פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שד גרורתי
    נירה
    24/06/2010

סרטן שד גרורתי לעצמות, כבד ופלאורה.
    רגיש להורמונים ושלילי להר 2
    טמוקסיפן ופמרה במשך שנה ושלושה חודשים.
    כעת יש נסיגה בגידול בשד והתקדמות בכבד.

ממליצים לעבור לכימותרפיה.
    איזו אופציה עדיפה
    טקסול פלוס אווסטין או קסלודה פלוס אווסטין?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד גרורתי

הוספת תגובה

• אוסטין

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/06/2010

קשה לדעת אולם בקו ראשון וכן דרך הרישום של האוסטין הינו טקסול ואוסטין . השאלה האם לא קיבלו בעבר טקסול.בכלל אין כאן תשובה אחת לכן רצוי מאד לשקול יחד עם הרופא את העדיפויות בהתאם לחולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בשד
    רונית
    24/06/2010

יש לי שאלה
    יש לי ציסטות בשד ולפני שלושה חודשים גם הייתה לי דלקת בציסטה קיבלתי אנטיביוטיקה ,והכאב והגוש נעלם , אך הרופא שלח אותי לממוגרפיה לפי הצילום נראה שיש לי הסתידויות עדינות , הרופא שלח אותי לרופאה שתפענח את הצילום ותיקבע אם צריך דיקור , הרופאה החליטה שלא , וקבעה לי עוד חצי שנה שוב ממוגרפיה , יש לי דקירות בשבועיים האחרונים בשד שבו היה את הדלקת ואת ההיסתידיויות האם ישנו קשר כולשהו ? יש לציין שאני בת 40 , יש לי חששות וביקשתי מהרופא לשלוח אותי לעוד חוות דעת אבל נושא הדקירות מלחיץ אותי ואני מדמיינת שקורים שם כל מיני דברים למרות שרק לפני חודש עשיתי את הבדיקה ,

אודה לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בשד

הוספת תגובה

• הסתידויות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/06/2010

סרטן לא דוקר ולא כואב. ההסתידויות אם אין חשד אין לי המלצה אחרת .אם היתה דלקת יתכן ועל רקע זה הקירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

רונית
    28/06/2010

את הדלקת כבר עברתי לפני חודש וחצי בערך והדקירות רק עכשיו , האם ציסטות גורמות לדקירות ?האם נתקלת במקרה כזה של דקירות קלות כך מידי פעם , האם זה דבר טבעי שלא צריך להשליך על שום דבר מיוחד ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקסלודה+אבסטין
    gal
    24/06/2010

אימי בת 67 , לפני כ-20 שנים חלתה בסרטן שד עם בלוטות נגועות. נותחה קיבלה כימו+הקנות וא"כ טמוקסיפן כ-8 שנים. הסרטן חזר כגרורה בבית השחי שלא היתה אפשרות להוציאה . החלה לקבל ארימדקס כ-5 שנים כשלא עזר כשנה פסלודקס ולפני כחצי שנה התחילה בטיפול כימי קסלודה+אבסטין במסגרת מחקר.
    בתחילת הטיפול היו לה כמה נודולים בריאות וגידול באסילה השמאלית כ1.5 ס"מ . כעת בסי.טי. האחרון ללא נודולים בריות אבל מתחת לבית השחי נשאר.
    אימי סובלת מאד מאד מהטיפול. מצב הידיים והרגליים גרוע ביותר(דרגה 3) איכות החיים שלה ירודה. לא יכולה לדרוך על הרגליים, לא ישנה בלילה בגלל הדקירות ברגליים. כל היום בתוך המים.
    המינון שהיא מקבלת הו 2000 מ"ג כששטח הפני ם שלה הוא 1.4(לפי הרופאה) . האם אפשרי להוריד מינון? ואם לא בגלל שהמצב קשה מה האלטרנטיבות?האם אפשרי לקבל את האבסטין פרק זמן למנוחה ואח"כ להמשיך? האם ישנן אלטרנטיביות הורמונליות אחרות שאימי לא ניסתה?(היא קיבלה תרופות הורמונליות מ-3 הקבוצות שיש)
    בברכה
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בקסלודה+אבסטין

הוספת תגובה

• טיפולים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/06/2010

הבבעיה אינה האוסטין אלא הקסלודה. ניתן להוריד מינון ואף לדלג על טיפול עם קסלודה לגבי הפסקה הבעיה הינה שלא ניתן יהיה לחזור לטיפול אם יפסיקו אותו. אין טיפולים הורמונליים יעילים ממש שהיתי ממליצה כעת .פורום אינו מקום להמלצה פרטנית רצוי מאד לשוחח עם הרופא המטפל ולהתיעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    23/06/2010

שלום, רציתי לדעת בבקשה האם אבחנה של סרטן שד חודרני / פולשני כס"מ גרייד 2 יכול לשלוח גרורות לגוף ? ואם כן אז מה העניין עם הגילוי המוקדם ?
    מה ההבדל אם מוצאים 3 בלוטות לימפה נגועות לעומת 10 נגועות ? גם כששתי בלוטות נגועות יכולות להיות גרורות ? כמה בלוטות לימפה יש בבית השחי בכלל ? איך הרופא יודע להוציא 3 בלוטות או עשר - האם זה לפי שהן נדבקו זו לזו ?
    האם החומר הרדיואקטיבי שמסמן את הגוש לא מסוכן לגוף ? בשד שהמבנה שלו גושים קטנטנים מטבעו איך יודעים שהגוש הסרטני נצבע ? ובכלל איך יודעים שיתר הגושים "הטבעיים" הם לא סרטניים ? האם יתכן שגוש סרטני לא יגדל יותר מדי במהלך שנים אבל גרורות ישלח ? והאם האישה יכולה להרגיש "רגיל" כשבנתיים נשלחו גרורות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בלוטות וגרורות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/06/2010

אין מספר קבוע של בלוטות לימפה בבית שחי ולא צריך להוציא את כל הבלוטות .
    כאשר מזריקים חומר צבע החומר צןבע רת הבלוטה הראשונה המנקזת את השד לא את הגוש בשד. אם בלוטה זו לא מכילה תאי סרטן קוב ל100% כמובן ברפואה אין 100% אבל בסיכוי טוב מאד אין בלוטות אחרות המכילות סרטן . אם הבלוטה נגועה מקובל להוציא בלוטות נוספות ולבדוק אותן .
    סרטן חודרני נוטה לשלוח גרורות אם בלוטות נגועות סיכוי לגרורות יותר גדול אם 10 בלוטות יותר מ3 . אבל גם ללא בלוטות מעורבות יש עדיין סכנה לחזרה. הרופא המטפל יכול להסביר יותר פרטני בהתאם לפתולוגיה.
    החומר הרדיולוגי לא מסוכן מופרש מהר מאד מהגוף ניתוח ללא צורך להוצאת הבלוטות הרבה יותר גרוע.
    גידול סרטני יש לו מראה אחר מאשר לשד תקין ברוב רובם של המקרים בצילומי ממו ואולטרסאונד או מרי.
    האישה יכולה להרגיש מצוין ועדיין למצא גרורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד
    סרור אוסנת
    21/06/2010

בתי בת 15 גילתה גוש בשד לאחר בדיקה את כירוג התברר שאכן יש 2 גושים נשלחנו לאחר
    הווסת לאולטראסונד[שנבצע ביום רביעי] בנתיים הופיעה לה סימן כחול מעל הפטמה לטענתה איפה שהגוש מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד

הוספת תגובה

• סימן כחול

ד''ר תניר אלוייס
    21/06/2010

שלום אוסנת,
    לא ברור לי איזה מן סימן כחול - כמו בעקבות חבלה?
    בכל מקרה הופעת סימן כחול לא מתחברת עם שום דבר מדאיג בשד,
    כמובן שיש להשלים את הבירור בבדיקת רופא.
    בברכה,
    דר' תניר אלויס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש לא כואב בשד, עדיין מניקה
    מיכל
    21/06/2010

שלום

אני בת 28, מניקה מזה 13 חודשים את הבכור שלי. לאמא שלי היה גידול phyllodes ממאיר שהוצא וכן תאים סרטניים שהתגלו בפתולוגיה אחרי כריתת שחלות.
    יש לי גוש לא כואב, שניתן מעט להזזה בשד מזה הרבה זמן שאני כל הזמן חושבת שקשור להנקה. לאחרונה שמתי לב שהוא לא משתנה לפני או אחרי הנקה.
    יש לי תור לרופא הנשים רק עוד חודש ואני קצת דואגת. האם יש עוד פרטים שאפשר לקבל על גושים כאלו? האם אפשר לגשת לכירורג שד רק אחרי בדיקת גינקולוג?
    האם אני אמורה לעשות בדיקות עצמאיות בשד גם בעת הנקה?

תודה רבה

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    21/06/2010

שלום מיכל,
    נדיר שיהיה סרטן שד בגיל 28, אבל בכל מקרה של גוש צריך לגשת להיבדק,
    אפשר אצל רופא/ת נשים, כירורג שד או רופא משפחה.
    בדרך כלל זה שפיר, אבל רק רופא שיבדוק אותך יוכל לקבוע אם צריך בירור נוסף ואיזה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת חרדה
    אחת מ
    21/06/2010

שלום,

אני אחרי טיפולים (AC + TAXOL) וניתוח כריתה. הגידולים שלי היו :
    ER+
    PR-
    HER2 3+
    ללא עדות לבלוטות.

מקבלת עדיין הרצפטין +טמוקסיפן (כבר חצי שנה).
    אתמול בביקורת אצל אונקולוגית גילינו שהאסטרוגן שלי מאוד גבוה (1740) והוחלט על זריקות לוקרין.
    השאלה שלי היא, האם בעצם הייתי "נטולת הגנה" בחודשים האלה?
    כמה בלחץ אני צריכה להיות?
    האם לא היה חד משמעי כדאי לקבל את הזריקה כבר מההתחילה? (לפני מספר חודשים האסטרוגן לא היה כל גבוה).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצת חרדה

הוספת תגובה

• שכחתי לכהוסיף

אחת מ
    21/06/2010

שאני בת 42.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקרין

ד''ר תניר אלוייס
    21/06/2010

שלום רב,
    ההחלטה על מתן לוקרן תלויה בגיל, מצב מנופאוזלי, מאפייני הגידול והטיפול המשלים שקיבלת.
    הטיפול בטמוקסיפן (ובהרצפטין) חשוב לאין ערוך מהטיפול בלוקרין, למעשה מונע התקשרות של האסטרוגן החופשי בדם לתאים.
    לא צריך לחשוב שהיית "נטולת הגנה", ואין סיבה להיות בלחץ.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומרה
    טל
    18/06/2010

שאלתי בונשא זומרה. עברתי כימוטרפיה 4-AC ו-12 טקסול +הקרנות ובנובבר אסיים הרצפטין. הבנתי שהדעות על הזומרה חלוקות. מהם תופעות הלוואי של הזומרה שמעתי שהזומרה יכולה לגרום לעיוות הלסת האם זה נכון. מה אתן ממליצות בנושא.

שאלה נוספת - האם יש הגבלת זמן לגבי שימוש במוצר. האם ניתן לקבלו עם ההרצפטין.

ואיזה תרופה נוספת בונה עצם חוץ מזומרה שכן אני מקבלת טמוקסיפן.

לקביעת תור
    סגירה
    זומרה

הוספת תגובה

• זומרה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    19/06/2010

זומרה יכולה לגרום אכן לפגיעה בלסת באיזורים שעברו טיפולי שינים בד"כ כירורגיים כעקירה . במקרה של טיפול מניעתי הניתן אחת ל6 חודשים הסבירות כי אכן יהיה ארוע כזה לא גדול . הספרות לגבי הטיפול הינו עם זומרה. תופעות לואי אחרות בעיקר הרגשה כמו שפעת. התרופה לא בסל . לא נראה לי שבכלל משנה אם תתחילי יותר מאוחר אין על כך ספרות במקרה כשלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומרה
    טל
    18/06/2010

שאלתי בונשא זומרה. עברתי כימוטרפיה 4-AC ו-12 טקסול +הקרנות ובנובבר אסיים הרצפטין. הבנתי שהדעות על הזומרה חלוקות. מהם תופעות הלוואי של הזומרה שמעתי שהזומרה יכולה לגרום לעיוות הלסת האם זה נכון. מה אתן ממליצות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    זומרה

הוספת תגובה

• זומרה

ד''ר תניר אלוייס
    19/06/2010

שלום טל,
    כמו כל תרופה, לזומרה יכולות להיות גם תופעות לוואי, ואי אפשר לתת המלצה גורפת: ההחלטה לגבי מתן זומרה כטיפול משלים תלוייה מצד אחד בסיכון לחזרת המחלה (גיל, שלב הגידול, מעורבות בלוטות וכו') ומצד שני בסיכון לתופעות לוואי, כך שזו החלטה שצריכה להתקבל בכל מקרה לגופו בהתייעצות עם הרופא המטפל.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול חדש
    אודי
    17/06/2010

שלום,
    אני מטופלת בהרצפטין נבלבין כבר 3 שנים. אך הרופאה שלי החליטה להחליף לטאקסול ו herceptin beyond progression הייתי רוצה לדעת קצת על הטיפול, והאם זה אותו הרצפטין שהייתי מקבלת עד עכשיו ??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול חדש

הוספת תגובה

• הרצפטין

ד''ר תניר אלוייס
    17/06/2010

שלום אודי,
    הכוונה היא המשך של אותו הרצפטין למרות התקדמות החלה, במחשבה שאם יופסק ההרצפטין ההתקדמות עשויה להיות מהירה יותר.
    זו בדיוק אותה תרופה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות - המשך
    שרית
    17/06/2010

תודה על התשובות. אבל עדיין לא מפסיקות לי השאלות. לא הבנתי אז מה זה גרייד 2 ? זה אומר שהסרטן אלים יותר ? כמה גריידים יש ? האם בלוטות לימפה סרטניות בבית השחי לא צריכות להיות מורגשות באופן ידני ? האם אפשר לדעת את שלב המחלה רק לאחר הניתוח או שאפשר לפי האבחנה והגודל (סרטן פולשני גודל כס"מ?
    האם רגישות / אי רגישות להורמונים של תאי הסרטן מצביעים על אלימות של הסרטן ועל ההשלכות לגרורות או רק על הטיפול הכימי ?
    האם אפשר להחלים מהמחלה בשלבים כאלה ??? האם כל הזמן יהיה פחד שיש גרורות בגוף ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות - המשך

הוספת תגובה

• שאלות

ד''ר תניר אלוייס
    17/06/2010

יש 3 גריידים, 2 הוא האמצעי.
    לא בהכרח אפשר למשש בלוטות נגועות בבדיקה קלינית.
    הערכה סופית של השלב רק אחרי הניתוח
    רגישות להורמונים קשןרה גם לתגובה לטיפול הורמונלי וגם לאלימות הגידול.
    ההחלטה לגבי הצורך בטיפול כימוטרפי משלים משפעת ממספר גורמים - גודל הגידול, מעורבות בלוטות, וסוג הגידול.
    כל זמן שאין גרורות מרוחקות סיכויי ההחלמה טובים בסה"כ עם הטיפולים המקובלים כיום.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו שמדאיג אותי מאוד
    מודאג מאוד
    17/06/2010

שלום,

אני בן 14, ובחודשים האחרונים יש לי כאב בפטמה הימנית, כשאני נוגע זה מאוד כואב לי, ובמיוחד אם מישהו אחר נוגע, או שאני בטעות מקבל מכה קטנה מהשולחן זה מאוד כואב, בנוסף יש גוש קטן בפטמה. שאפשר להרגיש רק במישוש.
    קראתי שזה יכול ליהות סרטן השד, ואני מאוד מודאג ולחוץ.

קראתי שכאבים בפטמה אצל גברים זה בד"כ משינויים הורמונליים בגיל ההתבגרות, עכשיו אני קצת פחוץ לחוץ.
    אבל מאוד מודאג. אשמח להסבר בנושא,

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    משהו שמדאיג אותי מאוד

הוספת תגובה

• רקמת שד בגבר

ד''ר תניר אלוייס
    18/06/2010

שלום רב,
    מה שאתה מתאר מתאיפ לגינקומסטיה של גיל התבגרות: גם לגברים יש קצת רקמת שד, וסביב השינויים ההרומונליים של גיל ההתבגרות רקמת השד הזאת לפעמים מעט יותר בולטת או הופכת רגישה.
    ליתר בטחון כדאי להראות את זה לרופא המשפחה (בכל זאת, בפורום הזה אי אפשר לתת ייעוץ פרטני), אבל לא נשמע שיש מקום לדאגה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אני פחות מודאג עכשיו

מודאג מאוד
    18/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואגב, יש מאמר בנושא?

מודאג מאוד
    18/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר

ד''ר תניר אלוייס
    19/06/2010

איני מכירה מאמרים,
    חפש באינטרנט באתרים רםואיים "גינקומסטיה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה גירוד בלתי נסבלים
    :-(
    16/06/2010

לפני מספר ימים חשתי צריבה נוראית כמו משהו שזורם לי מתחת לעור תחושה שהתחילה מהכתף וירדה לכיוון השד. הצריבה הפכה לגירוד - אך לא היה כל סימן על המקום.
    מעולם לא הרגשתי כזאת אי נוחות וצריבה בפטמה ומסביב לה..
    ממש כאילו משהו מוצץ את דמי:-(.

ממה זה יכול להגרם?

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה גירוד בלתי נסבלים

הוספת תגובה

• צריבה וגרד

ד''ר תניר אלוייס
    17/06/2010

שלום רב,
    מה שאת מתארת נשמע כמו עקיצה, אבל אם זה לא עובר - פני להיבדק אצל רופא.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    יעל
    16/06/2010

שלום רב,
    לאמי בת 62 יש סרטן שד בצינורית חלב גודל כ- 7 מ"מ. למעשה הגוש לא מורגש במישוש ונראה רק באולטרא סאונד. (בממוגרפיה ביקשו רק מעקב). לאחר דיקור וביופסיית אקדח היא אובחנה כחולת סרטן רמה 2. שאלותיי הן האם גוש קטן רמה 2 כבר שלח גרורות לבלוטות הלימפה ? האם יכול להיות שהערכת גודל גוש תשתנה ברגע שיוצא מן הגוף (כבר חודשיים בבירור) ? הניתוח נקבע לעוד חודש האם זה לא מאוחר מידי (זה יהיה כבר 3 חודשים מאז הגילוי) ? האם כל כימותרפיה גורמת לנשירת שיער ועוד ? האם כל צילומי הריאות וההקרנות לא יגרמו להיווצרותם של תאים סרטניים בהמשך ? (הרי הקרינה גם גורמת לסרטן ולהוסיף כל כך הרבה צילומי רנגן ) מחכה לתשובותייך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר תניר אלוייס
    17/06/2010

שלום יעל,
    באופן כללי ומבלי להכיר את פרטי המקרה:
    לגבי ה - 2 - ייתכן ומדובר בדרגת התמיינות (grade) ולא שלב (stage) ואז אין קשר לבלוטות לימפה,
    אבל עקרונית גם גיודול של 7 מ"מ יכול לשלוח גרורות
    הערכת הגודל אכן יכולה להשתנות בין הממצא בממוגרפיה לממצא באולטרסאונד לממצא נהיתוחי הסופי, אבל זה בדרך כלל לאשינוי של יותר מ 10-20% ואין לו משמעות.
    מבחינת משך ההמתנה לניתוח - 3 חדשים נשמע לי קצת ארוך - בדרך כלל אנחנו ממליצים לנתח תוך חודש לכל היותר.
    במידה ונותנים כימוטרפיה בד"כ זה טיפול שאכן גורם לנשירת שיער (שצומח אח"כ בחזרה), אבל לא כל סרטן שד גורם לכימוטרפיה,
    הקרנה טיפולית בעיקר מורידה את הסיכון לחזרה של סרטן שד, וגורמת לממאירות משנית רק לעיתים נדירות מאוד,
    לצילומי חזה רבים ובדיקות CT למשל יש אולי תרומה לעייה קטנה בשיעור התחלואה מסרטן, אבל אלה עדיין בדיקות שהרבה פעמים חשובות ונחוצות לקבלת החלטות טיפוליות ,
    רק לא ברור לי למה עברה הרבה צילומי ריאות? בד"כ מספיק צילום אחד לפני הניתוח וזהו.
    בברכה,
    דא' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה מוזרה ביד המנותחת
    תמר
    14/06/2010

יד שנותחה לפני 6 חודשים - כריתה מלאה+9 קשרי למפה.
    מתפקדת 100%.יש נפיחות עדינה לאורך היד כמעט ולא מורגשת אם לא מחפשים. כמו כן עקצוצים בחזה ללא גושים שהם , ואותה הרגשה במשוש כמו אחרי הנתוח והרבה פחדים.האם שינויי מזג האויר גורמים לכך או ספורט ופסיוטרפיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה מוזרה ביד המנותחת

הוספת תגובה

• נפיחות

ד''ר תניר אלוייס
    19/06/2010

שלום תמר,
    נפיחות ביד אחרי כריתת בלוטות , אפילו קלה, יכולה להפוך ללימפאדמה משמעותית, וחשוב להתחיל לטפל בשלבים הכי מוקדמים כדי למנוע החמרה.
    לגבי עקצוצים אחרי ניתוח - זה לא בלתי סביר אחרי 6 חודשים, כמו כל צלקת יכולות להיות כל מיני תחושות בשינויי מזג אויר, ואין לזה משמעות.
    ספורט ופיזיוטרפיה אמרוים לעשות לזה רק טוב (רק לא לאמץ יותר מדי את היד המנותחת).
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה