מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לאחר גמר טיפול קרינתילילה כהן04/07/2010
שלום רב,
אימי בת 72 חלתה לפני כחצי שנה בסרטן השד. לפני שנותחה בב"ח איכלוב ,היא נשלחה לסדרת בדיקות מקיפות של: מיפוי עצמות, אולטר סאונד, צילום חזה ופד סיטי והכל נמצא נקי. היא עברה כריתה מלאה של השד+שיחזור באותו ניתוח . כמו כן, בניתוח הוציאו לה שתי בלוטות לימפה, אחת מהן היתה נקייה והשניה היתה נגועה . היא לוקחת כל יום כדור אחד של פאמירה. לאחר שלושה חודשים קיבלה טיפול בהקרנות לבית השחי 25 פעם. לפני כשבוע הגענו לביקורת ראשונה אצל האונקולוגית ,שאלתי את הרופאה איך אנחנו יכולים לדעת האם הטיפול הצליח , והאם הטיפול הקרינתי אכן חיסל את התאים הנגועים בבית השחי? (כי סביר להניח שאם היתה בלוטה נגועה אז יש עוד...) שאלתי גם האם עושים בדיקות דם כשלהן לבדוק מה קורה בגוף ? . נאמר לי ע"י האונקולוגית שאחרי שהיא סיימה את הטיפול לא עושים שום בדיקות דם לביקורת. הבדיקות היחידות שעושים הן ממגורפיה פעם בשנה ובדיקה ידנית כל חצי שנה, ורק אם אימי תתלונן על כאבים אז יעשו לה בדיקות אחרות. משום מה הדבר לא נראה לי הגיוני, והביקורת נראית לי שטחית מדי.. רציתי לשאול האם כך נהוג ומקובל לאחר טיפול? הרי אם בן אדם מתלונן על כאבים אולי זה כבר יהיה מאוחר מדי....
סליחה על אורך השאלה. מחכה לתשובתך, המון תודה, לילה כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/07/2010מאחר ולאמך לא היתה מחלה בכל אותן בדיקות אשר ביצעה לכן אין כל בדיקה אשר ניתן לבצע על מנת לדעת אם הטיפול הצליח . במקרה של טיפול מניעתי ההצלחה הינה השנים ללא חזרת המחלה ז.א. האם אכן לא היתה מחלה מיקרוסקופית אשר לא ניתן לראות ואם היתה הטיפולים אנו מקוים הצליחו למגר אותה. למרות חוסר ההגיון שאת רואה אין דרך לבדוק אם יש תאים מיקרוסקופיים ואם יש לצערנו את מה שניתן לעשות עשו ונקוה שיעלמו . אין "גילוי מוקדם" של גרורות רק של מחלה מקומית ולכן עושים ממוגרפיה ובדיקה ידנית . יש מקומות בהם מבצעים בדיקת דם לסמני גידול , גם אז אם הסמנים עולים יש כבר מחלה גרורתית לצערנו אין זה מוקדם . ממוגרפיה אם תגלה גידול מוקדם זה אכן מוקדם .
הרופאה נתנה לך תשובה נכונה המופיעה בכל ההנחיות הבנלאומיות למעקב אחר חולות סרטן שד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ועוד שאלה אחת
לילה כהן05/07/2010תודה לך על תשובתך בענין הבדיקות, ורציתי לשאול האם ישנה איזו בדיקה לברור האם כדור הפאמירה שאמי לוקחת אכן מתאים ויעיל במקרה שלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום טיפול בארימדקסלימור02/07/2010
שלום
לפני כ7.5 שנים חליתי בסרטן השד ועברתי כריתה חלקית. מאז אני נוטלת ארימדקס. לפני חודש הפסקתי ליטול את התרופה בהוראת הרופאה. .מאז ההפסקה אני חווה תופעות לוואי קשות של דכדוך מתמיד ואף דיכאון, התפרצויות בכי בלתי נשלטות ותאבון מוגבר. .שאלתי היא: האם התופעות שאני חווה קשורות להפסקת נטילת התרופה? האם לאחר 7.5 שנים של נטילת הורמונים הגוף מגיב בצורה כזו?
אודה על תשובה מהירה
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/07/2010בדרך כלל לא אבל כמובן ששינוי הורמונלי יכול להתבטא בתופעות כפי שאת מתארת . אפשר לקחת לתקופת מה תרופה נגד דכאון לשיפור מצב רוחך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E-cadherin חיובייעל02/07/2010
תוצאות בדיקת ביופסיה :invasive ductal carcinoma .בנוסף נכתב
E-CADHERIN IMMUNOSTAIN חיובי.
הבנתי כי מדובר בפרוטאין הקיים בתאים. מה המשמעות הקלינית? האם מגדיל או מקטין סכוי לגרורות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר e-cadherin
ד''ר תניר אלוייס02/07/2010שלום יעל,
מדובר בחלבון שעוזר להבדיל בין שני תת סוגים של סרטן שד, ממקור צינורות החלב וממקור בלוטות החלב.
למעשה אין לזה משמעות קלינית לא מבחינת החלטות טיפוליות ולא מבחינת סיכון לגרורות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למחלה בשד (איזה חרוז...)שם חסוי29/06/2010
שלום,
בשד השמאלי יש לי 3 בלוטות קטנטנות מאד ומגעילות מתחת לפטמה
לפאמים גם רואים אזור אדמדם שמה,זה לא עובר לי כבר הרבה זמן(זה לא כואב)
האם זה סרטן או מחלה ואיזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר תניר אלוייס30/06/2010שלום רב,
ממצא שקיים ולא משתנה זמן רב לא נשמע כמו סרטן, אבל כמובן שאי אפשר לתת שום ייעוץ על סמך תיאור באינטרנט, ועלייך לפנות לרופא להבדק!
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ממוגרפיה ניידת ליד הבית. חינםאסתי29/06/2010
שלום .
לפני יומיים שמעתי ברדיו מישהי, לא ברור לי מאיזה מוסד היא, שטוענת שהם מציעים בדיקת ממוגרפיה חינם לכל מי שמעונינת בכל רחבי הארץ, ושיש לבדוק איתם מתי הם מגיעים לאזור שלי.
אבל לצערי אין לי מושג לאן לפנות.
היא אמרה שאין צורך בהפניה מרופא, וכמובן שההמלצה שלהם היא שתגענה רק אלה שבקבוצת סיכון מבחינת גיל או סיבות אחרות.
מישהי כאן שמעה או יודעת על כך?
אשמח לקבל מס' טלפון או פרטים אחרים להתקשרות.
*זה יכול לעזור לי מאוד כי קבעו לי ממוגרפיה בתל אביב ועבורי זו טרחה רבה להגיע לשם. בעיר שלי אין בדיקות כאלה בקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה ניידת
ד''ר תניר אלוייס30/06/2010שלום אסתי,
באתר האגודה למלחמה בסרטן יש פרטים לגבי הניידת
cancer.org.il
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בשד שמאלז'אנה28/06/2010
שלום רב!
הייתי רוצה לקבל מידע אודות ציסטה מוגלתית שהופיעה בשד קרוב לפטמה. אני מניקה ושומרת על היגיינה אישית, לכן הייתי מעוניינת לדעת האם ה כתוצאה מזיהום כלשהו או למשל מהתקוררות (מזגן, מאוורר), האם יש סכנות שזה יחזור? הייתי במרפאה והוציאו לי אותה, אני עושה טיפולים בבית, ומאוד מודעגת שזה יכול להופיע פעם נוספת.
תודה, ז'אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר תניר אלוייס30/06/2010שלום ז'אנה,
ציסטה עורית שמזדהמת זה דבר שיכול לקרות, בוודאי בהנקה - כתוצאה מחיידקים שמקורם בפה של התינוק. אין קשר למזגן או מאוורר.
זה לא צריך להפריע להמשיך להניק, ומירב הסיכויים שלא יחזור על עצמו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש לא מורגששרית27/06/2010
שאלתי היא האם גוש סרטני חודרני שלא מורגש ידנית וגם לא בלוטות לימפה וזיהו אותו במקרה באולטרא סאונד - האם הוא נחשב אלים יותר ושולח גרורות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/06/2010הרגשה של הגוש או לא לא הופכת אותו לאלים יותר או פחות האלימות תלויה באופי הפתולוגי של הגידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - המשךשרית27/06/2010
שלום, רציתי לראות אם הבנתי אותך נכון. זאת אומרת שאבחנה של סרטן שד חודרני INF DUC CA תמיד שולח גרורות. כתבת שניתוח ללא הוצאת בלוטות לימפה יותר גרוע ולא הבנתי למה התכוונת. ומדוע אישה שמגלה שיש לה גוש סרטני מרגישה טוב ולאחר טיפולים וחיטוטים כמו פט סיטי וחיפוש גרורות מצבה מתחיל להתדרדר ?
האם לא מקובל לחתוך גרורות בכבד ובריאות ? הרי הגושים עדיין קטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/06/2010לא לא הבנת נכון . בגידול חודרני יש סכנה של שליחת גרורות אולם לא תמיד יש גרורות . אם הגידול מוגבל לשד ללא בלוטות סיכויי הופעת הגרורות הרבה יותר קטן אולם אינו אפס. לא יודעת בדיוק למה את מתכונת לגבי חיפושים אם היו גרורות באבחנה הגידול לא קטן ולא גילוי ראשוני רק גילוי של גידול קטן מאד בשד וללא בלוטות הינו גידול ראשוני. כאשר יש גרורות בריאה ובכבד זה מראה על פיזור במקומות רבים והוצאה של הממצא לא תשפר את חיות החולה כי המקומות האחרים ימשיכו לגדול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- papillary lesionבת עמי26/06/2010
לפני כחצי שנה נמצא אצלי גוש בשד הימני, בביופסיה נמצא שהגוש שפיר אבל נמצאה רקמה של אינטרדקטל פפילומה והומלץ לי להוציא את הגוש. בביופסיה ניתוחית נמצאו בגוש פפילומות מרובות אך שפירות. לפני כחודשיים אבחנתי בגוש חדש בשד שמאל. בבדיקת ביופסיה, טרו קט, נמצא שוב papillary lesion showing extensive usual ductal hyperplasia
נאמר לי שזה שפיר אך מומלץ להוציא את הגוש.
שאלתי, לאור החזרה של שני מקרי פפילומה, האם יש צורך בבדיקה כלשהי לבירור אם יש בשני השדיים פפילומות נוספות, האם אפשר לטפל בפיפלומה טיפול מונע. מלבד הוצאת הגוש הנוכחי, מה עלי לעשות ולאיזה רופא מומלץ לפנות להתייעצות יסודית. בברכה. בת עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/06/2010פפילומה הינו תהליך שפיר אין דרך מניעתית אין בממצא סכנה . כרורג הינו הרופא המתאים להתיעצות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפפילומה
בת עמי26/06/2010האם יש צורך ואפשרות לבדוק הימצאות במקומות אחרים בשד
שכחתי לציין היסטוריה משפחתית, אחות- לא נשאית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר וגלולות נגד הריוןלי26/06/2010
האם הפסקת גלולות נגד הריון יכולה לגרום לגדילת גוש שפיר בשד?
האם אפשר להמשיך לקחת גלולות נגד הריון לאחר שנמצא גוש שפיר בשד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר תניר אלוייס26/06/2010שלום לי,
ההורמונים גלולות יכולים לגרום לכל מני שינויים בשד, כולל גדילת גושים שפירים, אין מנעה להמשיך לקחת גלולות גם אחרי שנמצא גוש שפיר, אבל צריך להיות במעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מאודגז24/06/2010
אימי עברה ביופסיה ולהלן התוצאות::
בבדיקת ER נמצאה צביעה חיובית של
+2 ב-20% מגרעיני הגידול
+3 ב-70% מגרעיני הגידול.
בבדיקת PR נמצאה צביעה חיובית של
+2 ב-5% מתאי הגידול
+3 ב-5% מתאי הגידול
בצביעה ל-P-53 נמצאה צביעה שלילית.
בצביעה ל-KI-67 נמצאה צביעה חיובית ב-40% מגרעיני הגידול.
בדיקת HER2/NEU ביטוי היתר של החלבון בגידול הוא חיובי 3+
האבחנה היא:
INFILTRATING DUCT CARCINOMA, WITH INTRALESIONAL INTRADUCTAL CARCINOMA, SOLID AND CRIBRIFORM PATTERNS, AND COARSE CALCIFICATIONS.
אימי בת 78 סובלת מסכרת, לחץ דם, כולסטרול ועברה לפני כשנתיים צינתור+סטנד.
מה אומרת ההבחנה בשפת העם? מה סיכויי ההחלמה ומה הטיפול הנדרש?
אנא בדחיפות אני מאוד מאוד חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/06/2010אני ממליצה לקבל חוות דעת מרופא בשר ודם אשר יבדוק את אמך ולא ממני מאחר ואני לא רואה אותה . הפורום הינו להסברים כלליים . מדובר בגידול רגיש להורמונים וגם לHER2 נצבע חיובי ז.א. שגם צריך תוספת של טיפול ביולוגי טיפול זה ניתן עם כימותרפיה. לא צינת אם היו בלוטות מעורבות ולא גודל הגידול.
אם לא ניתן לתת כימו הרופא צריך לשקול את הטיפול . יש סיכויי החלמה טובים אם אין גרורות מרוחקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחר התייעצות
גז27/06/2010תודה על התשובה המהירה.
התייעצתי עם רופא בשר ודם אונקולוג מומחה לסרטן השד. עפ"י בדיקה ידנית של הרופא, לא מורגשות בלוטות נפוחות. הומלץ ניתוח להוצאת הגידול יתכן בשילוב הקרנות.
לגבי הרגישות להורמון HER עפ"י דברי הרופא לא מתאים כל כך להתקדמות הגידול, שהוא איטי מאוד שלב 1 (עפ"י בדיקת צילומי ממוגרפיה משנים קודמות). יתכן והתגובה להורמון מגיעה מגידול טרום סרטני שנמצא לידו.
לאחר הוצאת הגידול ובדיקתו יוחלט על המשך טיפול.
יתכן ולאימי יש בעיה של קרישי דם ברגל (הנושא בבדיקה, נשלחה לבצע דופלר עורקים). האם במצב כזה ניתן לבצע ניתוח (בהרדמה מלאה) ואם לא איך ניתן יהיה להתגבר על הגידול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלת בבית שחיאיילת דגני24/06/2010
שאלה: יש לי בלוטה מוגדלת בבית השחי כבר כחמישה חודשים. הבדיקות החיצוניות לא מראות דבר. יש רופאים הממליצים על ביופסיית טרו- קאט ויש הממליצים על ביופסיה להוצאת הבלוטה כדי לבדוק שאינה ממאירה. מה כדאי? יתרונות וחסרונות? האם מומלץ להתחיל בטרו קאט ואם אין מימצאים חד משמעיים לעבור לביופסיה בניתוח או ישר ניתוח? תודה איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/06/2010כפי שאת מבינה אין תשובה אחת נכונה. ובמקרה זה את צריכה להחליט אם מי מהרופאים את ממשיכה.היתרון בהוצאת הבלוטה הינו המידה החד משמעי. אולם נראה לי שגם טרו קאט יכול לתת מידע כזה. והוצאת בלוטה מחייב ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה גוש בשדיעל24/06/2010
שלום,
אני בת 33, אם לשלושה. לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה. אני במעקב אצל כירורג שד מדי שנה. אין לי היסטוריה משפחתית לסרטן השד. לפני כמספר חודשים הרגשתי גוש באחד מהשדיים ואי נוחות בבית שחי שמאל- הרופא הפנה אותי לממוגרפיה ואולטרסאונד והממצא היה תקין- לא נימצאו גושים. חזרתי אליו ובכל זאת הפנתי לתשומת ליבו שעדיין אני מרגישה גוש בשד שמאל שהוא לעיתים "נעלם" , מעין גוש נייד. הוא ביצע בדיקה ידנית ואמר לי שאין מה לדאוג , ייתכן שזו רקמת שומן וביקש שאבוא לבקורת עוד כחצי שנה. אני עדיין לא שקטה ומודאגת. מה עלי לעשות? האם לחכות? או לדרוש בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/06/2010עשית את כל הבדיקות . הרופא לא התרשם מאחר ולא בדקתי אותך איני יודעת מה מצא הרופא אך כנראה לא התרשם שהממצא דורש מרי או ביופסיה.חרדה אינה אינדיקציה לבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומה בזמן הנקה?מיכל24/06/2010
אני בת 29, מניקה מזה 13 חודשים תינוק מקסים. יש לי גוש לא כואב בשד ימין שכבר קיים מזה כמה זמן. הייתי בטוחה שזה קשור לדלקת שהיתה לי בגלל גודש בשד. אבל הבוקר הייתי אצל כירורג שד והוא אמר שזה כנראה פיברואדנומה שפיר שצריך לנתח ולהוציא. נקבע לי אולטראסואנד שד שבוע הבא.
לאמא שלי היה גידול סרטני בשד מסוג phyllodes וכן גם תאים ממאירים בשחלות והיום ב"ה הכל אצלה בסדר.
יש לי כמה שאלות-
האם האבחנה היא באולטראסאונד או שצריכים להוציא ביופסיה? האם חובה לכרות את זה כי זה יכול להפוך לסרטני?
האם יש קשר להנקה ו/או להריון (בגלל האסטרוגן)? האם יש הישנות גבוהה לפיברואדנומה והאם זה קשור לפילודיס של אמא שלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי הבדיקה של הרופא
מיכל24/06/2010שכחתי לכתוב - הגוש בשד ימין ברביע העליון הפנימי, נייד עם גבול ברור בגודל 2X2 ס"מ ואין נפיחות בלימפה או שינוי עורי בשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומה
ד''ר תניר אלוייס25/06/2010שלום מיכל,
אולרסאונד יכול אפיין מצויין גוישם בשד - בעיקר פיברואדנומות, אבל לקביעת אבחנה ודאית י שצורך לבצע ביופסיה . אין הכרח לנתח להוציא את הגוש, אפשר לבצע גם ביופסיה במחט בהרדמה מקומית.
אם אכן מתאשרת אבחנה של פיברואדנומה אין הכרח להוציא את הגוש - רק אם הוא גדל מהר, או גדול מאוד.
אין קשר לסרטן השד, ואין קשר תורשתי בפילואידס.
אין גם קשר ישיר להריון / הנקה / אסטרוגנים (אם כי לפעמים הגוש גדל מעט בהריון ונסוג אחרי הפסקת הנקה).
הייתי משלימה ה US, ביופסיה במידת הצורך, ואם אכן פיברואדנומה של פחות מ 3-4 ס"מ - מסתפקת במעקב בשלב ראשון: יש סיכוי גדול שתקטן במעקב ולא יהיה צורך לנתח להוציא.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהestrogen dominance
מיכל25/06/2010תודה רבה על כל המידע
אני בדיעה של להוציא כי זה כבר 4 ס"מ ואני לא רוצה להיות במעקב כל הזמן עם זה. הלחץ לא יהיה טוב עבורי והאמת שמאז ששמעתי על הגידול אני רק רוצה להוציאו.
קראתי הרבה על estrogen dominance ומאמיהנ שאעשה שינויים תזונתיים בהקשר הזה - אני בטוחה שהאסטרוגנים במוצרי חלב (הטבעיים של הפרה והמוספים לה כדי להגביר תנובת חלב) אינם טובים עבור אף אחד.
מה דעתך בנושא? אין הרבה מחקרי EBM בנושא נכון?
תודה רבה לך על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן ללא תופעות לוואירונה24/06/2010
שלום רב, האם יתכן מצב ללא תופעות לוואי בזמן נטילת טמוקסיפן? האם המצב תקין?
עברתי ניתוח להסרת גידול ואחריו עברתי סדרת הקרנות. מזה שלושה חודשים אני לוקחת כדור טמוקסיפן אחד ביום. חברות אחרות שבמצב זהה לשלי מתלוננות כל הזמן על תופעות שונות שקרו להן וכאשר הן התייעצו, אמרו להם שהמצב תקין.
האם אני במצב לא תקין על פי העובדה שאין לי תופעות?
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/06/2010חלק גדול מהנשים מקבלות את התרופה ללא כל תופעת לואי . המצב טוב וזה לא אומר דבר על השפעת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת טמוקסיפן - ללא תופעות לוואי
רונה25/06/2010תודה רבה על תשובתך.
הציעו לי לעשות איזושהי בדיקה שמזהה האם התרופה תהיה אפקטיבית. את ממליצה עליה?
את יודעת היכן אני יכולה להיבדק?
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס26/06/2010שלום אפשרת,
מדובר כנראה בבדיקה שנקראת CYP2D6, וניתן לבצע אותה דרך חברת אונקוטסט, שמשווקת אותה בארץ. אבל כדאי להתייעץ עם הרופאים המטפלים בך לראות אם זו בדיקה שמתאימה לך במצבך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CYP2D6 חברת פרונטו
רונה27/06/2010שמעתי על חברה נוספת - פרונטו - שעושה את הבדיקה הזו במחיר נמוך יותר, זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקימת גם חברה זו
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CYP2D6 חברת פרונטו
רונה27/06/2010שמעתי על חברה נוספת - פרונטו - שעושה את הבדיקה הזו במחיר נמוך יותר, זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה להתאמה לטמוקסיפן פרונטו
רונה29/06/2010שלום אפרת,
אני מכירה את החברה, קוראים לה "פרונטו" זו חברה זעושה מיני בדיקות בתחום הסרטן.
אחת הבדיקות היא התאמה לטמוקסיפן. כמו כן, הם עושים בדיקת נשאות בגן BRCA (בדיקה מלאה של כל העדות)
החברה הזו עושה את הבדיקות במחירים נמוכים יחסית על מנת לאפשר לכל אישה לבצע את הבדיקה.
אני יכולה להעיד כי עשיתי את הבדיקה אצלהם, והם התיחסו אלי מאוד יפה, אנשים נדיבים ונחמדים ומאוד סבלנים. יש להם שם יועצת גנטית שאפשר להייעץ איתה בכל דבר ואין צורך להגיע דרך רופא.
אני גם יכולה להעיד שחברה שלי עשתה את הבדיקה הזו דרך טבע והם היו נורא מגעילים ובנוסף לזה לוקחים מחירים בשחקים!
אני ממליצה על פרונטו בחום גם לבדיקת הנשאות.
הטלפון שלהם הוא 0732126155 תבקשו את סיגל או רות
שיהיה בהצלחה והמון בריאות ואם יש שאלה נוספת שאני יכולה לענות לך עליה, אשמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)