכבד בגודל תקין ותפקודי הכבד נורמליים.
אשמח לשמוע מה דעתך.
נתונים נוספים: גידול רגיש להורמונים ב - 95%, טיפול קודם בארומזין שהוריד את הסמנים מ 343 ל - 62.מצב כללי מצוין, תפקוד מלא ומעולה העלמות הגרורות שהיו בעצמות ובלימפה.
האם לא נכון היה להחליף לתרופה אחרת מקבוצת מעכבי ארומטז?
תודה מרא,
ליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארומזין וכו...
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/09/2010אני חוזרת על האמירה הכללית שלי שלא ניתן לתת המלצה פרטנית בפורום ללא ראיה כוללת של החולה והבדיקות כולם. אם אכן יש הוכחה חד משמעית להתקדמות רצוי לשנות טיפול אם לא יתכן ויש מקום להמשיך תקופה מסוימת עדיין על אותו טיפול. אני לא יודעת מה כבר קיבלת בעבר ואם קיבלת טמוקסיפן . לדעה נוספת והחלטה רפואית צריך את כל האינפורמציה ואת החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתי-המשך שאלהד.ר16/09/2010
המחלה כרגע בגרורות בעצמות ןבשד השמאלי לא עשיתי ניתוח כי בתחילת מחלה הובחנתי גרורתית גרורה D8 בPET
גרגע מס ' גרורת בע"}ש שאר המקרים גם עלו בצורה יותר מתונה אבל העליה המשמעותית במרקר CEA
מה עושים הלאה הן מבחינת המשך טיפול והן מבחינת בדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/09/2010כפי שכבר כתבתי צריך לשבת עם רופא ולר בפורום על מה עושים . לא נותנים עיצות ללא הכרת כל התיק והחומר לך נראה שכתבת הכל .לא בטוח שצריך יותר בדיקות ולהחלטה על טיפול צריך הבתאם לטיפולים הקודמים שקיבלת. בפורום אני לא נותנת עצות פרטניות ללא הכרת המטופל זה לא רציני ולא מקצועי .יש די טיפולים אונקולוגיים שניתן לתת לסרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדזינה15/09/2010
שלום
קודם כל שנה טובה לכם
אני עברתי ניתוח קריטה חלקית לחזה והסירו 3 בולוטות מבית השחי לפי בדיקה של המעברה לה שהוציאו נמסר לי היום ש2 בלוטות היו נגועות ושאר "17" הבלוטות שלא הסירו לא נגועות אמרו שיש עדיין 2 שפריצים בחזה שלא נראו בניתוח.
עכשיו לפי הבדיקה יצא ש 85% שהגוף שלי יכול לקבל טיפול בהירמון
שאלתי:
1. מזה שפריץ? האם זה אומר שיש לי עוד גידול סרטני?
2. האם ניתן לטפל בשני השפריצים ללא ניתוח להסרת כל השד?
3. האם ניתן להגדיר שתוצאות הבדיקה מעודדת?
4. לפי האמור למעלה את ממליצה להסיר כל השד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפריץ?
ד''ר תניר אלוייס15/09/2010שלום זינה,
לא ברור למה הכוונה במילה "שפריצים" - זה לא מונח רפואי.
אם תוכלי להבהיר למה בדיוק הכוונה נוכל לענות על שאלותייך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית15/09/2010
שמי שרית בת 28 הופנתי לאולטראסאונד שדיים ובית שחי בעקבות בלוטה שיש לי בבית השחי כבר מספר חודשים.
הבלוטה הופיעה כשהייתי בהריון והיא עדיין נמצאת שם אם כי קטנה יותר.
בתוצאות האולטראסאונד נכתב כך:
מימין הודגמו מספר קשרי לימפה קטנים בקוטר עד 1.0 ס"מ.
משמאל הודגם קשר לימפה שטחי שגודלו בציר האורך 1.4 ס"מ , חסר ליבה שומנית , אווסקולרי.
האמת שקצת נלחצתי כי ממה שקראתי במקומות אחרים אווסקולרי זה נמק.לכן רציתי בבקשה לשאול מה זה אומר???
אודה לכם מאוד על תשובתכם.שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד
ד''ר תניר אלוייס15/09/2010שלום שרית,
בהקשר הזה משמעות המילה "אווסקולרי" היא שאין זרימת דם מוגברת -
העובדה שלא נראית ליבה שומנית מעידה על בלוטה לא תקינה לחלוטין - וכדאי לפנות לרופא עם הצילומים להחליט לגבי הצורך בהמשך בירור / מעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית15/09/2010
שלום רב,
יש לי שתי שאלות:
האם אפשר לקחת טמוקסיפן יחד עם כדור להורדת כולסטרול ?
האם אפשר לצום (יום כיפורים) כשבבוקר שישי לוקחים טמוקסיפן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס15/09/2010אין מניעה לקחת טמוקסיפן עם כדור למניעת כולסטרול
ואין מניעה לצום.
בברכה,
וגמר חתימה טובה,
דר 'תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתיד.ר13/09/2010
שנה שמינית במחלה מטופת בטקסוטר דו שבועי +קסלודה
ופעם בחודש ארומזין
שנה ו4 חודשים מטופלת בטיפול הנ"ל חודשיים אחרונים מרקרים התחילו לעלות
הן CEA
מ3 ל4 ועכשיו לאחר חודש וחצי 5.8
יש לי מוגלה בשיניים
האם זה משפיע על העלאת מרקרים או שהטיפול פשוט מיצה את עצמו חוץ מטיפולים הורמונליים כבר קבלתי גמזר שלא עזר נבלבין כדורים אדריאמיצין מה לעשות אני על סף בכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות וטיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/09/2010לא כתבת מה קורה לשאר הסמנים ומה אתרי המחלה . סמנים לעיתים עולים במקרה של זיהום אולם אם יש חשש לפעילות המחלה ניתן לעשות בדיקות נוספות על מנת לאשר את אחת מ2 האפשרויות .לא צריך לרוץ להחליף טיפול . יש עדיין אפשרויות טיפול , לעיתים צריך להיות יצירתיים . לא ניתן בלי התיק המלא ורשימת כל הטיפולים ליעץ בדיוק על תרופות וכמובן מבלי להכיר את החולה. המלצה כזו צריך לעשות עם החולה.ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ממוגרפיה ואולטראסנדחקמ12/09/2010
שלום!
בבדיקת ממוגרפיה ואולטראסנד שערכתי היו הממצאים הבאים: שי שמאל - הכל תקין. בשד ימין כתוב: בבדיקת ממוגרפיה: לא נראו גושים בריקמה הרכה. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות.
רקמה: ברביע עליון חיצוני UOQ אסימטריה פוקלית. 2BIRADS - ממצא שפיר.
צל עור והפטמה: תקינים.
2:BIRADS - ממצא שפיר.
בבדיקת US (סונר):
גושים סולידים: בשעה 9 כ-7 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 0.50 ס"מ עגול, היפואקוגני, סולידי.
3: BIRADS - ממצא כנראה שפיר.
אודה לכם אם תסבירו לי את פירוש הבדיקה. יש לציין שבבדיקת ממוגרפיה מלפני שנתיים היתה אותה תוצאה. בדיקת US עשיתי רק עכשיו. כמו כן, אפילו והממצא שפיר, האם מומלץ להוציאו? כדי שלא יתפתח יותר בעתיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה ואולטרסאונד
ד''ר תניר אלוייס12/09/2010שלום רב,
מובן שאין אפשרות לתת בפורום זה ייעוץ פרטני רק על סמך ציטוט של תוצאת בדיקה, ולקבלת ייעוץ פורמלי עלייך לפנות עם התשובות והצילומים עצמם לרופא.
באופן כללי - התשובה שאת מצטטת היא בסה"כ תקינה, ואם אין שינוי מבדיקה קודמת ניתן להסתפק במעקב,
אין בהכרח צורך להוציא את הגוש בניתוח, לכל היותר אפשר לשקול לדגום אותו ביופסיה לוודא את טיבו, בהתייעצות עם רופא מטפל (כירורג).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה אני נואשתנוגה12/09/2010
אני מחכה לתשובה , אודה לך אם תעני בהקדם האפשרי. אני נואשת המצב מחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נואשת [נגה]
נוגה12/09/2010בקשר למה ששאלתי ביום 5.9. תרופת הזומרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםורה12/09/2010
אני בת53 לפני 2 חליתי בסרטן שד.כרגע אני מטופלת בכדורי TAMOXI ומאוד סובלת מגלי תום ונדודי שינה. האם יש טיפול שיכול לעזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד''ר תניר אלוייס12/09/2010שלום ורה,
לפעמים גלי החום מוקלים מעצמם אחרי מס' חודשים.
ידוע ומוכח שפעילות גופנית יכולה להקל גלי חום.
(פעילות אירובית כמו הליכה, ריצה, שחייה, ריקוד, טניס - כל דבר שקצת קשה לדבר כשעושים אותו), במשך כ 40-45 דקות 3-5 פעמים בשבוע.
מעבר לזה - תרופות נוגדות דיכאון דוגמת האפקסור (EFEXOR) יכולים להקל על גלי החום,
וכנראה שגם דיקור סיני.
כל טיפול תרופתי יצטרךלהיעשות בתיאום עם האונקולוג שמטפל בך.
בברכה,
דר'תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהג11/09/2010
כבר כמה חודשים אני מרגישה גוש קטן בשד הימני, באורך של ס"מ בערך.
אני בת 15,עוד אין לי מחזור סדיר ואני לא יודעת מה זה אומר, גם לא אמרתי לאמא שלי ואין לי מושג את מי לשאול. זה דבר טבעי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס11/09/2010שלום רב,
הסביר ביותר הוא שמה שאת ממששת זה פשוט כפתור של רקמת שד, אבל קשה מאוד לקבוע רק על סמך התיאור שלך.
בכל מקרה, סרטן שד בגיל 15 זה משהו שלמעשה לא קיים.
למען השקט הנפשי ומיכוון שאין אפשרות בפורום כזה לתת מענה פרטני - כדאי שתספרי לאמא ותגשו ביחד לרופאת משפחה או רופאת ילדים להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבוע הרגשתי שינוי בצורתו של השד ,נ07/09/2010
אני בגיל 47 ולפני כשבועים הרגשתי שינוי במבנה השד
יש לי תור לכירוג ביום חמישי הבא .
השאלה האם זה לא יותר מידי מאוחר או שצריך דחוף עכשיו ללכת לרופא.
שנית אני לא מרגישה כלום לא כאבים ולא גירודים
אני מודאגת.
האם זה יכול להיות רק ציסטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי
ד''ר תניר אלוייס07/09/2010שלום רב,
מובן שאי אפשר לתת ייעוץ פרטני על סמך תיאור באינטרנט,
בעיקרון - שינוי בצורת השד מחייב בדיקת רופא.
ציסטה, אם מורגשת, מופעה בדרך כלל כגוש.
בהתחשב בעובדה שמחר ערב חג, יום חמישי הבא זה לא כל כך רחוק, אבל אם את מודאגת את יכולה לנסות להיבדק קודם אצל רופא מפשחה, שיוכל להעריך את מידת הדחיפות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות - זקוקה לייעוץתמר05/09/2010
אני צריכה לעבור הקרנות לאחר הסרת גידול מהשד. האם אני יכולה לבחור את בית החולים בו אעבור את הטיפולים או שחייבת ללכת לאן שקופת החולים שולחת אותי?
אני חברת ה'כללית', יש לי ביטוח משלים והייתי רותה לעבור את הטיפול באסותא- מישהי יודעת האם זה אפשרי? אולי בתוספת תשלום? ביטוח רפואי פרטי? האם המכון באסותא מומלץ? בכלל - איפה מומלץ?
תודה מראש לעונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/09/2010לגבי הקופה את צריכה לברר . בד"כ אפשר לקבל הקרנה בכל מקום רצוי באותו מקום שהרופא כבר מכיר אותך ובו כבר ראית אונקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד לובולריטלי05/09/2010
לאמי אובחן סרטן שד לובולרי (ILC).
כיצד ניתן לדעת את דרגת ההתמיינות (GRADE) של הגידול (מדובר בגידול גדול)?
בבדיקת MRI שד, אולטרסאונד וממוגרפיה לא נראו בלוטות בית שחי נגועות כמו כן, גם בבדיקת רופא ידנית אין בלוטות מוגדלות. מה הסבירות שלמרות זאת הבלוטות נגועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לובולרי
ד''ר תניר אלוייס05/09/2010שלום טלי,
בגידול מסוג לובולרי לא מקובל לדווח על מידת התמיינות. זה לא נחשב מדד בסוג כזה של גידול, ואין קריטריונים מבחינת מראה מיקרוסקופי לקביעת grade.
גם בהיעדר ממצאים בבדיקות הדמיה - עדיין יש סיכון לא מבוטל שיש בלוטות נגועות (מעל 20%, תלויבגודל הגידול), ורק הבדיקה התוך-ניתוחית של בלוטת הזקיף יכולה לקבוע אם יש מעורבות של הבלוטות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת דקירותדני04/09/2010
ביומיים האחרונים שישי ושבת מרגיש סוג של דקירה כאשר נוגע בפיטמה הימנית בתחילה המקום היה נוקשה אך בינתיים התרכך מעט, ברקע יש גידול בשפה שהוסר בניטוח בתאריך 03/08/2010 מסוג (SCC) וכן גם הרבה נגעים בידיים פנים וקרקפת.מטופל בחנקן נוזלי ובמשחות במשך שנים רבות מעל עשרים שנה. שאלתי 1) האם יכול להייות שיש קשר בין שני המיקרים, 2)לאן לפנות לברור לגבי תחושת הדקירה בפיטמה. בתודה דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה
ד''ר תניר אלוייס05/09/2010שלום דני,
לא יולה לחשוב על קשר בין דקירות בפטמה לגידולי עור, אלא אם יש ממצא עורי בפטמה.
כדאי להתחיל בבדיקה אצל רופא משפחה, שיפנה הלאה לבירור על פי הממצאים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)