מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממוגרפיה.דפי01/08/2010
שלום רב,
אני בת 35 ואחותי בת ה 45 אובחנה כחולה בסרטן השד.
זהו מקרה ראשון במשפחה. אחותי לא מעוניינת לעשות בדיקת נשאות, מה גם שחושבים שהיא לקתה במחלה כתוצאה מהקרנות שעברה לפני כ 20 שנים עקב טיפול בהודג'קינס.
נאמר לי שעכשיו בגלל שנכנסתי לקבוצת סיכון אצטרך כל שנה לעשות בדיקת ממוגרפיה. אני חוששת שבעתיד אצטער על כך שכל שנה נאלצתי לספוג קרינה למרות המזעריות שבה.
שאלתי היא : האם באמת יש הכרח לעשות ממוגרפיה כל שנה או שאפשר אחת לשנתיים למשל? ( אני גם במעקב ידני אחת לחצי שנה ).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס02/08/2010שלום דפי,
35 זה באמת גיל קצת צעיר להתחיל לבצע בדיקות ממוגרפיה, והעובדה שאחותך פתחה את המחלה אחרי טיפול קרינתי לדופן החזה אכן מורידה את הסבירות שמדובר בגידול על רקע תורשתי (אני הייתי ממליצה לאחותך לבצע בדיקה גנטית בכל מקרה, רק ליתר ביטחון).
מה גם שיעילות הממוגרפיה בנשיםצעירות היא מוגבלת.
ייתכן מאוד שבמרה שלך אפשר להסתפק באולטרסאונד להדמיה בשלב זה, אבל ההחלטה צריכה להתקבל ביחד עם רופא שיראה ויבדוק אותך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתיד.ר31/07/2010
אבקש לשאול עוד שאלה מתי לחזור על הסמנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחודש לאחר מכן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית31/07/2010
שלום, האם לאחר ניתוח להסרת גידול סרטני ובלוטות לימפה נקיות, הרופא מקבל תשובה גם על אפשרות פיזור על ידי הדם (אמרת שזה מתברר בפתולוגיה של הגידול) או שאי אפשר לדעת ???
מדוע גידול שמוערך בממוגרפיה כחצי ס"מ גם כיומיים לפני ניתוח, יוצא גידול של ס"מ פלוס ?
מתי מקבלים הקרנות לאחר ניתוח זה ?
האם אפשר לטוס לחו"ל לשבועיים ? שמעתי שבטיסה יש חשש לקרינה חזקה ??? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר תניר אלוייס02/08/2010שלום שרית,
לא לגמרי ברורה לי השאלה לגבי פיזור בכלי הדם - אבל לפעמים אפשר לראות במיקרוסקופ חדירה של תאי גידול לכלי דם. אם יש תמונה כזאת - בדרך כלל מדווחים עליה כחלק מן התשובה הפתולוגית.
הרבה פעמים יש הבדל בין גודל גידול בהדמיה לגודל כפי שנמדד במיקרוסקופ, והרבה פעמים במיקרוסקופ הגודל יותר גדול - זה מעיד רק על המגבלות שלבדיקות ההדמיה שלנו, שאינן מדוייקות כמו מדידה ישירה של הגידול.
הקרנות נהוג להתחיל 3-6 שבועות אחרי הניתוח (או במקרה שצריך גם כימוטרפיה - 3 עד 6 שבועות אחרי תום הטיפול הכימי).
אין מניעה מטיסות ארוכות, בוודאי לא בגלל שיקלי קרינה, אבל נלשים שעברו כריתה של יותר מבלוטת הזקיף , כלומר כריתה שלמה של בלוטות בית השחי, מומלץ ללבוש שרוול לחץ או חבישה אלסטית לזרוע בצד המנותח לטיסות של יותר מ 6 שעות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתיד.ר30/07/2010
בת 47 שנה שמינית במחלה מטופלת קסלודה +טקסוטר כל שבועיים
כבר שנה ושלשה חודשים בטיפול עשיתי מרקרים והסמן CEA
קפץ מ-3 לא4 לאחר 2 חודשי טיפול הר טו +2 פיש שלילי האם עליי מודאגת האם הטיפול הפסיק להשפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/07/2010עדיין מוקדם להחליט . צריך לחזור על הסמנים ולעקוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדטלי29/07/2010
לאמי אובחן סרטן השד. בדיקות אולטראסאונד כבד, צילום חזה ומיפוי עצמות יצאו תקינות.
האם יש צורך בבדיקה נוספת (PET CT למשל) או שניתן להסתמך על הבדיקות שבוצעו כדי לשלול קיום גרורות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PET CT
ד''ר תניר אלוייס30/07/2010שלום טלי,
אם מדובר ברטן שד מוקדם (גידול קטן בלי בלוטות) אין צורך בבירור נוסף, ואפילו הבירור שבוצע הוא יותר ממה שצריך.
אם יש חשד גבוה לפיזור מרוחק או ממצאים שמצריכים בירור נוסף אפשר לשקול להוסיף גם PET CT בהתייעצות עם הרופא המטפל.
זו אינה בדיקה סטנדרטית בסרטן שד .
בברכה,
דר' תני ר אלוייס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף וכימוטרפיהמורן29/07/2010
היי,
בעוד כשלושה שבועות אני אמורה להתחיל כימוטרפיה ורציתי לדעת אם אני יכולה בזמן הכימוטרפיה ללכת לים רגיל? ה אם יש בעיה להשתזף בזמן הכימוטרפיה?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/07/2010תלוי מה הטיפולים . באופן עקרוני את יכולה ללכת לים לא מומלץ ללכת בשעות החמות ולא להחשף ממש לשמש . בזמן הכימותרפיה יש עיפות וירידה בס.ד. אשר גם הן יכולות למנוע את השהיה בים ושחיה . בהתאם לטיפול תדברי עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין29/07/2010
אני גם מגלחת בצד המנותח כמובן ששם אני לא מורטת שערות שמה מותר לגלח או אסור אני מגלחת את שני בית השחי מאז שהתחיל לצמוח לי שיער.אודה על תשובתך תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח
ד''ר תניר אלוייס29/07/2010שלום יסמין
בצד המנותח צריך לשמור מאוד לא לפצוע בשמן הגילוח.
לנשים עם נטייה לזיהומים בשורשי השיער אחר גילוח כדאי להמנע מגילוח (אפשר להשתמש בקרמים להסרת שיער, או להסיר בלייזר).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה גרורתיתד.ר28/07/2010
בת 47 חולה גרורתית בעצמות עם טיפול קסלודה 9 כדורים 500 מ"ג יומי וטקסוטר 102 מ"ג
כל שבועיים ומקבלת זומרב פעם בחודש שני שיניים בצד ימין ובצד שמאל של הקידמיות נשברו המוגלובין 9.5
איך אני יכולה לעשות סתימות מאוד דחוף לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/07/2010אין בעיה בעשית סתימה . אם ס.ד. תקינה. רצוי לעשות את הטיפול רחוק מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין28/07/2010
שלום דוקטור יש לי שאלה חשובה עם קראת בעיתון על האשה שלא היה לה סרטן בשד וכרתו לה את השד אני שואלת אותך היה לה בלוטה שהיא לא סרטנית המנתח כרת לה את השד למה הוא לא בדק את הבלוטה קודם זה מפחיד יכול להיות טעויות כאלה באיבחונים שאנשים סתם עוברים טיפולים קשים תודה עם קראת את יודעת על מה מדובר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה
ד''ר תניר אלוייס28/07/2010שלום יסמין,
אם אנחנו מדברות עלאותו מקרה אז להבנתי לא כרתו לה את כל השד - אלא רק גוש שהיה חשוד ושנלקחה ממנו ביופסיה שהראתה שמדובר בסרטן.
כמובן שחשוב מאוד להיזהר ולבדוק כל דבר,
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתה
ד''ר תניר אלוייס28/07/2010שלום יסמין,
אם אנחנו מדברות עלאותו מקרה אז להבנתי לא כרתו לה את כל השד - אלא רק גוש שהיה חשוד ושנלקחה ממנו ביופסיה שהראתה שמדובר בסרטן.
כמובן שחשוב מאוד להיזהר ולבדוק כל דבר,
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין28/07/2010
שלום רב שמי ליאת ואני אחרי כל הסיפור שנה ו-4 חודשים עשו לי כריתה חלקית קיבלתי הקרנות וכימוטרפיה ואני שואלת אני מגלחת עם סכין גילוח את בית השחי וביד לא איפה שעשו לי ניתוח אלא ביד השניה איפה שהיתה האינפוזיה שם אני גם מגלחת עם סכין ואיפה שאני מגלחת טיפה יותר למטה יש 3 שערות שאותם אני לא רוצה לגלח שלא התפשט אז הוצאתי אותם עם פינצטה תלשתי אותם האם זה מותר אחרי זה טיפה כאב לי אבל זה עובר האם מותר לתלוש אותם או שעדיף שלא אני פשוט לא רוצה לגלח אותם אודה לך בתשובה תודה רבה ליאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח
ד''ר תניר אלוייס28/07/2010שלום ליאת,
בצד הלא מנותח אין מניעה לגלח, למרוט שיער או כל טיפול אחרי להסרת שיער..
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים ,פריחה ושינוי צבע של הפיטמהמיכל28/07/2010
דר' שלום רב....
מזה כחודש מגרדת לי הפיטמה בשד השמאלי - גירוד טורדני כל יום וכל היום.
עד היום לא ייחסתי לזה ממש חשיבות, חשבתי שזה כנראה מהחום של הקיץ, וזה יחלוף מעצמו.
אתמול עמדתי מול המראה ושמתי לב שפיטמת השד השמאלית חומה, (לעומת פיטמת השד הימינית שהיא ממש שונה בצבעה), כמו כן ישנה פריחה או פיצעונים אינני יודעת סביב הפיטמה (על החלק העגול של השד בגוון חום) - ובנוסף הפיטמה השמאלית קצת מעוותת ונפוחה....
אני חושבת גם שמהפיטמה השמאלית יוצא לי מידי פעם נוזל שקוף - לא בטוחה...
אני רוצה לציין שהפיטמה הימינית מגרדת לי ממש מעט, מה גם שנראה שגם עליה ישנה מעט פריחה דמוי פיצעונים, אך היא לא שינתה צבעה לחום.
אני בחורה בת 42, ילדתי פעמים בחיי, אני עד היום מקבלת מחזור בצורה סדירה כל 28 יום.
מעבר לבעיית תת פעילות בלוטת התריס שאני מטופלת באלטרוקסן 50 מ"ג, אני בחורה בריאה.
באוקטובר 2009 - עשיתי ממוגרפיה שד עקב כאבים בשדיים, והכל יצא תקין.
נקבע לי תור לרופא כירוג שד בעוד כשבוע וחצי, אך אני מודאגת....
האם יש לי מקום לדאוג לאור הסימנים הנ"ל.....
אני מאוד רוצה לבצע ביופסיה - על מנת להיות שקטה.
במידה והרופא לא יראה לנכון לשלוח אותי לביופסיה, האם אני יכולה להתעקש על כך,
ולדרוש את הבדיקה בכל מחיר....!!!
דר' - אודה לך על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר תניר אלוייס28/07/2010שלום מיכל,
ראשית עלייך לפנות להיבדק אצל רופא.
אם הוא יתרשם שאפשר לנסות לטפל למשל במשחה נגד אקזמה, למשל, ולעקוב - אז בהחלט שווה נסיון, ואז אם הפריחה נעלמת אין צורך לבצע ביופסיה.
אם הפריחה מתמידה כמובן שיש מקום לביופסיה, ואני מניחה שלא תצטרכי לדרוש..
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI שדהדר27/07/2010
שלום רב,
אני בת 30 , לפני כ6 שנים גילו לאחותי בגיל 32 סרטן השד ומאז אני במעקב במכון הלאה כל חצי שנה.
בבדיקתי האחרונה במכון , המליץ לי הרופא במכון לבקש MRI עקב רקמת שד סמיכה וצפופה מאוד.
ביצעתי את הבדיקה ולהלן התוצאות:
מרקם שד צפוף מאוד עובר האדרה בינונית מתגבאת עם הזמן המפחיתה מרגישות הבדיקה.
ימין - מוקד האדרה רטרואראולרי-מדגים האדרה בינונית ללא שטיפה במשך הזמן.
שמאל -ציסטות קטנות עד 5 מ"מ.
רביע חיצוני תחתון גוש בקוטר 10 מ"מ עובר האדרה בינונית מתגברת עם הזמן ובעל אות תואם ברצף T2 -יכול להתאים לממצא שפיר - לקורולציה עם US.
מוקד האדרה בחלק פנימי מרכזי-מדגים האדרה בינונית לא שטיפה עם הזמן.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי.
לסיכום:
1. האדרה פרנכימטית בולטת המפחיתה מרגישות הבדיקה.
2. ציסטות קטנות בשני השדיים ומוקדי האדרה לא חד משמעיים.
3. מוקד האדרה רביע חיצוני תחתון שד שמאל.
האם יש לי מה לדאוג????
האם הממצאים דורשים ברור נוסף?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר תניר אלוייס27/07/2010שלום הדר,
במגבלות היכולת לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני רק על סמך ציטוט של תשובת בדיקה, בלי לראות הצילומים...
לא נמשע שיש משהו ממש מדאיג בבדיקה, אבל לאור הממצאים ובנוכחות ספור משפחתי כדאי לחזור על אולטרסאונד מכוון לאפיין יותר טוב את הגוש משמאל.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסרטן השד - ילדה בת 12 וחצימ'27/07/2010
קוראים לי מ', ואני בת 12 וחצי.
בזמן האחרון אני מודאגת נורא בגלל חשש לסרטן השד.
אני חובבת בע"ח, וקראתי בספר לרפואת הכלב, שכלבה עם גושים מתחת לשדיים יש חשש לסרטן השד.
גם לי יש גושים כאלה מתחת לשדיים, ומאז התחלתי לדאוג.
חשוב לציין שאני לא מפותחת ועוד לא קיבלתי מחזור.
והגושים מאוד מדאיגים אותי עד כדי כך שאני לא מצליחה להרדם בלילות.
חשבתי שאולי יהיה כדאי לספר שהגושים לפעמים משתנים בגודלם- קטנים או גדלים.
סיפרתי לחברה שלי על החשש שלי, והיא אמרה לי שזה רק בגלל שאני מתפתחת עכשיו.
שאלתי אותה אם גם לה יש (והיא יותר מפותחת ממני), והיא ענתה שלא. אז אני יותר מבוהלת עכשיו.
אני מתביישת לספר לאמא שלי על המצב, ובגלל זה אני חסרת אונים.
מישהו יודע אם זה מסוכן? מאיזה גיל אפשר לקבל סרטן השד?
מה אני יכולה לעשות נגדו?
אני חייה בפחדים כל יום. תעזרו לי בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סרטן שד לילדות בנות 12 !!
ד''ר תניר אלוייס27/07/2010ושדיים מתפתחים הרבה פעמים גורמים להופעת גושים שונים ומשונים,זה לגמרי לגמרי לא צריך להדאיג,
בתור אמא אני מודאגת רק מזה שאת לא רוצה לשתף את אמא בפחדים שלך: אני מציעה שתדברי איתה, אני בטוחה שהיא לא תציק ולא תתרגז אלא תעשה הכל להרגיע ולעזור!!
בקשי מאמא לקחת אותך לרופאת משפחה או לרופאה מומחית של מתבגרות (כן - 12 זה מתבגרת..) להיבדק ולקבל עוד חיזקוים לזה שאין לך סרטן שד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואו.. בבקשה תירגעי
דניאל12/04/2011יש לך פוביה מסרטן כנראה... מה יש לך אולי זה באמת מגדילה, אל תידאגי מתוקה זה יעבור.. אל תידאגי את ילדה בת 12 תוציאי את הסרטים מהראש שלך את בן אדם ולא חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין 'עקיצה'מיכל26/07/2010
שלום,
לפני מס' ימים הופיע על הטבעת שמביב לפטמה מעין כתם אדום בולט (כלומר, בולט החוצה וניתן למישוש) שנראה מעט כמו עקיצה (אך קשה לדעת מכיוון שמדובר בעור כהה וגבשושי יחסית ולא בעור רגיל). כמו כן הכתם רגיש וכואב כאשר לוחצים עליו. קבעתי תור לרופאת עור אך התור הקרוב הוא רק בעוד כחודש.
הכתם הנ"ל מלחיץ אותי מאוד ורציתי לדעת האם זה נשמע כמו משהו רציני ואם כן, האם מומלץ להתקשר ולנסות להשיג תור דחוף לימים הקרובים? האם רופאת עור היא בכלל הכתובת במקרים כאלה? ועד כמה הדבר דחוף?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מיכל26/07/2010אני בת 22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש
ד''ר תניר אלוייס27/07/2010שלום מיכל,
גושים בגבול העטה הם בדרך כלל ציסטות עוריות או שורשי שערה שלפעמים נסתמים וגורמים לדלקת או זיהום.
אני מניחה שגם רופא עור יכול לבדוק, אבל מי שמתעסק עם שדיים אתה בדרך כלל כירורגים - אם כי גם רופא/ת משפחה או נשים יכול להסתכל ולתת לפחות חוות דעת ראשונית.
בברכה,
דר 'תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בשדתמר26/07/2010
שלום,
אני בת 44בטיפולי הפרייה מזה 4 שנים , לפני כמה ימים הרגשתי כאב בשד ימני , בישוש הרגשתי התקשות מעל הפיטמה ומייד הלכתי לבדיקה , בבדיקה בשד ימני רביע חיצוני עליון התקשות ורגישות ללא אודם, נשלחתי לממוגרפיה ואולטרסאונד , באולטרסאונד מירקם השדיים בלוטי שד ימין בסריקת הממצא המישושי , במרכז הרובד הבלוטי מוקד היפואקוגני 7 מ"מ ,ללא צביעה מוגברת דופלר צבע, יתכן אי שומני לרקמת הבלוטה פרט לכך , ללא ציסטות או גושים מוצקים.
שד שמאל ללא ציסטות או גושים , בית שחי דו צדדי : כלי הדם האקסילרים תקינים, אין סימנים לגוש ציסטי או סוליד, לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות , את הממוגרפיה עדיין לא עשיתי , מחכה עוד יום יומיים למחזור כדי לשלול הריון (בגלל טיפולי הפרייה) .
ברצוני להוסיף , ממוגרפיה ואולטרסאונד מלפני שנתיים תקינים.
בדיקת שד כל חצי שנה היתה תמיד תקינה שאת האחרונה עשיתי לפני חודשיים והכירוג לא חש בשום ממצא. עדיין מרגישה כאב קל בשד , מחזור ביום יומיים הקרובים ,
אודה להתייחסותך עד שאשלים את הבדיקות , אני בלחץ נורא, צריכה להתחיל מחזור טיפול הפרייה בימים הקרובים ולא יודעת כיצד לנהוג?
סליחה על אורך הדברים ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
ד''ר תניר אלוייס27/07/2010שלום תמר,
קשה - עד - בלתי - אפשרי לתת ייעוץ פרטני על סמך תיאור באינטרנט, אבל אם יש ממצא בשד חשוב לברר את טיבו, והדרך הבטוחה ביותר היא הרבה פעמים ביופסיה, פרוצדורה מינימלית שנעשית בהרדמה מקומית (כואבת קצת יתר מבדיקת דם ופחות מטיפול שיניים..)
כדי להחליט אם יש מקום לבצע ביופסיה במקרה שלך פני עם כל התשובות לבדיקת כירורג.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)