מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעה שלילית של חבראמאשלו13/11/2017
שלום לכם,
רציתי להתייעץ אתכם אודות בעיה שמטרידה אותי באחרונה.
לבני, בן ה-14 יש חבר, שבני מאוד רוצה בחברתו. אולם, יש לי הרגשה שהקשר הזה, משפיע על בני לרעה.
לאחר בילוי בחברת החבר, בני מגיע הביתה שונה לגמרי, מדבר אלינו בחוצפה, חסר סבלנות ואפילו שפת הגוף שלו הופכת להיות נוקשה ומנוכרת. אינני רוצה להתערב לו בקשריו החברתיים, אך דומני כי הקשר הספציפי הזה אינו תורם לבני. מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגותי
יניב רוזן13/11/2017שלום,
ההתנהגות שאת מתארת אינה מקובלת בכול מקרה. אין טעם לנסות להפריד בין החברים. נסי לדבר עם הוריו של החבר ולשתף אותם בדאגות שלך. דברי עם בנך והסבירי לו שהתנהגות מהסוג הזה לא מקובלת בביתכם. הסבירי לו מה מטריד אותך בהתנהגותו. במידה ואין שינוי אפשר לפנות להתייעצות עם מטפל שידריך אותך כיצד לפעול לשינוי התנהגותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך כלכלי נכון לבני נוערמתי12/11/2017
אנחנו הורים לשלושה ילדים בשבלים שונים של גיל ההתבגרות ואנחנו חלוקים על החינוך הכלכלי הטוב ביותר. האם לתת להם דמי כיס קבועים ו"הלוואות" במידת הצורך, או לתת להם כסף רק כשהם מבקשים? מהי הדרך הטובה ביותר ללמד אותם אחריות כלכלית וחישוב נכון של הוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון כספי
יניב רוזן12/11/2017שלום,
כפי שנהוג לומר ״אלף פנים לחינוך״, והאמת שהורים שונים נוקטים באסטרטגיות שונות. אני חושב באופן אישי שבגישה הטובה ביתר היא גם זו שמתאימה למתבגר עצמו. מתבגרים אחראים יכולים לקבל תקציב קבוע. לעות זאת, כאלה עם בעיות התנהגות ובזבזנות יתר הכסף שהם מקבלים צריך להיות מותנה בהתנהלות ובהתנהגות ראויה. בכול מקרה הורה צריך לעזור לילדו לנווט ולתכנן הוצאות כספיות, תוך קביעת סדרי עדיפויות, אמצעים להשגת כסף (עבודה) ודרכים להחזרתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בנות עושות מלחמת קיפוחשלומית09/11/2017
יש לי שתי בנות מתבגרות - 17 ו-14.5 והן כל היום מתלוננות על כמה שהן מקופחות וכמה שהשנייה מקבלת יותר ממנה. מבחינתנו ההורים אין דבר יותר רחוק מהמציאות מצד אחד אבל מצד שני אנחנו לא מאמינים בשוויון מוחלט ואם אחת צריכה משהו והשנייה לא אז היא לא תקבל אבל זה עדיין לא מעיד על קיפוח מצדנו. מה הדרך הנכונה לפעול ולהתמודד איתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוח כאמצעי סחיטה
יניב רוזן09/11/2017שלום,
אחת הדרכים החביבות על ילדים ליצור רגשות אשם אצל הוריהם היא תחושת הקיפוח. הדרך הטובה ביותר להתמודד היא להסביר לבנות שכך אתם ההורים בוחרים לנהל את המערך הכספי בבית. לאחר מכן, רק הקפידו לעמוד בלחצים שמופנים כלפיכם ואל תשנו את דעתכם. כך הבנות תלמדנה שאין טעם לחפור לכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לחוצה ולא משחררת והקושי לחיות עם זהרבקה25/10/2016
היי אני עוד מעט בת 19 ויכולה להעיד על עצמי שאני ילדה בוגרת ומספיק אחראית.
הבעיה היא שיש לי אמא נורא דאגנית... מגיל מאוד צעיר היא ממש מרה אותי לא שיחררה אותי וגם קשגדלתי והיה לי את הצורך לצאת עם חברות עד שהייתה משחררת אותי זה היה סיוט וזה לא נגמר כאן כל פעם שאני רוצה לצאת עם חברות אז באות השאלות של... לאן עם מי מתי חוזרת שזה עוד סביר אבל כשזה מגיעה ל.. תביא לי את מספרי הטלפון של החברות שאיתן את יוצאת לדעתי זה קצת מוגזם ומעיק בטרוף.
עכשיו כשכבר גדלתי והגיע השלב של הזוגיות אהבה וכו המצב נהיה עוד יותר מסובך
אין לי מושג מה לעשות כדי שהיא תשחרר אותי לצאת זה הגיע למצב שעד עכשיו הסתרתי ממנה על הזוגיות שמתפתחת לי וזה פוגע בזוגיות החוסר גמישות שלי ביציאות וזה שאני בקושי יכולה למאת וכשרניניוצאת זה מאחורי הגב של אמא שלי ואני לא יודעת מה לעשות אשמח לעזרה כמה שיותר מהר...
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - זוגיות פקר ב' - יחסים עם הילדיםאור07/10/2016
אני בזוגיות פרק ב' מזה כשנתיים וחצי. לא גרים ביחד.
הבת של בן זוגי (גיל ההתבגרות) מוסטת קשות ע"י אימה ואינה מקבלת את נוכחותי ונוכחות ילדי.
התקיימו מפגשים מסוגים שונים ושיחות רבות, אך המצב רק מחמיר.
היא מסרבת שאגיע לאירועים שלה, ועד עכשיו בן זוגי הלך אליהם בלעדי.
האם יהיה נכון להתחיל לקבוע עובדות עבורה, שאנחנו מגיעים ביחד כזוג לכל מקום, מתוך תקווה שהיא תתרגל עם הזמן למצב המוכתב, או להמשיך להיכנע לרצונה ולא להגיע איתו?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות פקר ב' - יחסים עם הילדים - תגובה
ד''ר נלי שטיין07/10/2016אור שלום,
אני מצטערת לקרוא את דבריך היות שמובן שהמצב מאוד מקשה על כולם/ן, וקשה כך לבנות חיים חדשים. אולי זו גם כוונת הגרושה, רק השערה.
איני מאמינה בהעמדת גבולות בכוח אלא בדיאלוג.
אי לכך, ולמרות שהיו שיחות רבות בעבר, אני מציעה לנסות ליצור דיאלוג כזה בעזרת טיפול משפחתי, ו/או אולי גם שיחות דיאדיות בין בן זוגך לבין בתו.
קשה לי לכתוב זאת היות שהמצב מורכב ואיני בקיאה בכל הפרטים אך נראה שתם קרובים לנקודה בה, באם הניסיון לדיאלוג לא יצלח, יתכן שהאב יאלץ לומר לה ש"הוא רוצה להגיע לאירועים שלה, אך יש פה שתי אפשרויות: או שהוא יגיע אתך או בכלל לא...". אבל זה רק סוג של פתרון קצה בעיני.
קחו בחשבון שגם הבת עצמה במצוקה מאוד מאוד גדולה, והיה רצוי שהיא תהיה מלווה בטיפול נפשי. קשה לעמוד בלחצים הן של האם ןשל האב, מחד, ושל הגיל בה היא נמצאת - מאידך.
בהצלחה ושנה טובה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים עם בן "מתבגר" בן 19דנה27/09/2016
יש לי בן מדהים!, כל השנים היה בישן יחסית. סיים יב והתקבל לשנת שרות במקום מאד נחשק (ומאד לא פשוט), פתאום התבגר מאד, נפתח, קיבל ביטחון וכפי שהוא הגדיר - השנה הטובה בחייו. בנוסף התקשבל גם למקום נחשק בצבא
כיון שיש לו אופי קיצוני כזה, פתאום החברים הקודמים לא שווים, וכפי שהוא הגדיר "הוא מרגיש יותר טוב מהם (אבל במובן החיובי :) )" . פתאום הוא מרגיש יותר שווה מכולם.
הוא כמובן מסתובב בתחושה שהוא לא משדר את זה, אבל אם הוא מתנהג כמו בבית, אז אין מצב שלא מרגישים את זה... בבית הוא בלתי נסבל, מסתובב עם פרצוף זעוף, חושב שהכל מגיע לו. מתייחס (או למען האמת מתעלם) לחלוטין מאחיו המתבגר ומשאר המשפחה המורחבת,ואני ממש לא מצליחה לתקשר איתו
מטריד אותי שהוא מרגיש ככה, ולא מסוגל לראות אחרים כרגע
אני מוצאת את עצמי כועסת עליו ולא רוצה להחמיר את היחסים איתו
מצד שני, אני לא מוכנה שיתנהג ככה ויפגע במשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם בן "מתבגר" בן 19, משהו התקלקל בשנה האחרונה... - תגובה
ד''ר נלי שטיין29/09/2016דנה שלום,
בנך הוא אדם מאוד צעיר ונראה שהוא עובר טלטלות לא מעטות בחייו. סיום התיכון פתח בפניו אפשרויות רבות בהן הוא נפגש לא רק עם אנשים שונים אלא גם עם כוחותיו ויכולותיו. אני משערת מדבריך שמפגש חיובי זה לא רק שבלבל אותו אלא גם חיזק צדדים פחות מוכרים כמו חשיבה והרגשת אומניפוטנטית (תחושת "הכול יכול") ובעקבותיה התייחסות לא מכבדת/מקטינה/חסרת סבלנות לאחיו ולסביבה בכלל. זה כאילו שהוא איבד את המצפן הפנימי שלו במידה מסוימת, והמחט משתוללת לכל הכיוונים.
זה מכעיס ומקומם אבל חשוב מזה הוא להתאזר בסבלנות מצד אחד, ולנסות לשוחח אתו על מציאת פרופורציות - מצד שני. איני בטוחה שהוא מוכן לכך אבל הייתי מנסה, לאט ובזהירות. התמדה היא שם המשחק בחינוך ובהורות.
בהצלחה ושנה טובה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13.5 רוצה לישון אצל ידידאנונימית29/08/2016
שלום,
בתי בת 13.5 רוצה לישון אצל ידיד שלה. לי זה נראה פוטנציאל לבעיות כגון יחסי מין מרצון או שלא מרצון (למרות שאני סומכת עליה, אבל למה לקחת סיכונים מיותרים?), ומקובל עלי שהידיד יבוא לישון בביתנו בתנאי שהדלת לא סגורה.
לדעתה אני פרמיטיבית וחברות כל הזמן ישנות אצלו והוא ישן אצל חברות. לדעתה התנאים אצלו יותר נוחים ולכן זו האופציה היחידה מבחינתה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13.5 רוצה לישון אצל ידיד XXXXXX - תגובה
ד''ר נלי שטיין30/08/2016שלום לך,
אני בהחלט יכולה להבין את הסתייגותך, (אם כי נזכור שיחסי מין אפשר לקיים בכל מיני זמנים ומקומות). נשמע שבתך טוענת נגדך טיעונים אופייניים לגילה, בבחינת ל"כולם/ן מותר" ואת זו "שלא מבינה עניין".
להערכתי אם זו תחושתך כדאי שתתמידי עם הקו אותו הצגת. אמרי לה שאת סומכת עליה אבל גם היא צריכה לסמוך עליך ועל האינטואיציה האימהית שלך. הזכירי לה אין בכוונתך לפגוע בה, גם אם כרגע זה אולי קצת מרגיש לה מתסכל.
האפשרות לבוא לביתכם היא כמובן פתוחה, והוא מוזמן.
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עולה לכיתה י'ב בן 18 רוב הזמן בחדר לבדרעות27/08/2016
שלום אני לא יודעת מאיפה מתחילים בני בן 18 רוב הזמן נמצא בחדר לבד, או עם המחשב או צופה בטלוויזיה, אוכל בחדר ומשאיר את כל האוכל בצלחות,בגדים על הרציפה, שמיכות על הרצפה. החדר מריח ריח נוראי , ניסיתי לבקש, לדרוש, לאיים. כלום לא עוזר החדר חוזר למצב של לכלוך תמידי. מה עושים? אני פוחדת שיחלה באיזו מחלה, או שיש לו בעיה נפשית ולכן מזניח את הסביבה שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עולה לכיתה י'ב בן 18 רוב הזמן בחדר לבד - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/08/2016רעות שלום לך,
אני מבינה את דאגתך, ובהחלט קשה לראות זאת.
לשם מענה שלם הרי שחסרים פרטים שונים כמו - איך בדרך כלל מתנהל/מתפקד בנך?
מה מצבו החברתי? האם ניתן לראות את המצב כזמני עד תחילת שנת הלימודים?
האם קרה משהו במשפחה/בחברה/בסביבה שהחריף את התנהגותו?
איזו תקשורת יש ביניכם בדרך כלל והאם ניתן להזמינו החוצה, למסעדה או בית קפה, וקצת לשוחח עמו?
כמובן שאיני יודעת על מצבו הנפשי, האם היה בטיפול נפשי אי פעם וכדומה.
יחד עם זאת אני מפרטת שאלות אלה כדי לעזור לך (ואולי גם לאביו) להתארגן מחשבתית ורגשית. לברר עם עצמכם - קודם כול - האם יש פה מצב של מרד קטן, הזנחה מכוונת, אך זמנית ואינה מעוררת דאגה מיוחדת (פרט לאי נוחות גדולה עבורך שאני מאוד מבינה), או משהו אחר.
אם התשובה היא שיש בכך - ברמה כזו או אחרת - סממנים לדיכאון קליני או כל מצוקה אחרת הרי שאני ממליצה לפנות לטיפול באופן דחוף. אפשר גם באחד ממרכזי בריאות הנפש הנמצאים בכל עיר, או דרך קופת חולים או באופן פרטי. זו נראית לי סכנה יותר ממשית מאשר מחלה גופנית כזו או אחרת.
בברכה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בין אם לבן בזוגיות החדשה של הבןאיריס05/08/2016
היי,
יש לי בן בן 21, הוא התחיל עכשיו זוגיות חדשה, הפעם הקודמת שהיתה לו זוגיות זה היה לפני כשנה לערך, בכל פעם שיש לו זוגיות אנחנו מרגישים שהוא לא מתנהג באופן טבעי. הדבר גורם להמון מתח בבית (במיוחד ביני לבינו)
מה עלי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין אם לבן בזוגיות החדשה של הבן - תגובה
ד''ר נלי שטיין06/08/2016איריס שלום,
קשה להבין מפנייתך (הקצרה) מדוע נוצר המתח. האם זה משום שהוא לחוץ, חושש מביקורת ו/או חוות דעתכם (ובמיוחד זו שלך)? והאם זה היות שאת מרגישה מתוחה יותר סביב סוגיות של תחרות אפשרית בינך לבין החברה, חשש שהוא יתרחק ממך/ממכם?
איני יודעת אבל אם יש קשר טוב הרי שניתן לשוחח על כך.
אפשר להתחיל את השיחה בלומר לו שאת שמחה בשבילו (אם אכן זה כך), שאת רואה שהזוגיות חשובה לו ושחברתו רצויה בביתכם. הוסיפי שנדמה לך שבעבר היה מתח בבית בין שניכם בזמן שהייתה לו זוגיות והפעם היית רוצה שדברים יתנהלו אחרת.
נסי להקשיב למה שהוא אומר, לבוא ממקום לא שיפוטי ועם הרבה סבלנות וקבלה.
האם את יכולה? אני מקווה שכן.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 17 ירידה בלימודים חוסר התייחסות להוריםגילי31/07/2016
שלום, האחיין שלי נער בן 17 לומד בבית ספר טוב (טוב מאודדד) ילד מקסים וחרוץ עם ציונים גבוהים. בשנה האחרונה חלה הידרדרות בלימודים שהמורים היו בהלם וגם ההורים. כל הזמן במחשב משחק עם חברים והכל בשלט רחוק. הדבר שעוד יותר מדאיג הוא היחס להורים שלו עונה בחוצפה ובזלזול שאביו יוצא מגידרו, עד ל..... כ מ ע ט הרמת יד. ההורים ישבו ודיברו איתו ושאלו מה מטריד אותו. ואם אפשר לעזור לו ומה מטריד אותו ופשוט קשה להם להגיע אליו. מה ניתן לעשות קשה לי לראות את ההורים ככה ועוד יותר את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 17 ירידה בלימודים חוסר התייחסות להורים - תגובה
ד''ר נלי שטיין02/08/2016גילי שלום,
אני מבינה את דאגתך. אפשר, לכאורה, לפטור את הדברים בהסבר ש"זה הגיל" ואולי זה נכון במידה מסוימת אבל... נשמע שהשינוי מאוד קיצוני.
אני הייתי מנסה להציע טיפול משפחתי או טיפול פרטני עבורו יחד עם הדרכת הורים. אני מתארת לעצמי שלא קל יהיה להביאו לטיפול, אבל מאמינה שעמדה הורית תקיפה (לא אלימה) ועקבית יכולה לעשות זאת. אפשר גם לדבר על השנה האחרונה לפני הצבא, ואף כי איני יודעת מהן שאיפותיו הרי שבאם יגיע לצבא במצב נפשי לא יציב הוא עלול להתקשות מאוד במהלך השירות.
שיהיה בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12.5 חסר אנרגיות ועניין בחייםיעל22/07/2016
יש לי ילד בן 12 וחצי. הוא ילד נבון אבל לא מתעניין בשום דבר כמעט שיש לעולם להציע, לא עושה בכלל שום פעילות ספורטיבית, אפילו מינימלית, כשאנחנו מנסים לדבר איתו לא משנה על מה או להציע לו לעשות דברים (ללכת, לטייל, לראות הצגות או כל דבר שהוא, ים, בריכה) הוא תמיד מסרב. הוא פשוט לא רוצה לעשות כלום. כל היום הוא רק יושב מול המחשב ומשחק באיזה משחק סתמי של דמויות שהורגות אחת את השנייה. יש לו 2 חברים מהכיתה, ועכשיו בחופש גם להיפגש איתם הוא לא רוצה. לא רוצה לתכנן בר מצווה או טיול בר מצווה. אנחנו מתוסכלים וחסרי אונים מול חוסר העניין הכללי שלו בחיים. הצעתי לו ללכת לטיפול או לדבר עם מישהו או אימון אישי והוא מסרב בכל תוקף. מה עושים עם זה ואיך מזיזים אותו למשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 12.5 חסר אנרגיות ועניין בחיים - תגובה
ד''ר נלי שטיין25/07/2016יעל שלום,
אני מבינה את מצוקתך - למול התנהלותו, שיושבת אף היא על מצוקה כנראה.
לא הזכרת אחים/אחיות. האם יש? והאם יש לו קשר איתם?
מה עם המשפחה המורחבת - סבא/סבתא/בני דודים...
לא אמרת גם האם זו פעם ראשונה שהוא מתנהל בצורה כזו? או שכך נראו החיים גם לפני החופש.
קשה לי לומר לך בדיוק מה כדאי לעשות אבל להרגשתי אי אפשר ולא נכון לפעול בכוח. הוא ילך ויתבצר בתוך הסירוב שלו, ונדמה לי שזה מה שקורה כבר עכשיו.
אני מציעה שתמשיכו להיות שם בשבילו, לשבת אתו לאכול ולשוחח (להתנגד לאכול לפני המחשב או הטלוויזיה), להחליט לצאת לסרט ולקנות גם לו כרטיס כי הוא מתלווה אליכם (לא בשבילו אלא איתכם...). וכך הלאה.
יתכן שטיפול/הדרכת הורים יהיה נכון עבורכם בשלב זה, כל עוד הוא מתנגד לטיפול.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק ילדים? כיצד להגיב על התנהגות מינית בין ילדים?אנונימית18/07/2016
בני בן ה12 שיחק יחד עם בני דודיו יחד בחדר. הם היו שני בנים בגילאי 10 ובני בן 12 ושתי בנות בגיל 7 וחצי ו8 במהלך משחק כריות בני בן ה12 שכב ליד בת דודה בת ה8 ונתן לה נשיקה בפה מתחת לכרית. כשאמרו לו הילדים שזה לא יפה הוא אמר שהם בי דודים ומותר.. כעבור שבוע נודע לנו על הסיפור כאשר הילדה שנושקה סיפרה זאת בטבעיות ובחופשיות ולא היה ניכר שמבינה שזה לא בסדר.
השאלה שלי היא: כיצד לשוחח עם בני בן ה12 על המקרה? ומה לעשות עם שאר הילדים שנכחו במקום?
אשמח לתשובה מהירה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק ילדים? כיצד להגיב על התנהגות מינית בין ילדים? - תגובה
ד''ר נלי שטיין18/07/2016שלום לך,
מדבריך עולה סיטואציה של משחק בין ילדים שיכולה להיות בה מיניות ילדית, שאינה מלווה בהכרח בכוונות ובפנטזיות. כמו כן עולה שבנך נהג בנאיביות מסוימת כשנישק את בת דודו.
אני מציעה שתשוחחי איתו אבל בלי ביקורת, בלי שיפוטיות. הסבירי לו שנותנים נשיקה על הלחי במצב של הפגנת חיבה ושמחה, ונשיקה על הפה מתאימה יותר למצבים אחרים. לאנשים מבוגרים, למשל. מה שמתאים לך לומר.
להערכתי אין צורך לשוחח עם הילדים האחרים, ועושה רושם שגם הילדה שנושקה אינה נפגעה בשום צורה.
בדקי אם את חשה צורך לדבר עם אמה/אביה...
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אין לי חברים - אשמח לתשובהשולי17/07/2016
שלום
אני חונכת של ילד בן 16 עם בעיות קשות של לימודים , היפראקטביות
קושי בשפה , הוא לא יכול לדבר רגיל (הוא נמצא בכיתה מיוחד ואין לו חברים בבית הספר )
יש לו קושי באחיזה בדברים
אך הוא מתנהג כמו כל ילד רגיל , הוא מבין דברים וסיטואציות
וכיף לשחק איתו למרות שהוא משתעמם מאוד מהר
הבעיה : שלפני כמה ימים ראינו את אח שלו בן 13 עם חברים באיזה פארק
כאשר הגענו ,אמרנו לו שלום וכולם התנהגו אליו מאוד יפה המשכנו הלאה
אז החניך ש לי שאל אותי למה אין לו חברים כמו לאח שלו
ולמה אין לו חברה .
לא ידעתי מה להגיד לו ( גם לי מאוד קשה להתקשר איתו הוא לא מפתח שיחה ורוב התשובות שלו מסתיימות בכן אולי
אני אשמח לקבל תשובה שבאמת אוכל לעזור לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין לי חברים - אשמח לתשובה - תגובה
ד''ר נלי שטיין17/07/2016שולי שלום,
אני מאוד מתרשמת מהאכפתיות שלך כלפי הנער אותו את חונכת. נשמע שהקשר עמך הינו חשוב ומשמעותי, ומטבע הדברים עולות בו שאלות בנוגע לסוגיות משמעותיות כמו חברים וחברה.
אני גם מבינה מהדברים שאת מחפשת בתוכך ניסוח שאינו פוגעני אלא אותנטי מצד אחד ובונה - מצד שני.
אני הייתי מנסה לשאול אותו מה הוא חושב? למרות הקושי להתבטא. מה לדעתו גורם לכך? זו גם הזמנה עבורו להתנסח באופן קצת רחב יותר... (והנה הוא אמר פה דברים מאוד משמעותיים). מעבר לכך אין לי טקסט מוכן למענה. נסי לדבר עמו על מה מתקיים בתוך חברות (יכולת לקשר, קשב לאחרים, גמישות, תקשורת וכל מה שאת חושבת עליו) ושאלי אותו מה דעתו. האם היה רוצה שתמשיכו לשוחח, במטרה לגעת ולעבד נושאים/יכולות אלה...
לגבי חברה הרי שהייתי אומרת שזה דומה אבל בכל זאת שונה. אמרי משהו על כך שלא לכולם בגיל הזה יש חברות. שהרבה מתביישים כמוהו, שלא יודעים איך להתחיל... שאלי אותו אם יש מישהי שמוצאת חן בעיניו? פתחי שיחה גם בנושא זה. אפשר לחשוב גם על איך מראים למישהו אחר שהוא מוצא חן בעינינו.
לגבי ההשוואה עם האח הרי שהיא בלתי נמנעת. מה ששוב ניתן לעשות פה זה לשמוע אותו מדבר עוד בנושא, ולחזק אותו על מגוון הייחודיות שלו.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף ובהול בנוגע לקשר של בני בן ה- 13 עם בחור בן 28דקלה23/06/2016
שלום וברכה,
לפני השנתיים כשגרנו בעיר אחרת בני הכיר בחור בן 26 כשהיה בן 11. הם הכירו במסגרת עבודתו של הבחור בחנות למשחקי וידיאו שהיתה מתחת לבית שלנו כשבני היה מגיע לשם עם שאר ילדי השכונה לשחק.
לאחר תקופה הבן שלי סיפר לי שהכיר מישהו. שהוא כמו אח גדול בשבילו, כמו האבא שאין לו (אביו לא היה איתו בקשר רציף כל חייו) והחבר הכי טוב שלו שמבין אותו.
בהתחלה אמרתי לו שכל עוד הם מדברים כשהם בחנות אז בסדר אבל התחלתי לחשוש מדברים אחרים כשהם נפגשו מחוץ לחנות וניסיתי לנתק את הקשר ללא הצלחה.
לאט לאט גיליתי שיותר משבני נקשר למבוגר, המבוגר נקשר אליו ונוצרה תלות.
הבחור כנראה אינו בוגר כל כך ונלחם בי בכוח כשאני מנסה להפריד ביניהם. ללא הצלחה.
המצב היום הוא שמאחר ואני לא מרשה להם להיות בקשר, הבן שלי החליט לעבור לאביו כח הוא כן מאפשר את הקשר ביניהם.
אני פוחדת לעתידו של הבן שלי וחוששת שכבר נוצל.
אני גם יודעת שילדים לא יודו בזה כי הם פוחדים ומרגישים אשמים.
ניסיתי כל שביכולתי כולל תלונה במשטרה שלא הובילה לשום מקום טוב.
אני רוצה שהבן שלי יחזור הביתה ויופסק הקשר עם המבוגר ואני דואגת מאוד.
לא יודעת מה לעשות ועם מי להתייעץ.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף ובהול בנוגע לקשר של בני בן ה- 13 עם בחור בן 28 - תגובה
ד''ר נלי שטיין27/06/2016דקלה שלום,
אכן סוגיה מורכבת, ואני מבינה לליבך. יחד עם זאת עושה רושם שנוצר קשר רגשי חזק בין בנך לבין אותו בחור. קשר שאינו מותאם - מכל בחינה - אך הם שניהם מעורבים בו עמוקות.
נראה שהבנת שהפתרונות הדרסטיים של משטרה, לחצים והפעלת כוח אינם עובדים. הם רק מרחיקים את בנך ולכן לא מתאימים.
אני מציעה לך מספר דברים:
האחד - להציע לבנך לחזור הביתה, למקום בו הוא שייך, עם הבטחה מצדך שתשוחחו על הקשר ושלא תכריחי אותו לבחור בינך לבינו.
השני - אולם לזה מתבקש לפנות לטיפול משפחתי ו/או להדרכה מקצועיים. שיחות בהן תוכלי להיעזר הן לברר כיצד להמשיך ולפעול, והן כיצד לשמר את הקשר עם בנך. היה רצוי ועדיף שאף בנך ישתתף בחלק מהשיחות.
אוסיף עוד שאיני יודעת אם הוא נוצל מינית אבל אם כן יש פה בהחלט עילה לתביעה משפטית. יחד עם זאת כל ניסיון לתבוע עלול שוב לפגוע בקשרים עם בנך כך שיש לשקול זאת.
בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורה שמשיג השפעה שלילית ושליטה מלאה על הילדים.יוכי28/05/2016
שלום לפורום,
אני מנסה להבין איך לאבי ילדיי יש השפעה שלילית ושליטה מלאה על הילדים שלנו.
אני בת 48 גרושה פלוס 3 בנים בגילאי 20,16,9 לאחר 20 שנות נשואין קשות(הבעל לעג על כל ההשקעה העצומה שלי בגידול הילדים,ניהל חיים כפולים שהתבררו בדיעבד וסרב לשתף פעולה בכל מה שקשור בילדים ).אני הצטיירתי בעיני הילדים כרעה כי אני מציבה גבולות ומחנכת לערכים,האבא מאפשר חופש מוחלט ,מבטל את הסמכות ההורית שלי בעיני הילדים,ומפצה את הילדים במתנות בגלל שלא מעורב ונוכח בחייהם ומצטייר כטוב וכיפי בעיני הילדים.את החלוקה הזו האבא יצר מההתחלה.הילדים גדלים בשתי מציאויות הוריות מנוגדות וזה פוגע בהתפתחות שלהם.עם תחילת הסדרי הראייה (לפני כשנתיים) הילדים חוזרים מבית האב מוסתים ומומרדים.ספרתי ממש בקצרה ואני מבקשת לקבל הסבר איך ילדים הופכים להיות תחת שליטתו המלאה של האבא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורה שמשיג השפעה שלילית ושליטה מלאה על הילדים. - תגובה
ד''ר נלי שטיין29/05/2016יוכי שלום,
את מתארת מצב מאוד מורכב שלצערי (ואת יודעת זאת) פוגע לא רק בך אלא גם בילדיך.
יכולים להיות לכך הרבה הסברים, אבל איני חושבת שזה נכון לנתח את אישיותו של האבא או את זו שלך בפורום כזה ואת הדרכים בהם הוא רוכש שליטה עליהם. היות שהם בגילאים שונים, ואחד מהם בוגר - בן 20 - אני שואלת את עצמי האם שלושתם בגישה אחידה או שיש מישהו מהם שרואה אותך ואת מאמציך?
מה שאני מציעה לך מול ילדיך הוא לעסוק לא רק בתוכן (מה צריך או לא לעשות) אלא גם בתהליך. ספרי להם שאת מבינה שהם מבולבלים, הזכירי להם שאת מחויבת לגמרי לטובתם - גם אם לא תמיד זה נראה כך לאור גבולות שאת שמה. ספרי שהערכים, שיקולי הדעת, כל החלטה שאת מקבלת היא למען חינוכם ובשירות תהליך ההתפתחות שלהם.
תני להם להקשיב, אולי גם לטעון נגד, או גם להתמרמר. הסכימי איתם שלעתים לקבל "הנחות" כאלה ואחרות, מתנות, חופש מוחלט זה נראה קל יותר. דברי גם על הקושי לפגוש שני הורים עם שני מודלים שונים של התנהגות.
בקשי מהם לסמוך עליך, אבל לא ממקום של חולשה ופגיעות אלא ממקום שאת מאמינה במה שאת עושה עבורם.
לכי לתמיכה/ייעוץ/טיפול בשבילך. לא להיות לבד, שיהיה לך עם מי לחשוב ביחד.
המון בהצלחה,
נלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)