מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!!!טל17/08/2010
לאימי גילו לפני שבוע וחצי גוש בקוטר 87 מ"מ בשד ובלוטות לימפה מוגדלות , עכשיו מחכים לביופסיה של בלוטות הלימפה בבית השחי, אני בלחץ האם יש סיכוי שהמחלה בשלב מתקדם למרות שהגוש נחשב לקטן?? האם יש סיכוי לגרורות בגוף? בבקשה תענו לי בהקדם כי הלחץ והפחד לא נותן מנוח, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס17/08/2010שלום טל,
אני מנחשת שהתכוונת 7 או 8 מ"מ שזה אכן קטן (ולא 87 מ"מ כמו שכתבת, שזה כמעט 9 ס"מ...)
הסיכון למעורבות בלוטות לימפה עם גיודל בגודל כזה הוא פחות מ 20%, והסיכון לגרורות מרוחקות קטן הרבה יותר - אחוזים בודדים בלבד.
מובן שרק תשובות של ביופסיה, ניתוח ובדיקות משלימות יכולים לתת תמונה מלאה, אבל אין כרגע על פניו סיבה להיות בלחץ ובפחד.
בסה"כ סרטן השד הוא הסרטן השכיח יותר בקרב נשים בישראל, והרוב הגדול של הנשים מחלימות מן המחלה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוש בדש קטן יותר קטן מ-1 ס"מ
טל17/08/2010האם עדיין התשובה שלך תקפה ואין סיכוי לגרורות? מה זה אומר בלוטת לימפה מוגדלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד
ד''ר תניר אלוייס22/08/2010שלום טל,
הסיכון לגרורות מגוש שקטן מס"מ אחד הוא זעיר ביותר,
בלוטותלימפה יכולות להיות מוגדלות מכל מיני סיבות, ורק ביופסיה יכולה לקבוע אם זה כתוצאה מגידול או לא.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטוריה של סרטן השד במשפחהוגלולותמאי16/08/2010
אימי חלתה בסרט השד , החלימה אך זה חזר עם גרורות לעצמות. ידוע שאין לה את הגן התורשתי.
אני עברתי בדיקה אצל כירורג ואולטסאונד והכל יצא תקין
עד כה נמנעתי לקחת גלולות בגלל הסיכוי הקטן שזה אולי מעלה את הסיכון.
כרגע אני במצב שאני צריכה גלולות. שאלתי האם יש סוג נכון יותר או על איזה דגשים כדי לשים לב
והאם באמת זה מעלה סיכוי?
אני בת 29
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/08/2010לא יכולה להמליץ על גלולות רצוי להתיעץ עם גניקולוג. הדעות מאד חלוקות לגבי הסיכון המוגבר הרב חושבים שאין ממש בגלולות כמעלות סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה מתחת לבית השחיאילנה15/08/2010
שלום,
גיליתי שיש לי מן בלוטה מתחת לבית השחי, אך היא כואבת.
מה זה אומר?
בכבוד רב ובתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה
ד''ר תניר אלוייס15/08/2010שלום אילנה,
בדרך כלל בתוטות כואבות בבית השחי קשורות למריטת שיער, אבל שוב לגשת לרופא להיבדק לראות אם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר סיום טיפולים בטקסוללילך13/08/2010
אני סובלת מכאבי שרירים, עצמות ופרקים חזקים מאוד בידיים וברגליים למרות שאני שישה שבועות שבועות לאחר סיום טיפול בטקסול. ממש כאב שמשתק אותי למיטה ולא מאפשר לי להיות פעילה.האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר טקסול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/08/2010נורמלי זה ודאי שלא מאחר וכואב לך, אולם לאחר טקסול יש הסובלים מכאבים נוירופתיים . רגישות רבה של קצות העצבים, בד"כ הכאב חולף אך לא ניתן לקבוע כמה זמן. אם כל כך קשה יתכן ואת זקוקה לטיפול לכן רצוי לדווח לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדנועה12/08/2010
שלום , יש לי כאבים בשד אחד כבר שבוע, מעין צריבות שחוזרות לע עצמן. האם יש לעשות עם זה משהו??זו סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/08/2010מאחר ואיני יודעת עליך דבר , יתכן והכאב על רקע הורמונלי, יתכן בהקשר למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
אתי29/08/2010שלום בהמשך השאלה הנישאלת בנושא הכאב גם אני חווה כאב שחוזר על עצמו . כמו כן סליחה על הבורות אך איך ניתן לדעת ולהבחין במשהו חשוד באמצעות המישוש ? ואיך ניתן לדעת אם הכאב הוא
כתוצאה מלחץ , אן בעיה הורמונלית ?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ים המלח לאחר ניתוח והקרנותלילה כהן10/08/2010
שלום רב,
אימי בת 72 ,חלתה בסרטן השד ועברה ניתוח כריתה מלאה+שחזור והוצאות 2 בלוטות לימפה לפני כחצי שנה בערך. בלוטה אחת יצאה תקינה והשניה נגועה. (כל התפרים נרפאו והפצע הגליד).
לאחר מכן עברה 25 הקרנות שאותן סיימה בערך לפני חודשיים וחצי. (העור כבר לא מגורה)
שאלתי היא האם היא יכולה לשהות בים המלח לצורך רחצה ושיזוף, מפני שבעבר הרבתה ללכת בכלל כאבי פרקים. האם הדבר לא יכול להזיק עכשיו ??
בתודה, מחכה לתשובתך.
(האחות הסבירה לי שלא צריכה להיות בעיה, אבל אני מעדיפה תשובה מוסמכת יותר בכדי להיות שקטה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/08/2010הבעיה הינה רחצה במעינות חמים אשר יכולים לגרום לנפיחות -לימפאדמה , בזרוע בצד המנותח ולכן לרוב אנו ממליצים להמנע מרחצה במעינות חמים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
לילה כהן12/08/2010שלום רב,
לגבי מעיינות מים חמים היא תקפיד לא להכנס. אבל לים המלח עצמו ,אפשרי שהיא תכנס ????
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםכוש כוש09/08/2010
שלום,
עברתי סרטן לפני כשנתיים וחצי , ניתוח לפקטומי ללא מעורבות בלוטות. הוצאה רק בלוטת הזקיף לצורך בדיקה שיצאה תקינה. כרגע מטופלת בטמוקסיפן.
עד היום את בדיקות הדם ביצעו מהצד הבריא. בתקופה האחרונה יש בעיה להוציא דם מהצד הבריא , האם יש בעיה להוציא מהצד של הסרטן.
בתודה כוש כוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/08/2010לא אם מבצעים את הבדיקה באופן סטרילי ובעיקר אם כרתו רק את בלוטת הזקיף ולא הוציאו יותר בלוטות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים למניעה עתידיתרינה08/08/2010
שלום,
אימי חלתה בסרטן השד לפני מס' חודשים. היא עברה ניתוח לכריתת השד וסדרה של טיפולים כימוטרפיים שעברו תודה לאל בהצלחה.
עכשיו הרופאים ממליצים על המשך טיפולי מניעה או כפי שהגדירו אותם כדי שבעוד 10 שנים המחלה לא תחזור, אחת לשבועיים במשך 4 חודשים.
אימי חלשה, האם הטיפולים הכרחיים.
אשמח לקבל תשובתכם.
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי מניעה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/08/2010מאחר ואיני יודעת מה היה מצב המחלה באבחנה ולא מה הטיפול המומלץ איני יכולה לחוות דעתי. אנא פרטי יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה עם מבנה סונוגרפי שמורזו אני05/08/2010
אני בת 43, בריאה בד"כ. הייתי בממוגרפיה ואולטרה-סאונד משום שהכירורג שלי הרגיש במישוש נפיחות קלה בלימפה של בית שחי ימין. התוצאות היו ברובן תקינות הן בממגורפיה והן בUS , פרט לממצא אחד בבית שחי ימין (המקום שבגללו נשלחתי לבדיקה) שם כתוב "בלוטת לימפה עם מבנה סונוגרפי שמור בגודל 1.2 ס"מ". מתחת לכל הבדיקות כתוב "ללא שינוי בהשוואה לצילומים קודמים מתאריך 1/3/2008", אבל לא זכור לי ממצא כזה מהעבר. על התוצאות מדבקה "המלצה בפנים נא לחזור לרופא המטפל" - המשך בירור לפי שיקול קליני. לא נראה נורא מפחיד, אך גם לא מרגיע... אני נוסעת לחו"ל בעוד יומיים, התור שקבעתי הוא רק ל-1/9. אשמח לקרוא מה האפשרויות. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה
ד''ר תניר אלוייס06/08/2010שלום רב,
בלוטות לימפה יכולות להתנפח מהרבה סיבות - כל שריטה ביד, גילוח בית השחי וכד'
אם מבנה הבלוטה נראה שמור אז1.2 ס"מ זה לא גדול במיוחד,
בנשים רזות הרבה פעמים קל מאוד למשש בלוטות אפילו אם הן רק קצת מוגדלות
מובן שעלייך לחזור לרופא להחליט לגבי ההמשך - לפי הסיפור נשמע שאפשר להסתפק במעקב
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת CYTOXAN /TAXOTERE על הריוןאורן05/08/2010
שלום רב,
אשתי, בת 36 עם היסטוריה של EUING SARCOMA ברגל בגיל 17
טופלה באדיירהמיצין וסיטוקסן
כיום בשבוע 25 להריון נתגלה גידול גדול מסוג carsinoma בשד שמאל עם בלוטות מוגדלות
מאחר ואינה יכולה לקבל שוב אדרייהמיצין, הומלץ טיפול כימי בהקדם בשילוב של
CYTOXAN /TAXOTERE , חלק מהרופאים ממליצים הפסקת הריון וחלקם אומרים שאפשר להמשיך את הטיפול הנ"ל מבלי לפגוע בעובר
נעשו מעט מאד מחקרים בענייו ולכן העבירו את ההחלטה אלינו- מן הסתם אנחנו מתקשים מאד!
כמו כן אציין שזהו הריון שלישי אחרי שני הריונות מוצלחים ,יש לנו שניבנים מקסימים בני 9 ו 6
הריון זה נושא בת שמאד היינו רוצים ללדת!
אנא עזרתכם בפירוט הסיכונים לעובר כיום ובעתיד
בברכה ותודה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/08/2010אדריאמיצין אפשר לקבל בהריון השאלה כמה אדריאמיצין כבר קיבלה בעבר האם אין שום אפשרות לתת 2 טיפולים ולאחר מכן לילד מוקדם יותר אחרי שבוע 34? ציטוקסן אפשר לתת בהריון לגבי טקסוטר יש לאחרונה ספרות מצומצמת הטוענת כי לא יגרם נזק לעובר מהשליש השני של ההריון. כמובן שלגבי הפסקת הריון בשבוע כל כך מתקדם זו החלטה שלכם , קשה מאד לנהל דיון מעמיק בנושא בפורום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי יש לי סרטן השד בגיל 14מיכאל05/08/2010
שלום!
קוראים לי מיכאל ואני בכיתה ט' בת 14.
מאז שהשדיים שלי התחילו לגדול (בגיל 11) אני מרגישה שיש לי גוש בשדיים וזה נורא כואב.
פעם חשבתי שזה קורה לכל אחת והגוש יעבור עם הזמן אבל מאז עברו 3 שנים.
פעם ראיתי תוכנית שהסבירה על סרטן השד ומאז אני מפחדת שיש לי סרטן אתם בבקשה בבקשה בבקשה יכולים לבחזיר לי תשוובה כי אני דואגת כבר המון זמן וזה גם כואב נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/08/2010בגילך אין סרטן בשד . אני חושבת שאת זקוקה לבדיקה על מנת להבהיר מה יש לך בשד. בד"כ כאשר יש התפתחות שדים ותהליכים הורמונליים כמו קבלת הוסת יש כאב ושינויים בשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתיד.ר05/08/2010
בת 47 חולה גרורתית שנה שמינית במחלה מקבלת טקסוטר +קסלודה שנה ו3 חודשים הרופאה שלי שלחה אותי לפה ולסת רמבם לבדוק האם יש רעילות לזומרה שאני מקבלת מעל 6 שנים פעם בחודש הרופא מפה ולסת בקשה ממני לעשות צילום פנורמי והבהילה אותי מאוד אמרה שחייבים לעקור שיניים 14,15 נפיחות פלטינלית מרשימה שיניים צפות במוגלה בקשה להתחיל בכיסוי אנטיביוטי 4 פעמים ביום של מוקסיפן 500 מ"ג במהלך חודש וחצי ולאחר עקירה כיסוי אנטיביוטי עד חצי שנה אונקולוגית שלי מתנגדת לעקירה אני בלחץ ענקי מה לעשות שמעתי שעקירה יכולה לעשות לי נמק היות ואני מטופלת בזומרה מצד שני הרופא מרמבם אמרה אם המוגלה היה בחוץ מזמן הית מטפלת בזה מב עושים אני מאוד מאוד מאוד לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומרה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/08/2010אם יש בעית שיניים חריפה אין ברירה צריך לטפל אחרת בכל מקרה יהיה נמק. צריך לרווח את הטיפולים בזומרה. אני מקוה שרופא השיניים יודע לגבי הטיפול שלך בזומרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה ...אורלי04/08/2010
שלום רב,
לארח שזומנתי לעשות קומפרסיה עקב "עיוות בקוריטות השד - נראה רק בצילום אחד"), ראיתי כי בכל הצילומים מופיע כתם קטן לבן בשד - בחלק היותר חיצוני שלו. אני לא חשב בכל גוש או בסימן חיצוני כל שהוא בשד, פיטמה וכד'. לכתם עם גבולות מאוד ברורים וחדים, אך הוא גם לא בדיוק בעל צורת עיגול או אלפיסה מושלמת. דומה ל צילום של סתימה. ללא זרועות או גבולות לא ברורים בינו לבין יתר השד, חד וברור מכל הסביבה האחרת. שאלו אותי במהלך הצילום אם עברתי ניתוח כל שהוא בשד.
מאז - אני בחרדות איומות. חוששת מהרע מכל. מבקשת לדעת - מה כל האפשרויות שיכולות לבוא בחשבון מבחינת דיאגנוזה בשלב זה, האם ניתן לראות בודאות לפי ממוגרפיה במה מדובר ? ומה עלי לצפות ?
תודה רבה מראש.
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/08/2010למרות הרצון הטוב על מנת לאבחן צריך צילום ורופא רנטגנולוג. אני לא רופאה רנטגנולוגית ואין לי צילום לכן אין לי יכולת לאבחן . צריך לקבל את האבחנה מהרופא הבודק. מאחר והממצא נראה רק בצילום אחד כנראה שאין דאגה אך תבררי את התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרגיש בלוטות שחיאיה02/08/2010
שלום, מזה מספר חודשים רגישות בבלוטות מתחת לבית השחי. נבדקתי באולטרסאונט ובבדיקה ידנית של רופאת משפחה ושל רופא כירורג. הממצאים באולטרסאונד הם שיש בלוטות בודדות בגודל 0.5 ס"מ ועד 0.5 ס"מ..... מאז אני עדיין מרגישה את הבלוטות במישוש די פשוט, כל הזמן, לפעמים הן רגישות יותר (מבקשת לציין שהנקתי 8 חודשים אבל הפסקתי כבר לפני 7 חודשים ועדיין יש חלב בשדיים בלחיצה, כמו כן המצב די זהה בשני הצדדים)
האם זה מצב נורמאלי ותקין ? האם עליי לחשוש ?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/08/2010יש לעיתים בלוטות תגובתיות . מי שמבצע אולטרסאונד יודע לאבחין בין בלוטות חשודות לבין בלוטות תגובתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זימון למכון אונקולוגיליאורה02/08/2010
בוקר טוב,
אמי נמצאת שבועיים לאחר כריתה חלקית של השד וכריתה של בלוטות הלימפה. היא נמצאת שבוע לאחר ביקורת אצל הרופא המנתח. לפני שבוע שלחנו את המכתבים הרלוונטיים למכון האונקולוגי באחד בתי החולים ואנו ממתינים שיפנו אלינו. טרם פנו לקביעת תור. האם יש זמן החלמה מסויים שאמי צריכה לעבור ולכן לא פונים אליה מהמכון האונקולוגי? מתי מתחילים טיפולים לאחר ניתוח?
תודה על כל מידע שיסדר לנו את הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקולוגיה
ד''ר תניר אלוייס02/08/2010שלום ליאורה,
ברגע שתשובות הניתוח מוכנות צריך להגיע לאונקולוגי להחלטה לגבי הורך בטיפול משלים - כימוטרפיה, הקרנות או טיפול הורמונלי (או שילוב שלהם).
את הטיפולים מתחילים בדרך כלל כחודש אחרי הניתוח, כך ששבועיים אחי הניתוח זהזמן מתאים להגיע לאונקולוג אם כל התשובות מוכנות.
לא ברור לי למה העניין מנוהל באופן כזה במקרה של אימך, אבל בדרך כלל כבר מבית החולים דואגים לתור בנקולוגיה בתוך פרק זמן סביר.
אני מציעה שתפני לבית החולים - אתיכולה ליצור קשר עם אחות מתאמת שד (בכל בית חולים אמורה להיות כזאת) שתברר היכן עומדים הדברים ותדאג לזרז הטיפול במקרה הצורך.
בברכה,
דר 'תניר אולייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאורה04/08/2010פניתי לאחות מתאמת שד והדברים מתגלגלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)