פורום אחרי לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה של תינוקת..
    אני
    08/11/2010

היי, יש לי תינוקת מקסימה בת חודשיים וחצי. לאחרונה היא נרדמת בשעות
    אחר הצהריים/ערב (בערך בחמש, שש, שבע) והיא מתעוררת רק בשעה 2.5 בלילה לאכול.
    האם זה תקין שהיא לא תאכל כל כך הרבה זמן??
    יש לציין שהיא ניזונה מנוטרמיגן שגם אותו היא לא ממש אוכלת ( 100 מ"ל בארוחה ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה של תינוקת..

הוספת תגובה

• שינה של תינוקת.. - תגובה

עינת אהרן
    08/11/2010

בוקר טוב
    קשה לקבוע אם זה נורמלי או לא בלי נתונים נוספים של משקל, הרגלים קודמים ועוד.
    האם יש בעיה כל שהיא? מדוע היא ניזונה מנוטרמיגן?
    יום נפלא
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת פרטים

אני
    08/11/2010

היא ניזונה מנוטרמיגן היות ויש חשד לרגישות לחלבון חלב פרה (לאחר יציאות עם דם והקאות). לפני שהיא התחילה עם הנוטרמיגן היא אכלה מטרנה אך היא הייתה אוכלת 80-110 מ"ל וזה היה לפני שבועיים. כמו כן היא נולדה במשקל 2.865 ועלתה יפה ע"פ הגרף של טיפת חלב. והיא הייתה ישנה גם הרבה שעות אך לא דאגתי כי היא הייתה אוכלת טוב. מאז שהתחילה עם הנוטרמיגן (לפני שבועיים) היא אוכלת 40-100 מ"ל והיא עלתה בשבועיים האלו רק 70 גרם שזה ממש מעט... אני מודאגת כי בניגוד למטרנה, כעת היא אוכלת פחות וישנה יותר והמשקל שלה לא עולה כמו קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שארית שליה אחרי לידה בגודל של כ-1 ס"מ על 6 ס"מ
    מיכל
    06/11/2010

ילדתי לפני שישה ימים. לידה ספונטנית ותקינה לתינוק מקסים. בבדיקת השליה שעשו בתום הלידה, ציינו כי השליה שלמה. עם זאת היום נפלטה מהנרתיק שארית בשר הדומה להרכב שליה בגודל של כ-1 ס"מ על 6 ס"מ. רצוי לציין שהשליה יצאה קצת לאחר משיכה של חבל התבור על ידי המיילדת שנראה שהיתה יותר חזקה מהרגיל. האם יש מקום לדאגה שנשארו עוד שאריות שליה? האם יש להמתין עוד 5 שבועות לבדיקה של הגניקולוג או ללכת לבדוק את זה כבר עכשיו? מכל שאר הבחינות נראה כי הכל תקין (הדמם מתחיל להיחלש, הרחם מתכווץ וההנקה תקינה). תודה

הוספת תגובה

• שארית שליה אחרי לידה - תגובה

עינת אהרן
    06/11/2010

מיכל יקרה מממזזזללל טטטווובבב
    ברוכה הבאה לפורום, שמחה לשמוע שעברת לידה תקינה וטובה ושאת אוחזת בידיך תינוק מתוק ואהוב.
    לפי מה שאת מתארת, ואני לא רופאה, לא בטוח בכלל שמדובר בשאריות שיליה. הדימום שאת עוברת הוא התנקות של הרחם ונורמלי שיצאו גושים ולא רק דימום רגיל. אם ירגיע אותך לפנות ליעוץ רפואי עשי זאת זה אף פעם לא מזיק (בכל מקרה גם אעביר את שאלתך לפורום גיקולוגיה). עם זאת אם אין לך כאבים חריגים, ההנקה הולכת חלק, הדימום הולך ונחלש והצוות הרפואי יידע אותך שהשיליה יצאה שלמה והיה בטוח בעצמו נדמה לי שאת יכולה להיות רגועה.
    תנוחי טוב, תאכלי היטב, תהני מהאמהות.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    06/11/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה אחרי 5חודשיים
    איילי
    04/11/2010

היי אחרי לידה 5חודשיים
    שאבתי במשך חודשיים כי הילדה הייתה בפגייה לאחר מכ הנקתי קת בערך שבוע ואז עברנו למטרנה מרגישה רע שלא המשכתי מכל מיני סיבות
    ועכשיו הייתי רוה להמשי ך יוא לי מעט כשאני לוחצת על הפיטמה האם אפשר להמשיך???לגבי האיכות של החלב והכמות היא בטח ירדה מה לעשות תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה אחרי 5חודשיים

הוספת תגובה

• הנקה אחרי 5חודשיים - תגובה

עינת אהרן
    06/11/2010

איילי יקרה,
    הרצון שלך להניק מרשים ומרגש, כל הכבוד.
    כמדריכת הנקה עם ניסיון לא קטן אי חייבת להיות כנה איתך ולומר לך שיהיהלא מקצועי ונכון לתת לך יעוץ דרך הפורום. המקרה שלך הוא יותר מורכב מהנקה רגילה שצריך ליעץ בה. יש פה מספר אלמנטים משמעותיים שיש להדריך אותך לגביהם ולהיות איתך במעקב וקשר רציף.
    עם רצון וכוח כמו שלך אני ממליצה לך בחום לפנות ליועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך ולקבל יעוץ כמו שצריך. אשמח לעזור לך למצוא אחת אם תגידי לי איפה את גרה.
    רק טוב
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עינת

איילי
    06/11/2010

היי אני גרה בתל אביב
    אבל ריתי לשאול אם זה לא מאוחר ואם יהיה חלב.??תודה רבה לך שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עינת - תגובה

עינת אהרן
    07/11/2010

איילי, הכי בעולם הייתי רוצה להגיד לך שזה אפשרי, אך זה יהיה לא מקצועי. חייבים לראות אותך, ליצר תוכנית עבודה כדי לנסות להחזיר את ההנקה. ראיתי מקרים שהנקה חזרה את צריכה לקחת בחשבון שזה דורש מאמץ, זמן ומשאבים . אשמח להמליץ לך על יועצות מצויינות באזורך אם תרצי.
    בהצלחה ושבוע נפלא
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי
    חנה
    28/10/2010

שלום,
    אני חודשיים וחצי לאחר ניתוח קיסרי והבטן עדיין לא חזרה לעצמה.... כלומר יש לי נפיחות קשה בבטן ואיני יכולה לישון עליה!!!!!
    האם זה יעבור וכן אוכל לשכב על הבטן??

רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קיסרי

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי - תגובה

הילה שקד
    07/11/2010

הי חנה ,

אני ממליצה להתייעץ עם רופא ..

שיהיה בהצלחה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עוזבים ילדה חולה בבית?
    אמא חדשה
    25/10/2010

שלום. הקטנה שלי הולכת וגדלה, הכל נפלא, ורק דבר אחד מטריד... הוירוסים של החורף. אני סטודנטית לריפוי בעיסוק ולפני כמה ימים התחלתי את ההכשרה הקלינית שלי. ההכשרה מחייבת נוכחות, והיעדרות של 20% ומעלה (10 ימים או יותר) מחייבת חזרה על ההכשרה. בנוסף, אני חייבת לסיים 1008 שעות הכשרה עם סיום התואר, וכיוון שבהכשרה הקודמת לא צברתי די שעות אני חייבת להיות נוכחת כמה שיותר בהכשרה הנוכחית.הקטנטונת היתה חולה כבר פעמיים מתחילת החורף, בשתיהן למשך שבוע. השבוע הראשון היה לפני תחילת ההכשרה ונשארתי איתה בבית. השבוע השני היה עכשיו (טפו טפו נראה שסיימנו עם זה כי היום אין לה חום). לא יכולתי להישאר איתה באף יום למעט היום וסוף השבוע. היא היתה בידיים מצוינות כל הזמן הזה (סבתא, דודה) אבל התחושה של ללכת לעבודה כשלילדה יש חום 39 ואין לה מצב רוח היא תחושה נוראית. אני יודעת כמה היא היתה זקוקה לפינוק בזמן הזה, וגם ירד לה קצת התיאבון והיא רצתה בעיקר לינוק. בכלל, אני מרגישה שמאז שחזרתי לעבודה וללימודים אני לא מוצאת את מקומי. לפעמים אני תוהה אם המהפכה הפמיניסטית היתה דבר נכון... אולי טבעי ונכון לנו יותר להישאר בבית עם הילדים? המדריכה שלי בהכשרה מקסימה והיום נתנה לי יום חופש עם הקטנה ביוזמתה, בלי שביקשתי. אבל לצערי אני מאמינה שזה לא הוירוס האחרון ולא תמיד אוכל להיעדר. אזאיך משאירים בבית ילדה חולה, איך מתגברים על רגש האשמה ואיך מצליחים לקחת אויר ולא להילחץ מזה?
    כל תגובה תתקבל בברכה.

הוספת תגובה

• איך עוזבים ילדה חולה בבית? - תגובה

עינת אהרן
    26/10/2010

אמא חדשה,
    תינוקת, בית, לימודים, קוראים לזה העומס של החיים והוא לא פשוט!
    אני מבינה לליבך כשאת מתארת את הקושי שבהשארת הקטנה כשהיא חולה, אין ויכוח כשילד מרגיש לא טוב (והשנים מלמדות אותי שלא חשוב הגיל של הילד) הם הכי צריכים את ההורים קרוב לתמוך, לפנק, להתחזק.
    מרבית היולדות שליוותי עם השנים וכן חברותי ואני יכולה להעיד גם על עצמי שהורות שינתה סדרי עדיפויות, גרמה לחשיבה מחודשת על הרצונות, הצרכים והתובנות שלי כאשה ולא רק כאמא. ואז עולה שוב סוגיית העבודה, הקרירה מה קודם למה.
    לא תמיד תהיי שלמה עם הבחירה שעשית, ואני מניחה שתינוקת חולה רק עושה את הבחירה הרבה פחות שלמה אבל אולי הידיעה שאת לרגע לא משאירה תינוקת בידים זרות אלא רק בידים עוטפות ואוהבות תקל עליך. לא כולן יכולות או רוצות להשאיר את התינוק שלהן עם משהו שהן מכירות וסומכות עליו ואת בורכת בסבתא ודודות שיכולות לעזור.
    החורף לפנינו וזה זמן נפלא לעשות הרבה עיסויים (רצוי עם הכוונה מקצועית). העיסוי מחזק את מערכת החיסון, מחזור הדם ועוד. ממליצה בחום. את מניקה את הקטנה שזו תרופת המנע הנפלאה ביותר שיכולה להיות - כל הכבוד לך!
    אני מקוה בשבילכן שלא תהינה חולות כלל ושהחורף יעבור בשלום.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי...

אני
    27/10/2010

אני מזדהה בחום...
    קשה להתמודד עם מחלת ילד, במיוחד תינוק כלכך קטן וחסר ישע...
    וזה נוראי יותר כשיש לך מחויבויות קודמות...
    טיפים להתמודדות, אין לי אבל יש לי סיפור במקום...
    אני אחות בכורה ל-7 אחים ותמיד תהיתי איך אמא שלי הצליחה לגדל את כולנו וגם לעשות תואר ראשון ושני עם תזה?! כששאלתי אותה היא אמרה שהיה לך קשה אבל היא אף פעם לא הסתכלה אחורה. אם אחד הילדים היה חולה היא השאירה אותו עם אמא שלה(סבתא שלי) והתרכזה כולה בלימודים כי זה מה שהיה לה חשוב.
    היום אני גאה בה כלכך על ההישגים שלה והם אלו שדחפו אותי להישגים האישיים שלי.
    אז לדעתי (ולדעת אמא שלי) המחשבה שלך צריכה להיות- איפה יותר חשוב שאני אהיה עכשיו?!
    הרי יש לך ידיים עוזרות ומצויינות, הגבלה במספר ימי היעדרות וחוב קודם ללימודים גם ככה... תסיימי את התואר שלך ותתפני לגדל את הבובה שלך, בנחת, באושר ובבריאות!
    המון הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לשתף
    דפנה
    19/10/2010

היי.
    שמי דפנה וילדתי את בני לפני כשנה וחמישה חוד'.
    לידתו של בני היתה הדבר הכי יפה וטוב שקרה לנו זה זמן רב מאחר וחיכינו לילד 5.5 שנים ולא הגיע אלא בהתערבות רפואית (הפריה חוץ-גופית). למזלי, ההחדרה הראשונה הצליחה וכיום אנו חובקים בן יקר. ההריון היה עבורי חוויה כ"כ מהנה- משהו שתמיד רק שמעתי עליו מחברות, שכנות, משפחה. והנה סוף-סוף, גם אני זכיתי לפרי בטן. באותן רגעים הרגשתי אישה יותר מאי-פעם! ההריון היה תקין ב"ה, ואני התחברתי לתינוק שבתוכי. נהנתי מכל רגע ורציתי כ"כ להבין מה מתחולל בתוכי,אז קראתי מאמרים, עיינתי בספרים והתכוננתי בכל נפשי ללידה ולהורות (עד כמה שאפשר)... חיכיתי ללידה ורציתי לידה טבעית- שוב מאותה סיבה של לחוש אישה (בעיני, לנו כנשים יש את הזכות הזו של לחוות את ההריון, להרגיש את העובר בתוכינו, להוציא אותו מתוכינו ולהעניק לו משדינו. בעיני- אין דבר יותר יפה ונשי מזה- וזה מה שכ"כ ייחלתי, בעיקר לאחר שנים ארוכות בהם זה נמנע ממני).
    הלידה הגיעה, ואין לי מקום לפרט אך אציין שלצערי, נפלתי על צוות שאינו בעד לידה טבעית, אשר רצה רק ליילד אותי ולשלוח אותי הביתה. מילדת אחת אפילו צרחה עלי כי הגעתי בשבוע ה-42 ואיך זה שלא הגעתי ללדת כבר בשבוע ה-38, כי אני בסיכון גדול, (לדבריה, לא לדברי הרופא שלי שהוא רופא מצויין ועקב ביסודיות אחרי ההריון שלי והוא זה שלא מיהר לשלוח אותי ללדת...) בקיצור, תהליך הלידה שלי החל גרוע והסתיים גרוע. לצערי, וזה מה שהכי לא רציתי - ילדתי בקייסרי. עד היום זה כואב לי שזה האופן שבו ילדתי כי כ"כ רציתי לידה טבעית... מה-גם שאני יודעת שזה מקטין במקצת את הסיכויים שלי ללדת לידה רגילה בעתיד.
    חזרתי הביתה לאחר שבוע, מתקשה להתמודד עם הכאבים הנוראיים, עם ההתעוררויות הרבות בלילה, אבל עשיתי הכל מאהבה. וכמובן שלא ויתרתי על הנקה, הרי זה הדבר הטבעי-היחיד כמעט שנותר בשליטתי והחלטתי לעשות הכל כדי להניק.
    אלא שאז נאלצתי לחזור לעבודה ולא הצלחתי לשאוב (עוד אכזבה מעצמי), ועברתי לתמ"ל. ואם חשבתי שהקושי הגדול מאחוריי, אזי שנחלה לי עוד אכזבה- בני החל לשלשל, להקיא, לסבול מכאבי בטן עזים ואף ירד ירידה דרסטית במשקל. התברר שהוא רגיש לחב ולסויה והוחלף לו התמ"ל. אבל בני המשיך לסבול והרופאים לא ידעו מה הבעיה... נסענו איתו למיון(בגיל 10 חוד') ומאז ועד היום אנו במעקב אצל רופאת גסטרו. התברר כי גם התמ"ל- שאינו מכיל חלב וסויה- גם הוא לא היה טוב בשבילו והחליפו לו למזון אחר- יקר מאוד ורק בירוקרטיה ארוכה- הוזילה לבסוף את המחיר... המזון החדש אינו משביע דיו תינוק בגילו (כאמור היום הוא בן שנה ו5 חוד'), ולכן הוא גם מתעורר בלילה בכדי לאכול- דבר שקשה לנו מאוד. אבל אני שמחה כי עכשיו לפחות אני רואה סוף-סוף ילד- שמח, חייכן, חכם, סקרן. למעשה, רק בגיל שנה התחלתי להנות ממנו באמת- רק מאז שקיבל את המזון החדש הזה שעושה לו טוב. מדהים כמה תזונה משפיעה עלינו וכמה היא עלולה למוטט...

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לשתף

הוספת תגובה

• רוצה לשתף- המשך

דפנה
    19/10/2010

השנה בחרתי להיות עם בני, בגלל אותה בעיה של האוכל שהוא ניזון ממנו. אינני יכולה לשלוח אותו למטפלת משום שאסור לו הרבה דברים, כי כרגע הוא צריך לעלות במשקל ואז יוסיפו לו מזונות נוספים לתפריט היומי שלו.
    בחרתי להשאר, על-אף שקשה לנו מבחינה כלכלית (זו בעצם הסיבה שבגינה חזרתי לעבודה בשנה שעברה). היום, אני כ"כ מצטערת שעשיתי את זה, אבל באמת שהיינו חייבים כל שקל... תמיד אני חושבת לעצמי שאם לא הייתי הולכת לעבוד- אטז הייתי ממשיכה להניק את בני והכל היה בסדר. אבל מצד שני, האגריות והרגשיות האלו- היו מתגלים בכל מקרה במוקדם או במאוחר, לא כן?
    אם כל הקושי שעבר עלי בשנה האחרונה, אני חשה שאני האישה הכי מאושרת בעולם. - יש לי ילד מדהים, חכם, מיוחד בשבילי והוא המתנה הכי יקרה עבורי.
    אני אוהבת אותו הכי בעולם!!!! אני רק רוצה שיהיה לו טוב, שיאכל כבר הכל ושישן לילה שלם, כי קצת קשה לי עם זה. אבל אין זה סותר את אהבתי העזה כלפיו....
    שמחתי לשתף. היה לי חשוב לשתף.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת, הילה או קוראי הפורום

דפנה
    24/10/2010

אשמח אם מישהי מקוראי הפורום (וגם עינת או הילה) יגיב על סיפורי המתומצת, יעודד ואולי יתן טיפים וכוחות להמשך...
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דפנה

אמא חדשה
    25/10/2010

הי דפנה,
    מה שלומך?
    לא הגבתי עד עכשיו כי לא ראיתי את ההודעה קודם. את כזו מקסימה. ואיזה כיף ששיתפת.
    נשמע לא קל- להמשיך לא לישון בלילה ולעבור את כל ההתחבטויות עם מזון בגיל שנה וחמישה חודשים, גיל שרוב הילדים כבר ישנים בו וההאכלה שלהם קלה יותר. אבל נשמע שעליתם על הדרך הנכונה, ואני מקווה שזה אכן כך.
    ובקשר למחשבות על האם היית צריכה לצאת לעבוד, ועל כך שלא הצלחת להמשיך להניק: כן, אני חושבת שאם יש לו הרבה אלרגיות, הן היו צצות במוקדם או במאוחר. וכן, אין מה לעשות, כשצריך כסף אז צריך כסף, גם לי הכי קשה בעולם לעזוב את הקטנה כל בוקר אבל אין ברירה. אני חושבת, שאמהות חשות כמעט תמיד רגשות אשמה, על משהו... ואם היית נשארת איתו בבית, אולי היית מרגישה אשמה כי אח"כ היה קשה לו להתרגל למסגרת אחרת, אחרי כל כך הרבה זמן עם אמא... אנחנו תמיד מוצאות סיבה לייסורי מצפון כאמהות, וזה נובע מהרצון שלנו לעשות את הכי טוב ומהמציאות, שמה לעשות, לא תמיד מאפשרת את זה. אני מאוד מאוד מזדהה עם ההרגשה הזו. ובקשר לשאיבה- זה תמיד נראה כל כך קל ופשוט, אבל אני יכולה להעיד על עצמי ועל חברות רבות שניסינו וניסינו ופשוט לא הצלחנו. לפעמים זה לא הולך, ואולי בלידה הבאה זה יהיה קל יותר.
    אני לא יודעת אם עזרתי במשהו, אבל נגעת לי ללב והרגשתי צורך להגיב.
    תרגישו טוב במהרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא החדשה

דפנה
    26/10/2010

היי.
    תודה שהגבת וכתבת דברים כ"כ חכמים ומעודדים. בעיני זה מראה על האופי שלך וטוב ליבך גם בלי להכיר אותך... ריגש אותי ההזדהות שלך, העידוד ובעיקר המשפט האחרון שכתבת שאני ריגשתי אותך מאוד ולכן הרגשת צורך להגיב. אין לך מושג כמה חשוב לי כרגע תגובות חמות ומעודדות כמו תגובתך. תודה לך על כך!
    לגבי ההנקה- אז כן, אני מקווה שאוכל להניק יותר בילד הבא. אני לא יודעת מתי זה יהיה כי כמו שכבר כתבתי זה יהיה בהפריה ואי-אפשר לדעת כמה זמן זה יקח... בכל מקרה כרגע, בגלל המצב שבו אני נמצאת- אני רוצה לדחות את הטיפולים כי אני רוצה לפחות שיהיה קצת טוב יותר עם בני ושהוא ישן לילה שלם- כי אם יהיה לי עכשיו עוד ילד- נראה לי שאני יתמוטט... האמת היא שגם יש לי קצת טראומה מהלידה- הניתוח, הכאבים, הבטן שנשארה לי מהניתוח ואני לא מצליחה להוריד... וגם יש לי פחד להביא ילדים עכשיו כי אני מפחדת שיהיה את אותו סיפור שהיה לי עם בני. את לא מבינה כמה הוא סבל! מסכן! עד שעלו על הבעיה שלו הוא סבל מאוד. ויש לי מן פחד כזה שהילד הבא שיוולד גם עלול לסבול מכל מיני דברים (לאוו-דווקא מה שהראשון סבל), אבל אני חוששת שהוא יסבול וזה מפחיד אותי וגורם לי לחרדה גדולה... אני מאמינה שעם הזמן, וכאשר הבן שלי כבר ישן לילה שלם והדברים ילכו וישתפרו- אז גם אני יתחיל לשכוח את מה שהיה בלידה ואת הסבל שבני עבר, ואז אני כבר ארצה עוד ילדים.
    אני רוצה להגיד לך שוב תודה על הכל. את מיוחדת! ובאמת תודה על תגובתך המעודדת.
    תודה! תודה! תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת, הילה או קוראי הפורום - תגובה

הילה שקד
    26/10/2010

הי דפנה ,

איזה סיפור מרגש !! קודם כל אני שמחה לשמוע שאחרי שנים של ניסיונות הצלחת להכנס להריון וההריון היה תקין ועבר עליך בנעימים .
    אני רוצה לחזק אותך ולומר לך שאת עשית כל מה שיכולת כדי לחוות את הלידה בצורה הטבעית ביותר , אך לא תמיד הדברים בשליטתנו , יש כאן עוד תינוק קטן במערכה,זה מתסכל לשמוע שהגעת לחדר לידה ומה שהמיילדת עושה זה לצעוק עליך ..אני לא מכירה את הסיפור לידה אז אני לא יכולה להתייחס אליו. מה שחשוב מכל חווית הלידה שלך שיש לך ילד בריא ומתוק ושגם את בריאה ושלמה .אך אני יודעת שזה יכול להיות מאכזב ומתסכל ולכן אני ממליצה בחום ללכת לעיבוד חווית לידה , להבין מה היה שם ולקחת כלים ללידה הבאה , אם את מהצפון אשמח להמליץ לך .
    רק שתדעי בעניין לידה הבאה ,אני מכירה נשים רבות שילדו לידה נרתיקית לאחר קיסרי .
    אך /שתגיעי לגשר , אשמח לעזור לך ולחשוב איך ללכת לקראת הלידה הבאה.
    בעניין ההנקה - את נפלאה!! למרות הכאב הגופני והאכזבה מצורת הלידה התעקשת והנקת , זה ממש לא מובן מאליו ..
    ועכשיו בעניין האשמה - ברוכה הבאה לעולם האמהות , לא משנה מה נעשה תמיד נרגיש אשמות .את בזמנו הבנת שאין ברירה אלא לחזור לעבודה , את לא ידעת שהקטנציק יהיה אלרגי לחלב פרה ויעבור תקופה לא פשוטה , אבל הנה החלטת להשאר בבית וטפל בו באופן צמוד ואישי - אין עליך!!

אני רוצה לאחל לכם המון בריאות ואהבה
    יום נפלא
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+...

דפנה
    27/10/2010

היי הילה.
    איזה מתוקה את על מה שכתבת! זה כ"כ חכם ונכון מה שכתבת. אני ממש שמחה שהגבת.
    מה שמשך את תשומת ליבי זה שהצעת לי ללכת ולעשות עיבוד חווית לידה. זה חדש לי, ורציתי לדעת מה זה בכלל? איך עושים את זה? ואיפה? משום- מה יש לי תחושה שזה יכול לעזור לי, וכל דבר שיכול לשפר את הרגשתי ובעיקר לסייע לי לקראת הלידה הבאה (מתי שתיהיה...) מתקבל אצלי בברכה.
    לשאלתך, אני תושבת ירושלים ואודה לך אם תמליצי לי על מישהי טובה באיזור מגוריי.

תודה שהגבת. כל מילה שלך היתה כ"כ נכונה! לפעמים אנחנו יודעים שעשינו מה שיכולנו כדי שיהיה טוב ושיש דברים שאינם בשליטתנו. אבל אדם ביקורתי מאוד כלפי עצמו, ולכן כששומעים זאת מאחרים- זה נותן עידוד ואולי אף גורם לנו להשלים במידת-מה עם מה שהיה... תגובתך היתה ממש במקום! תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

אני
    27/10/2010

דפנה שלום.
    ראשית, מזל טוב להולדת הבן... אחרי כלכך הרבה זמן וציפיה, איזה אושר גדול...
    ועכשיו, אני רוצה ממש לומר לך מקרב ליבי- את מדהימה.
    איזה שיתוף, איזו יכולת הבעה של רגשות, הדהמת אותי.
    אני רוצה לומר לך שזה שילדת בקיסרי זה ממש ממש לא נורא! אחר כך תוכלי ללדת בלידה רגילה ואף טבעית, עם צוות נכון ומתאים שילווה אותך.
    אני שמה לב שהמון נשים (ואת ביניהן) מאוד מאוכזבות וכועסות על עצמן בגלל שהן לא "הצליחו" ללדת בלידה רגילה וזה לא הוגן כלפיך!
    לא היה לך פרטנרים מוצלחים לתהליך ולפעמים גם אין ברירה. אני בטוחה שהצוות הרפואי- שידע בודאי על ההפריה העדיף לא לקחת סיכון על חיי בנך ולכן נשלחת לניתוח. זוהי לא אשמתך, זאת הגישה היום- רפואה מתגוננת...
    ולגבי העבודה...
    אני נשארתי עם בתי המקסימה 3 חודשים בבית והיה לי ממש קשה, נורא רציתי לחזור לעבוד והיו לי קוצים ב... את מתארת לעצמך איזה רע הרגשתי?! שאני לא רוצה להשאר עם הקטנה שלי בבית?! פשוט לא היתה לי סבלנות...
    יש לנו אילוצים בחיים שמביאים אותנו לעשות בחירות קשות ולפעמים הן באות גם על חשבון הקטנים אבל בוודאות אני יכולה לומר לך שמה שחשוב זה שאת תהיי מרוצה ושמחה מחייך כאמא וכאישה ואז יהיה טוב לך ולמשפחתך.
    ההתמודדות עם ילד עם מגבלות תזונתיות היא בטח קשה ומגבילה ביותר אבל יש לך כוחות נפש עצומים- לפי דבריך, וכן מקום לשפוך בו את הקשיים והצרות.
    תמיד תקבלי כאן חיבוק ותמיכה.
    כל השאר "קטן עליך".
    מחזקת ומחבקת אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני

דפנה
    28/10/2010

ראשית, אני רוצה להודות לך על תגובתך. שמחתי שהגבת- זה מעודד וכל מילה שאמרת נכונה.
    בקשר לזה שאמרת שהרגשת צורך לצאת כבר מהבית כשביתך היתה בת 3 חודשים- אני רוצה להגיד לך שזה בסדר גמור וזה מאוד לגיטימי! לא פשוט להיות בבית כל הזמן ולתת את כל-כולך לרך הנולד. אין ספק שהם הדבר הכי טוב שיש, אבל יחד עם זאת יש את הצורך גם לדאוג לעצמך. אני חושבת שאם זה עושה לך טוב לצאת מהבית (ולא משנה מתי)- אז כדאי שתעשי מה שטוב לך, כי אחרת את עלולה ליצור תסכולים מכך, והתסכולים הללו פוגעים הרבה יותר בילדינו ובמשפחתינו (וכמובן גם בנו)- כשאנחנו לא עושים מה שטוב בשבילנו.
    אני גם חושבת שאת לא צריכה להרגיש רע בעניין הזה, בדיוק מאותה סיבה שכתבתי מקודם, והילדה החמודה שלך תסתדר היכן שתהיה. אני בטוחה שאמא טובה כמו שלה תדאג לשים אותה במקום הכי טוב ומתאים עבורה. חוץ-מזה, שכאשר ילד שנמצא בחברת ילדים נוספים הוא בדר"כ מתפתח יותר מהר והופך להיות חברותי יותר- כך שאין לך מה להרגיש אשמה.
    אני מאמינה שגם אמא צריכה לאגור כוחות, וכדי שאמא תתפקד ביעילות- היא צריכה לדאוג לעצמה, לעשות דברים טובים בשביל עצמה. כך היא תוכל לאגור כוחות להמשך הטיפול בילד/ה.

אני מנסה לחשוב על עצמי- מה היה קורה אילו ילדתי את בני בקלות, נכנסת להריון בקלות ויולדת בלידה רגילה. אילו בני לא היה סובל וכו' - אז אולי גם אני הייתי חשה את אותה חוסר-סבלנות להיות בבית, את אותו רצון עז לצאת קצת ולנשום אוויר צח ממקום אחר (לחזור לעבודה, כמו שאמרת).
    תיהי חזקה ואל תשפטי את עצמך. את בסדר גמור. תחושותיך הינן תחושות לגיטימיות ומובנות בהחלט!
    אני רוצה להגיד לך שוב תודה ענקית על תגובתך הכנה. אז תודה ו... אל תרדי על עצמך- את מקסימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+... - תגובה

הילה שקד
    28/10/2010

הי דפנה ,

בכיף.. אני שמחה שהצלחתי לעודד אותך

לצערי אני לא מכירה נשים באזור ירושלים
    אני אתן לך מספר טלפון של מטפלת שאני אישית מאד אוהבת מאזור הצפון , כדאי לדבר איתה אולי היא מכירה מטפלות מאזורך .
    קוראים לה יסמין זיו שחם-050-7266495

שיהיה בהצלחה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת נשימה אצל תינוקת
    לימור
    19/10/2010

יש לי תינוקת בת שלושה שבועות. לפני מס' ימים היא בכתה בכי היסטרי ותוך כדי הבכי עצרה את הנשימה למס' שניות...
    אני לא בטוחה אבל יכול להיות שהיא אפילו התעלפה לשניה כי היא היתה מאוד אפטית בתום האירוע.
    מאז המקרה אני לחוצה מאוד כשהיא בוכה ומפחדת להיות איתה בכל מיני סיטואציות שהיא עלולה לבכות (למשל, כשנוסעים איתה ברכב היא לפעמים בוכה ולוקח כמה שניות עד שאפשר לעצור בצד ולהרגיע אותה- מה יהיה אם במהלך השניות האלה היא תיכנס לבכי היסטרי ותעצור את הנשימה?).
    משיחות עם רופאים ידוע לי שמדובר בתופעה יחסית שכיחה שאינה מסכנת חיים אבל...
    איך מתמודדים עם הדבר הזה?? ועוד עם תינוקת כ"כ קטנה?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירת נשימה אצל תינוקת

הוספת תגובה

• עצירת נשימה אצל תינוקת - תגובה

הילה שקד
    19/10/2010

אהלן דנה ,

קודם כל מזל טוב !!
    אני גם מכירה את התופעה והאמת שזה מלחיץ נורא ובכלל כל מה שנוגע לקטנטנים שלנו זה כל כך מלחיץ .
    אני ממליצה לך ולבן זוגך ללכת ללמוד קורס עזרה ראשונה לתינוקות , זה ייתן לכם תחושת שליטה וזה יוריד את מפלס החרדה בקורס הם נותנים כלים לכל מיני מצבים .
    את דיברת עם הרופאיםוהם אמרו לך שלא יכול לקרות משהו ..אז זה כבר מרגיע מאד .. ואם יש בך פחד להיות איתה אני ממליצה על עזרה לפחות לשבוע הקרוב(אמא, סבתא, דודה, חברה)שיהיו איתכן , התחושה שיש איתך עוד מישהו יכולה לעזור ואז אולי יהיה לך יותר קל להתמודד ואני מבטיחה שאחרי שבוע כזה , הלחץ והפחד יעברו .

בהצלחה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה בת חודש
    קרן
    18/10/2010

היי,
    ילדתי לפני חודש. בתחילה ניסיתי להניק, לאחר 2 מפגשים עם יועצת הנקה מדהימה וניסיונות רבים ומייאשים וקשים.. החלטתי לוותר על הנקה (על אף שהדבר היה כה חשוב לי לפני הלידה). עברתי לתמ"ל ובאמת הוקל לי.
    הבעיה היא שלילדה התחילו גזים, והדבר בא לידי ביטוי בעיקר בזמן סביב ההאכלה. כלומר כל האכלה מבקבוק מלווה בצרחות, התפתלויות והפסקות רבות לגרפס או עיכול . דבר זה גורם לי מאוד להירתע לצאת איתה בזמן שאני יודעת שהיא צריכה לאכול. זה מונע ממני את החופשיות שכל כך ציפיתי לה יחד עם הקטנה, את הפנטזיה שלי שהיא תלך איתי לכל מקום מבלי חשש. ושאוכל להאכילה בחופשיות בכל מקום בקלות. המצב כיום הוא שאני די "כלואה" בבית בזמן ההאכלות, בערך כל האכלה לוקחת כשעה פלוס. אח"כ הרדמה לוקחת חצי שעה (זה בלי לדבר על כך שלפעמים מתעוררת אחרי חצי שעה בבכי מגזים..אני מרגיעה ומרדימה שוב ואז מגיעה שעת ההאכלה הבאה..ייאוששש).

אני מאוד רוצה להצטרף לקבוצת תמיכה באזור מגוריי ואפילו איתרתי כזו. אבל אני חוששת מאיך יהיה איתה, מה יהיה אם תבכה בטירוף מגזים ולא אוכל להרגיעה, מה יהיה אם תהיה רעבה ולא אוכל לנוע איתה בזמן הגרפס או בכלל להיות חופשית כמו שאני איתה בבית בזמן האכלה.

אני מרגישה שנלקח לי בבת אחת כל החופש שלי, מרגישה מוגבלת מאוד, תלוייה בעזרה, עצבנית, עצובה ,מתוסכלת ומלאת רגשות אשם וקצת אגואיסטית על כך שאני תולה בתינוקת לפעמים את האשמה בתחושות שלי, כי היא סה"כ יצור תמים וזך.

אודה לתמיכה ולעצותיכן.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא רגועה בת חודש

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה בת חודש - תגובה

עינת אהרן
    19/10/2010

תמי בוקר טוב,
    מזל טוב על הקטנה.
    כמה דברים עולים לי בראש ואני אשתף אותך. ראשית הייתי פונה ליועצת ההנקה שליוותה אותך ושואלת אותה אם היא תוכל ללמד אותך "האכלה איטית" מבקבוק, זו שיטה פשוטה ומומלצת מאוד להאכלה מבקבוק שבה התינוקת קובעת את הקצב, ולא הכל נכנס "בבום" לקיבה ויוצר לחץ ועוד יותר גזים.
    שנית הייתי פונה לרופא הילדים שלכם על מנת לוודא שהיא לא סובלת מריפלוקס או אלרגית לחלב פרה או להיפך לסויה, תלוי מה את נותנת לה כרגע. אולי אלרגיה כלשהיא עושה את כל העניין הרבה יותר קשה.

והדבר השלישי הוא, כמי שמנחה קבוצות לאמהות ותינוקות אני יודעת לומר לך שאנחנו מתורגלות להנחות כמעט בכל מצב. לכי לקבוצה בלי לחשוב פעמיים בכלל זה אחד המקומות בהם אף אחד לא יעיר לך, לא יסתכל עליך בעין עקומה או כל דבר אחר כשהיא תבכה להיפך, תקבלי עצות ועזרה ותרגישי יחד עם הקטנה הכי מוכלת שאפשר.
    אין מה לעשות תינוקות בוכים, זו הדרך שלהם לתקשר ולהגיד לעולם את שעובר עליהם גם אם לא תמיד זה נוח לנו וזה מה שהקטנה שלך עושה, כמה נורמלי!
    במסגרת הקבוצה את יכולה לעמוד, להרים, לנחם לעשות הכל. זו מסגרת שמאפשרת ומעודדת זאת.
    אני מאמינה שבמסגרת הקבוצה את תמצאי גם שהתחושות והרגשות שתארת שהם כ"כ לגיטמית ונורמליים הם רגשות שעוברים על הרבה מאוד אמהות, כל אחת וסיבותיה היא. השאלה מה עושים עם זה. תפקידה של המנחה לעזור לך לקבל את התחושות ולתעל אותם למקומות הנכונים.
    תהני תהני תהני!!!!!

ימים טובים
    עינת אהרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמהות טרייה - קצת אבודה....
    תמי
    17/10/2010

הי לכולן,
    שמי תמי וילדתי תינוקת מקסימה לפני שבועיים.
    האמת שבמהלך ההריון מאוד חששתי שלא אתחבר לתינוקת אבל מהרגע שילדתי אותה (בלידה לא קלה) הרגשתי שאני מאוהבת בה והתחברתי אליה מיידית.
    אבל כפי שאתן יודעות, ההתחלה לא ממש קלה.
    מאז שחזרתי הביתה אני בוכה לא מעט. אני מטפלת בתינוקת במסירות גדולה ודואגת לכל צרכיה, אבל הקושי לא פשוט.
    אני מוצאת את עצמי בוכה הרבה, מכיוון שיש לי קשיים עצומים בהנקה (לתינוקת לשון קשורה ושפה קשורה המקשים על ההנקה) אני מיוסרת עם רגשות אשמה על כך שאני בעיקר שואבת או חלילה לעיתים נותנת לה תמ"ל וזה הורג אותי כי מאוד קיוויתי להניק וזה התנפץ לי בפרצוף.
    בנוסף, אני מאוד חרדה לתינוקת. אני חוששת שבגלל חוסר הניסיון שלי אני עלולה לגרום לה נזק (אולי אני מאכילה לא טוב, אולי היא תהיה חולה וכולי).
    בכלל, אני מרגישה שלא הספקתי להתאושש מהלידה, התפרים, הטחורים, כמויות המבקרים שכוונתם טובה, אבל הם נוטים להתנחל לשעות ארוכות בבית בזמן שאני כבר מתה שכולם יעופו.
    נשמע לכן מוכר?

אני מרגישה מאז הלידה בדידות גדולה וריחוק משמעותי מבעלי שעד לפני שבועיים היה אהבתי הגדולה אבל עכשיו אני מרגישה שהוא פשוט "לא מבין אותי" ומה שעובר עלי וזה מאוד מרחיק בינינו.

איך מתגברים על התחושות המעיקות הללו?
    אני מניחה שזה נורמאלי אבל אני מרגישה אבודה, בודדה (למרות שאמא שלי איתי כמה שעות טובות בכל יום), אבל התחושה של הריקנות והחירות שנלקחה ממני מול החרדה לשלום ובריאות התינוקות מעיקה עלי
    גם השגרה.... אני כבר רוצה שגרה יומית שפשוט לא מגיעה.

מה עושים??....
    בעלי אמר לי לפני יומיים כי הוא מאוכזב כי חשב שאהיה באופוריה אחרי שחיכנו לתינוקת שנתיים כמעט. ושבכלל אני לא נראית שמחה ומאושרת.
    יכול להיות שאני פשוט לא מאושרת? האם זה יהיה ככה תמיד?

לקביעת תור
    סגירה
    אמהות טרייה - קצת אבודה....

הוספת תגובה

• אמהות טרייה - קצת אבודה.... - תגובה

עינת אהרן
    18/10/2010

תמי יקרה,
    אם רק היית יודעת כמה את לא לבד....כמה המילים שיוצאות מבין ידיך הן מילים שאני שומעת בסתר בין 4 קירות מיולדות כמעט מידי יום.
    הניפוץ של הפנטזיה הגדולה שלאחר הלידה עם כל הציפיות שהולכות ומתפוגגות יחד עם גלי העייפות והתסכול.
    בן הזוג שעכשיו הוא גם אבא, איש משתנה.
    תחושות חדשות, לא מוכרות אולי מאיימות.
    תינוקת מתוקה ומקסימה שלא מצליחה לינוק.
    תפרים, טחורים, דמעות ועוד דמעות.
    כן נשמע מוכר מאוד מאוד. כן את לא לבד!

אמאלה, יאמר לזכותך שאת במודעות מוכנה לעמוד מול המציאות, לתת לה שם ומילים, לשאול מה עושים. כל הכבוד לך.

כמה טיפים קטנים לאמא גדולה מהחיים -
    ראשית אם אובחנה לשון קשורה ושפתיים קשורות אצל בתך יש לכך פתרונות!! אין סיבה לא לטפל. את מוזמנת ליצור קשר ואפנה אותך למקמות המתאימים ואם יתאים לכם לטפל ייתכן מאוד שתצליחו לזכות בהנקה כמו שאת רוצה.

לא להתמודד לבד - לראות ממי ומאיפה את יכולה לגייס כל עזרה כדי לשתף, לחלוק, לנוח, להתאושש, לאכול, לבכות יחד, לדבר . חברות, סבתא במשרה יותר מלאה ואני לא יכולה מלהמנע מלהמליץ בחום מלווה לאחר לידה. זו בדיוק העבודה שאנו עושות. את מוזמנת ליצור קשר ואספר לך יותר, לפעמים כמה פגישות משנות תמונה שלמה.

ממליצה בחום להתחיל לחפש באזור מגורייך קבוצה לאמהות ותינוקות. קבוצה כזו היא מקור לשיתוף, למידה, חברה ממש הכל . אשמח לעזור לך לחפש כזו.

ובסוף לידה אמהות הן התחלה של דרך אחרת, חדשה, מאתגרת תני לעצמך את הקרדיט לסלוח לעצמך, לנוח, לקבל את השינוי, לאהוב את הקטנה שלך, את האמא שמתגלה בך. את רק שבועיים אחרי לידה הכל כ"כ טרי. לנשום, הרבה לנשום ולשתף.

ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה איתך כל כך

קרן
    18/10/2010

את מתארת מילה במילה את מה שאני חשה בימים אלה, חודש אחרי הלידה.
    אני מתנחמת בידיעה שרבות וטובות עברו זאת לפנינו ואמרו שאחרי חודשיים שלושה הכל הופך להיות קל יותר ונהיית סוג של שגרה...אני מחכה לרגע הזה בכליון עיניים.

מה שכן, כדאי לדעתי לשוחח עם בעלך כשהילדה ישנה ואת אחרי מקלחת, רגועה, בגילוי לב, להסביר שאת מאושרת, אך יחד עם זאת מוצפת הורמונים, מחשבות, רגשות ועוד לא הספקת לעכל את חוויית הלידה, שלא לדבר על תקופת ההריון שפתאום הסתיים...
    ברגע שתעשי זאת, אני בטוחה שהוא יבין יותר וינסה להקל עליך במה שיוכל (כדאי גם לפרט במה יכול לעזור לך, גם אם מדובר בפינוי הכלים למדיח..).

בתקווה שכל יום יהיה יותר קל ומהנה מקודמו והתאוששות מהירה,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת וקרן - תודה רבה

תמי
    18/10/2010

נחמד לדעת שיש מישהו שמבין מה עובר עליך.
    אני מניחה שהזמן עושה את שלו.
    לא שאני חושבת שהאמהות נהיית יותר קלה עם הזמן, אבל הזמן כנראה ייתן עוד קצת הסתגלות וחוזקה וגיוס מאגרי כוח.
    אתן רק מחזקות את הצורך לשתף, לחלוק עם האהובים שלנו את הקשיים
    למרות שלפעמים זה לא אידיאלי לשמוע.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהנקה
    סאני
    16/10/2010

שלום, התינוקת שלי בת חודש ושבוע ממש מהיום הראשון היה לי קושי רציני בהנקה הבעיה שלי היא שיש לי רגישות קיצונית בפטמות(לציין שתמיד סבלתי מרגישות אך לא תארתי לעצמי שאסבול עד כדי כך..)אך סרבתי להתייאש וניסיתי שוב ושוב להניק במיוחד כשכל הסביבה הבטיחה ש"אתרגל" .בהמלצת יועצת ההנקה(נפגשתי עד כה עם 3!) הראשונה שאמרה שהכאב שאני סובלת הוא לא נורמאלי וכל רעיון ההנקה מתפספס הומלץ לי לשאוב כמה שיכולה ובהמשך לנסות להניק,אז השגתי את המשאבה של מדלה-לקטינה ושואבת 9-10 פעמים ביום(לשאוב אני מסוגלת-פחות מציק) מאוד מאוד מעייף כל השאיבות אבל אני מאמינה שמאוד חשוב ולכן ממשיכה.. אני מנסה גם להניק לסרוגין והשבוע אפילו הצלחתי יומיים שלמים רק להניק עם שאיבה אחת בלבד, הייתי מאוד גאה בעצמי רק שהצרחות של הקטנה שיגעו אותי בסוף..לצערי אני חוששת שהיא התרגלהלבקבוק ופשוט לא שובעת.. מה גם שבתום היומיים האלו של ההנקה התפתח לי גודש קיצוני ביותר ובסבל ויסורים נפטרתי מהגודש עם מסג'ים .. חזרתי לשאיבות וסוף סוף היא ישנה טוב ורגועה אבל מה לעשות?? יועצות ההנקה לא ממש עזרו לי..חשבו אולי בתנוחה, או בתפיסה שלה או אולי יש לי תסמונת ריינולדס(בעיה באספקת הדם לקצוות) אבל הכל בסדר גם עם הקטנה וגם איתי.. אני יודעת שזה ממש לא סוף העולם אם אחליט להפסיק את כל השיגעון הזה ולהכיר בעובדה שאולי אני פשוט לא מצליחה להניק.. אשקר אם אגיד שלא קשה לי המחשבה הזאת.. למה זה צריך להיות ככ קשה??אני סהכ רוצה להניק?! ייאש

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהנקה

הוספת תגובה

• קושי בהנקה - תגובה

עינת אהרן
    16/10/2010

סאני, אני בטוחה שזה באמת מתסכל כ"כ לרצות להניק ולהתקל בקושי כמו שאת מתארת. אני מניחה שנפגשת עם יועצות הנקה שקבלת עליהן המלצות, לא אשאל מי הן אך בשלב זה אם את מרגישה שניסית הכל ועדין הבעיות נשארו אני ממליצה בחום ללכת ליועצת הנקה מוסמכת שהיא גם רופאה. זו שאני מכירה וממליצה היא ד"ר מירי ליבוביץ, יש לה קליניקה מצויינת באודים. תוכלי למצוא את הפרטים שלה באינרנט, יש לה אתר.
    מירי תוכל לאתר ללא ספק אם יש בעיה במבנה הפה של הקטנה, משהו בזרימת הדם אצלך, אולי פטריה או כל סיבה אפשרית אחרת לכאבים והתחושות שאת מתארת. שווה לנסות!!!!

כל הכבוד לך על המאמצים ובהצלחה.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורא פוחדת מלידה שנייה וממה שבא אחר
    מילי
    15/10/2010

שלום,

אני בהריון שני חודש שביעי. יש לי ילדה מקסימה בת ארבע שכבר מבינה שהיא הולכת לקבל אח חדש ומתרגשת ביחד איתי. מיותר לציין שגם אני מתרגשת, אולי אפילו יותר מההריון הראשון כי הריון זה תוכנן ואפשר להגיד שהתחברתי אליו יותר מהר, אולי בגלל העובדה שעכשיו אני מנוסה יותר ובוגרת יותר. כבר לא מפחיד לי לגעת בתינוק כל כך קטן מחשש שיישבר או שאפגע בו (כך זה היה בהתחלה עם בתי הראשונה).

למרות כל זאת אני נורא חוששת מהלידה ובעיקר ממה שבא אחריה. בשבילי הלידה הראשונה (עם כל הכאב והצירים והעייפות והקושי) היתה כלום לעומת הרגע שאחרי. הרגע שבו אני חוזרת הביתה עם דימום, תפרים, כאבים בכל הגוף, הרגשה שאני מתמוטטת ובכי שאין לו סוף. להוסיף לכל זה תינוק שצריך למלא לו את כל הצרכים שלו וגם הנקה (מלאה- כי התעקשתי לא להיעזר בתחליפים) ובעל שאמנם מבין אך נדמה לי שלא ידע להכיל את כל זה (ובעצם אני מבינה אותו כי זה גם חדש לו וגם היה לו קשה שאני מאבדת שליטה כך), זה הרגע שאני הכי פוחדת ממנו, למעשה אני כבר בוכה מעכשיו (בשקט).
    אני נורא חוששת שמה שהיה לי זה דכדוך לידה ונורא חוששת שזה יחזור עכשיו ושאני לא אצליח לתפקד (אני גם צריכה לחזור ללימודים, לעבודה אני חוזרת אחרי כמה חודשים).

חשוב לציין שאני פוחדת להישאר לבד (אין כל כך מי שיעזור לי, אמא תעשה הכל, אני יודעת אבל גם לה יש עבודה ואני לא רגילה לבקש עזרה מאף אחד אחר).
    חוץ מזה אני לא יודעת איך להכיל את הילדה הראשונה שלי בכל זה, אני נורא חוששת להוציא את כל העצבים עליה.

אני תמיד מדמיינת איך אני חוזרת הביתה שמחה ומאושרת ואיך אני עם הניסיון שצברתי עם הראשונה מצליחה לטפל בתינוק ולשלוט בהכל אבל איכשהוא האופוריה הזו מתפוגגת כאשר אני נזכרת ברגע שאחרי הלידה הראשונה.

נורא קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות.

הוספת תגובה

• נורא פוחדת מלידה שנייה וממה שבא אחר - תגובה

עינת אהרן
    16/10/2010

לור יקרה,
    הפחדים והחששות שלך הם טבעיים ונורמליים. אני לא מכירה אמא אחת שאין לה חששות לפני הלידה. כל לידה מביאה איתה סיפור אחר, כל ילד מביא איתו עולם חדש ולכן לא בהכרח נמה שעברת בפעם הראשונה יחזור על עצמו גם הפעם!

ציינת שאת מאוד מחוברת להריון הזה, לעובר שברחמך, שהפעם את לא פוחדת להזיק לטפל כמו בפעם הראשונה, והפעם את כבר יודעת מה זה להיות אמא. זו נקודת התחלה כ"כ משמעותית לתחילת ההורות מספר 2 שלך. כמו שציינת את בוגרת יותר, מנוסה יותר אחרת.

אני מניחה שלקראת הלידה הראשונה עשית הכנות כאלה ואחרות, אולי קורס הכנה ללידה, קניות לתינוקת ועוד. עכשו תעשי הכנות לקראת הלידה השניה שאת כבר יודעת מה את צריכה ומה לא. תדאגי שהמקרר יהיה מלא מבעוד מועד. שריני מי האנשים שיהיו שם לעזור לך בשבועות אחרי - בעל, אמא, חברות, דולה פוסט-פרטום. כל עזרה היא חיונית ולגיטימית תרשי לעצמך. אני חייבת לספר לך שאני כדולה פוסט פרטום (מלווה לאחר לידה) מגיעה המון ליולדות שפשוט מקבלות אותי במתנה ממשפחה חברים ואפילו מקום עבודה. אני בטוחה שאנשים ישמחו לאסוף כסף ולתת לך דברים חיונים ופרקטיים יותר מעוד בגד, צעצוע או זר פרחים...תחשבי על זה!

תחשבי מה הדברים שעושים לך טוב ותדאגי שיהיו זמינים לך אחרי הלידה.

תדאגי שתהייה לך עזרה מתאימה כשהגדולה בבית, ביביסיטר, סבתא, אבא כל אחד אחר שיאפשר לך גם זמן איכות עם הילדה השניה שלך.

הייתי שוקלת לעשות אפילו תהליך של איבוד הלידה הקודמת על מנת להגיע ללידה הזו רגועה ובטוחה יותר!

אמהות היא תהליך של הסתגלות ושינוי מידי יום ואת יודעת שאת יודעת לעשות את זה, זה עוד שינוי זה עוד משהו שיצריך למידה והסתגלות.
    עזרה עזרה עזרה זה מפתח הקסמים בעייני!

לידה קלה והרבה בהצלחה. את מוזמנת ליצור קשר ולקבל המלצות על אנשי מקצוע מתאימים שיהיו לצידך.

ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מפחדת מלידה שנייה ואחרי- המשך

מילי
    16/10/2010

קודם כל תודה על התשובה, רואים שאת בן אדם מקסים ומתחשב. נורא מתאים לך להיות דולה.
    את כנראה צודקת ואני כל הזמן אומרת לעצמי את הדברים האלה אבל משום מה זה לא עוזר לי להירגע. אני עדיין בתסביך של אחרי הלידה הראשונה. (ושתביני הלידה הראשונה הייתה בשבילי חוויה בכל מלוא המשמעות של המילה, צאוד נהניתי -כמובן עם הרבה כאבים- אבל בכל זאת חוויה.) וכך מצד אחד פוחדת שאני לא אצליח "לשחזר את ההצלחה" שהלידה הזו תהיה יותר כואבת או שמא חלילה משהו יסתבך ומצד שני גם פוחדת ממה שבא אחרי שהכל יחזור על עצמו וכל איבוד השליטה ותחושת הריקנות יחזרו.

אמרת משהו על תהליך איבוד לידה ראשונה, אפשר לדעת מה זה? וחוץ מזה מאיזה איזור את?

תודה רבה לך מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מפחדת מלידה שנייה ואחרי- המשך - תגובה

הילה שקד
    16/10/2010

הי לור , מצטרפת לעינת בכל מילה...

ומשהו קטן ממני - ממליצה בחום לא לוותר על עיבוד לידה וכמובן על שיחות עם אשת מקצוע על היום שאחרי , על הפחדים , החששות ..

יש מטפלות בדמיון מודרך NLP שעושות נפלא , ניתן ע"י טיפול כזה להשתחרר מפחדים וחששות ולבוא יותר מוכנות ללידה ולהורות
    אם תרצי המלצה באזור הצפון , יש מישהי נפלאה בשם יסמין זיו שחם מקיבוץ רמת השופט , מטפלת מעולה !!!! ואם את מאזור אחר שווה להתקשר אליה ולקבל המלצות על מטפלות בתחום.

שיהיה המון בהצלחה
    הילה שקד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מפחדת מלידה שנייה ואחרי- המשך - תגובה

עינת אהרן
    17/10/2010

לור יקרה,
    שמחה שהמילים שלי מחלחלות אליך וכל הכבוד לך שאת מוכנה לעשות הכנה לעצמך על מנת להכנס יותר רגועה לאמהות מספר 2....את מאמינה אמא לשניים איזה כייף!

בנוסף יש נשות מקצוע מעולות שאני מכירה שעושות עבודה של עיבוד וקבלת הלידה שהייתה בדרכים שונות. העיבוד מאפשר בעצם לעבד את שהיה , לקבל, להשלים ולהבין איך ממשיכים הלאה מחוזקת יותר. ממליצה בחום! (אגב זה לא אומר שצריך פה תהליך של חודשים ואלפי פגישות זה יכול להיות משהו נקודתי וקצר, תלוי בך).

אני עובדת באזור חיפה-חדרה-טבריה והיו לא מעט פעמים שהגעתי גם רחוק יותר (ספרתי לך שהמוטו שלי שאני נמצאת בכל מקום שיש יולדת שצריכה עזרה...:) ) אני לא יכולה לחשוב על כך שיש משהי שצריכה עזרה והיא לבד!

אם מתאים אפשר לשוחח ואם את גרה רחוק יותר אשמח לעזור לך למצוא אשת מקצוע אחרת טובה, עם ניסיון ומקצועיות.

יקרה שיהיה באמת הרבה בהצלחה ותעדכני מה קורה איתך.

יום נפלא
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה ראשונה והפאניקה שהיא מביאה....
    שהם
    13/10/2010

שלום לפורום,

ילדנו את בתי ראשונה לפני 6 ימים.
    כמובן שהלחץ עם הגעתה של תוספת (מבורכת) למשפחה גדולה אבל ציפינו לכך.
    זו הייתה לידה קיסרית קשה והיא גרמה טראומה לא מבוטלת לאישתי. כתוצאה מכך מאוד מאוד (מאוד) קשה לאישתי עם השינוי המאסיבי בחיינו.
    אני יודע שכמות ההורמונים שמשתחררת היא אדירה אבל... כמות הדמעות שמשתחררות בבית יכולה למלא את הכנרת מחדש.
    הקטנטונת שלי בריאה ותקינה והכל בסדר. משקל, צבע, אכילה, שינה ובכי.

איך מתמודדים? איך מטפלים? מתי מזהים את ההבדל אין סתם דיכאון סטנדרטי לבין דיכאון אחרי לידה שיש לטפל בו ברצינות?

האם ישנם אנשים, מקומות, קורסים שיכולים לעזור בהנקות, התמודדות ראשונית, אפילו חינוך ינוקים?
    מה אני כאב ובעל יכול לעשות כדי להקל על מצבה של אישתי?
    לקחתי שבועיים חופש מהעבודה אבל בסופו של דבר גם אני צריך צריך לחזור לעבודה היות ורוב המשכורת מגיעה ממני.

אישתי היא אישה חזקה, עצמאית ומדהימה וכל המשפחה מרגישה חסרת עונים מול כאב שכזה.

אשמח לכל עזרה או תגובה מחברי הפורום.

בברכה,

שהם

הוספת תגובה

• לידה ראשונה והפאניקה שהיא מביאה.... - תגובה

עינת אהרן
    14/10/2010

אבא שהם בוקר טוב,
    קודם כל מזל-טוב להולדת הבת. אני שמחה לשמוע שהקטנה בסדר בריאה, עכשיו צריך לטפל בגדולה...
    אני תמיד מעריכה אבות ששואלים ומתענינים, כל הכבוד לך זה לא מובן מאליו!

לידה טראומתית עלולנ לגרור אחריה קשיים לא פשוטים ליולדת הן מבחינת ההתאוששות הפיזית והן הרגשית. אני ממליצה לכם בחום לפנות עוד היום לעזרה שתוכל להקל על אשתך ועליך ותוכל ללמד ולתמוך בכם בתקופה זו.
    יש יועצות ומדריכות הנקה שמלמדות ומיעצות בכל התחום של הנקה.
    יש מלוות לאחר לידה כמוני, מזמינה אותך להכנס לאתר שלי לקרוא על התפקיד שלנו, אני חושבת שזה יכול להיות לכם פתרון נפלא.
    יש קבוצות תמיכה לאמהות ותינוקות, זהו מקום מצויין לשיתוף, למידה ותמיכה. ממליצה בחום.

יש פה הרבה התמודדות, מהסוג שאי אפשר לדמיין עד שהתינוק מגיע. אני מזמינה אותך ליצור קשר או לכתוב לי מאיזה איזור אתם ואעזור לך למצוא את אנשי המקצוע המתאימים והטובים ביותר שיוכלו לתמוך ולעזור.

ימים טובים
    עינת אהרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והפאניקה נמשכת....

שהם
    14/10/2010

עינת שלום,

ראשית תודה על המחמאות אך בנקודה הזו מרכז הפוקוס שלי ושל כל המשפחה הוא אישתי והצרכים שלה.
    למרות שאישתי אומרת שהיא תעבור את זה אני רוצה לוודא שזה אכן יעשה בצורה מוגנת ותקינה.
    כל המשפחה נרתמה למשימה ואנחנו נקיף אותה בכל מה שצריך.
    אנחנו גרים בכפר סבא ואשמח לדעת עם מי? איפה? ואיך ניתן ליצור קשר עם גורמים - בין אם אנשים ספציפיים או פורומים או קבוצות - שיוכלו לעזור לנו להתמודד עם השינוי האדיר שחל בחיינו.

המון תודה על כל העזרה.
    מחכה לתשובתך.

שהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והפאניקה נמשכת.... - תגובה

עינת אהרן
    14/10/2010

שהם שלום,
    בינתיים אני נותנת לך 3 מספרי טלפון של קולגות שלי שעובדות באזור כפר סבא (אני צפונית ולכן לצערי לא מציעה לך את עזרתי הישירה).
    3 נשות המקצוע הן מלוות לאחר לידה שיוכלו להסביר לך בשיחה מה הן יכולות לתת לכם ומי הקבוצות או אנשי מקצוע נוספים אם תצטרכו יש באזור שלכם.

אתה יותר ממוזמן לומר להן שאני הפנתי אותך אליהן!!!!

חגית בלאו 054-3005844
    אודיל 054-2455815
    ליאת קלינג 054-2228703

אם אתה עדין צריך עוד דברים אל תהסס לפנות שוב.

ימים טובים ורגועים (ושוב מחזקת אותך ואת אשתך!!!)
    עינת אהרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בהרגלי הצריחה
    אמא טריה
    13/10/2010

היי,
    אני אמא לתינוקת חמודה בת חודש בשם ענבר, בת ראשונה שלי. היא נולדה בתחילת שבוע 36 ולכן קטנה - עדיין לא הגיעה ל-3 קילו. בשבועיים-שלושה הראשונים היתה מאד ישנונית, הייתי צריכה להעיר אותה לאכול. אח"כ התחילה להתעורר לבד כל 3 שעות ועכשיו הגענו לקיצוניות השניה - אחרי הארוחה (הנקה בלבד) בד"כ נרגעת ומתנמנמת, אבל לאחרונה ברגע שאני שמה אותה במיטה / סלקל / עגלה מתחילה לבכות / לצרוח ולעשות תנועות של רוצה לאכול שוב, למרות שהרגע סיימנו. כשזה התחיל, זה היה קורה משהו כמו שעה אחרי הארוחה הראשונה ונמשך 2-3-4 שעות. עכשיו יש פעמים שהבכי מתחיל כמה דקות אחרי שסיימנו, וממש קשה להרגיע אותה. גם כשמרגיעה אותה בנדנוד בלבד היא מתעוררת אחרי זמן קצר ומתחילה שוב. במיוחד אם זה בלילה, אין לי כח פיזי או נפשי לנסות להעסיק אותה בצורה אחרת, קצת משחק או שיר או משהו. האם יש למישהי הצעות מה ניתן לעשות כדי שתישן יותר טוב, במיוחד בלילה? או דעות לגבי מה יכולה להיות הסיבה - האם זה נראה כמו כאבי בטן או גזים או סתם שהיא מתעוררת ורוצה להשתמש בי כמוצץ? דרך אגב ניסיתי מוצץ, אבל היא לא הבינה את הרעיון והוציאה אותו החוצה בכל פעם... אשמח לתגובות.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בהרגלי הצריחה

הוספת תגובה

• שינויים בהרגלי הצריחה - תגובה

עינת אהרן
    13/10/2010

בוקר טוב,
    מאוד יכול להיות שהבת שלך עוברת כרגע "קפיצת גדילה", זה אומר כמה ימים טובים שהתינוק מבקש יותר הנקות על מנת להגדיל את הכמויות ואז נדמה שהוא "כאילו" לא יורד מהשד. תינוקות עושים את הקפיצה הזו סביב גיל 3 שבועות בפעם הראשונה. שימי לב שהעליה במשקל ממשיכה, יציאות תקינות וכו'.
    חוץ מזה נדמה שיש לך תינוקת נורמלית שמבינה פתאום שהיא כבר לא ברחם אלא באיזה עולם חדש מלא רעשים, ריחות ותחושות וצריכה את אמא קרוב אליה על מנת להרגיש את הביטחון שהיא זקוקה לו.
    זה אומנם מאוד מתיש ולא פשוט אך נורמלי וזה הזמן למצוא עזרה מתאימים!!!!
    במקביל אולי היא יותר סובלת מגזים ולכן חשה חוסר שקט, כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה על מנת לוודא שההנקה יעילה וטובה, להתייעץ עם איש מקצוע אחר איך להקל עם הגזים.
    מוצץ - רוב התינוקות שאני מכירה בהתחלה ממש לא ששים לקחת מוצץ ויש פה מידה של עקשנות שלך אז לשיקולך.

רק טוב
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת-המלצה על קבוצה....
    דורית
    10/10/2010

תודה על ההקשבה והעזרה,אשמח אם תכווני אותי או תמליצי לי על
    קבוצת תמיכה של אימהות בנס ציונה (אפשר גם רחובות) כי לא מצאתי .תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לעינת-המלצה על קבוצה....

הוספת תגובה

• לעינת-המלצה על קבוצה.... - תגובה

עינת אהרן
    11/10/2010

הנה מצאתי לך משהו נסי נראה לי שווה http://www.darmayoga.co.il/laleche.htm
    אשמח אם תספרי לי את התרשמותך מהמקום כי אני לא מכירה רק קבלתי המלצות מקולגות.

כל הכבוד על הצעד שאת עושה בטוחה שתהני.
    אם אקבל המלצות נוספות אעביר לך אותן.

יום נפלא
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת-המלצה על קבוצה.... - תגובה - תגובה

עינת אהרן
    11/10/2010

והנה עוד המלצה תמרה מרחובות והנה הטלפון שלה 0544966918
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד שאלה

אמא טריה
    13/10/2010

לעינת תודה רבה על התגובה,
    אני רואה שהרבה מבקשות הפניות לקבוצות תמיכה, האם יש לך אפשרות להמליץ גם לי למי לפנות לגבי קבוצה ביפו או ת"א? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, לא ראיתי את התשובה השנייה של

אמא טריה
    13/10/2010

לגבי ההפנייה אז שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של גלולות סרזט
    שירן
    10/10/2010

שלום,
    אני שלושה וחצי חודשים אחרי לידה ולפני שבועיים התחלתי לקחת גלולות סרזט(אני מניקה הנקה מלאה) מאתמול התחילו לכאוב לי הברכיים וברגל אחת קצת נפוח גם ואני מרגישה כאבי ראש די חזקים . האם להפסיק את השימוש בגלולות?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של גלולות סרזט - תגובה

עינת אהרן
    10/10/2010

אני ממליצה לך לפנות בהקדם לרופא הנשים שלך.
    במקביל מעבירה את שאלתך לפורום גניקולוגיה.
    תרגישי טוב
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    10/10/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה