מידע רפואי
פורומים
- אורתופדיה ילדים
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- פסיכולוגיה הוליסטית
- נטורופתיה ותזונה
- רפואת עור פוטודינמית
- רפואת שיניים לילדים
- נכויות, אחוזי נכות
- וטרינריה
- בניית ציפורניים
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- בעיות פוריות - תמיכה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- בני בן ה-19 נתפס מהמר המון בווינר, וחמור מכך הוא גונב את הכסך מאיתנו כדי להמרשלי כהן26/12/2017
יש לנו 3 ילדים, הבכור בן 19, אמור להתגייס במרץ. בינתיים לא עובד מסודר...כך שרוב היום בבית חסר מעש...שינה וצפיה בערוצי ספורט שונים.
בת אמצעית בגיל 17.5 - תלמידת יב , חרוצה, ומשלבת לימודים ועבודה
ובת קטנה בת 13 תלמידת חטיבת ביניים.
מזה תקופה כל הזמן נעלם לנו כסף בבית, פעם 50 ופעם 100, 200, ואפילו שקלים בודדים. לא ידענו במי לחשוד והבן שלי האשים תמיד את הבת הקטנה. הוא אמר לא הגיוני שהיא קונה ואוכלת ומטיילת ומאיפה הכסף, ותמיד הסברתי שאני או אביה נתנו לה כסף...( כמו שנותנים ליתר הילדים ).
שלשום ביתי האמצעית השאירה את הארנק במטבח- היה לה שם 280 שח, וכשחזרה מחברה לקחת אותו לחדר ושם נדהמה לגלות שיש לה רק 180. ולקחו לה 100 שח. בטווח הזמן הזה מי שהיה בבית זה אני בעלי והבן. כך שהבת הקטנה לא יכולה להיות אופציה אפילו. החלטנו לרכוש מצלמות כי לא ניתן להמשיך כך בתחושה שיש גנבים בתוך הבית.
למחרת בבוקר בעלי אמר לי לחפש במגירות של הבן שלי ואולי אמצא שם טפסים של הימורים, ( פעם הוא הימר ב20-30 שח וכשגילנו זאת כעסנו ואף הענשנו והוא הוכיח שזה של חבר שלו ובכך סיימנו את הפרשה ). ולכן בעלי חשד גם הפעם.
מצאתי במגירה הראשונה שחיפשתי בה 4 טפסים של ווינר שמולאו בתוך שבוע בסכום של 600 ש,ח. ( האחרון שבהם היה באותו יום שנעלם לביתי 100 ח מהארנק, ופחות או יותר בשעות שהוא אמר שיוצא סיבוב עם חבר לחצי שעה ) וכנראה הוא לקח את הכסף הזה ומילא איתו .
עדיין לא חשפנו בפניו את העובדה שאני מודעים לזה שהוא הגונב, ועדיין לא שמנו מצלמות לאחר שהבנו שככל הנראה הוא הבעיה.
השאלה היא איך עלינו לנהוג ? מה עושים במקרה כזה ? אניט מתכוונת לבטל את כל ערוצי הספורט כי הוא ממש מכור לכל ענפי הספורט וצופה כל היום וכל הלילה, וכנראה זה מושך אותו להמר. אבל איך פונים אליו ? חשבנו להגיד לו ששמנו מצלמות וראינו אותך לוקח ושיש לנו הוכחות שהוא ממלא ווינר סידרתי. הוא מין הסתם יכחיש אבל אנחנו נתחיל גם להעניש - לא לתת כסף, גם לא 5 שקלים, לא לתת לו את הרכב, וכד'. מלבד סנקציות אלה איך עלינו לפעול ? אנחנו מאוד מאוד מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות להימורים
יניב רוזן26/12/2017היי,
התופעה מוכרת והיא הרסנית ויכולה להגיע למימדים מפלצתיים. הדבר האחרון הוא שאתם צריכים להיות הוא נחמדים מידי ולחשוב אם כן לספר או לא. ברור שכן. ראשית עליכם למנוע את הגעתו לתיקים שלכם. עליכם לידע אותו בדיוק כמה כסף יש בכול תיק. אפשר כניסיון ראשון להגביל אותו בכספים ובפריבילגיות אחרות. אם זה יעזור אז מצוין. לצערי אני מאד ספקני כי המערכת הזו של פיתוי להימורים כול כך משוכללת שבמקומות מסוימים מלווים כספים לצעירים וכאשר הם צוברים הפסדים מתחילים האיומים והגעה להורים של הצעירים.
מחלת ההתמכרות היא קשה וכוללת. בתוכה המון שלבים עד הפסקה ויצירת שינוי.
אני לא מכיר את בנכם אבל כדאי שתחשבו ברצינות על פנייה למטפל שמומחה בתחום של התמכרויות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר קבלה של בן הזוגולריה26/12/2017
שלום רב,
אני אלמנה, אמא לשני ילדים מתבגרים. התחלתי לצאת עם גברים ולא סיפרתי לילדים אבל עכשיו אני יוצאת עם מישהו כבר כמה חודשים ונראה שזה הולך לכיוון רציני. דיברתי על זה עם הילדים, ברור שלשניהם לא קל עם העניין אבל הבת, שהיא הקטנה יותר, הביעה עניין ופירגנה לי בגדול. הבן, הגדול יותר, לא היה מוכן להקשיב, הוא קם והסתגר בחדר. כשניסיתי לדבר איתו על זה לבד הוא זרק הערות עוקצניות ומגעילות ובטח שלא הביע עניין. מה אני איתו? ברור שאני לא יכולה להפגיש בינו לבין בן הזוג החדש, אבל השאלה היא אם אני צריכה להמתין עוד קצת לפני שאני נקשרת למישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג חדש
יניב רוזן26/12/2017היי,
הניחי לבן הבוגר להתרגל מעט לרעיון. תני לו עוד זמן. לאחר מכן חזרי והסבירי את החשיבות של בן זוג בחייך. הרעיון ליצור את המעורבות בהדרגתיות. ספרי לו מדוע את בוחרת בחבר. מה סיפור האישי שלו. אני מאמין שיחד על פעילויות קצרות עמו הוא יתחיל להתרגל לרעיון. חשוב מאד שהבן שלך יבין שאת לא רק אימא אלא אדם שלם עם רצונות, צרכים, רגשות ועוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדים לא עוזרים בביתהלן24/12/2017
יש לי ארבע ילדים, הגדול בצבא והקטן בכיתה ח', והם כולם חושבים שאני המשרתת שלהם, לא עוזרים בשום דבר, אפילו לא מפנים את הכלים אחריהם, בטח שלא מחליפים מצעים או אפילו שמים את הבגדים שלהם בכביסה!!! אני חוזרת כל יום מהעבודה ומתחילה לעבוד מחדש, אני כבר מרגישה שאני משתגעת!!! מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדים לא עוזרים בבית
יניב רוזן24/12/2017היי,
בקצרה, עלייך קודם לדרוש עזרה כאשר כול אחד יודע בדיוק מה נדרש ממנו. מתן העזרה יכול להיות מותנה בכספים, בגדים וכול פריבילגיה אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקטנה מרגישה שלא אוהבים אותהיסכה21/12/2017
הבת הקטנה שלי, בת 14, כל הזמן אומרת שאנחנו לא אוהבים אותה. לא משנה מה אנחנו עושים היא תמיד מראה לנו איך אנחנו מעדיפים את האחים הגדולים שלה, וברור שמנקודת מבטה היא צודקת אבל ברור שאנחנו מאוד אוהבים אותה, והיא פשוט חיה עם התחושה הזו וזה שובר לי את הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת טוענת שלא אוהבים אותה כמו את האחרים.
יניב רוזן21/12/2017היי,
אני מקווה שהתשובה שלי תעזור לך. ילדים אוהבים להפעיל לחץ על ההורים שלהם. אחת הדרכים הידועות היא טענה שלא אוהבים אותי כמו את האחרים. או שאותי מקפחים. או שלא קונים לי כמו לאחרים וכו׳. הורה לא צריך להיות מושפע מזה. משום שדעתו היא הרבה יותר רציונאלית והגיונית. את צריכה להסביר לבתך שאין זה נכון. להסביר לה מה האסטרטגיה החינוכית והכלכלית שלכם. כיצד אתם קובעים מה לקנות ולמי. אם צריך לבלות איתה יותר זמן איכות באחד על אחד זה בהחלט אפשרי. מה שחשוב זה לא להיבהל ולא לתת לזה להניע אתכם ההורים. את יכולה לערוך רשימה של הדברים שהיא מקבלת כדי שתראה שהיא לא מקופחת וכו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 13 שלא מוכן ללמודדפנה19/12/2017
שלום רב
בני בכיתה ז . ילד מאוד חכם . כיתה ז היא שנה לא בשואה : מעבר לחטיבה , מעבר לבית ספר חדש . עד שנה שעברה היה לומד מעט אבל תמיד היו לו ציונים טובים מאוד
השנה הוא צריך ללמוד כדי להצליח . הבעיה היא שהמריבות העיקריות שלנו הם על זה שלא רוצה ללמוד לפני מבחנים או עבודות .תמיד אני זו שצריכה להגיד לו לשבת ללמוד בכוח . רוב המזמן הוא עם הפלאפון שלום. אני כבר עייפה מי זה . כל היום זה אותו סיפור . אני זו שצריכה להזכיר לו להכין שיעורי בית , לעשות עבודות , ללמוד למבחנים . אם אני לא אומרת לו , לא נראה לי שיבוא ממנו .
מה אני צריכה לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן לא רוצה ללמוד
יניב רוזן20/12/2017היי,
התופעה שאת מתארת היא רחבה מאד. זה קורה לא מעט שבכיתה ז׳ - ח׳ הילד מרגיש כבר מספיק בוגר וחזק כדי לקבל החלטות משלו. בשלבים הרבה יותר מוקדמים הילד צריך לפתח ״בעלות על הלמידה”. זה נכון שמזכירים ומעודדים, אבל זה צריך להיות קודם הרצון של הילד. אם חשוב לך שילמד אני חושב שכדאי שתשקיעו את המאמצים עשיית סדר בבית. לדוגמה הגבלת זמן המסכים והתניה בשימושם לאחר מילוי חובות. כך גם לגבי כספים ופריבלגיות אחרות. קביעת דרישות וחוקים וכיוצא בזה. באופן דומה, לתמרץ אותו ללמוד ולחזק אותו על כך.
גם זה דורש מאמץ, אבל הדרך נכונה גם בלי הקשר ללימודים.
בסופו של דבר קשה לגרום למי שלא רוצה ללמוד - ללמוד. אבל החשיבה היא שאם לא נקפיד בכלל הדברים יכולים להיות גרועים הרבה יותר עם חלוף בשנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון בבית של החברהעמיחי19/12/2017
הבן שלי בן 17, יש לו חברה כבר כמה חודשים והוא רוצה לישון אצלה. כולנו יודעים מה זה אומר ואנחנו מאוד חוששים. אמנם זה תהליך טבעי של ההתבגרות וזה צריך לקרות במוקדם או במאוחר אבל קשה לנו עם זה ואנחנו לא יודעים אם להרשות לו. אשתי רוצה שאעשה לפני כן את "השיחה" אבל איך מתחילים? מה אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה עם הבן על לינה עם חברה
יניב רוזן19/12/2017היי,
כול הורה והלך הרוח שלו. בסך הכול אני יכול לומר שאין הדבר חריג כול עוד אין הגזמה במספר הימים שהוא לן מחוץ לבית. אפשר להתחיל עם יום אחד פעם בשבוע.
לגבי השיחה, תשאל את עצמך איך אתה היית רוצה שידברו איתך על הנושא?
יש לדבר בפתיחות וכנות. לחשוף את הסכנות, לדרוש התנהגות אחראית וכו׳
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 18 מתביישת לעשות דבריםלילך15/12/2017
ביתי בת ה 18 מאוד בישנית נראה לי שאנחנו כהורים טעינו כבר ההתחלה כל דבר שהיא הייתה עושה ישר הייתי קוראת לבעלי שיראה אותה וכמוני יתגאה בהוכמובן שלא יפספס שום שלב ושום הנראה מימנה וכשהייתי מלבישה אותה הייתי מראה לה ישר במראה וככה הלאה ועכשיו שהיא בת 18 היא מתביישת לעשות דברים היא ישר מורידה את בעינים לריצה
אני בטוחה שפגעתי בביטחון העצמי שלה
איך אני יכולה לתקן את הטעות הענקית?הרסנו לביתי את הביטחון
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח ביטחון עצמי בטיפול
יניב רוזן19/12/2017היי,
הודעה שלך קצת מבולגנת. קשה לי לחשוב כמוך באופן שהרסתם לה את הביטחון העצמי. זה נכון לחזק ילדים אבל גם צריך לתת להם לחוות תסכולים ואכזבות וללמוד להתמודד איתם. את מציינת שבתך ביישנית. ביישנים נוטים להימנע מפעילויות חברתיות ולכן גם לא קשה לפתח ביטחון עצמי או הערכה עצמית תקינים. מהמעט הכתוב, אני חושב שכדאי להפנות את בתך לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד צרכים ומטרות בו תוכל לעבד על הביטחון העצמי שלה, לרכוש מיומנויות, לחזק אומץ ונחישות ועוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להעיר לילדה על הלבוש?רות12/12/2017
הבת שלי בתחילת גיל ההתבגרות והיא התחילה להתלבש בבגדים שלפי דעתי מאוד לא הולמים ולא צנועים. היא צעירה מדי בשביל להתלבש באופן חשוף ומיני ואני נמצאת במאבקים עם עצמי, מצד אחד אני ממש לא חושבת שהיא צריכה להתלבש ככה, מצד שני אני לא רוצה לעורר אנטגוניזם מצדה ושזה יהפוך לעיקרון וגם אני לא רוצה לגרום לה לתסביכי גוף... מהי הדרך הנכונה לגשת לענייין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוד לבוש צנוע יותר
יניב רוזן13/12/2017היי,
אני חושב שנכון לגשת בכנות ובפתיחות. מותר להסתייג מצורת לבוש ולהתעקש עם קוד אחר. כמו שלא תסכים שבתך תעשה קעקוע אפשר לבקש לצורת לבוש יותר צנועה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת גניקולוג בפעם הראשונהורד10/12/2017
שלום, לפני כמה זמן בתי בת ה16 ביקשה ממני שאקבע לה תור לגניקולוג פעם ראשונה, לטענתה כדי לקבל מרשם לגלולות עקב מחזור לא סדיר. אני חוששת מאוד שמדובר ברצון לגלולות מסיבה אחרת ואני חוששת מאוד. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחות בקשר הורה ילד
יניב רוזן10/12/2017היי ורד,
כנות ופתיחות הם אבני יסוד בחינוך. נצלי את ההזדמנות ליצירת קרבה ביניכן. אמרי לה שאת רוצה להיות מעורבת. תני לה גיבוי כול עוד את לא מתנגדת לנושא. לטעמי האישי אין טעם להתנגד. אולי בשיחה תוכלי להאיר את עיניה לגבי דברים מסוימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן לא מתבגר אבל עדיין מתנהג ככהניצן03/12/2017
אמנם הבן שלי כבר סיים מזמן את גיל ההתבגרות, הוא כבר בן 30, אבל עדיין מתנהג כמו נער. הוא גר בבית, הוא למד ועכשיו הוא עובד אבל הכסך שהוא מקבל זה במקום דמי כיס כי בעצם אנחנו מכלכלים אותו - ארוחות, אוטו ואפילו בגדים שאני חייבת לקנות לו כי הוא לא קונה לעצמו. אנחנו כל הזמן עושים לו שיחות אבל זה פשוט לא מזיז לו... מה עושים איתו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 30 לא מתבגר
יניב רוזן03/12/2017היי,
אני קצת מתקשה להבין. הבן עובד ואתם ההורים עדיין קונים לו את צרייכיו?
אכן זה בעייתי. אני מציע שתתחילו לעשות סדר בדברים הללו. לפחות מה שנדרש שיעמוד בהוצאות של עצמו. לאחר מכן, דברו איתו על מעבר דירה. חפשו איתו ביחד. סעו לראות דירות. וכך הלאה. אל תחששו להיות ברורים ובהירים. נסו בכלל להבין מה התכניות שלו לעתיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת לא מפסיקה לקנות בגדיםאפי28/11/2017
אני חושב שלבת שלי יש בעיית קניות רצינית, היא כמעט כל יום חוזרת עם בגד חדש, היא ממש לא יכולה להפסיק, חוץ מלהגביל אותה כספית מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יניב רוזן28/11/2017היי,
חבל שלא ציינת בת כמה בתך. מכול מקום, להגביל את הכספים שהיא מקבלת זה בוודאי הצעד הראשון. אם זה פותר את הבעיה מצוין. במידה ולא, אפשר לשקול הדרכה הורית כצעד ראשון כדי לבדוק איך נכון להתייחס לדברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי שבורת לבמיכאלה26/11/2017
הבת של, בת 17, חבר שלה בצבא נפרד ממנה בסופ"ש האחרון והיא ממש שבורת לב. הרשתי לה לא ללכת היום לבית הספר, אבל חוץ מזה אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות בשבילה... אשמח לייעוץ בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב שבור לאחר פרידה
יניב רוזן26/11/2017היי,
כולנו חווינו לב שבור. זהו תהליך שחשוב לגדילה העצמית של האדם במידה וההתמודדות נכונה. ברור שזה קשה וכואב. יחד עם זאת, להשאיר אותה בבית מעבר ליום אחד זה בוודאי טעות. שהיא לבד היא שוקעת במחשבות ובזיכרונות וזה קשה הרבה יותר. הרעיון הוא דווקא לחזור לשגרה ומהר. זה מקל על המצב ומאפשר את ההתמודדות הנכונה עם הנושא.
לגבייך, זה הזמן להיות ביחד (אם הבת בעד), לתמוך רגשית, לבלות וכו׳.
לסיום, במידה והבת מתקשה לחזור לשגרה או שהחוויה קשה יתר על המידה תמיד אפשר לפנות לטיפול ממוקד וקצר מועד בו תוכל לעבור עיבוד של האירוע, לקבל כלים, לפרוק ולהתקדם עם עצמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הגיוני לצפייה בפורנותולי21/11/2017
הבן שלי מתבגר ויש לו מחשב בחדר ואני יודעת שהוא צופה בפורנו ושאין לי יותר מדי מה לעשות עם זה. הבעיה מבחינתי היא כמויות הפורנו שהוא רואה, אני לא ממש עוקבת אבל אני יודעת שזה הרבה וזה מאוד מפחיד אותי שאולי הוא מתמכר לפורנו ושזה ישפיע לו על התפיסה של יחסי מין וכדומה. מה אפשר לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורנו בבגרות
יניב רוזן21/11/2017היי,
חבל שאת לא מציינת בן כמה הבן. אכן מתבגרים צופים בפורנו. אני מאמין שזה מאד לגיטימי לדבר על הדברים בפתיחות ולהציג בפני הבן את העיוות שקיים בפורנו. מערכי הכוחות מעוותים. נשים מושפלות. הגברים תמיד חזקים ואיתנים. וזה רחוק מקיום יחסי מין בתוך אהבה וכבוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי מגבילה אותידנית19/11/2017
אני מבינה שזה פורום שמיועד להורים, אבל אולי תוכל לעזור גם לי מהצד השני. אני בת 19, חיילת, בת יחידה להורים מאוד מאוד מגוננים. אמא שלי לא מרשה לי לעשות כלום, לא לנהוג בלילה מחוץ לעיר כי זה מסוכן (גרה בעיר קטנה ורוב מקומות היציאה הם בעיר הסמוכה), לא מרשה לי ללכת לפאבים או למועדונים, יש לה מה להגיד על כל אחד שאני מביאה הביתה ואף בחור לא מספיק טוב בשבילי, אז אני כבר לא מביאה אף אחד שיפגוש אותה... אני יודעת שזה מאהבה ומדאגה, אבל אני כבר בת 20!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים מגבילים.
יניב רוזן19/11/2017היי,
הפורום הנוכחי אינו מגביל או מוגבל להורים. הוא פתוח לכול אחד או אחת.
אני מאד מבין לליבך. את בהחלט נמצאת בשלב בחיים שלך שאת זקוקה ורוצה יותר עצמאות ואחריות כלפי עצמך. היות ואני מניח שדיברת איתם לא מעט על הנושא ללא הועיל, את יכולה לפנות למטפל משפחתי לקבוע פגישה ולזמן את ההורים שלך גם. יחד תוכלו לקבוע דרך פעולה משותפת ומתאימה. ההורים יוכלו לדבר על הפחדים והחששות שלהם ולקבל מענה והתייחסות מקצועית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא רוצה לצאת מהביתענת16/11/2017
הבן שלי בן 25, לא לומד, עובד בעבודות מזדמנות ולא מקדם את החיים שלו לשום מקום. הוא מתכנן לנו חופשות משפחתיות ומדמיין איך החדר שלו יראה בדירה החדשה שחשבנו לעבור אליה (דירה קטנה יותר, חשבנו שככה הוא יבין את הרמז) אנחנו כבר מאוד מודאגים מההתנהגות הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מהבית
יניב רוזן16/11/2017היי,
אתם לא צריכים לרמוז לו, אלא להיות ישירים איתו באשר לציפיות שלכם ממנו. יחד עם זאת, במידה והוא מסרב לשתף פעולה כדאי מאד לפנות לעזרת מטפל כדי שיעבוד איתו על המסוגלות העצמית שלו, יבנה איתו תוכנית פעולה לתפקוד ראוי, וכמובן יעבוד איתו על בניית הערכה עצמית.
בכול מקרה נסו גם אתם ללוות אותו בצעדים הדרגתיים לעבר התנהגות בוגרת יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?