פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    יעל
    14/06/2010

שלום רב,

אנא מכם התייחסו לשאלותיי.
    גיל 63.
    בדיקת דיקור-תאים אטיפיים פזורים.
    ביופסיה-באקדח.
    גוש 1 ס"מ. סוג סרטן GRADE 2.
    1. איך יודעים האם הסרטן הגיע לבלוטות הלימפה?
    2. איך יודעים אם הוא שלח גרורות?
    3. איך יודעים אם הכריתה היא מלאה או חלקית שהגוש עמוק מאוד?
    4. איזה סוגי טיפולים מקבלים, הקרנות, כימו?
    5. האם זה נכון שרק בבדיקת פט סי טי ניתן לדעת אם נשלחו גרורות?
    6. האם הוצאת הגוש נעשית בהרדמה מלאה?

תודה רבה רבה
    על תשבותיכם
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר תניר אלוייס
    14/06/2010

שלום שרית,
    אי אפשר להתייחס לשאלותיך כי חסרה אינפורמציה כמו מה היה ממצא ממנו נלקחה ביופסיה? גוש במישוש? ממצא בממוגרפיה?
    בדיקת בלוטות הלימםה מתבצעת תוך כדי הניתוח
    הניתוח בד:"כ בהרדמה כללית
    טיפוליפם משלמים נקבעים על פי סוג ותוצאות הניתוח
    PET CT לא הבכרח טוב מ CT רגיל לבירור גכרורות, ובכל מקרה אין חובה לבצע CT לכל מקרה עם גידול קטן ובלוטות נקיות.
    אני מציעה שתפני את השאלות לרופא שיבדוק את המטופלת ויראה את הצילומים - כך תהיה האינפורמציה מלאה והתשובות מהימנות ורלוונטיות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תוצאת ביופסיה
    יעל
    14/06/2010

סליחה,

לא הוספתי את בגודל של הגוש 1 ס"מ.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך תוצאת ביופסיה

הוספת תגובה

• גודל

ד''ר תניר אלוייס
    14/06/2010

1 ס" מ בסרטן שד נחשב קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת ביופסיה
    יעל
    14/06/2010

שלום רב,

אמי בת 65 עברה ביופסית שד.

אנא מכם הסבירו לנו את התשובה:

infilating ducal carsinoma grade 2

,תודה

הילה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת ביופסיה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר תניר אלוייס
    14/06/2010

שלום הילה,
    התשובה המצוטטת היא של גידול - סרטן שד, מהסוג השכיח ביותר,
    אין משמעות מיוחדת לgrade 2
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים על העטרה
    רויטל
    12/06/2010

בת 55 כ חודשיים ללא מחזור חודשי.הסטוריה של ציסטות חוזרות בגודל של כ 6 סמ'. לפני כחודשיים נשאבה הציסטה בפעם השנייה ונשלחה ביופסיה שהיתה תקינה. לאחר יומיים הציסטה חזרה שוב.לפני כמה ימים הופיעו פצעים על העטרה(2 קטנים ולפעמים מדממים,ואחד חדש שהופיע אתמול,צמוד לפיטמה נראה כפרונקל)על השד כתם אדום במירקם של אקזמה.והיום גיליתי סדק בפיטמה ואדמומיות.
    השאלה האם עלי להתחיל לדאוג? האם אולטרסאונד שעשיתי לפני כחודשיים יכול לפספס ממצא חשוד? או הביופסיה שהיתה תקינה יכולה לטעות?
    אשמח לקבל חוות דעת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים על העטרה

הוספת תגובה

• פצעים

ד''ר תניר אלוייס
    12/06/2010

שלום רינה,
    ציסטות כשלעצמן, גם עקשניות, אינן גורם סיכון לסרטן שד.
    פריחה דמויית אקזמה על העטרה יכולה לעיתים רחוקות להיות ביטוי לסוג מסויים של סרטן שד - אפשר לבדוק זאת בביופסיה פשוטה.
    אני מציע הלך לפנות לרופא שיחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוגרפיה עקב תוצאות ב-CT
    וסנטי
    11/06/2010

שלום,
    אמא שלי בת 78 סובלת לאחרונה מכאבים חזקים ברגל, כאילו הקרנה. היא עשתה C.T ובין שאר המימצאים של החוליות בממצאי הלוואי כתוב:
    1. נגע אוסטאוליטי בקוטר 2.4 ס"מ באצטבולום מצד ימין
    2. ציסטה ע"ש טרלוב באיזור הסקרלי.
    (הנגע לא הודגם ב-CT משנת 2009).
    הרופא שלח אותה לממוגרפיה ולמיפוי עצמות.
    בבקשה אבקש את עזרתכם בלהבין מה הקשר בין ממוגרפיה לאצטבולום והסבר מה זה ציסטה טרלוב ומה אומר נגע אוסטאוליטי בכזה קוטר.
    מה יכולים להיות דרכי הטיפול לזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ממוגרפיה עקב תוצאות ב-CT

הוספת תגובה

• ממצאי CT

ד''ר תניר אלוייס
    13/06/2010

שלום רב,
    על פיהתשובה שאת מצטטת יש ממצא בעצם הירך שחשוד כגרורה.
    אחד המקורות השכיחים לגרורות בעצמות בנשים הוא סרטן הזשד - ולכן כנראה ההפניה לממוגרפיה.
    מיפוי עצמות יוכל להדגים אם יש ממצאים נוספים בעצמות אחרות.
    לגבי הציסטה - צריך לשאול אורטופד.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אונקוטייפ
    גל
    10/06/2010

אמי בת 60, עברה ניתוח להוצאת גוש בקוטר 1.5 ס"מ, קולטנים חיוביים, 3 בלוטות לימפה נגועות מתוך 15, פיש חיובי.

האם יש טעם או תועלת בביצוע בדיקת אונקוטייפ?
    האם ניתן לטפל בהרצפטין ללא טיפול כימי?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אונקוטייפ

הוספת תגובה

• אונקוטייפ

ד''ר תניר אלוייס
    12/06/2010

שלום גל,
    טיפול בהרצפטין בלבד אינו טיפול מקובל כטיפול משלים בסרטן השד אחרי ניתוח.
    בנוכחות 3 בלוטות נגועות לא כ"כ מקובל לבסס המלצות לטיפול על אונקוטייפ - אם כי זה נבדק ואפשרי,
    בנוכחות FISH חיובי האונקוטייפ יהיה גבוה כמעט תמיד, אם כי אין מניעה לבדוק.

היעילות הגבוהה של הרצפטין במחלה שמבטאת HER2 היא בד"כ סיבה מצויינת לבחות באפשרות של טיפול,
    אבל כל זה כמובן בתיאום עם האונקולוג המטפלץ
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 29
    מאי
    10/06/2010

שלום רב
    אני בת 29 מזה כשלוש שנים מנסה להכנס להריון (גרה בארצות הברית)
    מזה כחודשיים נוטלת הורמונים בשם קלומיד
    לפני כשבועיים ביום 14 למחזור הבחנתי בשד ימין בגוש ענק שלא היה קיים לפני כן בנוסף כבר חצי שנה מגרדת לי הפיטמה באותו שד אשר הגירוד נראה כמו יובש שעובר עם נטילת 'קרם לחות ללא הפרשה או דם
    הייתי אצל הרופא נשים שלי והוא טוען שאין מה לדאוג שזה לא נראה מפחיד כי הגוש זז ואין הפרשה אבל הפנה אותי לממוגרפיה
    אני מפחדת, לא אוכלת, לא יושנת
    הייתי רוצה לשמוע את המלצתך וגם אם לדעתך יש חשש כלשהו
    תודה תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 29

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    12/06/2010

שלום מאי,
    נדיר מאוד לפתח סרטן שד בגיל 29, אבל עדיין חשוב מאוד לברר כל ממצא, גוש, או שינוי.
    ממוגרפיה אינה בדיקה יעילה בגילך, ורצוי לבצע גם אולטרסאונד שדיים כדי לברר את טיב התהליך.
    הסביר ביותר שמדובר בשינויים על רקע הורמונלי, אבל אין שום אפשרות לקבוע בודאות רק על סמך תיאור באינטרנט. עם השלמת הבידקות בוודאי תתקבל תמונה מהימנה יותר.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בפיטמה אחרי לידה
    גילה
    09/06/2010

אני בת 29 לפניחודש בשבוע ה32 התינוק מת ברחם. עברתי לידה רגילה. כעת הופיעו לי כעין נקודות חן אולי גבשושיות כהות על שתי הפטמות . האם זו תופעה מוכר?. לציין שקבלתי כדורים (שניים חד פעמי) להפסקת החלב. אודה על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בפיטמה אחרי לידה

הוספת תגובה

• שינויים

ד''ר תניר אלוייס
    12/06/2010

שלום גילה,
    מה שאת מתארת לא נשמע אופייני לכדורים כאלה או אחרים, אם כי נשמע שפיר לחלוטין - אני מציעה לך להראות את הממצאים לרופא כדי לקבל חוות דעת מסודרת, ולא להסתפק בייעוץ ויטואלי.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהשד
    טלי
    09/06/2010

שלום רב,

בבדיקה שבצעו עקב הפרשה מהשד, נמצא חשד לנגע פפילרי. מבקשת לדעת מבין גלקטוגרפיה ומ.ר.י - איזו בדיקה מדויקת יותר באבחון הנגע? באיזו בדיקה כמות החומר הניגודי המוזרק קטנה יותר?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה מהשד

הוספת תגובה

• הפרשה

ד''ר תניר אלוייס
    09/06/2010

שלום טלי,
    בד"כ אפשר לזהות את הנגע באוטלטרסאונד, ואם לא - הרבה פעמים לפי הבדיקה הקלינית אפשר לדעת איפה לנתח ולהסיר את הנגע,
    לא מוכרחים לבצע לא גלקטוגרפיה ובטח שלא MRI.
    בגלקטוגרפיה מזריקים אמנם חומר ניגוד אבל בכמות זעירה ולא לדם - אלא לצינורות החלב.
    החומר המזורק (לוריד) ב MRI נקרא גדוליניום.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור לאחר הפסקה של כ- שנתיים
    בת שבע
    06/06/2010

שלום רב

לאחר טיפול כימותרפי ולקיחת טמוקסיפן במהלך שנתיים לערך שבמהלכם פסק אצלי המחזור החודשי. הפסקתי עם התרופה למהלך החצי שנה האחרונה ופתאום לאחר כ-שנתיים שאני ללא מחזור
    הוא מופיע ואפילו בגדול

מה זה אומר, מה המשמעות לחזרת הפעילות הזאת בגוף?

לתשובתכם הודה, זה מאוד מדאיג אותי ואין לי מושג איך פתאום זה הופיע.

תודה
    בת-שבע

הוספת תגובה

• וסת

ד''ר תניר אלוייס
    08/06/2010

שלום בת שבע,
    לא ציינת מה גילך, ולגיל יש משמעות מרכזית בסיכוי לחזרת הוסת אחרי טיפולים.
    בנשים צעירות בהחלט תתכן חזרת המחזור החודשי אפילו שנתיים אחרי תום הטיפולים, אבל חשוב לוודא שאכן מדובר בוסת, ולא דמום וגינלי מסיבה אחרת.
    מומלץ לפנות לרופא/ה המטפל/ת להתייעץ אם יש צורך בבירור נוסף,
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד תורשתי
    שירי
    04/06/2010

שלום ד"ר,
    לפני כארבע חודשים אובחן אצלי סרטן שד טריפל נגטיב עם גוש בגודל 1.6 ס"מ ושתי בלוטות נגועות (מתוך 15) בנוסף אובחנתי כנשאית BRCA1 לכן החלטתי על כריתה מלאה דו צדדית.
    בדיקת CT חזה ובטן (לא PET) יצאה נקייה. מיפוי עצמות עדיין לא עשיתי. כרגע אני בטיפול כימי AC+T. רציתי לדעת האם העובדה שהגידול היה טריפל נגטיב (grade 3) מעלה את הסיכוי לקיומם של גרורות? הבנתי שדווקא אחרי שמוציאים את הגידול יש לגרורות נטייה לתפוס תאוצה, האם יש מצב שה-CT ייראה שונה? מתי אוכל להיות בטוחה שאין לי גרורות? ושאלה אחרונה, מה המשמעות מבחינת הטיפול והסיכון לדרגה (grade 3) של הגידול?

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד תורשתי

הוספת תגובה

• סרטן שד

ד''ר תניר אלוייס
    04/06/2010

שלום שירי,
    במחקרים נמצא שאין למעשה הבדל בסיכויי ההחלמה של נשים שחלו בסרטן שד על רקע תורשתי לעומת נשים עם סרטן שד שלא על רקע תורשתי.
    מה שקובע זה סוג הגידול, גודלו, ואם יש או אין מעורבות של בלוטות.
    הוצאת הגידול לא בהכרח גורמת לגרורות "חתפוס תאוצה",
    בטריפל נגטיב דווקא הכימוטרפיה מאוד יעילה,
    ורב הנשים עם גידול כמו שאת מתארת מחלימות מן המחלה.
    ל grade אין משמעות מיוחדת מבחינת בחירת סוג הטיפול,

אם אף אחת מהבדיקות שבצעת לא הראתה גרורות - אז אין לך גרורות.
    קיים סיכון שיתפתחו גרורות בהמשך, אבל הסיכון הזה יורד עם הזמן - ואם אחרי 5 שנים לא הופיעו גרורות אז הסיכון שיופיעו אחרי יותר מ 5 שנים הוא קטן.

בברכה,
    דר' תניר אלוייסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד ימין
    su
    03/06/2010

בת 35 ללא ילדים, היום אצל כירורג לאחר שחשתי בעצמי גוש מעט כואב בצד בשד ימין, הוא אישר גוש 2 ס"מ מעט רגיש. שלח אותי לממוגרפיהואולטרסאונד. ממה שהבנתי בקריאה באינטרנט שאין בעצם צורך בממוגרפיה כי ברור שיש גוש. האמנם אני צודקת ? כמו כן את האולטרסאונד קבעו לי לעוד שבועיים. האם הזמן הוא קריטי ? כמו כן מה זה עוד יכול להיות מלבד גידול סרטני / לא סרטני?
    רוב תודות בתקווה לבשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד ימין

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    03/06/2010

שלום רב,
    רוב הגושים בשד מתבררם כשפירים - בעיקר בגיל 35.
    זה יכול להיות גידול שפיר, ציסטה או סתם התאגדות של רקמת שד.
    בגיל 35 ממוגרפיה אכן אינה תורמת הרבה, אבל בנוכחות גוש חשוד יש מקום לבצע ממוגרפיה.
    מכיוון שלא בדקתי אותך אין לי דרך לקבוע עד כמה הגוש חשוד ועד כמה הבירור דחוף,
    אבל לפחות מבחינה רפואית אין דחיפות גדולה וזה יכול לחכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. כעת אחרי מוגרפיה ואולטרסאונד

su
    07/06/2010

אתמול , בוא הטכנאיות לא ראו כלום, אני עוד יותר מודאגת. כמובן שאמתין לתשובה הכתובה, אך הבנתי מקריאה באינטרנט שבעיקר אצל נשים צעירות קשה מאוד לאבחן גידולים בגלל רקמת השד הצפופה . אני מרגישה גושים בחלקו התחתון של שד ימין, הוא מעט יותר גדול מהשמאלי וגם כשאני נוגעת בגושים הללו יש כאב ( אמנם לא גדול ). אני מודאגת, אני ללא ילדים אין הסטוריה במשפחה אך לי יש הסטוריה של גידול שפיר בצוואר הרחם. האם יש קשר ? תודה רבה, סו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד

ד''ר תניר אלוייס
    08/06/2010

שלום סו,
    אין קשר בין גידולים שפירים בצואר הרחם וסרטן שד.
    בממוגרפיה אכן קשה לאבחן גידולים בנשים צעירות, אבל באולטרסאונד אין בעייה,
    בכל מקרה - פני חזרה לכירורג ששלח אותך עם התוצאות, ועל סמך הבדיקה יחליט אם יש מקום לבצע ביופסיה למרות שבדיקות ההדמיה תקינות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. כעת אחרי מוגרפיה ואולטרסאונד

su
    07/06/2010

אתמול , בוא הטכנאיות לא ראו כלום, אני עוד יותר מודאגת. כמובן שאמתין לתשובה הכתובה, אך הבנתי מקריאה באינטרנט שבעיקר אצל נשים צעירות קשה מאוד לאבחן גידולים בגלל רקמת השד הצפופה . אני מרגישה גושים בחלקו התחתון של שד ימין, הוא מעט יותר גדול מהשמאלי וגם כשאני נוגעת בגושים הללו יש כאב ( אמנם לא גדול ). אני מודאגת, אני ללא ילדים אין הסטוריה במשפחה אך לי יש הסטוריה של גידול שפיר בצוואר הרחם. האם יש קשר ? תודה רבה, סו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות עומק הגידול
    שרית
    03/06/2010

שלום רב,
    יש לי שתי שאלות:
    1. מה משמעות גידול סרטני בשד אבל עמוק. האם זה קשור כבר לצלעות / ריאות ? האם זה קשור כלל לשד ? והאם זה אומר שאם זה עמוק אז כורתים את כל השד ?
    2. האם ביופסיה הכוללת חדירה פולשנית כולל פגיעה בנימי דם לא יכולה לגרום לתאים סרטניים לחדור למחזור הדם ולהתפשט ?

בבקשה תעני לי על שאלותיי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    משמעות עומק הגידול

הוספת תגובה

• גידול

ד''ר תניר אלוייס
    03/06/2010

שלום שרית,
    אין משמעות לעומק הגידול בשד, יותר חשוב מה גודלו ומה המאפיינים שלו.
    גם גידול עמוק יכול להיכרת בכריתה חלקת, ואינו מחייב כריתת שד מלאה.
    בביופסיה עצמה אין בכדי לגרום לפיזור מרוחק של תאי גידול. גם אם "נזרקים" כמה תאים לדם - כל עוד הגידול עצמו לא רכש את היכולת לחדור לכלי דם ולהתפשט - אז אין לתאים האלה את היכולת הזאת.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאים אטיפיים פזורים
    יעל
    03/06/2010

שלום רב, תודה שאת חוזרת מהר בתשובות. לאימי (גיל 63) עשו ממוגרפיה וראו גוש (גודל 7 מ"מ בערך) כאשר השוו בין הממצאים לפני שנתיים ראו שאין שינוי. בכל זאת הומלץ על דיקור או מעקב. אימי עשתה דיקור ונמצאו תאים דקולים רגילים (לא זוכרת בדיוק את השם) ותאים אטיפיים פזורים - קרוב לודאי ממאיר. שאלתי היא: אם במעבדה אומרים קרוב לודאי ממאיר אז מה הסיכוי שזה לא ? האם יכולים להיות תאים אטיפיים ללא קשר לסרטן ? האם זה טרום סרטן ? איך נדע שבביופסיה באמת שאבו רקמה מהגוש (נמסר שהוא עמוק). אולי יקחו רקמה ליד ואז שוב יהיו תאים אטיפיים פזורים ? האם לגודל הגוש יש משמעות לשליחת גרורות או שאי אפשר לדעת ? מה זה בכלל תאים אטיפיים (משנים צורה = סרטן) ? בבקשה התייחסי לכל שאלותיי.תודה על עבודתך החשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאים אטיפיים פזורים

הוספת תגובה

• ביופסיה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/06/2010

עדיין אין לי יכולת ניחוש יתכן ממצא טרום סרטני ויתכן סרטן ראשוני , בכל מקרה הממצא מאד קטן . אין ברירה אלא לעשות ביופסיה ובהמשך בהתאם לתוצאות לראות מה עושים. אם הרופא לא יהיה מרוצה או יחשוב שמה שרואים בממו לא מתאים לביופסיה יבדוק שוב עובדה שלא הסתפקו בביופסיה ובתשובה הקודמת.בגידול כל כך קטן סיכויי הגרורות אפסיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ממוגרפיה עם שתלי סיליקון
    יעל
    02/06/2010

שלום, עברתי הגדלת חזה לפני כשלוש שנים. הרגשתי בשד שמאל בצדי הצד (לכיוון היד) גוש שלעיתים אני במישוש מרגישה ולפעמים לא. הרופא שלח אותי לאולטרסאונד וגם לממוגרפיה והתוצאה תקינה ואין שום חשד לגוש. אני לעיתים מרגישה גוש מסויים. האם עלי לדאוג? האם ייתכן שזה השתל? האם אוכל לבקש בדיקת m.r.i מהרופא המטפל?
    בתודה, יעל.

הוספת תגובה

• שתל

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/06/2010

רצוי שתבדקי על ידי פלסטיקאי או רופא כירורג , איני יודעת מי הרופא אשר בדק אותך. אם יש חשש כלשהו אכן צריך לבצע מרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה