מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש בשדמירי19/07/2010
המשקל שלי הוא 82 והגובה 1.70. יש לי גושי שומן בכפות הרגליים (אחד בכל אחת בחלק העליון של הרגל בקוטר של כ-2.5 ס"מ). אני יודעת שגושים בשדיים יכולים להתפתח מהשמנה אז רציתי לדעת מה הסיכוי שיתפתחו לי גושים ועוד שאלה- אם נהיו לי גושי שומן בשדיים ואני לא אדע עליהם תוך כמה זמן הם יהפכו לסרטניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן
ד''ר תניר אלוייס19/07/2010שלום מירי,
אין שם קשר בין גושי שומן לגידולי שד,
82 ק"ג ב 170 ס"מ זה לא נורא שמן,
ובכל מקרה אין קשר בין גושי שומן (או גידולים שומניים, ליפומות) לעודף משקל.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתידויותש19/07/2010
בממוגרפיה נמצאו בשד שמאל הסתידויות גסות מעטות מפוזרות מאורכות. התרבו במקצת מבדיקה קודמת. היה רשום אופיני ל cell plasma mastitis.
מה אומר הממצא? יש חשש לדאגה? אני בת 64 ללא טיפול הורמונלי
אשמח לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/07/2010התשובה אינה של ממאירות לא מדובר על גידול . אכן יותר אופיני למקבלי הורמונים בכל אופן ממש לא מצוין שיש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי13/07/2010
אני בת 32 רווקה,התגלה אצלי גוש ועברתי אולטרסאונד והתשובה היתה:בשד ימין חיצוניהודגמו מס ציסטות,הגדולהבמימדים*1. 0.7
סמ וגוש סולידי בעל גבול לובולרי עם הסתידיות היפואקוגני במימדים 1.1*1.8 הגוש נמצא בשעה 10 .."בעקבות המיצא עברתי ביובסיה,רציתי לדעת יותר,האם עליי לדאוג?מהו גוש עם הסתידות וסולידי..תודה
8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס13/07/2010שלום אתי,
רק תשובת הביופסיה תקבע איזה סוג גוש זה בדיוק,
אבל ציסטות הן חסרות משמעות,
והתיאור של הגוש באולטרסאונד (גבול לובולרי) לא נשמע מדאיג,
אבל כאמור - צריך להמתין לתשובת הביופסיה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים פיברוציסטייםנטלי12/07/2010
מה בעצם זה אומר "שינויים פיברוציסטיים" ואם ביצוע בדיקה בימים של מחזור או ממש לפני מחזור יכולה להשנתות? באם "שינויים" חולפים עם מחזור???
אני מתכוונת האם בדיקה לפני מחזור או בזמן יכולה להיות לא כ"כ נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/07/2010בד"כ השינויים הנ"ל הינם מבנה השד, אולם בהחלט רצוי לבצע ממו לאחר הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהשרית12/07/2010
בעקבות ממצא קטן שדומה לציסטה נעשתה ביופסיה עם מחט דקה ויצא נוזל שקוף עם קצת דם האם זה חשוד? האם זה מצביע על משהו? תודה על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/07/2010לא מצביע על חשד . אנימתארת לעצמי כי המחומר נשלח בכל מקרה לפתולוגיה. מאחר והנוזל היה כנראה צלול כנראה רק ציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מסרטן שד מתקדםגיני12/07/2010
שלום רב לפני שנה לא הרגשתי טוב והיה לי מין הבזקים בעיניים .לפני שבוע עשיתי ממוגרפיה גוש 9ממ בשד מחכה לביוםסיה ואולטרסאונד.קראתי שבשלב מתקדם של המחלה יש הבזקים בעיניים. איך זה שאני לא הרגשתי כלום עד עכשיו. ספירת הדם שעשיתי תקינה כן גם צילום חזהץאני ממש חוששת שיש
לי את המחלה לפני שגילו באוחטרסאונד. לפי קריאה באינטרנט הבנתי שסרטן שד מקרין לראש.האם
האם יתכן שההבזקים מסמנים גרורה של הסרטן.אני ממש בלחץ.תודה.האם ספירת דם יכולה להראות על מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/07/2010אין שום קשר בין ההבזקים לממצא בשד . הממצא קטן מאד ולא בטוח כלל שיש סרטן . ממליצה להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
גיני12/07/2010תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה US...בבקשה......נטלי11/07/2010
שלום רב!
לפני יותר מ- 3 שנים סיימתי כל הטיפולים וניתוח לסרטן שד ( ללא גרורות, בלוטות נקיות, עשו כימותרפיה כדי להקטין גודל הגידול ונשעה לומפקטומי.
אני מרגישה מצויין....חזרתי לעצמי מזמן....צמח לי שער ארוך ( כפי שהיה לפני המחלה ) ומקבלת טמוקסיפן ( שבעצם אני לא מרגישה שום תופעות לוואי מהתרופה....ממש כלום...)
לפני שנה עשיתי ממוגרפיה ו- US - והכל היה נקי ותקין.
************************************************************** יומיים עשיתי שוב בדיקה שגרתית ( פעם בשנה ) וגם ממו יצא תקין ובעצם גם US...
פרט מדבר אחד קטן....הרופא שעשתה US מרה שלפי דעתה זה כלום...אולי הרחבת צינור..משהי מאוד זעיר בשד - "מבנה היופואקוגני" בגודל 3 מ"מ - במראה קרוב ולוודאי שפיר. קרוב לוודאי שינויים פיברוציסטיים...
המליצה לי לעשות US חוזר בעוד כ- 4 חודשים...
האם זה נשמע חשוד?...יכול להיות צ'סטה? ואולי בגלל שאני שבוע לפני מחזור הסות גם יכולים להיות שינויים האלה?
א6ין לי דבר נמוש בשד....
האם מחזור יכול להשפיע על הסימנים האלה ב- US?
אני מאוד דואגת...יש לי תור לכירורג בעוד שבועיים...ואני ממש בפחד ודאגה....
בתודה מראש !
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
ד''ר תניר אלוייס11/07/2010שלום טלי,
בהסתייגות שקשה לתת ייעוץ מבלי לראות את הבידקה בדיוק, מה שאת מתארת נשמע כמו משהו לא מדאיג - כך אמרה לדבריך הרופאה שבצעה את הבדיקה, וכך זה נשמע מהתיאור.
מבנה היפואקואי בגודל 3 מ"מ יכול להיות גוש שפיר, או סתם מבנה (פיברוציסטי) של השד.עם רקע של סרטן שד בעבר בדיקה חוזרת כעבור מס' חדשים נשמעת כמו משנה זהירות שהיא בהחלט במקומה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ועוד משהו....בבקשה
נטלי11/07/2010שלום לך דוקטור!
תודה רבה עבור תשובתך המהירה!
האם זה שאני צריכה לקבל מחזור בעוד כמה ימים יכול להשפיע על בדיקה גם?
מה זה מבנה שד פיברוציסטי?
שוב אני חוזרת שאין גוש שמרגישים...אין כלום...רק ראו משהו מאוד זעיר בUS....3 מ"מ...
רטפאה אמרה שגם אולי...הרחבת צינור...מה זה אומר?
תודה לך שוב! ערב טוב!
טלי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה להמשך השאלה שלי...
נטלי12/07/2010בבקשה...בבקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפיטמהשיר09/07/2010
שלום...
אני בת 25 ואם לשתיים.....
לפני כשבוע וחצי חשתי גירודים לא רציניים בחזה הימני רציתי לדעת אם זה לא בסדר????
מה עליי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
ד''ר תניר אלוייס09/07/2010שלום שיר,
אם הגרד מתמיד או אם יש קילוף עור בפטמה אני מציעה שתפני לרופא להיבדק.
אם הכל חלף לגמרי ואין שום שינויים בעור אין צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר נועה בן ברוךמיכל08/07/2010
אני שייכת לקופת חולים כללית- מעוניינת להגיע לטיפולה של ד"ר בן ברוך במסגרת הקופה בבית חולים קפלן. איך מגיעים אליה? מה הסיכוי להיות מטופלת על ידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' בן ברוך
ד''ר תניר אלוייס08/07/2010את יכולה לפנות לזימון התורים בבי"ח קפלן ולבקש תור,08-9441111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףשירלי08/07/2010
הי אני די מיואשת לאחר כאב ותחושת גוש בשד הופנתי לUS שהדגים ציסטה בגלל הכאב וכיוון שאני עם שתלים הומלץ MRI תוצאות:
מרקם השדיים בלוטי שומני בעיקרו
ימין אין עדות לדליפה לא הודגמה האדרה פתולוגית לאחר מתן חומר ניגוד.
שמאל- לאחר מתן חומר ניגוד הודגם מוקד עגול רטרואריאולרי מעל השתל ותת עורי בקוטר 0.78 ס"מ עקומת האדרה מראה פלאטו חתך 45 בהחסרות שולי המוקד מעט לא סדירים.תהליך דלקתי?אחר?
אין עדות לדליפה
מעט נוזל מסביב לשתל לא סיליקון ריאקטיבי?
ציסטה כ 1 סמ בשעה 12 משמאל
מחר יש לי ביופסיה לאיזור זה CORE\FAN בהתאם -הממצא קרוב לשתל.
אני משתגעת עוד חודש אני מתחתנת ...ועצוב לי אין לנו היסטוריה במשפחה אני בת 27 לפני לידות מה זה יכול להיות?
ואיך לוקחים ביופסיה עם השתל מנקבים אותו? ניתוח?
אני יודעת שזה פורום ולא בא במקום בדיקה.
אני פשוט בלחץ על אבא של חבר שלי ..בעלי לעתיד נפטר לפני שבוע מסרטן הריאה..וכאילו הכל נפל עליי יחד אני לא מצליחה ללכת לעבוד.
לתגובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שתלים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/07/2010סביר להניח כי אין לך סרטן כמובן שרפואה אינה 100% אבל מאד יתכן ומדובר על תהליך דלקתי לשתל. לא מנקבים את השתל .ממליצה להרגע .אני יודעת שקשה אבל מירב הסיכויים שמדובר על ממצא שפיר אולם רצוי כמובן לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שוב אני עם השתלים והלחץ...
שירלי09/07/2010בהמשך למה שכתבתי עברתי US להלן התוצאות:
בלוטול 2.3 ס"מ בבית השחי עם קורטקס מעובה יתכן ריאקטיבי
ציסטה 1 סמ בשעה 12
בשעה 6 נודול אובלי כ 0.7 סמ מעל השתל מוגדר מראה הרנטגני שפיר
לאור הקרבה לשתל והמראה הרנטגני השפיר לא בוצעה ביופסיה ממולצת ביקורת בעוד 6 שבועות.
מה זה אומר ולמה כבר לא לוקחים ביופסיה?
האם כדאי להגיע לכירורוג הרופאה שבדקה אותי היא מהיח' לממוגרפיה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים
ד''ר תניר אלוייס09/07/2010שלום שירלי,
לפי התשובה שאת מצטטת י ששתי סיבות שלא לקחו ביופסיה: 1. הממצא נראה שפיר 2. הוא קרוב למשתל ויש סכנה שאם יקחו ביופסיה ינקבו את המשתל.
במקרה כזה מעקב קצר טווח הוא סביר.
הבחלט יש מקום לפנות לכירורג שד להחליט לגבי הצורך בהמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ממוגרפיהגיני07/07/2010
מבנה השד בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולאריי .
ימין גוש ברקמה הרכה ניראה גוש אחד 9.00 מ,"מ ממוקם ברביע החיצוני עליון. גבולות לא מוגדרים..
סמיכות רקמת הגוש נמוכה.בולט בצילום אלכסוני.
לא ניראו הסתיידות פתולוגיות. ריקמה פברוגלנדולרית תקינה. צל העור הפיטמה תקינים. צינוריות ducts תקינות..
שמאל לא ניראו גושים בריקמה הרכה. לא ניראו הסתיידויות פתולוגיות. ריקמה פברוגלאנדולארית תקינה
צל העור והפיטמה תקינים. צינוריות ducts , תקינות. .רושם ללא ממצא חריג בבדיקה.
המלצה עיי US הפניה למרפאת שד.
ייש לציין שהפיטמה שלי אדומה ויש לי כאבים.האם זה תהליך סרטני.במידה והגוש סרטני האם מורידם את השד או רק את הגידול.הבנתי שבמידה והגידול הוא ממאיר עד 1 סמ צריך לעשות ניתוח. האם כאב מסמל סרטן או לרוץ דחוף לרופא.כמו כן הפיטמה מדגדגת.האם זה תהליך סרטניץאני ממש בלחץ.כי לפי מה שקראתי גיורד בפיטמה כאבים ועור כמו תפוז האפ זה סרטני .זה מה שקראתי תודה הלחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/07/2010ללא בדיקה לא נראה לי כי ניתן לתת חוות דעת סרטן אמנם לא כואב אולם יתכן וממצא אחר בפיטמה . גשי לרופא בטח לא ניתן לתת חוות דעת לגבי טיפול אם לאיודעים מה יש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גיני07/07/2010תודה רבה ד'"ר ביאטריס עוזאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שד קשיחלאה05/07/2010
אימי אובחנה בסרטן שד באוקטובר 2009, עברנו כבר את הניתוח, ההקרנות, כל שאר הבדיקות לפני הניתוח היו תקינות (מיפוי) ו10 בלוטות הלימפה שהוצאו היו תקינות.
אימי כרגע חודש אחרי סיום ההקרנות ולפני ביקורת ראשונה אצל האונקולוגית שלה. לפני יומיים הרגישה בחצי התחתון של השד (היכן שהיה הגידול שהוצא בלומפקטומיה) קשיחות, מעין תחושה של גוש אבל בחצי מהשד. היא מאוד נלחצה וחשבה שמדובר בגידול.
האם ייתכן כזה דבר אחרי סיום ההקרנות ובתתקופה של חודש לגידול בכזה גודל או האם מדבור בתופעת לוואי מההקרנות.
אציין שנגעתי באיזור ואין תחושה של גוש כי אם קשיחות אזורית.
אודה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הקרנה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/07/2010לאחר ההקרנה תתכן התקשות מלוה בבצקת באיזור בהחלט לא מתאים שתהיה חזרה של הגידול לאחר חודש באיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, הרגעת אותי
לאה07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.לאמא שלי נמצאאלה05/07/2010
גוש סרטני בשד. היא כבר עשתה mri , אולטרסאונדים למיניהם , תפקודי כליות , ועוד מיני בדיקות.
משום מה עדיין לא קבעו לה תור לניתוח - הביורוקרטיה מייגעת ,
אני רוצה לדעת האם ניתוח כזה אפשר לעשות באופן פרטי ומהר יותר ?
לאן אני יכולה לפנות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תור לניתוח
ד''ר תניר אלוייס05/07/2010שלום אלה,
תא ברור למה הניתוח מתעכב - האם בגלל מצוקת תורים, ואז יש מקום לשקול פנייה לבית חולים אחר באזור מגורייך,
או שיש ממצא שמחייב בירור נוסף - ואז צריך לחכות.
אני מציעה לשאול את הכירורג מה הסיבה לעיכוב, ולפעול לפי תשובתו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה/שורף בבית השחי ובשדיםליטל04/07/2010
שלום רב,
אני בת 32 לאחר 2 לידות. ילדי הקטן בן שנתיים. חולת APLA ,SLE,+
לאחרונה הופיעה אצלי תופעה של כאבים באזור העליון של השדים, מעין תחושת התמלאות של חלב.
זה החל מכאבים בשדים ועבר לבית השחי. לאחר מכן שרף לי מאוד בבית השחי ובאיזור החזה/שד.
רופא השנים וכירוג שד טוענים כי כנראה מדובר בתופעה קדם ווסתית.
בחודש הנוכחי החלו שוב הכאב/השריפה/צריבה כ 10 ימים לפני המחזור. התופעה הופיעה בפולסים. היום, היום החמישי למחזור, הופיעה התופעה במלוא חומרתה עד כדי כך שלא יכולתי לישון בלילה. הבוקר לאחר מקלחת חמה, נרגעו הכאבים ולאחר מספר דקות בית השחי שב לצרוב ולאחר מס' שעות גם השד בחלקו העליון החל לצרוב ולכאוב..
אציין שמדובר בשני הצדדים יחד או לסירוגין.
הכירוג סירב לתת לי אולטראסאונד בטענה שהוא חייב לבוא עם ממוגרפיה שאינה תקפה בגילי. ולכן זה חסר טעם.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/07/2010התאור אכן לא מצביע על גידול אלא על בעיה הורמונלית . את צעירה מאד ואם אין סיפור משפחתי או גוש או אודם או שינוי במראה הסיכוי שמדובר על גידול המצריך בדיקת מרי או ממו מאד מאד קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
ויק07/07/2010אני קצת בהלם מהתגובה של ד"ר. אם משהו מציק לך תבקשי הפניה לאולטרסאונד וממוגרפיה ואל תקשי בי לשטויות שקשורות לגיל ולסיפור משפחתי ... מניסיון האישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חני13/07/2010עברתי כריתה חלקית של השד.לוקחת טמוקסיפן.בזמן קיום יחסי מין מדממת מעט.האם זה קשור ללקיחת הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמם
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/07/2010יתכן ויש יובש בנרתיק ולכן הדימום ממליצה להבדק על ידי גניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדתנוי04/07/2010
שלום, אני בת 17.
אני יודעת שזהו גיל צעיר שבו לא מופיע סרטן השד בד"כ, אך אני חוששת מאוד.
קראתי לא מזמן ששוני גדול בין גדלי השדיים יכול להצביע על אי תקינות הורמונלית כלשהי שיכולה לגרום בהמשך לסרטן השד. יש לי הבדל גדול מאוד בין השדיים.
בד"כ אני לא מודאגת ממאמרים מפוקפקים באינטרנט, אך גם לאמי היו שדיים א-סימטריים והיא נפטרה מסרטן השד (מה שמצביע על כך שאולי קיים קשר בין הדברים, שלא לדבר על כך שיש כאן גם עניין של תורשה....)
אני חוששת מאוד שאחלה במחלה (ומאמינה שהסבירות שהדבר אכן יקרה היא גדולה למדי, לאור העובדה שגם מבלי לערב את הנושא הגנטי קיים סיכוי של 1 ל8 שאחלה...), ואני רוצה כמובן שבמידה ואחלה - אגלה על כך מוקדם ככל האפשר.
מהו באמת הסיכוי שאחלה במחלה (וכן, אני יודעת שלמרות שני המאפיינים תמיד יש סיכוי... מעניינת אותי הפרספקטיבה הכללית)
מאיזה גיל עליי להתחיל להיבדק, ואילו בדיקות עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/07/2010כמובן שצריך לבצע בדיקה גנטית אם את נשאית של המוטציה הבדיקה צריכה להיות יותר תכופה . לגבי השדים אין לגודל שלהם משמעות . מאחר ולאמך היה סרטן שד ממליצה להבדק על ידי כירורג או גניקולוג בשלב זה אחת לשנה. כפי שאת בעצמך מצינת לצערנו אחת מכל 8-9 נשים תחלנה בסרטן שד.
לא צריך לחשוש צריך להיות במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)