מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת הממוטומיהשרית26/07/2010
שלום רב בשל ממצא קטן בשד נעשתה ביופסיה ונמצאו תאים אטיפיים.הרופא המליץ על ביופסיה ניתוחית(כרגע הממצא בגודל 0.3 ממ בגלל ששאבו את רובו) האם אפשר במקום ביופסיה ניתוחית לעשות בדיקת הממוטומיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוטומיה
ד''ר תניר אלוייס27/07/2010שלום שרית,
כאשר מוצאים תאים אטיפיים בביפסית מחט הסטנדרט הוא לבצע ביופסיה פתוחה.
ממוטומיה אמנם יכולה להוציא יותר חומר, וב 3 מ"מ אפילו את הנגע כולו, אבל אין שום אפשרות להעריך שוליים של כריתה בממוטומיה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד שיחזור מידי או לחכותכוכב26/07/2010
אני בגיל 60 אובחן אצלי לפני שלושה חודשים סרטן השד בוצע כריתה חלקית ובבדיקה נצפו תאים סרטניים בשוליים כמו כן בלוטתת הזקיף היתה נגועה והוציאו לי 6 בלוטות לימפה.
לפני שבוע עברתי ניקוי נוסף לאחר שבתחילה ביקשו לעשות כריתה מלאה אך כל הבדיקות כולל MRI pet c.t מיפוי עצמות האונקוטייפ היה נמוך 13 כל התוצאות נראו טוב ולכן רק ניקו. והנה התוצאות שהגיעו היום מהמעבדה מראות על תאים סרטניים ואני צריכה להיכנס לניתוח נוסף לכריתה מלאה.
יש לי שתי שאלות :
1.האם לדחות את הכריתה ב- 3 שבועות קריטי? (אני צריכה לצבור כוחות)
2. האם לבצע שיחזור מיידי או עדיף לחכות לסיום כל הטיפולים כרגע ידוע לי רק על הקרנות אבל כמו שזה מרגיש לי אז יתכן שגם כימוטרפי אצטרך. בקיצור אובדת עצות.
אשמי לתשובה נגבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה חוזרת
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2010למה הקרנה אם את עוברת כריתת שד ורק בלוטה אחת נגועה? עשו אונקוטייפ לאחר שידעו על בלוטה נגועה? אז מי אמר שיש כימו? בהחלט את יכולה לעשות שיחזור מידי. לגבי הזמן את כבר 3 חודשים לא הייתי ממתינה הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקריןאורית26/07/2010
שלום,
אחותי בת 50 וחצי אחרי סרטן השד מסוג קרציומה, עברה כריתת שד מלאה, כימו' והקרנה אחרונה בפברואר. השתמשה בטמוקסיפן במשך 4 חודשים והפסיקה לפני כחודש עקב תופעות לוואי (בעיות עיכול, דיכאון, בעיות פיזיות...)כרגע רמת האסטרוגן שלה – 29. והשחלות עדיין עובדות אך באופן גבולי. (הפסיקה לקבל מחזור לפני שנה). הרופא הציע לה כתחליף לטמוקסיפן לבצע זריקת לוקרין, להפסקת פעולת השחלות ואח"כ לקבל כדור אחר. כמו כן, היא לא סבלה מסרטן גנטי/תורשתי.
שאלותיי:
1.האם זריקה זו הכרחית ודחופה לעכשיו או שאפשר לחכות עד שהשחלות יפסיקו את פעולתן לבד? (מזה כחודש היא לא לוקחת שום תרופה).
3.מהן תופעות הלוואי של זריקה זו?
4.מהו אחוז ההצלחה של כדור הטמוקיסיפן ודומיו למניעת סרטן חוזר?
5.איזה כדור אחר היא יכולה לקחת פרט לטמוקסיפן?
6.מה עדיף טמוקסיפן או זריקת לוקרין וכדור אחר, הן מבחינת תופעות לוואי והן מבחינת מניעה?
2.מהי רמת האסטרוגן שרצוי לה? והאם יש סיכוי שהוא יתאזן ללא שוםפ התערבות כימית?
אחותי ממש בחרדה גבוהה ודיכאון- אודה לך אם תוכלי לענות לי בהקדם האפשרי.
תודה רבה..
האחות הדואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2010התשובה שלי אינה תחליף לחוות דעת של הרופא ולשיחה איתו רק בקצרה , יש להמשיך טיפול עכשיו ולא לחכות.הזריקה פועלת כהפסקת וסת וכל התופעות של הפסקת הוסת. הטיפול ההורמונלי מפחית את סיכויי החזרה בכשליש אולם איני יודעת מה מצבה לכן בכל מקרה תלוי בסכנת החזרה במקרה שלה. לגבי השאר רצוי לשוחח עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההעינות המהירה - אבל...
אורית26/07/2010באופן כללי, מה עדיף טמוקסיפן או זריקת לוקרין ואחריה כדור אחר. בידיעה שטמוקסיפן עשה לה תופעות לוואי כמו: דיכאון, ריח רע מהגוף, בעיות עיכול, כאבי שרירים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין25/07/2010
תודה על תשובתך זה שקצת השתזפתי קיבלתי גוון כהה טיפה לא נשרפתי באיזור המוקרן את יודעת שזוף האם עלולה להיווצר שם פיגמנטציה או משהו בגלל השיזוף ומדוע אסור להשתזף באיזור המוקרן . אני דווקא ישבתי תחת שימישייה בים ומרחתי על האיזור המוקרן קרם הגנה אבל בכל זאת משתזפים קצת אודה לך עם תכתבי לי למה לא מומלץ על איזור המוקרן והאם זה שהשתזפתי פעם אחת יכול לקרות לעור שם משהו כמו שכתבתי לך קיבלתי שיזוף עדין כהה יותר מגוון העור בגלל השמש אבל לא נשרפתי והאם זה שאני שנה ו-4 חודשים בלבד אחרי כל הסיפור האם זה קצת זמן ללכת לבריכה או לים תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2010הכל בסדר ושום דבר לא יקרה לך על העור. שיזוף רב וכוויה באיזור המוקרן אינם רצויים מאחר והעור יותר רגיש באיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין24/07/2010
שלום אני שנה ו4 חודשים אחרי הטיפולים והיום הייתי בים וקצת השתזפתי במחשוף וטיפה קרוב לחזה ממש טיפה ורציתי לשאול האם זה יכול לפגוע בניתוח שעשיתי או בעור עצמו עשו לי כריתה חלקית תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/07/2010לא יפגע אולם מאד רצוי להמנע מחשיפה לשמש בעיקר באיזור המוקרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA 15-3נתי23/07/2010
האם בבדיקת CA 15 3 תוצעה של 32 נחשבת גבוה?
מהם תווחי הנורמה?
האם להיות מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA15-3
ד''ר תניר אלוייס24/07/2010שלום נתי,
למעבדות שונות יש טווחים נורמלים שונים, אבל 32 בד"כ יהיה תקין או טיפה מעל נורמה אבל לא בצורה משמעותית.
ההתייחסות לתושבה תלוייה גםבסיבה בעטייה בוצעה הבדיקה, וכן הטוב ביותר הוא לחזור לרופא שהזמין את הבדיקה ולהתייעץ אתו, אבל בגדול 32 לא נשמע מדאיג.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי ניתוח או כימותרפיה.ברמץ23/07/2010
שלום,
אתחיל מהתחלה. אני עם בלוטה תחת בית השחי עם טריפל נגטיב והר2 שלישי.
בממגורפיה לא נצפה דבר, באוטרסאונד נצפתה הבלוטיה. ובביופסיה תחת אולטרסאנד כעת אני בטיפול כימי שני טקסוטר+ קרבופלטין.
באמ אר אי, לפני הטפולים, נצפו אזורים בשד חשודים. באמ, אר, אי שנערך השבוע עבור לקיחת ביופיסה השד היה נקי (הבלוטה לא נבדקה). בפגישה ראשונה עם הרופאה נאמר לי אםלא יהיה לך דבר בשד הייתי מנתחת את הבלוטה ומחליטים על המשך טיפול. כעת אני בעיצומו של טיפול.
1. האם יתכן שנעשתה שגיאה בביוספיה באבחון - אני יודעת שזה הזוי... אבל לפני עשר שנים היה לי סרטן בשד ימין עם רצפטוריםפ חיוביים והר2 חיובי - כאן הכל שונה .
2. האם בעקבות האמ אר אי שלא ראה דבר, יש מקום לשנות את הגישה -אני לקראת 6 טיפולים קשים שגורמים לי קושי עצום.
3. אני יודעת שאני מקשה עליך בשאלות להתערב באמצע טיפול - ובכל זאת אני אודה להצעותיך,
ואין לי האפשרות כעת ללכת לעוד רופא פרטי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/07/2010אם הבנתי נכון נלקחה ביופסיה מהבלוטה אם כך היכן השגיאה ? ידוע על גידול בבלוטה זה שאין ממצא בשד לא מבטל את הגידול בבלוטה. יש מקרים שאין ממצא בשד ויש ממצאים בבלוטה ועדיין הטיפול הינו כמו סרטן שד. אני מקוה שאת הבנת את המשמעות . נראה לי כי את זקוקה להסבר מקיף של הרופא שלך לא צריכה ללכת לרופא פרטי . רק תשאלי את השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DCIS חוזרתמר22/07/2010
לפני 17 שנה DCIS, טופל בכריתה + הקרנות. עכשיו שוב DCIS עם 2 מוקדים של microinvasion. למיטה ידיעתי לא מקרינים שד שהוקרן בעבר. האם ניתן להסתפק בכריתת הגוש או שחובה לעבור כריתת מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DCIS נוסף
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/07/2010ההמלצות הינן על כריתה מלאה כעת יש גם מיקואינוושן לא היתי מסתפקת בכריתה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
תמר23/07/2010מה הכוונה בלא להסתפק בכריתה? מהן אפשרויות הטיפול הנוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה20/07/2010
בת 33 לפני כחודש כירורג שד מצא גוש בשד שמאלי, שלח ל-trucut אמר שזה לא דחוף, נקבעה לי הביופסיה לשבוע הבא. הגוש קטן ומורגש במישוש. הבעיה היא ששלשום, כשמיששתי באזור, הרגשתי כאילו עוד גוש קצת יותר גדול ממש לפני הגוש הקטן (משמאל לו) האם יכול להיות שהתפתח גוש גדול יותר תוך כשבוע? אני במחזור כרגע, יש סיכוי שאני סתם מבוהלת וזה בגלל המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס20/07/2010שלום רב,
בהסתייגות שאי אפשר לתת חוות דעת על סמך תיאור באינטרנט, שינויים הורמונליים אכן יכולים לגרום לשינויים במבנה השדיים,
אני מציעה לך כאשר את ניגשת לבצע את הביופסיה להפנות את תשומת ליבו של מי שיבצע את הביופסיה לממצא החדש - להחליט אם צריך לדגום גם אותו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיהשרית20/07/2010
בעקבות גילוי ציסטה קטנה(פחות מ1 סמ)בוצעה ביופסיה עם מחט דקה נשאב נוזל עם קצת דם וזאת האבחנה:בבדיקה הציטולוגית נצפו מאקרופגים דם וקבוצה אחת של תאים אטיפיים שטיבם לא ברור. הרופא ממליץ על ניתוח לנקות את האזור ולא ביופסיה עם מחט עבה כי כרגע כנראה לא נשאר כלום מן הגוש. מה דעתך? מה התוצאה אומרת? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים אטיפיים
ד''ר תניר אלוייס20/07/2010שלום שרית,
אכן בעייה שקורית לא פעם כאשר שואבים ציסטה מבלי לסמן את האזור
אם לא נשאר גוש הבעייה היא מה ינתחו, ואם בניתוח לא ימצאו שום דבר - איך יהיו בטוחים שהוציאו את האזור בו היתה הציסטה?
במקרים כזה מה שאני הייתיממליצה זה למצות בדיקות הדמיה (ממוגרפיה, US , MRI שדיים)
משמעות התשובה היא שאולי יש שם איזו התחלה של תהליך שיכול עם השנים להוביל להתפתחות סרטן,
זה משהו שחשוב לדעת יותר בשביל אפשרות של מניעה מאשר טיפול כרגע,
חשוב שינהל את המקרה כירורג שמומחה במחלות שד, ואם את רוצה חוות דתעת פורמלית אני מציעה שתפני עם כל התשובות והצילומים לכירורג כשה באזור מגורייך.
בברכה,
דר 'תניר לאוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נוגע לקוריותאורלי20/07/2010
שלום רב,
קיבלתי תוצה של ממגורפיה, בה כתובף עיוות של קוריות בשד, נראה בצילום CC בלבד, עם המלצה: הבדיקה טרם הושלמה, השלמת בירור צילום עם קומפרסיה. הסתיידות גסה שפירה וכל היתר תקין.
מבקשת לדעת מה המשמעות של תוצאות כאלה, מהו צילום בקומפרסיה ( גם בממוגרפיה יש לחץ עצום) ומתי כדאי לבצע בדיקת אמ אר אי ( יש לי שדיים מאוד מאסיביים ונכתב: מבנה ריקמת השד הוא שומני בעיקרו.
בתודה רבה מראש,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס20/07/2010שלום אורלי,
מובן שאי אפשר לתת עוץ פרטני בלי לראות צילומים,
אבל הממצא שאת מצטטת מתאר איזה שינוי במבנה רקמת השד, שיכול להיות שהוא כלום (נראה רק במנח אחד) (יכול להיות איזה עיבוי אסימטרי, או אסימטריה בצורה שהשד הונח במכשיר),
אבל מחייב בירור נוסף -
בנוכחות מבנה שד שומני הבדיקה המתאימה להשלמת הבירור היא אכן ממוגרפיה עם לחץ ממוקם לאזור של הממצא כדי לנסות "לפזר " אותו אם הוא אכן בגלל לחץ אסימטרי.
לא נשמע לי שצריך לבצע MRI במקרה זה (שוב - בלי שראיתי הצילומים קשה לחוות דיעה) -
כי אם יש ממצא אמיתי צריך לבצע ביופסיה, ואם אין ממצא אמיתי אחרי צילומים מכוונים עם לחץ - אז לא צריך לעשות כלום.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאוהד שדייםגיני20/07/2010
שלום רב- סריקה על שמעית של השדיים.השדיים נסרקו חזור וסרוק בתנועת שתי וערב באמצעות מתמר קוי.הבדיקה בוצעה בקורלציה עם צילומי ממוגרפיה אשר הדגימו קשרית בצד ימין.שד ימין בחלק עליון אמצי הודגמו מספר ציסטות בקוטר עד 0.8 סמ יכול להתאים למימצא הממוגרפי פנימית מהפיטמה הודגמה ציסטה נוספת עם תוכן סמיך.לא ניצפו גושים מוצקים שד שמאלי לא נצפה גוש מוצק
או ציסטי.
בסיכום ציסטות בשד כמתואר חלקן עם תוכן סמיך.מומלץ יעוץ כירוג שד ביקורת עוד חצי שנה.שאלתי מה זה ציסטה סמיכה והאם זה סרטן .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/07/2010לא זה לא סרטן לא נאמר שיש סרטן אבל ממליצה להבדק על ידי כירורג יתכן ויש מקום לבצע ניקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב המשכי לאחר טיפוליםאתי20/07/2010
שלום לכולכם
אני בת 49. בעקבות ממוגרפיה שגרתית התגלה אצלי גידול בשד שמאל. עברתי ניתוח להוצאת הגידול ונמצא גידול מתחת ל- 2 ס"מ + 4 בלוטות נגועות ולא מפושטות. (דרגה בין 1-2). הבדיקה נשלחה לארה"ב (אונקוטייפ) והערכים היו גבוליים -19 והייר טו שלילי. בנוסף עברתי בדיקה גנטית והתוצאות היו תקינות.
טופלתי בכימותרפיה AC , למשך 4 טיפולים. בעצת רופא פרטי לא קיבלתי טוקסול. כרגע אני מטופלת בהקרנות למשך 32 טיפולים שלאחריהם אקבל טומוקסיפן למשך שנתיים וחצי ואח"כ הורמון אחר למשך שנתיים וחצי נוספות.
שאלתי נוגעת למעשה למעקב המשכי בשנים הבאות.
א. האם קיימים מחקרים בעזרתם תוכלו לומר לי מהם הסיכויים הסטטיסטים להחלמה מלאה ללא חזרת המחלה בעתיד?
ב. נאמר לי שלאחר סיום הטיפולים הפרוצידורה היא מעקב ע"י ממוגרפיה כל חצי שנה. מעבר לזה, יתבצעו בדיקות אחרות רק אם יהיו כאבים, כיון שאין מה לעשות כדי למנוע חזרה של הסרטן.
שאלתי היא - מדוע לא מבצעים לאחר סיום הטיפולים, בדיקות תקופתיות לגילוי מוקדם? ידוע לי שבדיקות כמו MRI אינן מקרינות אך יקרות. האם השיקול הוא כלכלי? ואם כן, האם דרך ביטוח רפואי כלשהוא ניתן לבצע בדיקות אלו?
בברכת רפואה שלמה לכולם, אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/07/2010כנראה שכתבת לא נכון אם אני מבינה מהטיפול הבלוטות לא היו נגועות . סיכוייך טובים מאד וקיבלת את האינפורמציה יחד עם התשובה של האונקוטייפ מה הסיכויים לחזרת המחלה ולכן את יודעת מה הסיכוי להיות בריאה כ80% . אבל יש לך מספר הנובע מהבדיקה. אין לך כרגע שום עדות למחלה לא היה לפני הטיפול ואין לך כעת . המחקרים מראים כי בדיקת השד ומציאת גידול ראשוני קטן משנה את החיות אין מחקר המראה כי קיים "גילוימוקדם" לגרורות זה כבר לא גילוי מוקדם . ולא ברור לאיזה מרי את מתכונת אין כזה לכל הגוף מבצעים לאיזור שמעונינים לבדוק. למשל לשדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חלקי BCT או כריתה מלאה?משה20/07/2010
במקרה של גידול קטן ונשיאת הגן מה היתרונות והחסרונות של שתי האופציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/07/2010במקרה של נשאית יש מקום לדבר על כריתה דו צדדית . כמובן שצריך להסביר את הבעד והנגד ואת זה רצוי בשיחה ולא בפורום . אם הממצא קטן אפשר כמובן לבצע כריתה חלקית צריך לדעת כי אם הכריתה חלקית יש לקבל בהמשך הקרנה. כריתה מלאה אין הקרנה בהמשך אם הממצא קטן ואין מעורבות בלוטות . אני בכל זאת מאד מליצה לשוחח עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לשחזור השדמירי19/07/2010
על ניתוח לשחזור שד משלמת הקופת חולים או שזה מהכיס הפרטי שלי? ומה המחיר של הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור
ד''ר תניר אלוייס19/07/2010שלום מירי,
שחזור שד אחרי כריתה בגלל סרטן מכוסה לגמרי ע"י קופות החולים כאשר מבוצעים במסגרת ציבורית.
בדרך כלל מכסים גם פרוצדורות לצורך סימטריה של השד השני.
המחירים לניתוח באופן פרטי נעים על פני טווח רחב מאוד, ותלויים בסוג הניתוח ובמנתח, אבל יכולים להגיע גם לעשרות אלפי שקלים רבים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)