מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור והנקהסלי27/02/2011
בוקר טוב
אני 10 ימים לאחר לידה ,אני מניקה עד עכשיו ,ויש לי עדיין מחזור והרבה מתי הדם אמור להפסיק
אני זוכרת שלאחר הלידה הקודמת הפסיק יותר מהר או שאני שכחתי הכל יש מצב כזה בטוח
סלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור והנקה - תגובה
עינת אהרן28/02/2011סלי בוקר טוב ומזל טוב
הדימום שיש לך כרגע איננו מחזור אלא דימום כתוצאה מהלידה והתנקות של הרחם. לעיתים קרובות בלידה שניה שלישית וכו' הדימום ארוך יותר מאשר בלידה ראשונה כך שזה נורמלי. אם הדימום אינו מלווה בכאבים או תופעות אחרות סביר שהכל תקין.
הדימום יכול להימשך כמה שבועות, חשוב שתעקבי ותראי שהוא הולך ופוחת עם הזמן.
הרבה טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרה דחופה בעקבות דימום!אירית25/02/2011
היי...
לפני חודשיים ילדתי בלידה רגילה.
לאחר שהפסיק לי הדימום בעקבות הלידה החל דימום נוסף כשבוע לאחר מכן.
הייתי בטוחה כי מדובר במחזור ולכן ניגשתי לרופא נשים עוד באותו היום ע"מ לקבל גלולות.
הוא בדק אותי ואמר שהכל חזר למקומו והתפרים בסדר ונתן לי גלולות מסוג ארטוסיקלין ( אם אני לא טועה- יש לציין כי אני חולת אפילפסיה ).
התחלתי את החפיסה ביום הראשון למחזור והדימום היה קל ונמשך למשך שבוע.
לאחר שבוע בו הפסיק הדימום החל לי דימום נוסף, קצת מוגבר יותר.
המשכתי לקחת את הגלולות וסיימתי את החבילה לפני שבוע, כאשר יומיים לפני שהפסקתי את החבילה החל לי דימום מאוד מוגבר.
נראה לי שזה היה מחזור...
אתמול, לאחר שבוע הפסקה מהגלולות בו היה לי את הדימום, התחלתי לשתות חבילה נוספת של גלולות והייתי נקייה למשך יום אחד. היום בבוקר התחיל לי דימום נוסף.
האם זה קשור לגלולות?
האם עליי להפסיק אותן לאחר יומיים שנטלתי את הגלולות?
מה עליי לעשות?
אודה באם תענו לי בהקדם האפשרי..
תודה, אירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן28/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאירית
מיכל13/03/2011אירית שלום,
לפי מה שאת מתארת,, זה נשמע כמו פצע בנרתיק ולא כמו מחזור, תומרי לרופא שיבדוק אם זה פצע,
מזל טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסריג'סיקה25/02/2011
שלום רב
אני 7 ימים לאחר הניתוח ומאושרת מאוד להיות בבית עם הבת המדהימה שלי.
אני לא מצליחה להבין בדיק למה הכוונה "לנוח ".
כפי שבטוח קורה לכולן אני בקושי ישנה, כל הזמן מניקה או שואבת ואז עד שיש קצת זמן אני מתפנה לטפל קצת בבית למרו שאני מקבלת הרבה עזרה ואז יש טיפת חלב או רופא ילדים.
אני באמת לא מבינה מי מצליחה לנוח ועוד לא דברנו בכלל על הטיפול השוטף בבית.
הייתי רוצה להבין מה בדיוק אסור ומה מותר.
תודה מראש
ג'סיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קיסרי - תגובה
עינת אהרן28/02/2011ג'סיקה מזל טוב,
השאלה שלך מעולה!!!!!!
נכון ההמלצה היא לאפשר לגוף את משכב המנוחה של 40 יום בהם ההתעסקות שלך היא בהתאוששות, התחזקות והתמקדות בתינוקת שלך ותו לא!
הכוונה במנוחה היא לישון כשהקטנה ישנה, לאכול טוב ומזין ובעיקר לא להתעסק עם ענייני הבית - בישול, כביסות, ניקיונות אלא לבקש בכל אלו עזרה ממי שאפשר.
נסי להתמקד בחיזוק הגוף אחרי ההריון והלידה שעברת זה חשוב מאין כמוהו!
תהני מהאמהות ומהמנוחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן שלא יורדתטליה17/02/2011
היי
אני 4.5 חודשים לאחר לידה קיסרית (עקב עובר גדול, נולד 4 קילו)
במהלך ההריון עליתי 15 קילו
נשאר לי 5 קילו שנשארו לי והם מתרכזים רק בבטן
הבטן ממש לא יורדת (בהרגשה שלי היא רק גדלה וגדלה)
דיאטה לא עוזרת
יש לציין שהנקתי מלא עד גיל 3 חודשים
ולקחתי גלולות למניעת הריון (לנשים מניקות)
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן שלא יורדת - תגובה
הילה שקד20/02/2011הי טליה ,
דבר ראשון המון מזל טוב!!
הגוף שלנו משתנה לאחר הלידה , גידלת ברחמך את הבן המקסים שלך והגוף שלך השתנה כדי להכיל אותו ..זה לא אומר שאחרי לידה נשארים עם בטן מבצבצת ועם עודף גדול במשקל ...אך כמו שלקח לך זמן לעלות את ה-15 ק"ג , כמעט 9 חודשים ככה גם לוקח זמן לרדת ..היי סבלנית !! זה הזמן לספורט - הליכות , פילאטיס , תזונה נכונה
שיהיה בהצלחה וקבלי את עצמך באהבה.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים בטא בשתן אחרי לידה?שיר17/02/2011
שלום,
ילדתי ב 30/12/10 וטרם קבלתי מחזור - אני ובעלי קיימנו יחסים לא מוגנים והתחלתי לדאוג שמא נכנסתי שוב להריון אז קניתי בדיקת הריון והיא יצאה חיובית
(אך הפס היה מאוד חלש). האם יכול להיות שבשתן שלי עדיין קיים הורמון ה HCG
והוא שמטעה את הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
הילה שקד20/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ראשונהקרן 3208/02/2011
שלום
ילדתי לפני שבועיים לידה 1 ומשהו מוזר קורה איתי כולם מתלהבים מהקטנה ואני אפטית
אין לי חשק ומצב רוח לכלום רוצה רק לישון עייפה בלילות רציתי להתייעץ האם זה קשור ללידה?
אין לי חשק לתפקד ולא ממש מבינה מה קורה איתי
למה אני מרגישה ככה?
האם יש טיפול?
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה ראשונה - תגובה
עינת אהרן09/02/2011קרן שלום,
אני מניחה שהתחושות שאת מעלה פה קשורות לתופעה שכיחה של השתוללות הורמונלית יחד עם עייפות, עם זאת יכול להיות שישנם עוד מרכיבים לסיפור.
אני מעריכה את הפניה שלך וחושבת שזה מצויין שאת שמה לב וערנית לשינויים שלך.
אני בדעה שלא צריך לעבור את התחושות האלה לבד ושווה לשתף ולחלוק עם אדם קרוב או איש מקצוע על מנת להבין יותר טוב מה עובר עליך ולעזור לך.
האמהות היא שינויי עצום ולא פשוט כלל, אל תהססי לפנות לעזרה.
רק טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן32
שרית09/02/2011קרן שלום,
אמנם אני לא צד מקצועי בעניין, אבל חוויתי תחושות דומות לשלך, ילדתי לפני כחודשיים ושלושת השבועות הראשונים עבורי היו קשים מבחינה רגשית. אפילו הגעתי למצבי בכי מכל סיטואציה שלא קשורה לתינוק.
עזר לי מאוד, לדבר עם אחרות (אחות וחברה) בשביל להבין שאני לא לבד, הרבה חווות את הדכדוך הזה, ובהנחה ושלא מדובר בדיכאון אחרי לידה, תנסי לדבר עם אחרות שילדו.. תגלי שלידה ראשונה מלווה לפעמים בטראומה קלה בהתחלה..
מקווה שעזרתי קצת,
והרבה מזל טוב
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לשאלה
אבנר24/02/2011לא אני, כמובן אישתי. היא ילדה לפני שבועיים את הבן השני שלנו. בהריון הראשון היא הייתה באקסטזה ממש ואחרי הלידה השניה היא לא מוצאת את עצמה. מדוכאת ובקושי רוצה להתקרב לתינוק. המצב גרם לכך שאני כבר שבועיים איתה לא הולך לעבוד ולא יוצא מהבית רק לקנות דברים ולחזור. אני קצת חווש למצבה ורציתי ליתייעץ.
חברה שלה המליצה ונתנה לה ויטמינים טבעיים נגד דיכאון כי אשתי מפחדת מכל כדור בעל תופעות לוואי ואינה מוכנה להעזר בשיחות כפתרון לבעיה.
היא דווקא רוצה להתחיל לקחת עכשיו קל-מג-בורון Calcium Magnesium + Boron של סולגאר. (בהמלצתה של החברה) והיא רצתה שאברר יותר על התוסף תזונה. בכל מקרה אני התערבתי בשאלה של זאת שמעליי כי הרגשתי שזה מאוד קשור.
אשמח אם תענו לי במהרה על התוסף הזה ואם באמת אפשר לקחת אותו.
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לשאלה - תגובה
עינת אהרן28/02/2011אבנר שלום,
תמיד מרגש אותי שבעלים/אבות לוקחים חלק בפורום ושואלים.
העירונות שלך לאשתך היא מאוד קריטית והנוכחות שלך איתה כרגע היא מאוד חשובה.
אני לא מוסמכת לתת לך מידע על התוסף הספציפי הזה, תצטרך לפנות לאיש מקצוע שזה תחום ההתמחות שלו מה שכן אני לא הייתי מקלה ראש והייתי כן לוקחת אותה לאיש מקצוע ולו רק על מנת שתהיה שם עוד עין שרואה, מאבחנת ומייעצת. להבדיל ממקרים אחרים של דכאון פה מדובר לא רק באישתך אלא גם בתינוק שלכם ובשלומו ולכן זה קריטי לערב איש מקצוע.
איש מקצוע אינו חייב להיות פסיכיאטר אם לאשתך קשה, אלא פסיכולוג או משהו שזה תחום ההתמחות שלו. אותו אדם יכול לתת לשניכם כלים וידע שיוכל להצעיד אותכם קדימה למצוא את המקור למה שהיא עוברת והפתרון המתאימים והנכונים לכם.
אל תהסס לפנות לעזרה, זה לטובת המשפחה שלכם!
שוב מחזקת את ידיך ואתה מוזמן לפנות טלפונית אם יש צורך.
כל טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהלילי07/02/2011
אני 5 חודשים וחצי אחרי לידה ורציתי לשאול אחרי כמה זמן מהלידה מותר לעשות כפיפות בטן?
אודה לכם לתשובה מהירה.
(ובטח אני היתי אחרי 6 שבועות מהלידה אצל רופא הנשים שלי ובדק שהכל בסדר.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
לילי07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה - תגובה
עינת אהרן08/02/2011למיטב ידיעתי אם הכל תקין אין שום בעיה שכבר תתחילי. נסי לעשות הכל בהדרגה ולא ליצור עומס בפעם אחת.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה.
לילי08/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר
zoharle22/03/2011היי לילי
אני חושבת שאין בעיה לעשות ספורט וזה אפילו רצוי אחרי לידה!
את יכולה להתייעץ עם מדריכי כושר או עם כל אחד שמבין קצת בספורט..
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסרילימור06/02/2011
ד"ר שלום
יום ראשון ב 30/1 עברתי קיסרי עם הרדמה SPINAL BLOCK 03.91 היה אירוע של רחם לאמכווץ לאחר מכן ואיבדתי המון דם משוחררת עם המוגלובין 7.6 בזמן הניתוח המרדים ניסה מס פעמים להכניס את האפחידורל ולא בהצלחה.
יום שישי שוחררתי והחלו כאבי ראש די חזקים שלא ממש הגיבו לאופטלגין היתה הקלה אבל לא יותר מדי. היום הכבי ראש קצת פחות אך עדין יש לא חזקים שאלתי: ממה זה יכול לננבוע כאבי הראש?? הייתי במיון אמרו אם הכאבי ראש הגיבו לאופטלגין זה בסדר אם לא נעשה בירור . על איזה בירור מדובר?? האם זה קשור לסוג ההרדמה??? אשמח לקבל קצת הסבר בנושא כי אני קצת מבוהלת ורופא יש לי רק ביום חמישי .
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן06/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל נשות טבריה והסביבהnoname02/02/2011
האם למשהי מכאן שעברה ניתוח קיסרי בבית חולים פוריה יש תחושה שהיה אפשר למנוע את הניתוח עם קצת רצון של הצוות? אשמח שתגיבו לי כאן אם עברתן ניתוח קיסרי ומה התחושות שלכן לגביו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שרית09/02/2011היי,
אני עברתי קיסרי בפוריה לפני חודשיים, האמת שפחדתי ללדת שם (עברתי מהמרכז לא מזמן) כיון ששמעתי תגובות לא טובות על בית החולים.
אני חייבת לציין, שהופתעתי מהצוות לטובה.
הלידה שלי התחילה כרגילה ולאחר כ- 30 שעות מירידת המים, צירים בתכיפות של 3-5 דק' וחום שהתפתח בהמשך, החליטו ליילד אותי בקיסרי.
אני חושבת שהצוות עשה די והותר כדי לנסות ליילד בלידה רגילה, ואפילו שהבעתי רצון לאחר כ-20 שעות ללדת בקיסרי, הצוות עדיין המשך הרגילה עד שפיתחתי חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר לידהמאיה02/02/2011
שלום!
לפני חודשיים ילדתי בלידה רגילה את יהלי שלי.
רציתי לדעת מתי אני יכולה לחזור לבצע פעילות גופנית מלאה?
אני מניקה הנקה מלאה
תודה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר לידה - תגובה
הילה שקד02/02/2011הי מאיה,
מזל טוב !! משכב לידה מוגדר מיציאת השיליה ועד 6-8 שבועות לאחר הלידה ..
מה שאומר שאת יותר ממוזמנת לעשות פעילות גופנית מלאה ..
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס לאחר לידהנעמה31/01/2011
מתוך היכרות עם נשים רבות, כמה זמן לדעתכם לאחר לידה נשים חוזרות לקיים יחסי מין?
אני חודשיים אחרי לידה (לידה רגילה עם תפר בחיץ), עוד לא חזרתי לקיים יחסים ואני גם לא רואה את עצמי עושה זאת בזמן הקרוב (מרוב עייפות, כאבים בכל הגוף מטיפול בתינוק ופשוט חוסר חשק למין)
מיותר לציין שבעלי כמובן רוצה ובנתיים מתאזר בסבלנות. אני פשוט מפחדת שהסבלנות תגמר בקרוב.
כמובן שהייתי רוצה להרגיש יותר מינית, לחזור להרגיש טוב עם הגוף שלי, להתלבש יפה ולהראות יפה אבל אין לי זמן או אנרגיות לזה וככה עובר עוד יום ועוד יום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן02/02/2011נעמה שלום,
נדמה שרוב הנשים אחרי לידה מרגישות כמוך. התינוק לוקח ממך הרבה מאוד אנרגיה, ההרמונים מכוונים לכיוונים אחרים ממין ואולי גם קיים חשש מכאב וחדירה לאזור כל-כך רגיש.
אני ממליצה לשתף את בן-הזוג שלך בתחושות שלך מתוך מקום של הבנה של הצרכים שלו. גם חיבוק מחזק, התכרבלות משותפת מתחת לשמיכה יכולה למלא מצברים ולתת מקום לזוגיות.
אני מאמינה שברגע שתתאוששי עוד קצת גם החשק המיני יחזור ואיתה הנשיות והתחושות האחרות שאת מתגעגעת אליהן.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחטב-לאחר לידהרוית29/01/2011
שלום,
אני כ-3.5 שבועות לאחר לידה.
האם ישנה מניעה לשים מחטב כל היום מכוון שנותרה לי קצת בטן?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחטב-לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן31/01/2011אני לא מכירה מניעה אבל גם לא המלצה. אני מכירה המלצה לתת לגוף זמן התאוששות ולאט לאט לחזור למימדים שלו בלי לחץ את רק 3.5 שבועות אחרי לידה.
כל טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- taanu li bevakashatami28/01/2011
shalom lekulam... slixa al otiot loaziot aval ani lo nimcet baarec ve kashe li lirshom beivrit...
hasheela sheli... ani axarei leida kimat xodesh vaxeci... bezman heraion aliti amon... axarei leida itxalti dieta sport aval lo ozer li klumk... lo maclixa laredet... taanu li bevakasha ma hasiba she lo exola laredet??? esmax lekabel tshuva* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר taanu li bevakasha - תגובה
עינת אהרן30/01/2011את מניקה הנקה מלאה???? אם כן אולי זו התשובה, הנקה מלאה גורמת לרעב, היא צורכת הרבה מאוד אנרגיה וכך הגוף גם מבקש אנרגיה חזרה.
בכל חודש וחצי זה לא זמן לדבר בעייני על דיאטות תני לעצמך קצת קרדיט, את רק חודש וחצי אחרי לידה...
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שתעזרולירון26/01/2011
אני בת 28 ,שנה ו4 חודשים אחרי לידה יש לי שני ילדים.
מאז ההריון הראשון שמתי לב שבכל התעטשות שלי או קפיצות ממש בורח לי שתן
התחלתי לרקוד ולהתאמן ובכל קפיצה יש בריחה של שתן, אני ממש לא יודעת מה לעשות הרגשה לא נעימה, אני לא יודעת אם אוכל לקבל פה ייעוץ רפואי, אשמח לדעת אם לא כאן היכן אפשר לקבל ייעוץ ודרך לטיפול ובכלל אם זה קורה לעוד נשים אחרי לידה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שתעזרו - תגובה
עינת אהרן30/01/2011ספורט ממוקד של רצפה האגן יכול לעשות פלאים. יש הרבה מאוד אפשרויות סביב תחום זה. חוץ מזה אפשר לבקש הפניה מיוחדת לפזיוטרפיסטית של רצפה האגן והיא תוכל לתת לך תרגילים ולראות מה צמבך. שווה לנסות
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלת בסטרואידים במשך תקופה ארוכהשולי23/01/2011
שלום שמי שולי ואני אחרי לידה ( ששה חודשים ) שבה עברתי ניתוח קיסרי.
במשך ששת החודשים האחרונים אני עוברת גיהנום...
אנסה לספר את הסיפור בקצרה: עברתי ניתוח קיסרי בשבוע 36+6.
לאחר הניתוח הקיסרי סבלתי מדלקת ברחם ודלקות בשתן ועקב כך הייתי מטופלת בשש אנטיביוטיקות שונות. כשבועיים לאחר הלידה הגעתי לבי"ח לאחר שסבלתי מכאבים בבטן, לאחר בדיקה במיון גניקולוגי זיהו שיש הצטברות שתן ( 3 ליטרים ) בשלפוחית השתן, עברתי צינתור לשיחרור הנוזלים במיידית. בנוסף עברתי בדיקות דם בבי"ח וגילו שכמות טסיות הדם נמוכה עד מאוד ( כ-12000 ...זו לא טעות ), לא קיבלתי שום טיפול ושוחררתי הביתה. כשבועיים לאחר מכן עברתי בדיקות דם נוספות בקופ"ח ליד ביתי והתברר שכמות הטסיות ממשיכה לרדת לרמה של 6000 !!!. אמרו לי שאני בסכנת חיים והופניתי לחדר מיון. בחדר המיון קיבלתי קורטיזון במנה של 320 מ"ג למשך 4 ימים ומאותו יום אני מטופלת בפרדניזון כשהכמות ההתחלתית הייתה 60 מ"ג ( לאחר ה-4 ימים של הקורטיזון ). היום אני לוקחת פרדניזון בכמות של 10 מ"ג לאחר שאני יורדת בהדרגה ממנת הסטרואידים . בנוסף אני סובלת מאולקוס ולוקחת מאולקוס לטיפול בו.
עקב הסטרואידים בתקופה ממושכת זו יש מספר בעיות נוספות כגון: כאבים בעיניים, לחץ דם גבוה, סוכר גבוה וסבלתי גם מנפיחות ברגליים ( שזה טופל באמצעות זריקה ) עם מוגלה, יש לי נפיחות עקב הצטברות נוזלים בבטני ובפניי. קיבלתי גם טרמדקס לטיפול בכאבים שתוקפים אותי בערב ונורמיטן להורדת לחץ הדם, בנוסף אני נוטלת כדורים נגד חרדה ( אלפרליד 0.25 ).
בחודש האחרון יש לי התקפיי רעד בפנים ( בעיקר ) ובגוף ויד שמאל ננעלת לי בזמן ההתקף בצורה אוטומטית ואז מביאים לי כוס מים עם סוכר בזמן ההתקף ( לא בטוחה שזה עוזר אם בכלל ) וההתקף נמשך כ-2-3 דקות בכל פעם.
מעוניינת לדעת מה לעשות מפה והלאה ? אני ממש מיואשת וזקוקה לעזרה כמה שניתן מכל אחד שעבר דבר כזה או דומה והכוונה רפואית ממכם הרופאים ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופלת בסטרואידים במשך תקופה ארוכה - תגובה
עינת אהרן25/01/2011שולי יקרה,
אני מצטערת לקרוא את המסכת הקשה שאת עוברת. מאוד לא פשוט!!! אני מקוה שאת מקבלת עזרה בטיפול בתינוק ומצליחה להנות ממנו למרות הקשיים.
פורום זה איננו פורום רפואי. לא אני ולא הילה רופאות ועל כן אני ממליצה לך לפנות לפורום אותו מנהל צוות רפואי שיוכל לייעץ לך כמו שצריך.
תרגישי טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)