מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התינוק מקיא את כל מה שאוכלהודיה נויפלד20/01/2011
שלום רב!
בני כרגע בן חודש. מקבל הנקה מלאה. הבעיה היא שלאחר כל ארוחה הוא מקיא את הכל! הייתי בטיפת חלב וכרגע הוא שוקל 3.850 . האחות אמרה שהוא אמור לשקול 4.5 ק"ג . הוא ממש מתחת לממוצע ואין לי מושג מה לעשות- ניסיתי לתת לו ארוחות קצרות אך הוא ממש בוכה כי הוא רעב. הוא יונק מאוד יפה אך מויצא הכל. אשמח מאוד לייעוץ. הודיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוק מקיא את כל מה שאוכל - תגובה
עינת אהרן25/01/2011הודיה,
אם תינוק לא מפסיק להקיא, איננו עולה במשקל כראוי ויש סימנים מדאיגים הכי נכון זה לפנות לרופא הילדים שלכם ולהתייעץ איתו מה לעשות. לי זה נשמע שיש צורך באיבחון של יותר מאחות טיפת חלב.
תרגישו טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידת תאומיםשלומית20/01/2011
אני חודש ושבוע אחרי לידת תאומים בניתוח קיסרי ומניקה את שניהם מלא.
לפני ההריון הייתי עם מחלת האנורקסיה המון שנים ועליתי מעט במשקל (מתת משקל של 45 ל1.69 גובה) ושיקמתי את עצמי ואחרי טיפולים של חודשיים נכנסתי להריון עם תאומים . בהריון עליתי המון!! בערך 30 קילו , בהתחלה כי הייתי צריכה ואחר כך כי סתם הייתי רעבה לדברים שלא היו לי שנים בגוף.
עכשיו אחרי חודש ושבוע ירדתי 15 קילו , הבעיה היא שעכשיו אני לא מצליחה לשמור על דיאטה ואחרי הנקה בא לי מתוקים וכל מיני שטויות ועליתי 2 קילו מאז הלידה , הנושא מאוד רגיש אצלי ואני לא יודעת מה לעשות , זה גם משפיע עליי ריגשית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידת תאומים - תגובה
עינת אהרן25/01/2011שלומית,
ראשית מחזקת את ידייך על הטיפול בעצמך ועל הנקה מלאה של תאומים. וואווו, זה ממש לא מובן מאליו וכל הכבוד לך!
הנקה מלאה (ובטח של שניים) שורפת המון אנרגיה מגופה של האם ועל כן הגוף מבקש להחזיר לעצמו את האנרגיה שהולכת ולכן את בתחושת רעב!!! זה כל-כך נורמלי וטבעי. השלב שאת מצויה בו לטעמי אינו שלב של דיאטות אלא זמן של התאוששות והתחזקות.
האם חשבת לפנות למרפאה לטיפול בהפרעות אכילה? נדמה שתמיכה ועזרה יוכלו להיטב איתך.
תתחזקי ושתפי אותי אם את צריכה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלומית25/01/2011אקח את זה לתשומת ליבי ואני כבר מבררת על תזונאית טובה שתעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במהלך קיום יחסי מין.....אור19/01/2011
היי...
אני חדשה פה... :)
לפני קצת פחות מ-3 חודשים ילדתי את בני הבכור המתוק והמקסים - אהוב ליבי :)
אחרי הלידה הרגשתי דיי טוב חוץ מתחושת עייפות, חוסר נוחות מהתפרים...וכו...
שלושה ימים אחרי הלידה חמתי באה לביתי (חשוב לציין שישנה מתיחות רבה בינה לבן בעלי מזה שנים, ומאז שהתחתנו היא דיי מגעילה אליי, משהו שלא היה לפני החתונה), בכל מקרה היא באה, הייתי לבד עם הילד ונתתי לה להרים אותו, והיא אמרה שאני צריכה לפתור לה את הבעיות עם בעלי, אמרתי לה שאני לא מתערבת ושתניח לי, תוך שניה היא התפהכה עליי...התחילה לצרוח כמו מטורפת ולקלל אותי...שאני אשמה, שלקחתי לה את הבן שלה הקטן(יש לה עוד 3 בנים..נשואים!!). היא ממש השתוללה בזמן שהתינוק שלי היה בידיים שלה, נכנסתי להיסטריה, פחדתי שחס וחלילה יקרה לו משהו, התחלתי לבכות וביקשתי שתניח את הילד, היא נשארה בשלה...מתנהגת כמו מטורפת..אז ניגשתי אליה לקחת ממנה את הילד. היא סירבה לתת לי אותו וכשהתקרבתי היא דחפה אותי מאוד חזק עם המרפק שלה ישר בתוך הבטן התחתונה שלי...ראיתי כוכבים. בכיתי כמו ילדה וניגשתי שוב שתתן לי את הילד...ושוב היא דחפה אותי...כל הגוף שלי רעד, מפחד, מכעס, מכאב...בסופו של דבר היא הניחה את הילד והלכה, אחרי ששתפה אותי בצרור קללות..
למחרת בבוקר הרגשתי שיש יותר דימום ממה שהיה קודם לכן, היו לי כאבים לא היו קודם לכן...הרגשתי נורא.
בעלי תמך בי נורא - אבל זה לא מנחם אותי...היא כמו עצם בגרון. אני לא מסוגלת להתסכל עליה. אני מרגישה נורא ואיום בגללה. רק בגללה.
חשוב לי לציין שכל עוד היא לא איתי או בנוכחותי, אני מרגישה מצויין, מאושרת ומודה לאלוהים על המתנה המדהימה שהוא נתן לי - הילד שלי.
לאחרונה עברתי בדיקת רופא כמו שמקובל אחרי לידה, הבדיקה נורא כאבה...נורא!!!
לא ייחסתי לזה חשיבות ולאחר שאני ובעלי חזרנו לקיים יחסים הרגשתי כאבים וחוסר נוחות...דיברתי עם הרופא נשים שלי והוא שאלה אם הייתי חשופה לאיזשהי פגיעה או חבלה לאחר הלידה...לא ידעתי מה להגיד....הראש התפוצץ לי ממחשבות...
הוא הסביר לי שיש תופעה כזו..שלח אותי לקרוא מאמר : "למרות שהאתיולוגיה (הסיבה) לווסטיבוליטיס לא לגמרי ברורה, היא יכולה לנבוע כתוצאה מתקיפה, חבלה או נטילת גלולות לאורך שנים. אצל חלק מהנשים הן גורמות לשינוי הורמונלי של הנרתיק בכך שהרירית בנרתיק הופכת דקה יותר, ואז בזמן חדירה, בתוספת הירידה בחשק המיני (בדומה לגיל המעבר) ויובש, הנרתיק נשרט ומכאן מופיעים כאבים בתדירויות ובעוצמות שונות". - חשוב לי לציין לא נטלתי גלולות עד לפני 5 שנים, מתוכן בשנתיים האחרונות לא נטלתי גלולות כלל, ובשלוש השנים שלפני כן לקחתי גלולות לא באופן סדיר. בכל אופן בשבוע הבא אני הולכת להיבדק, ברוך השם ותודה לאל - זה לא משהו בלתי פטיר...אבל התסכול שזה גורם לי נוראי...רציתי לשאול אם יש פה מישהי שעברה מקרה דומה (כאבים לא חמתי, לא מאחלת אחת כזו לשונאיי), אם כן כיצד טיפלתן בבעיה? בשורות טובות לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן31/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהזיו17/01/2011
שלום רב,
ילדתי לפני שנה, וששה שבועות לאחר הלידה עשיתי התקן,
עד היום לא הופיע המחזור החודשי, האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן25/01/2011לי נשמע תמוהה. זה הזמן ללכת לבידקה אצל רופא נשים.
בכל מקרה מעבירה את שאלתך לפורום גניקולוגיה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן25/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות 4 חודשים אחרי לידההילה17/01/2011
ילדתי לפני 4 חודשים (לידה רגילה, בוצע חתך חיץ) ועדיין יש לי מידי פעם הפרשות שקופות צהבהבות, האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות 4 חודשים אחרי לידה - תגובה
עינת אהרן25/01/2011לי נשמע תקין אך אינני רופאת נשים. מציעה לך לפנות לבידקת רופא לוודא שכך. בכל מקרה מהידוע לי אם אין גרד, אין יותר מידי הפרשות או ריח חריף מידי זה אמור להיות נומלי.
מעבירה את שאלתך בכל מקרה לפורום גניקולוגיה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן25/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים שבועיים לאחר לידהמיה16/01/2011
שלום, עברו כבר שבועיים ויומיים מאז הלידה ועדיין יש דימומים בצבע אדום. דומים בעוצמה לדימומים של מחזור, אם כי בעוצמה נמוכה יותר מהדימום שהיה בשבוע הראשון לאחר הלידה. מעבר לזה, לא סובלת מכאבים, מניקה הנקה מלאה.
- האם זה תקין? האם כדאי ללכת להיבדק?
- עד מתי הדימומים אמורים להימשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים שבועיים לאחר לידה - תגובה
הילה שקד16/01/2011הי מיה,
מזל טוב!!
האם הדימומים הופסקו וחזרו ? האם זה נראה כמו הפרשות דמיות ?
בעקרון אצל נשים מניקות הדימום יכול להמשך עד חודשיים ם לאחר הלידה , כאשר יכול להיות הפסקות בדימום ואז הפרשות דמיות וכו ..
האם יש ריח רע להפרשות ? האם יש לך כאבים ברום הבטן ? אם כן שווה לדבר עם רופא
בכל מקרה ההמלצה לגשת לבדיקת רופא 6 שבועות לאחר הלידה
אחה"צ נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE: דימומים שבועיים לאחר לידה
מיה16/01/2011קודם כל, תודה על התשובה המהירה
לא בטוחה שאני מבינה עד הסוף את ההבדל בין דימומים להפרשות דמיות. זה נראה כמו במהלך מחזור. במהלך השבועיים היתה ירידה הדרגתית בעוצמה אך לא הבחנתי בהפסקה. לא מרגישה כאבים בבטן.
לדעתך מספיק לחכות לביקורת של 6 שבועות לאחר לידה? או שמומלץ ללכת קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE: דימומים שבועיים לאחר לידה - תגובה
הילה שקד16/01/2011הי מיה ,
אם היתה ירידה הדרגתית זה מצויין ..סה"כ נשמע נורמלי ..
אם את מרגישה צורך -תתקשרי לרופא נשים שלך והתייעצי איתו .
לילה טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים לאחר לידהיסמין14/01/2011
שלום!
אני יותר מחודשיים לאחר לידה ראשונה (רגילה) ועדיין לא הופיע אצלי המחזור הראשון כשהייתי בביקורת אצל הרופא שלי לאחר כחודש הוא אמר שאני אמורה לקבל כל יום אך זה טרם קרה,האם זה נורמלי?
אציין שהיו לי הפרשות מעבר לחודש לאחר הלידה האם זה קשור?
ודבר שני יש אצלי חפיסה של גלולות למניעת הריון שיושבת כבר שנה בארון(מלפני ההריון) כאשר תוקפה הוא עד 2012 האם בטוח להשתמש בה אם עברה כשנה?
אשמח לקבל תשובה
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים לאחר לידה - תגובה
הילה שקד16/01/2011הי מיטל ,
האם את מניקה? אם כן הוסת יכולה להגיע גם לאחר שנה ..
אם את לא הנקת בכלל , אז המחזור אמור להגיע בין 6-8 שבועות לאחר הלידה , אך אם הנקת אפילו חלק קטן מהזמן יכול לקחת עוד קצת זמן לקבלת המחזור.
בעניין הגלולות- היוועצי עם רופא .
יומטוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריליזטור- שאלהחלי13/01/2011
היי
קניתי סטרליזטור ולצערי הוא גדול מידי למיקרוגל שלנו. האם אני יכולה להכניס את זה לתנור, או לטוסטר אובן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטריליזטור- שאלה - תגובה
הילה שקד16/01/2011הי רחלי ,
ככל הידוע לי סטרליזטור ניתן להכניס רק למיקרוגל !!
יומטוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיליאת10/01/2011
אני כרגע חודש לאחר לידה ורציתינ לדעת רמתי אפשר להתקין את המירנה?
כמה זמן לאחר לידה ניתן להתקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן10/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהשירה05/01/2011
רציתי לדעת אם במהלך ההריון המוח שלנו עובר שינוי כלשהו? האם יכול להיות שהזיכרון שלנו נפגם?
אני כבר 7 חודשים אחרי הלידה ומוצאת את עצמי ממשיכה לשכוח פעולות יומיומיות פשוטות ביותר שבחיים לא היו קורות לי קודם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
עינת אהרן06/01/2011שירה את בחברה טובה!!!!!
אני לא מכירה אמא אחת שלא תזדהה איתך. יש כל-כך הרבה שינויים שהגוף שלנו עובר במהלך ההריון ואחרי לידה ונדמה שטבעי שגם המוח יעבור איזה שינוי לא...
השינוי ההורמונלי, שעות שינה מעטות, עומס של מחשבות, דאגות, רגשות ביומיום מהסוג שלא היה לפני הלידה יוצר שיוני ואמהות רבות מתארות מצב של פגיעה בזיכרון ובפעולות קוגנטיביות פשוטות אחרות.
הפתרון לרשום לרשום לרשום מה שאפשר, אפשר לנסות לקחת תוסף בהתייעצות עם איש מקצוע. בכלל כדאי לעשות בדיקת דם פשוטה שהכל חזר לסורו.
שבת שלום
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בבטן ארבעה חודשים לאחר הלידהנעמה04/01/2011
שלום,
ילדתי לפני ארבעה חודשים, ולפני כשבועיים החל לי גירוד בבטן - בעיקר בבטן העליונה ובצידי הבטן. במהלך ההריון סבלתי מגרד בבטן, בזרועות ובצוואר שחלף אחרי שהפסקתי ליטול את התוספים (ברזל, חומצה פולית וחמוציות) והתחלתי להשתמש בסבון מיוחד. כעת אינני נוטלת כל תוספים. למה זה יכול להיות קשור?
אציין גם כי לפני כחודשיים התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון (המותאמות להנקה), והפסקתי לפני מספר ימים כי חשבתי שאולי זה קשור ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בבטן ארבעה חודשים לאחר הלידה - תגובה
עינת אהרן06/01/2011נעמה,
השאלה שלך צריכה להיות מופנת לעולם הרפואה ולכן אעביר אותה הלאה. אני רק יכולה להגיד לך שהיום יודעים שלתופעה של גרד בזמן ההריון יש קשר לכבד ובאמת איך שהתינוק יוצא יש הקלה עד הפסקת הגרד. ממליצה על בדיקות דם וחוץ מזה פניה לרופא עור.
תרגישי טוב
עינת אהרן06/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_עור_פוטודינמית' id=link]רפואת עור פוטודינמית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן06/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי חודשייםליאת03/01/2011
היי, ילדתי לפני חודשיים עכשיו זאת הפעם השניה שאני קיבלתי מחזור התחלתי לקחת גלולות מליאן והדימום פשוט לא מפסיק זה כבר היום השתיים עשרה האם זה נוראמלי?
יש לציין שאני בת 29 וזאת לידה שנייה.
אני ממש מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן03/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לאחר לידהגל30/12/2010
שלום רב
לפני פחות מחצי שנה נולד לי בן בלידה רגילה. לקחתי זריקת אפידורל בלידה וכבר שם הרגשתי שהיא לא היתה ככ טובה. הזריקה השפיעה רק על צד אחד.
לאחר הלידה היו לי כאבי גב ויכולתי לזהות את מוקד הכאב - בדיוק במקום של הזריקה. אחרי כחודשיים שלושה הפסיק הכאב ולפני כשבוע הוא חזר בעצמה ואני מתהלכת עם כאב גב תמידי. יש לציין כי זו הלידה החמישית שלי ובפעמים הקודמות לא הרגשתי כאבי גב כמו עכשיו.
א. האם זה נורמאלי שיש לי כאבים אחרי תקופה של חצי שנה?
ב. מה ניתן לעשות אם בכלל?
ג. האם יש סיכוי שהכאבים יעלמו לחלוטין או שישארו לי?
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן30/12/2010גל שלום,
למדתי בשנים האחרונות שאין נורמלי ולא נורמלי, כל תופעה היא כ"כ אידיוודואלית כך שאין טעם להשוות אלא לטפל במה שיש. אם כך הייתי מייעצת לך קודם כל לפנות לרופא שלך על מנת לוודא שהכל תקין.
במקביל ממה שאני יודעת קור הרבה פעמים גורם לכאב, אולי המשקל של התינוק שאת מרימה הרבה, יש כל מני סיבות להישנות הכאב. מאוד יכול להיות שהידרותרפיה תעזור, דיקור סיני וכו'.
בכל מקרה כדי שרופא יראה.
תרגישי טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש לאחר לידהנעמה29/12/2010
שלום
אני חודש לאחר לידה (ראשונה) ועדיין לא רואה את האור בקצה המנהרה
אני מאוד עייפה כל היום, כואב לי כל הגוף (בהתחלה מהלידה ועכשיו מהטיפול בתינוק)
אני לא מצליחה לעשות כלום במהלך היום חוץ מלטפל בתינוק ולפעמים גם לזה אין לי כוח. אמא שלי עוזרת לי המון במטלות הבית ובטיפול בתינוק (אחרת הייתי מתמוטטת לגמרי)
אני מאוד מתוסכלת מהמצב, אני מרגישה שאני בכלל לא נהנית מהתינוק.
אני מאוד מתוסכלת מאיך שהגוף שלי נראה, כולי סימני מתיחה, הבגדים לא עולים עלי ואני ממש לא מוצאת זמן או אנרגיה לחפש בגדים חדשים. מה שמשאיר אותי בפיג'מה כל היום.
הלידה הייתה לי מאוד קשה פיזית ונפשית. יש לי התפרצויות של בכי כל פעם שאני נזכרת במה שהלך שם. עד היום אני לא מאמינה שעברתי דבר כזה בכלל.
אני ממש מותשת, ההנקה שואבת ממני המון כוחות, אחרי כל הנקה אני ממש מרגישה ירידה באנרגיות. אין לי כוח יותר להניק ואין לי כוח יותר לשאוב. פשוט אין לי כוח!!!
דבר נוסף אני עד עכשיו לא הסתכלתי מה הולך שם למטה, אני כל כך מפחדת להסתכל או לגעת... אני לא יכולה אפילו לחשוב על לקיים יחסי מין ואני חוששת שאני אשאר עם התחושה הזו לעוד הרבה זמן...
בנוסף לכל זה אני מרגישה רגשות אשמה גדולים שבמקום לחשוב ולטפל בתינוק שלי אני חשה את התחושות הקשות האלו. אני מפחדת שהוא מרגיש שלא טוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן30/12/2010נעמה יקרה,
כל הכבוד שמצאת את הכוחות לשתף ולהעלות על הכתב את התחושות והרגשות שלך. לא פשוט לעמוד מול עצמך ולהכיר באמת כזו שהיא לא פשוטה. המילים שאת מביאה הן מוכרות ושכיחות בקרב אמהות לאחר לידה. תחושות של אשם, עייפות, תסכול, חוסר חיבור לתינוק, בכי, כאב. מעט מדברות על כך אך הרבה חוות אותן בין 4 קירות.
אני ממליצה לך בחום לפנות למלווה לאחר לידה שתשמע אותך, תעזור לך, תהייה איתך ותנסה יחד איתך להגיע למקום טוב יותר, שמח, בטוח. אם תמצאי אשת מקצוע אחרת שיכולה לתמוך ולעזור מומלץ בחום.
עוד הצעה היא לנסות למצוא באזור מגורייך קבוצה לאמהות ותינוקות שבה מדברים על הכל, משתפים, מקבלים חיזוק, מידע, כלים ובעיקר מגלים שאת לא לבד.
אשמח לעזור לך למצוא עזרה באזור מגורייך. את מוזמנת לפנות אלי.
ימים טובים ומחייכים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהמאי27/12/2010
שלום,
אני כבר חודשיים אחרי לידה שנייה אך עדיין מדממת כאשר הייתה לי לידה רגילה והכל היה תקין, אך משום מה יש מספר ימים שאין לי הרבה דימום וזה נראה כי זה הולך להיגמר אך שוב מופיע דימום אדום וחוזר חלילה, השאלה האם זה תקין, כמה זמן זה יכול להימשך... אני לא יודעת אם זה קשור אבל הנקתי שבועיים וחצי והפסקתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
הילה שקד27/12/2010הי מאי ,
אני ממליצה להתייעץ עם רופא .מאוד יכול להיות שזה קשור עם ההנקה לאחר הלידה.
ערב טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)