מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי לידה - עזרה דחופהיעל21/12/2010
אני כשישה שבועות אחרי לידה ולא מצליחה לישון טוב בלילות. התינוק נותן לישון אך לי קשה מאוד להירדם למרות שלכאורה קיימים כל התנאים לשינה טובה. שעות השינה שלי נעות בין 3 ל-5 שעות בלילה. האם התופעה מוכרת? מתי היא אמורה לחלוף? מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - עזרה דחופה - תגובה
עינת אהרן27/12/2010יעל שלום,
קושי בשינה היא תופעה מוכרת עם זאת אני סבורה שיש לטפל בה ובהקדם כי העייפות גוררת איתה כל מני דברים אחרים. אי ממליצה לפנות לאשת מקצוע שתנסה יחד איתך להבין את מקור הבעיה ולעלות על פתרונות אפשריים שיסיעו לך.
שנה טובה שווה לשפיות של האמא, לרוגע, ליכולת לתפקד ולכן לא הייתי מזלזלת.
בינתיים נסי לישון גם במהלך היום ולראות אם את מצליחה להשלים קצת שעות שינה ולאגור כוחות.
ליל מנוחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 ניתוחים קיסרייםגל20/12/2010
שלום לכן
את בני הבכור ילדתי בניתוח קיסרי בשבוע 36 מאחר וירדו לי המים והוא היה במצג עכוז (תכננתי לעשות היפוך בשבוע 38 מאחר ולא אפשרו לפני כן וזה התפספס לי...) מאז הלידה שלו שהיה מבחינה אובייקטיבית אולי מאוד פשוטה וקלה- (הגענו לבית חולים ולאחר שעתיים כבר הייתי בחדר ההתאוששות מסתכלת בתמונה שלו אך לא יכולה לגעת בו!!!) אני מרגישה שאני לא מעיזה אפילו להגיד שילדתי כי אני לא מרגישה שעשיתי שום דבר בשבילו. ההחלמה הפיזית יחסיתהיתה מאוד קלה אבל לא הצלחתי להתחבר אליו ושום דבר לא הלך כמו שחשבתי- לא הצלחתי להניק, הוא סבל מעצירויות וממזג מאוד עצבני ואני עוד נשארתי תקועה בלידה שהיתה מבחינתי הסיבה לכל מה שקרה אח"כ. מאותו רגע חיכיתי כל הזמן לילד הבא רק בשביל להצליח כאילו לתקן את כל מה שלא קרה בלידה איתו- וזה הגיע לפעמים אפילו למצבים בהם כאילו ממש לא רציתי את בני ואת התוצאות של המחשבות האלו הרגשתי על בשרי יום יום כשבאופן מאוד ברור ומוחצן הוא היה מעדיף את בעלי ולא אותי למרות שהייתי איתו בבית 7 חודשים (כנראה שהם מרגישים הכל למרות שהם קטנים). לאחר שנה וחצי נכנסתי להריון שוב ומהרגע הראשון היתי בפורומים, קריאת מחקרים בדיקות של בתי חולים שמאפשרים לידה רגילה אחרי קיסרי, ואכן הגעתי ללידה שהתחילה באפן טבעי צירים וירידת מים- הייתי בחדר הלידה 40 שעות שבהם לא התקדמה הפתיחה- הגעתי רק לפתיחה של 4 סמ ובסוף מצאתי את עצמי שוב בחדר הניתוח- אלא שהפעם הניתוח היה נוראי ביותר- כנראה האפידורל כבר לא השפיע כ"כ והרגשתי את הכל- ממש את הסכין עוברת על הגוף וכמובן את המשיכות והתפרים שנמשכו למעלה משעה (היו הידבקויות). ההחלמה הפיזית שוב היתה קלה אפילו יותר מקודם- אבל אני לא מצליחה להתמודד עם זה ששוב ילדתי בקיסרי ושכרגע אין באמת שום דרך חזרה. הבת השניה היא ילדה מדהימה ושקטה ולמרות שגם אותה לא הצלחתי להניק הצלחתי לשאוב לה חלב במשך 5 חודשים באופן מלא והיא באמת מהווה תיקון מבחינת הטיפול בה אבל אני לא מצליחה להשתחרר מהתחושה שלא הצלחתי ללדת. בעלי מנסה לתמוך בי בזה שהוא אומר שהעיקר הוא שיש לנו 2 ילדים בריאים ואמא בריאה אבל אני לא מרגישה כך- אני לא מרגישה בריאה ובטח שלא אשה אם אני לא מצליחה ללדת..
מצאתי באינטרנט רופאים שמאפשרים לידה רגילה אחרי 2 ניתוחים,ואני מרגישה שאני אצליח להשתחרר מזה רק אם אני אלד באופן רגיל-אבל אני מפחדת להגיע למצב שבו אני אסכן באופן אמיתי אותי ואת כלל המשפחה שלי (העובר שיהיה והילדים שבבית) בעלי אומר שהכי חשוב זה שכולנו בריאים ולא משנה באיזו דרך הם נולדו והוא לא מוכן לשמוע אותי מדברת על מרכזי לידה כאלו- אבל זה לא עוזר לי ורק נותן לי להרגיש יותר לבד. אני רציתי עוד ילדים וכרגע אני מרגישה שמצד אחד אני חייבת ללדת באופן רגיל מצד שני אני מפחדת להעמיד למבחן את כל אותן הסיבות בגללן לא מאפשרים לידות רגילות לאחר 2 ניתוחים, מצד שלישי אני לא מסוגלת לחשוב על ניתוח נוראי נוסף כמו שחוויתי.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 ניתוחים קיסריים - תגובה
עינת אהרן30/12/2010גל שלום,
את מביאה מילים לא פשוטות עם כאב, תסכול ופחד. אני לא חושבת שאת צריכה להתמודד עם כל הארועים שעברת לבד. איך תרגישי עם פניה לאיש מקצוע שיעזור לך לעכל ולהכיל את מה שעובר בך? יש היום נשים שנתמחות בעיבוד סיפורי לידה, יכול להיות שזה יעשה לך טוב, נשמע לך?
גם אני יודעת שיש היום רופאים שמוכנים לילד אחרי 2 קייסרים וזו בהחלט סוגיה רפואית. ממליצה לך לפתוח את האתר של "זהר כבר בדקה" ואולי להחליף מילה עם זוהר בעניין (תאמרי לה שאני הפנתי אותך) אני מאמינה שהיא תוכל לתת לך אינפורמציה ושמות שאת צריכה.
מגיע לך להנות מהילדים שלך, מהאמהות, מהמשפחה שיצרת אך את לא צריכה להתמודד לבד.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות יציאותענת18/12/2010
בתי בת חודש וחצי ועד לפני כשבועיים היציאות שלה היו מרובות מבחינת צואה כלומר כמעט כל החתלה היה לה קקי והיא אכלה רק חלב שלי עד גיל חודש ומאז אין לי מספיק חלב אז היא אוכלת גם סימילאק וכהשלמה ולא יודעת אם זה קשור אבל היא עושה קקי כל יומיים שלושה וכשהיא עושה אז יוצא לה הרבה באותה פעם ולא נראה שזה עצירות כי הצואה לא קשה או משהו אבל עדיין עושה רק כל יומיים שלושה וזה מלחיץ אותי, האם זה תקין? מה הזמן הכי גדול שזה בסדר שלא עושה קקי שאדע מתי להכנס ללחץ :-) וללכת לבדוק זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות יציאות - תגובה
עינת אהרן27/12/2010ענת שלום,
כמו אדם מבוגר, הינו שמחים לראות גם אצל תינוקות יציאות על בסיס יומי, עם זאת שכיח שלתינוקות יש יציאות כל יומיים שלושה. צריך לבחון אם יש לה קושי להוציא, אם אכן מדובר בעצירות. אני ממליצה בחום להעזר בעיסויים נכונים ומתאימים ולעזור לה באם יש צורך.
מעבר לטווח שציינת אם היציאות מגיעות לעיתים רחוקות יותר שווה להתייעץ עם רופא.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש וחצי אחרי לידהענת18/12/2010
ילדתי לפני חודש וחצי תינוק במשקל נמוך יחסית 2.200 ונאמר לי להאכיל אותו כל 3 שעות גם בלילה. אני מעירה אותו אם הוא לא קם לבד כל 3 שעות אבל לעיתי ם בגלל גזים הוא נרדם לי ממש חצי שעה לפני שאמור לקום לאכול שוב אז אני נותנת לו לישון עוד כי אני יודעת ששינה מאוד חשובה ואז מאכילה אותו שוב וזה יוצא אחרי 4 או אפילו 5 שעות.
בגיל חודש הוא שקל בטיפת חלב 3.100 בערך ונאמר לי שניתן להגדיל לו את כמות אוכל מ-60 לבין 90 ל-120 ובינתיים הוא אוכל לעיתים 90 לעיתים אפילו 100 ולעיתים שיצא הרבה בשבוע האחרונה שהוא נרדם לי באמצע ממש חזק ולא מצליחה להאכיל אותו יותר מ-60 אבל זה קורה לא יותר מפעם פעמיים ביום.
שכחתי לשאול בטיפת חלב לגבי תדירות האכלה כעת שהוא מעל 3 קילו ובן חודש וחצי אז רציתי לשאול אם עדיין יש להאכיל אותו כל 3 שעות גם כשהוא ישן והאם זה בסדר שלא הגעתי ל-120 מבחינת הכמות. אגב, הוא אוכל ארוחה סימילאק וארוחה חלב שלי שאני שואבת. כל פעם בין 90 ל-100 בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש וחצי אחרי לידה - תגובה
הילה שקד22/12/2010הי הילה ,
הנקה תקינה - עליה במשקל של לפחות 140מ גרם בשבוע ,יציאות תקינות פיפי-קקי) , בין 8-12 הנקות ביממה , רגוע לאחר הנקה /האכלה מבקבוק ...
סה"כ וזה נראה שהוא עלה מאד יפה בחודש 900 גרם ..צריך להיות מעקב אחרי יציאות (קקי ופיפי )והמשך מעקב ועלייה במשקל .
האם הוא אוכל רק מבקבוק או גם יונק? אני ממליצה על האכלה איטית מבקבוק וכך התינוק אוכל את הכמות הרצויה
אני מבינה שאת שואבת וכל הכבוד על כך ...כמה פעמים ביממה את שואבת?
מחכה לתשובתך
לילה טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש אחרי לידהענת10/12/2010
עשיתי בדיקות דם כלליות חודש לאחר הלידה ויצא לי (ALT (GPT -
44 כשהמקסימום הוא 31, ממה שקראתי זה באינטרנט ערך גבוה מעיד על פגיעה בכבד...
האם אכן כך או שזה מסוג הדברים שטבעי שאחרי לידה הם חריגים וזה מתאזן? ממה זה יכול לנבוע? עשיתי את הבדיקה בחודש שביעי והיתה תקינה.
מה צריך לבדוק עכשיו כדי לדעת ממה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן10/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לאחר הפסקהאני04/12/2010
היי,
ילדתי לפני 3 וחצי חודשים. בשבוע הראשון הנקתי כל היום ובלילה נתתי מטרנה.
ומאז כמות הבקבוקים החלה לעלות על כמות ההנקה. לפני כשלושה שבועות בערך הפסקתי להניק כי הילדה פשוט הייתה רעבה ולא הייתה מוכנה לינוק.. נראה לי שהיא הייתה מתעצבנת כי החלב לא יוצא כמו בבקבוק.
אני מאוד מצטערת על זה שהתפנקתי ולא התעקשתי עם עצמי להמשיך...
האם זה אבוד או שניתן לחזור ולהניק??
אציין רק כי מאז שילדתי לא הייתה לי כמות חלב רבה ואני כבר לא רואה שיוצא לי חלב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה לאחר הפסקה - תגובה
עינת אהרן05/12/2010להחזיר הנקה זו משימה לא פשוטה, אני לא אומרת שהיא בלתי אפשרית אך היא מצריכה התגייסות והשקעה.
אני ממליצה לך בחום לפנות ליועצת הנקה טובה שתיראה אותך, תעריך את מצבך ותמליץ לך מה לעשות.
בהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיועצת הנקה
אני05/12/2010את מכירה אולי יועצת ממש טובה באיזור נתניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיועצת הנקה - תגובה
עינת אהרן05/12/2010נסי את אנא פרס-פינקלשטיין 0544890460
או שרונה הנגבי - תמצאי אותה דרך גוגל.
בהצלחה וכל הכבוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר חודשיים וחציקרן01/12/2010
שלום,
רציתי לשתף ואולי לקבל איזו עצה טובה.
מהרגע שביתי נולדה ועד היום (חודשיים וחצי אחרי), אני מרגישה שאני בסיר לחץ. יש כמובן ימים טובים ויש ימים פחות טובים. אבל בכלליות ההרגשה היא של לחץ.
ביתי עם ריפלוקס בערך מהשבוע הראשון לחייה. אז ההתחלה היתה קשה וגם עד היום כל האכלה לוקחת מלא זמן והרבה פעמים היא לא רגועה בזמן האוכל- צורחת, רוצה לעלות לגרפס, לנוח וכו'.
יוצא שכל האכלה היא כשעה..ובאמצע יש הפסקות להעלות אותה או להושיבה לגרפס ומנוחה..
בעקבות כך בהתחלה נמעתי מלצאת איתה בזמני האוכל...היום אני יוצאת וסובלת בשקט.
בנוסף, היא לא מהתינוקות הרגועים, בוא נקרא לזה ככה, היא לא נרגעת מהר, אפילו שהגורם שגרם לה לפרוץ בבכי הוסר... היא רוצה הרבה על הידיים או מנשא- אך רק בתנוחה אחת. אם משנים לה, אויו אוי אוי.. בקיצור לא הכי נוחה שבעולם... יחד עם זאת יש המון רגעי קסם ונחת ממנה (הייתי חייבת לציין למען האיזון).
באופן כללי, אני מקבלת אותה כפי שהיא ומנסה לענות על צרכיה אבל, ופה האבל הגדול... ממש קשה לי איתה בחוץ!!! בזמנים שהם סביב האכלה - לפני היא רעבה וצועקת-ניחא, זה נורמלי. במהלך האכילה מלא פעמים או מתפתלת וצורחת ואוכלת תוך כדי (כזה הוא הריפלוקס הארור..) או שאני צריכה להעלות אותה לפחות 4 פעמים להפסקות (מה שלא תמיד נוח במקומות עם שמש/ רוח וכו'..) בנוסף בא לי שהיא תגמע את הבקבוק תוך 20 דקות אפילו חצי שעה.. ממש קשה לי עם הזמן הזה..שעה האכלה זה המון!! כמו כן, אם אני לא לבד, האנשים שסביבי "מתייבשים" כי זו האכלה שדורשת תשומת לב. אני לא יכולה להאכיל אותה ותוך כדי לנהל שיחה נורמלית על מי מנוחות עם סובבי..
אני אכולת רגשות אשם על הרגשות שיש לי כלפיה במצבים הקשים אבל ממש קשה לי. מה גם, אני רואה מלא אמהות עם עגלות סביב- רגועות מחייכות, נינוחות ורק אני מרגישה כמו פקעת עצבים מלא פעמים.
בנוסף היא שונאת את המנשא בייבי ביורן במנח שהיא עם הפנים אליי. ניסיתי לכוונן גובה וכו' אבל לא הולך לי, אז בינתיים אני עם המנשא בד במנח בטן לבטן וכך יוצא שהלחי שלה נשען עלי. ותמיד במנח הזה היא נרדמת עם מוצץ. כלומר לא יוצא לי כלל להיות איתה על מנשא כשהיא ערה ומבינהשאנחנו בחוץ ונהנת או מתרגלת לזה. בגלל זה ממש הייתי רוצה שתתרגל לבייבי ביורן, כיוון שמאפשר מרווח ביני לבינה וכך תחל להתעניין טיפה בסובב....
אוף, ממש קשה לי, אני מרגישה שהיא פשוט בובה בעלת רצונות ברורים ואופי חזק (שאני כנראה אעריך כשתהיה גדולה) וכרגע זה פשוט לא קל...
אני צריכה להקריב המון וגם למחוק את כל הציפיות שהיו לי ולהתמודד עם המצב כפי שהוא. הייתי שמחה אם היה יותר קל להאכיל אותהף לפחות זה...
תודה על ההקשבה הוירטואלית...הייתי צריכה לפרוק.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר חודשיים וחצי - תגובה
עינת אהרן05/12/2010קרן יקרה,
תודה ששיתפת. לגדל תינוק זה לא פשוט ותינוק שיש לו צרכים מיוחדים על אחת כמה וכמה. תינוקת עם ריפלוקס זו משימה וכל הכבוד לך על האהבה שאת נותנת, על ההבנה, על האמא שאת עם כל הקושי שא חשה.
האם חשבת לקחת איזה סוג של עזרה, מלווה לאחר לידה, משהיא שתייעץ לך על תנוחות במנשא בד כי אפשר לעשות איתו המון דברים והמון תנוחות!!!! אגב זה שהיא נרדמת עליך זה סימן מצוין שנוח לה, נעים לה, היא בוטחת בך, לא כואב לה. אני דווקא אהבתי.
קבוצה של אמהות תינוקות יכולה להיות עבורך מקום נפלא להכלה, תמיכה, מידע ממליצה לך בחום!!!!!
מדריכה טובה לליווי התפתחותי תוכל לתת לך כלים מצויינים להקלה על הקטנה בכאב ובזמן האוכל.
בקיצור מליצה לך לבדוק מה קיים סביבך ולא להשאר לבד עם התחושות והקשיים. את אמא מדהימה ויש לך תינוקת קסומה.
חגשמח
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאה - לא רוצה בקבוקכנרת30/11/2010
שלום,
בתי בת חודשיים וחצי
נתתי לה כמה פעמים בקבוק כשהייתה יותר קטנה ולא הייתה שום בעיה
היום ניסיתי לתת לה בקבוק ששאבתי כי יצאתי איתה למקום שלא רציתי להניק בו והיא ולא הסכימה בכתה ובסוף הנקתי אותה
איך אני יכולה להרגיל אותה לבקבוק? (יש לי בקבוק של המשאבה מדלה)
האם יש צורך להתעקש? אני צריכה לחזור לעבודה כנראה עוד חודש וחצי וחשוב לי שתתרגל לבקבוק וגם לפעמים כשאני יוצאת זה יותר נוח, אבל יש מצב שאני אשאר עד גיל חצי שנה שלה, אם ככה לנסות או פשוט להמשיך בהנקה כי ממילא היא תתחיל לאכול מוצקים עוד מעט...
אשמח להנחיות מפורטות איך לעשות זאת בצורה הדרגתית לילדה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה מלאה - לא רוצה בקבוק - תגובה
עינת אהרן01/12/2010כנרת בוקר טוב,
איזו תינוקת בריאה וחכמה יש לך, היא יודעת מה הכי טוב עבורה!!!!
ובכל מקרה, לא אוכל לתת פירוט יותר מידי כי זה בכל זאת פורום ולא יעוץ של אחת על אחת. ברור שאם את צריכה לצאת לעבודה אין שאלה וצריך למצוא את הדרך שבה הקטנה תאכל במהלך היום.
אני מציעה לשלב את הניסיונות האכלה מבקבוק עם שירה, פנים נעימות , אווירה מזמינה ונינוחה על מנת שהיא תרגיש מספיק בטוח שגם אם אמא נותנת לה בקבוק אמא אוהבת, דואגת, נמצאת. אם את יכולה נסי לא לשדר מתח סביב העניין, אולי שווה שיהיה לידך משהו שאת סומכת עליו ויוכל לחזק אותך. לאט לאט.....
חג שמח ובהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקניית הרגלי שינהמירה27/11/2010
אשמח מאוד לדעת מאיזה גיל מומלץ להתחיל בהקניית הרגלי שינה.
בני בן 7 שבועות במהלך היום ובמהלך הלילה מתעורר כל 2-3 שעות לאכול.
באיזה גיל כדאי להתחיל לבצע את הטקס שלפני השינה?
שאלה נוספת: התינוק שלי צווח בהיסטריה בכל פעם שמחליפים לו חיתול, מהרגע שאני משכיבה אותו על משטח ההחתלה ועד שאני מסיימת, ממה זה יכול לנבוע?
אני מדברת איתו ושרה לו ומנסה להרגיע, הדלקתי מפזר חום כדי שיהיה לו נעים יותר, אבל נראה שכלום לא עוזר וזה גורם לי להיות קצת לחוצה בזמן ההחלפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה זה עובר-גם אצלנו
גלית27/11/2010זה היה בדיוק כך בהתחלה כל פעם שמחליפים לו צרחות עד השמיים
היום בגיל 3 חודשים הוא נהנה שמחליפים לו
אז סבלנות זה עובר מניסיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תוכלו לייעץ
מירה30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקניית הרגלי שינה - תגובה
עינת אהרן30/11/2010מירה בוקר טוב
בגיל 7 שבועות רוב התינוקות מתעוררים כל שעתיים שלוש לאכול וזה מצויין!
לדעתי מוקדם מידי להתחיל לדבר על הרגלי שינה בגיל זה. לפני גיל חצי שנה היכולת להכנות לתינוק הרגלים היא מינימלית ולכן שווה לחכות ולא להכנס לסיטואציה שמראש עלולה להיות שלא במקומה ועלולה לתסכל אותכם.
לגבי הבכי בזמן ההחלפות, שוב שכיח שתינוקות בוכים ברגעים אלה, לרוב זה כיוון שתחושת הערום, הפוזיציה שהם שכובים על הגב חשופים ולא מוחזקים מפחידה ומאיימת. נסי לעטוף את אזור החזה שלו בצורה הדוקה על מנת שירגיש את גבולות הגוף שלו, נסי לחבק את הרגלים ולגעת בהם כמה שיותר תוך כדי החלפה והישארי רגוע עד כמה שאת יכולה, אין שום דבר לא תקין או לא בסדר שאת עושה! את עושה את הכי טוב שלך.
חג חנוכה שמח
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריסיגל22/11/2010
שלום,
אני 3 שבועות לאחר ניתוח קיסרי אני ישנה על הגב או על צד שמאל קצת כואב.
אבל לא מצליחה להסתובב בכלל על צד ימין ועל הבטן בכלל לא ניסיתי. מתי בעצם אפשר יהיה לישון על הבטן ועל צד ימין?
בשחרור מהית חולים נאמר שאני צריכה ללכת לביקורת אצל רוםא נשים לאחר 4 שבועות ולעומת זאת רופא הנשים אומר שצריך רק אחרי 6 שבועות מה לעשות?
הדימום מפסיק לפעמים ולאחר הנקה אני רואה שוב כתמי דם אז מתי בעצם אוכל להתחיל לעשות הפסק טהרה וללכת למקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן23/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיסרי
גלית27/11/2010היי
גם אני אחרי ניתוח קיסרי, תמתיני עם המשכב על הבטן
גם לי בתור אחת שרגילה לשכב על הבטן היה קשה גם עכשיו וגם במהלך ההריון
לוקח בערך 8 שבועות עד שמפסיק הדימום צריך סבלנות
לי בכל אופן זה הזמן שלקח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיסרי - תגובה
הילה שקד30/11/2010הי סיגל,
מזל טוב !! אני ממליצה להתייעץ עם מטפלות מהרפואה המשלחמה כמו רפואה סינית, הומאופטיה שיעזרו לך להתאושש יותר בקלות לאחר הניתוח ...
מבחינת הרופא - אם את מרגישה צורך להבדק לכי כבר עכשיו ...
ובעניין הדימום -אצל נשים מניקות יכולות להיות הפרשות דמיות כמו הכתמות עד 56 יום לאחר הלידה..
תרגישי טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2010גדי18/11/2010
עכשיו ילדנו ובבי"ח רק אופטלגין וכן הרופא הפרטי אמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2010 - תגובה
עינת אהרן19/11/2010מזל טוב.
גדי צריך עזרה?
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדלי18/11/2010
שלום אני בהריון שבוע 29 ,יש בי פחד שמלווה אותי מתחילת ההריון זה הריון שני אולי זה יראה הזוי אבל מאז שאני יודעת שקיימת התופעה דיכאון אחרי לידה יש לי חשש עצום שזה יקרה לי גם בהריון הראשון פחדתי והאמת נורא שמחתי שהכל בסדר ושוב אני בהריון שני ושוב הפחד הנורא הזה מרוב שהיו תוכניות על טלביזיה על הנושא בודקת את הרגשות שלי כל הזמן עם אני בסדר נורא מעיק עליי אני נורא רוצה וורציתי בהריון הזה וחיכיתי לו אייך מיתפטרים מהפחד ושלא כל דבר אני אפרש אחרי לידה אם זה מצב רוח או עצבנות כתוצאה מעייפות כמשהו לא בסדר בבקשה תרגיעו אותי יש איזה סטיגמה ובושה כל כך סביב הנושא שנורא מביך אותי אפילו לישאול ואם אנשים מדברים על זה זה אז זה הדבר שהכי מסוכן לאישה אייך מיתפטרים מהפחד הזה ומיתעסקים באושר שבבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
עינת אהרן19/11/2010לי שלום,
פחד הוא אחד המאפיינים השכיחים שעובר על נשים בהריון, כל אחת והפחד שמציף אותה!
פחד מדכאון לאחר לידה הוא לגיטמי ועצם זה שאת שמה לב ובמודעות זה חשוב מאוד.
עצם זה שעבר כבר לידה אחת ללא דכאון זה מעודד, כי הדכאון לעיתים קרובות צריך את הקרקע הנכונה על מנת להתפרץ.
אני ממליצה לך בחום לפנות לאשת מקצוע רק לכמה מפגשים שיפרקו את הפחד שלך, ילמדו אותך מה לעשות איתו ואיך להתכונן ללידה ממקום טוב ובטוח.
אשמח להפנות אותך אם תספרי לי איפה את גרה.
שבתשלום
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פחד
פחד19/11/2010אני גרה בדימונה והאמת לא ניראה לי שיש מישהי כאן אולי מחוץ לדימונה אולי יש לך טיפ להפיג את הפחד הזה ולא כל דבר לפרש כ .... תמיד פחדתי מהלא נודע כשיש משהו שהוא בילתי ידוע אני רק יכולה להגיד שזה מתיש להיתעסק בזה אני מאוד מחוברת לעובר כבר עכשיו אבל הכל מציף ממה יהיה תודה שאתן כל כך עוזרות לכולן כאן ואם יש מישהי קרובה או אולי אחת שמשוחחת בטלפון כמובן בתשלום אני אשמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פחד - תגובה
עינת אהרן22/11/2010יקירה, מתנצלת שלא השבתי קודם.
בכל מקרה אין דבר כזה שאין משהו שיכול לעזור לך בדימונה. אם תרצי אעזור לחפש ובינתיים את ממש מוזמנת להתקשר אלי.
יום טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 וחצי חודשים אחר לידה...14/11/2010
שלום שמי נופר בת 19 אני ילדה לפני 3 וחצי חודשים ,
במהלך ההריון היה לי חוסר בברזל ואנמייה .
טופלתי בכדורי ברזל דרך חיים .
כיום חזרתי לכדורים של הברזל . רק עכשיו התחלתי לקחת אותם
יש לי בעייה של אנמייה .
האם אחרי לידה יש נשירות שיער ? זה קצת מדאיג
או שזה בגלל חוסר הברזל הויטמינם . אבל ממש נשירות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 וחצי חודשים אחר לידה - תגובה
עינת אהרן14/11/2010נופר מזל טוב,
תופעה של נשירת שיער לאחר לידה היא מאוד מאוד שכיחה.
עם זאת היות שאת יודעת מראש שיש לך בעיה של ברזה הייתי ממליצה לך ללכת לרופא שלך ולבקש בדיקות דם מקיפות על מנת לוודא שהגוף מתאושש כמו שצריך מההריון והלידה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטוטו לידהנעמה14/11/2010
שלום,
בקרוב אני צריכה ללדת (אני כבר בשבוע 37)
יש לי דילמה ואני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
אני מתלבטת אם להיות אצל ההורים שלי לאחר הלידה או להשאר בבית שלי
בעלי בכל מקרה יקח שבוע חופש מהעבודה
השיקול להשאר בבית שלי הוא שאני מאוד אוהבת את הפרטיות שלי ואת המקום שלי ואין לי כוח להעביר חפצים ובגדים שלי וכנ"ל של התינוק לבית של ההורים שלי, וגם בעלי לא ישאר לישון שם כי אין מספיק מקום.
אבל מצד שני אני מפחדת שאני אצטרך את אמא שלי יותר ממה שנראה לי עכשיו (זו לידה ראשונה ואין לי מושג) וגם אם אני אשאר בבית שלי סביר להניח שחוץ מאמא שלי שתבוא לעזור לי (כמה שעות ביום) סביר להניח שגם חמותי תרצה להשתתף במסיבה ואני מפחדת שיהיה פה סיר לחץ!!!
מה בדר"כ נהוג לעשות? מה עדיף? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטוטו לידה - תגובה
עינת אהרן14/11/2010נעמה שלום,
אני שמחה בשבילך שאת חושבת על הימים שאחרי, מעטות הנשים שאני מכירה שחושבות ומתארגנות מראש לימים שיבואו אחרי הלידה.
אני חושבת שלשיקולים שלך יש אספקט נוסף ומשמעותי והוא איך תעבור הלידה. אנחנו הרי לא יכולים לתכן דבר כזה מראש, אי אפשר לדעת איך תרגישי ומה תהיה מידת ההתאוששות שלך.
אבל...אני מאמינה שנכון יהיה במקום שבו את יכולה לקבל הכי הרבה עזרה ולא סתם עזרה, את העזרה שנוחה לך, מתאימה לך, שאת מרגישה הכי חופשי להגיד, לצחוק , לבכות, לבקש. אם הבית של הוריך מציעה סוג כזה של עזרה אין ספק שזה יכול להוות עבורך פתרון מצויין.
אני יכולה להבין את הקושי מהריחוק מבעלך ואת הצורך בפרטיות עם זאת הימים שלאחר לידה הם באמת מאתגרים ואם את יכולה להתרכז רק בתינוק שלך ובהתאוששות שלך ויש משהו אחר שדואג לאוכל, כביסות, קניות, ומלמד ומדריך אותך איך ומה לעשות עם התינוק שלך מצויין!
שתהיה לך לידה טובה וספרי לנו אחרי....
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוקי חולה...אני10/11/2010
ואני, אנה אני באה...
אני משתגעת
קשה לי לראות אותה ככה...
היא ילדה מדהימה חייכנית ומקסימה ועכשיו היא מחייכת במסכנות כזאת שבא לי לקחת את כל הכאבים שלה אלי...
היא כלכך סובלת ואני לא יודעת למה..
בדקנו כל כיוון אפשרי, אז כנראה שזה שיניים.
אני נותנת לה כל משכך כאבים אפשרי, מחבקת, מערסלת ואפילו עושה רייקי...
קשה, קשה, קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגישו טוב
עינת אהרן11/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)