מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם חוץ מסימיקול לגזים שמאוד עוזררוני21/03/2011
יש דברים שאני יכולה לעשות בשביל להקל על התינוקת (מבחינת התזונה שלי-אני מניקה..)
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חוץ מסימיקול לגזים שמאוד עוזר - תגובה
עינת אהרן22/03/2011רלי שלום,
אני ממליצה לך לפני שאת נכנסת למשטר של תזונה לנסות עיסויים מודרכים להקלה בגזים, מנשא, תנועתיות וכדומה.
אני לא אכחיש שיש מזונות שאומרים עליהם שהם יותר מועדים לפורענות ועם פוטנציאל לעשות יותר גזים כמו חומוס, כרוב, כרובים, חלב ניגר, עדשים ועוד רבים וטובים אבל זה כ"כ אינדיוודואלי ומשתנה מתינוק לתינוק.
אני גם מאלו שמאמינות שחשוב שאמא תאכל ותהיה מספיק חזקה עבור התינוק שלה על מנת שתוכל לעזור בשעות הגזים הקשות וזה אומר לאכול טוב ומזיןאז תתחזקי, חבקי את התינוקת שלך ואל תשכחי שזה עובר וזה חלק מתהליך ההבשלה של מערכת העיכול שלה ואת נותנת לה את הטוב ביותר בעולם - חלב אם!!!!
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המרגיעה..
שרי22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשמיכל20/03/2011
שלום רב,
ילדתי לפני חודש תינוק חמוד בניתוח קיסרי קשה ביותר. השאלה שלי האם אני צריכה להעיר אותו כשהוא ישן מעל 3 שעות ומפספס ארוחות או לתת לו לישון ולהאכיל רק כשמתעורר? כמו כן האם מישהי מכירנה את ה - בייבי זים נגד גזים? איך היעילות שלה והאם מרדימה את התינוק?
תוה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש - תגובה
עינת אהרן21/03/2011מיכל מזל טוב,
ראשית אני שמחה לשמוע שהכל עבר בשלום בסופו של דבר.
יהיה לא מקצועי מצידי לענות לך על שאלתך מבלי לדעת את כל הפרמטרים לגבי בנך כמו משקל לידה, משקל היום, יציאות ועוד. את מוזמנת לפרט ואנסה להשיב.
ובנושא הבייביזים, אני מוצאת שזה מאוד אינדיוודואלי היעילות של התכשירים. באופן אישי ממליצה יותר על עיסויים ותנוחות הרגעה, מנשא ותנועתיות אלא תרופות הפלא המרשימות ביותר שאני מצאתי.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגבר אבי התינוק על פי המצב כדהליוס17/03/2011
נולד בן האם יכול להיות מצב
גבר O Rh+
אישה A Rh+
תינוק נולד A Rh-
האם הגבר אבי התינוק כן או לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגבר אבי התינוק על פי המצב כדהל - תגובה
עינת אהרן18/03/2011נראה לי שהגעת לפורום הלא נכון עם שאלתך.
נסה לבדוק בפורומים רפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודש -שגרהמיכל17/03/2011
ילדתי לפני חודש תינוקת מתוקונת קטנה,בלידה טבעית ונהדרת בשבוע ה41+3
אנחנו עדיין לא מאופסות על סדר יום קבוע, אבל אני מנסה לעקוב אחרי ההרגלים הקיימים כרגע ולהנחיל לה סדר יום כזה.
בינתיים, השעות 22:00 ל01:00 - אלו השעות המתאגרות בהן היא חסרת מנוחה ולא רוצה לישון. בוכה נורא ונרגעת רק כשאנחנו מרימים אותה ומדברים אליה ומלטפים.
במהלך היום היא יונקת כל שלוש שעות בערך, למשך כ40 דק'. פעמים רבות היא נרדמת אחרי ההנקה. לעיתים למשך כשעה ופעם ביום למשך 3 שעות (כמו עכשיו למשל..ישנה מ15:00) אני לא רוצה להעיר אותה כי היא ישנה ממש חזק. האם שינה כזו פוגעת בשנת הלילה שלה? האם עלי להעיר אותה? במהלך היום אני מנסה "להפעיל" אותה- גם לא פשוט כי היא כנראה עוד קטנה ואין הרבה מה לעשות איתה:). אני שמה על הבטן (היא לא אוהבת..זה מרגיז אותה כי היא "צריכה להתאמץ") , מדברת אליה, מלטפת ומחבקת היא לא נשארת הרבה לבד על המשטח במהלך היום מבלי לבכות.
האם כל מה שתיארתי לגיטימי לגיל הזה?האם זמן הערות גדל וזמני ההנקות קטנים בהמשך? האם מומלץ "לתת לה לבכות" ולהמתין קצת ולא לבוא ישר? במהלך היום כשהיא ערה אני לא יכולה לעשות שום דבר חוץ מלהייות לידה
אשמח לחוות דעתכן,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש -שגרה - תגובה
עינת אהרן18/03/2011מיכל שלום ומזל טוב
אני שמחה לבשר לך שכל מה שתארת נורמלי לחלוטין. נולדה לך תינוקת מהספרים.
זה גיל שבאמת מוקדם מידי לראות סדר יום קבוע או לקבוע הרגלים אז הסירי דאגה זו מליבך.
בד"כ שעות הערב/הלילה הן שעות קשות של גזים. יכול להיות שמה שאת מתארת שמתחיל ב - 22 הוא גזים. האם את רואה וחשה אותה מתכווצת? האם הבכי חזק יותר? קשה יותר לספק אותה? אם אכן מדובר בגזים יש כלים למינהם שאפשר ללמוד על מנת להקל עליה.
היא קטנה מידי למשחק ותעסוקות כל מה שהיא צריכה כעת זה את אמא והרבה, כמה שיותר יותר טוב. זה מאוד לא פשוט, זה מצריך ממך 24 שעות להיות סביבה אבל זו ההתחלה ואת תראי שילך ויהיה קל יותר עם הזמן.
בינתים אין טעם להעיר אותה במהלך היו, לא תהייה לכך שום משמעות לגבי שעות הערות שלה בלילה.
ובענין הבכי, זה כ"כ שלך, את צריכה להחליט מה נכון לך ולקטנה ועם מה את מרגישה בנוח.
שבת שלום ותהני ממנה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה מטורפתיסמין16/03/2011
שלום
אני בת 25 כ4 חודשים לאחר לידה ראשונה וכחודש לאחר הלידה התחילה לה לי נשירה מוגברת בשיער שנימשכת עד עכשיו, שמעתי שזה הגיוני לאחר לידה עקב הלחץ והטראומה שהגוף עובר אך אצלי זה נמצא במצב שזה
כבר לא נורמלילדעתי, עד כדי כך שכבר מופיעות לי קרחות קטנות מעל המצח (זה ניהיה מפחיד)האם זה אמור להיות עד כדי כך? אני בקושי חופפת כדי לא לעודד עוד יותר כי במקלחת זה מתגבר ורוב הזמן אני שומרת על שיער אסוף.
המשכתי לקחת ברזל גם לאחר הלידה וכרגע המליצו לי על טבליות שמכילות אבץ שנקראות רוטס HR האם להסתפק בזה או שיש עוד משהו שניתן לעשות?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה מטורפת - תגובה
עינת אהרן17/03/2011יסמין,
ענין הנשירה מטריד כמעט את כל האמהות שאני מכירה. נכון זה מאוד שכיח ויש לזה קשר למצב ההורמונלי של הגוף לאחר הלידה. בד"כ התופעה חולפת ואפשר לנשום מחדש.
אם את מרגישה שאצלך התופעה קשה במיוחד עד למצב של קרחות הייתי ממליצה לגשת לרופא עור ולהתייעץ איתו.
בנוסף הייתי ממליצה לך להכנס לחנות טבע שאת סומכת עליה במיליון אחוז ומתייעצת איתם על תוספים שיכולים לחזק את הגוף בכלל ויחד עם זאת את השערות.
כל טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן סקס לאחר לידהnurit13/03/2011
שלום רב
ילדתי את בתי הבכורה בלידה טבעית לפני 7.5 חודשים, היו לי מספר תפרים פנימיים בלבד ולא חשתי כאבים מיוחדים בהחלמה. בתום משכב הלידה (6 שבועות) ביקרתי אצל גניקולוג שבדק אותי ואמר שהכל תקין, והתחלתי גלולות סרזט (אני מניקה/שואבת חלב עד עכשיו).
בחודשים הראשונים לאחר תום משכב הלידה חשתי כאבים בזמן קיום יחסים, בהתחלה חשבתי שזה הגיוני לאחר הטראומה שהמקום עבר, אך לאחר 4 חודשים כאלה הלכתי שוב לגניקולוג לקבל מרשם לגלולות, והוא בדק אותי שוב ואמר שהכל תקין ואולי זה בגלל הגלולות שגורמות ליובש בנרתיק.
החלטתי להפסיק לקחת את הגלולות, לפני כחודש וחצי, אולם עדיין חשה כאבים. לפעמים מצליחים להתגבר עליהם בעזרת סיכוכים שונים, ולפעמים נדמה לי כאילו זה משתפר - אבל זה לא...
מה זה יכול להיות ? מה כדאי לעשות ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן סקס לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן17/03/2011נורית שלום,
כאבים בזמן קיום יחסי מין לאחר לידה הם שכיחים ויכולות להיות לכך סיבות פיזיולוגיות ופסיכולוגיות כאחד.
האם חשבת לגשת לרופא נשים נוסף להתייעץ איתו. לפעמים דעה נוספת פוקחת עיניים ומצליחה לייצר פתרונות נוספים.
בכל מקרה אני מעבירה את שאלתך גם לפורום גניקולוגיה, אולי לרופאים שם תהיה עצה טובה עבורך.
כל טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן17/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי של תינוקליאת11/03/2011
יש לי שאלה:
מהו הקשר בין תגובות ההורים לבכי התינוק לבין הפתחותו המוטורית וחושית?
מי שיודע אשמח עם יעזור לי
תודה והמשך סוף שבוע נפלא ושבת שלום
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי של תינוק - תגובה
עינת אהרן13/03/2011ליאת,
אנא חדדי את השאלה קצת יותר על מנת שאוכל לנסות לעזור לך.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר ראשון תודה על היחס
ליאת13/03/2011אני לומדת התפתחות הילד.
והשאלה שקיבלתי
מהו הקשר בין תגובת ההורים לבכי התינוק, לבין התפתחותו המוטורית והחושית?
לפי מה שאני חושבת שהבנתי מהשאלה הזאת.
זה כאילו לרשום את התגובות שלנו כהורים לבכי של התינוק, ההתפתחות המוטורית שלי (אולי כל הרפקלסים למינהם?) והחושים כל החושים שיש שלנו כולל החושים שלא מכירים כמו הווסטיבולית, הקטנסטטית וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת אחרי הפסקת הנקהנאוה08/03/2011
ילדתי בניתוח קיסרי לפני שנה וחצי, לפני שלושה חודשים הפסקתי להניק
מאז השתבש לי המחזור ומגיע פעם בחודשים בערך
האם זה סביר?
כמו כן נשארה לי בטן ואני נראית כמו אישה בחודש שישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת אחרי הפסקת הנקה - תגובה
עינת אהרן09/03/2011נאוה שלום,
נשמע לי סביר מה שאת מתארת בנוגע לווסת שלך. בהתחלה יכולים להיות שיבושים ומצב של אי סדירות. בכל מקרה אם ימשיך כך ממליצה לגשת לרופא הנשים שלך.
ובעניין הבטן, הגוף משתנה אחרי הריון ולידה, אין הרבה מה לעשות....
את יכולה לנסות לשלב התעמלות ובתזונה נבונה ואני מניחה שלאט לאט הגוף יחזור לעצמו. אל תשכחי שרק הפסקת להניק לא מזמן, גם זה אלמנט שיכולה להשפיע.
כל טוב וכל הכבוד על ההנקה הארוכה!
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הנקה
נאוה09/03/2011תודה על ההודעה, ועל הפרגון, מחמם את הלב, זה היה קשה, אך ממליצה בחום לכל הנשים, למרות כל השיבושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
תמר09/03/2011זה דבר טבעי לחלוטין.
בנוסף, אם את כבר לא מניקה את יכולה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון שיסדירו לך את המחזור יש סוג שנקרא פלורט שאני לוקחת והיתרון שלו שהוא לא משפיע על משקל הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר אחרי לידהאלה03/03/2011
שלום לכן
לפני שנה וחצי ילדתי את בכורתי. כעבור חודשיים קיבלתי מחזור והתחלתי לקחת גלולות (מליאן)
מאז המחזור שלי לא סדיר. לעיתים מגיע תוך חודש, אך בלא מעט מהפעמים, הוא גם מפתיע מוקדם יותר (כעבור שבועיים וחצי-שלושה)
אני מעוניינת להפסיק עם הגלולות. האם זהו זמן טוב להפסיק?
מה פשר התדירות הקצרה הזאת?
יצויין כי אני מעוניינת לנסות להיכנס להריון בקרוב שוב אבל רוצה לדעת מתי אני מבייצת וכרגע, המחזור משחק איתי תופסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן04/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלה
שני09/03/2011מאוד מוזר שהמחזור שלך לא סדיר כשאת לוקחת גלולות...
גם אני שנה אחרי לידה (קטנטונת יפייפה), לא הנקתי, ואחרי חצי שנה התחלתי לקחת גלולות פלורט וכבר מהחודש הראשון המחזור הסתדר לי..
אז תבדקי עם הרופאה שלך- אולי כדאי להחליף גלולות?בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנינופר01/03/2011
היי
אני אחרי לידה ראשונה קצת טראומטית
היה מלקחיים לאחר אפידורל ואני מאשימה עצמי על שלקחתי אפידורל שזו אולי הסיבה שהתינוק התהפך והיו מלקחיים...(יש מחקרים שיש קשר)
בתחילת הלידה היה דימום מה שלא איפשר הכנסה לחדר לידה טבעית - מה שיצר לדעתי לחץ פסיכולוגי, חוסר שחרור רגשי , ומכאן צירים משעה 8 בערב עד 3 בלילה שאז ביקשתי אפידורל
כי כבר נלחצתי
האם היה עלי להמתין ולסבול ? אני מרגישה שכן ואוכלת עצמי
אני כועסת שלא איבחנו ממה הדם
מה דעתכן ?
זה הפורום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני - תגובה
הילה שקד03/03/2011הי רינת ,
דבר ראשון וחשוב - אני מחבקת אותך ..קבלי את עצמך באהבה ..לפי המספר משפטים שכתבת כאן רואים שרצית להיות נוכחת בלידה ולקחת חלק פעיל ..וזה ממש לא מובן מאליו .!!! אך לא תמיד הדברים בשליטתנו והדימום שהיה בתחילת הלידה הלחיץ ..
האשמה לא מובילה לכלום ..נכון שיש קשר בין אפידורל ללידות מכשירים אך מה זה יעזור עכשיו שאת מאשימה את עצמך .???.
את לקחת את האפידורל בזמן נתון כי זה מה שחשבת באותו הרגע ולצערי צוותי הרפואה לא מכוונים את הנשים איך לנהוג עם האפידורל כדי לקדם את הלידה .
לא כ"כ הבנתי מה הכוונה שהתינוק התהפך?
בכל מקרה רינת יקרה , אני ממליצה לך לעשות עיבוד חווית לידה ...על מנת שלא תרגישי אשמה וכעס על מה שהיה .
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתנפחות בורידים ברגליים לאחר לידהאוהד כהן01/03/2011
אשה לאחר לידה עם היתנפחות רצינית בורידים ברגליים. ממה זה נובע ומה דרכי הטיפול?
אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתנפחות בורידים ברגליים לאחר לידה - תגובה
הילה שקד03/03/2011האם הכוונה לבצקות ..אם כן זה יכול לקרות כתוצאה משינויים הורמונליים לאחר הלידה וגם יכול לקרות אם האישה היתה הרבה שעות עםאינפוזיה .
אפשר לקחת כרוב ולשים על הרגליים , הכרוב סופח נוזלים ...
כמו כן לשים לב ללחץ דם שלה
אם זה לא בצקות - ממליצה לפנות לרופא להתייעצות .
סופש נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחוררינת01/03/2011
לפני שבוע ילדתי בת מקסימה
במהלך הלידה (עשרה ימים לפני התל"מ) המיילדת הבחינה שהמים הם מקוניאלים
ז"א, הם היו קצת ירוקים
אני זוכרת שקראתי שתמיד שיש מקרה של מים מקוניאלים אז צריך לשאוב את המים מהריאות של התינוקת
העניין הוא- שכשהיא יצאה לא שאבו לה שום כלום וכעבור כ-6 שעות מהלידה היא התחילה להקיא מי שפיר עם צואה בפנים
ואז עשו לה שטיפת קיבה-
אבל מאז- אני לא רגועה, כי היא נושמת בקול ומחרחרת
היא תינוקת מקסימה ולא בוכה, אז אני לא יודעת אם זה מפריע לה
למשל עכשיו היא שוכבת כבר חצי שעה, מנסה להרדם אבל נושמת עם שריקות כאלה
עיניים קצת פתוחות
האם יש לדאוג?
תודה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרחור - תגובה
הילה שקד03/03/2011הי רינת ,
המון מזל טוב ..אני ממליצה ללכת לרופא כדי שיבדוק אותה ולא בגלל שמשהו לא בסדר אלא בשביל שאת תהיי רגועה .
סופ"ש נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידה ראשונהשירה28/02/2011
ניסיתי נואשות להניק וזה לא צלח. קיבלתי ווסת אחרי חודש וחצי ומאז המחזור שלי לגמרי לא סדיר ומידי פעם גם יש לי הכתמות חלשות על התחתונית בין ווסת לווסת.
רציתי לשאול אם זה יסתדר לבד עם הזמן או שיש כדורים שמסדירים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן01/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים מאוכל לתינוקסלי28/02/2011
שלום רציתי לדעת האם המאכלים הללו שאני אוכלת עושים גזים לתינוק בהנקה
כרוב במיונז , ביצים, קפה שחור, גבינה צהובה ,שוקולד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים מאוכל לתינוק - תגובה
עינת אהרן28/02/2011סלי, הדרך הטובה ביותר לבחון אם מזון מסויים עושה לתינוק גזים היא לראות את התגובה שלו לאחר שאכלת משהו. יש אומנם מזונות שעלולים ליצור יותר גזים כמו כרוב (בכל צורה), קפאין ומוצרי חלב למינהם.
אני חושבת שאמא צריכה להיות מוזנת כמו שצריך ולהתמלא באנרגיה על מנת שיהיה לך כוח לתינוק ועל מנת שאספקת החלב תהיה טובה ועל כן תאכלי ותבחני את המזונות השונים. לפעמים אגב מה שלא עושים התינוק סובל מגזים פשוט כי מערכת היכול שלו לא בשלה דייה.
עיסוי באזור הבטן, מנשא, תנועה כל אלו ועוד יכולים מאוד להקל. שווה להתייעץ.
בצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ועישוןסלי28/02/2011
רציתי לדעת האם מעשנים בזמן הנקת תינוק ,אז החלב פוחת או מפסיק לאט ככה סיפרו לי כי אין לי חלב שמטפטף כמו בהריון הראשון היה לי המון חלב שפשוט נזל מהשד ועכשיו אני מעשנת בגלל מתחים את יודעת בטח ומבינה,אבל אני בטוחה שזה עובר אל התינוק שלי נכון?ואני רואה שהוא רוצה כל רגע ציצי אפילו שהוא אכל ,כנראה שלא מספיק לו ,יש לציין שאני משלבת סימיאלק אבל זה עושה מעט גזים לא כמו ביניקה הכי טוב
או שזה קשור רק לאיך שאני אוכלת +שותה כמובן
סלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ועישון - תגובה
הילה שקד28/02/2011סלי יקרה
עישון יכול לגרום לירידה בכמות החלב ולגזים לתינוק ..
אם את מחליטה לעשן ההמלצה היא לעשן לאחר ההנקה ..לניקוטין לוקח שכשעה וחצי לצאת ממחזור הדם שלך ומחלב אם .
השד של האמא הוא לא רק להאכלה אלא גם להרגע , לשחרר גזים ועוד...
שיהיה יום מקסים
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)