פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות לא ראויה מצד חבר של הבן
    דפנה
    13/03/2018

לבן שלי בן ה-16 יש חבר שכל הזמן מתחיל איתי וזורק לי הערות שלא במקום. ניסיתי את כל הטקטיקות שאני מכירה, כולל לדבר עם ההורים שלו, שום דבר לא עוזר. זה גורם לי לאי נעימות רבה כשהוא בסביבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אירוע חריג

יניב רוזן
    14/03/2018

היי,
    אכן אירוע חריג ולא מקובל. היות ואת אומרת כי כבר שוחחת עם החבר והבעת מורת רוח, כמו גם עם הוריו...
    בנסיבות הקימות, אני מציע שפשוט תתעלמי ממנו. תתרחקי ממנו.
    אם הוא חוצה גבולות בצורה ברוטלית אפשר לבחון את דעתו של בנך בנושא. אולי הוא פשוט לא ירצה להיות חבר של מישהו שמדבר אל אמו בצורה הזו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת לא מדברת איתי
    ניסים
    11/03/2018

שלום,
    אני אבא לנערה מתבגרת בת 15 שלא מדברת איתי קרוב לשבועיים,לא משנה כמה אני מנסה זה לא עוזר לי כ"כ למרות שהרהרתי וניסיתי לשנות את ההתנהגות שלי כלפיה לפי הנחיה של פסיכולוגית חייב לציין שהיא הולכת לשיחות עם פסיכולוגית וגם אני ואשתי בשיחות ואמורים להתחיל בסדנה קבוצתית.
    ועכשיו אספר את כל מה שגרם לכך:
    לפניי חצי שנה היה לה ויכוח קשה עם אמא שלה ובאיזה שלב הוא התדרדר והפך לאלים מילולית ופיזית בזמן הזה אני צופה מהצד וברגע הזעם כעסתי מאד הדפתי אותה מאשתי תוך שהיא מושכת לה בשיער והודפת אותי וזורקת כל מה שבא ליד וגורמת להרס. צרחתי עליה בטירוף והורתי לה להיכנס לחדר.מזועזע מההתנהגות שלה מסתכל איך היא אורזת תיק ומתכננת לצאת השעה הייתה מאד מאוחרת..(אחרי חצות).
    ופה אני עושה טעות דרמטית (טעות חיי מבחינתי)
    אשתי מנסה לעצור בעדה ובזמן של לחץ ועצבים אני צורח על אישתי שתזמין משטרה.
    לאחר כמה דקות מגיעה משטרה רואה את ההרס ושומעת את הכעס שלה ושואלת אם אתה רוצה להגיש תלונה? אמרתי בנחרצות כן למרות שאישתי לא הסכימה אך זה לא הצליח לה והיא מובלת לתחנת המשטרה כמובן שנסענו לשם כי לא לקח הרבה זמן להבין איזה טעות פטלית עשיתי!!
    זה כמובן מאוחר מדי ומאותו היום השחור הזה היא לא סובלת אותי ואני יודע את זה כי היא מספרת את זה לכולם אשתי חברות של אשתי אחיותיי ויועצת הבית ספר היא פשוט שונאת אותי ואומרת את בקול..
    וזה ברור לגמריי שזה שובר אותי נפשית...
    אציין עוד שאני לא עובד (נכות ת.דרכים קשה)כבר 3 שנים.
    ועלו כבר מחשבות שאולי זו הסיבה אבל...לא יודע הלוואי שיכולתי להבין מה עובר לה בראש ואם באמת היא לא אוהבת אותי?
    או איך ומה אני צריך לעשות?
    בכדיי להחזיר את האמון שלה בי,עד לפני שבועיים זה היה ירידות ועליות עכשיו היא לא מוכנה לשמוע אותי!

תודה,
    ניסים

לקביעת תור
    סגירה
    הבת לא מדברת איתי

הוספת תגובה

• אלימות בתוך המשפחה

יניב רוזן
    13/03/2018

היי,
    בהחלט סוגיה לא פשוטה. לדעתי היא מצריכה הבנה הרבה יותר עמוקה של הדינמיקה המשפחתית. ברמה הפשוטה אני חושב שאישתך צריכה לעמוד לצידך, ולהסביר לבת שההתנהגות שלה הכניסה את כולם למצוקה ולבהלה ולכן החשיבה והפעולה לפתרון כללה מעשה קיצוני מצידך.
    אני חושב שבתך צריכה להכיר בטעות שהיא עשתה. וביחד כולכם צריכים לקחת אחריות על מעשיכם ולהתחייב להימנע מאלימות. כמו שאמרתי חסרים לי הרבה תקטין חשובים, ולכן תשובתי כללית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורה שיורד על התלמידים
    חנה
    11/03/2018

מורה שנחשב למאוד מוערך בבית הספר של הבן שלנו כל הזמן יורד על התלמידים כשהם טועים או כשהם מתבלבלים, דבר שגורם לירידה בביטחון ובחוסר מוטיבציה להשתתף בשיעורים ולהכין את שיעורי הבית. דיברתי על כך עם המנהלת אבל היא אמרה שזה הסגנון שלו ושדווקא התלמידים מאוד אוהבים את המורה. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מורה שיורד על התלמידים

הוספת תגובה

• מורה פוגע

יניב רוזן
    11/03/2018

היי,
    איך שלא יהיה ידוע שלמידה איכותית יותר מתרחשת דרך חוויות חיוביות ולא אחרת.
    אפשר וניתן לאגד הורים נוספים ולפנות למורה ולהכיר את תשומת ליבו לנושא. הוא צריך להבין שאפשר לערב את רכזת החינוך המחוזית. באופן שומה אפשר לפנות למנהלת ולהסביר שאין בכוונתכם לקבל מצב זאת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן לא מסתגל למסגרת הצבאית
    קובי
    08/03/2018

הבן שלנו לא מצליח להסתגל למסגרת הצבאית, קרוב לשנה משרת בבסיס פתוח ועדיין לא מסתדר, ממש סובל. איך אפשר לעזור לו?

הוספת תגובה

• קשיים בצבא

יניב רוזן
    08/03/2018

היי,
    יש לפנות לקב״ן כדי שיעשה שיעריך את מצבו של בנך. לאחר מכן, הצבא יחליט מה לישות איתו על פי חומרת המצב. ניתן גם לפנות לרופא פסיכיאטר(אזרחי), שוב כדי לקבל הערכה למצבו.
    לבסוף ניתן להתחיל טיפול באזרחות ולאפשר לבנך ליצור שינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הבן של בן הזוג
    דנית
    06/03/2018

אני בזוגיות פרק ב' כבר כמה שנים, בקשר טוב יחסית עם הילדים של בן הזוג אבל הגדול שלו, שעכשיו בגיל 15 מתנהג אלי בצורה מאוד לא יפה ולא מכבדת. אני מבינה שהוא בגיל כזה ושאני בטח מסמלת לו כל מיני דברים או שהוא פשוט לא אוהב אותי, שגם זה בסדר, אבל איך אני יכולה להתנהל איתו ומולו? אני לא יכולה להגיד לו את כל מה שאני רוצה כי אני לא אמא שלו, אבא שלו דיבר איתו אבל זה רק החמיר את המצב

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם הבן של בן הזוג

הוספת תגובה

• סיבוב מס 2

יניב רוזן
    07/03/2018

היי,
    שיחה אחת בוודאי לא תביא לפתרון הרצוי. על האב לנהל איתו שיחות באופן קבוע.
    אני חושב שאת מצידך צריכה לנסות להתקרב אליו, לנסות לבלות איתו או כול צורה של זמן איכות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 13 עם ציצים
    דפנה
    04/03/2018

שלום !
    בני בן 13 . כבר כמה חודשים יצאו לו שדיים / ציצים בחזה . הוא אומר ג כשהוא נוגע ולוחץ קצת כואב לו
    זה מאוד מתסכל אותו, כבר אמר לנו כשבקיץ הקרוב לא יבוא איתה לים ולבריכה . הוא טוען שאין את זה לחברים שלו .
    חשבו לי לציין שהוא ילד חזה . והוא שחקן כדורסל
    מה אפשר לעשות ?
    לעשות כושר ? משקולות ?
    אולי כדי לנו לרופא אנדוקרינולוג ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 13 עם ציצים

הוספת תגובה

• גדילת חזה אצל בנים.

יניב רוזן
    05/03/2018

היי,
    גם אצל בנים מתפתח חזה. זמן זה מלווה ברגישות באזור. אם הגדילה היא חריגה בגודלה, פנו לרופא המשפחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת לא עומדת בשעת העוצר
    אריאל
    01/03/2018

אנחנו נותנים לבת שלנו יד חופשית לעשות כמעט כל מה שהיא רוצה, כולל לצאת לבלות וללכת למסיבות רק יש לנו בקשה אחת, אנחנו קובעים שעת גג נגיד 2 או 3 הבלילה, לא תגיד 10 או אפילו 12. זה בשביל שאנחנו נהיה רגועים. והיא לא עומדת במילה שלה, פעם אחר פעם. אנחנו לא רוצים שלא תצא ושלא תיהנה ואם אנחנו אוסרים עליה היא עושה לנו את המוות ככה שכבר היינו מעדיפים שתצא ולא תהיה בבית

לקביעת תור
    סגירה
    הבת לא עומדת בשעת העוצר

הוספת תגובה

• תנאים חדשים

יניב רוזן
    02/03/2018

היי,
    לצערי בתום איננה מעריכה ואולי גם מזלזלת בפריוולגיות ובגמישות שלכם כלפיה.
    אתם יכולים להתחיל לעשות סדר מחדש. הסבירות לה, שאינכם מתכוונים לוותר על חוק הברזל שקבעתם. אי עמידה בחוק תוביל בהתחלה להגעה מוקדמת יותר בפעם הבאה. אם היא תשוב לאחר שוב באותו החודש אתם תבטלו לה את היציאה הבאה. הבת צריכה להבין, שבאחריות זוכים לא מקבלים. ואם היא לא תוכיח אחריות ובגרות תנאי המשחק ישתנו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לאשר לעשות קעקוע?
    אורית
    27/02/2018

הבן בן ה-16 רוצה לעשות קעקוע. אנחנו לא יכולים להגיד לו לא כי לשנינו יש קעקועים. אני עשיתי את הראשון שלי בגיל 16 ואני קצת מתחרטת עליו ואני מפחדת שלבן יקרה אותו הדבר. האם להגיד לו לחכות עד גיל 18 הוא קרא לנו שקרנים וצבועים, ותכלס הוא צודק...

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לאשר לעשות קעקוע?

הוספת תגובה

• מממממ......

יניב רוזן
    28/02/2018

היי,
    נסי להיות מעורבת בקעקוע שלו. כלומר, רק שלא יעשה משהו מגוחך וואפשר כן להגביל בגודל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה של נערות לבד לחו"ל
    ענת
    22/02/2018

הבת שלי בת 16 והיא וכמה חברות שלה רוצות לנסוע לבד לאמסטרדם... בינתיים לא נתנו לה את ההסכמה כי אנחנו לא חושבים שהן יכולות להסתדר לבד וגם הבחירה ביעד כמו אמסטרדם הידועה בסמים הזמינים מעוררת בנו חשש. מצד שני, שאר ההורים כן נתנו את הסכמתם ואנחנו לא רוצים שתרגיש מחוץ לעניינים...

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה של נערות לבד לחו"ל

הוספת תגובה

• טיול בנות צעירות לחול

יניב רוזן
    25/02/2018

היי,
    בהחלט דילמה לא קלה. כדאי מאד שישוחחו עם כלל ההורים. שמעו את דעותיהם, וחישפו את שלכם. דברו גם עם כול הבנות. דברו על הדאגה שלכם. בקשו לנהל שיחות ווידאו. ואולי נסו להניע אותם ליעד אחר.
    יחד עם כול הנאמר. ההחלטה אם לאפשר או אם לאו היא שלכם בלבד. זה לבטח יצור כעס מצד הזמן, אבל זה לא יפגע בחברות שלה עם הבנות. אם זו בחירתכם הסבירו לה את הסיבה וציינו בפניה באיזה גיל תקבל את הסכמתכם.
    בהצלחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון לטפח כישרון
    טלי
    20/02/2018

הבן שלי פסנתרן מוכשר, ממש עילוי. כשהוא בחר תיכון הוא סרב ללכת לתיכון לאמנויות אבל המשיך ללכת לשיעורים ולנגן, עכשיו גם את זה הוא עושה בחוסר רצון והוא אומר שהוא רוצה להפסיק לגמרי. אנחנו לא רוצים לאלץ אותו לעשות משהו שהוא לא רוצה, אבל באמת שיכול להיות לו עתיד בתחום ולא שהחלופה שלו היא אחרת, הוא פשוט נשאר בבית הוא נפגש עם חברים. אנחנו רוצים לכבד את הרצון שלו אבל לא רוצים שהוא "יתבזבז".

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון לטפח כישרון

הוספת תגובה

• המשך עיסוק בנגינה

יניב רוזן
    22/02/2018

היי,
    אני חושב שלא ניתן לכפות על הבן להמשיך לנגן. מה שכן ניתן לעשות זה לאפשר הפסקה אבל לדרוש המשך מינימלי בעיסוק. לדוגמה, פעם בשבוע לכמה שעות. ייתכן שאחרי תקופת זמן מסוימת הבן לבד יחזור להתגעגע לנגינה, ויבחר בה מחדש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות בגיל 13 בקשת עצה איך להתנהג עם הילדה
    דנית
    15/02/2018

קרובת משפחה שלי בת 13 ויש לה חבר בן 13.
    בחודשים האחרונים (אני בת 40) .
    אני הייתי שמחה אילו לא היה לה חבר בגיל צעיר שכזה למרות שבאותו גיל. לדעתי יש זמן.
    אין לי מושג מה עושים בגיל כזה בחברות בדר"כ.?
    מניחה שיש גם יוצאים מן הכלל.
    אני בדעה נחרצת שהחברות אמורה להיות תמימה וללא יחסי מין לחלוטין. זה גיל צעיר מאוד.
    כיצד ההורים אמורים להתנהג עם החברות הזו?
    מה לומר לילדה? (הילדה מוכשרת ומאוד מאד נבונה אבל ברור שהיא י ל ד ה)?
    האם לאסור על הילדה להיפגש בבית החבר אלא אך ורק בבית שלה.??
    אשמח לעצה, תודה

הוספת תגובה

• זוגיות בגיל 13

יניב רוזן
    22/02/2018

היי,
    אני חושב שלא נכון למנוע את החברות. במיוחד שלא אם מעורבים בו רגשות.
    ניתן לנהל שיחות שמבהירות מה מותר ומה ולא מקובל. פתיחות והכוונה הן הדרך המומלצת. אפשר כמובן להגביל במידה מסוימת את שעות המפגשים ולפי קצת יותר מקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים קשים בין אחיות
    שני
    15/02/2018

יש לנו שתי בנות, אחת בן 16 השנייה בת 18. הן לא מפסיקות לריב אחת עם השנייה, כל היום צעקות ומריבות על כל דבר אפשרי שזה ממש בלתי נסבל. אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות ואיך להפריד ביניהן

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים קשים בין אחיות

הוספת תגובה

• אחיות רבות

יניב רוזן
    20/02/2018

היי,
    מובן שעוד אינפורמציה חיונית ויכלה לעזור. יחד עם זאת, עקב גילן הבוגר אפר להחליט שהאחריות למריבות היא על שתיהן באותה המידה, ולהחליט על עונש קולקטיבי שווה. לדוגמה, פחות כסף בתקציב וכול דבר אחר שתחליטו עליו. אפשר גם לחזק את מי שמונעת את הריב לפני שהתפתח ומתריעה על התנהגות פרובוקטיבית מצד אחותה. לדוגמה, יוצר כסף בתקציב, מתנה קטנה וכו׳
    ק
    כמובן, ששיחות עם הבנות חשובות לא פחות. נסו להבין מה פריעה לכול אחת מהן, מצאו לזה פתרון. כלומר, נסו ליצור מצב שיאפשר את הקטנת הסיכוי להופעת מריבה. גם בילוי משותף רק להן יכול לקרב בין השתיים.
    סהכ חשוב להבין, שתיהן מתבגרות. יש להאמין ולקוות שעם חלוף הזמן הן תלמדנה לאהוב האחת את השנייה. התהליך הזה קורה לרוב
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות אינטימית בין שתי נערות
    נטלי
    13/02/2018

יש לי תאומים בני 17, בן ובת. לבן יש חברה ואנחנו לא מרשים להם לישון יחד. לבת שלי יש חברה מאוד טובה שאנחנו חושבים שאולי זו יותר מחברות תמימה אלא יש שם יחסים רומנטיים. היא לא סיפרה לנו על זה ואנחנו בינתיים רק מסיקים מסקנות וקולטים רמיזות, כשהבולטת ביותר הייתה שהבן אמר לנו שאנחנו צבועים שאנחנו לא מרשים לו לישון עם חברה שלו בעוד אחותו כל הזמן ישנה עם חברה שלה... אם הן באמת זוג אז יש אמת בדבריו של הבן, אבל בגלל שזה לא נאמר בגלוי אנחנו לא רוצים להוציא אותה בכוח... מה עושים? אוסרים עליה? נותנים לו? ממשיכים במצב הקיים?

הוספת תגובה

• שינה משותפת עם בת זוג

יניב רוזן
    14/02/2018

היי,
    אני חושב שהדבר החשוב פה יוצר הוא קודם לגלות פתיחות ותמיכה בבת. חשוב קודם שתבין שמבחינתכם אתם תומכים בה בכול אשר תבחר. אולי על ידי שיחה פתוחה תוכלו לדעת מה סוג המערכת יחסים שלה. אבל כמובן שאין מדובר פה בטריק שמטרתו לשלוף ממנה את האמת, אלא כוונה טהורה לתמוך בבת.
    דבר אחר, אני חושב שבכול מקרה לבן קשה להבין מדוע נמנע ממנו לבלות עם חברה שלו ולהיות קרוב אליה. בעוד שהבת נעדרת מהבית וישנה אצל חברה שלה.
    אני לא חושב שיש הבדל אמיתי בין שני המקרים.
    אתם יכולים, אולי, בשל הרגישות להתחיל לאפשר לבן לישון עם חברה שלו פעם בשבוע ולהתפתח משם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנוניה של האחים נגד הקטן
    יהודית
    11/02/2018

יש לי חמישה ילדים, הגדול בן 15 והקטן בן 6. הארבעה הגדולים כאילו עשו קנוניה והם כל הזמן מתנכלים לאחיהם הקטן, חשבתי שזה אמור להיות בדיוק להפך ושהם יגנו עליו... בכל מקרה הקטן ממש אומלל וככל שאני מגנה עליו יותר הגדולים יותר מתעללים בו.. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    קנוניה של האחים נגד הקטן

הוספת תגובה

• קנוניה של האחים נגד הקטן

יניב רוזן
    11/02/2018

היי,
    אני חושב שכדאי מאד לחזק את האחים הגדולים על יחס הוגן ובילוי משותף עם הבן הקטן. סביר להניח שברגע שהבן הגדול ישנה את הגישה כלפי אחיו הקטן האחרים ילכו בעקבותיו. אפשר לנסות לבקש ממנו שיקח אותו לבילוי משותף פעם בשבוע ולחזק אותו על כך. באופן דומה ניתן לחזק גם את האחרים על משחק משותף, הרעפה של אהבה וכיוצא בזה
    מאידך, אם הפגיעה בבן הקטן היא חריפה יש להגיב בצורה מאד רצינית בנושא. נהלו איתם שיחה והסבירו להם את המצוקה שהם גורמים לאחיהם הקטן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתת לילד להכתיב את העתיד המשפחתי?
    דנה
    08/02/2018

אנחנו גרים בשליחות בחו"ל כבר כמה שנים, הגדול שלנו, בן 14 מסתדר פה מצוין, קלט את השפה, יש לו חברים, טוב בלימודים ומשתתף בפעילויות חברתיות רבות. זמן השליחות שלנו מסתיים בקרוב ואנחנו רוצים לחזור לארץ, אבל יש אפשרות להישאר פה, לפחות לעוד כמה שנים אם נרצה. לקטנים פחות משנה או שהם פחות מתנגדים, איתו לעומת זאת זו סאגה רצינית ואנחנו גם מבינים אותו. השאלה היא אם לתת לקשיים של הילד להכתיב לנו את העתיד של המשפחה כולה?

הוספת תגובה

• טובת הכלל

יניב רוזן
    08/02/2018

היי,
    אלו שאלות מאד מורכבות שדורשות הבנה הרבה יותר מעמיקה כדי לנסות להגיע להחלטה הנכונה ביותר. אני לא יודע כמה קשה לכם להמשיך להישאר שם?
    מה מפחיד אותו ב להסתגל שוב למקום חדש? ועוד ועוד.
    ובכול זאת, אני חושב (באופן כללי) שהשיקול צריך להתבסס על טובת הכלל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה