מידע רפואי
פורומים
- פיזיותרפיה
- הידרותרפיה
- תרפיה באומנות
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- פרחי באך
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- סרטן ורפואה משלימה
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- רפואה משלימה ילדים
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש בראשחסויה19/05/2015
שלום ביתי בת ה17 עקשנית עד מאוד
בכללי ילדה משקיענית בלימודים חברות יש (קבוצה של חנוניות)
אנחנו עובדים12 שעות מגיעים גמורים הביתה ..בבית לא עוזרת בכלום למרות הבקשות שלנו ..אז זה עוד מעט.. אח"כ..ובסוף אני עושה הכל. אבל בקשות יש לה עד אין סוף ..
בשבועות יש מסיבה בעיר אחרת הן נוסעות(כמובן ביקשה את רשותי-לא עושה צעד בלי לקבל אישור)
הן רוצות לרדת בסוף שנה לאילת ואני לא מרשה לה מכל מיני סיבות-(גם כי אני מאוד חרדתית שיקרה לה משהו ,גם נוסעת לפולין בתחילת שנה ..גם להופעה של וואן ריפובליק)
היא מתלוננת שאנחנו לא בסדר..שאנחנו לא משחררים מספיק...שאנחנו לא נותנים לה חופש לעשות מה שהיא רוצה..וכולן נוסעות והולכות ורק היא מסכנה..(אבל אחרי בירור וצעקות הבנתי שלא כולם נוסעות לפולין וגם לא להופעה ..)
היא מאוד סגורה כלפנו וכמעט לא משתפת בכלום
אני כבר לא יודעת איך לגשת לדבר איתה ..מתפרצת ובוכה על כל ..לא.. שהיא מקבלת חושבת שמגיע לה הכל
האם אנחנו מתנהלים נכון איתה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??
חסויה25/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש בראש - תגובה
ד''ר נלי שטיין25/05/2015שלום לך,
עניתי לפני יומיים אבל כנראה תשובתי לא נשלחה...
אני מבינה את התסכול אבל שואלת את עצמי מה בתך אומרת לכם בהתנהגותה זו? האם היא מעידה על כעסה משום שאתם הרבה לא בבית? שמוטלת עליה אחריות רבה?
היה כדאי לשוחח, בלי לריב ולברר. אולי שתיכן בבית קפה?
זה שהיא מתפרצת ובוכה הרבה אומר גם שמצבה הנפשי לא כל כך טוב. היא כנראה מתוחה מאוד וגם על זה כדאי לדבר...
אם תוכלי לגשת אליה כשאת לא כועסת ולברר תוך שאתן מתחילות ליצור דיאלוג אחר זה יכול להיות טוב עבורכן ולעזור ליחסים.
אם קשה לבד כדאי לשקול עזרה של איש/אשת מקצוע.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי התאהבה בטיפוס שליליאמא21/05/2015
בית בת 17. לפני כחצי שנה גילינו שבמשך כשנה היא נפגשה מבלי ידיעתנו עם טיפוס שלילי שמבוגר ממנה ב-4 שנים (ישב בכלא, גונב, לא שירת בצבא וכו'). ניסינו בכוח להפריד ביניהם (לקחנו לה את הנייד, את המחשב, הצרנו את צעדיה) ובסופו של דבר היא אמרה שהיא נפרדה ממנו כדי שנרד ממנה. האמנו לה שהיא אכן נפרדה גם משום שהיא לא יצאה כמעט מהבית והעמידה פנים שהיא במצב רוח ירוד בגלל הפרידה. לפני כשבועיים גילינו שהיא לא נפרדה ממנו. היא פשוט נפגשה איתו אצלנו בבית כשהיינו בעבודה. היא הודתה שהם בכלל לא נפרדו ושהיא לא מתכוונת לעזוב אותו. היא שמעה אותו מקלל אותנו, מאיים עלינו וראתה אותו זורק אבנים על הרכב שלנו במטרה לפגוע וכל זה לא משכנע אותה לעזוב אותו. היא מדברת בעיקר אלי בחוסר כבוד, מקללת, קוראת לי מטומטמת וכו'.
היא עזבה את הבית לכמה ימים וכשהיא חזרה אמרנו (לאחר התייעצות עם פסיכולוגית) שאנחנו אוהבים אותה וזה הבית שלה ואין לנו כמובן להמשיך להיאבק בה ואנחנו מקווים שהיא תבין בסוף לבד את מה שהסברנו לה.
אנחנו מחכים שיפול לה האסימון שמגיע לה יותר. יש משהו נוסף שביכולתנו לעשות? אנחנו חסרי אונים. בכל יום יש לה יציאה חדשה מתריסה. לדוגמא, גילינו שהיא מתכוונת לנסוע איתו לבית מלון ואמרנו שאנחנו לא מסכימים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי התאהבה בטיפוס שלילי - תגובה
שלי ורדי21/05/2015שלום,
אכן המצב מסובך ומדאיג,
השאלה הראשונה שעולה לי בראש איך בתכם נלכדה בקסמיו של בחור כזה.. מה באישיות שלה גורם לה להיות קשורה לבחור מסוג זה. האם בדרך כזו, באופן תת מודע, היא מנסה למרוד בכם? האם ביתכם מסוגלת בדרך יותר מסתגלת לבטא את הייחודיות את האינדיווידואליות שלה? ייתכן שהיא בעלת הערכה עצמית נמוכה ומאמינה שלא מגיע לה בחור טוב יותר?
הייתי ממליצה על אפשרות לגייס עוד כוחות ומשאבים של המשפחה במשבר הזה. אם יש אחים גדולים, דודה או בני דודים שאתם נמצאת בקשר טוב, הם יכולים לדבר אתה בצורה מעט יותר שוויונית ובגובה העניים. יש סיכוי שהיא תתנגד פחות לשמוע את דעתם ותהיה לה הזדמנות להודות בדברים שהיא אינה מודה בפניכם.
עוד אפשרות- יש גם לקחת בחשבון שאולי היא מעט חוששת להיפרד ממנו....גם אם הייתה רוצה לנסות. הוא נשמע מתיאורכם כטיפוס תוקפני.
לגבי הנסיעה לחופשה עם החבר, נדמה לי שהחוק אתכם כי היא עדיין קטינה. אני ממליצה שתתייעצו עם גורמי החוק. עוד ערוץ לשיפור הדיאלוג הנו שיחות משפחתיות עם פסיכולוגית ביחד עם הבת. כמובן, הדרכת הורים מהפסיכולוגית של הבת הכרחית במצבכם הרגיש.
בכל מצב, אם אתם מעריכים את המצב כמסוכן עבורה, תצטרכו לפעול בדרך חזקה מאד גם על חשבון קושי גדול ביחסים עם בת בטווח הקצר.
בהצלחה, מחזיקה אצבעות,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי נפגשת עם טיפוס שלילי
אמא25/05/2015תודה על התגובה.
לגבי ההערכה העצמית שלה. היא גבוהה מאוד (1.80 מטר) ובעבר זה מאוד הפריע לה. היא סבלה גם מההערות של ילדים לגבי הגובה שלה. לדעתי היא פגשה אותו בשלב של חוסר ביטחון והוא החמיא לה ואמר כמה שהיא נראית טוב וככה הוא הצליח לכבוש אותה. בנוסף, החברות שלה כמובן מעודדות את הקשר הזה. זה מרגש אותן.
ניסינו את מה שהצעת - גיסתי ואחותי דיברו איתה והיא כל הזמן ממשיכה לטעון שהוא השתנה ושהוא עשה שטויות כשהוא היה בן 16 והיום הוא לא עושה דברים כאלה.
לגבי הגבלת הצעדים שלה וכל מיני דברים בסגנון - ניסינו גם את זה במשך כחודש וזה לא עזר. לקחנו לה את הנייד, את המחשב, לא נתנו לה להיפגש עם אף אחד, עקבנו אחריה ומה לא וזה לא עזר.
התייעצתי עם פסיכולוגית שאמרה שהבת שלי מאוהבת בו ואולי אם נשחרר אותה להיפגש איתו בלי הגבלה מבחינתנו היא תיווכח בעצמה שהוא לא בשבילה. היא ילדה חכמה, חרוצה וחזקה ואני יודעת שהיא לא מרוצה מזה שהוא לא עובד. לדעתי היא לא מפחדת ממנו.
היא לא מקבלת מאיתנו כסף לבילויים ולבגדים, אנחנו מממנים רק את מה שאנחנו חייבים. אנחנו לא נותנים לה לנהוג ברכב (היא הוציאה רשיון לפני כחודש)
בינתיים המצב בבית לא פשוט. אין כמעט תקשורת בינינו לבינה. היא נפגשת איתו מתי שהיא רוצה. היא לא מוכנה ללכת לייעוץ ולא מוכנה להקשיב לאף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי נפגשת עם טיפוס שלילי - תגובה
שלי ורדי25/05/2015שלום שוב,
אולי הבת צריכה להגיע בעצמה למסקנה שהוא לא מתאים לה. בתקווה שהיא לא ניזוקה מקשר הזה... העובדה שהיא אינה חוששת ממנו, מעודדת. אולי בשלב זה אתם צריכים "לסגת" מההתעקשות והדרישה כלפיה. מה שמעניין ועצוב זה שהתקשורת ביניכם לבין הבת אפסית. אתם צריכים לבדוק את היחסים אתה, האם הם תלויים רק על אי ההסכמה על הקשר הזה? תנסו להתקרב אליה בדרכים אחרות ללא דיבור בנושא הכאוב. אל "תענישו "אותה ללא סיבה. אם היא הוציאה רישיון, למה שלא תעזרו לה לצבור ניסיון בליווי שלכם? תנו לה להרגיש שהיא הבת שלכם בכל תנאי, ואתם דואגים לצרכיה בכל מצב, גם במצב של אי הסכמה. מאבקים מסוג זה של הענשה מרחיקים אין סיכוי שבאמצעותם היא תוכל להפנים את העמדות שלכם בעתיד. גם אם בתוכה היא תסכים אתכם בעתיד, תתקשה להודות בטעותה ו בגלל הקשר המנוכר ביניכם לבינה.
בברכה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגלות את האמת?מישהי24/05/2015
שלום רב
אני בת 44 אמא ל3 ילדים הבעיה היא עם הילדה הגדולה היא אף פעם לא מחבקת אותי לא משתפת אותי אני מאוד רוצה להתקרב אליה ניסיתי ייעוץ אני מנסה בכסף במתנות הילדה לא נפתחת בכל פעם שהיא חוזרת הביתה היא חיילת ולא מגיעה הרבה הביתה וכשמגיעה מדלגת עליי ורצה לאבא שלה מחבקת מנשקת ואני נקרעת מבפנים עד שאבא שלה לוחש לה ואני מבינה שהעיר לה אם אני רואה שהיא עצובה אני מתעניינת בכדיי לעזור אבל עונה מאוד לא יפה
לעומתה שניי הילדים השניים מחבקים משתפים מעריכים אותי מאוד
חשוב לציין שסבלתי המון שנים מדכאון קשה צעקתי התפרצתי עם כל זאת הייתי אמא לתפארת לא החסרתי כלום אולי עשיתי בושות כמה פעמים היום כשאני במצב טוב אני עושה תיקון אבל ממנה אני מבינה שלא הייתי בשבילה אבל לא סולחת
אולי אם אספר למה למה שנים הייתי בדכאון תבין אותי? הסיבה לדכאון בילדותי עברתי התעללות מינית קשה ותמיד כעסתי על אמא שלי שלא שמרה עליי שלא הייתה שם בשבילי שנים שלא סלחתי לאמא עד היום אני סובלת מהעובדה שעברתי התעללות אין לי סקס טוב בעקבות זאת יש מתח עם הבעל אני לא מרגישה אישה לא נהנת מכלום
היום אני עושה תיקון אני עושה כל מה שיגרום לילדים שלי לחייך להנות אפילו בימים שקשה לי והאמיני לי יש ימים כאלה והם קשים אבל היא לא סולחת
מה עליי לעשות בכדיי לזכות לקצת אהבה ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלות את האמת? - תגובה
ד''ר נלי שטיין25/05/2015אמא שלום,
אני קוראת על סיפור אישי קשה ומבינה מאוד ללבך - כאם, כאישה וכאשת מקצוע.
איני יודעת אם היית פעם בטיפול אך גם אם כן מציעה לך לשוב ולטפל בעצמך: בזיכרונות העבר, בתחושה שלא שמרו עליך ובכך שאינך יכולה ליהנות - ממיניותך ובכלל. אלה הן - בעיני - סוגיות מרכזיות שדרושות התייחסות וקשורות גם לקשר עם בתך הגדולה.
אין לי ספק שאת עושה מאמצים רבים, אך תהליכים שבחלקם הרב הינם לא מודעים משפיעים ומשחזרים משהו מהעבר...
אני מרגישה שכאשר את תוכלי לאהוב ולסלוח לעצמך ולאימך תוכלי לפתוח דיאלוג אחר עם בתך, בו היא תוכל להתקרב ולאהוב אותך בדומה למה שאת רוצה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה ראשונהאילנה17/05/2015
בתי בת 12 עם חבר בן כתתה כבר כארבעה חודשים. ראיתי שיחת מחשב ביניהם בו אומר הילד שראה סרט שבו מתנשקים צרפתית ורוצה לנסות. היא אמרה שהיא מוכנה לנסות. כשקיבלה מחזור. דיברנו על הנושא וההתפתחויות. מבקשת לדעת איך להגיב הרי נסחפים ולא רק לנשיקה. זה מוקדם ויכול להוביל גם לבעיות חברציות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה ראשונה - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/05/2015אילנה שלום,
אכן זהו גיל בו כבר מתחיל להיות ביטוי לסקרנות ולתשוקה, רצון לנסות וגם בלבול ומה שאת קוראת "היסחפות". עם זאת, נשיקה "צרפתית" אינה מובילה מיד ליחסי מין. חשוב לזכור כדי להרגיע את עצמנו.
אם שיחת המחשב שראית הייתה ללא רשותה הרי שתצטרכי ליזום בדרך אחרת שיחה/שיחות אישיות עמה. מומלץ לא להיות בעמדת המבקרת ו/או המזהירה אלא זו שמאפשרת לברר מה מתאים, מה כדאי ולמה עדין צריך לחכות. מניסיוני שיחות, דיאלוג מסוג זה, הוא בעל השפעה רבה על הנער/ה. יש לתת מקום לתשוקה ולרצון להתנסות, אך גם לשוחח על החשיבות בלהיות קשובות לעצמנו, לא למהר, לזכור את הגיל הצעיר ובעיקר - שאין צורך ודחיפות לממש באופן מעשי כל פנטזיה/מחשבה. אם מתבלבלים ופונים מהר מדי למימוש קונקרטי ומעשי של הדברים יכולים להיפגע.
יש גם ספרות לנערות שמותאמת לגיל זה, ואתר 4girls לבנות שממש פונה לגילאים אלה ונותן מענה על סוגיות רלבנטיות שונות. מומלץ שתסתכלי בו את קודם...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיקה ראשונה - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/05/2015אילנה שלום,
אכן זהו גיל בו כבר מתחיל להיות ביטוי לסקרנות ולתשוקה, רצון לנסות וגם בלבול ומה שאת קוראת "היסחפות". עם זאת, נשיקה "צרפתית" אינה מובילה מיד ליחסי מין. חשוב לזכור כדי להרגיע את עצמנו.
אם שיחת המחשב שראית הייתה ללא רשותה הרי שתצטרכי ליזום בדרך אחרת שיחה/שיחות אישיות עמה. מומלץ לא להיות בעמדת המבקרת ו/או המזהירה אלא זו שמאפשרת לברר מה מתאים, מה כדאי ולמה עדין צריך לחכות. מניסיוני שיחות, דיאלוג מסוג זה, הוא בעל השפעה רבה על הנער/ה. יש לתת מקום לתשוקה ולרצון להתנסות, אך גם לשוחח על החשיבות בלהיות קשובות לעצמנו, לא למהר, לזכור את הגיל הצעיר ובעיקר - שאין צורך ודחיפות לממש באופן מעשי כל פנטזיה/מחשבה. אם מתבלבלים ופונים מהר מדי למימוש קונקרטי ומעשי של הדברים יכולים להיפגע.
יש גם ספרות לנערות שמותאמת לגיל זה, ואתר 4girls לבנות שממש פונה לגילאים אלה ונותן מענה על סוגיות רלבנטיות שונות. מומלץ שתסתכלי בו את קודם...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד מביתימיטל21/05/2015
קשה לי לכתוב את הדברים אבל באמת זה לא ממקום ביקרותי אלא ממקום של דאגה גדולה ושאני באמת לא יודעת מה לעשות וצריכה אעת עצתכן. , ביתי היתה תלמידה מעולה, מקובלת בחברה, הולכת עם חברים אכותיים.(כיום חיילת) מאז גיל ההתבגרות חל אצלה שינוי לשלילה. מאז שהפסיקה לגבוה 147 הדימוי העצמי שלה נפגע, בטחון העצמי שלה ירד, בגיל 15 החלה ללכת רק עם בגדים שחורים ולהסתובב בחברתכם של "פריקים", לצבוע את השיער בצבעים שונים ואנחנו זרמנו איתה . לאט לאט החלה להתנתק מחבריה הטובים ולהסתובב עם קבוצת חברים שהשפעתם לא היתה טובה מה גם שבגיל 16 יצאה בהצהרה לסביבה שהיא דו מינית (לא היו סמים, סיגריות וכ') ביתי ידעה מה דעתנו על החברים החדשים שלה אך לא רצתה לשמוע כלום בגיל 18 עשתה שיוני וחזרה ללבוש בגדים צבעוניים ולא לצבוע שיער..כאשר התגייסה לצבא המורל שלה היה נמוך קיבלה תפקיד מעולה שחיכתה לו ואיכשהו גרמה לעצמה לא ללכת לתפקיד זה (היו כל מיני השפעות גדולות מהסביבה שהסתובבה עימה), מאז ומתמיד ביתי סגורה מאוד ולא משתפת אותנו בכלום, כשנה היא הלכה לטיפול שעזר לה קצת אך מאז שהתגייסה לא הלכה. כהוריה אנו רואים שהיא מפלסת לעצמה דרך קשה מאוד, שאין לה חברות, התקשורת עם אחיה לקויה, היא מזניחה עצמה מאוד, אוכלת בלי סוף ולא מאפשרת פתח ..כאמא כואב לי לראות שביתי בת ה-19 לא מטפלת בעצמה, מזניחה את עצמה, סגורה, חסרת בטחון מתמודדת עם דברים לבד, אוכלת בלי סוף, ומתעסקת כל הזמן ב"כואב לי כאן" סוג של הרס עצמי
האם זה בסדר שאנסה לדבר איתה ואסביר לה מה אני רואה? מה אני מרגישה? את הדאגה שלי אליה?כואב לי לראות את ביתי שיש לה יכולות מדהימות, שלא ממצא את מי שהיא באמת ולא מאפשרת לעצמה לפרוץ קדימה אלא רק לדעוך..אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד מביתי - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/05/2015שלום מיטל,
אני מבינה מאוד לליבך ואת דאגתך.
אתחיל מהסוף: "התמונה" שאת מתארת פה אכן מדאיגה. אם את מרגישה שיש לך יכולת לשוחח איתה ולומר לה משהו על דאגתך כלפיה את בהחלט יכולה לעשות זאת אבל בזהירות. נראה שלבתך אין היום הרבה כוחות, לא בשביל עצמה ולא בשביל "להחזיק" מטלות ואתגרים התפתחותיים.
בנוסף, אני סבורה שבתך זקוקה לחזור לטיפול, ובשלב ראשון אתם - ההורים - יכולים לקבל טיפול/הדרכת הורים שתוכל לסייע לכם ולתמוך בכם.
אכן אסור להניח לדברים, וכדאי לנסות לעזור לה. זה אכן מאוד קשה אבל אולי היא זקוקה לביטוי שאומר שלא מוותרים עליה. ממנו תוכל לקבל כוחות לא לוותר על עצמה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת מאוד מביתי - תגובה
ד''ר נלי שטיין24/05/2015שלום מיטל,
אני מבינה מאוד לליבך ואת דאגתך.
אתחיל מהסוף: "התמונה" שאת מתארת פה אכן מדאיגה. אם את מרגישה שיש לך יכולת לשוחח איתה ולומר לה משהו על דאגתך כלפיה את בהחלט יכולה לעשות זאת אבל בזהירות. נראה שלבתך אין היום הרבה כוחות, לא בשביל עצמה ולא בשביל "להחזיק" מטלות ואתגרים התפתחותיים.
בנוסף, אני סבורה שבתך זקוקה לחזור לטיפול, ובשלב ראשון אתם - ההורים - יכולים לקבל טיפול/הדרכת הורים שתוכל לסייע לכם ולתמוך בכם.
אכן אסור להניח לדברים, וכדאי לנסות לעזור לה. זה אכן מאוד קשה אבל אולי היא זקוקה לביטוי שאומר שלא מוותרים עליה. ממנו תוכל לקבל כוחות לא לוותר על עצמה.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבוי סתוםמיכל13/05/2015
אני ובעלי רוצים לחנך הילדה שלנו שהיא בת 18 להתנהל נכון עם כסף.בכל חודש מקבלת תקציה של 600 שח (לבילויים מוניות ומעט בגדים).מכוון שהיא ילדה מאד בזבזנית ואין לה שום מושג בכסף התקציב נגמר לה אחרי שבועיים.החלטנו שהפעם לא ניתן לה תקציב מכוון שלא מוכנה למלא אף משימה בבית על בסיס יום יומי.הטלתי עליה את תליית הכביסה וקיפולה (בזמן שמתאים לה).אחרי נדנודים רבים מצידי עדיין לא עשתה דבר בנדון.התלקח ריב גדול אחרי שסרבתי ללכת עימה לקניון לקנות נעליים גם מפני שלא עמדה במשימתה וגם מכוון שלפי דעתי אינה זקוקה לנעליים(מגירה מפוצצת).הילדה ברוב חוצפתה "לקחה" לי את כרטיס הויזה מהארנק.כרגע אני לא מדברת איתה .אבל מה הלאה?
יש לציין שלילדה סירבול מוטורי והפרעות קשב(מטופלת ולומדת יפה.)
אשמח לשמוע עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוי סתום - תגובה
שלי ורדי16/05/2015שלום מיכל,
אכן ביתך נשמעת, מהתיאור שלך, ילדה מפונקת. ייתכן כי צד זה באופייה קשור לבעיית הקשב שלה שגורם לה לקושי לדחות סיפוקים ולשהות בתסכול. ייתכן ואתם מרחמים עליה בגלל הסרבול המוטורי שלה... נדמה לי שהיא נערה לא קלה וגם יהיה לה עצמה קשה בעתיד כשתצטרך לעמוד על הרגליים שלה ללא תיווך ועזרה, לקבל החלטות ולהכיל אכזבות.
בגיל 18,מעט מאוחר כדי לחנך אותה לבצע בבית מטלות. אני לא יודעת אם יצליח, אך בפירוש יש ערך מוסף עבור ההתפתחות שלה, ההבנה וההפנמה שאין תמורה ללא נתינה/השקעה מצידה. לגבי התקציב של 600 שח, הוא תקציב יפה לגילה אפילו מפנק מדי. ייתכן שיהיה טוב יותר אם ביתכם תקבל בכל שבוע תקציב, במקום כל חודש, ותקבל מכם הדרכה איך להשתמש בכסף (בטח עשיתם את זה כבר).
דבר אחד בטוח: אתם חייבים להיות עקביים עם הקו שלהם ולא לרחם עליה או לוותר, אחרי שהחלטתם דבר מה לגביה. אתם צריכים אורח רוח ונשימה ארוכה לשם כך. היא זקוקה, לטובתה, "לפגוש את המציאות",שלא תמיד תהיה נעימה ועוטפת עבורה בעתיד. ייתכן שהיא תצטרף ייעוץ רגשי אם לא קיבלה עד כה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאילו מדברת לקירמיטל04/05/2015
שלום, יש לי 4 ילדים בת חיילת שמגיעה כל יום הביתה בשעות שונות בת בכיתה יא בן בכיתה ט ובן בכיתה ז
מס' פעמים אני מבקשת מהם שיעזרו בסידור הבית, לדוגמא אחרי האוכל שינקו אחריהם את הכלים ואם הם לא רוצים לשטוף אותם שפשוט יניחו במדיח, זה לא נעשה ואם כבר נעשה אז כל אחד רוצה להכניס את שלו בטענה שהכלים שבכיור לא שייכים אליהם.
החדרים של הבנות נראים זוועה, בלגאן אחד שלם, על המדרגות אצלם זרוקים דברים ונעלים כשהן עולות לחדרים הם עוברות ופשוט "לא רואות" את אותם דברים. כביסה נמצאת בחדר, מיוזמתם לא יקחו וישימו במקום. כל דבר אני צריכה לבקש וגם לפעמים שאני מבקשת עד שהדברים נעשים אני מוטשת ומעדיפה לא לבקש. מה גם שמעולם לא שמעתי את בנותיי שואלת אם אני צריכה עזרה מהן אפילו בדבר הכי פשוט...
אני אישה מסודרת ודואגת שהבית יהיה נקי ומסודר ולי
אין לי כח לחזור מיום עבודה בידיעה שמחכה לי כל הבלגאן של הילדים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאילו מדברת לקיר - תגובה
שלי ורדי04/05/2015שלום אודליה,
כפי שאני מבינה מהתיאור שלך, הילדים שלך התרגלו שמישהו אחר-האימא- מסדרת אחריהם תמיד. למרות הטענות והתלונות שלך אליהם, את מתעייפת ממאבקים ומסדרת בעצמך. אני מאד מבינה אותך, כל עוד יש לך עבודה ואת עייפה ומעדיפה את המאמץ הנוסף בסידור החדרים והבית מאשר מאבק עם הילדים. אלה הרגלים שטוב שההורים יתחילו להקנות מגיל צעיר, כרגע יותר קשה. למרות זאת אני תוהה למה אף אחד מ 4 ילדייך לא בא לקראתך. את מתארת את עצמך כמסודרת ונקייה, איך אף ילד לא הצליח להזדהות ולראות אותך כמודל ולרצות להיות מסודר? ילדייך, בעיקר הבנות הן די גדולות...הייתי מצפה מהן ליותר רצון לסדר וליותר רצון לקחת על עצמן אחריות על החפצים והסביבה האישית שלהן. אין לי פרטים נוספים על המסגרת המשפחתית כך שקשה יותר לתת עצה מותאמת. מה שבכל זאת הייתי ממליצה לך זה לכנס אותם , את כולם או רק את הבנות, בתזמון מתוכנן מראש ולא בזמן שאת כועסת עליהם כי הם לא מסדרים. תדברי בצורה רגועה ותבקשי מהן לסדר ולנקות את החדרים שלהם בשלב זה בלבד. הם צריכים להביא את הבגדים המלוכלכים לכביסה אחרת את לא מסדרת, ממיינת ומכבסת להם. חשוב שתדברי אתם בצורה רגועה, ושבעלך גם יהיה אתך,שתהיו צוות. בגיל כזה ובמצב כזה שהילדים אינם רגילים לסדר אישי, השינויים יהיו קטנים וייעשו דרך שינוי בדפוסי התנהגות מצידך, ולא דרך הרבה מלים וויכוחים. פשוט לא לסדר אחריהם, עד שלא יהיה להם מה ללבוש או שירגישו ממש לא נוח בבלגן. בנוסף, אני מרגישה במרומז מדברייך שאין הרבה לכידות בין האחים. כל אחד לעצמו. זה עוד נושא שצריך אולי לתת עליו את הדעת, אם את רוצה משפחה וילדים שיהיו שתהיה ביניהם אחוות אחים ותחושת צוות.
בהצלחה!
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאילו מדברת לקיר
מיטל05/05/2015שלי תודה רבה על תשובתך המורחבת, כל מילה כל כך דיברה אלי. וזה נכון אני שנים רבות מתאמצת כל כך שיקשיבו לי ושיעשו דברים ולא תמיד זה עובד , וכן חשוב לי מאוד שתהיה אחווה משפחתית אך משום מה גם כאן הם לא תמיד רוצים לעזור אחד לשני למרות שאני ואחיי מאוד מגובשים וילדיי יודעים זאת. הרבה פעמים יש כשמישהו מבקש משהו השני לא רוצה לעשות זאת ...מה באמת ניתן לעשות בנודון כדי שהם יהיו מלוכדים ויעזרו אחד לשני..אשמח לטיפ קטן בנושא למרות שילדיי כבר גדולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן בכיתה י רוצה לפרןש מביהסאיריס23/03/2015
שלום רב, רציתי לשאול איך בעצם להגיב הילד בכיתה י בן 16 חכם ואינטליגנט אבל לא מוכן להשקיע כהוא זה בלימודים כל מה שמעניין אותו זה סיגריות ולצאת .. עכשיו במחצית הזו התדרדר והוא פשוט לא רוצה להתמודד מול הקשיים ולא להשקיע טיפה בלימודים פשוט לא יודע להתמודד מול מכשול ואבא שלו כרגע לא מדבר איתו ואני לא כל כך יודעת איך להגיב ..להכיף מהבית- יתדרדר לא רוצה ..שיצא לעבוד??? גם לא מקובל עלי... בגיל הזה אני לא יכולה לקשור אותו לבית שלא יצא ...אני דיי מתמוטטת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן בכיתה י רוצה לפרןש מביהס - תגובה
ד''ר נלי שטיין03/05/2015איריס שלום,
צר לי על העיכוב במתן המענה.
איני יודעת מה מצבו הרגשי של בנך, אך יתכן שהוא משפיע על חוסר רצונו ללימוד ולהשקיע. העובדה שאינו מדבר עם אביו (נכון לתקופה בה כתבת את הפנייה) כמובן שאינה מוסיפה.
את צודקת שאינך יכולה לקשור אותו לבית, אבל יש להבהיר שהוא יצטרך לקבל החלטה: או ללמוד או לצאת לעבודה. שכך זה לא יוכל להימשך.
אני מציעה להתארגן בכמה כיוונים:
האחד - ליצור קשר עם בית הספר ולהתייעץ איתם לגבי ההמשך, בנוכחותו,
השני - לתת לו סיוע נפשי. יתכן שטיפול משפחתי יתאים פה מאוד (איני יודעת מדוע האב והבן אינם מדברים, אך זה מרגיש מתאים). זה ייתן גם לך תמיכה, קצת כוחות והרגשה שאינך כל כך לבד.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שמחסירה הרבה ללימודיםלאה כהן18/03/2015
בתי בת 16.5 בכיתה י והיא מחסירה הרבה (בערך 40%) זה היתחיל מכיתה ז'
לקחתי להרבה טיפולים וזה לא עזר עשיתי לה איבחון ויצא שהיא מעל הממוצע.
היא ילדה חכמה ואהובה על החברות אבל קשה לה לקום בבוקר וואין לה חשק להשקיע בלימודים. אני יודעת מה השלכות של זה לעתיד וזה גורם הרבה מתחים.
אשמח לקבל תשובה.
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה שמחסירה הרבה ללימודים - תגובה
ד''ר נלי שטיין03/05/2015לאה בוקר טוב,
נשמע שאת מנסה לטפל בבתך ובכל זאת היא מתקשה להחזיק ולהתמיד במסגרת הלימודים.
כשאת מתכוונת "טיפולים" האם את מתכוונת לטיפולים פסיכולוגיים? אם כן, מה למעשה הבנת, קבלת הסבר, בנוגע לעולמה הנפשי...? קשה לי להאמין שמדובר רק ב"עצלנות", "אין לה חשק"... האם יתכן שמדובר בסוג של מרד מצידה כלפיך? האם היא מרגישה שאם היא לא תיצור "בעיות בלימודים" לא כל כך יתייחסו אליה במשפחה?...
בסך הכול אי אפשר להכריח. במקרה שהיא ממש לא תרצה להמשיך לכיתות י"א-י"ב יכולות להיות מספר אפשרויות:
שהיא תעזוב כליל ותצא לשוק העבודה - אפשרות קיצונית אבל מציאותית. היא תוכל להשלים בגרויות בעתיד, כשתתבגר ותבין שזה עבורה.
שהיא תעבור לבית ספר בו יש פחות דרישות - אפשרות פחות טובה, זה תלוי גם בציוניה ובעמדת בית הספר.
אפשרות שהיא תמשיך בבית הספר המוכר, תוך קבלת עזרה מהצוות החינוכי ויצירת דרכים ליצור מוטיבציה ואפשרות להתמיד.
אני בכל זאת מציעה שהיא תלווה בסיוע מקצועי-טיפולי וכך גם אתם ההורים (הדרכה).
בהצלחה רבה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדי עצותנוגה02/03/2015
שלום, בני בכיתה ח, ילד נבון מאוד עם מודעות עצמית גבוהה, קיימים אצלו קשים בלימודים, אך אם זאת כאשר באמת יושב ללמוד ומשקיע מגיע לתוצאות יפות.הוא איננו לוקח אחריות כמעט בכלום, חוץ מעניין הכדורגל שלו, הוא שחקן ששם משקיע הרבה ומאוד אוהב את התחום, הלימודים לא מעוניינים אותו למרות שאומר לנו "המחצית הזו" אני מקדם את עצמי, לפעמים לא רוצה לקום לבית ספר בגלל כל מיני סיבות-כאבי בטן, ראש (אנחנו בקשר עם החנכת הכל בסדר בכיתה איתו חברתית וכו') בבוקר השעון מצלצל ואחנו צריכים לקרקר סביבו כדי שיתעורר, הוא מבקש שאכין לו כל בוקר שוקה-כי קשה לו לקום וכשקם הוא מגיע למטבח עטוף בשמיכה, חוזר מבית הספר (אנחנו בעבודה) יושב במחשב, בעלי ואני מרגישים שכל הזמן אנחנו סביבו עסוקים בשיחות איתו (כן הוא נבון ויודע לדבר) אך כבר מוטשים ולא יודעים מה לעשות, נמאס לנו לדבר, נמאס לנו להסביר את חשיבות הכנת שיעורי הבית, את חשיבות לקיחת האחריות ןכל זה נעשה בהעצמת הילד והדגשה של הדברים הטובים והחיוביים שיש לו...
חוץ מלקחת אחראיות על נושא החוג שלו והקידום שלו שם-שאנו גאים מאוד, הוא לא לוקח אחראיות בשום דבר אחר אם אנחנו לא מזכירים (חופרים לדבריו)
*האם כדאי ללכת אחורה-"לשמור מרחק" ולתת לו להתבשל ולחוות דברים לבד? גם אם זה כרוך בכשלונות-של לא להגיע בזמן לבית ספר, להיכשל במבחן, לא להיות מאורע בכיתה וכו'? בעלי ואני התעייפנו ורוצים למצוא דרך כיצד לאפשר לבנינו " להתבגר" ולקחת אחריות על הדברים שלו- אפילו הקטנים ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדי עצות - תגובה
ד''ר נלי שטיין03/05/2015נוגה שלום,
אכן ההורות מעייפת. להחזיק אותה יחד עם שאר חלקי החיים (פרנסה, זוגיות...) זה באמת לא פשוט. אני מבינה לליבך.
יחד עם זאת הרי אי אפשר באמת להרפות. אני מעריכה את חיפוש הדרך, את הניסיון לא לוותר, לומר דברים באופן חיובי ולהיות בקשר עם המחנכת.
נשאלת השאלה איך עוד להבין את מה שכתבת? מה עוד אפשר לעשות?...
עלתה בי המחשבה שאולי, באופן לא מודע, בנכם מרגיש שאלמלא הקשיים שהוא מערים עליכם בנוגע ללימודיו אתם תהיו פחות נוכחים בחייו? תלכו כל אחד לעיסוקיו/ה... שווה לבדוק זאת. הוא כאילו מצא דרך להעסיק אתכם סביבו, לוודא שלא "תיעלמו".
בנוסף, איני יודעת דבר על עולמו הרגשי. יתכן ששווה להיעזר בעזרה מקצועית - הן עבורו והן עבורכם.
ברמה הפרקטית הרי שיתכן שיועצת בית הספר/השכבה, תוכל לעזור קצת?... אולי גם המאמן בקבוצת הכדורגל (בדרך כלל מדגישים את חשיבות הלימודים במסגרות כאלה).
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 13: שיחות מיניות בווטסאפאלי29/04/2015
לאחרונה נחשפתי לשיחות שבתי בת ה 13 עורכת בווטסאפ עם החבר שלה ועם חבר שלו (שניהם בנים בכיתה שלה). היא לא יודעת שאני ראיתי את השיחות.
השיחות הן בעלות אופי מיני בוטה. "סקסטינג" שמתאים לגיל 20. היא אפילו שולחת תמונות בהן היא מעורטלת חלקית.
כבר אמרתי לה מספר פעמים לא לשלוח תמונות בעייתיות אבל אני רואה שזה לא עוזר. כנראה הלחץ מהחבר עושה את שלו.
אני מאוד חושש שהיא תתחיל לקיים יחסים בגיל מוקדם מאוד או שהיא "תשטרלל" עם בנים בכיתה.
בתי היא ילדה מאוד אינטלגינטית והיא בכיתת מחוננים. היא מאוד מקובלת בכיתה שלה ויש לה המון חברות. היא זוכה לאהבה בבית ויחס רב.
ניסיתי לדבר איתה על הקשר שלה עם החבר שלה אך היא מתחמקת מייד.
אני לא יודע מה לעשות.
מה לעשות? איך לדבר איתה מבלי לחשוף את העובדה שראיתי את השיחות ללא ידיעתה?
אבא דואג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 13: שיחות מיניות בווטסאפ - תגובה
ד''ר נלי שטיין03/05/2015אלי בוקר טוב,
בתך היא ילדה נבונה, מחוננת, אך נראה שהיא מוצפת רגשית ובהחלט מבולבלת. התנהגותה מעידה כי בנוגע לבנים/לחבר ובעיקר לצורך להיות אטרקטיבית ונחשקת מבחינה מינית והיא מוכנה "לחצות גבולות". נראה לי שהווטסאפ מאוד מרגש אותה, יש פה גילוי מסוים, התרגשות והדלקות. סוג של אש... קשה לעצור זאת רק דרך אזהרות וגם לא כדאי (במחשבה על מיניותה העתידית). מה שבהחלט עלול לפגוע בה. אני מבינה את דאגתך.
אני סבורה ששיחה עמה אינה צריכה להיות חד פעמית, וגם לא מבוססת רק על מקום של אזהרה (מה שלהערכתי קרה, והנה לא עבד...). יש לדבר על הצורך שלה לשלוח את התמונות, מדוע היא לא פוגשת את תחושת האזהרה שאתה מנסה להעביר אליה ובכלל מה קורה לה.
אי לכך אני מציעה לך לפנות למי שיכול לנהל איתה שיחות מסוג זה. האם, יועצת בבית הספר, אולי אפילו מטפלת מקצועית פרטית. היא זקוקה לעזרה וכך גם אתם.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13 יוצאת בלילותעמית01/04/2015
שלום
לאחרונה בתינו החלה לצאת בלילה עם חברות. הן נפגשות בכיכר פה במקום מגורינו ויושבות בפיצריה. לא בימי לימודים כמובן. אני לא בדיוק יודעת מה הן עושות שם. אתמול אחת האמהות החזירה את הבנות בחצות וחצי. היום הגבלתי את בתי עד 11.
אני בדילמה וחששות: מצד אחד אני מבינה את הרצון להפגש לא בבתים אלא במקום נייטרלי ואף חופשי מפיקוח והורים. מצד שני - זה נראה תקין? לא יודעת!
אשמח מאד לתדובתכן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13 יוצאת בלילות - תגובה
ד''ר נלי שטיין03/05/2015עמית בוקר טוב,
צר לי כי לא נענית עד כה...
אני מבינה את הדילמה שלך ואת חששותיך. בה בעת הרי שאני סבורה שככול שילדינו גדלים כך עולה הצורך לתת בהם אמון. אם בילוי זה הינו מקובל במקום מגוריכם, כמו שאת מציינת, הרי שלא הייתי אוסרת או מכבידה מדי על צעדיה.
זכרי שגם בבתים אפשרי שיקרו כל מיני דברים שלא היית רוצה, ושפיקוח יתר - ואולי זה העיקר - עלול להצמיח שקרים והסתרות.
לבסוף, כן לעקוב, להיות עם "יד על הדופק" אך גם לשמר דיאלוג עם הבת. בנוסף, לא לקבוע שעה מוקדמת מדי בה היא היחידה שעוזבת ולכן כועסת עליכם.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגר במצוקהחגיתה03/04/2015
הבן שלי בן 15 לפני כחודשים הביא הביתה חבר בטענה שבוא בן 16 מסתבר שהוא שיקר והחבר בן 18 ויש לו עבר פלילי במשטרה בנושאים סמים, ניצול מיני מעשה סדום בקטין. מאז ניסינו לעזור לו ולשוחח איתו על אותו בגיר. עירבנו את יועץ ביה"ס אך המצב מחריף הוא משקר שיוצא עם חברים ולמעשה נפגש איתו הוא אף נעדר מהבית. פנינו לרווחה יצרנו מעין מסמך הסכם לגבי היציאות שלו עם חברים שעת חזרה, אך הוא עדיין ממשיך לשקר בטענה שאנו מחטטים בחייו האישים. אני פוחדת שיקרה לו משהו ושאותו בחור ידרדר אותו לכיוונים אחרים. מה לעשות אני כבר מתוסכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגר במצוקה - תגובה
שלי ורדי29/04/2015שלום, אני מבינה לליבך,דאגתך מובנת מאד.התחושה של הורה העומד חסר אונים מול השפעות הסביבה על הילד שלו היא נוראית. הייתי ממליצה לך לערב עוד אנשים משמעותיים מהמשפחה,אחים גדולים,אם יש,דודים,סבא וסבתא.זאת על מנת שירגיש שיש לו סוג של גב,נוכחות וסמכות משפחתית מולו שמשדרת לו שהוא לא הולך לפי ערכי משפחתו. שנית, יש לקחת בחשבון שגם אם הוא מעוניין להשתחרר מהבר"ה האלה,ייתכן שחש לכוד וחושש ....צריך שאתם ההורים, תתייעצו עם איש מקצוע, כדי למצוא את הדרך הטובה יותר להוות סמכות עבור הבן. לא הייתי פוסלח גם צעד דרסטי כמו מעבר למגורים רחוקים כדי לבודד אותו מחברה מדאיגה זאת.לפי ניסיוני זה עזר לכמה משפחות משמעותית. בהצלחה, שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם נער שמשקר כל הזמן?אורי27/03/2015
אנו זוג נשוי ויש לנו בן - שני מתוך ארבעה. נער נבון ומקובל בחברה. מצליח מכל בחינה גם בספורט וגם בלימודים. מסיבה לא מובנת כבר מילדות הוא משקר. הבחירה שלו בשקר היא אופציה מיידית גם אם צריך (שקר לבן) וגם אם לא צריך. החשש שלנו שההבחנה שלו בתחום הזה תשתבש לחלוטין וגם מכך שהוא ייצור לעצמו מוניטין של אדם שקרן ובכך הוא יפורר את המעמד שלו בחברה העתידית.
מניין מגיעה התנהגות שכזו? מה עושים איתה? האם אנחנו חוששים לשווא?
תודה!
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם נער שמשקר כל הזמן? - תגובה
שלי ורדי02/04/2015שלום אורי,
אפשר להבין לדאגתך, הייתי דואגת גם במקומך.
אני לא יודעת איך הבן שלכם היה בתור ילד ועד כמה היה קרוב, פתוח וכן אתכם. האם התנהגותו מייצגת המשך מוקצן של יחסיכם בעבר, או הבן שינה את התנהגותו לגמרי כלפיכם. הייתי רוצה להבין האם התנהגויות של שקרים ואי אמירת אמת הנן מנת חלקו בבית בלבד או גם בסיטואציות חיים אחרות כמו בבית ספר מול מוריו, בבית מול אחיו, או מול חבריו. שקרים מבטאים חוסר קרבה ואי אמון, אמונה שהוא לא יהיה מובן בכל מקרה. גם אם יגיד את האמת לא ישיג את צרכיו, או שישפטו אותו. בנוסף, שקרים מסמלים צורך רב בעצמאות ונפרדות, דווקא מתוך תחושה של תלותיות יתר בעבר , בעת הילדות. ייתכן שכך הוא מרגיש עצמאות ותחושה שהוא גדול ואינו צריך לעשות חשבון לאף אחד. שקר מבטא גם תחושה פנימית של "אם אין אני לי, מי לי.." מן אמונה שאין בעולם אדם שמסוגל להבין אותי ולעזור לו לספק את צרכיו.
אני מסכימה לדאגה שהשקרים כסמל לתפיסה פסימית זו על היחסים מעלה את החשש לאיכות היחסים הקרובים העתידיים שלו. ברמה המעשית בבית, אני לא יודעת איך אתם מתמודדים והאם אתם מציפים את הנושא. בסופו של דבר שיחות ישירות שמציפות הכל, הן טובות. במקרה שיש שיחות כאלה ואינן מובילות למשהו טוב, אני ממליצה הדרכת הורים בשלב ראשון על מנת שאתם תבינו את מהות היחסים עם הבן יותר טוב ודרכי התנהלות שיכולים להתחיל לקרב אותו אליכם. ייתכן שבשלב מאוחר יותר הבן יצטרך ייעוץ.
בברכה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12 צופה בפורנוmiri22/03/2015
שלום. יש לי ילד בן 12+ .לאחרונה הוא התחיל לצפות בפורנו.לא ידענו על זה אך היו לי חששות מאחר וכמה פעמים נכנסתי בפתאומיות לחדר בטעות והוא סידר את מכנסיו.אתמול בדקתי את הטלפון שלו.ובהיסטוריה נראה שהו נכנס לאתרים כאלה. בעלי שוחח איתו על כך. בהתחלה הכחיש אך הודה.בעלי אמר לו שזה לא הגיל המתאים.הילד שאל (בצורה בוגרת לטעמי)אם היה רוצה (בעלי)שיפסיק לצפות בכך.
השאלה איך אנחנו ממשיכים מכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 12 צופה בפורנו - תגובה
שלי ורדי29/03/2015שלום לך מירי,
עד כמה שזה מדאיג, ו בלתי אפשר לחסום ילד בגיל טרום התבגרות בימינו, בעת שההורמונים מתחילים להציף אותו בהדרגה והעניין במיניות גובר, מלצפות בדברים אלה. הסיבה היא שהעולם פתוח ( מידי פתוח) לכל מידע אפשרי. עדיף לתת לו הדרכה על כך, להסביר לו שלא כל מה שהוא צופה ויצפה מתרחש במיניות הנורמטיבית, שיש סרטים מעוותים המספקים סקרנות לא בריאה אצל אנשים. יותר נכון עבורכם כמשפחה להנחיל לו את הערכים של מיניות בריאה ולהכין אותו לסכנות, שהן שתיים: הראשונה- שיתמכר לפורנו והאנרגיה שלו לא תתפנה לדברים אחרים. הסכנה השנייה - הוא עלול לקבל תמונה מעוותת על מה זה מין בריא ומספק. אתם לא צריכים לעודד את הצפייה אך באותה מידה לא נראה לי מציאותי לאסור בתוקף את הצפייה. הוא ימצא דרכים לצפות בכל מקרה. מומלץ לקנות לו ספר הדרכה על מיניות, קיימים ספרים כאלה בחנויות, מותאמים למיניות הבנים. לפי התיאור שלך אני מתרשמת שבנך ילד נחמד ונבון. עוד דבר: תדפקי בדלת היום לפני שאת נכנסת... הוא יעריך את הפרטיות שאת מאפשרת לו , חבל לחשוף אותו לתחושות מבוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?