מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הילדה שלי המראה שליאמא06/02/2018
שלום רב
אני אישה דכאונית בטח תגידו שאני צריכה טיפול אז כן שנים הייתי ניסית מטפלים שונים סדנאות כדורים מכשירים ראיתי שלא עוזר הרמתי ידיים חיה לי מיום ליום פעם עצובה פעם שמחה פעם עם יכולת ופעם בלי .
הבעיה הקשה היא שהבנו שגם הבת שלי כמוני דכאונית ממורמרת כעוסה מנסה טיפולים ומטפלים שונים ולא עוזר קשה להיות בבית אחד עם שניי דכאונים מעניין שאני לא יכולה לסבול לראות אותה ככה או לשמוע אותה מקטרת יום יום כשאני כזאת קשה לי לעזור לה כשקשה לי לעזור לעצמי במקום לחבק אותה או להעניק לה חום ותמיכה או להיפך היא כועסת עליי ואני עלייה המריבות שלה מרקיעות שחקים למה אנחנו לא יכולות לתת אחת לשניה את מה שחסר לנו? השבוע רבנו נורא היא ארזה את הבגדים ועזבה את הבית הצטערתי נורא פחדתי שבמצבה הנפשי תפגע בעצמה שתינו מתמרמרות נורא הכאב עצום אני מאשימה את עמי שלקחה ממני את הגן הדפוק הזה
למה עולם כזה אכזר? מילא אני אבל הילדה?????
כואב לי נורא לא יודעת על מי יותר עליי או עליה
בבקשה עיזרו לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון עמיד
יניב רוזן06/02/2018היי,
ראשית חשוב להבין שאם את נמצאת באי תפקוד מגיע לך סל שיקום מהמדינה שמאפשר קבלת עזרה כלכלית וטיפולית.
ישנם טיפולים ראשוניים בעזרת קטמין בדיכאון עמיד. ישנם עדויות חיוביות ממטופלים שכלום לא עזר להם. את יכולה להיכנס לדף הפייסבוק של “המרכז לייעוץ התנהגותי וטיפול במיומנויות חברתיות”. יש שם פרסומים לא מעטים בנושא.
בנוסף, את יכולה לפנות למרפאת ״מיינד קליניק״ לפרופ גרינהאוס הוא מנהל מחקרים ב טיפולים חדשניים בנושא דיכאון עמיד.
אני לא יודע מה באמת קורה בבית ועד כמה קשה וחמור מצבה של הבת. מה שכן לבטח זה לא קל להסתדר במצבכן ועוד בנוסף בגיל ההתבגרות שממילא אינו קל.
חשוב שתדעי לאן הלכה? והיכן היא נמצאת? היא צריכה להיות במקום מסודר כמו בן משפחה, דודים, דודות. חשוב גם שתמשיכי לשמור איתה על קשר ומעורבות בחיים שלה.
לסיום, אני מציין שגם אם ניסית טיפולים רבים אסור להרים ידיים ולהמשיך לחפש טיפול מתאים ומטפל מתאים שאולי יצליחו לסייע במצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקצוע לא נכון לילדיםאמא04/02/2018
שלום רב
הבנות שלי אחת בת25 עם תואר של פרמדיקית
השנייה בת 23 ללא תואר אלופה באפייה עושה דברים מדהימים ואפילו מוכרת מהבית לפי הזמנה .
הגדולה נרשמה ללימודי רפואה אבל היא דכאונית מטופלת בכדורים פסיכולוג הלחץ של הלימודים גורם לה לנפילות קשות לא פעם חשבתי שאולי היא בוחרת במקצוע הלא נכון מה יה אם תהיה רופאה איך תעמוד בלחץ של משמרות עומס אם עכשיו היא נשברת נפשית ???? היא מאוד חכמה וחבל שתתבזבז אבל יש רצוי ויש מצוי אז מה עושים???
השניה הקטנה רוצה ללמוד אפייה ולהתקדם אבל גם לה מגבלה משלה היא סובלת מדלקת פרקים מתקשה לעמוד הרבה על הרגליים אני מסבירה לה חבל על 20000שח ללמוד משהו שהיא טובה בו אבל תתקשה לעסוק בו שתיהן חושבות שאני לא מאמינה ביכולות שלהם שזה כמובן לא נכון נתתי לקטנה להתנסות מצאה עבודה להכין קינוחים באיזה מסעדה הם באמת התפעלו ממנה אבל החזיקה מעמד בדיוק יומיים אחריי 8 שעות עמידה
מה עושים??? למה הילדים חושבים שאנחנו לא רוצים את טובתם???
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לבחון יייעוץ
יניב רוזן04/02/2018היי,
אני כרגע שפחות חשוב למה הבנות לא חושבות שאת רוצה בטובתן.
לגבי הגדולה, אני חושב שכדאי מאד לדחוף אותה לטובת טיפול. אני לא יודע מה מצבה אבל הלימודים קשים מאד שלא נאמר העבודה.
לגבי הצעירה, כפי שנעשה בעצם אפשר לתת לה להתנסות בעבודה עם דרישות דומות כדי שתוכל לקבל פרופורציות ולהחליט אם זה אפשרי מבחינתה.
את יכולה לגשת ולהתייעץ עם איש מקצוע בתקווה שיוכל לעזור לך לקבל החלטות נכונות וגישה נכונה לבנות.
אפשר גם להציע ייעוץ מקצועי לקטנה ולבחון מה עוד יכול להתאים לה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקצוע לא נכון לילדים
אמא04/02/2018כפי שכתבתי הגדולה שלומדת רפואה נמצאת בטיפול פסיכולוגי תרופתי ופסכיאטר שעולה לנו יותר מהלימודים שלה אבל מה יהיה ??? מקצוע הרפואה דורש המון כוחות נפשיים ופיזים האם לא חבל על השנים של הלימוד במקצוע שלא מתאים לה? שלא נדבר על הכסף שילך לעזאזל? אולי ללמוד מקצוע אחר??
אנא עזרתכם
תודה אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחינה של התוצאות הטיפוליות
יניב רוזן04/02/2018היי,
צריך להאמין שטיפול מתאים יביא לשינוי חיובי במצבה. אם בתך נמצאת בטיפול שאינו מניב תוצאות חיוביות או שלא נרשמת מגמה שינוי חיובית במצבה כדאי לשקול אסטרטגיה טיפולית אחרת ומטפל אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה בפורנו בגיל 12אילן03/02/2018
אני ואשתי בדקנו את היסטוריית הגלישה של הבן (12) בטלפון הנייד (בבקשה לחסוך את ההרצאה על עניין הפרטיות, חשוב לנו להיות מעודכנים מבלי לשפוט), מצאנו הרבה אתרים וסרטונים פורנוגרפים.
בגדול מובן לנו שהילד נכנס לגיל ההתבגרות וזה טבעי בגילו להיות סקרן בנושאים האלה.
מה שנראה לנו מוזר זה שהרבה מהסרטונים מאופיינים בפורנו מצוייר ופורנו גייז.
שוב, אנחנו לא שופטים וכמובן מקבלים אותו ואת טעמו בהבנה.
השאלה שלנו היא למה דווקא סרטוני גייז?
בגיל 12 הוא אמור כבר לבחור מה הטעם שלו או שזה עדיין לא מקובע? הוא לא מראה סימנים נשיים או נטייה מסויימת לצד הגברי. ילד רגיל אפילו דיי גברי לגילו.
ניסיתי לנהל איתו שיחה (כללית, לא ספציפית עליו. הוא לא יודע שריגלנו אחריו) שבה הסברתי שכל מה שיבחר זה בסדר וגם ניסוי ותעייה לגיטימיים בגיל הזה, חשוב שיידע שנאהב אותו בכל מקרה והוא "רשאי" לשנות העדפות מיניות בכל עת.
אנחנו מאוד פתוחים אבל הוא טיפוס מופנם ובשיחה דיי שתק ורק הקשיב.
לסתום ולחכות שיסדר את העניינים שלו עם עצמו לבד?
או להיעזר בטיפול מקצועי יותר כי ברור שהיתה לו הזדמנות לדבר חופשי והוא לא לקח אותה איתי?
עד כמה זה בריא לצפות בתכנים האלה בגיל הזה? (הסברתי שזה בסדר לצפות אבל במציאות זה שונה עדין ומתחשב יותר, הוא מצידו מכחיש שצופה בזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעלתם נכון
יניב רוזן04/02/2018היי,
כיום ילדים בגיל בנך אכן נחשפים לפורנו. האמת שקשה שלא להיחשף גם אם הורים פועלים כנגד ומגבילים, הילדים נחשפים לזה דרך החברים. יש לכך השלכות מטבע הדברים. כמו עיוות של אינטימיות ועוד. לא ניכנס לזה כעת.
לשאלה למה דווקא פורנו גברים? אני לא יכול לענות.
אני חושב שפעלת מצוין. ניהלת שיחה פתוחה, יצרת קרקע בטוחה ותמיכה. האמונה שלי שהוא הקשיב ושמע היטב את הדברים.
תנו לו באמת לגדול ולהבין את עצמו. אין טעם לתקן אם מה שלא שבור - וכול עוד הילד הוא חיובי ללא בעיות התנהגותיות או רגשיות, אין טעם לשלוח אותו לטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להביא בייביסיטר לנער בן 15?אודי30/01/2018
הבן שלי בן 15, יש לו אח קטן יותר בן 11. כבר כמה שנים שאנחנו נותנים לו להישאר לבד בבית ולהיות אחראי על אחיו. שבת שעברה אשתי ואני יצאנו בערב וכשחזרנו גילינו שהוא וכמה חברים פשוט על ארון המשקאות שלנו והשתכרו.. ביום חמישי לאשתי ולי יש תכניות ואנחנו לא יודעים מה לעשות, אנחנו מן הסתם לא סומכים עליו ולא רוצים שהוא יישאר לבד בבית ובטח שלא יהיה אחראי על אח שלו, אבל מצד שני להביא בייביסיטר לנער בן 15...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השגחה על הנעשה בזמן היעדרות
יניב רוזן30/01/2018היי אודי,
אכן אירוע חריג. השאלה איך הגבתם בנושא? אני מקווה שבחומרה, יחד עם מתן הסבר מדוע אין המצב מקובל. אני באופן אישי, לא הייתי מזמין בייביסיטר, אלא מאפשר לבן להמשיך ולקבל לגיטימציה מכם אלא עם בדיקה גבוה יותר של הנעשה. ראשית, איסור על הבאת חברים בזמן היעדרותכם. שנית, מוציא את האלכוהול מהבית. שלישית, מקיים שיחות ווידאו במהלך ההיעדרות כדי לוודא שהכול בסדר. כן הטכנולוגיה הזו טובה גם לנו ההורים.
תנו לו לחוות הצלחה, להבין שטעה, לגלות שוב אחריות. חזקו אותו על כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה עם ילד אחד במיוחדאפי28/01/2018
יש לי שלושה בנים בגיל הנעורים, אחד מהם הוא ילד טוב, עוזר בבית, טוב בלימודים, יש לו חברה מקסימה וממש כיף להיות הורה שלו, הבן השני הו בין לבין, יש לו את הקריזות שלו אבל בגדול נראה שהוא מתגבר ממוצע, אז יש אתגרים אבל הוא לא שובר את רוחנו, השלישי לעומת זאת... הוא אמנם לא ילד רע ואבל הוא מתקשה בלימודים ומסרב לקבל עזרה, הוא כל הזמן כועס עלינו ועל אחים שלו ואין ספק שהוא מרגיש פחות אהוב, אבל זה רק בגלל שאנחנו רבים איתו יותר בגלל ההתנהגות שלו... מה עושים במצב כזה? אגב, יש עוד בת קטנה יותר שאיתה הוא מקסים ונהדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה הורית
יניב רוזן28/01/2018היי,
אני בוודאי מבין את התסכול הרב שלכם כהורים. אותו חינוך תוצאות שונות אצל כל אחד מהילדים. הסיבה לכך, היא שיש מרכיבים נוספים מלבד השפעות הסביבה על היחיד. נטיות מולדות, תכונות אופי וטמפרמנט, מאפיינה חשיבה,לעיתים לקויות למידה שונות ועוד. אתם יכולים לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי עבור הבן ייתכן שיוכל להפיק ממנו רבות. גם אתם ההורים יכולים לפנות לייעוץ או הדרכה הורית כדי לקבל הנחיות מדויקות כיצד לעבוד עם הבן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד כרוך אחרי מישהי שלא מתייחסת אליומולי25/01/2018
הבן שלי, בן 16, התאהב בבחורה מהשכבה שלו שכנראה לא ממש מתייחסת אליו. הוא ממש כרוך אחריה, עושה בשבילה כל מיני דברים שהוא מספר עליהם בגאווה אבל ניכר שהיא לא עושה שום דבר בשבילו. לדעתנו היא מנצלת אותו ואת טוב הלב ואת האהבה שלו כלפיה. ניסינו להגיד לול משהו בעדינות והוא בכלל לא הבין על מה אנחנו מדברים... אנחנו לא רוצים שהוא ישפיל את עצמו בשביל ילדה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוחח עם הבן
יניב רוזן25/01/2018שלום,
אני לא מכיר דרך אחרת מלבד לנסות להאיר את תשומת ליבו לנושא. אפשר גם לקבל עזרה מחברים שיכולים לחזק את דבריכם. נסו להסביר לו על החשיבות של הדדיות במערכת יחסים אשר מהווה תשתית לכבוד הדדי, לעומת נתינה חד צדדית המובילה לזלזול וחוסר הערכה.
אם זה לא מצליח, תנו לו ללמוד בעצמו את השיעור החשוב הזה. אני קצת מצליח להבין אותו. כנראה שהוא מאוהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנקציות כספיות לא עוזרותאביגיל21/01/2018
הגענו לקצה גבול היכולת, ילדה לא ממושמעת, עונשים לא עוזרים וגם לא סנקציות כספיות שעזרו בהתחלה אבל עכשיו הבנו שהיא מלווה כסף מחברות שלה, מה שלדעתנו אפילו גרוע יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה הורית
יניב רוזן21/01/2018הביטו,
אני מציע לכם לגשת להדרכת הורים התנהגותית ועבור תהליך בו תוכלו להבין ולדעת איך לעבוד עם הבת. לעיתים דברים צריכים להיבחן ביתר קפדנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 15 לא עושה את המוטל עליו בביתיפית18/01/2018
יש לנו במשפחה רשימת מטלות שכולם משתתפים בהן, לכל אחד יש משימות שעוזרות לתפקוד הבית, גם לילדים. הבכור שלי בן 15 הפסיק לשתף עם זה פעולה והוא פשוט לא עושה את המוטל עליו, לא משנה איך אנחנו מדברים איתו אם בנעם ואם בצעקות, הוא פשוט מצפצף עלינו. בגלל שאני לא יכולה לשרוד יותר מדי זמן בבית מבולגן ומלוכלך אני בסוף עושה את מה שהוא אמור לעשות והאחים הקטנים שלו קלטו את זה וגם הם עכשיו פחות מתמידים עם המטלות שלהם... אני ממש אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מה לעשות
יניב רוזן18/01/2018היי,
זה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא אומר שצריך ואפשר לקבל את במצב. הכי פשוט זה להתנות את הפריבילגיות שלו בעשיית מטלות. כסף ובגדים בתור התחלה.
עשו זאת בנעם. הסבירו לו שהתנהגות מסוג זה לא מקובלת עליכם ואין בדעתכם לוותר על התרומה למשק הבית. הסבירו לו שהאחריות היא של כולם. מי שלא ממלא את מחויבותו לא יכול לקבל פריבילגיות מאידך. עכשיו ההחלטה שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לתקשר עם הבתאמא16/01/2018
הבת שלי בת 17 ואנחנו פשוט לא מצליחות לתקשר. עם אבא שלה היא ביחסים מצוינים אבל איתי, כל פעם שהיא רואה אותי היא מביטה עלי בגועל או מגלגלת עיניים או פשוט מתעלמת. אני יודעת שגיל ההתבגרות הוא אתגר קשה לאימהות ולבנות אבל זה מעציב אותי ומכאיב לי והיא לא מדברת איתי ולא אומרת לי מה לא בסדר או מה עובר עליה ואני ממש כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום קשר הורה ילד
יניב רוזן16/01/2018היי,
אני מבין את המצוקה שלך. אני חושב שבעלך צריך להתגייס לצידך. הוא צריך לדרוש יחס שונה מצד הבת. אין פה מקום למשחקים. המסר צריך להיות ברור וחד מצד האב ומצידך. הרעיון המרכזי הוא לגרום לבת להבין שכול הפריבילגיות שהיא מקבלת קודם נותנים ביחס מכבד. לאחר שיש תגובה חיובית נצלי את הזמן לבניית קשר חדש הבנוי על כבוד הדדי וממעורבות. יש צורך לנהל שיחות להבין מה הסיבות להידרדרות הקשר וכו׳. במידה ואין תגובה חיובית מצד הבת אני ממליץ
לכם בחום לפנות להדרכה הורית - התנהגותית.
בהצלחה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושבת שהבן שלי גייאיה14/01/2018
הבן שלי בן 17 ואני ממש בטוחה שהוא גיי, אני מאוד רוצה לדבר איתו על זה ולהגיד לו שהכל בסדר, אבל אני לא יודעת איך לפנות אליו בעניין ומה יקרה אם הוא בכלל לא גיי ואני עלולה עוד לגרום לו לתסביכים עם זה... בינתיים אני מתעלמת ולא מתייחסת לזה בכלל אבל אני רוצה להגיד לו שאם הוא כן אז שאנחנו אוהבים אותו ומקבלים אותו ולהסיר ממנו את כל החששות שיש לו אם יש לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה הורית
יניב רוזן15/01/2018שלום,
בנסיבות הללו אני חושב שאפשר להתחיל על מסרים סמויים. כלומר, להשמיע את דעתכם בנושא בהקשרים של אחרים. לדוגמא, כאשר יש איזו כתבה בנושא אז לומר שזה בסדר והורים צריכים לתמוך בילד בכול מצב. יחד ים זאת, אין סיבה ללחוץ. במידה והוא גיי חכו תנו גם לו להבשיל עם התהליך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות גופני של גיל ההתבגרותדפנה11/01/2018
שלום רב
בני הבן 13 , לפני כמה חודשים התלוננן שכאב לו באזור החזה ( שדיים)
הרופא אמר שזה רגיל בגיל ההתבגרות
לפני כמה שבועות יצא לו שדיים .
האם זה רגיל שלבנים בגיל ההתבגרות יש שדיים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות חזה אצל בנים
יניב רוזן11/01/2018היי,
זה בהחלט נורמלי ששנים מפתחים חזה וזה מלווה בכאב. אם החזה הולך וגדל והופך לשומני ללא פרופורציה למבנה הגוף יש לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 13 לאחר נתוחנאוה09/01/2018
הבן שלי בן 13 עבר ניתוח בע.השדרה
היה מאושפז בביח 10 ימים.מחנך הכיתה התקשר פעם אחת מס חברים לכיתה הגיעו לבקר ,כעת חזרנו הביתה שום התענינות מצד ביס מס הביקורים של חברים התמעט
ואני תוהה האם הנהלת ביס לא אמורה להתענין?
האם חברים לא יגיעו לבקר עד שיחזור לשגרה???
מרגישה זלזול ותסכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה עם המורה
יניב רוזן09/01/2018היי,
אני מאד מזדהה את הרגשות שלך בנושא. כדאי לפנות למורה וליידע אותו בנושא. אפשר לומר לו שקשה לבן גם פיסית ורגשית וגם שהוא מתגעגע לחברים. ניתן לבקש מהמורה שיארגן קבוצות שיבואו לבקר בימים שונים, ואת מצידך תארחי אותם בהרבה חום. אני משוכנע שזה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדם בוגר יכול לדעת מה הגובה הגנטי שלו ?ב04/01/2018
אם פוטנציאל הגובה הוחמץ ,
אפשר לדעת כמה ס"מ "הפסיד" ?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף גנטי
יניב רוזן04/01/2018היי,
ההנחה שלי שכול המידע נמצא ברצף הגנטי. אך אני לא יודע אם ניתן לעשות זאת ואיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לקשר של הבת עם החבר שלהשירלי02/01/2018
הבת שלי בת 17, יש לה חבר שגדול ממנה בכמה שנים, היא לגמרי כרוכה אחריו ומאוהבת עד הגג, אבל אני חוששת שההרגשה לא הדדית, שהוא יותר משחק איתה ולא לוקח אותה ברצינות ואני ממש דואגת לה. ברור לי שפרידות ושברון לב זה חלק מהחיים וחלק מתהליך ההתבגרות, אבל אני ממש חושבת שהיא חושבת שהקשר שלהם זה הרבה יותר ממה שזה במציאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגת הורה
יניב רוזן03/01/2018היי,
הדאגה שלך כאימא וכהורה מובנת לי. יש לנו נטייה כהורים להגן על ילדינו, אך אין אנו יכולים לעשות זאת תמיד. את תמיד יכולה לדבר עם בתך על החשיבות של הדדיות בקשר, כבוד הדדי וערכים אחרים שחשובים בקשר בריא. אולי היא תשכיל להבין יותר ותדע לנתב את הדברים לתוך הקשר בחוכמה. חשוב גם להכיר את החבר וגם אתו אפשר לנסות לשוחח על כך. מעבר לכך, אין באמת שליטה על הנעשה ובתך צריכה ללמוד מהניסיון כדי להתפתח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבים בלתי פוסקים בין האישה לבתארי28/12/2017
הבת שלי בת 18, לפני גיוס. היא ואשתי לא מפסיקות לריב, על הכל, לבוש, יציאות, חברים אפילו על העתיד הצבאי שלה. כשזה קורה אני פשוט קם והולך, לא יכול להתמודד עם זה. מה עושים עם זה? מאשתי זה מוציא כל כך הרבה אמוציות שאני לא יכול לדבר איתה ועם הבת בכלל... לא מאמין שאני אומר את זה אבל אני כבר סופר את הימים שהיא תתגייס ומתפלל שהיא תהייה בבסיס סגור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת הורים
יניב רוזן28/12/2017היי,
קשיים מהסוג פותרים בהדרכת הורים. בשיחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)