פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהתמודדות יומיומית עם מתבגר בן 17
    גלית
    23/05/2016

שלום רב,
    בני כיום בן 17. מאז ומתמיד היו לי קשיים בהתמודדות ובהתנהלות מולו. מצד אחד, הוא נער רציני ושקול (בעיקר מחוץ לבית), משקיע בלימודים ("את מה שצריך"), יש לו מס' חברים עימם הוא בקשר (הוא סגור ומופנם, יחסית, ונוהג להימצא או לבלות בקרב כמה חברים ולא יותר), ומצד שני - מפגין התנהגות ילדותית בתוך הבית, כמו למשל: הצקות לאחים שלו, השמעת קולות כאלה ואחרים, עשיית פרצופים או התנהגות שלא תואמת את גילו, או בילוי ומשחק עם אחותו הקטנה (בת שנתיים וחצי). יש לציין שהוא מסתדר עם אחותו הקטנה, הם מבלים ביחד, משחקים ביחד, הוא משגיח ושומר עליה בעת הצורך והם מסתדרים ביניהם יפה. עם אחיו (בן 13 וחצי) ואחותו (בת 10) הוא מסתדר פחות טוב. בנוסף, פעמים רבות הוא רב עם אחיו מריבות קשות ונוהג באלימות, פיזית או מילולית (ברור לי שלשניהם יש חלק במריבות הללו).
    אני פונה אלייך כי פעמים רבות הוא "מוציא אותי מהכלים" בהתנהגות שלו - הילדותית או האלימה, אני מתקשה להבין את הפער בין הצד ה'ילדותי' שלו לבין הצד ה'רציני' שלו
    ואיני יודעת איך להתמודד איתו בסיטואציות אלה. מה את מציעה לי לעשות?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בהתמודדות יומיומית עם מתבגר בן 17 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    24/05/2016

גלית שלום,
    אני יכולה להבין בהחלט את הקושי להתמודד עם הפער שתיארת. יש לבנך כוחות ויכולות להתמודד, אך בה בעת יש גם צורך "להיות צעיר/קטן" - כפי שעולה מהדברים.
    קשה לי דרך אתר כמו זה להבין לעומק את עולמו, ומה מקשה עליו להתגבר על מעין פיצול הקיים בתוכו - בין החלקים הבוגרים לאלה הפחות בשלים.
    אי לכך אני סבורה שהיה כדאי להפנותו לטיפול, המלווה בהדרכת הורים. זו הזדמנות טובה - לפי השירות הצבאי - לחזקו ולהכינו הלאה להתמודדויות המחכות לו. טיפול בו ניתן יהיה להבין בצורה ברורה יותר מה קורה לו, מה הוא מרגיש ולתת לך תמיכה והדרכה.
    בברכה,
    נלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפסיכולוגיות
    עמוס
    21/05/2016

הרבה פעמים כשאני רואה מישהי יפה ברחוב עומד לי. אני יודע שזה טבעי.
    רציתי לשאול מה לעשות עם המבוכה. זה נורא מביך, המחשבה שבחורות יראו שעומד לי ככה.
    יש דרך לא להרגיש נבוך?

אם אתן, כפסיכולוגיות, תראו שמישהו מסתכל עליכן ועומד לו - זה יביך אתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפסיכולוגיות

הוספת תגובה

• שאלה לפסיכולוגיות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    24/05/2016

עמוס שלום,
    סליחה על האיחור בתגובה.
    אכן זקפה היא ביטוי נורמאלי ומובן לגירוי והתרגשות, כמו גם תשוקה ומשיכה. המבוכה נוצרת היות שזה הופך את כל הרגשות האלה, הפרטיים כל כך, לציבוריים. כאילו "רואים לך", ואתה לא יכול לשלוט. אני מציעה שתזכיר לעצמך שזו תגובה טבעית, ושגם אם היא באה לידי ביטוי ברחוב עדין יש דרך לא להפגין אותה לעיני כל.
    לשאלתך הרי שזקפה בולטת יוצרת אי נוחות היות שיש בכך איזו הנכחה, העמדה ברורה, של תשוקה שהיא למעשה חד צדדית. אותה מישהי ברחוב, בין אם זו אני או מישהי אחרת, אינה נמצאת אתך בקשר, אינה חשה תשוקה כלפיך ולכן חשוב שלא תכפה את תשוקתך עליה. הכפייה היא מילה קצת קשה, אבל כשאנו מפגינים רגשות, תגובות ומחוות גופניות באופן חד צדדי זו בהחלט יכולה להיות התחושה.
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14 שקרים ובנים
    שרון
    18/05/2016

שלם רב אני אמא לבת 14 ילדה מקסימה ותלמידה טובה לאחרונה אני מרגישה שהיא ממעטת לשתף אותי ויותר עסוקב בעולם שלה ושל חברותיה, אם אני מנסה לדבר איתה היא מהר מאוד מתעצבנת .
    לאחרונה היא החלה קשר עם בן מסוים והיא נהייתה חברה שלו. היא סיפרה לי על כך ואני אמרתי לה שאם הוא נחמד אז אני איתה ושמחה בישבילה. ללא ידיעתה אני בודקת את הטלפון שלה וראיתי שאותו ילד שולח לה תמונות שלו ושל אבריו הצנועים ואף מנהל איתה שיחות בנושאים מיניים. היא מיוזמתה לא סיפרה על זה ובהתכתבויות איתו לא נראה שזה מאוד מפריע לה. כשהתעמתתי איתה היא אמרה בהתחלה שזה לא נשלח אליה ואחר כך היא אמרה שהיא אמרה לו שזה לא מתאים התמונות. בכל מקרה הודענו לה שהקשר הזה לא מתאים וביקשנו לנתק אותו כיוון שכל השיחה לוותה בצעקות שלה וחוצפה שלה בעלי לקח לה את הטלפון. הקשר עם הילד אכן נותק אך לאחרונה ראיתי שוב בטלפון שלה ( ללא ידיעתה ) שהיא שוב מתכתבת איתו ושוב ישנן תמונות שהוא שולח. היא מכחישה כל קשר איתו וכשאני שואלת מה קורה האם הוא בתמונה היא כמובן מתעצבנת ואומרת שממש לא. אני בוודאות יודעת שהדבר לא נכון.אני יודעת שיש לה רגשות אליו ובנוסף היא התחברה עם ילדה נוספת שקשורה אליו והן מדברות המון זמן עליו. מפריע לי מאוד שהיא משקרת לי על הקשר איתו, אינני יודעת אם להתעמת איתה והאם להגיד לה שראיתי ללא ידיעתה או הסכמתה את כל השיחות שיש לה איתו. אני לא רוצה שזה יגיע למצב קיצון ויגרום להתרחקות שלה ולאובדן אימון. מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    בת 14 שקרים ובנים

הוספת תגובה

• בת 14 שקרים ובנים - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/05/2016

שרון שלום,
    אכן מצב עדין ומורכב אך בהחלט דורש נוכחות הורית. מה שקורה לבתך תואם את גילה אבל מרגיש שהיא התבלבלה (היא גם הרי רק בת 14). היא עסוקה בעולמה ובבני המין השני, כחלק מתהליך ההתבגרות שלה, אך הקשר עם אותו "ילד"-נער אכן אינו הולך לכיוון הנכון. אני סבורה שעם כל החשש שהיא תכעס חשוב מאוד לדבר עמה על אמון (או להמשיך לדבר על כך), ועל הידיעה המאוד ברורה שאתם רוצים את טובתה. גם אם היא לא תמיד יכולה להרגיש זאת... הייתי מדברת על כך באופן כללי עם אזכור של אותו נער לגבי העבר, לא ההווה. אם לא תהיה ברירה תצטרכו לקחת צעד נוסף אבל באמת בזהירות.
    כמו כן, אני לא בטוחה שהדגשתם את הסכנה בקשר מיני כזה דרך האינטרנט. כן, זה סוג של קשר מיני. לדבר על איך היא מרגישה שהוא מראה לה את איבריו באופן כזה, למה היא חושבת הוא מכוון, על כך שזה נועד לגרותה ולבלבל אותה (וכנראה כך זה פועל). לנסות לבוא ממקום סבלני שמסביר, לא מטיף ולא מבקר, אך גם שם גבולות באופן מאוד ברור.
    אסיים באמירה ש"גם אם את לא מרגישה כרגע שאנחנו פועלים לטובתך הרי שזה בדיוק מה שאנו עושים. שומרים עליך כהורים."
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא ובת ומה שבינהן-מריבות צעקות
    חסויה
    11/05/2016

שלום רב..בתי בת ה18 בסה"כ ילדה טובה!!
    אך היחסים ביננו פחות למרות שאני כל הזמן מנסה שהקשר ביננו יהיה יותר חמים היא מאוד דיסקרטית לא רוצה שידעו עליה כלום לא משתפת אותנו ההורים אני ממש צריכה לסחוט ממנה ולא תמיד מצליחה (בפורים הייתה הופעה של כל השכבה וההורים היו מוזמנים למחרת היא מראה לי תסריט בנייד ואני רואה קהל שאלתי מי כל האנשים שיושבים לצפות אז היא ענתה..ההורים..שאלתי איך לא ידעתי מכך אז היא ענתה שהיא התביישה להופיע מולנו..מאוד נפגעתי מזה)
    היא מרשה לעצמה לדבר איך שבה לה בטונים גבוהים מאוד אם לא נענים לבקשתה ו"מנגנת"שהיא בת 18 ולא צריכה רשות או לפחות לעדכן אותי היכן היא נמצאת לא צריכה רשות לצאת או לחזור מתי שהיא רוצה .
    עובדת כמה פעמים בשבוע..לאחרונה עשתה מנוי למכון כושר אל לא הולכת כלל(טוענת שאין לה זמן)אבל לבתי קפה ומסעדות יש לה זמן..אני ממש בדילמה לא יודעת איך לפנות אליה(אנו עובדים המון שעות מול לקוחות ואין לי את הזמן להתקשר ולהעמת איתה בעניין והיא כמובן מנצלת את זה)
    איך אפשר להשכין שלום בנינו ??

הוספת תגובה

• אמא ובת ומה שבינהן-מריבות צעקות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    12/05/2016

שלום לך,
    אני מבינה מאוד לליבך. חשובים לך היחסים עם בתך, וקשה לומר בדיוק מדוע היא מתנגדת. יתכן שיש כעס בליבה על כך שאתם עובדים כל כך הרבה? אולי היא מרגישה שפחות פנויים אליה... איני יודעת אם אי פעם הייתם באיזה סוג של טיפול - פרטני עבורה, משפחתי ו/או הדרכת הורים. בכל מקרה אני מבינה מדוע נפגעת ועושה רושם שיש משהו קשה בתגובותיה. לא לשתף אתכם בנוגע להופעה בפורים זה להדיר אתכם מחייה, בידיעה שאתם תפגעו מכך (היא הרי דאגה להראות לך את הסרט!).
    אני שמחה שאת רואה את הטוב שבה אך גם מציעה שתנסי הן להפנותה לטיפול (ואותכם להדרכה) והן לבלות עמה קצת יותר זמן. במקביל יידעי אותה שאת תהיי בקשר עם המחנכת כדי לדעת מתי יש פעילויות חשובות (יום הורים, טקס סיום, מסיבת י"ב) היות שהיא לא משתפת אותך. אמרי לה שאינך עושה לה "דווקא" אלא חשוב לך להיות שותפה בחייה.
    מעבר לכך קשה להציע/לדון בפורום מסוג זה. מצטערת.
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 10 בבית ובבית ספר
    ren
    05/05/2016

שלום יש לי בן בן 10 ובת בת 6, הבן בביהס מ ו ש ל ם ! המורות והמנהל אוהבים אותו הוא מתנהג למופת. נמנע מאלימות בכל דרך אפשרית ( למרות שהוא מתאמן 5 שנים בטייקוונדו ) וגם שם הוא ילד ממושמע מאוד. אבל בבית יש ימים זוועתיים איתו. לפי הבנתי ומהמורה בביס יש ככל הנראה רקע של בעיות קשב עם היפר אבל בכיתה ובחוגים זה לא מפריע להתנהלות שלו כולל מבחנים. ( הוא אובחן כמחונן ). אני מרגישה שהוא צריך לשחרר כעסים או אנרגיות שליליות וזה פשוט יוצא בבית... הוא אמר לי היום "יש לי משהו בראש שאומר לי לעשות את זה". למשל להפחיד את אחותו ( הגיע למצב שפחדה ללכת לישון). קשה לו לקחת אחריות, אבל אחרי מלחמות בבית הוא לוקח אחריות ( העביר את המיטה שלו ליד אחותו כדי שיהייה קרוב אליה ולא תפחד - רעיון שלן). דברו איתם בביס על גיל ההתבגרות וכל פעם שאני מדברת איתו הוא שולף את קלף גיל ההתבגרות וטוען שככה זה בגיל הזה עצבניים יותר כועסים יותר... ( ככה גם אני מרגישה.. )
    אני מרגישה שאני בקרב מתמשך אני כל כך אוהבת אותו הוא ילד מצחיק וחכם ואוהב אבל לרוב לא רואים/מרגישים את זה ... מה אפשר לעשות כדי מצד אחד לאפשר לו לשחחר אנרגיות ומצד שני לשמור על התנהגות רצויה בבית. הוא מתאמן 4 פעמים בשבוע איפון פיזי פעיל בתנועת נוער מועצה בית ספרית ...
    תודה רבה

הוספת תגובה

• התנהגות של ילד בן 10 בבית ובבית ספר - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    08/05/2016

שלום לך,
    עושה רושם שבנך מטופל היטב והוא בא לידי ביטוי במגוון חוגים ובלימודים. הוא מכיר את הכללים ויודע את המשמעויות של שימוש באלימות. בהחלט מרשים לילד בן 10!
    יחד עם זאת אני מרגישה שאולי הצד הרגשי צריך התייחסות וחיזוק. להערכתי כדאי להפנות אותו לתהליך של שיחות, אולי דרך משחק, הכולל הדרכת הורים. זאת כדי למצוא דרך לפורקן המתחים הפנימיים והכעסים. זה חזק ממנו והוא לא מצליח, וכרגע גם לא יכול, לשלוט בהם.
    אני סבורה שטיפול כזה יכול להחזיר לו תחושה של שליטה, ולמצוא פתרונות לקול הזה בראשו שאומר לו להפחיד את אחותו - למשל. אני לא כל כך בטוחה לגבי הרעיון של לישון ליד אחותו לאחר שהוא מפחיד אותה... כדאי לשים לב לכך. הוא מנה לעשות תיקון אבל לא בטוחה שכרגע אמור הוא מסוגל.
    זה יעזור גם לך היות שאת נשמעת מתוסכלת למדי ולא מצליחה ליהנות ממנו ומיכולותיו.
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון הורים ללא עלות לצורכי מחקר לדוקטורט, מומלץ!!
    נטע
    03/05/2016

אפשרות חד פעמית לאימון הורים ללא עלות כחלק ממחקר.
    פרטים במודעה

הוספת תגובה

• מעוניינת להשתתף

ניסנית
    14/07/2016

מעוניינת להשתתף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגרת שלא מתקשרת עם הסביבה
    דניאלה
    03/05/2016

שלום,
    בתי בת 16 הפסיקה לדבר עם כל המשפחה וממענת ללכת לבי"ס. הסיבה עצמה לא לגמרי ברורה אך כפי הנראה היא כועסת על כולם. היא לא מסבירה, אמרה רק שאין טעם לחיים ושלא אכפת לה יותר מאף אחד.
    אנו וסביה מנסים לתקשר איתה ולא מגיבה כלל.
    היא ישנה רוב היום. רואה בלילה טלוויזיה. היא כן מקפידה להתקלח ולאכול בעיקר ממתקים.
    אין לה קשר עם חברה או כל אדם אחר. אנו מתלבטים האם ללחוץ ולא להרפות מלתקשר עימה או להרפות. אודה לעצתכם.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מתבגרת שלא מתקשרת עם הסביבה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    04/05/2016

אמא יקרה שלום,
    אני מבינה את דאגתך. נשמע שבתך נקטה בצעד מאוד חריף שיש מאחוריו - להערכתי - מצוקה רבה. מישהו כנראה פגע/אכזב/בגד באמונה והיא - בתגובה - החליטה לפרוש... מבית הספר, מפעילויות שוטפות, מהחיים הסדירים. האמירה שאין לה "טעם לחיים" מעידה על כך ויש בה לעניות דעתי גוון שעלול להצביע על מחשבות אובדניות. היות שהיא לא משתפת אין לדעת, אך גם אי אפשר לקחת סיכון.
    לפיכך, אני סבורה שיש לערב בדחיפות עזרה מקצועית מתאימה ולהתחיל הן בטיפול עבורה והן בהדרכה בשבילכם.
    בהצלחה ושיהיה טוב,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מבת 14 - מסתגרת ולא נפגשת עם חברות
    עמית
    26/04/2016

שלום
    בתי בת 14. לאחרונה חסרת אנרגיות לחלוטין, לא נפגשת עם חברות, כל היום בבית עם מסכים. יש לציין שבאופיה היא פסיבית ושקטה אך לאחרונה יש הקצנה. יש לה אנמיה ומחר אקח לבדיקת דם נוספת לשלול בעיה רפואית.
    הפעילות היחידה שלה זה רכיבה על סוסים פעמיים בשבוע וכמובן בית ספר. אשמח למשוב. האם דרוש אבחון כלשהו? (אובחנה בעבר כקשב וריכוז ללא היפר אקטיביות בלימודים נוטלת ריטלין במינון נמוך).

תודה!

הוספת תגובה

• מודאגת מבת 14 - מסתגרת ולא נפגשת עם חברות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    02/05/2016

עמית שלום,
    אני מבינה את דאגתך וטוב שאת שמה לב לשינויים כולל הקצנות. האם קרה אירוע כלשהו בחיי בתך או בחיי המשפחה שגרם לכך?
    לאור קריאת הדברים אני מציעה כיוון נוסף - אבחון פסיכולוגי. זאת בכדי לבדוק באם בתך סובלת מדיכאון. לכך נדרש אבחון של פסיכיאטר/פסיכולוגית קלינית. באם תישלל האפשרות של דיכאון הרי שנראה לי שבכל מקרה אבחון כזה יוכל לתת רקע והבנה נוספת לגבי המתרחש בנפשה של בתך, ולסייע בהחלטה באם היא זקוקה לטיפול פסיכולוגי.
    בברכה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12 שמבלה המון זמן עם הלגו
    קוקי
    22/04/2016

הילד המדהים שלי אוהב מאד מאד לגו, התחיל מגיל חמש בערך ומאז זה התחביב המתוק שלו.
    בעיקרון זו לא בעיה מבחינתי אם כי הוא יכול לבזבז את כל דמי כיסו על לגו אם לא עוצרים אותו ומדובר בסכומים לא מבוטלים.
    הבעיה היא שהוא זונח חברים ובילויים אחרים כדי לבלות עם הלגו ותכלס הוא יוצר דברים מדהימים ומלאי דמיון... אבל עם נשק בעיקר ?? ..

הנקודה: האם אני צריכה להתערב לדעתכם?
    אשמח לעצות והארות.

הוספת תגובה

• ילד בן 12 שמבלה המון זמן עם הלגו - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    22/04/2016

קוקי שלום,
    אני מבינה שאת מתפעלת מיכולתו של בנך להשקיע זמן בלגו ויחד עם זאת אולי קצת מודאגת לגבי יצירת עולם פרטי, ללא חברים. עולם בו יתכן קיימים מלחמות וכלי נשק.
    אין לי אמת אחת ברורה לומר לך לגבי כך אך אשתף במחשבות/שאלות שעולות בי:
    מה קורה בזמן השהייה בבית הספר? האם אז הוא יוצר קשר עם בני גילו?
    מה אומרת המורה?...
    האם הוא מעוניין בחוג ספורט כלשהו? במשהו נוסף שעליו אפשר להתחיל ולהרחיב את עולמו?
    למה את מתכוונת "להתערב"? עד כמה ניסית לשוחח אתו, לדבר על הנושא? קשה לכפות רצונות על אנשים אחרים, גם אם הם ילדינו...
    אני מציעה אם כן לשתף אותו מתוך מקום של לתת הרבה כבוד לעולמו, ויחד עם זאת לדבר על החשיבות בלהיפתח לעוד תחומים, אנשים, מקומות. לחפש ביחד אתו את הדרכים לעשות זאת...
    בהצלחה וחג שמח,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה דקה מצידך... דר' שטיין

קוקי
    23/04/2016

תודה על תגובתך המהירה, דר' שטיין.

הילד הולך לחוגים וקורא המון, ויש לו עולם חיצוני ופנימי עשיר ואיכותי, הוא גם צופה בטלויזיה ומשחק במחשב כמו כל הילדים בגילו, אבל בבי'ס ובחברה הוא קצת פחות מתחבר ומתעורר מיד, כשהוא מוצא עניין משותף לגו למשל ובעיקר.
    הוא לא הולך הרבה לחברים אבל חברים באים יותר אליו, כמו שהבנת, פחות ממה שאני רואה אצל ילדים אחרים, לכן הדאגה...
    אני מודאגת בעיקר מהכיוון שלי.. לא הייתי רוצה לכפות עליו משהו אבל אני מרגישה שאני כבר סופרת את הפעמים שהוא עם הלגו ובודקת עם עצמי אם זה לא התקבעות או המנעות מדברים אחרים ואולי צריך כבר להעיר ולהגביל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לתת לבני לישון עם אחותו הקטנה
    אנונימי
    21/04/2016

יש לי ילד בן 14 והוא יושן עם אחותו הקטנה באותו חדר היא בת 10 לפני שהוא התחיל לישון איתה באותו חדר הוא היה יושן או ערום או עם בוקסר והאם לאפשר לו לישון איתה גם ככה כיאלו בבוקסר כי ערום כבר זה לא משהו שהוא ירצה לישון איתה האם לאפשר לו דבר כזה ?

הוספת תגובה

• איך לתת לבני לישון עם אחותו הקטנה - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    21/04/2016

שלום לך,
    אני שמחה על המודעות והרגישות.
    להערכתי צורת שינה כזו אינה מותאמת יותר לגילם של הילדים. במיוחד לא לזה של בנך.
    דווקא משום שהם ישנים באותו חדר יש להקפיד על כללים מאוד ברורים - בעיקר להגנתם. זאת משום שאם הגבולות יפרצו באיזה אופן, אפילו על ידי תחושות של גירוי ולא מעשה בפועל, זה עלול להפחיד ולהבהיל גם אותו וגם אותה.
    לפיכך בזמן השינה הוא צריך להיות לבוש בתחתון נוח או בבוקסר או במכנס קצר - מה שנוח לו, וכך גם היא.
    בברכה וחג שמח,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל אביר מין והם לא להתבייש להראות אותו
    אנונימי
    20/04/2016

בן 14.5 גודל איבר המין 13/14 ס״מ שהוא עומד אני מתבייש להחליף בוקסר או להוצאי אותו בשביל להשתין לידים ליד חברים בגלל הגודל ואיני יודע עם יגדל עוד עם זה היה בסדר לעלות כאן תמונה של אותו איבר מין הייתי מעלה ושמח לדעת עם הוא גדול לגיל שלי או קטן
    רציתי לדעת עם הוא יגדל עוד ?
    ועם זה הגודל הסביר לבני גילי ?
    ועם לא להתבייש להראות אותו בזמן יחסי מין?

הוספת תגובה

• גודל אביר מין והם לא להתבייש להראות אותו - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    02/05/2016

אנונימי יקר שלום,
    הרבה פעמים נשאלתי שאלה מעין זו, ואני יודעת שקיים סבל מסוים מאחוריה. ההתלבטות באם הגודל מספק או לא מייסרת ומציקה.
    אני רוצה להרגיע אותך שהגודל של איבר המין שלך הינו ממוצע לחלוטין, ובהחלט יכול להיות שגם לא סיימת עדין את גדילתך - הן לגובה והן מבחינת איבר המין.
    טוב שלא העלית תמונה של איבר מינך כאן, מספיק התיאור המילולי, ואני מציעה לך גם לא לעשות זאת בשום פורום אחר. מה שמפורסם ברשת הופך מייד לרשות הכלל, גם אם מדובר באיבר פרטי כל כך. ובמיוחד - אין לך על כך כול שליטה.
    אז כאמור הכול בסדר עם הגודל, ובבקשה חכה עם יחסי מין - זה גם מוקדם מדי, תן לעצמך לגדול מכל הבחינות: נפשית וגופנית. לטובתך!
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל אביר מין והם לא להתבייש להראות אותו - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/05/2016

ועוד משהו:
    אני מאוד ממליצה לך כרגע לחכות עם יחסי מין מלאים. זה מוקדם מדי, ואתה עלול לחוות חוויות שונות, לא תמיד חיוביות, שילוו אותך במשך חייך.
    בהזדמנות זו עוד המלצה היא גם לא לצרוך פורנוגרפיה, או לפחות מעט, מתוך הבנה שיש בתכנים הטעייה לגבי איך יחסי מין בוגרים נראים. דע שגם הפורנוגרפיה נוטעת רגשי נחיתות בהרבה בנים משום שהשחקנים שם נבחרים בעקבות גודל פיזי של הפין, ואתה וכל מי שצופה בהם עלול לחשוב בטעות שזה הגודל הנדרש. מה שהוא כמובן שטות מוחלטת ואינו נכון.
    חשוב שתדע שלהיות מי שמסוגל לתת ולקבל עונג במיטה זה דבר מורכב ונדרשת לו בשלות נפשית, לא רק גופנית. גודל איבר המין אינו הדבר החשוב ביותר, אלא היכולת לנהוג באופן מכבד, אחראי ועם התייחסות לבת (או בן) הזוג.
    היה מאוד כדאי שתמצא מישהו בוגר/ת ואמין לשוחח אתו על כל מה שמטריד אותך. אולי יועצת בית הספר? אח גדול? אחד ההורים? בבקשה חשוב על כך.
    בברכה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האביר מין שלי לא הכי גדול נירא לי לגילי והם הוא יגדל עוד
    אנונימי
    20/04/2016

אני בן 14 ויש לי איבר מין בגודל 14 ס״מ ורציתי לדעת עם זה גודל בסדר לגיל כזה ?? ועם הוא יגדל עוד?

הוספת תגובה

• האביר מין שלי לא הכי גדול נירא לי לגילי והם הוא יגדל עוד - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    30/05/2016

אנונימי יקר שלום,
    התשובה היא חיובית לשתי השאלות:
    כן, הגודל נורמאלי לחלוטין.
    כן, הוא צפוי להתארך עוד היות שאתה רק בתחילת הגדילה וההתפתחות שלך.
    בכל מקרה הכול בסדר, אין טעם לדאוג.
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור מטריד או סתם מצחיק על בני בן 14
    מירה שם בדוי
    06/04/2016

שלום , משפחה נורמלית זוג הורים 3 בנים ובת. בתחילת החורף קניתי זוג מגפיים מבריק. לפעמים, כשנעלתי אותם שמתי לב שהם לא היו כפי שהנחתי אותם. בהתחלה חשבתי שאני טועה אבל אחרי מספר פעמים החלטתי לצלם אותם. ולבדוק שוב כשאני נועלת אותם. מה שהטריד אותי זה שלפעמים הייתי מוצאת אחד מהם ללא הברק הרגיל וכל פעם הייתי צריכה להבריק אותם. אחרי כמה נסיונות כושלים לברר מה קורה עם המגף שלי.ואז עלה הרעיון: בכל פעם שאני ואחד ( דגש על אחד) מבני המשפחה נמצאים בבית היינו לבד בבית הייתי יוצאת לחצי שעה. לפני כן הייתי מניחה את המצלמה שלי במקום נסתר מול המגף שלי. הרבה פעמים לא קרה כלום . ואז לפני חודש קיבלתי שוק. אבל החלטתי לחכות קצת ולחשוב מה עושים. ראיתי את הבן הקטן בן 14.5 לוקח את המגף ומאונן עליו. ואחר כך מנגב אותו. כמו שכתבתי זה היה שוק. אלא שאני לו יודעת אם זה סתם דחף או סטייה. על מי הוא חושב כשהוא עושה את זה. לדבר איתו? מה להגיד? בנתיים שמתי את המגף בבויידם . החורף חלף הלך לו.

הוספת תגובה

• סיפור מטריד או סתם מצחיק על בני בן 14 - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    07/04/2016

שלום לך,
    מקריאת דבריך נדמה שכמו ששמת את המגף בבוידעם כך היית רוצה ש"הדבר" הזה יעלם... יחלוף לו. אני מבינה לליבך, והמפגש עם המיניות ילדינו אינו פשוט ובמיוחד לא דרך אוננות סביב ועל חפץ אישי. בנוסף, אוננות הינה פעולה פרטית בדרך כלל, ודרך המצלמה נחדרה פרטיות זו.
    איני רוצה להיכנס מדי לעומק בפורום כזה היות שזה מרגיש לי לא מתאים. מה מייצג המגף, מדוע בחר בנך דווקא אותו, מה קורה בעולמו הרגשי והמיני - כל אלה שאלות שכדאי היה למצוא להן מענה בתוך תהליך טיפולי.אני מציעה למצוא איש/אשת מקצוע עם ידע דינמי, גם בהקשר של מיניות, היודע לעבוד עם בני נוער.
    נשארת שאלה כיצד לדבר על כך עם בנך, מה לומר ואיך לתווך לו את ההצעה להגיע לטיפול. גם צעד זה אינו פשוט. את יכולה לומר לו את האמת, אם תוכלי לומר אותה ממקום לא כועס/שיפוטי/ביקורתי. את יכולה אולי גם למצוא "קצת חוט" אחר, בכדי להציע לו טיפול. צריך לחשוב על זה וכדאי להתייעץ גם עם אביו (האם אבא יודע?).
    בהצלחה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה - 16 יוצא בלילות
    אלבינה1
    28/03/2016

יש לי בן בן 16, גיי, שהתחלנו לגלות שהוא יוצא בלילות דרך חלון חדרו ורוכב על אופניים ליעד לא ידוע.
    1. כל הסבר על בעייתיות וסכנה לא עוזר
    2. הוא קטין ובאחריותנו
    3. ילג בגיל ההתבגרות לא יכול לתפקד עם שעתיים עד שלוש שעות שינה.

אנחנו בלחץ אדיר, חסרי אונים. היינו בטיפול ונראה שאינו מסייע.

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה - 16 יוצא בלילות

הוספת תגובה

• בני בן ה - 16 יוצא בלילות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    28/03/2016

שלום לך,
    עושה רושם שבנך חי עם סוד כלשהו... אני שמחה שאתם יודעים שהוא גיי אך לא ברור כיצד קבלתם את הבשורה ומה הוא מרגיש. מדוע אינו מוכן לספר מה קורה לו. האם זו מערכת יחסים שהוא צופה התנגדות שלכם כלפיה או כל דבר אחר...הלחץ הרב בו אתם נתונים גם מעלה בי שאלות לגבי החשש שיש בכם, וההרגשה שעוברת מדבריך כאילו לא ניתן לסמוך עליו. האומנם?
    וכן: למה הכוונה שהייתם בטיפול והוא אינו מסייע? האם את בטוחה שלא הפסקתם את הטיפול מוקדם מדי?
    לגבי שיחה ישירה עם בנך הרי שאני מציעה שתנסו לדבר אתו על הרצון להיות שותפים לחייו, גם עם בה בעת יש בכם הבנה שהוא רוצה פרטיות.
    אפשרות אחרת שאיני אוהבת כל כך היא לעקוב אחריו מבלי שיידע. רק בתנאי שאתם באמת חוששים שהוא בסיכון כלשהו.
    אפשרות שלישית היא לנסות לברר עם מישהו מחבריו, ולו רק בכדי להירגע.
    הכי חשוב בעיני הוא לא לאבד את הקשר איתו! מקווה שגם בעיניך.
    שיהיה טוב,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפחה מתנגדת לחברה אתיופית שלי
    רוני
    23/03/2016

שלום.
    אני בן 15. בתחילת שנת הלימודים פגשתי נערה אתיופית (אבבש שם בדוי) . התחלנו לדבר והתברר שהיא בגילי בערך. אני לומד בחילוני והיא לומדת בבי"ס דתי. עלינו לאותו אוטובוס ודיברנו. בימים הראשונים ניסיתי לפגוש אותה כאילו במקרה לפעמים זה הצליח. ואחר כך התחלנו להפגש רק אחרי הלימודים. היא מאוד חכמה והיא טובה במתמטיקה בפיסיקה ואנגלית . היא עזרה לי כמה פעמים. וחוץ מזה היא באמת מיוחדת. אחותי בת 17 ראתה אותנו אז הצגתי את השם שלה באתיופית. אז אחותי אמרה "מה אין שמות בעברית". אני מאוד כעסתי ונפגעתי ואמרתי לה שזה לא עניין שלה. אחרי שהיא ראתה אותנו שוב היא סיפרה לאמא שלי שאני יוצא עם אתיופית. ואז ההורים שלי התחילו להגיד לי שזה מוזר ולא כדאי לי וכל מיני דברים כאלה. ההורים שלי בנים להורים אשכנזים אבא של דר'. ואמא שלי הייתה שואלת אותי "אתה עוד עם האתיופית"? אני לא הייתי עונה לה. יום אחד אחותי צילמה אותנו באייפון ושלחה את התמונה לאמא שלי. בערב אמא שלי אמרה שהיא נראית טוב יחסית לאתיופים. הפעם עניתי לה אמרתי לה "למה איך נראים האתיופים? אנחנו נראים יותר טוב" כל הדברים האלה פגעו בי.
    אבבש ידעה שיש לי בעייה עם המשפחה. היא סיפרה לי שהיא הייתה מעדיפה מישהו דתי. אני זוכר שהיא אמרה "אבל אני יכולה להסתדר גם עם חילוני העיקר שיכבד אותי". באותו רגע אני התביישתי במשפחה שלי. אחרי 4 חודשים הפסקנו להפגש אבל אנחנו עדיין מדברים לפעמים כשנפגשים. אני לפעמים יוזם פגישה "במקרה" אבל לא הרבה . שנינו יודעים שהמשפחה שלי היא המחסום ביננו.
    אני לא יודע איך להתמודד עם המשפחה. איך אני יכול לשכנע הורים שחושבים שהם נאורים ולא גזענים.
    וזה לא הסוף כי ב 4 חודשים שהיינו ביחד ראו אותי גם חברים וחברות מהבי"ס שלי. והיו כאלה שהעירו לי כל מיני הערות . היו מדברים אפילו על הלבוש שלה שהיא כל הזמן הולכת בלבוש צנוע לעומת הבנות בבי"ס שלנו שמתלבשות עם גופיות ומכנסיים קצרים.
    בקיצור אלה היו ימים קשים אבל אני רוצה שוב פעם לחזק את הקשר. אני יודע שאין לי בעייה עם אבבש. הבעייה היא איך אני מתמודד עם המשפחה והחברים. אשמח מאוד אם תתנו לי הצעות ועיצות ואפילו דוגמאות איך לעשות זה .
    תודה.

הוספת תגובה

• המשפחה מתנגדת לחברה אתיופית שלי - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    24/03/2016

שלום רוני,
    אתחיל בכך שאומר שהתנהגותך מעוררת בי המון התפעלות! היכולת להכיר ולקבל, להעריך ולחבב נערה ששונה ממך כל כך היא רק לזכותך. באמת כל הכבוד!
    דבריך העלו בי עצב, היות שקשה באמת לשער עד כמה - גם בקרב מי שמעריכים עצמם כנאורים - יש דעות קדומות.
    אתה נשמע לי חזק, אבל גם מאוד צעיר. כך שרק אתה יכול להעריך עד כמה יש לך כוחות להתמודד עם הערות - הן מבית והן מבחוץ. עד כמה אתה בכל זאת יכול לשוחח עם הוריך, ולהביא אותם לידי הבנה ושיתוף פעולה. אני משערת שאם הם יגלו רצון להתקרב הרי שגם אחותך תעשה זאת עם הזמן.
    בנוסף, יש פער ביניכם על הרקע הדתי, וצריך לקחתו בחשבון. זה לא בהכרח גורם שמכשיל את הקשר אבל יוצר עוד שוני.
    אני גם מציעה לך לבדוק מה כל כך מושך אותך באבבש. זה יעזור לך להעריך, ולו במידת מה, את נכונותך להילחם על הקשר (כן, זו סוג של מלחמה).
    שיהיה לך בהצלחה,
    מקווה שקצת עזרתי.
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה